Dodaj do ulubionych

Kurs na członak do rad nadzorczych

IP: 193.193.181.* 17.05.06, 13:37
Czy warto poświęcać czas i pieniądze na kurs na członka do rad nadzorczych w
spółkach skarbu państwa.
Czy po zdanym egzaminie będą jakiekolwiek szanse w przyszłości, że moja
kandydatura będzie w ogóle wzięta pod uwagę.
Obserwuj wątek
    • axx61 Re: Kurs na członak do rad nadzorczych 17.05.06, 14:04
      Tylko rekomendacja partyjna tak bylo jest i bedzie. Zajmij sie polityka. Mow
      duzo i nie na temat. Znajdz jakis problem za a moze i przeciw. Stan sie
      widoczny ,krytykuj. Jak to bedziesz robil to sami Ci zaproponuja taka robote.
      • Gość: andrzej Re: Kurs na członak do rad nadzorczych IP: 193.193.181.* 17.05.06, 14:13
        rozumiem,
        i nawet jeśli chodziłoby o mały państwowy zakład gdzieś na końcu państwa
        a nie o spółkę z pierwszej powiedzmy 50-tki
    • kaczy.pisiorek Re: Kurs na członak do rad nadzorczych 17.05.06, 16:57
      Rady nadzorcze spółek skarbu państwa to zbyt łakomy kąsek, żeby oddawać miejsce
      komuś, kto nie jest partyjnym towarzyszem. Z drugiej strony, czasami pojawiają
      się ogłoszenia o poszukiwaniu kogoś do RN. Myślę, że jednak główną rolę
      odgrywają tu kontakty i znajomości.
    • Gość: Tomas Re: Kurs na członak do rad nadzorczych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:54
      Przede wszystkim ten egzamin jest b. trudny, ponadto dobrze jest mieć jakieś
      doświadczenie w różnych branżach, wtedy jest większa szansa. Ja pracuję na
      uczelni, więc jak zrobię dr hab to będę automatycznie mógł zasiadać w radach.
      Moi koledzy po habilitacji prawie wszyscy w pewnym okresie życia zasiadali już w
      radach nadzorczych. Oczywiście jest rotacja, nie ma co się oszukiwać, ze
      najtrudniej się dostać za czasów SLD, bo oni mają "wykształcone" w odpowiednim
      okresie kadry do rad, PIS ma dużo mniejsze zaplecze, więc biorą więcej
      merytorycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka