Dodaj do ulubionych

kancelaria warszawa

02.11.05, 22:25
ide na rozmowe do kancelarii prawniczej (dosyc znana, niemiecki kapital).
znam dwa jezyki (angielski i niemiecki) i robilem LLMa (co ostatnio jest
dosyc popularne). Jezeli zapytaja o zarobki ile mam powiedziec?aha,
przygotowuje sie tez do aplikacji radcowskiej. bede wdzieczny za kazda rade.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: kancelaria warszawa IP: *.179.167.187.chello.no 03.11.05, 00:01
      ok. 4000 PLN na początek. Skoro kancelaria, jak podajesz reprezentuje kapitał
      niemiecki, to nie powinno być też problemów z odbywaniem aplikacji. Iwona
      • Gość: Chemical imbalance Re: kancelaria warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:59
        Jak dla mnie prawnik bez uprawnien 4000 PLN nie powinien żądac. O co najmniej
        1000 za duzo. Ale zycze powodzenia.
        • adam8881 Re: kancelaria warszawa 03.11.05, 22:55
          tak po cichu na 4000 licze, tym bardziej ze niemiecki znam perfekcyjnie a
          angielski biegle + liczne dodatkowe kursy z prawa obcego.
          • Gość: praca Re: kancelaria warszawa IP: *.aster.pl 03.11.05, 23:13
            4000 idealnie, ale wiesz, ze jesli podasz tyle beda Cie chcieli znegocjowac do
            3500
            • kat-on Re: kancelaria warszawa 04.11.05, 00:16
              Widzę, że mit o niesamowitych umiejętnościach prawników po aplikacji nadal
              funkcjonuje. W sumie nie dziwię się-lata tumanienia społeczeństwa przez
              korporacje prawnicze zrobiły swoje. Uprawnienia do udzielania porad prawnych,
              reprezentowania firm w sądzie ma teraz każdy prawnik. Aplikacje w dużych
              kancelariach o kant dupy można potłuc-poza działem procesowym tzw. "uprawnień"
              nie wykorzystuje się wcale. Kto twierdzi inaczej, nie wie co mówi lub nigdy w
              takiej kancelarii nie pracował.
              • Gość: ? Re: kancelaria warszawa IP: *.crowley.pl 04.11.05, 09:24
                Myślę, że 4000 jest jak najbardziej ok. A masz już jakieś doświadczenie?
                • adam8881 Re: kancelaria warszawa 04.11.05, 09:40
                  generalnie same praktyki - lacznie jakies 12 miesiecy.
              • paul_78 [...] 07.11.05, 10:59
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • tomi_22 Re: kancelaria warszawa 07.11.05, 11:19
                  Jako szeregowy pracownik - tzw robol - to nie wykorzystasz tego wcale. Co
                  innego poswiadczenie dokumentow - na to trzeba miec pieczatke.

Tak wiec, po tej "reformie" memoranda mozna trzepac ile dusza zapragnie :)
                • Gość: On-kat Re: kancelaria warszawa IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.110.* 07.11.05, 17:43
                  Zanim moderator usunie niecenzuralny posst kolegi Paul_78, chciałem tylko
                  zauważyć, iż na aplikacji nadal nie uczą kultury ani dobrych manier...A
                  szkoda...
              • paul_78 Re: kancelaria warszawa 09.11.05, 13:04
                kat-on napisał:

> Widzę, że mit o niesamowitych umiejętnościach prawników po aplikacji nadal
                > funkcjonuje. W sumie nie dziwię się-lata tumanienia społeczeństwa przez
                > korporacje prawnicze zrobiły swoje. Uprawnienia do udzielania porad prawnych,
                > reprezentowania firm w sądzie ma teraz każdy prawnik. Aplikacje w dużych
                > kancelariach o kant dupy można potłuc-poza działem procesowym tzw. "uprawnień"
                > nie wykorzystuje się wcale. Kto twierdzi inaczej, nie wie co mówi lub nigdy w
                > takiej kancelarii nie pracował.

Sfrustrowany burak kat-on znowu nadaje.
    • allegro114 Re: kancelaria warszawa 07.11.05, 10:50
      podbijam. i wie ktos moze jak ksztaltuje sie potem wynagrodzenie w przypadku
      pozytwynie rozwijajacej sie kariery (tzn. aplikacja i potem radca).dzieki
      wielkie
    • hernandez Re: kancelaria warszawa 09.11.05, 12:50
      Netto mow 4tys minimum - niemiecka kancelaria (roedl?) Pytam z ciekawosci bo
      tam teamlider zarabial ok 10tys netto. Jakby byli zaskoczeni kwota to mnozesz
      powiedziec ze to tylko 1tys EUR:)
      • trzydziestka07 Re: kancelaria warszawa 09.11.05, 15:29
        hernandez napisał:

> Netto mow 4tys minimum - niemiecka kancelaria (roedl?) Pytam z ciekawosci bo
        > tam teamlider zarabial ok 10tys netto. Jakby byli zaskoczeni kwota to mnozesz
        > powiedziec ze to tylko 1tys EUR:)

to 10000 netto to serio czy zart? pytam bo ide na rozmowe do innej kancelarii -
        nie wiem co mi zaproponuja ale chetnie na stanowisko teamlidera
        właśnie...mozesz cos wiecej napisac - cosie kryje pod tymi 10.000 netto?
        • paul_78 Re: kancelaria warszawa 09.11.05, 15:51
          trzydziestka07 napisała:

> hernandez napisał:
          >
          > > Netto mow 4tys minimum - niemiecka kancelaria (roedl?) Pytam z ciekawosci
          > bo
          > > tam teamlider zarabial ok 10tys netto. Jakby byli zaskoczeni kwota to mno
          > zesz
          > > powiedziec ze to tylko 1tys EUR:)
          >
          > to 10000 netto to serio czy zart? pytam bo ide na rozmowe do innej kancelarii -
          >
          > nie wiem co mi zaproponuja ale chetnie na stanowisko teamlidera
          > właśnie...mozesz cos wiecej napisac - cosie kryje pod tymi 10.000 netto?

To jest 10.000 rubli, ot i cała tajemnica.
          • tomi_22 Re: kancelaria warszawa 09.11.05, 17:15
            Nic wiecej nie dodasz, Panie Mecenasie?
        • hernandez Re: kancelaria warszawa 10.11.05, 11:10
          u mnie w kancelarii gdzie pracowalem byla dziewczyna z roedl (tak mi sie wydaje
          ze w rodlu pracowala) i tam miala 10000+vat potem przeszla do nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka