Gość: pysiaczek2510 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:12 dostałam dużo atrakcyjniejszą pracę ale pracodawca nie chce wyraziź na to zgody, boje się, że nikt długo nie bedzie na mnie czekał. Co mam zrobić, poradźcie, błagam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Z Re: pomocy!!!!!! IP: *.crowley.pl 04.07.06, 09:00 Isc na zwolnienie albo porozmawiac szczerze z pracodawca. Jestem w podobnej sytuacji... Jestem 2 dzien w biurze, dostalam kompa, ktora ma stoi w sloncu... Jest tragicznie, po prostu nie pasuje mi ta praca, ale kase trzeba robic:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sente Re: pomocy!!!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 04.07.06, 11:12 jak to nie wyraza zgody?? jaka masz umowe? ile okresy wypowiedzenia? z drugiej strony jezeli masz nowa oferte to znaczy ze tam Cie chca. musisz uzgodnic termin odejscia i zakomunikowac w potencjalnie nowej firmie ze z tym i tym dniem mozesz przyjsc. nie polecam kombinowania z chorobowym. Twoj przyszly pracodawca moze pomyslec ze tak samo go potraktujesz. i jescze jedna sprawa - jak uzgodnisz warunki to popros pracodawce o cow w rodzaju listu intencyjnego. Przyszly pracodawca powinien ci dac pismo w ktorym potwierdza ze chce Cie zatrudnic na takim stanowisku, na takich warunkach finansowych, od dnia takiego i takiego na okres XXXXXXX. do tego pieczatka firmy i podpis osoby upowaznionej... jak to bedziesz miec w rece to mozesz skladac oficjalne wypowiedzenie.... ja bez listu motywacyjnego ani palcem nie kiwam... teraz tez wlasnie zmieniam prace :) Odpowiedz Link Zgłoś