Dodaj do ulubionych

Służba więzienna

IP: 212.244.54.* 21.10.06, 20:24
Słyszałem że w Warszawie cały czas są przyjęcia do więziennictwa chciałem się
zapytać jak tam płacą czy da się swobodnie przeżyć w Warszawie jak coś wiecie
to piszcie a i jeszcze jedno czy potrzebne jest stałe zameldowanie na terenie
Warszawy do pracy w służbie więziennej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dfg Re: Służba więzienna IP: *.chello.pl 21.10.06, 21:27
      ok 2000 + 13. ale jesli nie masz znajomosci to zapomnij.b. trudno sie tam
      dostac.
      • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 21.10.06, 23:35
        Trzeba tam mieć znajomości ? a ja słyszałem że tam jest sporo wolnych etatów i z
        dostaniem się nie ma większych problemów
        • Gość: dfg Re: Służba więzienna IP: *.chello.pl 22.10.06, 00:19
          wolne etaty moze sa, ale z tym roznie bywa. sluchaj, zle moze napisalam, ze nie
          masz zadnych szans, jednak ja wychodze z zalozenia, ze mimo wszystko warto
          sprobowac, ale wiem z doswiadczenia, ze w tej "branzy" znajomosci są na wagę
          złota. przynzam szczerze, ze bardziej orientuje sie w sytuacji wychowawców niz
          klawiszy, no ale jak wszedzie "w kriminale"(nie tylko w AŚ, czy ZK, ale nawet
          w zwyklych sądach w kurateli)- licza sie kontakty.
          • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 22.10.06, 09:52
            a nie wiesz jak jest z zameldowaniem czy trzeba być na stałe zameldowanym w
            Warszawie żeby pracować tam w więziennictwie ?
            • axx611 Re: Służba więzienna 22.10.06, 15:43
              Nie jest tak zle. Musisz tylko juz miec jakie takie doswiadczenie w
              kablowaniu.No i sponsora do roboty. Zarobki super ale nie te co pisza.
              Dostarczysz powiedzmy sznurek do celi czy telefon moze troche amfy jakis
              liscik i sa pieniadze. Powodzenia.
              • Gość: gosc Re: Służba więzienna IP: *.iwacom.pl 23.10.06, 21:49
                Kpisz czy o droge pytasz?
    • Gość: M Re: Służba więzienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 18:17
      tak, na pewno wymagane jest stałe zameldowanie w Warszawie
      • michal_powolny1 Re: Służba więzienna 24.10.06, 19:10
        Nie jest wymagane stałe zameldowanie w stolicy.
        • axx611 Re: Służba więzienna 24.10.06, 23:14
          Oczywiscie ze nie jest,wystarczy przeciez ze bedziesz mieszkal w przywieziennym
          bloku powiedzmy w Strzelcach Opolskich. Bedziesz rowniez korzystal ze stolowki
          a nawet i chyba jakas szkola zawodowa w tym fachu sie znajdzie i to na
          miejscu.Zacznij w miare wczesnie kablowac tak dla treningu i bedziesz w
          przyszlosci cenionym pracownikiem.
          • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 25.10.06, 19:59
            a skąd wiesz że niejest wymagane stałe zameldowanie w stolicy coś mi się kiedyś
            obiło o uszy że jest wymagane zmieniło się coś ? jak będziesz coś wiedział to
            napisz
            • axx611 Re: Służba więzienna 26.10.06, 00:10
              Chyba jest demokracja jak przypuszczam ale pewny nie jestem. Chcialem mieszkac
              w Nowym Jorku to zamieszkalem ,w Waszyngtonie prosze bardzo. Nikt mnie o nic
              nie pytal. Podobnie jest chyba w Polsce. Chcesz mieszkac powiedzmy w Warszawie.
              To mieszkaj sobie i nie zawracaj glowy. Wiem ze za komuny byly jakies zakazy
              ale tez moglem mieszkac w kazdym miescie i nawet mieszkalem w kilku bez
              zadnych problemow.
        • zigomar Re: Służba więzienna 26.10.06, 10:48
          Wymagane bezwzględnie nie jest, ale pierwszeństwo w staraniu się o wakat mają
          zameldowani w Warszawie. Tak, ze suma sumarum, jeśli będą startować z Warszawy -
          szanse sa bardzo małe. Na dobrą sprawę musiałoby nie być zgłoszeń z Wawy, zeby
          rozpatrywali podanie spoza. Weź tez pod uwagę, ze wakaty zanim jeszcze się
          zwolnią, są już obsadzone zweryfikowanymi kandydatami, którzy czekają w kolejce
          aż sie zwolni wakat. Procedura kwalifikacyjna jest złożona.
          • axx611 Re: Służba więzienna 28.10.06, 00:12
            A tak w ogole to czy musisz pracowac w Warszawie i zawracac sobie glowe ta
            sluzba. Wybierz sie do innego kraju gdzie zarobisz wiecej bez zadnych problemow
            z zamieszkaniem i mozliwoscia pracy w Twoim ukochanym zawodzie klawisza.
            Immigranci sa dopuszczeni do tej roboty a im slabiej znaja angielski czy
            niemiecki tym...lepiej. Bedziesz cenionym pracownikiem bo polakow sporo siedzi
            a najlepiej przylozy swojemu ...swojak.
            • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 28.10.06, 12:53
              tylko jest taka sprawa że trzeba być obywatelem danego kraju żeby pracować w
              takiej służbie tak jak w Polsce polskie tak np w Anglii angielskie
              • axx611 Re: Służba więzienna 28.10.06, 16:30
                Czy obywatelem? Nie zawsze i nie wszedzie. Do wielu prac wystarcza posiadanie
                stalego pobytu. A obywatelstwo po 5 latach lub 3 przez zwiazek malzenski. Jak
                bedziesz sie upieral do pracy w Warszawie zajmie Ci to wiecej czasu. A koszty
                wynajmu mieszkania w stosunku do zarobkow sa korzystniejsze na zachodzie.
                • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 28.10.06, 22:20
                  Rozumiem a nie wiesz czy jest morze jakaś szkoła co kształci w tym kirunku ?
                  • axx611 Re: Służba więzienna 28.10.06, 22:56
                    Sa takie szkoly w kazdym kraju. Kiedys taka szkola byla w Strzelcach
                    Opolskich.Co trzeba zrobic. Zamiast sie pytac na forum wcisnij sobie sluzba
                    wiezienna,dopelnij jak za malo, Polska,wiezienia,szkoly
                    zawodowe,wieziennictwo i wtedy zobaczysz ile tego jest. To zawod z przyszloscia
                    i niezle platny,stala praca ,musisz tylko ttroche kablowac. Wspolpraca sluzb
                    wieziennych rozwija sie dynamicznie rowniez w pozostalych krajach unii
                    europejskiej. Przetlumacz sobie i dowiesz sie rowniez jak to jest w innych
                    krajach.
                    • Gość: s Re: Służba więzienna IP: 212.244.54.* 29.10.06, 18:55
                      Dzięki za informacje zacznę tego szukać
    • Gość: pl Re: Służba więzienna IP: *.play-internet.pl 06.10.15, 14:25
      Jak są ciągle w jednym miejscu przyjęcia gdziekolwiek by to było to się zastanów czemu tak jest!!!Ch....ia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka