Dodaj do ulubionych

Raiffeisen Bank Polska SA

IP: *.zus.pl 06.11.06, 15:09
Szanowni Forumowicze
Bardzo prosze o informacje na temat warunków pracy w Raiffeisen Banku. W
szczególności dotyczy relacji na lini pracodawca-pracownik, klimat
pracy,wywiązywania się z obietnic i realizacji uzgodnień przyjetych w trakcie
procesu rekrutacji. Kwestia wynagrodzenia jest mniej istotna. Dostałam bowiem
propozycje pracy w centrali Banku na samodzielnym stanowisku, niemniej jednak
mam duże rozterki. Czy ryzykowac stabilna aktualna prace dla pracy w
Banku.Jaka jest polityka Banku? Czy standardem jest pierwsza umowa na czas
okreslony 6 miesięcy a potem umowa na czas nieokreslony? Czy zdarza się i jak
czesto, że po umowie na czas okreslony dziękują pracownikowi celem
znalezienia kolejnego kandydata? Baaaardzo proszę Was o informacje. Sprawa
jest dla mnie pilna. Z góry uprzejmie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ted Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:15
      > Bardzo prosze o informacje na temat warunków pracy w Raiffeisen Banku.

Jak dla mnie jest OK, pracuje juz 2 lata i nie narzekam, aczkolwiek jak
      wszedzie indziej zawsze znajdzie sie jakas menda, ktora lubi wszystko popsuc

> szczególności dotyczy relacji na lini pracodawca-pracownik, klimat
      > pracy,wywiązywania się z obietnic i realizacji uzgodnień przyjetych w trakcie
      > procesu rekrutacji.

Generalnie panuje zasada: wszyscy jestesmy na TY. Moje relacje z przełożonym
      okreslam jako dobre, ale wszystko zalezy od przelozonego :)

> Kwestia wynagrodzenia jest mniej istotna. Dostałam bowiem
      > propozycje pracy w centrali Banku na samodzielnym stanowisku, niemniej jednak
      > mam duże rozterki. Czy ryzykowac stabilna aktualna prace dla pracy w
      > Banku.

Bank ciagle sie rozwija i mozna sie tutaj duzo nauczyc (podejrzewam, ze wiecej
      nic w ZUSie). Jedyne co mnie martwi/smieszy to chec zalosnie smieszne metody
      zarzadzania. Ale coz, tak bywa. Generlanie staram sie zyc po swojemu.

> Jaka jest polityka Banku? Czy standardem jest pierwsza umowa na czas
      > okreslony 6 miesięcy a potem umowa na czas nieokreslony? Czy zdarza się i jak
      > czesto, że po umowie na czas okreslony dziękują pracownikowi celem
      > znalezienia kolejnego kandydata?

Tak, obecnie standardowo jest zawsze umowa na 6 miesiecy, potem dostajesz na
      czas nieokreslony (a przynajmniej ja tak mialem). Po 6 miesiacach albo Cie
      pzyjmą, albo nie. Ten okres jest wlasnie po to zeby sprawdzic umiejetnosci
      pracownika itp itd. Z tego co widze, jesli dajesz sobie rade to na pewno Cie
      przyjma, tym bardziej ze ciagle potrzeba ludzi. Firma nie praktykuje
      przyjmowania ludzi od tak sobie, tylko po to zeby ich zwolnic po pol roku -
      szkoda na to czasu i pieniedzy.
    • Gość: arn Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.zus.pl 07.11.06, 13:58
      Uprzejmie dziekuję za informacje.
      • Gość: conquerer69 Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: 195.94.206.* 07.11.06, 15:52
        Zalezy, gdzie trafisz, do jakiego pionu. Sa takie, gdzie atmosfera pracy jest
        lub bywa zla (IT, Treasury) a sa takie, gdzie jest naprawde fajnie, przemili
        ludzie i klimaty. Ale generalnie ogolnie jako pracodawca Raiffek nie jest zly.
        Placa w terminie, nie ma scimy i nie sa predcy to wyrzucania ludzi, tudziez do
        nie przedluzania umow (zakladajac, ze sie sprawdzisz) Ja generalnie nie zaluje
        tych paru lat ktore tam spedzilem.
    • Gość: izka Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.3.pl 08.11.06, 12:45
      A ja mogę dodać, że rozliczanie czasu pracy jest posunięte do granic absurdu.
      Pracownicy (przynajmnmiej w dziale IT) muszą odnotowywać ile razy i na jak
      długo wychodzili w ciągu dnia do toalety itd. Dla mnie jest to przerażające.
      • Gość: . Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:22
        Eeeee tam przesadzasz - ja tam nigdy nie wpisuje takich głupot do timesheeta i
        nikt się nigdy nie przyczepił. Wszystko zależy od przełożonego.
      • Gość: conquerer69 Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: 195.94.206.* 13.11.06, 09:12
        Sorry, Izka, ale piszesz bzdury. Pracowalem tam w IT prawie 5 lat, mam kontakt z
        ludzmi ktorzy w dalszym ciagu tam pracuja i nie ma czegos takiego. Klimat w IT
        ogolnie jest zly ze wzgledu na szefostwo i czekoladowych noskow, ktorzy masowo
        zaczeli sie tam pojawiac, ale az takiego liczenia tam nie ma. Chyba, ze ktos sam
        tak sobie robi, albo w ktoryms z zespolow jest porypany szefo, ale to jakies
        ewenementy sa.
        • Gość: egz Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 13:17
          ja pracuje w it od niedawna. jest calkiem spoko. zadnego wylczania czasu do toelaety. wszyscy sobie chodza gdzie chca. szefostwo w moim przyapdku bardzo spoko.
    • Gość: Marek Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.aster.pl 26.11.06, 17:12
      a jakie pytania padają na rozmowie - dotyczące samego banku?
      • patryg1 Re: Raiffeisen Bank Polska SA 26.11.06, 19:22
        Dlaczego akurat w naszym banku chciał(a)by pan/pani pracować? - 90% szansy ze
        się pojawi :)
        • Gość: egz Re: Raiffeisen Bank Polska SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:59
          cel zawodowy?
          jak praca w grupie?
          slabe, mocne strony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka