Gość: zyczliwy IP: *.jmdi.pl 10.12.07, 12:37 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:37 No proszę. Coś w tym jest niestety. Widzę, że nie tylko ja mam podobne spostrzeżenia w tym temacie. Ale na szczęście nie wszystko w tej firmie jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 20:26 Omijajcie tez szerokim lukiem biura - i w NDM i Wawie. Mam to szczescie, ze nie musze juz znosic juz godzin nadliczbowych dla dobra sprawy (nie mojej oczywiscie), siedzenia nocami czy niedzielami. Nawet nie za "dziekuje". Zelazna reka rzadzi dyrektorka HRow, posiadaczka sluzbowego BMW, ktora chyba jakis slepy i gluchy do pracy przyjal. Baba tylko wywalac potrafi (co oczywiscie szybko wywalonym wychodzi na dobre). Ma szczescie, bo gora to expaci, ktorzy po polsku nawet slowka nie znaja, i uchodzi jej na sucho jej brak kwalifikacji. Standardem firmy jest to, ze istnieje podzial na lepszych i gorszych - NDM to plebs, a Wawa to pany. Pomimo, że do NDM jezdza ludzie z Wawy po 30, 40, 50 km w jedna strone. Ludzi nie sznuje sie w ogole - jak maja wakat, to by Ci nieba uchylili, ale jak juz jestes niepotrzebny, to w piatek po poludniu pozegnanie. Na szczescie rynek pracodawcy sie skonczyl, niedlugo skonczy sie tez dobra passa RB i A jak A.....a. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonymarian Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 13.11.17, 21:45 Kawałek tortu jako premia roczna za najlepszy, roczny wynik w historii zakładu!!! No, ale nie narzekajmy. Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele kierownictwo ADWD i dyrekcja zrobili dla nas nic nie robiąc, jak wiele nam dali nic nie dając. Kierownicy i dyrektorzy za ten historyczny wynik wezmą po kilkadziesiąt tysięcy złotych premii, kupią za to nowe samochody, które będą im się psuły i będą wydawać kupę kasy na serwisy, albo się nimi jeszcze rozbiją. Jak daliby nam wiejskim prostakom po 500zł. premii jak dwa lata temu, czy nie daj Boże po 1000zł. większość z naszej patologii by te pieniądze przepiła, albo miała problem na co je wydać. Tort zjedliśmy, wydaliliśmy i żyjemy sobie szczęśliwie ze spokojnymi głowami. Szacunku godne jest to jak ci ludzie się dla nas poświęcają. Oni, młodzi, wykształceni z wielkich miast dla naszego dobra jakoś sobie poradzą z tym problemem w postaci pieniędzy na nasze premie. Ktoś musi cierpieć, żeby spokojnie mógł żyć ktoś. Dziękujemy Ci dyrekcjo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.jmdi.pl 16.11.17, 14:59 Ha ha ha. Dobre ;) Jeśli kierowniki i dyrektory nie zrozumieją, że nabijanie sobie wyników finansowych a co za tym idzie własnych portfeli kosztem zwykłych pracowników pracujących na te wyniki własnymi rękami to droga najgorsza z możliwych to niedługo sami swoimi rękami będą zasuwać na halach za liderów, automatyków, operatorów. Ludzie powoli się budzą a rynek pracy się ożywia i nawet w Adecco brakuje ludków do pracy. Zabawna jest polityka firmy. Przychodzi nowy operator z ulicy i na dzień dobry dostaje większą stawkę niż mają operatorzy z wieloletnim stażem, którzy mają go uczyć. Przecież nowym trzeba dać bo jak nie to tu nie przyjdą. O tym, że starzy i doświadczeni operatorzy odchodzą bo są po prostu wkur...ni nikt już nie pomyśli. Dyrekcja uważa, że klauzula w umowie o zachowaniu swojej stawki w tajemnicy załatwi sprawę. Kierownik zmiany powie ci, że jeśli coś ci nie pasuje to możesz się zwolnić a lider nie chce ci dać urlopu bo tłumaczy się, że ludzi brakuje a nowi, którzy przychodzą do niczego się nie nadają. Firma zarabia grube miliardy, ale dać KAŻDEMU pracownikowi po 2-3zł. podwyżki to NIEEEEE bo firmy nie stać, bo nowej dyrekcji spadną wskaźniki dochodów a czymś przecież musza się wykazać. Super, że są dofinansowania do obiadów, autobusów, integracje, pakiety medyczne itd. itp. Tylko to mnie jeszcze w tej firmie trzyma, ale jednak tym dzieci nie nakarmię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............. Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.jmdi.pl 21.12.17, 21:04 Co by nie gadał, żeby być obiektywnym trzeba przyznać, że w grudniu premia na święta na ADWD była zacna. Firma stanęła na wysokości zadania. Teraz z czystym sumieniem szczerze mogę podziękować dyrekcji i kierownictwu i życzyć im i ziomkom z produkcji wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku. Zadowolony pracownik to dobry i wydajny pracownik. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekły!!! Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.jmdi.pl 10.10.18, 15:38 We wszystkich firmach w okolicy na dzień dobry dają więcej jak na ADWD ma dobry operator 3-eciego stopnia z 10-cio letnim, a nawet większym stażem. Tymczasem w RB "mądre" głowy z biur robią spotkania z pracownikami, żeby dowiedzieć się dlaczego ludzie masowo odchodzą z ADWD? Jak im się mówi, że chodzi o pieniądze to mówią, że podwyżek nie będzie bo pieniądze nie są dobrym motywatorem. W podobnym tonie wypowiada się kierownik wydziału J. Sosi...ski. Niech sobie głęboko w ……. wsadzą te psychologiczne brednie, którymi nabili im głowy na szkoleniach z zarządzania i motywacji. My wszyscy tak jak i wszyscy oni przychodzimy do pracy ZARABIAĆ PIENIĄDZE, a nie po jakąś zasraną motywację. Za motywację dzieci nie nakarmię! Motywacją nie opłacę rachunków czy rat kredytów! Co raz mniej ludzi i co raz mniej doświadczonych więc starzy operatorzy mają przesrane, bo muszą zasuwać za nich, a zarobki stoją w miejscu. Jak im się mówi, że przede wszystkim chodzi o pieniądze to oni, że NIEEEEEE i szukają dalej mydląc pracownikom oczy, myśląc, że mają doczynienia z debilami. Niech sobie sami pracują za tą ich motywację, a jak nam WSZYSTKIM robolom nie podniosą stawki o 3zł. to niedługo sami razem z Sosi...skim będą zapieprzać na tych liniach!!! Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę, a do pracy chodzi się po pieniądze, a nie dla przyjemności, satysfakcji czy po motywację!!! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewar Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 03.03.20, 17:03 Ja z własnego doświadczenia wiem i podzielę się z wami tym co wiem hehe... pracuje tu już kawałek czasu i były gorsze i lepsze chwile,jedno jest pewne każdy kto pracuje w RB ale to każdy bez wyjątku czy jest ze stolicy czy z miejscowości oddalonych o 30czy 60 km od Nowego Dworu może powiedzieć co mu się podoba co mu się nie podoba ,ja miałem załatwioną tam prace z polecenia i jak się przyjmowaniem słyszałem im więcej maszyn ogarniesz tym większa pensja pracuje już około 7 lat ogarniam więcej maszyn niz nie jeden operator z 10 czy więcej letnim stażem i co ? Jedyne na co mogę liczyć to inflacja ,mam operatora 3 i nic poza tym ,owszem fajnie jest mieć te benefity na święta czy opiekę lekarską bo nie dużo firm może się tym pochwalić ale na Boga kieruje teraz te słowa do dyrekcji płynów proszków czy adwd nie mówię że rok w rok dawajcie wszystkim po 2 czy 3 zł podwyżki ale chociaz raz na dwa trzy lata dajcie cos od siebie pokażcie że zależy wam na nas operatorach czy kobitkach ktore tez lekko nie maja chyba czas najwyższy docenić to ze takie wyniki są robione mimo braków kadrowych i nie mówię tu o tortach czy innego tego typu rzeczach poprostu docencie to ze możecie się chwalić wynikami przed wielkim wodzem że Nowy Dwór to najlepsza z fabryk w RB , i jeszcze chciałem lekko zaczepic tych panów specjalistów od maszyn i technologow co tylko potrafią się do cila przyjebac że nie zrobiony że nie podpisany A jak my operatorzy o coś prosimy to tylko śmiech i wzruszenie ramionami i telefony jeden do drugiego czy potrafisz to zrobić, w końcu to wy jezdzicie do stanów, niemiec czy innego zajebistego kraju i nabywacie doświadczenia więc się nim dzielcie z nami żeby praca była przyjemniejsze bo gdyby nie ludzie z którymi robie to pewno już dawno bym tam nie robił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.acn.waw.pl 10.12.07, 14:30 no cóż, zgadzam się z większością zarzutów, praca po 12 godzin i rzekomo brak pieniędzy na dodatkowe etaty żeby odciążyć tych, którzy harują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.icm.edu.pl 11.12.07, 14:19 w warszawie jest 3% bezrobocia, czyli nie ma bezrobocia - pracę znajdzie każdy kto chce - w takich firmach siedzą tylko nieudacznicy i szczurki ze wsi - rozejrzyjcie się za czymś innym zamiast biadolić, bo gdyby wszyscy byli tacy jak wy to wszędzie byłby jeden wielki obóz. W polsce są zbyt gó..ane zarobki, żeby sobie żyły wyprówać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.jmdi.pl 11.12.07, 19:12 Wiekszośc z nas już odeszła -pracy na rynku nie brakuje. Chcemy innym oszczędzić rozczarowań. I wiecie co ja przynajmniej teraz wiem ,że żyję i nie muszę być murzynem. BO SĄ PRACODAWCY GODNI POLECENIA ,którzy potrafią traktować ludzi w sposób właściwy i dobry !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: general Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.eranet.pl 25.02.08, 17:41 w 2006 roku pozbyto się mnie z reckitt, ponieważ nie bałem sięi mówiłem prawde jak jest. byłem operatorem (dobrym- praca na 10 nalewarkach), dbalem o swoich ludzi nie pozwalałem im zrobić krzywdy, chociaż mialem opinię Hama wśrod tych ktorzy nie pracowali ze mną na co dzień. po moim odejściu moja zaloga rozpadla się. nie żaluję, że tam pracowalem, zdobyłem cenne doświadczenia, nauczyłem się jak nie postępować z ludżmi a i moi obecni przełożeni docenili moje umiejętności. po 20 miesiącach pracy zostalem liderem w obecnej firmie. tak teraz ja moge "pożądzić" ale bardzo rozsądnie, bo w przeciwieństwie do liderow z benckisera ja awansowałem za wyniki a nie lizanie d..y,oczernianie innych lub dlatego że moja siostra jest koordynatorem ( prawda SHREK?) i mnie nikt nie zarzuci że się nie znam. poza tym rozumiem co mówią do mnie ludzie bo mam trochę obycia, znam życie i kieruję sie rozumem, bo w przeciwieństwie do niektorych jeszcze go mam( a nie whiskas). weżcie się za robote wszyscy, robole wykształciuchy i co tam jeszcze zostało bo mądrzejsi uciekają,zawiąrzcie niwe związki zawodowe bo te są zależne od dyrekcji(w 2006 roku przewodniczącego przeniesiono z produkcji do biura żeby nie rozrabial), zacznijcie walczyć o swoje,ale najpierw dajcie coś od siebie - dobrą wydajną i uczciwą pracę a będziecie mieli podstawę domagać się poprawy warunków pracy i płacy. DO ATAKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosss Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.centertel.pl 29.02.08, 10:02 tyle piszecie o plynach,ale na gen3 tez jest nie lepiej.operatorzy to lenie,wiekszosc czasu przesidza na liderowce lub po prostu nic nie robiac.cala robote odwalaja za nich inni.panowie operatorzy umieja tylko podlizywac sie liderowi,wysmiewac ludzi i wyzywac od k...rw i dz...ek.czuja sie mocni bo maja po 20 lat i 'plecy' na plynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumianek Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:48 A firma tym leniom płaci za friko? A wam ciężko pracującym żałuje? I ja mam w to uwierzyć? Slusznie ktoś napisał: nie podoba się, to idźcie do innej pracy, a nie plujcie na swojego pracodawce. jojczyć i opluwać to każdy głupi potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa701123 Re: to po co tam u licha siedzicie??!! 25.10.11, 12:06 Człowieku co Ty wypisujesz ? Kto na swojego pracodawce gada bez powodów? Chyba nie przejechałes sie na tej firmie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były operator Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.11, 19:21 witam wszystkich byłem operatorem na płynach ale już nie jestem i dobrze to nie jest praca to obóz pracy tylko mało i mało to niech se dosra jeden z drugim kierownik do pola ich do roboty nie żałuje że poszedłem z tego obozu za nic mają człowieka to są chieny szkoda pisać o tym stres stres stres i stres i okulary bo cię zwolnię wal się na ryj frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roszpunka Re: jak długo ? IP: *.centertel.pl 17.11.11, 19:35 Czy ktoś wie co tak naprawdę będzie z naszym obecnym dyrektorem zakładu ? Coraz częściej słyszę że odchodzi . Czy to prawda ? Jeśli tak to trzeba spadać jak najdalej bo na pewno przyjdzie jakiś następny dziwny człowieczek z pobliskiego kraju i będzie robił porządki po ichniejszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim KTo dyrektorem IP: 176.111.233.* 10.04.13, 11:16 może Ty roszpunko zostaniesz panią dyrektor :) miała byś władzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 04:45 mam pytanie moge pracowac w firmie benckiser ale mam tez cos innego na oku co mi powiecie na temat benckisera płaca itp .BO NIEWIEM CZY se dupe zawracac z benckiserem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: list IP: *.147.136.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 21:02 Zależy gdzie mniałbyś pracować ze swojej strony to odradzam nic dobrego cie nie czeka w tej firmnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: list IP: *.141.c80.petrotel.pl 27.01.12, 11:53 naszbenckiser.mixxt.pl/ naszbenckiser.mixxt.pl/ naszbenckiser.mixxt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: 194.246.98.* 01.03.11, 01:27 A odkąd to operatorzy siedzą na liderówce...??? A jak myślisz....czemu maszyna w ogóle ruszyła...??? Kto spowodował, że ci "inni" jak piszesz...mają w ogóle co robić.... Kto czuwa nad tym, żeby ta zacofana linia jakos szła....? Co....myślisz, że naciśniesz START i jedzie..?? To nie takie proste...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.11, 16:48 no fakt jeszcze trzeba sie podepszec o maszyne zeby sie nie przewrociła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.10, 11:11 To co pan napisal ze operator czy lider bedzie dobry dla ludzi to automatycznie wadzi razi itp bo najlepiej jak by dla ludzi byl chamem nie milym nie sympatycznym do tego jeszcze nie rozmawial z pracownikami jakisc hory zaklad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr. sklepik :) IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 18.09.10, 17:28 hej,czy to prawda że Panie ze sklepiku zabrała policja w kajdankach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: sklepik :) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.09.10, 11:45 Tak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sklepik :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 12:33 Nie interesuj się bo kociej mordy dstaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesmiały Re: sklepik :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.10, 14:46 wstyd wstyd wstyd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no ale normalka jak by miało byc inaczej ludziom uczciwym takiej funkcji nie powierza jak srzedawca w sklepiku reckit benckiser zreszta prosze zauwazyc kto dostaje funkcje liderow ludzie bez przygotowania do pelnienia takiej funkcji liderami sa ludzie ktorzy byli operatorami nim zostali liderami a wydaje mi sie ze powinni to byc ludzie po odpowiednich szkolach z zewnatrz a dodatkowo wybierani sa tacy zimni bez skrupułów ludzie prostaki aby im było dobrze i dorabiają sie na ludzkim wysiłku ponad miare i upokorzeniu widze czesto kobitki które są swietnymi pracownikami pracowitymi ale zamiast dorabiac do emerytury w reckit benckiser dygaja biednew manpowerze w a jak dygaja na bonusa to na konto ludzi rb po za tym tam licza sie tylko wyniki wyniki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
klon923 Re: to po co tam u licha siedzicie??!! 30.01.15, 19:21 co to za firma chetnie zatrudnie sie w niej najlepiej na magazyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 20:53 Zgodzę się z mądrym ;)... niektórzy po prostu stamtąd odeszli i zupełnie nie żałują. Odpowiedz Link Zgłoś
emarcki Re: to po co tam u licha siedzicie??!! 15.12.07, 17:00 icm.edu.pl, drogi budżetowy ja, dla Twojego pojęcia o realiach makroekonomicznych (przepraszam, znasz z gazet, forum i ze słyszenia)-jak mawiają młodzi-RISPEKT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1misza23 Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.eranet.pl 28.02.08, 19:38 Gościu piszesz na temat Warszawy,a czy pomyślałeś o mniejscowościach gdzie bezrobocie przekracza od30% sięgając nawet 60%.Wjęc nie pisz bzdur i nie ubliżaj ludziom któży przyjeżdżają w nasze okolice za jaką kolwjek pracą żeby wjakiś sposób zwjązac koniec zkońcem i wyżwic swoje dzieci a,że znajdują się tacy tyrani i wykożystują takich ludzi,a ludzie na to pozwalają to już zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella189 Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: 195.117.82.* 08.03.12, 13:50 Zgadzam się z taka opinią.Akurat ja pracuję w ADECCO-agencji pracy rekrutującą ludzi dla Benckisera,i zaobserwowałam rzeczy,które mi się nie spodobały.Podział ludzi na lepszych i gorszych-lizusy i donosiciele mające większe fory u liderów,braki do wypłat co miesiąc,narzekacie na Benckisera?Macie na pewno rację,ale chodżcie do nas-to dopiero będziecie żyli w stresie.Pracuję na telefon-ani zarobek ani praca.Wymagania aż pod niebo,a najlepiej by było jakby ludzie pracowali tam za darmo.Pracuje tam z przerwami już 6lat,ale chyba zwolnię się z tej pracy,tym razem na amen.Liderzy maja się za nie wiadomo kogo,co to jest że jedni pracują na stałe zamówienie,a drudzy jak Bóg da?Na śmieciowych umowach,za parę groszy?Marzy mi się praca na normalnych warunkach-a nie takich jak tam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 16:47 warunki pracy w RB są coraz gorsze przez pracownikow na telefon godza sie na takie traktowanie psujac naszych pracodawcow myslą że wszystko im wolno bo mają ludzi na kiwnięcie palca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: to po co tam u licha siedzicie??!! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.01.13, 15:34 Ja w czoraj skończyłam 3 dniową pierwsza zmianę.A dziś juz miałam telefon żebym przyjeżdżała na noc , bo nie mają ludzi.NIE INTERESUJE MNIE TO!!!i jeszcze jedno pare osób mówiło że jeśli się odmawia to się leci z pracy!czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:57 Ci co siedzą w biurach to im chyba w głowach się p....oli ludzie niemają siły po 8h a co dopiero po 12? Jeszcze za marne grosze. Wózkowy z "konfekcji" chodzą z paleciakami po całej chali przez 12h, często niewyrabiając się. A pozatym im dłużej człowiek pracuje tym bardziej jest zmęczony co wiąże się z więkrzym ryzykiem wypadku. Krótko mówiąc odradzam tam iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:27 dodatkowe etaty to na gurze sa poto biurowce sobie buduja rzeby reszte mafii sciagnac do siebie i pociotow swoich zeby terz troche nakradli kasy a nadole to daja same ochlapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 07:35 ludzie opanujcie te kłótnie świadczą o was może umówcie sie po za pracą ,forum i tam sobie wytykajcie bo te całe forum nie na tym miało polegać i to nie jarmark . A to w jaki sposób sie wypowiadacie i ta ostatnia farsa świadczy o waszej kulturze .Ludzie to czytają nie wstyd wam póżniej będzie sie przyznać gdzie pracujecie sami oczernacie swoje koleżanki i kolegów. ps.jak był jeden mistrz to były 3 linnie ateraz jest ich dużo więcej.aa zrób przysługe i nie pisz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 29.02.08, 09:21 pracownik a teraz jest wiecej biurek niz linii produkcyjnych. ladnie to tak.ze sluzbowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.MyOpinion.pl zapraszam na nowej jakości forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 14:34 www.myopinion.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalićRB Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 20.03.18, 23:31 Myślałem że w tej firmie gorzej już być nie może ale wtedy zmieniła się dyrekcja.Nowa zlikwidowała nadgodziny a bez nich pani na kasie w Biedronce zarabia lepiej niż na Tabsach czy Quantum dobry operator z wieloletnim stażem.Nawet zysk z GSPP (30% przez trzy lata) to śmiech.Czas opuścić ten tonący okręt i niech dyrektory same sobie zapier...lają. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 11:06 macie racje w tej firmie jest maksymalne wykorzystywanie ludzi. zarobki są straszne a i warunki pracy daleko odbiegają od normy. warunki są strasznie szkodliwe chociaż nie wiem kto to sprawdzał i uznał ze nie sa pare lat temu była chemia o wiele mniej szkodliwa produkowana i było szkodliwe a na dzień dzisieszy (produkty na kwasach amoniaku i wiele można wymieniac)nie są.dobra łapówka musiała tam być dana. mam wielu znajomych co tam pracują i zich relacj wiem ze wiele osób choruje na tarczyce i choroby krwi lekarze jednoznacznie stwierdzają ze to od chemi ale to zbyt duża firma aby ktoś sie wzioł za to. DOPUKI W POLSCE BEDZIE KORUPCJA DOTĄD TAKIE FIRMY BĘDĄ BEZKARNIE FUNKCJONOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasula Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:55 a u mnie krowy przestały mleko dawać i kury się nie niosą. Poszedłem do weteryniarza i on mnie mówi, że to przez ten proszek, bo za dużo go sypałem do mleka, zeby się nie psuło. Teraz sype tylko produkty unilewera i jest duzo lepeij: jaja jak kacze, a mleko palce lizać, tylko troche sine. a w ogole to chemia to syf, trener mowil, zeby nie przesadzac, bo na starość skora wisi jak spuszczony balon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty ndm Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 80.48.142.* 04.02.08, 20:31 Wszyscy macie racje ja jeszcze w tym obozie jestem ale to juz tylko kwestia dni ... teraz bardzo zaluje ze wczesniej sie nie rozstalem z reckittem ..Z tego co wiem to bardzo duzo ludzi sie zegna z firmą i bardzo dobrze bo nie szanuja tam ludzi ale nie zdaja sobie sprawy ze bez nas fizycznych to ich tez tam nie bedzie no chyba ze zejada z gory na hale i zakasają rękawy buuuaaahhhaaahhaa ....PRACOWNIK PŁYNÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKI Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 12:57 tak masz zupełną racje tylko że wiele ludzi zostanie i jest to częściowo wina ludzi że panują tam takie obyczaje ludzie boją sie odezwać tak jak by była to jedyna praca na rynku ja pracowałam tam dość długo tylko że wtedy było zupełnie inaczej a i pensja moja z przed paru lat była taka jakie sa teraz. teraz gdy BRONNY przejął włdze będzie jeszcze gorzej. Ludzie powinni sie postawić a i związki zwodowe są do niczego nie umieją walczyc o prawa ludzi trzymają sie tylko swoich stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta pracujaca Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.quest-net.pl 06.02.08, 04:28 A ja powiem tak, milionów z podstawowym wykształceniem to na pewno nigdzie nie zarobicie. Jest polskie przysłowie, które do was tu tej pasuje :) wiec może je przytoczę "nie chciało nosić się teczki, to teraz trzeba nosić woreczki" Większość z was najlepiej jak by mogła to te 8 czy teraz 12 godzin przesiedziała na "d...e" nic nie robiąc tylko się wymandrzać. Nadawalibyście się do Rządu, macie to samo podejście do pracy. Z jednym tylko się zgodzę, na brak zajęcia nie można narzekać, no, ale to dzięki wam, żeby nie powiedzieć brzydko "opieprzaczom" zamiast pomóc, strzelacie focha i robicie wielka łaskę, że cokolwiek zrobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 14:05 milionów może nie ale zrobki powinny być takie aby człowiek mógł godnie za nie żyć. A myśle że z tym podstawowoym wykształceniem przesadziłas kobieto bo tam pracuje wiele ludzi którzy mają średnie i dalej sie uczą ale zeby to robić muszą pracować.Siedzieć na du..ie tam przeciez sie naprawde ciężko pracuje.Ty chyba jesteś jedną z góry na których ludzie muszą charować a wy jak byście mogli to jeszcze z biczem byście stali jak za czasów niewolnictwa.biuro jak by tak zeszło i popracowało te 12 godz. to chyba by zrozumieli jaka to praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy102 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:58 Taaaaaa... Wszyscy mamy takie same żołądki, a kucharka może kierować państwem. Jakby taki bil gates popracował fizycznie na płynach, toby sobie też pensję zmniejszył. Gratuluję pomyślunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie opieprzacz Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 08:59 Kobieto pracująca licz się ze słowami bo z takim tokiem rozumowania zabraknie ludzi w tej fabryce którzy za pracują na twój zapewne biurowy stołeczek na którym odwalasz 8 godzin i do domku. Pracowałem w tym mordorze spory czas widziałem tam tylko straszenie ludzi naganami i dyscyplinarnym zwolnieniem z pracy tylko dlatego że miał odwagę jak to się mówi postawić najlepiej żeby paść na ryj i kto tak traktuje ludzi często ci którzy dochrapali się stołków liżąc du.......y tym na samej górze ( zapomniał wół jak cielęciem był ) - szczerze życzę Ci tylko tego obyś musiała pracować jako pracownik fizyczny w tej fabryce może wtedy przejrzysz na oczy. A tak na marginesie mi chciało się nosić teczkę i nie musiałem nosić tam woreczków tyle tyle tylko że honor nie pozwalał mi traktować rodaków jak niewolników bo dostałem takie polecenie lepiej było odejść z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.jmdi.pl 07.02.08, 17:09 Gratulacje dla "nie opieprzacza" za dobra decyzje i odejscie z honorem. Podłe jest traktowanie pracowników w taki sposób i nazywanie ich nieukami , bo są to wspaniali ludzie ,ktorzy bardzo cięzko tam pracują po kilkanascie godzin. Tylko pionek i czlowiek bez ludzkich odruchow tak robi. Wielu z tych ludzi ma ogromną wiedzę , a to ,że nie mają szkoły nie jest spowodowane ich lenistwem , a koniecznościami życiowymi jak :utrzymanie rodziny ,czy brak pieniedzy na nauke. Tak naprawde to nie kadra zarzadzajaca stanowi fundament firmy , a pracownicy ,czesto produkcyjni. To dzieki nim i ich ciezkiem pracy wszystko funkcjonuje. To wstyd traktowac ludzi jak pionki i to nic nie znaczace. TO ŚWIADCZY O KULTURZE FIRMY. Zresztą o czym my mówimy w tym przypadku :( . !!!!! Dzieki takim postawom nie bedzie kadry podstawowej i dobrej kadry zarzadzajacej ,bo wszyscy ludzcy pracownicy odejda z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 13:44 Witam próżne nasze rozmowy na temat tej firmy i tak im nie zabraknie ludzi do pracy choć by dlatego że tym państwem rządzili i rządzą tacy ludzie którzy rozwalają porządne państwowe firmy takie jak Polfa Tarchomin olbrzymi zakład parę tysięcy pracowników którzy za parę tygodni wylecą na bruk. Reckitt będzie miał świeżych niewolników. Aż wstyd przyznawać się że jest się Polakiem bo co o nas sądzą ludzie w świecie którzy obserwują co dzieje się w tym kraju jak można niszczyć własną gospodarkę czasem zastanawiam się czy w socjalistycznej Polsce nie było lepiej ludziom klasy robotniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:02 lepeij było i to dużo. Wczasy, papier toaletowy, podpaski na 8 marca, czy się stoi czy się leży... A teraz trzy pokolenia będą uzupełniały budżet państwa, żeby starczyło na emerytury dla tych, co na tanie wczasy jeździli i nie musieli pracować. Oczywiście nie wszyscy tacy byli, ale system był idiotyczny i w końcu zbankrutował. Tak się kończą pomysły, by płacć za czas spędzony w pracy a nie za wydajność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artii Re: Reckitt Benckiser-były pracownikRB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 23:42 ten zakład to wielkie przekleństwo dla tych którzy tam pracują. Wykorzystuje ludzi, traktuje jak NIEWOLNIKÓW. W tym zakładzie tak naprawdę karierę robią ludzie którzy pod......lają innych, i dobrze dziobią, a ci co cięko i sumiennie pracują mają marne grosze, i garba od pracy. SZKODA MI TYCH PRACOWNIKÓW, ALE DOBRZE IM TAK! BO SAMI SOBIE NA TO POZWOLILI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 21:39 pracuje tam dzieciaczki odkad jeszcze nie bylo reckita,jakies 20 lat,jak byla mydlarnia,zarabiam 8.70 na godzine a wy gowniarze na start dostajecie 10 zl,wjec nie piszcie glupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.ip.bshs.netia.com.pl 18.03.15, 21:02 Acha ciekawa jestem kto dostaje te 10 zł na start bo ja osobiście takiego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzyczliwa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.zax.pl 19.05.09, 18:32 Moi drodzy! Wszystkim wiadomo że polak chce zarobić, i zarazem się nie narobić. W Benku jestem 3 lata stuknie w czerwcu. Powiem krótko, pracuje w terenie (nie w wawie). Miałam okazje odwiedzić fabryke, cóż praca jest ciężka choć zależy gdzie?!? Ale ludzie byli rzyczliwi i uśmiechnięci-może to tylko poza?. Co do zarobków-to jest koncern, wg. wielu praca tu to "prestiż". Nadmienie, że mój mąż pracuje w innej fabryce (kilkakrotnie większej) i do niedawna zarabiał 2/3 tego co ja. Ja mam mądrego szefa, dzieki czemu pracujemy efektywnie i w miłej admosferze, ale pamiętajmy że jak sie ktoś poślizgnie u góry, to szaraki lecą. A co do wykształcenia o którym pisał P. wyżej i znajomości - szkoda, że są wyznacznikiem stanowiska, TO PRAWDA. Ps. P. z podstawowym wykształceniem-więcej wiary w siebie. Na nic nie jest za póżno. Inteligencja i pracowitosc juz jest trzeba jeszcze tylko skonczyc szkole. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.xdsl.centertel.pl 21.01.13, 15:53 Mój pierwszy dzień pracy.Zapiepszałam jak głupia choć nie wiedziałam co z czym się je!!!.Na drugi dzień cała grupa dostała nagane bo co?Bo ktoś inny zbijał baki i się nie wyrabiał.A czemu tak?Bo jesteśmy zmianą i powinniśmy sobie pomagać.No sorry ale kur......nie odejdę od maszyny bo spiepszę cała linię i nie bedę komuś pomagać jak się nie wyrabia!I gdzie tu sprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:44 przeciez tej firmie nie zalezy na wyksztalceniu przy lini mozesz sobie podetrzec dupe dyplomem masz byc sprawna manualnie i glupsza od szefa a to przyslowie jest chamskie kiedy widzialas zeby ktos siedzial no chyba ze na liderowce a ze ludzie sa zawistni to polityka firmy dadza 10gr podwyzki i masz gotowego wroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 24.07.14, 08:17 nie gadaj głupot ja mam wyższe wykształcenie i zapie...m jako pracownik fizyczny wiec nie gadaj o wykształceniu liczą się po prostu znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 19:36 święta racja pracuję w tej firmie już kilka lat i takiego bur....lu jeszcze nie było jak jest w tej chwili,traktują ludzi jak bydło które za darmo musi harować,niech panie z biura ruszą tyłki i porozmawiają z ludźmi o godnej pracy...gdzie są nasze podwyżki panie dyrektorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.hapay.pl 17.02.08, 18:44 podwyżki chyba żartujecie przeciesz nowy budynek stawiają przed firmą.a tak wogóle to są smieszne, podwyżki 12 gr. bruto to nawet na waciki nie starczy.a jeszcze jestem ciekawa gdzie idą fundusze socjalne jak zwyklo góra robi szkolenia dla siebie za nasze pieniądze.a jeszcze wróce do zeszłego roku do zapomogi dla dzieci na książki tak ładnie napisali po 500 zł na dziecko a jak zwykle doliczyli do wypłaty i za..i podatek, a w grudniu dali talony na 400 i 200 a pózniej doliczyli do wypłaty i odliczyli po 200 i 400 zł. rozumie zabrać podatek 19% od tego a nie 100%. smieszne. oszusci ps.A ludzie są po szkołach tylko gniją tu bo jest blisko do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMI Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.zax.pl 19.05.09, 18:46 z TEGO CO MÓWIONO TO DO ZESZŁEGO ROKU BIURO I SPRZEDAŻ NIE DOSTAWAŁA SOCJALU BO WSZYSTKO SZŁO NA FABRYKE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaider Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 20:33 ja tez tam pracoje i nie jest tak zle tylko wk..wia mnie to ze coraz wiecej osób ma problemy z płucami i używają inchalatory a kierownictwo nic z tym nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1313 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 07:37 Do Pracownika chłopki są wszędzie nie tylko w Nasielsku ale i w Nowym Dworze i terz są liderami ja jestem z Nasielska i nie czuję się chłopkiem bo nim nie jestem a co do szkoły to uważam że lepsze liceum w 9 miesięcy skończyć niż nawet podstawówki nie mieć ja potrafię się postawić liderom i nie muszę rozwalać szyb w samochodach bo to żaden sposób na załatwianie takich spraw. Nie życzę Ci zile ale uważaj na to co piszesz bo wedle prawa są to groźby karalne i można za to nie źle beknąć a wież mi to żaden problem ustalić skąd się połączyłeś z siecią kolego. Mogę tylko jeszcze dodać że to nie oni wykorzystują nas tylko my sami na to pozwalamy no i oczywiście nasze kochane związki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 87.205.146.* 11.02.08, 18:56 Rzeczywiście, w powyższych wypowiedziach jest wiele prawdy. Jednak lwia część winy za obecną sytuację leży po stronie samych pracowników. Pisaliście o związkach zawodowych... że niby nie umieją walczyć. A jak mają podjąć jakąkolwiek walkę, jeśli ludzie nie chcą do nich należeć? Przy uzwiązkowieniu wynoszącym niecałe 10% można podjąć co najwyżej 'negocjacje' z pracodawcą (na efekty których trzeba długo czekać). Tu można sobie zadać pytanie: na co czeka reszta pracowników? Skoro tak bardzo chcą, by związek walczył o ich prawa, to czemu się do nich nie zapiszą? Większość ludzi rozumuje tak: "Po co mam się zapisywać? Jak coś wywalczą, to i mi się dostanie". Właśnie przez takie myślenie związek jest tak słaby. Nie wywalczy za wiele, mając w swoich szeregach niecałe 10% załogi. Ciekawe, że w niektórych firmach pracownicy bardzo chcieliby należeć do związku, a nie mogą (bo takowy nie istnieje). Ostatnia sprawa: o ile mi wiadomo, zarząd związku tworzą zwykli pracownicy, więc trudno tu mówić o jakimkolwiek 'trzymaniu się stołków'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 08:34 Zacznijmy od tego że zwiazki tez mogom tam gucio zrobic z takim molochem na platgormie miedzynarodowej nikt nie wygra duzy moze wiecej tak było jest i bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy z zewnątrz Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.chello.pl 12.02.08, 21:05 normalnie śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi niektórych ludzi - na jakim świecie żyjecie? Z PRLu niektórzy wyjść nie mogą... ciągle sie należy należy i należy - gó.. Wam się należy, w dzisiejszych czasach każdy - czy góra, czy dół, pracować musi - i ma to co wypracuje. Po drugie niech fizyczni zamkną też mordy jeśli nie mają pojęcia o pracy umysłowej. Oczywiście mają 100% racji mówiąc, że fizyczny też jest ważnym pracownikiem, ale tak samo jak umysłowy. Oczywiście mają 100% racji mówiąc że się męczą, ale uwierzcie mi wspaniali fizyczni - ci co "siedzą" przy biurkach - są bardziej wyniszczeni - psychicznie - i statystycznie dużo częściej kończą życie na zawał serca - czasem w miejscu pracy (z doświadczenia). Kolejna rzecz - w Polsce nie ma obowiązku pracy - nie odpowiada Tobie, zmień pracę. Kolejna to wykształcenie - pieniądze i rodzina to wymówka - szkoły są w weekend, nic nie stoi na przeszkodzie. Licea dla dorosłych są bezpłatne. Studia mają płatności miesięczne. W dodatku są kredyty studenckie - spłaca się je jakiś czas po ukończeniu studiów. Tak więc rozwiązań jest a jest, a osoba która twierdzi że ona nie może bo, to szuka po prostu wymówki i określić się tego nie da. Jeśli ktoś chce coś zmienić to zmieni to - chciałem zmienić pracę, to po 4 miesiącach zmieniłem, robiłem wszystko w tym kierunku i mi się udało. Chciałem być bardziej konkurencyjny, by bardziej znana firma mnie przyjęła - uzupełniam właśnie studia. Nie miałem pieniędzy - przestałem chodzić do kina, wydawać pieniądze na przyjemności. Zainwestowałem w siebie i już mi się to zwraca - podwyżka u bieżącego pracodawcy. ALE CHCIAŁEM COŚ ZMIENIĆ a nie użalać się u poprzedniego pracodawcy. Nawet teraz, jak źle mi nie było - nie narzekam nad starym pracodawcą, tylko myślę o tym co będzie i co zrobić by było lepiej - działam. A związki? przecież u Was w Reckitt w zarządzie Związku są zwykli robole... Wynagrodzenia nie pobierają bo to społeczniacy - nie ogólnopolski związek jak u nauczycieli czy lekarzy gdzie prezio zarabia XX tys. PLN. Swoją drogą znów ocenę wystawiacie sobie pracownicy sami - wiedząc co się dzieje w zakładzie, wiedząc jak działają związki. Znów mi się chce śmiać z takich kmiotków, co pytają o to co robią związki. A ja pytam - czy byliście u związków zwrócić uwagę??? Jasne że nie. Przecież lepiej wyżyć się anonimowo (tylko myślicie że anonimowo) w internecie, na jakimś portalu, ulży Wam. A groźby karalne tutaj wypisane moga być już podstawą do wystąpienia do admina o adresy IP a do providera o adres właściciela. Podsumowując - jest tak, jak sobie pracownicy jako ogół pozwalają. Jeśli byłaby solidarność i nikt nie zgodziłby się pracować w takich warunkach to by warunki pracy się zmieniły. A pisząc takie rzeczy to przede wszystkim SRACIE WE WŁASNE ZWIĄZKI I NISZCZYCIE ICH WIZERUNEK W OCZACH PRACODAWCY, a z tego co wiem, związki są jedne z lepszych i niejednemu dupę uratowały. Ale wiedzą o tym ci co chcą a nie ci co tylko krzyczą. Powodzenia tym co chcą coś zmienić... tylko przed nimi przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 80.48.142.* 13.02.08, 21:21 ale ma ciepla posadke z ktorej moze wyleciec.zwiazki powinny zadzialac poza zakladem.warunki sa b. szkodliwe a po 12 godz w halasie i oparach chemicznych jestes oszolomiony.regulaminu musza przestrzegac tylko robole, pracodawce regulamin ani lojalnosc wobec pracownika w tym zakladzie nie obowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @Kapitan Żbik@ Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.quest-net.pl 14.02.08, 20:14 "To ludzie ludziom zgotowali ten los" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też z zewnątrz Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:32 Do trzeźwego z zewnątrz wsadź sobie swoje statystyki i nikomu nie każ zamykać mordy sam ją zamknij ja jako umysłowy nie odczuwam zmęczenia ale wiem jak trzeba tyrać fizycznie a jak byś nie wiedział to ta firma kładzie nacisk na prace w soboty i niedziele wiec nie wyjeżdżaj mi tu ze szkołami i gdzie ba.......nie masz bezpłatne licea jak musisz płacić za egzaminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 20:04 tez pracuje w tej fabryce od kilku lat co wam powiem to wam powiem ale kiedys było lepiej wiecej młodzierzy a teraz przyjmuja rencistow i emerytow nie to zebym miała cos do nich bo sa spoko ludziska jest to naprawde ciezka praca fizyczna teraz gdy pracujemy po 12 godzin jest jeszcze gorzej no ale nic na to nie poradzimy jezeli nie ktorym sie nie podoba ta praca to co maja za problem zeby ja zmienic wystarczy tylko chciec opisujecie tu rozne opcje zadajecie pytania i obrabiacie tym z gory tyłki oni tez sa ludzmi i potrafia rozmawiac wiec nic nie stoi na przeszkodzie zebyscie ze swoimi pretensjami zglosili sie do nich ublizacie ludziom od swinek ze wsi oni nie maja pracy na wsiach wiec pracuja tu lepszy ryc niz nic im nalerzy sie szacunek bo kilka godzin spedzaja przed praca w autobusie.Liderzy co do nich nie mam zadnych zastrzezen sa ok pedza do pracy bo za darmo nikt nam nie bedzie płacił za okulary i takie tam bo dbaja o nasze bezpieczenstwo da rade sie z nimi dogadac tak samo z tymi co siedza w biurach.Kierownik hmm tego nowego nie znam zbytnio ale ten wczesniejszy był fajny i nawet miły tez mozna było z nim pogadac NIE TAKI DIABEŁ ZŁY JAK GO MALUJA w tej pracy wiele zalerzy od ludzi i atmosfery kwestia przyzwyczajenia POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 20:37 to znowu ja hehe a gdzie temat o kasie??mi jako pannie w miare wystarcza gdyby płacili wiecej pewnie było by jeszcze lepiej ale gdy matki lub ojcowie za 1000zł maja wyzywic rodzine wyprawic dzieci do szkol wszystko poopłacac i zyc do nastepnego 10 to jest koszmar podwyzki sa obiecane juz ktorys raz z kolei ale nadal ich nie ma moze przyjda dobre czasy i spadna na nas jak grom z jasnego nieba trzymam kciuki oby tak było chociaz po 1zł ehhehe ale mam wymagania UNIJNE hihii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugo kolataj Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem... IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 11:16 praca naprawde ciezka !!!!!, a co do osob ktore tam pracuja to sami rencisci i emeryci heheh nic dla mlodych,zamiast inwestowac w mlodych to same stare baby hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem... IP: *.141.c80.petrotel.pl 27.01.12, 11:51 naszbenckiser.mixxt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem... IP: *.centertel.pl 09.04.12, 20:44 Co d pracy w Reckitt to jest ciezko ale jeszcze ciezej jest sluchac takiej kobiety jak Jolanta C....... wtajemniczeni wiedza o kogo mi chodzi, ciagle tylko te jej tonaze i itp.... traktuje ludzi jak roboty, juz nie mowiac o pracownikach adeco, oni sa zawsze spychani przez ta kobiete na drugi tor i musza pracowac za dwoje bo inaczej zacznie ich wyzywac. co do innych ludzi z tej firmy to brak zarzutow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 10:57 Szanowny Panie ( trzeźwy z zewnątrz ) powiem krótko chce mi się śmiać ale tylko i wyłącznie z Pana bo to właśnie tacy ludzie jak Pan w pogoni za coraz lepszym sprzedali ten kraj i teraz mamy co mamy. Zgodzę się z Panem co do wykształcenia ale też tylko częściowo można się kształcić ale wierzy mi Pan nie za darmo, z drugiej też strony jeżeli już będziemy mieli tak wspaniale wykształcony naród to skąd weźmie pan tych pracowników fizycznych by zarobili na tych umysłowych przecież roboty wszystkiego nie zrobią Szanowny Panie życzę Panu troszeczkę realizmu w Pańskim beztroskim życiu. P/S Proszę Pana a tak poza tym forum ja osobiście oglądając Pana świadectwa pracy nigdy bym pana nie zatrudnił skoro Pan zmienia co cztery miesiące prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy z zewnątrz Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 195.42.249.* 15.02.08, 16:50 @pracodawca - też bym Pana nie zatrudnił a nawet bym nie chciał u Pana pracować - nie umie Pan przeczytać ze zrozumieniem, że cztery miesiące szukałem kolejnej pracy nim ją znalazłem - w tym samym czasie pracowałem u innego pracodawcy, bez znaczenia jak długo. Przepraszać za to że mi się udało - nie będę. Tym bardziej że nie zdobyłem tego co mam po trupach, jak coponiektórzy. A jeśli chodzi o wykształconych - jeśli dla takiego praca umysłowa się nie znajdzie to i fizycznie popracuje - sam jestem tego (przez pewien czas) przykładem. Rynek jest rynkiem - popyt pracuje z podażą, podaż reaguje na popyt. Panu @zw proponuję by poszedł do związków i powiedział im o tym - skoro nikt nie zgłasza to czego wymagać? Rozumiem jeśli związki by nie zareagowały - owszem, rozwiązać bo nic nie robią. Ale w innym wypadku winę ponoszą sami pracownicy. Do związków należy 10% kadry pracowniczej - ich nie ma wszędzie. A ilu (bo oczywiście nie wszyscy) wstępuje do związków przed świętami, licząc na bonus? Przyzna się ktoś? Tak więc niech ci co chcą coś zmienić - niech pójdą do związków, zapiszą się, i niech zmieniają. dla Pana @tez z zewnątrz - znam umysłowych którzy nic nie robią - pracują z nadania :) To że akurat Pan jako umysłowy zbija bąki, to nie znaczy że inni umoysłowi tak samo postępują. W dobie obniżania kosztów przez zmniejszanie kadry pracowniczej, obowiązków przybywa zarówno fizycznym jak i umysłowym pracownikom. Ale o czym my mówimy, jak Pan nawet nie wie co to jet umysłowa praca? Po wysiłku fizycznym organizm jest w stanie się zregenerować w noc. Po długotrwałym stresie przy wymuszonej pracy w pośpiechu, niejeden potrzebuje miesiąca do przywrócenia równowagi w organiźmie. Post miał zachęcić do pomyślenia, a widzę że w Panu uwidocznił negatywne odczucia. Z tego co wiem praca w soboty i w niedziele była pracą dodatkowo płatną, dla chętnych - więc proszę mi nie wyjeżdżać z takimi tekstami. Tym badziej że jest teraz system 12 godzinny z tego co się orientuję, więc ktoś tu delikatnie głupoty rozpowiada - pracodawca postępuje zgodnie z przepisami - jeśli nie, od czego jest Państwowa Inspekcja Pracy. Szkoła kosztuje, i owszem. Szczególnie w moim przypadku podyplomowe studia. Ale wykształcenie które zdobyłem pozwoliło mi na odzyskanie kosztów studiów już po 4 miesiącach pracy - innymi słowy to inwestycja w siebie, na przyszłość. Tak jak powiedziałem - jeśli chce się coś zmienić,trzeba tego chcieć. Nie siedzieć z założonymi rękami. A, i jeszcze jedno - wbrew pewnej uwadze, nie bawi mnie wyścig szczurów. Jesli by tak było, pracowałbym jako doradca klienta by zgarniać prowizje za wszelką cenę (też oszukując ludzi). A ja jestem zwykłym analitykiem. Ja mam cel w życiu - realizuję go a nie tylko krzyczę. Prawdziwy pracownik niestety milczy i haruje, a pieniacz tylko wciąż krzyczy - ktoś już zwrócił na to uwagę. Pozdrawiam wszystkich i jak poprzednio życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.10.09, 13:00 Bardzo podoba mi się Twój list. W końcu facet z jajami, który działa, by żyło mu się lepiej a nie tylko płacze, jęczy i się meczy. Ja też pracowalem w RB 5lat temu i na plynach i na proszkach. Osobiscie nie uwazam, by atmosfera byla zla, owszem jak wszedzie trafi sie jakis osioł(oślica)ale nie bylo powodu do narzekania. Poza tym, jesli komus ta praca lub zarobki nie odpowiadaja...furtka szeroka a brama jeszcze szersza...droga wolna. Mozna np. wyjechac za granice, tam dopiero zobaczycie co to praca, wyzysk i zatesknicie za tym co zostawiliscie. Wiem, co pisze. Pozdrawiam wszystkich operatywnych. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gorąca sprawa IP: *.cdma.centertel.pl 12.01.10, 23:32 Co powiecie na temat ukrywania wypadków w pracy przez RB czy to przypadkiem nie jest karalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 07:52 zgodze sie z tym ze ludzie sa sami sobie winni poniewaz w tym zakłdzie naprawde niema solidarności wsrod prcownikow sama jestem pracownikiem tego zkładu i dobrze wiem ze nie warto odzywac sie za wszystkich bo nie raz sie odezwałam póżniej po dupie za to dostawałam każdy gada po cichu a jak trzeba powiedzieć głośno to wszyscy milczą.nie mozna z drugiej strony osądzac wszystkich jedna miarą bo pracuje tam tyle ludzi i kazdy z nich jest inny niektórzy to naprawde wspaniali ludzie.Pracuje w tym zakładzie tyle lat i w miedzy czasie próbowałam zmienić prace ale zawsze tu wracm nie przesadzajmy z tym rygorem. jedyne co powinno sie zmienic to warunki płacowebo takie zarobki naprawde są z małe no i wrunki szkodliwe.osoby świeżo przyjęte do pracy dostają wyższą stawke niż prcownicy którzy prcuja i to jest nie wporządku.WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIEMA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:13 zgadzam sie z nina co do płac tu się cieżko pracuje,i muszę jeszcze dodac że pracownik fizyczny dostaje marne 1000zł i są tu ludzie któży muszą utrzymac rodzinę.A co do podwyżek to dostają ci któży dobrze sie podlizuja liderom delikatnie mówiąc.Pracując na jednej linii i wykonując tą samą prace jeden dostaje 5gr a drugi 1zł oto cała prawda.Ja tylko moge apelowac przeciesz jest to zakład na skalę światą nie róbcie kołchozu pracy to nie te czasy przeciesz jestesmy w unii! Odpowiedz Link Zgłoś
obecny12 Re: Reckitt Benckiser 15.02.08, 07:45 Witajcie. Powiem tak czytałem wasze wszystkie wypowiedzi i zapewne macie WSZYSCY w jakimś stopniu racje ale o co tak naprawdę walczycie? O mniej fizyczną prace?, O większe zarobki? O leprze traktowanie pracownika? Wszyscy wiemy, jaka tam jest praca, no prawie wszyscy, pewne jest to, że ludzie tam harują i to w dosłownym znaczeniu tego słowa a mam tu na myśli wydział płynów bo tu pracuje i na ten temat mogę się wypowiedzieć, praca nie jest proporcjonalna do zarobków, nie wszystkich oczywiście przypadkach…. Każdemu pracownikowi należy się szacunek, bez względu na jego wykształcenie i wykonywaną prace. Dobrze, że mówimy o problemach na takich forach, bo nie każdy ma taką odwagę mówić o tym głośno – co nie znaczy że jest złym pracownikiem, powiedział bym odwrotnie milczy i haruje a pieniacz tylko krzyczy. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymużdżony;] Re: Reckitt Benckiser IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.08, 17:24 cała ta firma jest jak kołchoz ,ludzie wykożystywani są jak biali muzyni,12 godzin w wakacjie ludzie tam popadają z wyczerpania,góra potrafi tylko telefonami dzwonić niedoceniają nas pracowników powinni nas po stopach całowac ze wogule tam przychodzimy gdzie są nasze podwyszki?? tylko nierubcie sobie jaj i dajcie wiecej niż36 gr ludzie nato zasłużyli kierowniku wszystkie wsze sukcesy w tej firmie wypracowaliśmy my pracownicy anie wy docenicie to.pomyslcie o paletowych którzy wyprówają sobie flaki sami stoją na linniach tyle ton jedna osoba,tak miało byc?? nic niedoceniacie . ta firma niszczy zdrowie nerwy za marne grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wymóżdzony Re: Reckitt Benckiser IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.08, 17:30 pracownik płynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA PŁYNY Re: Reckitt Benckiser IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.08, 21:44 Mam 22lat na płynach pracuję 3lata ,studjuję i ciężko pogodzić mi pracę z nuką boję się że teraz nie dam rady pieniądze z wypłaty wystarczają na zapłatę czesnego odjazd do pracy,szkoły na zapłacenie rachunków ratuje mnie że mieszkam z rodzicami i oni mi pomagają, woln od szkoły chodziłam na setki często zostawałam na 16h miałam po 5 setek liczyłam że zarobię duże pieniądze przeliczyłam się nie warto pracować ponad siły za 200zł więcej. podwyżki oczywiście nie dostałam bo lider ma swoje ulubienice jedna z nich jest na okresie próbnym dostasła podwyżkę ma wiecej na godzinę w porównaniu do mnie i reszty osób które pracują po kilka lat co to za sprawiedliwość? Na lini każdy robi to samo z=a każda osoba ma inną stawkę!Jest to moja pierwsza praca wraz z nią zaczeły się moje problemy zdrowotne mam nadzieję że niedługo znajdę inna pracę nigdy więcej tu nie wrócę !!!!!!!!!!Co to za firma która nie chce wzywać pogotowia do rannej osoby wysyła do domu nawet nie ma samochodu żeby zawieżć do szpitala !WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 16:51 Witam tak czytam i czytam od samego początku ten wątek na tym forum i powiem wam tak - miało to sens do kiedy była tu tylko jedna strona tej fabryki czyli pracownicy fizyczni lecz musiało dotrzeć do waszego cudownego kierownictwa że takie forum powstało i teraz wam wypisują jakieś głupoty podając się też za pracowników fizycznych tego lub podobnego pracodawcy który mało płaci a wysysa z człowieka całą energie, piszą jak to oni ciężko pracują i się uczą BREDNIE. Następną śmieszną sprawą są dla mnie wasze związki zawodowe z tego co przeczytałem na tym forum wywnioskowałem że to związki zakładowe gdzie przewodniczącym jest pracownik tej fabryki to czysta farsa takie związki nic wam nie pomogą gdyby to były związki zawodowe z zewnątrz wtedy mogły by negocjować z waszą dyrekcją lepsze warunki pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Reckitt Benckiser IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:13 czytam te posty i powiem szczerze nie chciałbym pracować z takimi ludźmi jak ci co te bluzgi najgorsze piszą. Kłapać dziobem pod pseudonimem to każdy głupi potrafi. A wziąć się do roboty, znaleźć lepiej płatną pracę, podnieść kwalifikacje, wreszcie awansować, o... to już się trzeba postarać. Wiem, bo sam zatrudniam ludzi i nikt mi nie wmówi, że trzymałbym jakichś mało wydajnych pracowników tylko dlatego, ze się podlizują. Po prostu by mi się ni opłaciło. Psa sobie moge sprawić żeby mi się podlizywał, a w firmie są twarde zasady: opłaca się, to trzymam ludzi, nie opłaca się, to zwalniam, bo mało wydajny pracownik zabiera pieniądze swoim kolegom. Przejrzyjcie się w lustrze, bo jak na razie, to tylko opluwacie się nawzajem. To do niczego dobrego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Reckitt Benckiser IP: *.zax.pl 19.05.09, 19:13 P. OLU, FIRMA TO LUDZIE. POCIESZE ŻE NIE WSZEDZIE JEST TAK SAMO! PRACOWNIK RECKITT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydział płynów Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 17:11 Jestem pracownikiem wydziału płynów ludzie pracujący w tej fabryce obecni na tym forum wytłumaczcie mi do choler........jak to jest że pracownicy na wydziałach które nie przynoszą żadnego zysków (mam na myśli nowe technologie albo wydział proszków) gdzie zyski są znikome dostają premie kwartalne po 1000zł a my którzy na oba te wydziały zarabiamy słyszymy tylko że dla nas niema bo albo zdarzył się jakiś wypadek przy pracy albo za dużo ludzi było na zwolnieniach gdzie sprawiedliwość albo wszyscy po równo albo wcale (kochani koledzy i koleżanki z tych wydziałów nie mam na myśli że lżej pracujecie od nas więc proszę sie nie obrażać mam na myśli tylko zarobek firmy z poszczególnych działów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 20:30 kolego z płynów te premie o których mówisz to dostaja tylko wybrani,a większośc dostaje grosze.i nie mów ze inne działy nie przynoszą zysków,bo to nie jest prawda.tylko mogę sie zgodzic co do niesprawiedliwego traktowania pracownika.Ja to jestem ciekaw czy szanowne kierownictwo czta owe forum i co ma w tej kwesti do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 10:14 Co by nie gadac - kilka lat temu na płynach lepiej się pracowało ... Hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...abc... Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:25 zgadzam się z większością z was, że ciężkie warunki pracy, że mało placą, że trzeba z-lać po 12h, tylko co wam da takie pisanie na forum? tyle tylko że napiszecie co myślicie. jak tak narzekacie to zmieńcie zakład pracy! teraz pracy jest od ch..a, i wcale nie za marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 21:15 Witam.zgadzam sie z wiekszoscia ze praca po 12 godzin to zdecydowanie przesada po 8 pracowalam i nieraz wracalam do domu padnieta:(a pracuje na bardzo ciezkiej maszynie.Niestety co do placy to tez prawda ze jest skandalicznie niska i prawda ze podwyzki dostaja lizydupy i pod....dalacze!!!!!!!!!!a ludzie ktorzy zapieprzaja i daja z siebie wszystko nie sa doceniani.Dobrze ze dostrzegli to w pore i leja na to jak inni (chodzi mi o nowe linie- chyba wszyscy sie domyslaja bo to wlasnie im pasuje praca po 12 godzin!!!!!!!!!!!)Poza tym ogolnie nie ma co ukrywac ze nie jest najlepiej chociaz wiem ze zawsze mogloby byc gorzej.Mimo wszystko jest to oboz pracy..zbilza sie lato i beda zapewne upaly..ciekawe czy odetna wode w bankach w pochmurne dni?ha ha ha to tyle co mam do powiedzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 07:18 ludzie wiem ze za mało nam płcą wiem że podwyżki dostają podlizuchy ale nie przesadzajmy.ja pracuje na płynach i na temt tego wydziału moge sie wypowiedzieć z górą to jeszcze w miare można sie dogadać wiele osób prcuje tm którzy zaczynali prace jak my gorzej z niektórymi liderami którzy też zaczynali od paletowych a teraz tego nie pmiętają. Ale powiedzcie mi gdzie w zkładzie pracy gdy jest przezbrojenie maszyny można byłoby iść na kawe gdzie w ciągu ośmiu czy terz nawet 12 godzin pracy można kilka a nawet niektórzy kilkanaście razy wyjść na papierosa w innych firmach można zapalić na przerwie tylko więc nie narzekajmy aż tak bardzo.Nasze kierownictwo to wszystko widzi i może dltego że pracowali tak jak my przymykają na to oko.Uważam tylko że zrobki powinny być wyższe jest to firma na skale świtową i wstyd żeby tak mało płacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operatorsztaplarki Re: Reckitt Benckiser IP: 81.210.87.* 21.02.08, 09:57 witam chcialbym dodac swoje 3 grosze wszyscy piszecie jak wam jest ciezko jak was nie doceniaja biedni pracownicy RB a nikt nie napisal o pracownikach dodatkowych czyli bialych murzynach z man power. za malo popwyzek macie smutne to jest bardzo porownajmy z zarobkami w man power.bony wam dali i tez cos wam nie pasuje to moze ktos mi przypomni co dostal man power.nie opowiadajcie jak to jest wam ciezko jak nie szanuja was pracownikow.pracuje na plynasz od dluzeszego czasu z przerwami i powiem tak lider jeden z drugim to jest farsa operatorow powinno sie napier...dolic szczegolnie jednego z boscha zmiana C pozdrawiam.wracajac do tematu to nas traktuje sie najgorzej wiem ze sa rowni i rowniejsi ale to juz przesada zapier dalam z paletowka 12 godzin i co z tego mam tylko odciski na nogach.najbardsziej podoba mi sie pomagaj koledze bo sie nie wyrabia. a ja sie pytaM CO ON RBI W RECKITT jak jest anemikiem bierzecie takich ludzi to sami im pomagajcie ja robie swoje i tak zostanie z powazaniem wasz wspanialy paletowy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buli Re: Reckitt Benckiser IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.08, 20:13 OD KILKU LAT PRACUJE Z WAMI. NA DZIALE GDZIE JESTEM ZATRUDNIONA NADZÓR BO TAK SIĘ ZWIE TO STANOWISKO NAGMINNIE ŁAMIE PRZEPISY:PODRABIA PODPISY NA LISTACH OBECNOŚCI(MUSI ZNAKOMICIE ROZPISAĆ PRODUKCJĘ)NA WNIOSKACH URLOPOWYCH.WYDZIERA TA SWOJĄ WIELKĄ MORDĘ NA LUDZI,SZANTAŻUJE PODWŁADNYCH.NIKT TEGO NIE WIDZI MIMO ŻE LUDZIE UCIEKAJĄ Z TEGO DZIAŁU A ŚWIERZY PRACOWNIK NIE CHCE PODJĄĆ TAM PRACY.NIE DLATEGO BO JEST CIĘŻKO A DLATEGO ŻE NIKT NIE CHCE BYĆ PONIŻANY I SŁUCHAĆ WYZWISK I POMÓWIEŃ.KORKI ZMIANA BULINY TO CZYTY PRZYKŁAD MOBINGU.EDYTA NIC NIE ROBI BY ZAPOBIEC CAŁEJ TEJ SYTUACJI.SAMA BIERZE W TYM UDZIAŁ.CIEKAWE KIEDY ZA TO WYLECĄ Z PRACY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Reckitt Benckiser IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.08, 21:36 masz racje buli.popieram co piszesz o korkach.zapomniałaś dodać ze podwyżki dostają tylko ci których Edyta lubi.I Smiało twierdzi że cyt."ja to sram na ludzi, nie ma ludzi niezastąpionych" I tu ma rację bo kiedyś na korkach btła jedna zmiana na kranerze i to tylko na dzień a dlaczego? bo ta zmiana była utworzona dla cioci Edyty i jej koleżanki.Nawet to że te nic nie robiły kiedy tylko chciały wychodziły na papierosa i do łazienki na kieliszek. a jak poszła ciocia do sklepu to godzinę jej to zajmowało.Ale rodzinie i kol.to wolno było... a ludzie jechali popsutą maszyną bo nie wolno było wyłączyć,korki się rozchodziły ale nie ważne bo trzeba jechać. Operatorka nie raz płakała przez to że musi jechać popsutą maszyną bo nie wolno jej było wyłączyć ale jak przyszły zwroty z Ameryki to ona operatorka podpisała naganę. a powinna Edyta i nadzór z korków którzy mieli zgłaszane o awarii a kazali jechać maszyną.wyparły się wszystkiego.Dawanie urlopów i zwalnianie ludzi w godzinach pracy przez Bulinę tylko dlatego że nie odpowiadało jej towarzystwo tej koleżanki.Zobaczcie ile ludzi uciekło z pracy tam nawet nadzór który był na każdej zmianie zwolnił się albo uciekł na inne stanowiska.bo dla tych dwóch wszyscy byli głupi i tylko one robiły najlepiej. A szkoleń korki to nie miały bo jak były szkolenia to Laski obstawiły swoimi dziewczynami produkcję na innym dziale,bo po co korkom szkolenie?Te dwie kol.razem rozwaliły tak dużą grupę ludzi na korkach, a przecież firma potrzebuje ludzi a te dwie płoszą wszystkich i tych starych i tych nowych pracowników. ciekawe kiedy Kierownictwo otworzy oczy i weżmie się za te dwie laski.Bo to co one wyprawiają z ludzmi to koszmar.Tolerują bicie na szatni, a nawet podjudzają do tego. i głupio udają że nic nie widziały i żadnych konsekwencji wyciągniętych.Brak kultury z ich strony wobec wszystkich,przerywają rozmowy innych ,drą mordy nie potrafiasie zachować.Swiadczy to o ich kulturze osobistej i o tym co sobą prezentują. to czego można spodziewać się po prostym pracowniku. poobserwuję to dalej i zobaczę dalsze postępowanie na naszym dziale. nie mogę doczekać się powrotu nadzoru z urlopu,aczkolwiek trochę spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość!!!!!!!!!!!!!! Re: Reckitt Benckiser IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 21:56 co do hojności edyty dla osób które lubi to nie jest prawdą, ta osoba jak to ktoś wcześniej zauważył, nie liczy się z pracownikiem nawet tym którego choć trochę lubi, ale czy ona kogokolwiek lubi? przecież przez nia przemawia egoizm do potęgi n-tej i nie ważne jest dla niej fakt,że ktoś potrafi dużo i chce pracować i aby zachęcić kogoś do pracy dając normalna podwyżkę a nie 30g. ktoś za nią odwala całą robotę a ona przyjdzie na ósmą, wypije kilka kaw, wypali paczke papierosów, pokręci się tu i tam, przeczyta meile i za to bieże pieniądze. jak ona się odnalazła i opanowała sytuację gdy jej pomocnicy znaczy nadzór był jednocześnie na urlopie, a może ktoś będzie musiał posiedzieć trochę nad tym "bałaganem" zostawionym przez nią, aby cokolwiek zacząć robić? a tu kwartał i miesięczny okres rozliczeniowy się kończy!!!!!!!! za chwilę będzie mowa o podwyżkach i tu śmieszne stawki godzinowe i stopnie operatorskie jakie posiadają edyty robociki-ludzie pracujący na korkach, wzywają o pomoc i interwencję u koordynatora płynow. nie wszyscy będą mogli liczyć na dobrą opinię edyty, bo nie każdy zaprasza swoją przełożoną na wesele własnego dziecka. ciekawe kto kogo na święta zaprosi teraz? a dwa pajace niech przystopują bo edyta też nie pomoże jak przesadzą bedziemy śledzić i obserwować losy robocików bo to zdaje się być tematem trendy ostatnio na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim [...] IP: 176.111.233.* 10.04.13, 11:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik [...] IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 30.06.13, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Reckitt Benckiser IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 04.07.13, 14:51 szkoda,że w naszej ................firmie nie ma takiej Edytki:) a może by zmieniła pracę? ładna jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 08.07.13, 16:53 a gdzie ona jest ładna może kiedyś była tylko ma duże piersi i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Reckitt Benckiser IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 08.07.13, 21:28 a kto ma numer do tej Edytki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 09.07.13, 14:40 a co chcesz to ja mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Reckitt Benckiser IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 09.07.13, 15:08 no to podaj mi ten numer:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.15, 16:10 Nie ma to jak teraz zm B na plynach wiecznie nie zadowolona p J..a i K...l który jest fałszywy . MASAKRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAJOMA Re: Reckitt Benckiser IP: *.zax.pl 19.05.09, 19:23 TO CHYBA JUŻ PO WSZYSTKIM HAHA POZDRAWIM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny pracownik Re: Reckitt Benckiser IP: *.plock.mm.pl 11.12.09, 22:45 Witam wszystkich serdecznie. Odpisuje pod tym postem bo wydaje mi sie on jednym z szczerszych.. Faktycznie kazdy narzeka na ta prace a tak na prawde to pracownicy Reckitt benckisera maja kasy po uszy. Bo na dzien dziisiejszy jestem pracownikiem manpowera i zarobilam gowniana pensje na swieta,nie dostalam nawet pol talonu a paczki to sie na h... przydaja. I ja sie pytam gdzie tu jest rwnouprawnienie? Zapieprzamy tak samo po 12 h jak benckiser a tak na prawde nikt tam nas nie szanuje,kazdy odpycha twierdzac ze nic ne umiemy,a przeciez kazdy czlowek tak samo pracuje. Niektorzy operatorzy sa wielkimi hu....mi,bo niczego nie wytlumacza a potem sie wyzywaja...to jest nie do pomyslenia i nie ma sie do kogo z tym zwrocic bo wiadomo jak to sie konczy. a daje sobe glowe uciac zee na wiosne poprzyjmuja nowych ludzi ktorych potem tak jka nas beda odwolywac i nie dadza zarobic kasy...nech wiec wypowie sie tu ktos odpowiedzialny i powie dlaczego manpower ma byc gorszy???? Wszyscy sa tylko ludzmi!!! To chyba wszystko. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Pan Re: Reckitt Benckiser IP: *.centertel.pl 22.12.09, 08:57 Może Cię przyjmą jak zaczniesz kapować sprzedawać dobre informacje dla lidera co kto itd. bąć jego wtyczką itd. a będziesz miał lżej ! To jest sprawdzone i działa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Reckitt Benckiser IP: *.ninely.com 29.12.09, 15:17 Mobbing jest to bezpodstawne, ciągłe i długotrwałe dręczenie, zastraszanie, prześladowanie, szykanowanie człowieka w pracy nie tylko przez przełożonego, ale czasem także przez współpracowników, powodujące poczucie bezsilności, upokorzenia i krzywdy, prowadzące w konsekwencji do ogólnego złego samopoczucia i pogorszenia stanu zdrowia ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Reckitt Benckiser IP: *.ninely.com 29.12.09, 15:19 Pracowniku! Jeśli w pracy - przełożeni albo współpracownicy - źle Cię traktują, narzucają Ci za dużo obowiązków w porównaniu z innymi pracownikami, niesprawiedliwie Cię krytykują, oskarżają o niepopełnione błędy, przywłaszczają sobie efekty Twojej pracy, ustawicznie zarzucają Ci niekompetencję, nieuczciwość, niską wydajność, szantażują zwolnieniem lub bezpodstawnie Cię zwalniają z pracy, to znaczy, że jesteś mobbowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Reckitt Benckiser IP: *.rzone.de 29.12.09, 15:28 Art. 94.3. mówi: § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za prace, ustalane na podstawie odrębnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Reckitt Benckiser IP: *.rzone.de 29.12.09, 15:44 Mobbing jest to bezpodstawne, ciągłe i długotrwałe dręczenie, zastraszanie, prześladowanie, szykanowanie człowieka w pracy nie tylko przez przełożonego, ale czasem także przez współpracowników, powodujące poczucie bezsilności, upokorzenia i krzywdy, prowadzące w konsekwencji do ogólnego złego samopoczucia i pogorszenia stanu zdrowia ofiary. Pracowniku! Jeśli w pracy - przełożeni albo współpracownicy - źle Cię traktują, narzucają Ci za dużo obowiązków w porównaniu z innymi pracownikami, niesprawiedliwie Cię krytykują, oskarżają o niepopełnione błędy, przywłaszczają sobie efekty Twojej pracy, ustawicznie zarzucają Ci niekompetencję, nieuczciwość, niską wydajność, szantażują zwolnieniem lub bezpodstawnie Cię zwalniają z pracy, to znaczy, że jesteś mobbowany. Art. 94.3. mówi: § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za prace, ustalane na podstawie odrębnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Reckitt Benckiser IP: *.livedns.org.uk 29.12.09, 15:25 Czy jest w RB Mobbing ? Art. 94.3. mówi: § 1. Pracodawca jest obowiązany przeciwdziałać mobbingowi. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. § 3. Pracownik, u którego mobbing wywołał rozstrój zdrowia, może dochodzić od pracodawcy odpowiedniej sumy tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę. § 4. Pracownik, który wskutek mobbingu rozwiązał umowę o pracę, ma prawo dochodzić od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za prace, ustalane na podstawie odrębnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
gras-zka Re: Reckitt Benckiser 05.05.10, 15:21 Zgadzam sie z Twoją opinią. Jestem też zatrudniona w Manpover. Obecnie jestem na odwołaniu. Robią z nami co chca?//Umowy daja nam m-czne.Praca jest bardzo ciężka- zarobki byle jakie.CZEKAM już dwa m-ce , nie wiem czy przywrócą mnie do pracy???. A miało to być tylko tydzień lub dwa !!!! Jest duże bezrobocie i zasłaniają się kryzysem. Pracownicy benskisera zawsze traktowani byli inaczej. Chodzą na zwolnienia kiedy i ile chca. Zatrudniane są osoby po znajomości lub całe rodzinki.Pracuję ten kto ma szersze plecy - znajomy znajomego i tak dalej, lub rodzina Pana kierownika M. Pozdrawiam promocję..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 10:31 zgadzam się z tąbą zmiana C schodzi na psy , jest tam jedna wielka klika myślałam że jak zmieni się kierownik będzie inaczej ,pomyliłam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA PRODUKC Re: Reckitt Benckiser IP: *.147.9.10.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.12.10, 12:30 Witam wszystkich. Czytam te wszystkie banialuki i dosłownie nie chce mi się wierzyć w to co wy tu wszyscy wypisujecie. I nie mam tu na myśli tylko tych którzy rzucają wulgaryzmami ale również chodzi mi o wypowiedzi naszego pana dyrektora. Do pracowników produkcji( zarówno manpowera jak i benckisera): Moi drodzy( tu piszę do pracowników manpowera) piszecie że jesteście źle traktowani bo jesteście odwoływani z pracy. Ja też kiedyś pracowałam tak jak wy.Tak naprawdę to nie rozumiem waszego zdziwienia i wzburzenia ponieważ jak sama nazwa rodzaju waszej pracy mówi jesteście pracownikami tymczasowymi więc już z samej nazwy wynika że pracodawca ma prawo dowolnie przywołać was do pracy lub odwołać. Każdy z was podejmując taki rodzaj pracy musiał liczyć się z takim faktem. Chyba nikt nie zawiązał wam oczu przy podpisywaniu umowy. Ja wiem że umowy tu dostaje się dopiero po przepracowanym miesiącu( i tego właśnie nigdy nie rozumiałam) no ale skoro już nawet po tym pierwszym miesiącu zorientowaliście się jak ta praca wygląda i jakie są jej warunki to nie rozumiem waszego oburzenia.Jedna z pań pisze że już drugi miesiąc jest odwołana-jeśli komuś zależy na pracy i faktycznie jest mu potrzebna to nie czeka dwa miesiące na telefon. Ja na pewno tyle czasu bym nie czekała. Druga sprawa która wzbudziła we mnie mieszane uczucia to wypowiedź jakiejś pracownicy manpower że pracownicy tymczasowi są żle traktowani przez pracowników benckisera. Nie wiem czemu pani tak uogólniła swoją ocenę że niby cały benckiser was żle traktuje ale ja czuję się urażona bo ja jednych i drugich współpracowników traktuję jednakowo. Dla mnie nie ma znaczenia jakiego koloru ktoś ma ubranie tylko jak pracuje. Na mojej linii jest tak że jeden drugiemu pomaga a nowo przyjętych pracowników manpowera traktujemy po matczynemu i staramy się jak najwięcej pomóc i przekazać umiejętności. Współczuję że przyszło może jednej albo drugiej pani pracować z takimi osobami ale wydawanie takiej opinii wszstkim pracownikom RB jest krzywdzące. I wcale nie mamy tak dużo "kasy" jak się niektórym wydaje. Dla porównania ja wypłaty dostałam 1249zł gdzie moja koleżanka z manpowera 1980zł więc proszę sobie porównać. Do pana dyrektora i "władz wyższych": Panie dyrektorze panu łatwo jest się podpisać pod swoimi wypowiedziami bo doskonale pan wie że wobec pana nikt nie wyciągnie żadnych konsekwencji. Wiadomo też że nie będzie pan krytykował publicznie swoich (czasem krzywdzących) decyzji czy nagannych zachowań osób którym zleca pan kierowanie ludźmi bo stawiałoby to pana i innych kierujących w złym świetle. Niech więc nie będzie dla pana sprawą oburzającą to że pracownicy choć czasem trochę przesadnie to jednak uwalniają tu swoje długo skrywane uczucia i emocje. Ja nawet nie staram się opisywać i wyszczególniać tu spraw i sytuacji które dotykają nas pracowników "niższego rzędu" bo po pierwsze jest ich za dużo a po drugie i tak nikt z was się nad nimi dłużej nie zastanowi bo tak jak już niejednokrotnie ludzie pisali tu liczą się tylko wyniki. Tylko szkoda że firma w swoich zapędach po wyniki zapomina że zależą one w dużej mierze od każdego z pracowników. My o tym wiemy a wy macie tylko dobre teorie ubrane w piękne słowa i slogany widniejące na plakatach, które jednak nie przekładają się na praktykę. Pozdrawiam wszystkich którzy wierzą w naszą firmę i mam nadzieję, że kiedyś jeszcze jeden człowiek będzie widział w drugim człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoszko Re: Reckitt Benckiser IP: *.cust.tele2.pl 21.02.08, 12:28 nie zabierałem głosu na forum bo to i tak nic nie zmieni.każdy trzyma się swojego stołka jak może.sa jednak ludzie którym benckiser uratował zycie ja jestem tego najlepszym przkładem gdzie by mnie przyjeli na lidera z taką tępą głową ile mnie to zdrowia kosztowało ile musiałem ganiać operatorów Kę..KóW I BE..Kę ale się opłaciło mamy premie za nic mamy duże podwyżki za nic najważniejsz to się dobrz ustawić a wszyscy co nażekają na benckiser niech biorą z nas przykład i niech się wezmą do pracy a też nie będą mieli żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ącki Re: Reckitt Benckiser IP: *.cust.tele2.pl 21.02.08, 12:38 dobrze napisałeś kolego ale nie wszystko jes takie proste,na płynach trzeba mić b.duże plecy klepać lidera po plecach najlepiej kogoś pod...bać, przesiedzieć na liderówce i być "wybitnie uzdolnionym" wtedy jesteś ustawioni choć byś był d......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roza Re: Reckitt Benckiser IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.10, 11:05 czemu nikt nie pisze na forum reckit benckiser nowym forum czyzby nikt nie mial nic do powiedenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
aa.p Motywacja 04.03.08, 20:40 Witam.Podoba mi się ta wypowiedz.ja też zrobiłem postępy dzięki tej firmie ,tylko przygnębiające jest to że nie przedkłada to sie na pieniązki a wymagania rosną.I ludzie którzy są doświadczeni w swojej pracy , i wstępnie wyszkoleni zaczynają się zastanawiać nad odejściem ponieważ całkiem nowi pracownicy,zatrudniani są za stawki równorzędne ze stawkami pracownika z kilkuletnim doświadczeniem na stanowisku.JAKA TO JEST MOTYWACJA?????????????????.hm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:18 dobrze że jednak tam nie aplikowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Motywacja IP: 213.17.199.* 16.06.10, 18:52 od aplikacji do otrzymania pracy to jeszcze szmat drogi. Skoro opinie na forum publicznym sa dla Ciebie kierunkiem jakim podazasz to masz racje, ...dobrze ze nie aplikowales do naszej firmy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:10 ty a cos ty taki szczery co na to twoj szew czy jest dumny z tego ze awansowal matola a moze bedzie wiecej takich awansow ale bedzie wam ciasno juz wam wspojczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHWDRB Re: Reckitt Benckiser IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 21:27 22-03-2012 ŚMIERĆ PRACOWNIKA ACROPOLIS !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 09:43 na gurze to jest taka korupcja jak w rzadzie jak sie ma siostre kordynatora to z paczek sie awansuje na trenera ale rze brat jest glabem to siostra go wkreca na lidera a to jest tak inteligentny gosc ze paczek nie potrafil ukladac ale na gurze to jest sama mafia skorumpowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Reckitt Benckiser IP: *.torres.co.uk 18.11.08, 17:01 Proponuje podszkolic ortografie i gramatyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:26 kolezanko masz racje ze za malo placa a najgorsze jest to ze osoby nowe maja wieksza stawke od osob ktore je ucza pracy ciekawe co nam firma wysmazy za podwyzki ja uwazam ze tak jest w tej firmie dlatego bo jsst kierowana przez polaczkow a wiadomo ze jestesmy wrednym narodem tak jest i juz Odpowiedz Link Zgłoś
dawnykoreczek [...] 08.03.08, 22:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rybus10 Re: Reckitt Benckiser 29.03.08, 22:09 Droga Jolu jedyna osobą która wypiła najwiecej kaw ze nie wspomne o papierosach podczas 8 godz pracy byłas ty.I nie broń tych kosmitów z góry bo tez bys chciała do nich dołączyc ale szkoły by sie przydało troche wiecej.aha i nie interesuj sie prywatnym zyciem pracowników i nie opowiadaj jak kto ma w domu!!!POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 10:53 Witam serdecznie. Przede wszystkim brawo dla „operatora sztaplarki” za jego ostrą lecz niestety prawdziwą wypowiedzi, bo tak jak napisał to w szczególności operatorzy to prawdziwi psychole oczywiście nie wszyscy tak ciężko pracują kpiny! gdzie są gdy jest przezbrojenie kobiety przezbrajają linie a on dupą jeden z drugim przesiedzi u Automatyków albo Mechaników i tylko zawody jak on wyjechał 100% to ja 120% tylko jeden z drugim zapomina że to nie on zapieprza tylko obsada linii. A co do firm zewnętrznych to biorą od Benckisera taką kasę za pracownika tylko do pracownika trafia znikoma część to im trzeba dobrać się do tyłków. Szanowna koleżanko „jolu”jeszcze kilka słów do Ciebie piszesz że można iść w tym zakładzie na kawę na papierosa a w innych zakładach nie jest to jakaś prawda tylko dlaczego nie piszesz że w innych zakładach tego typu płacą szkodliwe a tu nie bo podobno zakład nie ma warunków szkodliwych jak tak to skąd te wszystkie choróbska u pracowników. No i tak na marginesie te kamizelki odblaskowe jakie dostaliśmy ostatni całkiem mię rozśmieszają ciekawe kiedy nam dadzą pały do kompletu wtedy będziemy wyglądać jak zomowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 10:56 kazio glabie bez dobrych operatorow ten zaklad ginie posluchaj ciemiego operator jest od powarznych przezbrojen i regulacji calej maszyny a zaloga to zwerza prowadnice ale na czym ty sie znasz jak ty pul rzycia krowy pasles za ciechanowem.operator odpowiada za wszystko i powinien zarabiac tyle co kierownik albo wjecej a jak potrafi tak ustawic maszyne ze ma czas cos zalatwic na warsztacie to bardzo dobrze bo ty raczej za niego tego nie zrobisz tego operator plus dobra zaloga to sukces ale bez takich kaziow w grupie ty powinienes dalej zajmowac sie wypasem bydla na tym sie znasz i to ci dobze wychodzi i niezajmuj etatu inny ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:04 kazio a morze z pastucha przekwalifikuj sie na operatora i zobaczymy jak posiedzisz sobie ale tam glabuw zatrudniaja i jak tam ma byc dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:08 kazio dali ci kamizelke po to zeby cie jakis byk na rogi nie wziol bo slyszalem ze do laciatych sie zboczencu na lace dobierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelmer Re: Reckitt Benckiser IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 11:45 co do wozkowych ,powinna byc podwyrzka dla man powera o 1zl przynajmniej za te 1000zl co morzna kupic se waciki?????? powinni pacic z kilometra albo za metry ku.. nogi boa po 12h a odciski tez są te paletówki to do magazynu do sciaganie z regaów powinny byc w innych firmach jest inaczej gazówki smigaja na zewnatrz ,a nie na produkcji przy osobach powinny byc ektryczne Odpowiedz Link Zgłoś
puzo3 Re: Reckitt Benckiser 21.02.08, 16:11 kolego stoszko wlasnie odpowiedziales na pytanie dlaczego w taki a nie inny sposob traktowani sa pracownicy ,bo gdyby liderzy mieli odpowiednie wykszalcenie i troszeczke kultury osobistej i taktu nie byloby tej sprawy.Najwazniejsze ze dobrze zarabicie bez zadnej odpowidzalnosci za zla produkcje na zmianach.Tacy liderzy [sila oderwani od pluga ]zrobia wszystko aby utrzymac sie na stolku ,nawet upokorzyc innego czlowieka.Szanowna dyrekcjo [jesli to przeczytasz ] co to za liderz po zawodowkach,operatorzy maja wykrztalcenie srednie i jeszcze dalej sie ucza czy to nie swadczy kulturze zakladu .Najwyzszy czas zweryfikowac wyksztalcenie kadry,a moze jakies testy psycholgiczne dla liderow i koordynatorow bo niektorzy z nich moim zdaniem nie powinini zajmowac tych stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:01 to już nie chodzi o wykształcenia liderów a sposób traktowania podwładnych, jak sobie przypomnę kiedy przyjełam się do pracy jakieś pięc lat temu to wydajemi sie że ludzie byli lepiej traktowani przez liderów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Reckitt Benckiser IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.08, 12:13 Każdy z was narzeka, ale przecież Reckitt nie jest jedyną firmą w NDM. Z tego co wiem w okolicy bezrobocie jest rzędu 3% więc spokojnie można zmienić pracę tym bardziej, że nowe firmy się otwierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:45 Na wydziale promocji pracują liderzy, którzy ledwo skończyli podstawówkę a ludzie młodzi, ambitni, uczący się nie mają żadnych szans na jakikolwiek rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 15:10 Ciekawe kto Ci nagadał takich bzdur ze nowe technologie dostają premie zapierd.... za takie same marne grosze jak kazdy premie to moze dostają liderzy którzy chodzą i się opie...ją po 12 godzin albo Ci krórzy strzelają z ucha !Nie słuchaj plotek tylko patrz na fakty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Reckitt Benckiser IP: 78.155.127.* 07.06.09, 21:24 Na Nowych Technologiach premie dostaja ludzie strzelający z ucha? - premia zależy od wyników, nie ma premii uznaniowej. ile wypracuje twoja linia tyle masz premii, jeżeli oczywiśnie nie masz L4 , upomnienia, nagany lub nieusprawiedliwionej obecnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_7008 Re: Reckitt Benckiser 25.11.15, 20:12 Cuda w Reckitt Benckiser pracownicy magazynowi trafiają na Promocję gdzie pracują na konfekcji a nie zgodnie z podpisaną umową na magazynie może pan Tadeusz Pietraczuk rozwiąże ten problem bo to jest kpina. Człowiek zatrudniający się do pracy z uprawnieniami na wózki widłowe trafia na linię produkcyjną i układa palety z wyrobem gotowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:57 o wolne poniedzialki a o co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:54 zgadzam się z tobą że to jest nie sprawiedliwe że ludzie pracujący na jednej linni mają różne stawki na godzinę a jeszcze gorszą niesprawiedliwoscią jest to że ludzie którzy pracują po kilka lat mają niższą stawkę od osoby która dopiero co przyszła do zakładu.Tutaj najlepiej mają ci którzy mają znajomosći bo wtedy nie muszą robić nic a i tak dostaną najwięcej bo nie liczy się jak robisz a komu się podlizujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy garcia Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:43 jasne, dać wszystkim po równo - wtedy będzie sprawiedliwie, a najlepiej, żeby nikt nie kontrolował, ile się zrobiło, to będzie sprawiedliwość do kwadratu! Ludzie, gdzie wy żyjecie? PRL się skończył i nie wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 09:07 bo tam 80 procent to ku.. 10 procent to motloch i kto ma z tymi ku..mi walczyc te 10 procent nasielszczakow ostrych chlopakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Raczej nie dziwne ze malo placa IP: *.devs.futuro.pl 27.02.08, 18:13 Jak czytam wypowiedzi na tym forum to dochodze do wniosku ze to raczej nie powinno dziwic ze w tym przedsiebiorstwie tak malo placa. Dlaczego? Bo nie oczekuje ze osoby ktore nie potrafia w klarowny sposob wyartykulowac swoich mysli na pismie beda w XXI wieku otrzymywaly wysokie pensje. Normalnie rece opadaja jak sie sledzi poziom tej dyskusji i jasnosc wysuwanych argumentow...ze o gramatyce, ortografii i umiejetnosci obslugi komputera nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Raczej nie dziwne ze malo placa IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.08, 18:43 Drogi kapitalisto ! jeśli chodzi o płace to tak są bardzo niskie a wiem coś o tym do wykonywanej przez tych ludzi bardzo ciężkiej pracy mówimy tu o ludziach pracujących fizycznie dla jasności! nie płacą im za wypowiedzi na tym forum ani za styl pisowni czy ortografię więc jeśli Ci się nie podoba lub masz psuć sobie oczy poprostu nie wchodź tutaj i nie czytaj (są ciekawsze stronki) to jest wolny kraj i każdy ma prawo się wypowiedzieć w lepszy czy gorszy sposób nieprawdaż ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalista Re: Raczej nie dziwne ze malo placa IP: *.devs.futuro.pl 28.02.08, 09:46 Sorry, ale co z tego ze ciezka? Ja moge przez 10 godzin walic glowa w sciane i nikt mi za to nie zaplaci. Liczy sie wartosc dodana, a ta przy pracy fizycznej jest obecnie niewielka. Stad nie powinno dziwic, ze place sa niskie. Naturalnie jakies minimum poszanowania praw powinno byc. Nie zmienia to jednak faktu, ze obecnie praca fizyczna jest na tyle tania i latwo dostepna dla duzych pracodawcow z krajow rozwinietych, ze wymiana jednego czy nawet 100 pracownikow w Polsce czy krajach rozwijajacych sie bedzie mniej znaczyla niz zmiana koloru czcionki uzytej na pierwszej stronie raportu dla akcjonariuszy tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Reckitt Benckiser IP: *.subscribers.sferia.net 28.02.08, 16:53 Niestety ale muszę się zgodzić z większością wypowiedzi na temat RB. Pracuję w tej firmie już parę lat i wiem jedno, że z dnia na dzień zamiast być coraz lepiej jest coraz gorzej. To fakt jak tu przyszłam do pracy to było zupełnie inaczej – lepiej, inni ludzie. Był jeden lider. Teraz jest ich trzech na zmianie, asystentka, kontroler itd. Nie wiadomo do kogo iść bo ten nie jest od tego ten nie jest od tamtego a tak naprawdę to siedzą w tych biurach i jajka grzeją(są wyjątki) a my zwykli pracownicy musimy na nich robić. Ciągle trzeba ich szukać, wybierają sobie asystentki, które przez całe 12h widać 2 razy na hali, resztę czasu spędzają na piciu kawki. Jeśli chodzi o awanse to klika ludzi. Tu nie liczą się umiejętności, wykształcenie, tu liczy się kto jest z kim po rodzinie, znajomości, układy i szanse mają ci których się boją, którzy nie mają żadnych zahamowań. Przecież cała produkcja zależy od nas od pracowników bez nas ta firma by upadła a oni mają nas w d…Kobiety układają na palecie przez 12h i to nie leciutkie paczuszki, wózkowi chodzą z paleciakami przez 12h. Niech dyrekcja stanie na palecie albo pochodzi przez 12 h za paleciakiem. Odechce im się tych dwunastek. A jeśli chodzi o pensje to stroją sobie żarty. Za taką pracę to gó….ane pieniądze. No i ich śmieszna premie 20 zł na kwartał. Może jakby wszyscy, albo chociaż większość pracowników się zbuntowała i odeszła od maszyn to może by coś tym zdziałał. A wy pracodawcy zacznijcie szanować nas i naszą pracę bo to dzięki nam wy ją też macie. Pozdrawiam szanowną dyrekcję. Cały czas powtarzacie, że chcecie dla nas dobrze, to przestańcie obiecywać tylko to zróbcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolon_ale pocz Re: Reckitt Benckiser IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:53 patrz to prawda, że premie dostaja Ci którzy właża w dupe. Ktos kto się tam może wybic to jedynie dupowąłzy. W tej robocie trzeba miec jaja bo taka pani Lena grupa ci.. nic nie robi przez cały dzień lata jak suka za liderem i każe robić innym rzeczy które sama powinna robić na niaą trzeba kgos kto porządnie opie... Nawet jak chcesz w tej firmie zrobic cos dobrego dla pracowników. To dadzą ci taka premię żebyś sie zamknął a tym którzy cięzko pracuja płacą po 50, 20 a nawet 3,95 jakies żarty oczywiście ja sie nie dawałem się robić w ch..a i zawsze z niczym sie nie spieszyłem i opierdlalłem się jak tylko mogłem. Byem świadkiem akcji jak operator zwykły nie zaden wiodący czy cos naprawiła i robił wszystko n CEŁJ LINI bo reszta wyzej postawionych nic nie potrafiła ludzie kochani tam trzeba miec jaj i łeb na akrku inczaej zostanie sie pażaartym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata.lalalaa praktyki studenckie IP: *.sds.uw.edu.pl 12.03.09, 18:41 Rozumiem zatem, że jako studentka powinnam poszukac sobie lepszego miejsca na praktyki.... (studiuje biotechnologie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: praktyki studenckie IP: 78.155.127.* 19.03.09, 08:21 nieprawda - zaklad jet duży i mozna nauczyc sie wiele - o samej produkcji, rozumiem ze chciala bys pracowac w laboratoriach - jest dzial rozwoju nowych technologi i sa laboratoria na każdym wydziale - poznasz chromatografie i wiele prostszych analiz - w miesiac nie zdązy Ci sie to znudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK punkt widzenia IP: *.cust.tele2.pl 19.03.09, 11:49 Zadziwiające jest jak punkty siedzenia zmieniaja punkty widzenia.Byli pracownicy produkcji operatorzy i wcale nieżli koledzy i koleżanki awansowali na kierowników i nastąpiła przemiana( a mówią że cudów nie ma )czy dla pieniędzy można stać się .... może i można ale trzeba byc też i człowiekiem a nie sb-kiem czyt.kapusiem nie tędy droga i tłumaczenie że ja tak musiałem niczego nie usprawidliwia a kij ma dwa końce.Ijeszcze jedno jak nie może ogarnąć wszystkiego na produkcji to staje się agresywnym w stosunku do podwładnych a to już mobbing . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odeszłem z dumą! Re: punkt widzenia IP: 77.222.249.* 23.03.09, 08:21 A zobaczcie przeszłość pracy osób na stanowisku Kierownik Zmiany; paletowy-asystent lidera-kierownik zmiany Nie musisz byc liderem konfekcji 2 ani skonczyc stosownych studiów aby wskoczyc na górę! Jakie oni mają przygotowanie merytoryczne aby obejmować takie stanowiska!! Ilu z nich zna angielski, podstawy zarządzania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: punkt widzenia IP: *.cust.tele2.pl 23.03.09, 11:42 Angielski w zakładzie może i nie jest konieczny ale metody zarządzania bardzo bo linni jest duzo i osób na nich pracujących też i trzeba to ogarnąć.Co do studiów to nie zawsze po studiach przełożony jest rozgarnięty oto przykład godzina 18.00 cytat -podobnież przyszła etykieta idż sprawdż - dobrze już idę -już tam powinieneś być a nie już idzę po paru chwilach - co z tą etykietą? -nie ma naszej przyszła inna tak mają w specyfikacji -jaka inna napewno żle zobaczyli idż jeszcze raz a nie stoisz - sprawdzali i napewno nie ma - telefon na etykiety NIE MA-BĘDZIE O 22--23 Jes to przykład bezmyślności i nie kompetencji w zarządzaniu nie mówiąc już o kulturze osobistej następny przykład cyt. PANI ,pani i pani idżcie na linię xxx dobrze tylko powiemy operatorowi czy wy mie słyszałyście idżcie na linię xxx natychmiast i bez dyskusji poszłyśmy dlaczego tak wolno idziecie to nie spacer biegiem PROSZE I znów brak kultury czy tak powinno być w zakładzie światowego lidera napewno nie ale potrzeba nam ludzi takich jak Krzysiek Jasiński były operator rozumiejący ludzi z produkcji(choć inni przeistoczyli się)nie uderzyła mu woda sodowa do głowy i jak ktoś jest człowiekiem to stanowisko go nie zmieni.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Raczej nie dziwne ze malo placa IP: *.torres.co.uk 18.11.08, 17:03 Bardzo trafna uwaga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: Raczej nie dziwne ze malo placa IP: *.jmdi.pl 25.01.09, 22:13 Szanowny kapitalisto, nie wypowiadaj się na temat rzeczy , o których nie masz zielonego pojęcia. Pracowałam w tej firmie kończąc studia i nigdzie później nie widziałam takiego nieposzanowania i wyzysku ludzi. Nie wspominając już o nadludzkim wysiłku do jakiego ludzie są zmuszani za jedyne 600 zł miesięcznie. Na wydziale nowych technologii ludzie pracowali w takim stężeniu zanieczyszczeń powietrza że po kilku minutach ciężko było oddychać, zapchany system wentylacji nie można było przeczyścić bo mało było by wyprodukowanych tabletek do zmywarek, które ty wkładasz nie zastanawiając się nawet ile chemii i świństwa w nich jest i jak ciężko muszą ludzie pracować na twoją i innych ludzi wygodę. Niejednokrotnie w tej firmie pracują ludzie nie mający wyboru, którzy aby zarobić na rodzinę i życie tracą zdrowie aby wykarmić swoje dzieci. Ja na szczęście miałam wybór i ta praca była jedynie epizodem w moim życiu. Dzięki temu nauczyłam się doceniać to co mam teraz. Sądząc po twojej wypowiedzi widzę że i tobie przydało by się trochę szacunku i zrozumienia dla innych ludzi. Proszę Cię więc nie wypowiadaj się na tematy o których nic nie wiesz - bo to jedynie świadczy o niski poziomie twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:44 pracowałam dwa lata, o matko strasznie brud smród i ubóstwo, liderzy popieprzeni oprócz margola, pozatym bez kultury chamstwo, traktuja kazdego jak smiecia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! straszne historie, kupa plotek skandali wsród tego wszystkiego grupa siedząca na górze i bawiąca sie ludzmi z produkcji. Nie liczenie sie z prawem człowieka, pracownika warunki bhp no ponizej krytyki, licza sie stare układy za prl-u , a taki człowiek nie ma szans na awans, firma kreci sie dzieki pracownika z nasielska i ciechanowa i zakroczymia głównie kobiety z dziecmi, zarabiajace dla rodzin, wiec zabijaja sie za złotowke, Na tym bazuja, na takich zasobach ludzkich wykorzystuja nie wiedze bezradność, czasami głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ącki Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.cust.tele2.pl 06.03.08, 10:25 Gdyby głupota miała skrzydła to ludzie fruwali by wysoko jak gołebie.Czytam wypowiedzi pracowników od dawna z jednymi się zgadzam z innymi nie sam, zabrałem kilka raz głos w dyskusji ale teraz wiem na pewno że emocje wzieły górę nad zdrowym rozsądkiem."pracownik z 29.02.08"i "h2o z 14.02.08" uzmysłowili mi jakim jestem "człowiekiem".Nie może pracownik nadawać na pracownika bo to do niczego dobrego nie prowadzi.Robienie do własnego gniazda roznosi jeszcze większy smród po okolicy.Pracodawca ma swój interes i strategię w prowadzeniu fabryki ale pracownicy wszyskich szczebli powinni siebie szanować a nie opluwać na takm forum dostępnym dla każdego internauty.Dlatego PRZEPRASZAM wszystkich których obraziłem szczególnie operatrów zm a .liderów i inne osoby.Ludzie popełniaja błędy ale najważniejsze jest nauczyć się wybaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 07:58 brawo wkońcu ktoś mądrze coś napisał.Bo w pracy koledzy koleżanki w oczy sprzyjają a na forum najlepiej z błotem ich zmieszać ale taka już jest mętalność ludzka.Niewiem ja tak nie potrafie jak kogoś nie lubie to nie i nawet jak stoje z nim oko w oko to nie udaje.Zawsze mówie to co myśle niewarzne czy to lider koordynator czy kierownik po prostu mam swoje zdanie i gdyby wszyscy tak robili to może atmosfera w tej firmie by sie zmieniła. Bo między innymi przez ludi benckiser ma złą sławe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 82.177.34.* 07.03.08, 09:38 Jak już odejdziecie z waszej firmy - to niech Wam nie wpadnie do głowy pracować w CHT Cichewicz ( kotły i kominki ) . Tam poznacie mobbing , zero wypłaty i wieśniaków , którzy myślą że są Bogami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 14:09 Większe pole do popisu mają ludzie z Benckisera mogą mowić to co myśla gorzej z tymi z Manpowera większość chce pracować bo muszą utrzymać rodziny i nie jest tak łatwo znaleźć drugą prace jak inni sądzą.Powiesz za dużo możesz nie pracować a niektórzy z "góry"potrafią powiedzieć że maszyna jest cenniejsza od człowieka.Pracuje na płynach jest bardzo ciężko wszystko było by do zniesienia jakby traktowali nas jak ludzi.Każdy wie co ma robić na swojej lini a mimo to ciągle jest jakieś "ALE" wtedy jak lider zobaczy że się stoi.Przecież tam pracują kobiety i przez 12 godz. dwie przerwy 20 minutowe to jest za mało każdy ma prawo w miedzy czasie wyprostować kości.Są linie gdzie tak jest ale to mają dzięki liderowi .Tam lider jest człowiekiem aż chce się pracować.Przecież ten zakład nie powinien zrażać ludzi do siebie a opinie są bardzo negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor_fabryki Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 17:10 Szanowni Państwo! Z uwagą przeczytałem wszystkie wpisy, jakie od grudnia umieszczane są na tym forum. Nie zamierzałem włączać się do dyskusji, bo zdaję sobie sprawę, że takie rozmowy pracowników mają miejsce w różnych okolicznościach i nie ma powodu, by wtrącał się do nich dyrektor. Jednak w związku z tym, że sprawa dzieje się w Internecie, a niektóre wpisy mogą szkodzić dobremu imieniu firmy Reckitt Benckiser i wprowadzać w błąd internautów, postanowiłem zareagować. Jako dyrektor fabryki w Nowym Dworze Mazowieckim postaram się wyjaśnić kwestie, w których przekłamania pojawiają się tu najczęściej – dotyczące płac oraz bezpieczeństwa pracy. Z przykrością przeczytałem tutaj wiele wulgarnych komentarzy dotyczących pracowników RB i z autorami tych wątków nie będę polemizował. Większość z nich zniknęła już zresztą z Forum, bo, jak sądze, przekraczały wszelkie granice kultury i uczciwości. Nie jest sztuką anonimowo oczerniać osoby, które zaatakowane w ten sposób, nie mają szans na obronę swojego dobrego imienia. Boleję nad tym, że w naszym zakładzie pracują ludzie, którzy piszą i myślą w ten sposób. Niech wiedzą, że praca w RB nie jest przymusowa i bez żalu pożegnam się z tymi, którym tak u nas źle. Chcę sprostować nieprawdziwe informacje, wyjaśnić nieporozumienia i przedstawić stan faktyczny. Po pierwsze – płace. Wiele wpisów wskazuje na zupełną nieznajomość systemu wynagrodzeń RB i stąd bierze się większość nieporozumień. W związku z tym zamierzam poprawić przepływ informacji tak, by w najbliższym czasie każdy z pracowników od początku do końca rozumiał, co składa się na jego pensję, jak naliczane są premie, itp. System płac, który obowiązuje w naszej firmie jest ściśle związany ze stanowiskiem, wykształceniem, umiejętnościami i kwalifikacjami pracowników. Systematycznie wprowadzamy zasadę, że przynajmniej raz w roku każdy zatrudniony odbywa ze swoim przełożonym rozmowę oceniającą. Podstawą oceny są, w przypadku pracowników produkcyjnych, tak zwane matryce umiejętności. Oceniany jest na przykład: poziom umiejętności obsługiwania linii, lub wielu linii, czy pracownik i w jakim stopniu jest w stanie poradzić sobie z zaistniałą awarią. Ocenie również podlegają takie umiejętności „miękkie” jak np. postawa wobec bezpieczeństwa własnego i swoich kolegów (czyli np. zwracanie uwagi na zachowania nieprawidłowe), postawa wobec jakości (czyli np. przestrzeganie procedur jakościowych). Ocena pracownika jest później podstawą do przyznania podwyżki na zajmowanym stanowisku, czy też awansu na wyższy poziom Operatorski. Naszym celem jest zatrudnianie pracowników z jak najwyższymi kwalifikacjami. W przypadku rekrutacji wewnętrznej promujemy osoby z dużym doświadczeniem, wspierając jednocześnie uzyskanie wymaganego wykształcenia. Bardzo ważnym jest dla nas, aby pracownicy mogli aplikować na wyższe stanowiska od obecnie zajmowanych. Nasze procedury rekrutacji zapewniają obiektywizm – kilka osób przeprowadza rozmowy decydujące o tym, czy awansować pracownika np. na Lidera Grupy. Podobnie jest w sytuacji zatrudniania osób z zewnątrz – nie może być mowy o tym, że ktoś tylko poprzez znajomości otrzymuje pracę u nas (jak to na forum kilka razy było podnoszone). Co do różnych wysokości premii dla poszczególnych wydziałów - premia przyznawana jest za uzyskane wyniki. Każdy wydział produkcyjny ma określone cele, o których pracownicy są informowani. Poziom realizacji tych celów ma właśnie wpływ na wysokość premii. A jeśli chodzi o pieniądze na wyprawki szkolne - wysokość tego świadczenia była uzależniona od wysokości wynagrodzenia otrzymywanego przez pracownika. Od sumy tej został potrącony podatek, bo takie są niezależne od nas przepisy o podatku dochodowym od osób fiz. Pojawiło się również na forum kilka głosów dotyczących braku szacunku ze strony Liderów w stosunku do pracowników. Chcę wszystkich zapewnić, że zarówno ja, jak i całe Kierownictwo naszej fabryki wielką uwagę przywiązujemy do godnego traktowania naszych pracowników. Zawsze, gdy dociera do nas informacja o naruszeniu tych zasad wyjaśniamy te sytuacje i podejmujemy właściwe działania. Wieńczysław Bronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowik płynów Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:27 Napewno panie derektorze ma pan racje w swojch wypowiedziach ale mam wątpliwość co do płac.Gdyby był pan jedynym żywicielem rodziny i zarobił ok.1500zł i musiał za to zrobić opłaty to jak by panu sie żyło?kiedyś na zebraniu pan powiedział że odrzutowcem jeszcze nie lata ale jakim samochodem pan jeżdzi?Nie kyórych nie stać na rower dla dziecka.Powiedział pan że żona mówi że za mało pan zarabia(może to żarty były)ale wiele osób to do serca sobie wzieły i co mamy powiedzieć my na produkcj gdzie kobiety zarabiają po około 1000zł. a pracują bo musza. Można powiedzieć że trzeba było sie uczyć ale jak wszyscy byli by tacy uczeni to kyo by pracował na produkcj a terz i tak coraz miej młodych ludzi rwie sie do pracy fizycznej bo coraz więcej zdobywa wyższe wykształcenie.Uważam że jeżeli nie wzrosną zarobki w naszej firmie to za kilka lat naprawde nie będzie komu tam pracować.I niech pan nie mówi o podwyżkach według umiejętności bo pan panie derektorze na produkcj jest czasami a tam naprawde różne rzeczy sie dzieją wszystko pięknie wyglada z zewnątrz jak sie spojrzy na chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dyrektora Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: 82.160.111.* 07.03.08, 23:34 witam. ciesze sie ze wreszcie dyrektor ustosunkowal sie do tych wypowiedzi bo oczywiscie nie wszystkie sa prawdziwe. twierdze takze ze niektore osoby podaja sie za tego kim nie sa.tak jak jest to w przypadku pana Stoszka pomimo, ze jego wypowiedz jest jak najbardziej prawdziwa to nie wydaje mi sie aby on byl autorem tego teksu. wracajac do sprawy najbardziej zastanawia mnie to czy dyrekcja i zarzad naszej firmy naprawde wiedza co sie dzieje na poszczegolnych dzialach fabryki.? oczywiscie ze NIE wiedza, tylko im sie tak wydaje, niestety taka jest prawda. a jesli wiedza to naprawde zarzad naszej firmy na czele z kierwonikami wydzialow i tzw "grupa ludzi na gorze" nie nadaje sie do prowadzenia tak duzej firmy jaka jest reckitt po prostu powinni poszukac innej pracy. np biorac pod uwage nasz wydzial czyli tabletki co tu sie dzieje to przekracza wszelkie granice. ludzie na plynach marudza ze jest za duzo liderow kiedys byl jeden i bylo ok, wporzadku ale wyobrazcie sobie ze u nas na stanowisku koordynatora jest jedna osoba z czego cztery osoby sa jego zastepcami a lidera na nocy brakuje. wiec taki koordynator siedzi ze swoimi czterema zastepcami na liderowce od pon. do piatku od 8.00 do 16.00 i niech pan dyrektor mi powie co oni tam robia???!!! niech bedzie że dwoch sie zajmuje jakimis projektami ok, a co robi kolejnych dwoch???czy to nie jest karygodne???jezeli pan dyrektor o tym wie to nawet nie powinien sie do tego przyznawac a jesli wie to zacznijmy w koncu dzialac, prawda? Warunki pracy. na naszym wydziale nie sa najgorsze ale do dobrych im jescze duzo brakuje chodzi np o odciagi na liniech, przechodzac obok takiej linii harro mozna nic innego tylko zwymiotowac i pasc. i niech nikt nie mowi mi ze to jest nie szkodliwe bo takie stwierdzenie bardzo odbiega od prawdy. systemem odciagow ktory jest u nas zainstalowany mozna najwyzej odciagnac kurz w pokoju mieszkalnym. nawet glupie rekawiczkli jest bardzo ciezko dostac i trzeba sie niezle naprosic aby takie zdobyc. za niezawiazana sznurowke mozna dostac nagane bo przeciez mozna zlamac sobie reke badz noge ale jak ludzie wdychaja ten syf w swoje pluca to juz nikogo nie obchodzi bo koordynatorzy siedza na liderowce a specjalisci z UR w biurze i wszystko pieknie. trzecia sprawa: wynagrodzenia. nie sa najgorzsze ale porownujac je z wieloma innymi tak duzymi firmami sa skandalicznie nizsze niz w owych zakladach. najbardziej denerwujace na forum jest to ze wszyscy uwazaja ze podwyzki dostaja tylko podlizuchy itp. oczywiscie sa takie przypdaki i ta sa przypadki skandaliczne ktore powinny byc naprawde dobrze rozpatrywane. jednak w wiekszosci przypadkow kazdy dostal na co zaluzyl. mam nadzieje ze dyrektor przeczyta moja wypowiedz a zarzad firmy zacznie wprowadzac jakies powazne zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.centertel.pl 12.03.08, 12:40 bo jak narazie to ten zaklad jest jak przeciwienstwo janosika zabiera biednym pracownikom a daje tym co maja duzo i nic nie robia oprocz zdjec na hali.moze ich zatrudnic u waclawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:22 Miały być znaczne podwyżki a jak sie okazało to znów dali marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:27 No tak miały być znaczne i były ale dla protegowanych.Nie dla tych co naprawde pracują.Na tabletkach bo o tym wydziale moge coś powiedzieć to naprawde były grosze.Firma światowa wstydziła by sie żeby takie zarobki były bo za 1tyś zł.to naprawde aż brak chęci żeby do pracy przychodzić.Może jakąś motywacje derekcja by dała a nie 30gr. podwyżki bo to bardziej zniechęca lepiej jak by tej podwyżki nie było wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapsułka Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.opera-mini.net 19.04.08, 09:53 Nie jestem protegowaną, również dostałam 30 groszy podwyżki ale pamiętajmy, że jak zostaniemy przy czterobrygadówce to dodatkowo do godziny mamy doliczane 20%. To całkiem spora kwota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nki Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:04 No i co z tego że masz te 20% przy systemie 12 godzinnym wszędzie są dodatki.A zastanawiałaś sie dlaczego dali te20% a nie tak jak było za soboty i niedziele.Widocznie dla zakładu to lepsze rozwiązanie.Ja akurat na zarobki nie narzekam i na prace też nie ale trzeba trafnie analizować fakty.Ogólnie w zakładzie nie jest żle.Jednak w systemie takim jak pracujemy na produkcj przy taśmie wogóle nie powinno sie pracować.Mi osobiście ten system pasuje i jestem nawet mniej zmęczona niż pracowałam po 8 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
k-uleczka Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace 19.04.08, 15:31 Panie Dyrektorze. Stawka godzinowa,za znajomości czy umiejętności. Podwyżkę u nas na płynach dostali jak zwykle,Ci sami z jednym wyjątkiem. Na naszej zmianie A od lutego jest pani od kontroli jakości na lini ALBERTINA 2 .Wagi to Ona może i umie robić jak większość pracowników RB. W ubiegłym tygodniu,pod nieobecnośc operatora wiodącego,zatrzymała produkcję,ponieważ na butelce byla za nisko etykieta.Na prośbę żeby to poprawila odpowiada cyt"...a jak się to robi???..." Nie potrafi obsługiwać nalewarki ni nakręcarki . Nie daj Boże by zalało lub przejechały puste butelki.Dobrze,że przynajmniej potrafi nacisnąć CZERWONY GUZIK na panelu sterowania nalewarki. I ta osoba dostaje punktacje wyssaną z palca w wysokości równej prawie jak operatorzy wiodący. I oczywiście od wczoraj stawkę godzinową taka samą jak dziewczyny,które pod nieobecność operatora potrafią ciągnać 12-godzinną produkcję!!!!!! Mamy nadzieję,że wyjaśni nam Pan tą sytuację. Przecież większość pracowników MANPOWER potrafi więcej niż ta pani. Pracownik RB> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.cust.tele2.pl 21.04.08, 11:35 Miało być wielkie halo- spotkanie z dyraktorem i obietnica cyt."znaczących podwyżek" a wyszła jak zwykle bryndza.Panie dyrektorze na pana stanowisku nie przystoi obiecywać ludziom gruszek na wierzbie doskonale pan wiedział jakie będą podwyżki i po co opowiadać takie rzeczy.Gdzie zatem te inflacyjne dla każdego pracownika bo znacząca większosc wogóle nie dostała podwyżek.Druga sprawa czy nie ma pan zaufania do liderów zmianowych??w tej chwili na płynach jest """TRZECH""""kierowników I TRZECH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc GB Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.nott.cable.ntl.com 18.07.08, 03:43 a co powiecie na to! sprawdzcie ile zarabia operator linii w RB jobs.thisisnottingham.co.uk/cgi-bin/vacdetails.pl?selection=929062516&src=search albo i technik, ustawiacz czy naprawiacz jak zwal tak zwal- ma naprawic linie jak stoi! SZUKAJA TERAZ LUDZI DO PRACY -naprawiaczy przyjmuja od zaraz ! (ps. niezle sie zwyklemu operatorowi trzeba bylo naczekac zeby sie dostac na stale a technikow od reki biora!!!) jobs.thisisnottingham.co.uk/cgi-bin/advsearch?daysback=7&fp_skill_include=benckiser&front_page_keyword_search=1&location_include=&location_within=20 ciekawosc mnie zje jesli nie zapytam sie o obowiazki operatora linii moze ktos opowie tak w punktach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 15:18 PANIE DYREKTORZE Jestem pracownikiem zatrudnionym przez Manpower pracuję na płynach .Chciałabym się dowiedzieć czy i my też możemy się zwracać do pana z wjaśnianiem niektórych spraw czy od tego mamy swoje biuro i tylko tam możemy to robić .Uważam że jako dyrektor powinień mięc pan coś do powiedzenia co do opieszałości pracy biura Manpower.Przytocze najwazniejsze przykłady:umowe o prace dostajemy z miesięcznym opuźnieniem,mało tego musimy się o nią upominać w żadnym zakładzie z takim czymś sie nie spotkałam podpisywałam umowe i zaczynałam pracę nawet gdy była tymczasowa to samo jest z paskami od wypłaty a co najgorsze prosze mi powiedzieć dlaczego pracownik fizyczny zatrudniony przez Manpower traktowany jest jako to "drugie zło". Rozumiem ograniczone zamówienia na dany towar brak produkcji tzw "martwy sezon"przepraszam bardzo ale takich wiadomości nie dostaje się " za pięc dwunasta" ,dlaczego my pracownicy Manpowera jesteśmy odwoływani z pracy pare godzin przed wyjazdem lub jak już przyjedziemy do zakładu przecież nie jesteśmy wycieczką krajoznawczą po to jest tablica na hali gdzie takie informacje powinny wisieć i wczesniej zawiadamiać pracowniów o danej sytuacji. Panie Dyrektorze proszę odpowiedzieć czy tak to powinno wyglądać. Przecież my też jesteśmy pracownikami tego zakładu i spora ilość dośc długo tu pracuje i chce pracować a jest wprost zniechecana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bp Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.09, 12:30 ja tez bylam jedna z pracownic na wydziale plyny izupelnie sie z pania zgadzam to jest koszmar jak ci z rb traktuja tych z manpowera jestesmy takimi samimi ludzmia traktuja nas jakbysmy byli od nich gorsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - płace IP: *.centertel.pl 12.03.08, 12:34 wiele postow zostalo usunietych bo zawieraly duzo prawdy.a pan jak taki szybki i skory sie tak zegnac to moze pozegnaj pan tych nierobow z gory co nic nie robia tylko strasza,a moze siebie jak nie nadajesz sie pan na derektora.w niemczech zrobili z panem porzadek i do polski pogonili to zacznij pan troszke cos robic i wez pan sie za ta bande w bialych kaskach. Odpowiedz Link Zgłoś
biniek1704 ten zakład to dno i nie decyduje w nim dyrektor 29.08.08, 14:35 Witam wszystkich chce powiedziec ze w tym zakladzie pan dyrektor tak naprawde chyba niema pojecia co sie dzieje pewni ludzie po przeczytaniu tego co napisze beda wiedzieli o kogo chodzi ale mnie to nie martwi bo w sumie to i tak za skarby nie wrocil bym tam do pracy pracowalem na wszystkich wydzialach (magazyny) bylem nawet Liderem obszaru i co z tego skoro nie mialem szkoly a to ze inni liderzy ze szkola korzystali z mojej pomocy to sie nie liczylo wiedz gdy rozmawialem ze swoim glownym liderem panem JK ktory dal mi jasno do zrozumienia ze na podwyszke niemam co liczyc doszlem do wniosku ze sie zwolnie tym bardziej ze gdy chcialem wsiasc na wozek dostalem odpowiedz ze niema takiej mozliwosci ze tylko moge sie zwolnic co uczynilem, zlozylem wypowiedzenie i dzien przed jego koncem czyli a obowiazywalo mnie dwa tygodnie, poszedlem sie rozliczyc. Zdalem ubranie, chipa i kluczyk od wozka i poszedlem po obiegowke gdzie po rozmowie dalem sie przekonac bym sie wstrzymal i umowiono mnie z kierownikiem Proszkow na rozmowe. odbyla sie po kilku dniach i zostalem w pracy ale na wydziale Proszkow i dostalem 50gr podwyzki, wiedz zaczelem prace spowrotem oczywiscie dni ktore nie pracowalem byly dniami nieobecnymi usprawiedliwionymi, po 8 dniach w pracy znow wezwano mnie na rozmowe i koordynator powiedzial mi ze nie moga ze mna pracowac ze nie wszystko bylo wyjasnione, z tej rozmowy wydukalem ze to ja jestem ten zly choc mam wystawiona opinie i to naprawde bardzo dobra, nikt nie jest wstanie podac konkretnego powodu, ale ja go znam tam sa takie machlojki ze sie ludziom w glowach nie miesci, ludzie podobna sytuacjie mial kolega Ryszard S ktorego chciano zwolnic bez podania przyczyny bo jeden z koordynatorow musial umiescic gdzies syna. ja nie mialem nagan, zadnych upomnien, staralem sie pokazalem ze szary czlowiek moze do czegos dojsc. ludzie Wydzial Płyny to wydzial gdzie jak trafisz to wyjdziesz ale za brame i co mi pan napisze a na domiar tego chca ze mnie zrobic tego winnwego jak pan to wyjasni najpierw jestem ok i super dobry a za wsumie 4 dni pracy juz jestem zly niewygodny wiedz powiem tak ze zycze calej ekipie kierowniczej by na tydzien choiasz mieli okazje pocvzuc to co czuja ci wszyscy ludzie bo zwykly szary pracownik jest dla was smieciem i jak jest cos nie tak to sie wzywa AMLUKS i sie sprzata z szacunkiem do ludzi pracy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liqids Re: ten zakład to dno i nie decyduje w nim dyrekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 07:59 Piotrek "Biniek" - biniek1704 takie głupoty piszesz , że w głowie się nie mieści ! Oczerniasz wszystkich na około ! Z tego co wiadomo to oszukałeś Kierownika i Koordynatora proszków nad użyłeś zaufania kadry zarządzającej ! To nie znaczy , że jeżeli kogoś przeniesiono na inny wydział to od razu ze względu na znajomości spójrz na Siebie byłeś na Proszkach potem na GEN-3 potem na Płynach i znów na Proszkach o czym to świadczy ??? Ja to zostawię bez komentarza ! Z wyrazami szacunku, Pracownik Magazynu Płynów Odpowiedz Link Zgłoś
biniek1704 Re: ten zakład to dno i nie decyduje w nim dyrekt 09.09.08, 18:45 wiedz tak ty madra glowo, jesli bym naduzyl zaufania to jest taka podstawa prawna smieszny liderze ktora mowi iz jesli wystepuje brak zaufania do pracownika mozna go zwolnic z takiego tez powodu. wiedz czemu tego nie zrobiono? Nastepnie to ja sam sie chcialem zwolnic i to ja napisalem wypowiedzenie a nik za mnie a to ze proszki chcialy mnie zatrzymac i daly mi wiecej kasy wiedz mowie oki co mi zalezy, malo tego za to ze sie zgoszilem zostac przeszla mi kolo nosa praca, a co potem zrobiono /, wiedz wyjasniamskoro tak ich bronisz ja nie prosilem by mnie nie zwalniano ja osobiscie chcialem, wiedz po doslownie 8 dniach przepracowanych na Proszkach oznajmiono mi ze nie mozemy wspulpracowac, jak bym sie uparl to jeszcze bym pracowal ale na poczatku jak tylko sie zgoszilem zaczelem zalowac bo mialem dosc tej firmy, i dowiedzialem sie nawet od Lidera z Plynow ze to sie nie podobalo panu Tadeuszowi ale teraz mam to gdzies tylko niech kazdy patrzy na siebie, i jesli nie znasz konkretow to nie ppisz czegos oczym niemasz pojecia, a pozatym ja sie nie ukrywam i moglem napisac np: Gosc czy tak jak ty LIQIDS i sie wypowiadac, co do przebywania na Proszkach , Gen-3 czy Plynach to najpierw sie doinformuj zanim napiszesz glupoty bo nie bylo to napewno za kare czy lizanie dupy, a pozatym ja moge z checia pogadac twarza w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor_fabryki Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 17:13 Co do kwestii bezpieczeństwa, rzeczy mają się następująco: Pojawił się na forum temat tak zwanego dodatku „szkodliwego”. Przypominam, że mamy 2008 rok, a takiego dodatku nie ma już od lat 90-tych. Obecnie zakład pracy ma obowiązek poprawiać warunki pracy, a nie wypłacać dodatki za "szkodliwość" tych warunków. Mówiąc krótko naszym celem jest poprawa warunków pracy i wyeliminowanie "szkodliwości", a nie płacenie za tracone zdrowie. W naszej fabryce warunki pracy są bezpieczne zarówno pod kątem wymogów prawa, jak i standardów korporacji RB. Mamy umowę o współpracy z niezależnym laboratorium badającym nasze warunki pracy na poszczególnych stanowiskach. Pomiary nie wykazują przekroczeń dopuszczalnych wartości hałasu i zapylenia (NDN i NDS). Nasze surowce i produkty są specyficzne, charakteryzują się silnym zapachem, co jedynie może stanowić pewną uciążliwość, ale nie szkodliwość. Jedyny wyjątek stanowi sytuacja na zasypie surowców proszków, gdzie jest przekroczenie limitu zapylenia i pracownicy muszą nosić maski. Obecnie trwa tam instalacja nowego systemu transportu i systemu odpylania, a termin zakończenie tego projektu przewidujemy na koniec marca. Wtedy maski nie będą już potrzebne. To tylko jedna z wielu naszych inwestycji mających usprawnić pracę i sprawić, by odbywała się w możliwie najlepszych warunkach. Wiele z takich inwestycji zostało już przeprowadzonych. W najbliższych miesiącach zamierzamy na przykład sukcesywnie wymieniać część wózków gazowych na elektryczne. Taka pierwsza wymiana nastąpiła już w rejonie konfekcji wydziału płynów. Dalsza wymiana, podyktowana względami bezpieczeństwa, będzie właśnie dotyczyła rejonów pakowania na pozostałych wydziałach. Wieńczysław Bronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo IP: *.plock.mm.pl 13.03.08, 20:54 panie dyrektorze szanuje pana słowa ale jezeli chodzi o bezpieczne i nie szkodliwe dla zdrowia warunki pracy to są chyba tylko w pańskim biurze !!! nie są szkodliwe? a dlaczego wiekrzosć ludzi wracajac z pracy wymiotuje, maja problemy z układem oddechowym, cały czas tylko ktoś mdleje i wiekrzosc ludzi ma problemy ze zdrowiem i jakos nie widac zeby ktos cos z tym robil i próbował to wyeliminować.Tylko Pan pisząc takie rzeczy udowadnia ze pańska wypowiedz była nie przemyślana albo o tym że nie wie Pan co sie dzieje tak naprawde fabryce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo IP: *.mediaserv.net 16.03.08, 18:29 Panie Dyrektorze Pozwolę sobie przytoczyć Pana słowa-cytuję "Nasze surowce i produkty są specyficzne, charakteryzują się silnym zapachem, co jedynie może stanowić pewną uciążliwość, ale nie szkodliwość." Czy RB nie jest fabryką chemiczną używającą szeregu surowców zawierających i wydzielających m.in. chlorowodór, dwutlenek siarki, kwas mrówkowy, pyły i opary sody kaustycznej, amoniakalnej, nadtlenków, kwasów, zasad oraz szeregu innych substancji organicznych i nieorganicznych. Jeżeli stosowane w RB surowce nie są szkodliwe dla zdrowia pracowników to zazdroszczę Panu dobrego samopoczucia bo o niewiedzę Pana nie podejrzewam. Należy się zgodzić z Panem, że-cytuję "Mówiąc krótko naszym celem jest poprawa warunków pracy i wyeliminowanie "szkodliwości", a nie płacenie za tracone zdrowie." Pytanie tylko czy cel ten jest rzeczywiście realizowany ponieważ z wypowiedzi pracowników wynika wyraźnie że nie jest i ma Pan wiele do zrobienia w tym temacie. Tak więc do dzieła Panie "dyrektorze_ fabryki" i proszę nie wprowadzać internautów w błąd oraz szanować swoich pracowników a nie wypisywać na forum stwierdzenia- cytuję "Niech wiedzą, że praca w RB nie jest przymusowa i bez żalu pożegnam się z tymi, którym tak u nas źle." Proszę się zastanowić jak wyglądałaby fabryka RB gdyby większość pracowników wzięła sobie do serca Pana słowa i odeszła nie chcąc dłużej wykonywać niewolniczej pracy po 12 godzin dziennie za nędzne wynagrodzenie w tej fabryce. RB-owiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo IP: *.spray.net.pl 17.03.08, 21:05 Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego nie zmienicie pracodawcy skoro tak narzekacie? Przecież cała Warszawa,Polska ,Europa cierpi na brak wykwalifikowanych specjalistów, operatorów... A może boicie się nowych wyzwań...:) No co, marudzić to kazdy potrafi a może czas pomyśleć o zmianach w Waszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 2 Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 23:10 bo tu mam 50km a do warszawy 100km a moze lepiej niech zarzad sie zmieni a nie 5oo pracownikow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor_fabryki Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 17:15 Jeśli chodzi o wypadki przy pracy, to dochodzi do nich bardzo rzadko, nie częściej niż w innych produkcyjnych zakładach pracy. Jeśli dojdzie do wypadku – mamy zakładowych ratowników, którzy są pracownikami zakładu RB, wykonującymi swoje codzienne obowiązki produkcyjne, a dodatkowo posiadają profesjonalne przeszkolenie w zakresie udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Jeśli zdarzy się wypadek lub omdlenie, są wzywani i pomagają osobie poszkodowanej do momentu przybycia lekarza lub karetki pogotowia. W lżejszych przypadkach, gdy mówimy o np. skaleczeniu lub skręceniu nogi ratownik może sam zawieść osobę do szpitala. Natomiast, gdy w grę wchodzi przypadek ciężki, zawsze wzywamy karetkę pogotowia. Takiego zachowania wymaga od ratowników prawo i to nie jest kwestia do dyskusji, czy wewnętrznych regulacji w zakładzie. Transportowanie osoby poszkodowanej wiąże się bowiem z ogromną odpowiedzialnością, a czasem podejmowaniem działań ratowniczych w czasie jazdy. Zachęcam wszystkich forumowiczów z RB, by zauważone nieprawidłowości zgłaszać do bezpośrednich przełożonych oraz kierowników. Raz w miesiącu w czasie dnia otwartego każdy z pracowników ma możliwość spotkać się ze mną indywidualnie. Zapewniam, ze kazdy będzie rzetelnie wysłuchany. W fabryce funkcjonuje również procedura informowania o nieprawidłowościach (bezpłatna infolinia) Jestem otwarty na uwagi i pomysły, które usprawnią funkcjonowanie fabryki, a z nieprawidłowościami staram się walczyć – leży to przecież w interesie wszystkich. Wieńczysław Bronny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie pracownik RB Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: 80.51.73.* 10.03.08, 21:26 Szanowny Panie Dyrektorze, tak się składa że od pewnego czasu poczytuje ten wątek. Czynię to trochę z ciekawości - w końcu kwestie tutaj poruszane dotyczą wielu moich znajomych. Tak się składa, że również ja swego czasu aplikowałem do tej fabryki. Wtedy się nie udało - trudno się mówi widzocznie moje wiedza, umiejętności, znajomość języków obcych, wykształcenie oraz lotność umysłu były niewystarczające (aplikowałem na stanowisko "umysłowe"). Do tej pory nie brałem udziału w dyskusji. Powód był błahy - po prostu nie dane mi było skosztować jak naprawdę wygląda praca w RB. A to wszystko co opowiadają znajomi, to przecież mogą być bujdy i bajki... Ale przejdę do meritum mojej wypowiedzi. Jestem zdania, że nie przystoi osobie na Pana stanowisku wdawać się w przepychanki oraz pyskówki na forum internetowym. Owszem może Pan powiedzieć, że broni Pan dobrego imienia firmy. Jednak mimo wszystko uważam, że sztab ludzi, którzy doradzili Panu wypowiedź na tym forum, popełnił spory błąd. Tego typu problemy powinny być załatwiane wewnątrz organizacji. Ale to jest tylko i wyłącznie moje skromne zdanie, osoby która nie nadaje się do pracy w RB. Z poważaniem, Nie pracownik RB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy 102 do niepracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 09:49 A co ci chopie przeszkadza, że człowiek odezwał się ludzkim głosem do pracowników? Korona mu z głowy spadnie? Lepiej siedzieć cicho i udawać, że to nie do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny nie pracownik Re: do niepracownika IP: *.weareonline.nl 11.03.08, 16:44 Z ludźmi się rozmawia, a nie pisze do nich na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: do niepracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:21 Przeczytaj jeszcze raz co napisał: każdy może przyjść i rozmawiać. Myślę, że dobrze zrobił że się tu odezwał, chociaż oczywiście część komentarzy znów jest w stylu chamskim. Nie dziwie się, że taka tam atmosfera jeśli w fabryce trafiają się ludzie o mentalności pijaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten kto wie Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:02 Nie boj nic. On tutaj musial troche podpucowac. Bo by mu kadra uciekla. Ale, juz przygotowane sa dupochrony . Wietnamy sie pilnie ucza na obozie treningowym. I juz zaraz grupa uderzeniowa wejdzie na zaklad. Wtedy sie policzy z rozrabiaczami i maciwodami. Przerzedzi sie troche ta kadre, do zatechlego stawu wpusci sie swieze szczupaki i bedzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy rodziny. Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 20:04 panie dyrektorze a zna pan pierwszą ofiare smiertrlną przemeczenia po nocnej zmianie.wlasnie dzisaj zginoł ojciec szejsciorga dzieci,zostawiajoc je w biedzie i na pastwe losu czy teraz ktos pomorze tej rodzinie zajmie sie.jak nie bylo by takiego przemeczenia taki przypadek nigdy sie by nie pojawil .ten czlowiek zginoł bo wracal z nocnej zmiany i zasnił za kierownicą.co teraz bedzie z jego rosdziną,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktt Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 07:07 zakład może i pomoże ale teraz a co ta rodzina zrobi póżniej to już pewnie nie będzie ich obchodziło powiedzą że dzieci rente będą miały ale co z tego jak nie będą mieć ojca.A renta z tych zarobków też tylko na wegetacje wystarczy bo na nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 22:50 Jest jak jest nic się nie poradzi , na te mizerne pieniądze ,na te obiecane premie ,ale jedno jest pewne mam w pracy wspaniałe koleżanki a to już sukces w tak dużej firmie. Jadąc do pracy płakać mi się chce ale jak wchodzę na hale i widzę te uśmiechnięte buziaczki od razu lepiej.Nie wszyscy są żli i zakłamani.A co do wypowiedzi o uratowanym życiu, może tak ,ale o jednym zawsze liderzy zapominają .To nie operatorą zawdzięczasz wszystko!jaką premię wypracowałeś z nimi?żadnej!gdyby nie dziewczyny z białego stołu,ale o tym zawsze się zapomina.To my jesteśmy ścigane do roboty , to my te wasze rekordy przerabiamy własnymi rękami.Ale jak premie do podziału to wy jak wyższe stołki to wy , a my ? o nas się zapomina.Ale muszę cię pocieszyć MY SIĘ PRZYZWYCZAIŁYŚMY.A tak ogólnie .Nie jest żle ,praca fizyczna jak każda inna,raz ciężko raz lżej może być . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.centertel.pl 12.03.08, 12:20 te derektor wypadkow jest bardzo duzo ale nie wolno ich zglaszac bo strasza zwolnieniem z pracy .a co do warunkow szkodliwych to sa one duze ale za lapowke tak sie mierzy zeby ich nie bylo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: 82.160.111.* 12.03.08, 12:34 ludzie umiecie sie tylko uzalac nad soba i wrzucac innym. zygac sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: 212.189.1.* 14.03.08, 08:14 W tym całym słowotoku jest trochę prawdy. Jednak w przypadku ludzi pracujących w R&B sprawdza się przysłowie: "W obcym oku widzicie drzazgę natomiat we własnym trudno dostrzec podkład kolejowy". Dlaczego? Są wyznaczone trasy do poruszania się po terenie, ale jak widać dla większości to tylko sugestia - całe tłumy "walą" jak tylko popadnie. Nic nie przeszkadza, że budowa w trakcie, wykopy, samochody ciężarowe jeżdżą. Czsaem wygląda to jak ślepy pchód lemingów (trzeba pamiętać że większość populacji wtedy ginie). Padają na tym formum zarzuty w stosunku do kierownictwa ale pracownicy sami się nie szanują. Jest wiele takich przykładów: szaleni kierowcy wózków widłowych (przecież to nie dyrekcja), ludzie skaczący po maszynach i paletach (również nie kierownictwo), itp. itd. Jeśli ma się coś poprawić to w pierwszej kolejności trzeba zobaczyć drzazgę we własnym oku dopiero później wyciągać podkład z oka innych. Pamiętajmy więc: żeby dostać trzeba dać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 19:40 Szanowny obserwatorze czy wiesz o czym piszesz?czy widziales jak wyglada praca na produkcji gdzie wciaz brakuje ludzi ktorzy sa dobrymi operatorami.Tacy od nas zwalniaja sie z pracy poniewaz nikt ich nie docenia ani finansowo ani personalnie i wtedy wymaga sie zeby praca zostala wykonana malo wazne jakim koszem a wrazie jakegos wypadku do ktorego dojdzie w takiej sytulacji oczywiscie nie z trwalym skutkiem mowi sie cicho bo nie bedzie premi.I tak to sie toczy.A Pan dyrektor nie napisal nic nowego to sa teksty ze szkolen szkoda ze fikcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: 212.189.1.* 18.03.08, 07:41 Zapewniam w 100%, że wiem jak wygląda praca w R&B (jestem pracownikiem R&B i mam takie problemy jak większość). Należy jednak pamiętać, że budowę zaczyna się od fundamentów a nie od dachu. Fundamentem jesteśmy my, nie kierownictwo a dobry fundament wytrzyma nawet największą wichurę. W czasie burzy zawsze zrywa dach (dyrekcja, kierownictwo) i jest zazwyczaj nowy. Dobre fundamenty zostają (no chyba, że są liche to wali się całość). Dlaczego wszyscy pisząc o bezpieczeństwie cały czas wskazują na kierownictwo gdy większość wypadków spowodowana zwykłą ludzką ignorancją. Proszę odnieś się do mojej wcześniejszej wypowiedzi i oceń chłodnym okem obserwatora nasze fundamenty. Dzisiaj ta budowla wygląda raczej jak chatka na kurzej stopce, która kołysze się we wszystkie strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy102 Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:18 Ty, menel ić se pod butke s piwem, a nie gitarę tu zawracaj. A masz jakiś konkret w sprawie wypadkow albo falszowania pomiarow to wal smialo do prokuratury, bo inzcej wychodzisz na palanta, ktory ploty rozsiewa. A w ogole slyszalem, ze twoja matka, to na miescie ma kiepska opinie, bo ciongle pijana chodzi, i tez kradnie po sklepach. Donioslbym gdzie trzeba, ale strasza mnie zwolnieniem z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 11:34 rudy 102 to przez takich ludzi jak ty panuje w tej firmie takie chamstwo nie jestem z góry tylko pracuje na produkcj ale troche kultury i ogłady mam ty chyba sam nie wiesz co piszesz.Ciekawa jestem czy skończyłes chociaż te 8 klas podstawówki po których derektorem pewnie chciałbyś być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Odpowiedź Reckitt Benckiser - bezpieczeństwo2 IP: *.eranet.pl 14.03.08, 19:41 Panie Dyrektorze, "Jeśli chodzi o wypadki przy pracy, to dochodzi do nich bardzo rzadko, nie częściej niż w innych produkcyjnych zakładach pracy." Tablica informacyjna o wypadkach na terebie zakładu jest średnio wiarygodna, a statystyki "wypadków" również tworzą "znane" osoby... wypadek = nie ma premii. "Jeśli dojdzie do wypadku–mamy zakładowych ratowników, którzy są pracownikami zakładu RB, wykonującymi swoje codzienne obowiązki produkcyjne, a dodatkowo posiadają profesjonalne przeszkolenie w zakresie udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Jeśli zdarzy się wypadek... np. skaleczeniu lub skręceniu nogi ratownik może sam zawieść osobę do szpitala." Wszystko ladnie pieknie tylko ratownik RBP NDM... ma zakaz wjadu na teren zakładu!!! Wiec może należy dowiedzieć sie kto "odszedł od pługa" i uważa sie za specjaliste od BHP i zaczyna otaczac sie "swoimi kolesiami". Najlepszym przykładem ilośc wypadków przy owijarce,której podest wymyślili "ludzi od BHP"... szkoda tylko że od tamtej pory ilośc wypadków wzrosła, brawo za pomysłowośc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik [...] IP: 80.54.82.* 19.03.08, 13:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapsuła Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.cust.tele2.pl 19.03.08, 21:34 WSZYSCY piszą benckiser to benckiser tamto że żle .że wyzysk może i prawda no to przenieście się do BUZKA tam jest super.Przjdziecie do pracy w święta Wiekienocy .Boze Nardzenie i nawet się nie odezwiecie bo straszą a nawet nie straszą tylko zwalniają za niesubordynację.W Polsce są dni obowiązkowo wolne pod grożbą kary grzywny nie wiem zatem dlaczego takiej firmy nikt nie ukarze mało tego dlaczego taka firma ma przyzwolenie dyrektora na takie praktyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana [...] IP: 80.54.82.* 20.03.08, 00:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ącki Re: Reckitt Benckiser-Swiąteczne życzenia IP: *.cust.tele2.pl 22.03.08, 17:38 WESOłYCH śWIąT WIELKANOCNYCH ,SPOKOJU DUCHA ,WIARY W BOGA I LUDZI UMIEJęTNOśCI DOSTRZEGANIA PIęKNA TEGO śWIATA I WIARY W SIEBIE I SWOJE MOżLIWOśCI żYCZY PRACOWNIK PłYNóW niech te SWIęTA nas jednoczą a nie dzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasd Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 82.160.111.* 23.03.08, 02:40 dokladnie!!!!! to skandal zeby ludzie w polsce musieli pracowac w niedziele wielkanocna na buzku!!!!!buzek powinien zaplacic solidna kare za takie cos a rb kolejna ze pozwala na takie cos. przeciez to nie do pomyslenia. mam nadzieje ze jest pan z siebie dumny panie dyrektorze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 21:34 wesołego kroliczka !!!!!!:):):)dasd nikt tych ludzi nie zmuszła do pracy sami wybrali prace za wieksza kase niz spedzenie swiat w domu z rodzina bynajmniej tak słyszałam ze spora dniowka im wpadnie gdyby nnam na płynach taka stawke zaproponowali tez bym poszła hehe SMACZNEJ TRAWKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość25 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.gprs.plus.pl 30.11.08, 10:05 Teraz jest jeszcze gorzej , dokąd zmierza ta fabryka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.gprs.plus.pl 30.11.08, 21:02 A ja jestem już od dwóch miesięcy szczęśliwym, byłym pracownikiem tego zakładu, w którym dominują tylko kliki, pocioty i znajomki, fikcyjne stanowiska dla kolesiów, którzy zarabiają krocie, a ludzie, którzy coś potrafią i coś robią nie mają szans na adekwatne zarobki. Taki wysoki koleś w białym kasku (chyba wiecie kogo mam na myśli) zupełnie nic nie robi, a jak coś zrobi to znaczy, że zepsuł, zarabia niezłą kasę. Ma się rozumieć, że to znajomek znajomka. Większość kierownictwa to zwykłe dupki, których jedyną argumentacją jest to, że nie są w stanie nic zrobić ( mam tu na myśli dobro pracownika). To po co taki nazywa się kierownikiem? Czy wiecie dlaczego panuje tam taka zgnilizna? Ano dlatego, że dyrektor byłby naprawdę dobrym dyrektorem, ale dwadzieścia lat temu. Ten człowiek ma mentalność betonów z tamtej epoki. Z przykrością muszę przyznać, że z obrzydzeniem wspominam pracę w tym zakładzie. Kochani! Zapewniam Was wszystkich pracujących w tym czymś(bo trudno nazwać to zakładem, gdzie panują normalne zasady) praca w każdym innym zakładzie jest o wiele lepsza niż w ,,reckitt benckiser", a wiem to bo sam tego doświadczam pracując w normalnym zakładzie pracy. Pozdrawiam, podziwiam i współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik klik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 06.09.09, 20:58 Kiedys to się pracowało w święta ale to za 100:) i dla chetnych. My przynajmniej nie mamy takich problemów jak pracownicy RB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.180.5.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.01.12, 20:44 WITAM po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi o pracy w BR potwierdzam wypowiedzi koleżanek i kolegów wiem jak tam jest bo pracowałam w tym zakładzie pracując na generacji zachorowałam na astmę oskrzelową pomimo choroby pracowałam bo musiałam sama wychowuje dzieci.Pan kierownik to tylko dobrze mówi na zebraniach a ludzi to maja za nic Słyszałam jak jest na PROMOCJI po zmianie kierownika obecnie Pan KUBIK operatorów2 traktuje jakoś a pozostałych lepiej nie pisać szuka na produkcje osób ze średnim wykształceniem a na zmianie A operatorka2 jest po podstawówce wyzwiska ludzi od nierobów leni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław Jarzsąbek Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 10:02 Szanowny Panie Dyrektorze dzięki za tak wysokie podwyżki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genesis Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 01:12 kazdy niech pilnoje siebie i swojego nosa.pracowalem gdzie indziej i nie ma tak latwo ze mozna pojsc sobie na palarnie i zapalic ,bo jest czas.Nie ma palarni 8h bez papierosa masakra ,po 6h chce sie palic .Widze ze kazdy narzeka na benka to niech znajdzie sobie inna lepszą robote to moze bedzie miał mniej do narzekania,ale!!!!doceni to co mial w BENKU moim zdaniem jest dobrze !!!!!!...ale nie ma co chwalic bo jeden ma 7.85pln.a inny 10.15pln jaka to spraiedliwosc za tą sama prace???co sie powino zmienic w tej kwesti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:21 GENESIS ty to pacan jestes ale browarek bez alkcholowy ci sie nalerzy jak nic za to ze tez stisz po stronie benka kazdy go doceni jak dostanie po tylku w innej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 89.100.128.* 30.05.08, 22:32 Widac posypaly sie glowy w BHP skoro zwolnili jedyna babeczke z tego dzialu. Czyzby nie pasowala do ukladu? Swoja droga to co na nia znalezli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik płynów Re: Reckitt Benckiser-rekrutacja IP: *.cust.tele2.pl 05.06.08, 19:25 Szanowny p dyrektorze, szanowna p kadrowa skąd wy bierzecie takich dewiatów, analfabetów,wandali po prostu idiotów.Pracowałem w kilku zakładach ale nigdzie nie zdemolowano w tak szybkim tępie łazienki męskiej na dole.Ja wiem że sytucja kadrowa jest obecnie trudna ale takich ludzi trzeba najpierw leczyć a póżniej zatrudniać.Myślę że można ich wyłapać bo piszą już nazwiskami.Zwracam się do tych kretynów o ile coś pojmą w co wątpię zamiast pięścią w drzwi wal głową może coś ci się przestawi albo na gorszą albo na lepszą stronę,a teksty które kretynie wypisujesz na ścianie są tak stare jak choroba którą nabyłeś w dzieciństwie wysil się i napisz coś mądrzejszego. Co ja piszę od kogo ja tego wymagam bez szkoły bez tego co się znajduje w głowie muzgu.Gogni pożałowania jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda-100 kierowniczka zmiany A! 27.05.08, 09:37 Dyrektorze! Zakład to nie rewia mody, obowiązują pewne zasady! Wiec uszyjcie kierowniczce ze zmiany A fartuszek! PO hali nie chodzi się w spódnicy do ziemi, o wypadek nie trudno. Proszę zwrócić uwagę jak się ubiera! To nie przystoi kierownictwu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nki Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 20:48 i tu popieram pracowników obowiązują ubrania robocze a kierowników juz nie bo oni zaliczają sie już do elity,a i nie którzy pracownicy na drugiej zmianie zapominają o ubraniach i butach roboczych.Co do kierowników to ze zmiany d mógłby zmienic swój sposób odzywania sie do pracownika bo pozostawia on wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 19:32 to znowu ja wydaje mi sie ze kierownictwo wiecej moze niz my fiyczni dla czego nie zwolniono kierownika zmiany ktory robił cos z kontrolerka ktora wywalono z pracy to tez jest nie sprawiedliwe ona poleciała a on został daje przykład innym ehehhe ale nie martwcie sie nigdzie nie ma sprawiedliwoasc musimy sie do tego przyzwyczaic pozdro dla wszystkich kierownikow i kierowniczki tez:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 11.06.08, 09:25 To ta kierowniczka z BHP co ja zwolnili tez robila cos z kontrolerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalezni Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.centertel.pl 11.06.08, 17:20 H20 co za bzudry opowiadasz, sluchaj plotek ktore rozsiewa ciotka jolka wieczna niespelniona liderka a daleko zajdziesz. zal jej dupe sciska ze przez cale zycie niezrobila kariery w RB, uwaza siebie za niewiadomo kogo a w rzeczywistosci jest kiepskim liderem przez nikogo nielubianym. Nasz kierownik to swoj chlopak , pracuje z nami na linii , interesuje sie nami jest bardzo OK. A co do kontrolerki to zwolnila sie sama bo znalazla lepsza robote.Ludzie nie zyjciew plotkami tylko realiami . Kierowniku jestesmy z Toba i wspolczujemy takiego oczerniania, ale coz niekazdemu odpowiada to ze ma za przelozonego mlodszego i wyyksztalconego czlowieka - pracownicy zmiany C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:57 MOZE MASZ RACJIE ALE WSZYCY O TYM MOWIA NIE WIDZIAŁAM I NIE ZŁAPAŁAM ICH I WATPIE ZEBY TAKIE GADANIE KTOS SOBIE Z PALCA WYSSAŁ HEHE ALE GDYBY TO BYŁA PRAWDA TO NIE WYDAJE CI SIE ZE TO BYŁO BY NIE FER WOBEC RESZTY??POZDRAWIAM WAS I KIEROWNIKA WASZEGO I NIE SŁYSZAŁAM TEGO OD JOLKI ONA DLA MNIE JEST OK I MOGE JA TEZ CHWALIC JAK WY WASZEGO KIEROWNIKA WIEC NIE CZEPIAJ SIE JEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: kierowniczka zmiany A! IP: *.cust.tele2.pl 24.06.08, 10:13 wazelina aż cieknie z tyłka.Nie wypowiadaj się za wszystkimi osobami ze zmiany c.Mów tylko w swoim imieniu kierownik nie jest lubiany ani tu ani nie był lubiany na tabletkach ale jest tylko młodym człowiekiem i popełnia błędy jak każdy z nas. Jak dostanie od życia po tyłku to się zmieni.A hormony buzują i w każdej plotce jest częśc prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc GB Szukaja pracownikow/ kierownik nie mowil ale wiem IP: *.nott.cable.ntl.com 18.07.08, 03:50 a co powiecie na to! sprawdzcie ile zarabia operator linii w RB jobs.thisisnottingham.co.uk/cgi-bin/vacdetails.pl?selection=929062516&src=search albo i technik, ustawiacz czy naprawiacz jak zwal tak zwal- ma naprawic linie jak stoi! SZUKAJA TERAZ LUDZI DO PRACY -naprawiaczy przyjmuja od zaraz ! (ps. niezle sie zwyklemu operatorowi trzeba bylo naczekac zeby sie dostac na stale a technikow od reki biora!!!) jobs.thisisnottingham.co.uk/cgi-bin/advsearch?daysback=7&fp_skill_include=benckiser&front_page_keyword_search=1&location_include=&location_within=20 ciekawosc mnie zje jesli nie zapytam sie o obowiazki operatora linii moze ktos opowie tak w punktach? Odpowiedz Link Zgłoś
biniek1704 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 29.08.08, 16:55 i dodam jeszcze i tak wiem ze nikt z tym nic nie zrobi i wiem ze przyjdzie dzien kiedy sprawiedliwosc ich dosiegnie nawet ta osobista i wiem ze napewno ja im reki nie podam, KIJ MA ZAWSZE DWA KOŃCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronny Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.gprs.plus.pl 01.09.08, 21:26 ciężko się pogodzić z faktem że ty się nie uwżasz za najpiękniejsza istotę i nikt nawet nie powie tak o tobie bo należało by mieć warunki ku temu, nie trzeba być pięknym z zewnątrz aby być atrakcyjnym, wystarczy mieć coś w sobie, dusza i wnętrze się liczy baranie. pracowniku a nie pracownico, nikt nikogo nie jest w stanie zmusić do niczego, chcesz pracujesz nie chcesz to odwalasz swoje godziny i nie zawracasz sobie głowy RB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 87.205.146.* 01.09.08, 22:44 w RB na korkach nigdy nie będzie dobrze bo na tym dziale w nadzorze są i były osoby samotne ze skrzywieniami życiowym.jak ktoś wcześniej zauważył są tak same egoistyczne i samotne jak Edyta.a co do podwyżek to radze zaprosić E.K na wesele a może na święta.a może trzeba kupić jej jakieś perfumy jak to niektórzy robili już i na rocznych zwolnieniach dostawali największe podwyżki.innym Edyta kazała na 7mce dorabiać,albo dzieci do domu dziecka pooddawać jak prosił o opiekę pracownik.może szanowna dyrekcja kiedyś otworzy oczy i zobaczy że te zaległe wysyłki i zwroty z Ameryki to nie wina pracowników a nadzoru i Edyty.to ona powinna ponieść konsekwencje tego bo robi tylko zamieszanie i bałagan jak to ktoś wcześniej zauważył. a ona zamiast się wstydzić że tak o niej piszą to się cieszy że ktoś w końcu o niej napisał. brawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 07:51 przezuciliśmy sie z plynow na korki ale powiedzmy sobie jasno jedno w tym zakladzie byl balagan i bedzie dopóki na górze beda siedzieli ludzie protegowani ludzie przecierz tam jest sama rodzina jeden drugiego wciaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARIAT Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:59 WARIATEM JESTEM ZE JESZCZE TU PRACUJE ALE JEST BLISKO I TAK SIE SIEDZI CHOCIAZ SZKODA WłASNEGO ZDROWIA BO TO JEST PRZECIEZ CHEMIA BRAK ODPOWIEDNICH WENTYLACJ ROBI SWOJE SPOJRZMY TRZEZWO ILE OSOB W TEJ FIRMIE CHORUJE NA RAKA CZY SA TAKIE STATYSTYKI W INNYCH FIRMACH W BIURACH SIE POZAMYKAJA I WSZYSTKO W DUPIE MAJA KRZYCZA ZEBY NIE CHODZIC NA ZWOLNIENIA ALE JAK TU NIE ISC SKORO MORFOLOGIA PONIZEJ WSZELKICH NORM.sTWORZYLI PROGRAM LICZYS SIE TY NAGRODY ZA BRAK ZWOLNIEN HAHA SMIESZNE TYLKO WCIAZ DOSTAJA JE TE SAME OSOBY JEDNI DOSTANA 3 RAZY A INNI WCALE I JAKA TO MOTYWACJA żADNA.TA FIRMA TO JEDNA WIELKA KLIKA!!!PANIE DEREKTORZE NIECH PAN POSPRAWDZA POWIAZANIA RODZINNE NA STANOWISKACH NA PRODUKCJ I WYKSZTAłCENIE PRACOWNIKOW BIUROWYCH A NA PRODUKCJ BO NIEKTURZY MAJA OPWIELE LEPSZE NIZ CI W BIURACH ALE NIE MA KTO ICH WCIAGNAC NA STANOWISKO I TYRAJA NA PRODUJCJ A DO TEGO SA PONIZANI. Odpowiedz Link Zgłoś
biniek1704 [...] 06.09.08, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzian5 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 10.09.08, 21:10 LUDZIE JAK SIĘ WAS CZYTA TO WŁOS SIĘ NA GŁOWIE JEŻY.PISZECIE O BRAKU SZACUNKU ZE STRONY PRZEŁOŻONYCH.JAK ONI MOGĄ NAS SZANOWAĆ CZYTAJĄC TO CO WYPISUJE JEDNO NA DRUGIEGO.NAJPIERW POKAŻMY ŻE MAMY SAMI DLA SIEBIE SZACUNEK .JAK SIE CIĘŻKO PRACUJE W RB WIE KAŻDY KTO TAM PRACOWAŁ CHOĆ PZEZ CHWILĘ.A W DUŻEJ MIERZE POGARSZAJĄ TE WARUNKI SAMI PRACOWNICY ,JEDNO DRUGIEGO ZEBY MOGŁO UTOPIŁO BY W ŁYŻCE WODY.KABLOWANIE ,MIGANIE SIE OD PRACY KOSZTEM KOLEŻANKI JEST NA PORZĄDKU DZIENNYM.WARIAT NAPISAŁ ŻE NA PRODUKCJI PRACUJE DUŻO WYKSZTAŁCONYCH LUDZI .NIE TRZEBA MIEĆ SZKOŁY ALE TROCHE KULTURY ZEBY WIEDZIEĆ JAK SIĘ ZACHOWAĆ I JAK ŻYĆ Z INNYMI LUDZMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QUBA Pytanie??????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.08, 13:52 Witam wszystkich!!! A czy ktoś wie jak w tej firmie pracuję się jako przedstawiciel handlowy, czy ktoś może już pracował u nich na tym stanowisku i jakie są zarobki ???? Z góry dziękuje za odpowiedż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.08, 22:23 Akurat kolego wiem jak pracują przedstawiciele w RB.Miałam przyjemność współpracy z przed.hand z RB z Chłodnej.I nie narzekaj bo wiem jak pracujecie byłam kiedyś DP w RB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik liczysz się ty.to znaczy kto? IP: *.cust.tele2.pl 18.09.08, 10:42 ten co nie chorował miesiąc?Też mi wyczyn a co z tymi którzy nie chorowali rok,dwa a nawet jeszcze więcej i nie mają szczęścia w losowaniu .Jaka jest dla nich motywacja do pracy gdy dostają 20 groszy podwyżki[rocznie},brak premi i perspektyw rozwoju tylko praca praca i praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: liczysz się ty.to znaczy kto? IP: *.ip-point.pl 18.09.08, 23:50 Moi drodzy ,pracowałam w RB trzy lata i przeniosłam sie tylko dlatego ,że sie wyprowadziłam,ale to co Wy wypisujecie na zaklad w którym pracujecie i koleżanki to jest poniżej krytyki.Skoro jest tak bardzo żle to co Wy tam robicie ?Ja na waszym miejscu dawno bym się zwolniła bo nie mogłabym pracować w takich warunkach i atmosferze .Pracowałam tam i wiem jak większość sie zachowuje,to Wy sami stwarzacie tak niską kulturę ,to Wy jesteście sprawcami takiej opinii o tym zakładzie a zarazem o sobie ,bo jeżeli ten zakład zatrudnia osoby o tak niskiej kulturze tz.że Wy sami też nie jesteście lepsi.Ciekawi mnie dlaczego nie zmienicie zakładu -widocznie tu Wam pasuje ! Więc po co? tak się wzajemnie oczerniacie ?jak czytam te Wasze forum to to poprostu śmiech mnie ogarnia -jak dzieci w przedszkolu.Przecież macie spotkania z dyrekcją powiedżcie co komu leży na sercu i nie ośmieszajcie się,bo czytają Was różni ludzie.Pozdrawiam pracowników RB z całym szacunkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga9 Re: liczysz się ty.to znaczy kto? 23.09.08, 20:27 reckitt to jeden wielki burdel!!!! liderzy są z łapanki co nawet nie wiedzą co to "zarządzanie ludźmi" i nie znają podstaw BHP- paranoja awansują bo najwiecej strzelają z ucha a dzieczyny które tam pracuje to tylko myślą z kim to się na zakładzie wywalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.ip-point.pl 12.10.08, 20:56 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Horn Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 18:16 niedawno tam poszedłem do pracy , tragedia jest tam te chemikalia i pyły że oddychać się nie da i już tam nie pujdę wolę iść na budowę firma ta jest ogromna ale nie warto w niej pracować to obuz pracy przypominający sowieckie obozy karne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO DYREKCI Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 08.10.08, 15:56 Droga Dyrekcjo RB czemu nie pszyjżycie się bliżej opreatorowi lini konfekcji Albertina 2 zmiana C nie wieżę że nie było skarg na trgo operatora, od liderów oraz kierownictwa a on nadal ludzui bardzo żle traktuje ,dluzga ,żuca butelkami z płynem itd kobiety boją sie tam pracowadż bo są wyzywane i bardzo żle traktowane praca na tei lini to koszmar a operator czuje sie beskarny j jak by miał przyzwolenie od górne żle traktowdż ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 11:29 a może dla odmiany napiszecie o jakiś fajnych i ciekawych ludziach co pracuja w Waszym zakładzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 11:27 Ci fajni, niestety nie udzielają się na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuwa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.mobile.playmobile.pl 11.10.08, 23:21 nausz się ortografii mizeroto :) chyba od niedawna masz net na wiosce co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasska Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.chello.pl 12.10.08, 09:21 www.xpango.com?ref=91519073 wiecej informacji znajdziecie na tej stronie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.gprs.plus.pl 12.10.08, 18:33 Witam.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile zarabia się w firmie Benckiser w Janówku czy okolicach bo chciałabym się tam zatrudnić.I na jakich zasadach tam się pracuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga9 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 13.10.08, 14:54 czy ty nie umiesz czytać tyle ludzi nazeka a ty chcesz iść tam do pracy :-)))) zrywam boki idz lepiej do biedronki na kasjerkę powaznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa do mannama IP: *.gprs.plus.pl 13.10.08, 17:17 Ale przecież są i pozytywne opinie.może ktoś kto jest zzadowolony z tej pracy napisze ile zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: do mannama IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 20:49 Zarobki dostaniesz 8zł na godzine brutto albo i nie i 20%dodatku za prace po 12 godz. i wszystko to wyjdzie ci jakies 1200zł a napracowac sie naprawde trzeba.nie polecam tam isc do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :-) zróbmy interes na grabowskim :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 21:32 nie wiecie co zrobić!!!! posądzić go o mobbing, założyc sprawę w sądzie pracy i o odszkodowałnie za psychicznie gnębienie, przydałaby się również telewizja zeby wszytko nagłosniła (tak jak w sprawie biedronki) przy dobrym adwokacie rekitt bedzie płacił was jeszcze odszkodowanie za utrate zdrowia :-)))polecam po takim incydencie moze będą więcej uwagi zwracać kogo zatrudniają p.a. a ilonka ma dore zdjęcia na Naszej Klasie -polecam hhihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 18:39 to nic nieda ponieważ nieraz to było zglaszane on poprostu ma przywileje robi dobrą produkcje i wszystko mu wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 11:31 Człowieku wszystko rozumiem ale on naprawde zachowuje sie i odzywa w sposób ponizej wszystkich norm.Każdy jest człowiekiem i ma jakis cięższy lub lepszy dzień ale w ten sposób jak on sie zachowuje to nawet zwierzat sie nie traktuje praca jest praca i trzeba ją wykonać zresztą po to do niej idziemy a nie jest az taka bardzo uciazliwa ,ja niedawno odeszlam z tego zakładu i nie przez to że było mi za ciężko czy przez zle zarobki czy kierownictwo tylko przez atmosfere i przez ludzi pokroju Krzyska bo wydaje mi sie że w pracy wlasnie atmosfera i wspolna wspólpraca jest najwazniejsza isc do pracy z niechęcią i nietolerować siebie nawzajem jest najgorsze co może byc bo wtedy pracownik staje sie mniej wydajnym pracownikiem robi co musi i czeka zeby tylko z tamtąd wyjsć.wiele operatorów jest ktorzy nie sznuja swoich wspólpracownikow ale nie aż tak jak on . Odpowiedz Link Zgłoś
spec_naz76 Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 20.10.08, 18:00 A jeżeli któraś dziewczyna czuje się poniżana przez takiego gościa, to mało w firmie normalnych chłopaków którzy mogą wytłumaczyć takiemu panu że źle robi. Mnie np się podoba jeden z gości stojących na bramie chyba ochroniarz abo dyspozytor tak na oko ze 115 kg (stoi zawsze w drzwiach z boku jak wchodzimy). Ten pewnie wytłumaczyłby takiemu frajerowi że źle robi i po sprawie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.eranet.pl 19.01.09, 22:03 ten na bramie niech wytłumaczy ratownikowi ze zm.c jak ma pracować. niech mu powie jak brzydko być lizusem lidera!-i jak to wygląda w oczach ludzi z tej zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYSZARD Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 88.156.230.* 21.10.08, 14:20 WITAM WSZYSTKICH. DRODZY PRACOWNICY WESCIE SIE WGARSC I NAGLOSCIE TA SPRAWE W MEDIACH KOLEGA MI POLECIL TA STRONKE ALE JA JAK TO CZYTAM TO NORMALNIE PLAKAC MI SIE CHCE NIE MOZNA W TEN SPOSOB LUDZI TRAKTOWAC.SPROBUJCIE NIE ZASZKODZI. JA WLASNIE SZUKAM TAKICH SPRAW. TE WASZE ZAROBKI SA BARDZO SMIESZNE CIEKAWI MNIE JESZCZE JEDNO CZY MACIE PLACONE SZKODLIWE. TACY LUDZIE JAK PAN GRABOWSKI NIECH IDZIE DO PRACY MOZE SWINIE RZNAC TAM SIE BEDZIE MOGL WYZYC A NIE NA ISTOTACH LUDZKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 87.205.147.* 21.10.08, 14:54 Szkodliwe chyba pan sobie zartuje było kilka lat temu a chemia była wtedy duzo mniej szkodliwa niż teraz używana płyny na amoniaku kwasach solnych i mrowkowym i wiele można by tu wymieniac,zapylenie na proszkach i tabletkach.w lato goraco ze wytrzymac nie mozna a w zime zimno.Brak odpowiedniej wentylacj moze i jest ta wentylacja ale kiedy ona ostatnio byla sprawdzana i czy dziala i jest sprawna to jest pytanie bez odpowiedzi ale na pewno nie dziala tak jak powinna.Nasza derekcja twierdzi że niema tu warunkow szkodliwych .Tylko dlaczego płyn np. destop na amoniaku jest produkowany wlaśnie w polsce bo w polsce niema jeszcze wprowadzonego podatku od takich produkcji a i ludziom nie placi sie szkodliwego.To jest paranoja zeby taki koncern jak ta firma placiła takie marne pensje i żeby panowaly tam takie warunki pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 82.160.111.* 21.10.08, 17:15 szkodliwe?dyrekcja twierdzi że nie ma warunków szkodliwych! przeprowadzono badania i nie są przekroczone normy europejskie czyli szkodliwe dla zdrowia:))tylko skąd tyle omdleń?ktoś powinien zapytac pogotowie w NDM ile razy w miesiącu jest do nas wzywane?tracimy zdrowie za marne pieniądze!to się nadasje do telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 87.205.147.* 21.10.08, 18:56 wiem ze mozna powiedziec ze pracy na rynku dzis jest duzo ale co z tego jak tu albo ktos ma blisko a nawet jak ma daleko to ma zapewniony dojazd za 40zł.niewazne z kad jedzie,pensja zawsze jest na czas moze nie sa to zbyt duze pieniadze ale zawsze sa.minusami tej firmy jest brak kultury ludzi którzy tu pracuja i chemia która wyniszcza strasznie organizm i napewno u każdego kiedys to sie ujawni w mniejszym lub wiekszym stopniu. skoro nie jest szkodliwe to czemu w jednym zakladzie jest tyle zachorowan na nowotwory niewiem czy w jakiejs jeszcze firmie tyle osob choruje na astme oskrzelowa i ma tak slabe wyniki morfologi może na to nam odpowie sznowna derekcja i instytucje które przeprowadzaly badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 10:34 Powiem wam dlaczego nie płacą szkodliwego,bo zarząd dał w łapę komu trzeba za wydanie decyzji że zakład jest ekologiczny i spełnia wszelkie normy bezpieczeństwa.Jest to sposób na oszczędności nie tylko w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reckitt Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 22:25 Zdecydowanie jeden z lepszych pracodawców w okolicy Warszawy, wystarczy troche chęci, zaangażowania i można godnie zarabiać i pracować w fajnej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 08:36 Stań człowieku na którejkolwiek linii na płynach jako paletowy przez 12 godzin, na wypłatę weźmiesz 1200pln, następnie chwilę się zastanów i napisz jeszcze raz to samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 15:35 człowieku jezeli nie przeraza cie to ze wdychasz tą chemie to powodzenia i zdrowia zycze i nie oszukujmy sie tam nie da sie stworzyc ogólnie miłej atmosfery poniewaz zbyt dużo ludzi pracuje na jakim kolwiek poziomie brak im kultury osobistej i jakich kolwiek zasad moralnych i etycznych oczywiscie nie wszyscy bo jest wiele osób wartościowych ale jest ich zbyt malo aby tam panowala fajna atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:23 Dokładnie, sami pracownicy tworzą tą syfiastą atmosferę. Ludzie ogarnijcie się trochę i zacznijcie ze sobą współpracować na jakimś przyzwoitym poziomie - wszystkim będzie lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK PŁYNOW Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 17:32 A MOZE TAK SZANOWNA DYREKCJA JAKIES OFICJALNE ZEBRANIE BY ZROBILA I WYJASNILA CO DZIEJE SIE Z WYDZIAŁEM PLYNOW BO NAPEWNO NIE JEST DOBRZE A PRACOWNICY SIE DENERWUJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 88.156.230.* 02.11.08, 15:38 no wlasnie czy zamierzacie zrobic zebranie dla pracownikow bo to co robicie jest smieszne wszystko za plecami traktujecie ludzi jak debilow nie potraficie poinformowac jestescie zachowujecie sie jak nieudacznicy i mysla ze to jest smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: 80.50.127.* 03.11.08, 22:46 a co słyszeliście o proszkach? mogę tam dostać prace na niezlych warunkach przy pakowaniu. jak tam ludzie? jak szefostwo? Odpowiedz Link Zgłoś
akropolek Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem 04.11.08, 08:25 przeczytalam wszystkie wypowiedzi i dochodze do wnisoku ze ja cyba pracowalam w innej firmie. bo to co wypisujecie jest nienormalne. oczywiscie ze to co sie wdycha jest szkodliwe ale to chyba oczywiste jesli sie pracuje przy proszkach a zreszta na rozmowie o pracy dowiedzieliscie sie co bedziecie robic. to trzeba bylo wtedy zrezygnowac a nie tutaj sie wyzalacie albo zrezygnujcie z pracy. atmosfera jako tu wszyscy opisujecie jest nie do wytrzymania i wlasnie to mnie sklonilo do napisania. ja pracowałam na OXI na zmianie a ludzie a w zasadie (kobiety i 3 męzczyzn) byli cudowni atmosfera byla ciepla i rodzinna i na prawde nie moge uwierzyc w to co wy tam wypisujecie oczywiscie nie zaprzeczam ze moze u was tak jest ale mi sie na prawde dobrze pracowalo. jest ciezko no bo jest i nikt tego nie zaprzeczy ale jak ktos mądry kieys powiedzial zadna praca nie hańbi ale niestety kazda męczy pozdrawiam i zycze poprawy warunkow w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik [...] IP: 88.156.230.* 17.11.08, 08:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.centertel.pl 23.11.08, 19:09 ludzie sa ok. na proszkach z liderami da sie dogadac sa wporzadku pracuje tam juz 5 lat i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Reckitt Benckiser-omijac szerokim łukiem IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 22:31 to czemu na plynach ronchi 2 kolo B3 jest nalewarka jak zaleje no niech przyjdzie ktos z gory i powocha tego cilita ..na drugi dzien czuc w ustach ten plyn jak sie pije mleko to doslownie cilit jest buzi nara a badania sa robione jak wiekszosc maszyn stoi ...poziom chalasu!!!!jest w normie ????? to pracuj tam 12h na nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin pracownik zapraszam!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 18:28 www.naszbenckiser.mixxt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin pracownik ******zapraszam********* IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 18:29 www.naszbenckiser.mixxt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin pracownik wchodzcie i piszcie zapraszam IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 18:31 www.naszbenckiser.mixxt.pl Odpowiedz Link Zgłoś