Dodaj do ulubionych

Ranking najgorszych pracodawców

• Gość: lila Student praca dodatkowa (wyzysk!!!) IP: *.robbo.pl 27.04.06, 18:47
      STUDENT praca dodatkowa wyzysk,arogancja i bezprawie coś dla prokuratora
      • Gość: A.S. PZU telecentrum IP: 212.75.116.* 27.04.06, 21:28
        Kompletne dno, jeżeli ktoś choć trochę szanuję się jako człowiek firmę tą oraz nabór przez nią organizowany ominie szerokim krokiem. Podstawową myślą przewodnią tej firmy jest wrzucić jak najwięcej zakazów i nakazów, oprócz nieskończonej liczby tzw."podpie..czy" głównym zadaniem osób wyżej postawionych jest jak najbardziej uprzykrzyć pracownikom życie..., pomijam fakt że łachudry nadzorujące same kiedyś piastowały podobne stanowiska, ale chyba delikatnie poniosła ich ambicja a co zatym idzie zaczeły wyzej nosić dupę niż się załatwiają. Krótko mówiąc DNO, szczególnie gdy ma się świadomość że połowa kadry nadzorującej jest conajwyżej po szkole średniej i chyba najbardziej ich to boli.......
    • Gość: Jaś Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.06, 15:03
      Oczywiście że sieć RESERVED, nieludzkie warunki pracy,codzienna rywalizacja
      między ludźmi,składanie ciuchów po zamknięciu,nadgodziny nie płatne,relacje
      kierownik-sprzedawca:zrób,przynieś,pozamiataj,praca powyżej 8-godzin,częste dni
      wolne zamieniane na dni robocze,kiero i zastepca z regóły z poza wa-wy aby byli
      lojalni wobec polityki firmy itd
      • Gość: n Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.jmdi.pl 30.04.06, 12:41
        o reserved wiadomo to od dawna. w dodatku naczelny keirownik to taki pajac co o
        niczym nie ma pojęcia, był kierownikiem na targówku.
        do tego kappahl, zwłaszcza w wola park.
    • skorpionica11 Re: Ranking najgorszych pracodawców KBP Wawa 29.04.06, 16:02
      KATOLICKIE BIURO PODRÓZY W WARSZAWIE STRZESZCIE SIE Z DALEKO MIMO IZ TO JEST
      PRYWATNA NIE DUZA FIRMA.
    • Gość: reh Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 29.04.06, 23:36
      media expres wydająca super express - niedouczeni idioci i debile
      • szumajka [...] 14.09.07, 20:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ac Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.aster.pl 31.05.06, 22:02
      NEPENTES firma farmacetyczna, praca od rana do nocy za małe pieniądze a do tego
      nieinteligenti, wlażący szefowi w d...przdstawiciele regionalni, którzy
      wyżywaja sie na "zwykłych" przedstawicielach. Do tego można doliczyć brak
      szkolenia z technik sprzedaży i z produktów (nie wymagane było doświadczenie...)
      No i ta gburowata, okropna kadrowa... do której nie widzieć czemu, trzeba mówić
      pani Haniu.
    • raz_tu_raz_tam Re: Ranking najgorszych pracodawców 28.07.06, 13:50
      Mediaplatform!!! Dawniej na Lelka obecnie Al Jerozolimskie. Unikajcie.
      Właściciel Bartosz W. zupełnie niepoważny człowiek , nie spełnia podstawowych
      obowiązków pracodawcy, nie wypłaca wynagrodzenia.
    • Gość: telesprzedawca Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 31.07.06, 09:32
      CitiBank handlowy, dział telesprzedaży kredytów(1) za wyzysk i przekrety- pania
      R.S (odpowiedzialna za sprzedane produkty)która przypisuje sprzedane przez
      pracownika kredyty swojej przyjaciółce,(2)za przymusowe imprezy integracyjne,
      zazwyczaj na koszt pracownika. I jesli team idzie na piwo- nie ważne, czy masz
      wtedy pogrzeb babci czy w ogóle chęc i czas- musisz byc bo w grupie ważna jest
      integracja.
      (3)za pranie mózgu mlodym ludziom, którzy mimo iż pracodawca ich wykorzystuje,
      kiwa (patrz punkt1)nadal wierza że ta firma to ich jedna wielka rodzina a oni
      odniosa sukces. jest jak w sekcie-najpierw cię głaszcza po główce i chwala
      nawet za byle jakie rozmowy i niskie wyniki, a potem wysysają wszystkie soki.
      (4)za ciągłe wymuszanie od pracowników niemałych składek. niemalże codziennie
      sa imieniny, urodziny-zbankrutowac można. Przy czym potrafia złozyc się na
      jedna osobę, a urodziny czy imieniny innej sobie olać. A skladac muszą się
      wszyscy.
      (5)Za ten cały wyścig szczurów, który kryje się pod maska pseudorodzinnej
      atmosfery. za jedna wielką obłudę.
      • alex359 Re: Ranking najgorszych pracodawców 19.09.06, 17:09
        popieram w 100%!!! Nie ważne, że żonę masz w szpitalu, że matka Ci umiera, że
        dziecko Ci się rodzi... impreza integracyjna jest na 1 miejscu! I ten wyścig
        szczurów... Ten pracodawca jest tylko i wyłącznie dla singli na rodzinę nie ma
        miejsca.
        • Gość: do Alexa Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 20.09.06, 23:03
          alex359 napisała:

> popieram w 100%!!! Nie ważne, że żonę masz w szpitalu, że matka Ci umiera, że
          > dziecko Ci się rodzi... impreza integracyjna jest na 1 miejscu! I ten wyścig
          > szczurów... Ten pracodawca jest tylko i wyłącznie dla singli na rodzinę nie ma
          > miejsca.

masz rację, na imprezę nie można zabrać męża. Kierownik departamentu
          powiedział, że to dlatego, aby nie widzieli zdrad. Jedna z team leaderek
          wróciła po macierzyńskim i na jej stanowisku nie ma dla niej pracy. Pewnie
          wróci na słuchawki
          • Gość: żona, matka Citi zmusza do wyjazdów integracyjnych IP: 62.233.164.* 03.10.06, 15:13
            o ile będzie na słuchawkach miejsce :) no chyba, że zostawi swoje półroczne
            maleństwo w domu, pojedzie na integrację i będzie miała swoje stanowisko :)
            Mój mąż jeżdzi w tej chwili co 2 tygodnie na jakieś "szkolenia", ufam mu, ale
            uważam za chorą sytuację gdzie zmusza się ludzi do takich wyjazdów kosztem
            rodziny i ważnych spraw do załatwienia (to trwa od wakacji i już jestem zmęczona
            ciągłą nieobecnością męża).
            Tu nie chodzi już o zdrady (to już jest tak nagminne, że nikt na to nie zwraca
            uwagi kto z kim tym razem) tylko o to, że ciągle jest się do czegoś zmuszanym!
            Albo praca w niedziele za free? Ludzie przecież to chyba pod kodeks podchodzi?
            Wiem co piszę, pracowałam tam 4 lata (o 4 lata za dużo).
            • Gość: singielska Re: Citi zmusza do wyjazdów integracyjnych IP: *.aster.com.pl 02.09.10, 12:52
              nikt nikogo nie zmusza - jakoś nie widziałam żeby tam kogoś w kajdankach przywozili.
              Prawda jest taka żę wszyscy tylko czekają na taki wyjazd - wreszcie będa mogli zabłysnąć w towarzystwie
              poflirtować ze świeżymi dupami albo przy odrobinie szcześcia wódy zaliczyć coś a potem spokojnie wrócić do takich
              żon jak Ty które na wszystko to pozwalają.

Ale to Twój problem - nie zdziw sie tylko jak ci mąż kiedy coś przywiezie w prezencie z takiego wyjazdu.
              Jesteś zwyczajnie głupia
    • Gość: gość [...] IP: *.aster.pl 01.08.06, 15:07
      • Gość: pracownica Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.ca.pw.edu.pl 04.08.06, 09:02
        Firmy Soft Produkt Sp. z o.o. i soft ProduktSerwis Sp. z o.o. z ul. wynalazek i
        Zamenhofa. Czesc pensji płacona do reki, w umowie najnizsza krajowa. W ogole
        szefowie traktujacy prawnikow jak g....
    • Gość: Aniołek stoisko -GOLDEN ROSE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.06, 12:43
      Stoisko GOLDEN ROSE ul.Głebocka C.H.Targówek. Praca przez siedem dni w
      tygodniu po 12 godzin,cienie do oczu ze stadionu dziesieciolecia;brak kasy
      fisklanej,pracowanicy (młode dziewczyny)na czarno-brak naqet umowy zlecenia,na
      dodatek super babka z ktora czasami pracujesz na zmiane uwaza sie za
      kierowniczke,a wyglada jak pijaczka,co sie w czasie rozmow z nia dowiesz.
      Chodzi obok po roznych sklepach i obgaduje cie,na dodatek wszyscy dookola w tym
      ochroniarze to "szpiedzy". Takze ogolnie smiech na sali .....
    • Gość: Robet Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 21:08
      Firma POLINEX z Lublina, praca na czarno, wyżymanie mózgów i wieczne pretensje
    • Gość: anetka236 Policealna Szkoła "Awangarda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:39
      Policeal
    • Gość: telesprzedawca Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 05.09.06, 11:35
      CitiBank handlowy, dział telesprzedaży kredytów(1) za wyzysk i przekrety- pania
      R.S (odpowiedzialna za sprzedane produkty)która przypisuje sprzedane przez
      pracownika kredyty swojej przyjaciółce,(2)za przymusowe imprezy integracyjne,
      zazwyczaj na koszt pracownika. I jesli team idzie na piwo- nie ważne, czy masz
      wtedy pogrzeb babci czy w ogóle chęc i czas- musisz byc bo w grupie ważna jest
      integracja.
      (3)za pranie mózgu mlodym ludziom, którzy mimo iż pracodawca ich wykorzystuje,
      kiwa (patrz punkt1)nadal wierza że ta firma to ich jedna wielka rodzina a oni
      odniosa sukces. jest jak w sekcie-najpierw cię głaszcza po główce i chwala
      nawet za byle jakie rozmowy i niskie wyniki, a potem wysysają wszystkie soki.
      (4)za ciągłe wymuszanie od pracowników niemałych składek. niemalże codziennie
      sa imieniny, urodziny-zbankrutowac można. Przy czym potrafia złozyc się na
      jedna osobę, a urodziny czy imieniny innej sobie olać. A skladac muszą się
      wszyscy.
      (5)Za ten cały wyścig szczurów, który kryje się pod maska pseudorodzinnej
      atmosfery. za donosicielstwo, za jedna wielką obłudę.
      • Gość: Iii [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 21:13
        • Gość: bb Re: Ranking najgorszych pracodawców -Aero Medika IP: *.centertel.pl 05.12.07, 16:52
          chciałabym skontaktowac sie z tą osobą co tam pracowała
          • Gość: Misza Re: Ranking najgorszych pracodawców -Aero Medika IP: *.ptim.net.pl 19.12.07, 18:22
            Ja tam pracuje ale juz niedlugo, jeśli ktos chce o cos zapytac :
            aeromedica_syf@o2.pl
      • Gość: Baśka Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.chello.pl 03.09.07, 19:36
        Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Nie mam tu na myśli całego
        DKOK ale grupy Moniki W. na którą są ciągłe skargi. Ta pani stosuje
        psychoterror a jej przełożeni patrzą na to przez palce. W tym
        zespole jest ciągła rotacja, a wieloletni pracownicy plusa wolą
        odejść niż być przeniesieni do tej grupy. Monika W. jest wulgarna,
        jawnie dyskryminuje matki i mężatki. jeżeli wybieracie sie do pracy
        w Plusie, wszędzie- tylko nie do tej kobiety!!! A
        prawdopodobieństwo, że dostaniecie się do tego zespołu jest spore -
        bo tam jest ciągła rotacja.
        • Gość: Lucjan Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:17
          Temat znany od dawna.Managier Silver Fox ma wszystko gdzies.Licza sie tylko
          statystyki a reszte ma w kakaowym oku.Typ zaklamany i falszywy.Co do Moniki ...
          generalnie nie nadaje sie dziewcze na to stanowisko.Wiecej nie bede pisal bo i
          nie ma czasu i checi.Tak jak piszesz:rotacja straszna ale dotyczy to wszystkich
          grup, nie tylko Monisi.Wiekszosc tematow podpada pod Inspekcje Pracy.Jak
          Pracownicy DOK`u sobie sami nie pomoga zglaszajac to do Inspekcji to nikt im nie
          pomoze...Ciekawe czemu Zwiazki nic nie robia ? Bardzo ciekawe ...
          Basiu szukaj pracy w normalnej firmie.W Polkomtelu bylo dobrze za pierwszego
          Prezesa i szanowalo sie Pracownikow.Z kazdym kolejnym jest tylko coraz
          gorzej.Albo siedzisz na Regresu 3 i masz normalna prace albo w na tasmie w DOK`u
          i maja cie gdzies. Smutne.Na szczescie ludzie juz przejrzeli na oczy i coraz
          trudniej znalesc im jeleni to tego kieratu.
          Trzymaj sie i szukaj pracy!Znam wielu szczesliwych po zwolnieniu sie z tego burdelu.
          Pozdrawiam.
          Znajacy Temat z Autopsji :)
          • Gość: Tomek Janiszewski Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.09.07, 15:55
            Delikatnie mówiąc, to chyba nigdy nie pracowałaś u Moniki W., albo musiałaś być
            niezłą mendą, skoro tak jej zalazłaś za skórę.
            U Moniki pracowałem przez prawie rok i dam sobie za tę kobietę uciąć rękę! I
            mimo, że już nie jestem u niej w sekcji, to każdemu, z czystym sumieniem, życzę
            takiego kierownika jakim jest Monika :)

• Gość: Bonifacy Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 16:34
              Jesli menda bylo do mnie to proponuje Tomku tego typu okreslenia zachowac dla
              swoich znajomych, jesli sobie na to pozwola.Napisalem (mysle ze wyraznie) ze
              grupa o ktorej jest napisane wedlug mnie jest tylko przykladem.Moze lepszym moze
              gorszym ale mimo wszystko oddajacym problemy ktore trawia DOK od dosc dawna.Wiem
              ze u innych Kiero jest gorzej albo na innych kolejkach.Z grupa MW nie mam i nie
              mialem nic wspolnego.Nie zmienia to faktu ze mam swiadomosc tego co sie dzieje
              generalnie w DOK`u i jakie sa nastroje.Jako osoba ktora zawsze dobrze zyczyla
              Konsultantom po prostu wkurza mnie ze pomimo tylu wypowiedzen i zwolnien ten
              caly "polkometal" nadal udaje ze nie widzi co sie dzieje.Irytuje mnie ze nadal
              pomimo spadku liczebnosci i klopotami w utrzymaniem kolejek oraz obecnosci tzw
              "zwiazkow" proces demotywacji postepuje nadal.Przypadlosc wielkiej korporacji
              czy bycia marionetkami przez managerow i kierownikow?Nie mnie to oceniac
              poniewaz tak sie sklada ze juz mam etap Polkomtela`u za soba.
              Nie wiem co prawda czemu sie usmiechasz piszac ze zyczysz kazdemu takiego
              Kierownika ale moge sie domyslac.
              Co do ucinania reki ... nigdy takich deklaracji nie skladaj bo moze sie okazac
              ze z jedna reka jest bardzo niewygodnie.

Pozdrawiam.
            • Gość: Obserwator Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.09.07, 13:56
              Gość portalu: Tomek Janiszewski napisał(a):

> Delikatnie mówiąc, to chyba nigdy nie pracowałaś u Moniki W., albo
              musiałaś być
              > niezłą mendą, skoro tak jej zalazłaś za skórę.

Eeee...tam od razu mendą. Wystarczy być tylko atrakcyjną kobietą,
              aby zaleźć Moniczce za skórę. Kolego zauważyłeś, że ta kobieta nam
              lezie palcem w tyłek, natomiast nie zauważyłeś jak traktuje panie.
              Ona poprostu nienawidzi kobiet. Szczególnie tych atrakcyjnych, albo
              tych z obrączką na palcu. Bo Monisia niestety nie posiada ani urody,
              ani złotego krążka. Ot babska zawiść!
        • Gość: karol Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:24
          Bardzo mnie śmieszą wypowiedzi osób, które nie mają na tyle odwagi żeby coś
          takiego powiedzieć komuś bezpośrednio. Bardzo łatwo jest się wypowiedzieć
          anonimowo w internecie. Co mi tam a może tej .... zaszkodzę. Naprawdę życzę ci
          żebyś kiedyś miała jakiekolwiek stanowisko kierownicze i żebyś się przekonała,
          że nie każdy się do określonej pracy nadaje. Ja jestem w tej grupie od paru lat
          i sorry ale o żadnym z twoich zarzutów nie słyszałem (a przecież są na porządku
          dziennym). A słowo mobbing (wiem że ładnie wygląda w wypowiedzi) to jednak
          trzeba zrozumieć. Pozdrawiam i życzę "powodzenia" w wypowiedziach o twoich
          następnych pracodawcach.
          • Gość: Bonifacy Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 11:21
            Drogi podpuszczaczu or podpuszczaczko Karolu lub Karolciu.Skoro rzeczywiscie
            pracujesz w tej grupie i nie slyszalas o zadnym z zarzutow to moze otworz oczy
            to zobaczysz co sie dzieje albo usiadz blizej budki skoro sluch zawodzi
            :)Przejdz sie po Promce i odpowiedz sobie na pytanie czemu tyle wolnych
            stanowisk jest?Ba, nawet monitory i komputery sa zabrane.Czemu ludzie
            odchodza?Wyskocz na fajke i sie dowiesz na kim psy wieszaja i co ludzi wqrwia
            (sorki za slowo).Grupa Monci W jest tylko przykladem obrazujacym bezsensowna i
            nieugieta polityke wobec wlasnych pracownikow ktora w koncu sie zemsci na tym
            departamencie.Szkoda ze nikt z jajami tego nie widzi.Ciagle nekanie
            monitoringami i bezsensownymi ocenami naprawde nic nie wnosi tylko zraza
            pracownikow do polkometalu.Dalej nie wiesz Karolu or Karolciu z czego sie smieja
            ludzie po zebraniach?To ze nikt nie wygarnie na zebraniu wprost jest akurat
            prosto wytlumaczyc:Do momentu znalezienia normalnej pracy ludzie musza za cos
            jesc.Ale sa grupy gdzie zebrania burzliwie przebiegaja.Co do anonimowosci:Czy
            jak dana osoba sie ujawno to zmieni to cos?Nic nie zmieni wiec nie ma motywacji
            zostawania bohaterem.Jack de Silver Fox jak byl i jest ignorantem tak nim
            zostanie a kierownicy wykonawcami jego rozkazow.Twierdzisz ze nie ma
            mobingu?Jakbys sie czul badz czula w atmosferze permanentnej kontroli i szukania
            hakow w celu udowodnienia ze sie nie nadajesz pomimo starania sie?Przychodzi
            mail z jakimis wyliczeniami i sie okazuje ze kolejny miesiac Ci sie nie nalezy
            premia bo jakis debilnych produktywnosci lub statystyk nie spelnilas (ktore sa
            tak skonstruowane ze prawie sie nie da ich spelnic).Nie mobing?Gratuluje
            oceny.Nie rozsmieszaj mnie i innych czytajacych ten watek.
            Pozdrawiam.
            B.
            • Gość: k Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.chello.pl 13.09.07, 16:34
              ja się zgadzam z przedmówcą
            • Gość: Zamzung Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.120.225.195.static.bait.pl 14.09.07, 12:57
              A wiec panie Bonifacy i cala reszto szczekaczy ktorym cisnienie sie
              podnosi kiedy sobie pomysla, ze nikt z jajami jeszcze tego wprost
              nie powiedzial - czemu WY tego nie zrobiliscie skoro zapewne
              uwazacie sie za ludzi z JAJAMI. Chyba ktos wam je kiedys obcial i
              teraz jedyne co potraficie zrobic to oczernic kogos na forum w
              postaci anonimow, bo teraz to jestescie cwaniakami. Zal mi was. A co
              do samej Moniki skoro juz mamy rzucac personaliami, to trafilem do
              jej sekcji niedawno i dam sobie za nia reke obciac tak jak Karol.
              Boli was wszystkich ze nasza grupa jest najbardziej zgrana na DOKu i
              nikt nikomu nie obrabia d*** za plecami. Wszyscy sa wobec siebie
              fair a co do tych bezsensownych monitoringow to z tego jestesmy
              rozliczani, takie jest zalozenie i jezeli przychodzisz do DOKu to
              jest to jasno mowione. Praca jest ciezka momentami, ale to nie
              zmienia faktu ze mozna sie przyzwyczaic. Ktos wczesniej napisal ze
              nie da sie wyrobic wynikow. Wiec odpowiadam - jezeli nie umiesz
              obslugiwac komputera, otworzyc sobie pomocy (scenariuszy i online) i
              nie umiesz czytac, a nie da sie ukryc to bardzo pomaga przy
              korzystaniu z w/w aplikacji, to nic dziwnego ze nie potrafisz
              wyrobic jakosci. Uwierz mi ze jest na post paid tylko kilka tematow
              do ktorych nie ma scenariuszy. Wiec nie wiem w czym problem. Pozniej
              mowisz juz wszystko z pamieci. No ale skoro WY, wielcy anonimowi
              szczekacze z JAJAMI nie potaficie wykonac tak prostej czynnosci to
              nawet do ochrony was nie przyjma bo tam juz jest potrzebna motorolka
              (dla niekumatych-krotkofalowka), a to juz bedzie dla was czarna
              magia. Nie bede poruszal tematu Jacka bo nie uwazam sie do tego
              upowazniony:P A jesli chodzi o Jacka i Monike, to jestesmy ludzie w
              pracy, a nie pod namiotem z krata browarow. Jezeli zasluzysz sobie
              na opier*** to go dostaniesz, jezeli jestes w porzadku, to
              dostaniesz nagrode, a Monika jesli chodzi o te kwestie jest
              sprawiedliwa, za co bardzo ja cenie, a poza tym stoi za swoimi
              ludzmi murem, za co czesto obrywa po glowie. Nie bede w tym momencie
              uzywal nazwisk osob, bo nie jestem wedlug Waszych kryteriow
              (Bonifacy i reszta bandy rogala) kolezka z jajami bo nie wypowiem
              sie anonimowo rzucajac personaliami kierownikow (smieszni
              jestescie). Podam wam 2 przyklady niesprawiedliwosci w grupie na
              DOKu gdzie moj bardzo dobry kolega przekroczyl bodajze NR, czy tez
              jakis inny wskaznik wplywajacy na produktywnosc, otrzymal na
              zebraniu ultimatum, ze jezeli sie to powtorzy w kolejnym miesiacu.
              Chore. Druga kwestia w tej samej grupie jest to ze jedna osoba
              wyrabiajaca wyniki praktycznie identyczne jak dwie jej kolezanki to
              dostaje premie ok 250 pln a dwie pozostale 160. I gdzie tu jest
              sprawiedliwosc?? Kierowanie sie sympatia w przyznawaniu premii
              miesiecznych jest nie w porzadku. Nie bede rozpisywal sie co do
              godnosci tych 3 osob ani ich przelozonego ktory dopuszcza sie czegos
              takiego bo, jak WY WSZYSCY nie mam jaj. A co do opinii Moniki na
              DOKu to nie jest ona najlepsza, fakt. Nie zapominajmy jednak ze
              kazdy kiero na swoje zadania. A jezeli z powodu tego ze Monika W.
              nie pomogla Ci w jakiejs sprawie to zapewne dlatego ze byla zajeta,
              a kazdy kiero najchetniej pomaga swojej grupie. Wiec konczac moj
              bardzo rozlegly, wedlug Bonifacego i jego Bandy rogala - bezsensowny
              wywod chcialbym powiedziec wam tylko jedno ANONIMOWI SZCZEKACZE.
              Biegiem do lazienki i sprawdzcie czy jeszcze macie JAJA bo chyba
              ktos, gdzies, jakos przypadkiem was ich pozbawil. Pozdrowienia dla
              najlepszej grupy w DOKu.
              • Gość: Adam Gralewski Polkomtel DKOK Promenada - Geneza problemu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:02
                No ladnie sie porobilo w Kombinacie.Nie pracuje w Polkomtelu od pazdziernika
                ubieglego roku ale widze po wypowiedziach innych osob ze nie jest lepiej i
                decyzja o odejsciu byla sluszna.Nie jest milo czytac ze firma ktora kiedys
                uwazalem za fajne miejsce pracy nie robi nic aby zlikwidowac te wszystkie
                niesprawiedliwosci i problemy o ktorych min.szanowna Zamzung napisala
                (stwierdzila ze nie ma cohones, wiec stad wnioskuje ze to
                kobieta).Przepracowalem tam szesc lat i bylem w trzech grupach.Decyzja o
                odejsciu byla z powodow finansowych (brak podwyzek i kiepskie premie-nawet jak
                przyznali) jak rowniez koniecznoscia pracy w dniach i godzinach ktore zbyt
                czesto powodowaly ze bylem poza rodzina a malego synka widywalem wieczorem jak
                spi.Poza tym jak zapewne wiecie praca w DKOK nie daje mozliwosci np:zaplanowania
                sobie swiat czy wolnego weekendu z wyprzedzeniem wiec w koncu powiedzialem
                dosc.Wypalilem sie.Idac do pracy mialem juz dosyc...Powiem nieskromnie ze chyba
                nie bylem najgorszy skoro ostatnia grupa w ktorej pracowalem byl Hi-Tech i
                dawalem sobie rade a wtedy bycie w tej grupie naprawde cos znaczylo.Na poczatku
                w tej grupie bylo naprawde fajnie.W porzadku ludzie itd.Pozniej zrobilo sie o
                wiele gorzej jak wszedl iplus i jeszcze z kilu innych powodow o ktorych nie bede
                tu pisal.Osoby jeszcze tam pracujace wiedza doskonale o co chodzi.Tak jak ktos
                napisal wczesniej nie mozna na podstawie jednej grupy dokonywac oceny calosci bo
                sie tego nie da zrobic.Moge tylko potwierdzic ze grupa M.W nie jest ta
                najgorsza.Po prostu praca jest ciezka i jest malo wsparcia "z gory" i to
                powoduje ze rodza sie takie wypowiedzi jak te wczesniejsze.Co do "permanentnej
                inwigilacji" to sie zgodze.Za duza liczba skladnikow w ocenie sprawia ze ludzie
                sie tylko w glowe pukaja (przynajmniej wtedy tak bylo jak pracowalem).Gratuluje
                szanownej Zamzung fajnego Kierownika bo wiem co to znaczy miec takiego.
                Zdaje sobie sprawe ze nie wszystko o czym pisze moze byc aktualne bo juz prawie
                rok tam nie pracuje.Chcialem tylko zabrac glos z uwagi na to ze dosc duzo czasu
                spedzilem w Promce.Temat postu zmienilem celowo bo wczesniejszy nie byl do
                konca sprawiedliwy.
                Pozdrawiam wszystkich z DKOK.

Adam.
                • zamzung Re: Polkomtel DKOK Promenada - Geneza problemu. 15.09.07, 14:50
                  Szanowny Adamie Gralewski. Ja, czyli Zamzung, jest jak najbardziej
                  mezczyzna i posiada cohones, tylko pewna osoba wypowiadajaca sie w
                  temacie mojej kierowniczki, ktorej nicku nie pamietam teraz i nie
                  chce mi sie juz szukac, napisala ze jeszcze nie znalazl sie nikt kto
                  cohones by mial i nie powiedzial swych zarzutow wprost. Zadalem wiec
                  jedno podstawowe pytanie: Gdzie ONI maja jaja skoro oczerniaja kogos
                  anonimowo a nie potrafia, czy tez nie potrafili powiedziec Monice W.
                  wprost tego co ich boli?? Dlatego tez postanowilem nie rozkrecac
                  tego burdelu, ktory w wyniku tych debilnych postow i calego tematu
                  powstal, opisujac kwestie niesprawiedliwego przyznawania premii w
                  jednej z sekcji, o czym wiem. Kierowalem sie rowniez wzgledem, ze to
                  sa moje kolezanki z pracy. Byc moze cala kwestia dotyczy innych
                  rowniez, ale ja osobiscie w sekcji Moniki nigdy sie z tym nie
                  spotkalem. Jednak nie do tego zmierzam. Chodzi mi o to ze wedlug
                  kryteriow Bonifacego i jego bandy rogala nie mam jaj, bo nie
                  ujawnilem godnosci osob wtajemniczonych w kwestie "premii", pomimo
                  ze jestem bezkarny, bo anonimowy. Dziwi mnie to, ze ktos jest w
                  stanie tak oczernic druga osobe bezpodstawnie, tym bardziej ze na
                  codzien jest to moja szefowa ktorej wiele zawdzieczam, czego nie
                  ukrywam i kazdemu w twarz to powiem, a ta cala banda rogala pewnie
                  nigdy w jej sekcji nie byla. Z reszta nie tylko ja jej wiele
                  zawdzieczam, ale rowniez moi koledzy i kolezanki z sekcji. A banda
                  rogala pod batuta Bonifacego niech sie nie wypowiada anonimowo, bo
                  wtedy wychodzi na to, ze to oni nie maja COHONES. Jeszcze raz
                  POZDROWIENIA DLA NAJLEPSZEJ SEKCJI W DOKU!!!
                  • Gość: ROCCO Re: Polkomtel DKOK Promenada - Geneza problemu. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.09.07, 01:44
                    Wszystko co piszecie jest fajne - nie zmienia to jednak faktu ze samo pracowanie na CK 330 jest do d*. I nic z dobrej sekcji, ludzi czy dobrze poklejonego grafiku. Najbardziej mi szkoda tych pracujacych od 10 lat starszych konsultantow, widac jak mozna do czegos dojsc. Pozdrawiam Silver Foxa i gratuluje Zamzungowi entuzjazmu ("POZDRO DLA NAJLEPSZEJ SEKCJI").
                    • Gość: NoName Re: Polkomtel DKOK Promenada - Geneza problemu. IP: *.gts.3.pl 16.09.07, 18:38
                      ROCCO:"POZDRO DLA NAJLEPSZEJ SEKCJI" to nie entuzjazm.Po prostu forum jest
                      podpiete do systemu potywacyjnego :) Swoja droga takie dziobanie jest niesmaczne
                      i nie w porzadku wobec innych (co jesli inni nie maja dostepu do netu?).A fe.
                      Pozdrawiam jeszcze tam pracujacych ...
                      • Gość: Gość Re: Polkomtel DKOK Promenada - Geneza problemu. IP: *.chello.pl 18.09.07, 13:04
                        Gość portalu: NoName napisał(a):

Swoja droga takie dziobanie jest niesmaczn
                        > e
                        > i nie w porzadku wobec innych (co jesli inni nie maja dostepu do
                        netu?).

Jakby wszyscy z Promki mieli dostęp do netu to dopiero posypałyby
                        się joby. Ja pracowałem kiedyś w DKOK i stwierdzam, że Monika to
                        paskudny babsztyl. Wszyscy kierownicy w Promce są bardzo fajni,
                        tylko nie ta kobieta. Takiej szefowej nie życzyłbym najgorszemu
                        wrogowi.
              • Gość: gość Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.chello.pl 18.09.07, 13:11
                Gość portalu: Zamzung napisał(a):

A co do opinii Moniki na
                > DOKu to nie jest ona najlepsza, fakt.

Jest najgorsza. Już na szkoleniu starzy pracownicy powiedzieli mi,
                że trafiłem najgorzej jak tylko można było.

Nie zapominajmy jednak ze
                > kazdy kiero na swoje zadania. A jezeli z powodu tego ze Monika W.
                > nie pomogla Ci w jakiejs sprawie to zapewne dlatego ze byla
                zajeta,
                > a kazdy kiero najchetniej pomaga swojej grupie.

Tak, ona Była wiecznie zajęta....nawet jak człowiek przychodził
                listę podpisać to wyjeżdżała z mordą.
                • Gość: Gosc z praktyka Polkomtel DKOK Promenada - Studium problemu. IP: *.gts.3.pl 18.09.07, 21:53
                  "Jest najgorsza. Już na szkoleniu starzy pracownicy powiedzieli mi,że trafiłem
                  najgorzej jak tylko można było" - Przypomina mi to artykul sponsorowany albo
                  jakis prywatny uraz Konsultanta/tki do M.W.Malo obiektywizmu i bzdura.Starzy
                  pracownicy (jesli mowimy o ludziach ktorzy tam siedze CO NAJMNIEJ cztery-piec
                  lat) mogli co najwyzej powiedziec ze trafiles do nienajlepszej grupy ale na
                  pewno nie do najgorszej.Poza tym STARY pracownik wie ze w firmie w ktorej
                  kablowanie i lizanie dupy jest stalym elementem dla niektorych, nie powiedzialby
                  osobie ktora sie dopiero szkoli takich rewelacji w obawie zeby ta opinia nie
                  trafila gdzie nie trzeba.No chyba ze jest to znajoma osoba to wtedy co
                  innego.Najlepsze grupy (jesli chodzi o w miare normalna osobe na stanowisku
                  Kierownika ktora akceptuja konsultanci)sa moze trzy? cztery? Reszta
                  coz...siedzi,probuje wyrobic normy i mysli jak stamtad bryknac gdzies
                  indziej.Albo do innego departamentu albo wogole sie zwolnic i znalesc prace w
                  normalnej firmie gdzie sie nie beda musieli martwic idac do pracy co za glupoty
                  znowu wyslali na CS.Wcale sie im nie dziwie.Mamy XXI wiek a mimo to okazuje sie
                  ze najwazniejsze sa notready,holdy i inne bzdety a reszta tak naprawde jest
                  niewazna.A nie przepraszam-kasa jest wazna:)
                  Kiedys ktos powiedzial ze jeden niezadowolony Klient oznacza dziesieciu
                  kolejnych niezadowolonych (z tych potencjalnych) bo tak to dziala.Czy to tak
                  trudno zauwazyc ze podobnie jest w pracownikami?Kiedys jak bylo wolne miejsce w
                  Polkomtelu to od razu dawalo sie znac znajomym by wysylali cv a
                  teraz?Zapomnieliscie maila z ubieglego roku wyslanego na CS (z ktorego sie
                  wszyscy brechali)ze szukaja ludzi?Ci "starzy" to sie wstydzili nawet wspominac
                  znajomym ze cos takiego sie dowiedzieli.Ot parodia i tyle.
                  Zycze wiekszych sukcesow i akceptacji pracownikow osobom odpowiedzialnym za DOK
                  i wizyty u okulisty bo jaskra postepuje i zanika prawdziwy obraz sytuacji.Zycie
                  nie konczy sie na wyslaniu maila z wynikami na Regresu.Naprawde.
                  I dajcie sobie spokoj z krytykowaniem M.W i rewelacjami ze nie ma zlotego krazka
                  bo gowno o Niej wiecie a sie wymadrzacie.Znacie ja TYLKO z jednej strony (moze
                  nie idealnej ale tylko z jednej)
                  Jak chcecie pisac to bardziej merytorycznie bo moze to ciut pomoze pracownikom w
                  ich ciezkiej pracy choc nie wierze w to do konca :(
                  Oj przydalaby sie znowu strona Marcina ktorej zamkniecie drogo kosztowalo:)
                  Pozdrawiam serdecznie tych wszystkich ktorzy tam jeszcze wytrzymuja.
                  • Gość: Dok Re: Polkomtel DKOK Promenada - Studium problemu. IP: *.subscribers.sferia.net 19.09.07, 09:45
                    Osoba, która rozpoczęła tę dyskusję powinna dostać co najmniej nobla - kategoria
                    tchórzostwo. łatwo mówic poza oczy, a może tak zebrać sie na odwagę i powiedzieć
                    Monice w oczy swoją opinię. Czy tak nie byłoby uczciwiej? Jest jeszcze inne
                    wyjście - Promka nikogo na siłe nie trzyma...jesli kalasz włąsne gniazdo tu i
                    teraz bedziesz robić to zawsze bez względu na miejsce pracy. Taki typ - tchórz,
                    skunksik i tyle. Przepraszam za słowa ale one nasuwają się same.
                    Milego dnia
                    • Gość: ROCCO Re: Polkomtel DKOK Promenada - Studium problemu. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.09.07, 15:41
                      Taki jest temat, wiec sie ludzie wypowiadaja. Pewnie, lepiej siedziec ze sluchaweczkami na pustej glowce i cieszyc sie z tego co sie ma, bo nie stac na nic wiecej. Oj biedny narodzie...
                  • Gość: moniek Re: Polkomtel DKOK Promenada - Studium problemu. IP: 212.180.161.* 06.10.07, 14:36
                    Zgadzam się koleżanka Monika jest najgorsza Wiem bo pracowałem w jej
                    grupie tak sano jak jej grupa.
            • Gość: Bartłomiej Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.09.07, 14:05
              Zgadzam się to wulgarny i paskudny babsztyl ta cała Monika W. Dopóki
              pracowałem w sekcji Roberta byłem zadowolony z tej pracy. Kiedy
              zostałem przeniesiony do sekcji Moniki skończyły się dobre czasy,
              zacząłem myśleć o zmianie pracy. I rzeczywiście jak to ktoś wyżej
              napisał, ta pani ma straszną awersję do kobitek.
        • Gość: bubka Re: Polkomtel DKOK Promenada grupa Moniki W. IP: *.firma.o2.pl 10.02.09, 16:51
          Pink Press
          niepokonani
    • lulu_x Re: Ranking najgorszych pracodawców 06.09.06, 23:27
      Bez wątpienia TP S.A
    • Gość: Ankuz Mór Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: 62.233.165.* 07.09.06, 10:26
      Doradztwo Personalne Stolica - oszukują swoich pracowników! Szef cwaniaczek, co
      i rusz zmienia pracowników, płaci połowę tego, co obiecał.
      Ostrzegam - unikajcie tej firmy!
      • Gość: korek Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 20:45
        Fundacja Rozwoju Demokracji Lokalnej z Żolibrza-niby organizacja pozarządowa, a łamie wszystkie możliwe prawa pracownicze
        • Gość: Kania Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:07
          może więcej szczegółów??
          • Gość: leon Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 19:22
            Potwierdzam Fundacja to maszynka do robienia kasy, człowiek się nie liczy.
      • Gość: magda Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 15:00
        Witam,Doradztwo Personalne Stolica-koszmar!
        Co 3 miesiące zmiana pracownika,od roku czekam na resztę mizernej pensji.
        Z dala od tej"firmy" jej właściciela i ich usług!
    • Gość: kc Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: 83.238.7.* 21.09.06, 16:27
      Kerkhoff Consulting
      • robolek5 Re: Ranking najgorszych pracodawców 24.09.06, 21:53
        AGA,DOM HANDLOWY na ul.Pl Szembeka.Chcę was ostrzec,przysięgam nie kłamię.Nie
        pracuję tam od kilku lat,ale był tam mobbing (przez wielką panią Agusię
        szefową).Tylko 1 niedz.w mies.wolna,siedzenie po godzinach,jak chciałaś zjeść to
        było "u nas się nie je",towar dzwigało się w rękach.A TERAZ UWAGA DLA
        KLIENTóW!!!Na mięsnym podkładają śmierdzącą wędlinę,a w czwartki mielą stare
        mięso na zapleczu,gdzie brak warunków sanitarnych i sprzedają jako mielone.Ale
        to nie wina pracowników,musieli tak robić,bo Agnieszka B. by im z pensji
        odpisała.Dalej,zawsze 1 stycznia tj.w Nowy Rok był remanent od 9rano do 21,a
        szef potrafił ci przywalić "co pomyliłaś się,pewnie jesteś pijana?" INSPEKCJA
        powinna tam częściej zaglądać.Dzięki Bogu tam już nie pracuję,pozdrawiam moje
        byłe koleżanki,oprócz Krysi odbytowłaza.
        • Gość: xxx Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.11, 15:51
          Zgadzam się w 100%. Też tam pracowałam kilka lat. Pani Agnieszka nie była do końca w porządku wobec personelu.. Zawsze traktowała ludzi jak śmieci.. Nie płaciła za niedzielę i sobotę dodatkowych peniędzy... Zachorować też nie było wolno..Śmiać mi się tylko chciało jak czasem sama siadała na kasę bo miała za mało personelu do pracy hehe.Jedynej osoby której nie lubiałam to Martusia dupowłaz..Dobrze że już nie ma tego sklepu..
      • Gość: grozd Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.aster.pl 04.10.07, 22:12
        zgadzam sie, nieprofesjonalne zarzadzanie, podejscie jak za komuny, szukaja
        mrowek do pracy.
    • Gość: gość Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.aster.pl 26.09.06, 20:33
      SOLID SECURITY SP.Z.O.O LUB SOLID GRUP ta sama klika bo ci sami prezesi a
      szczególnie pani prezes, która uważa że wszystko może.
      • Gość: Ex pracownik Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 17.09.07, 15:44
        Opek przesyłki kurierskie dział zpd. Wulgarna pani kierowniczka +
        zespół w większości składający się z zatrudnionych po znajomości
        koleżanek z klasy i kuzynek. W dziale jest wyraźni podział na
        znajomych i zatrudnionych zewnątrz. Praca wygląda tak- zatrudnieni z
        ulicy pracują a zatrudnieni po znajomości obsługują gadu gadu. A jak
        się komus nie podoba to cyt. ,,nikt nie każe ci tu pracować"
    • Gość: pracownik ABB Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:36
      ABB w Warszawie - niskie zarobki, niski profesjonalizm, brak możliwości rozwoju
      • Gość: K Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.crowley.pl 03.10.06, 14:17
        eee, w S. jest jeszcze gorzej, chociaż autka mają lepsze. Pracowałem i tu i tu.
    • Gość: Aśka Ranking najgorszych pracodawców -Eveline Cosmetics IP: 81.219.8.* 29.09.06, 22:09
      Eveline Cosmetics tragedia, mobing, nerwówka, wyzysk
      • Gość: ty Re: Ranking najgorszych pracodawców -Eveline Cosm IP: *.arspolona.com.pl 06.10.06, 15:08
        Co tam robiłaś?
    • ewka997 Re: Ranking najgorszych pracodawców 30.09.06, 22:09
      carrefour!!!! nikomu nie polecam
      • Gość: goooo Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:22
        unikajcie ANTal INTERNATIONAL ul.Skorupki 5 - porażka i beznadzieja!!!!totalny
        wyzyski
        • Gość: unknown Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: 82.177.10.* 07.11.07, 13:03
          Na czym polega wyzysk w tej firmie? Nie płacą za pracę, trzeba
          pracować po nocach albo chociaż po godzinach? Mobbing?
    • Gość: mala Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: 212.75.102.* 03.10.06, 18:37
      P&G
      • Gość: b Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 19:55
        hmmm a to ciekawe... mozna poprosic o jakies szczegoly? (jesli oczywiscie mialas
        okazje dla nich pracowac, w co mam smialosc watpic)
    • ewka997 Re: Ranking najgorszych pracodawców 03.10.06, 20:00
      carrefour, nie cierpie tego sklepu
      • Gość: aa Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 04.10.06, 22:32
        dlaczego?
        Pracowałas tam?
      • Gość: Katrin Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 03.09.07, 19:43
        Opek w Łomiankach - całe biuro. Co z tego, że płacą nienajgorzej a
        praca jest nienajcięższa, jak atmosfera jest koszmarna. Ludzie
        odchodzą tu tylko i wyłącznie z tego powodu - nie mogą ze sobą
        wytrzymać. Wzajemne wbijanie sobie szpil, na dzień dobry nikt ci nie
        pomoże. I wyraźny podział na zatrudnionych po znajomości i nie po
        znajomości.
        • 1syriuszblack Re: Ranking najgorszych pracodawców 13.09.07, 21:53
          INSTYTUT ADAMA MICKIEWICZA -instytucja rządowa- mobbing, w ramach
          polityki prorodzinnej zwalnianie kobiet wracających z urlopów
          macierzyńskich, wychowawczych lub w ciąży
          • Gość: Katrin Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.chello.pl 17.09.07, 15:46
            1syriuszblack napisała:

> INSTYTUT ADAMA MICKIEWICZA -instytucja rządowa- mobbing, w ramach
            > polityki prorodzinnej zwalnianie kobiet wracających z urlopów
            > macierzyńskich, wychowawczych lub w ciąży

To tak jak u nas w Opek, z resztą tak jak w wielu firmach i
            instystucjach w których pracowałam :(

• Gość: za fajna na XL [...] IP: *.aster.pl 04.10.06, 19:35
    • szadonka ABAD Warszawa 12.12.06, 08:51
      Przestrzegam wszystkich. Mój chłopak brał udział w rekrutacji w tej firmie
      przeszedł dwa etapy. Był na rozmowie na temat warunków zatrudnienia i juz miał
      obiecane zatrudnienie. Złozył wypowiedzenie u swojego dotychczasowego
      pracodawcy. Następnie bez podania przyczyny ABAD zrezygnował z jego
      kandydatury. Nieuczciwe podejscie do kandydatów. POZDRAWIAM
      • Gość: ABAD Re: ABAD Warszawa IP: *.abad.pl 09.01.07, 22:04
        A to ciekawe? To ja organizowalem ta rekrutacje i jakos nie przypominam sobie
        zeby byly dwa etapy, zeby ktos mial obiecane zatrudnienie i nie otrzymal umowy
        jakiejkowiek w zwiazku z taka obietnica. Ciekawe swoja droga kto ma tyle oleju w
        glowie zeby zerwac umowe z dotychczasowym pracodawca nie majac na pismie umowy z
        nowym? ale jesli sie myle to prosze o kontakt tego pokrzywdzonego - publicznie
        obiecuje zadoscuczynienie - no chyba, ze ten ktos nie ma na tyle odwagi by
        walczyc o swoje ... czekam na telefon lub email. zainteresowany napewno wie
        gdzie znalezc jesli nie zanowowal. pozdrawiam uczciwych, ktorzy chca pracowac, a
        nie tylko przychodzic do pracy!
    • Gość: Artur Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:31
      WSZYSCY KTÓRZY PŁACĄ 1000 ZŁ NA RĘKĘ!!!
      • Gość: ju Re: Ranking najgorszych pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.14, 14:07
        monnari także
    • koczot Re: Ranking najgorszych pracodawców 12.12.06, 23:47
      Wittchen - z wierzchu krysztaly wewnatrz biedronka(taki sklep :P) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka