Dodaj do ulubionych

Dziwne obyczaje pracodawców

27.03.07, 13:18
Ostatnio szukam kolejnej pracy , ale dopiero obecnie spotykam się z dziwnym
traktowaniem osob które aplikują... Po spotkaniu pracodawcy zapewniają
mianowicie, że w przypadku przejścia do następnego etapu lub odrzucenia na
pewno powiadomią o decyzji ( przez telefon lub mail). Oczywiście więszkość
olewa potencjalnych pracowników i nie daje żadnego znaku ...
Czy pracodawcy nie mają już za grosz kultury?
Obserwuj wątek
    • Gość: portalu Re: Dziwne obyczaje pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:27
      Skądś ty się urwał/a?
      Wiadomo, że 80% pracodawców nie oddzwania po rozmowie kwalifikacyjnej.
      • Gość: corgan nie 80% tylko 95% IP: *.chello.pl 27.03.07, 18:40
        >:)
        • mik72 Re: nie 80% tylko 95% 29.03.07, 10:48
          Rozumiem, że nie ma obowiązku oddzwaniania - ale jeśli osoba na spotkaniu
          DEKLARUJE że oddzwoni ( bez pytania lub przymusu z mojej strony), to nie tylko
          ona jest niepoważna ale także mam wątpliwości co do solidności firmy i jej
          produktów.
          Może opórcz kiepskich pracodawców powinniśmy założyć także ranking niepoważnych
          firm?
          • Gość: mmm Re: nie 80% tylko 95% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:47
            widać ze nie masz doswiadczenia w szukaniu pracy, zaden pracodawca nawet
            zyciowo najbardziej kulturalny nie oddzwoni do ciebie, jak cie nie chca, nawet
            jesli powie, ze oddzwoni, juz tak po prostu jest, bo po co ma oddzwaniac,
            uwazam ze nie nalezy robic z tego dramatu, tylko to olac :)
            • anuletka Re: nie 80% tylko 95% 29.03.07, 23:35
              no... bez przesady, do mnie oddzwoniło dwóch, jeden wysłał maila, że bardzo mu
              przykro, myślę że mi bardziej było przykro ;) no, ale cóż, żaden z nich nie był
              pracodawcą polskim.
            • Gość: doris Re: nie 80% tylko 95% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 10:56
              szkoda, że nie ma takiego podejścia do palaczy - skoro ileś tam procent pali to
              należy po prostu przyjąć to za pewnik, tolerować palenie w biurach i urzędach -
              bo tak po prostu jest.
            • Gość: ola Duze firmy oddzwaniaja IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.04.07, 20:15
              a ja spotkalam sie z taka zaleznoscia ze duze szanujace sie firy oddzwaniaja i
              informuja o decyzji niezaleznie czy jest pozytywna czy negatywna, i takie firmy
              sa szanowane przeze mnie przynajmniej.
    • Gość: rat Tak po prostu jest, żaden nowy zwyczaj IP: *.chello.pl 29.03.07, 14:05
      W zeszłym roku szukałem pracy i na kilkunastu pracodawców, którzy sami z siebie
      deklarowali na rozmowie, że dadzą odpowiedź niezależnie od rezultatu odezwało
      się dwóch - jeden że się nie udało i jeden z propozycją pracy.
    • gwiazda_podkarpacia Re: Dziwne obyczaje pracodawców 28.04.07, 11:39
      podczas takiej rozmowy powinni dodawać, że oddzwonią jeśli będą chcieli Cię zatrudnić..
      wtedy takie słowa miałyby odzwierciedlenie w rzeczywistości

po prostu mamy tu doczynienia z niedointerpretacją semantyczną ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka