Dodaj do ulubionych

accenture technology solutions

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 00:31
witam,
czy ktos tam pracuje albo zna kogos, kto tam pracuje?

bede wdzieczny za wszelkie info o:
-projektach, jakie projekty, jakie technologie
-zarobkach
-atmosferze, czy da sie wytrzymac?, nadgodziny?
-awansach, czeste?
-podwyzkach
-ewentulanej rotacji pracownikow, duza?
-perspektywach zawodowych, czy latwo znalezc prace, jak sie odejdzie stamtad?
-szkoleniach, czeste? wewnetrzne czy zewnetrzne?
-rekrutacji, testy? rozmowy? ile?

chodzi mi szczegolnie o ten dzial accenture (w lodzi i warszawie, NIE chodzi mi o konsulting)

pzdr!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rty Re: accenture technology solutions IP: *.nat.student.pw.edu.pl 29.01.07, 08:01
      Ogólnie kiepsko. Ludzie uciekają od ATS'ów. Zarabia się tam mniej niż
      we "właściwym" Accenture, praca mniej rozwojowa (najczęściej utrzymanie
      systemów) i co najgorsze, nie ma możliwości przejścia do właściwego Accenture.

Pozdrawiam
      • Gość: acc Re: accenture technology solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:58
        ale jesli mi chodzi glownie o programowanie?
        to sa tam projekty, na ktorych ludzie programuja (platformy sieciowe)?

zarobki nizsze niz w konsultingu - co to znaczy? mozesz rzucic jakas kwote?

pzdr
        • Gość: x Re: accenture technology solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:52
          1200. Brutto 1200.
    • Gość: Gucio Re: accenture technology solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 00:09
      Znam to towarzystwo z drugiej strony pola boju - wprawdzie nie jako ich klient
      ale dla mojego klienta któremu dostarczamy infra support ATS dostarcza
      application support i development. Jako że jestem po naszej stronie
      odpowiedzialny za jedną z aplikacji to dzięki temu mam z nimi kontakt na
      codzień. I powiem tak: widzę ocean niekompetencji i niewiedzy, bardzo dużą
      rotację ludzi a do tego ekstremalne ciśnienie ze strony Accenture na koszty i
      na zysk. Efekt jest taki że klient gdyby tylko mógł to by ich pozabijał, a już
      na pewno nigdy nie kupił by od nich żadnych usług. Ale też gucio może bo
      kontrakt z Accenture jest korporacyjny i musi się z nimi męczyć. Także chyba
      nic ciekawego, bardzo nic ciekawego.
      • Gość: acc Re: accenture technology solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:05
        > kontrakt z Accenture jest korporacyjny

mam wrazenie,ze moze chodzic o dwie instytucje:
        pko bp albo netia

mam racje?
        • Gość: Gucio Re: accenture technology solutions IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:03
          Nie masz, to nie jest polska firma. Nic więcej nie powiem.
          • Gość: gość Re: accenture technology solutions IP: 217.153.156.* 13.03.07, 15:49
            Ogólnie atmosfera jest dobra, płace na pewno wyższe niż w innych firmach o
            podobnym profilu, duża możliwość poznania technologii ogromnych systemów dla
            firm posiadających np kilka tysięcy pktów sprzedaży. Można zdobyć doświadczenie
            radzenia sobie z problemami przy przetwarzaniu dużej ilości danych ,
            optymalizacji wydajności systemów.
            • andzia353 Re: accenture technology solutions 14.03.07, 09:06
              A w Centrum Usług Outsourcingowych? Ktos wie jakie tam mają klimaty, zarobki
              itp.?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka