Dodaj do ulubionych

ExOrigo -moze znacie...

IP: *.orange.pl 09.01.07, 19:48
Czy macie moze jakies informacje dotyczace firmy Exorigo, branza IT. Ciekawi
mnie atmosfera jaka panuje w firmie, wszystko co mogloby sie przydac przy
podejmowaniu decyzji o pracy tam.
dzieki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: pietul Re: ExOrigo -moze znacie... IP: *.acn.waw.pl 28.04.07, 23:54
      A co cię dokładnie interesuje?
      • Gość: qwerty Re: ExOrigo -moze znacie... IP: *.acn.waw.pl 30.04.07, 11:29
        Znamy znamy.

Firma obsługująca terminale płatnicze, i systemy dla małych firm.
        Jak kiedyś tam startowałem to pojawił się koles co pierwszy raz w życiu przeprowadzał rozmowe kwalifikacyjną. Niby mają jakieś certyfikaty i klientów, ale w środku firma wygląda jak magazyn.

Koleś zapytał się mnie o rzeczy oczywiste, na szczęście darował sobie pierdoły w stylu co bede robił za 5 lat oraz jakie mam + i -.

Oczywiscie nie było telefonu zwrotnego. Ja rozumiem nie odpowiadać przed rozmową, ale jak już kogos do siebie zapraszamy to zobligowanie jestesmy do telefony ( taki szczacunek do czasu swojego i innych)>

Z kwesti zasadniczych:
        - szykają ludzi do helpdesku, do serwisu.
        - kolesiowi uszy odpady jak stwierdziłem że chciałbym zarabiać powyżej 2 K netto,2,5.
        -cholernie jest miło jak rozmówca spóźnia się na rozmowę 15 minut,
        - same ogólniki mowią na rozmowie, albo trafiłem na kogoś kto robił pierwszą rozmowę w życiu...

Może ktoś z firmy poprawi na tym forum ich wizerunek?

Wg mnie, może fajna firma, ale moge ocenić tylko sposób kontaktu z potencjalnym pracownikiem, a to wypadło raczej kiepsko. Ale dziękuje im za to, bo dzięki temmu znalazłem pracę u nastepnego pracodawcy, w firmie 10 * większej :)

tz.jeśli chciałbym w subtelny sposób ocenić myslenie tej firmy to powiedział bym tak:
        można komus rzucić kanapke i powiedzieć żeby się streszczał, a można podać na tależu i powiedzieć smacznego.

Ok czekam na opinię pracowników tej firmy, może się mylę?

• Gość: na talerzu.. Re: ExOrigo -moze znacie... IP: 195.187.98.* 30.04.07, 14:53
          na talerzu smaczniej :))) ale ogólnie piszesz ok !pozdrówko :)
          • Gość: qwerty Re: ExOrigo -moze znacie... IP: *.acn.waw.pl 01.05.07, 00:09
            Mea pulpa :)

Nie twierdzę, że nie robię błędów. Człowiek jest leniwą istotą. Nie wgrałem
            sobie słownika do openoffice. Ale postaram sieobiektywnie o tej firmie coś
            powiedzieć.

Podobno mają paru do śćciekawych klientów, jakaś siec supermarketów.
            Praca przypomina helpdesk, trochę coś ala serwis.

Mam taka prośbę do nowych pracowników, nie zaniżajcie pułapu płacowego.
            Sporo z nas juz do Angli wyjechało, trzeba chwycić pracodawców za .....i podać
            godziwe stawki. To pomoze wam i waszym kolegom startującym do pracy. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka