Gość: yapi Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 27.07.07, 11:25 aaa co sie porobiło teraz szukają licencjowanego maklera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:39 Jakich maklerów, kto z tej firmy na na papierze stanowisko makler? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: Capital Polska Troszkę prawdy IP: *.interkam.pl 28.07.07, 11:26 Panowie "Enzo" i "Kem Vo", którzy na tym forum bronicie CP: pracujecie w tej firmie od ponad dwóch miesięcy, przez ten czas zarobiliście 0 złotych (ZERO!!!). Szlag mnie trafia gdy czytam że jesteście dumni ze swojej pracy. Dziwne jest, być dumnym z samego faktu noszenia garnituru. Rozumiem że można taką pracę traktować jako staż, ale z czego się przez ten czas utrzymać. Życie jest życiem a filmy filmami -szczególnie filmy polecane przez pracowników CP. Zachowujecie się tak jakbyście zapisali się do jakiejś sekty - zaślepieni widmem dużych pieniędzy. Tylko z czego tu żyć. Pomyślcie .... I proszę się nie obrażać, bo napisałem tylko prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska Troszkę prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 15:20 Przyjacielu moj serdeczny. Ja tez tam juz troche pracuje. A ta prawda jest jak w Faktach na TVN-ie. Z tym stazem to akurat niezle porownanie, i wyobraz sobie ze nawet mozna sie czegos nauczyc, pozostaje tylko kwestia kto sie na czym koncentruje. Kazdy ma swoj rozum i robi co chce. A przeciez nikt nie mowi ze ta praca jest dla wszystkich, jak ktos ma rodzine na utrzymaniu to niech jej pilmuje naprawde nikt tam nikogo na sile nie trzyma. A my zyjemy w panstwie posocjalistycznym poniekad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no cóż... Re: Capital Polska nie dziękuje IP: *.chello.pl 30.07.07, 12:20 Zadzwonili do mnie dzisiaj z Capital Polska i po przeczytaniu wypowiedzi na forum mówie stanowczo NIE DZIĘKUJE. pozdrawiam i dzięki za info :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: Capital Polska nie dziękuje IP: *.chello.pl 06.08.07, 10:30 Ant - Jesteś gość - Prawde mówisz , szkoda że więcej takich ludzi nie ma !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Th0rn Re: Capital Polska Troszkę prawdy IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 18:09 Bylem dzis o 13 na szkoleniu...Wprawdzie mialem jutro isc na 8 na drugie szkolenie i jakies juz dzwonienie po klientach ale sobie odpuszcze chyba...faktycznie duzo gadania a malo konkretow....ja chcialbym isc do pracy i znac chociaz jakies podstawowe warunki pracy...a tak to 2 raz bylem i nadal nie wiem co i jak. Kto mi bedzie placil..za co i kiedy. Dwa ze widze ze faktycznie dzialaja nielegalnie, sie potem zmyja a ja bede mial potem problem? bezsensu...Pani Grazynka poza fajnymi cyckami nie pokazala na szkoleniu w sumie nic. Jakies przeliczenia dziwne z koron na dolary i na zlotowki i tyle...ale zapomniala powiedziec za ile mamy pracowac na tym umownym zleceniu przez dwa miesiace...bo co za darmo mam jej dzwonic do ludzi??ehhhhh a rano myslalem ze boga za nogi zlapalem...przykro tak znow znalezc sie na ziemi... Pozdrawiam ekipe z ktora bylem na szkoleniu 07.08.07 o 13:00. Zycze wszystkim powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek nic sie nie zmieniło jednak IP: *.lp.pl 11.08.07, 16:37 czyli nic sie nie zmienilo. a bedzie gorzej. teraz nawet ci ktorzy wierzą w tą prace mają kłopot. enzo, znajdz klienta w takiej sytuacji na rynku. mowilem po szkoleniu ludziom co i jak będzie,ale uwierzyli firmie a nie mi. to teraz praca za darmo, naiwniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: nic sie nie zmieniło jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 23:31 Przyjacielu moj serdeczny. Chyba Ci sie cos pomylilo. Wlasnie w takiej sytuacji znalezc klienta ... zwlaszcza gdy taki klient widzi, jak sie maja, jego fantastyczne fundusze inwestycyjne, widziales jak pieknie dostaja po dupie? A co do tranzakcji to kazdy robi takie na jakie pozwala. Jak ktos jest mieka faja to robi jakie robi. I co i nadal mozna szukac potwierdzenia swoich decyzji i usprawiedliwienia, he he. Pozdrawiam I do wszystkieego radze podchodzic z glowa. Bo jak ktos twierdzi ze jest latwo i pieknie to tez mu sie chyba cos pomylilo, ale to juz samo zycie. A jeszacze, jak ktos ta robote traktuje jak jakis telemarketing, to naprawde szkoda czasu. Dajcie sobie spokoj. Ale pozdrawiam serdecznie wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc knight capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 11:11 witam serdecznie! Prosze powiedzcie mi czy ten pier....nik jeszcze istnieje i czy dalej prowadza rekrutacje i mamia ludzi wysokimi zarobkami. mialem watpliwa pzyjemnosc pracowac 4 dni i zobaczyc jak oni manipuluja ludzmi. ps. pozdrawiam wszystkich pracownikow cp i zycze lepszej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 22:30 Witam, jestem jutro umówiony na rozmowę i po przeczytanych komentarzach widzę, że to kolejni oszuści. Pojade na rozmowę, ale przy jakichkolwiek wątpliwościach saronaya. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: capital 17.08.07, 15:19 istnieje, napisali do mnie maila ze zapraszają na rozmowę, moje cv ponoc wygrzebali z jakiegos portalu typu pracuj.pl czy jobs.pl. Pracuje od 8 lat jako analityk w duzym banku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_s_z Re: capital IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.08.07, 16:08 No i coś więcej napisali? No i przede wszystkim czy idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: capital 17.08.07, 19:15 pewnie ze nie ide, jakbym nie mial pracy i innych perspektyw to moze bym poszedl, ale po tym co tutaj przeczytalem.. mail od nich byl taki : CAPITAL POLSKA, partner wiodšcej na rynku papierów wartociowych w Republice Czeskiej oraz działajšcej na rynkach kapitałowych USA,Wielkiej Brytanii, Niemiec i Węgier firmy CAPITAL PARTNERS a.s., w zwišzku zdynamicznym rozwojem i wejsciem na polski rynek poszukuje osób, które chcš się rozwijać i zdobywać nowe doswiadczenia. Warto dodać ze przed podjęciem pracy oferujemy cykl szkoleń. Zapoznałam się z Pana CV zamieszczonym na portalu pracuj.pl i chciałabym zaprosić Pana na rozmowę rekrutacyjnš do naszej firmy. Oferujemy Panu współpracę z jednš z największych spółek maklerskich w Republice Czeskiej,możliwosć rozwoju zawodowego oraz atrakcyjne wynagrodzenie. a to opis stanowiska : doradca ds. rynkow finansowych. Oto ogolna charakterystyka: -czynnosci marketingowe -prezentacje i konsultacje -analiza rynków finansowych -komunikacja z klientami -spotkania handlowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer oszustom mówimy stanowcze nie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:10 pogłębszym zastanowieniu się ostatecznie nie pojechałem na rozmowę kwalifikacyjną, jest tyle negatywnych komentarzy, że wolałem nie ryzykować, poza tym szkoda mi było czasu i pieniędzy na bilet, niech znajdą sobie innych frajerów, jak najdalej od oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_s_z czy warto?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.08.07, 00:47 Witam zastanawiam się czy warto jechać na rozmowę do firmy Capital Partners. Z tego co przeczytałem na forum to mam wielkie wątpliwości, które dotyczą tej firmy. Niestety nie uzyskałem odpowiedzi jakiego stanowiska dotyczy rozmowa kwalifikacyjna. Tylko data i godzina spotkania. Więc pytam się osób które były już na takim spotkaniu - Czy warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: czy warto?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 17:19 wcześniejsze wpisy mnie przekonały i Ciebi też powinny, żeby nie jechać, byłem w takiej samej sytuacji i nie pojechałem szkoda marnować czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Th0rn Re: czy warto?? IP: *.acn.waw.pl 20.08.07, 09:32 Darujcie sobie...ja nie mam pracy i pojechalem jakis czas temu...to co zobaczylem i uslyszalem wola o pomste do nieba :) takze nie traccie czasu na ta firme 'krzak'. pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbysio Re: oszustom mówimy stanowcze nie !!! IP: *.chello.pl 30.08.07, 21:59 Ja też nie jadę na rozmowę, szkoda czasu na takich ... Dzięki wszystkim za słowa prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC [...] IP: 148.81.188.* 14.08.07, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.subscribers.sferia.net 15.08.07, 10:44 ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.centertel.pl 20.08.07, 21:51 Popieram innych co do wątpliwości tej firmy, ściema ściema ściema aż zaczołem szukać i znalazłem to forum, oni już od marca szukają tak ludzi, jeżeli było by tam tak dobrze jak mówią to z naszym bezrobociem już dawno stanowiska były by zajęte niestety nie są bo nie każdemu odpowiada telemarketing, a do tego trzeba być agresywnym. Test to ściema, i pytania ciagle są te same z tego co wyczytałem. Najbardziej żuca się jednak to że po drugim spotkaniu nic nie wiesz i pewnie tak zostanie dalej. Na wejściu nie ma już wydrukowanej kartki z napisem capital polska jest ładny napis, pudeł też nie widać, za to jest zepsuty stół w pokoju gdzie przeprowadzają rozmowy.. śmiechu warte.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.centertel.pl 20.08.07, 21:59 aaa dodam że oczywiście o zarobkach mało konkretnych argumentów, o nich dowiesz się na kolejnym spotkaniu a na nim znów na kolejnym :D:D:D jedynie kartka z prowizjami i nacisk na szkoleniu czy rozumiemy.. nie wyczytałem tylko u innych forumowiczów tego że mnie przekonywali tym iż od października umowa o pracę a teraz umowa zlecenie, od października podobno przepisy się zmieniają i nie trzeba mieć egzaminu na maklera :D:D choć na przeprowadzonym szkoleniu była mowa że firma może pomóc w zdbyciu licencji maklera... jak czytam to forum to widzę że się rozwijają w ściemach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.chello.pl 21.08.07, 08:33 Ja też miałem te szkolenie w marcu lipa, Jak chcecie się pośmiac to poczytajcie wczesniejsze wpisy, jak to chłopa od gnoju chcieli zatrudnić czy jak facet rzucił prace w Fordzie za 3 tys miesiecznie skuszony przez tych oszustów, i po pierwszym dniu pracy w capital; wyszedł z płaczem. I nie czytajcie wpisów enzo,fantastyczna i jeszcze jakiś jeden którego nie pamiętam bo to są kierownicy tego burdelnika. a tak na marginesie to na rozmowe polecam iść żebyście się przekonali że na świecie takie błazny żyją ale naszczeście to głownie Czesi i ich polska ,,Fantastyczna" sekretarka. KOMEDJA.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kem vo Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.acn.waw.pl 21.08.07, 17:17 kolego jak byłeś na szkoleniu to wiesz że żaden z tych ,,menagerów" nie potrafi sklecić jednego zdania po polsku więc nie mów że jestem czechem bo ja ci nie ubliżam:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: oszusci i zlodzieje przeczytaj to !!!!!!!!!!1 IP: *.acn.waw.pl 21.08.07, 18:03 ja tez sie zgadzam! tfu Czechem nie jestem, a Niemcy w czasie wojny do nich na rowerach wjechali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
7samurajow Re: Capital Polska 22.08.07, 10:50 Czytam wpisy o CP i mam niezły ubaw, zwłaszcza z Enzo, Fantastycznej 4 i Kremu vo. Wasze posty śmierdzą na kilometr fałszem. Przypuszczam jednak, ze w tej waszej "firie" nieiwelu desperatów (a moze żaden) pracuje, wiec wasza rola na tym forum sprowadza się do (nieudolnego notabene) nakłaniania naiwniaków do pracy w CP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 22.08.07, 19:26 oj nie trafiłeś kolego. Moja rola jest trochę inna, wkrótce poznacie całą prawdę tymczasem cierpliwością wykazać sie musicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 22.08.07, 20:59 Przyjaciele moi serdeczni Po pierwsze -Chyba ktos tu mial przykre dziecinstwo bez bajek i nie wie co to jest "Fantastyczna 4" i wyobraz sobie ze nie jestem kobieta a tym bardziej sekretarka :) Mam zajefajnego ptaka i czuje sie z tym swietnie. Nie przecze chcialbym sie piac dalej w karierze ale z przykroscia informuje ze stanowisko sekretarki nie jest everestem moich mazen, a nawet nie bardzo mnie interesuje jako etap przejsciowy. Ale pozdrawiam serdecznie. Po drugie -Jak komus sie nadal wydaje ze jestem za przeproszeniem Czechem to zaraz moge wciagnac mojego Polskiego palonka i walnac komusz centralnie w czolo na wesolo. Po trzecie -Co do reszty czeskich partaczy, nie wnikam. Kretynow poniekat nie sieja tylko podobno sie rodza. A ja tylu wykretasow co w tej pracy to w zyciu nie widzialem i to obu stron dotyczy. A po czwarte -Jak komus sie wydaje ze byl kilka dni i duzo widzial to jest niestety w bledzie. jak ktos z jakiegos wzgledu zdecyduje sie zeby zostac dluzej to czeka go cala kupa niespodzianek, ze szczegolnym akcentem na "kupa" A po piate -I to jest wlasnie "Fantastyczna 4" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 22.08.07, 21:06 A co do Czechow to sa to bardzo przyjacielkie chlopcy, szczegolnie takich dwoch, pseudonim Dave+Romuald Na rekrutacji moga wydawac sie troche natarczywi ale po "blizszym" poznaniu podbno mozna sobie "wypracowac" nezle stosunki ;) I w gruncie rzeczy sa to bardzo ciepli chlopcy. nie raz widzialem jak szeptali sobie czule slowka do uszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 22.08.07, 21:10 A i jeszcze o jednym bym zapomnial. Jeden z chlopcow o bujnej rdzawo czerwonej czuprynie, kryptonim "Lisi blond", naprawde sympatyczny. Chlopcy go cieplo przyjeli i traktuja jak "Swojego" Nie wiem czemu ale mowia o nim ze "Zloty" chlopak i costam o duzych ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 22.08.07, 21:55 dziś miałam od nich telefon,jutro na 8 miałam jechac na spotkanie..i pewnie bym pojechała gdyby moja koleznka nie powiedziala mi, żebym poczytała na internecie forum o tej firmie bo cos slyszała że to lipa....chyba musze jej jutro podziekować bo przynajmniej pospie sobie godzinke dlużej:) pozdrawiam wszystkich byłych i niedoszłych pracowników tej "cudownej"firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:17 to nie 7samurajów tylko siedmiu smrodogębów. wstyd żeby polak polaka na chcial oszukiwać, ale to już ten kraj taki jest. w morde trzeba ich aby lać na każdym kroku chociaż nic nie pomoże ale zawsze satysfakcję że obojętnie obok takiego zdrajcy przeszedłem przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Capital Polska IP: *.cpe.marton.net.pl 23.08.07, 11:59 Jeśli chcesz pracować za darmo to powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praca za darmo Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 27.08.07, 10:07 Praca za free. Jak chcesz się pośmiac idz na szkolenie. Albo poczytaj forum ale bez tych komedjantów co piszą że tam jest tak wspaniale, chyba że kogoś interesuje wolentariat :))))))))))))) LIPA> UWAGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 28.08.07, 15:23 witam jestem wlasnie po 1 dniu szkolenia, jak narazie to wiem niewiele, szkolenie bylo dosc ogolnikowe. Mam jeszcze jedna propozycje w innej firmie gdzie daja 1600 zl do reki. Czy moze mi napisac ktos kto tam pracuje czy ja zarobie wiecej w capitalu bo nie wiem na co sie decydowac. prosze o odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LNV [...] IP: *.chello.pl 28.08.07, 23:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 29.08.07, 00:01 Z resztą nie jest to robota dla frajerów i nie wierzących w siebie takich jak wy tutaj! Bo jaki normalny człowiek rezygnował rezygnowałby z 9tyś miesięcznie? Odpowiedz znajduje się w pierwszym zdaniu;) Pozdro dla CP;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????? [...] IP: *.eranet.pl 29.08.07, 00:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????? mój post IP: *.eranet.pl 29.08.07, 13:15 witam, w którym miejscu zlamalem prawo lub naruszylem regulamin. jezeli chodzi o "balls" prosze o usunięcie fragmentu i umieszczenie go na forum pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zaq28 Re: mój post 30.08.07, 19:35 Nie pisz dużymi literami - w internecie oznacza to krzyk forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie pracownik Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 29.08.07, 21:12 1600 to dają nawet w Biedronce. Naprawdę szkoda czasu na tych wyzyskiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie pracownik Re: Capital Polska IP: *.compi.net.pl 30.08.07, 13:29 Przepracowalem tam tydzien czasu. Ta robota polega na naklonieniu ludzi aby wplacili pieniadze (min 10 tys dolarow) i jaknajczestszym obracaniu nimi i to najlepiej z wykorzystaniem dzwigni finansowej nazywanej przez nich repo. Ich prowizje sa 4-krotnie wieksze niz w wiekszosci domow maklerskich w Polsce. Ale pracownik otrzymuje bardzo malo z tych prowizji. Ciezko kogokolwiek naklonic na kupno gdyz nie maja nawet pozadnej strony internetowej.Po drugie naklaniaja klientów na zakup jednej spolki z wykorzystaniem dzwigni bez wzgledy na to jaka sytuacja panuje na gieldzie. Jedyne co tam przypomina gielde to muzyka, która podglasnija w czasie proby namawiania klientów na zakup akcji po to, aby bylo slychac ze panuje tam wrzawa jak na wall street. Ogolnie Zenada, szkoda ze tak pozno zajrzalem na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????? Re: Capital Polska IP: *.eranet.pl 31.08.07, 00:11 zdecydowalem się napisac odrzucili to wiec pisze raz jeszcze. C.P. a.s. działa całkowicie legalnie na licencjach czeskch i również za pozwoleniem knf na terytorium rp prowadzi dzial makl bez otwierania oddzialu( wspomniany pkt 73). jest to szansa dla wytrwalych asertywnych którzy nie mają szans na awans w rozrośniętych strukturach na naszym rynku albo musza czekac bardzo dlugo. z drugiej strony capital polska dziala na modelu który sprawdza się w czechach i usa natomiast niekoniecznie w polsce. przyjety model zarzadzania ludzmi i motywacji wola o pomstę do nieba - to fakt. przepracowalem tam dosc sporo i wiem ze sa mozliwosci rozwoju i jeszcze wiekszych zarobkow - nie podam w tym momencie wiecej szczegolow kto bedzie zainteresowany prosze o kontakt w listopadzie na maila keynes@op.pl. co do regulacji firma dazy do tego by pracownicy zostali agentami firmy inwestycyjnej w rozumieniu ustawy o obrocie inst. fin. (w calej UE mozna uzyskac rejestracje bez egzaminu u nas jeszcze nie aczkolwiek ma sie to zmienic). nie wiem co z maklerami doradcami. znam tych czechów, przeczytalem forum i na pewno sie tu nie wypowiadaja, kto tam pracowal/pracuje wie jakie bledy w tlumaczeniu sa w stanie popelnic, aczkolwiek sie staraja i ja to doceniam. nie bronie firmy capital polska ale niestety nie bede bronic tez tych ktorzy na nia narzekaja. model wziety z usa ( niestety niedoskonaly) wymaga od ludzi wiary w siebie a nie oczekiwania na socjal. jezeli ktos nic nie wie o gieldzie ma minimalne szanse chyba ze bedzie sie wyjatkowo szybko ksztalcil i mial duzo szczescia przy pierwszych transakcjach ( wiara w siebie- wiedza - klient - transakcje - pensja ten model tam obowiazuje). jezeli bedziecie tam pracowac unikajcie managera rudego maksa (zachowuje sie jak pies), jest chamem i niestety nie gra fair. ja jestem bardzo zadowolony, mimo ze juz tam nie pracuje - wyda wam sie to bezsensowne ale szczegoly tak jak wspomnialem wyzej bede w stanie przekazac pozniej. ludzie naprawde mozna awansowac, fakt nie dostaniecie grubej kasy od razu ale mozliwosci dla wytrwalych sa wieksze niz myslicie pozdrawiam was serdecznie, zycze powodzenia i szczescia gdyz sa potrzebne w kazdej pracy. p.s. mam wrazenie fantastyczna 4 ze sie znamy i podzielisz moje zdanie, do zobaczenia soon na piwku przy fontannach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: 89.174.58.* 31.08.07, 13:40 Na piwku przy fontannach, bardzo chetnie :) Tez podejrzewam ze sie znamy i pozdrawiam. Powiem z pelnym przekonaniem ze generalnie sie z Toba zgadzam. A wszystkie komplikacje podsumuje tak... wszedzie sa ludzie i parapety. Do zobaczenia wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 16.01.08, 21:16 Wasz zachwyt tą firmą jest niczym innym jak negatywem wypowiedzi innych. Poprostu jestecie jak ryby w wodzie wśród oszustów. Przecież jeden z komentatorów napisał nie widziałem aby jakikolwiek klijent miał dodatni bilans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kem vo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 01.09.07, 17:35 No proszę następny menago z cp :p Mówiłem że praca za fri jest fajna :p a tak poważnie to się zastanawiam ktoś ty.............. i coś mi się wydaje żę wiem....i z miłą chęcią się z wami napije piwka...(przy fontannie)..:) ps;ciekawe czy mnie intuicja nie myli... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwały Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.acn.waw.pl 03.09.07, 21:27 Witam wszystkich. Przepracowałem w cudownej firmie jaką jest Capital Polska aż 2 miesiące, może i było warto ale na pewno nie ze względów finansowych, a może opisze wszystko od początku: W środku czerwca zostałem przyjęty do tej pracy oczywiście myślałem ze pana boga za nogi złapałem. manager zapewniał że jest gwarantowana podstawa i spore perspektywy rozwoju i pełny profesjonalizm i wszystkiego sie nauczę i reszta takich bzdetów. Zaczęło sie po tygodniu kiedy dowiedziałem sie od kogoś iż podstawa nie jest gwarantowana. OK myślę mam trochę kasy to dam rade pociągnąć dłużej (pierwsze poważne kłamstwo ze strony CP). coś tam mnie nauczyli, dosyć fajna praca młody zespół etc. dalej okazuje sie iż strona internetowa to kicz i wszystko jest nieczynne albo po czesku i sam po pijaku bym zrobił lepszą. Nic to! Pracowałem Ciężko cały pierwszy miesiąc nie chciałem iść do domu. cały czas była spora rotacja ciągle przychodzili nowi i odchodzili. Co chwile zacząłem odczuwać olewke ze strony menagerow i coraz większe traktowanie jak idiotę. z każdym dniem było coraz gorzej wychodziły na jaw coraz większe ściemy, dziś już nie pracuje i w sumie z chęcią bym zobaczył upadek tej firmy. Wymienię kilka podstawowych informacji z którymi musi sie liczyć każdy kto chce nawiązać jakąkolwiek współprace z tą firmą: 1. Nieprawdziwa Podstawa która jest tylko kłamstwem i nikt jej chyba nie dostał bo jest tylko jak spełnisz odpowiednie warunki ale i tak to menager decyduje. 2. Prowizje na podstawi których zarabiasz są podane w tabelce z pomieszanymi walutami nikt nie wiedział co jest w USD a co w CK a co w PLN (generalnie te prowizje są tylko obiecane bo nie są częścią umowy tylko jakimś papierem z gryzmołami) 3. Traktowanie jak idiotę tez nie pomaga, ganiają tylko do roboty jak chcesz jakie kolwiek szczegóły to jeszcze dostajesz po łbie. 4. Nie ma żadnego działu analitycznego jest analityk jeden co robi rekomendacje dla ściemy ich skuteczność to przysłowiowy program 1/10 (sprawdzałem) Pieniądze klientów inwestuje manager a sęk w tym iż na Polsce nie zna sie żaden a na stanach tylko kilku. 5. Przez 2 miesiące pracy nie widziałem żadnego portfela klienta w bilansie dodatnim. za to widziałem kilka całkowicie przetraconych gdzie ja bym tak nie potrafił nawet jak bym chciał. przychodzi na myśl jedno słowo "Defraudacja" 6. Oczywiście klient inwestując nawet w Polsce przez CP inwestuje w koronach czeskich i z każdą transakcją pieniądze są konwertowane na korony i na pln. jak i również logując sie na swoim koncie widzi wszystko w języku czeskim. czyli nic nie rozumie chyba że zna czeski!!! 6. No i na koniec najlepsze WYPŁATA: okazuje sie iż pracując na umowę zlecenie firma oprócz zwykłego podatku ze składkami max 30% obcina z twojej kwoty brutto jeszcze dodatkowe koszty twojej pracy czyli dodatkowe 25%. defacto okazuje sie iż zarabiając przykładów 1800 złoty Brutto Firma odciąga z twojej kwoty około 50 % czyli dostajesz na reke 900 PLN. ładnie nie??? nic na to nie poradzisz bo to jest wewnętrzna prowizja firmy i to jest legalne. TYLKO Czech może to uznać za uczciwe. Ja mówię ze to jest KRADZIEŻ! ok jest jeszcze mowa o pracy na działalność z ty sie jeszcze nie spotkałem ponieważ przejście na działalność jest opłacalne przy kwocie 3000 PLN Brutto. a do tego poziomu dochodzi sie dopiero po 3, 4 miesiącach. Oczywiście jest jest to jakaś praca z możliwościami i sporą kasą "kiedyśtam" ale w moim odczuciu jest to praca nieuczciwa, bez profesjonalizmu, i chodzi tylko o mydlenie oczu klientom oraz pracownikom. Rada trzymajcie sie z daleka, chyba że na własną odpowiedzialność. Ja powiem w taki sposób, już wiem dlaczego sie mówi "czeski film" i JUZ NIGDY nie zaufam Czechom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sox Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: 212.38.196.* 04.09.07, 07:57 i w końcu wypowiedz pracownika z doświadczeniem, capital polska to sciema, pozdrowienia z poważnej firmy z departamentu audytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.aster.pl 07.09.07, 12:10 czyli miesiecznei niedostane nawet z 1300 do reki?:) bo czytma i czytam forum....w pon mam rozmowe tam u nich.ale aktulanei potrzebuje kasy....(szkola-zaoczne) a zarabiam okolo 1350 do reki.w CP kusi mnei zdobycie doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwały Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.acn.waw.pl 07.09.07, 19:47 He jeśli chodzi o podstawę to ona nie jest gwarantowana więc są ludzie którzy przez dwa trzy miesiące nie dostali żadnej kasy. Więc jeśli się zdecydujesz to musisz się z tym liczyć. A doświadczenie to zdobędziesz ale w wypełnianiu ankiet które każą wypełniać dla ściemy że niby się dzwoni do klienta po info a nie po to żeby ich namawiać na zakup akcji, no bo oczywiście Capital Polska nie ma żadnych pozwoleń w działalności ani jako biuro maklerskie ani jako pośrednik, jedyne co wykonują oficjalnie to ,,działalność marketingową,, buhahahahahahahahaha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.merinet.pl 16.09.07, 11:51 Witam Odwołuję się do postu wytrwałego. Który manager zapewniał Ci gwarantowaną podstawę ? Ty chciałeś zarabiać pieniądze jak nie wiesz nawet za co dostaje się tam pieniądze … Pieniądze dostajesz tylko wtedy gdy masz klientów. Kwota brutto zawarta w umowie (1000zł) jest to bonus po spełnieniu konkretnych warunków. Wszystko jest wyraźnie napisane w umowie, ale jak ktoś nie umie czytać albo nie rozumie tego co czyta to jego problem i stwierdza ,że go ktoś okłamał … hahaha ! Strona internetowa jest, nawet 2 są i po polsku oczywiście. Ciekaw jestem co rozumiesz przez swoją ciężką pracę ? Pewnie lubiłeś sobie rozmawiać przez telefon … Mój manager jest w porządku i nie odczuwam, że mnie olewa lub coś mu nie pasuje. 1. Jak czytam Twoje wypowiedzi o podstawie to ręce mi opadają … idź sobie do innej pracy i zarabia 1000 lub 1500 netto, które masz pewne… hehe 2. Tabelki z prowizjami są przedstawione jasno i zrozumiale. Jak ich nie zrozumiałeś to po co pracowałeś tam 2 miesiące ??? !!! Idiota ? 3. Dyscyplina to ważna rzecz w pracy, Twój problem, że tego nie rozumiesz… 4. Dział analityków jest w Czechach w Domu maklerskim i stamtąd są rekomendacje, które oczywiście się sprawdzają ! Inaczej nie mielibyśmy klientów! Mój manager zna się na spółkach w USA, Polska giełda w ogóle go interesuje, bo po co skoro jego grupa ma wszystkich klientów w USA. 5. Jeśli byłoby tak jak mówisz z tymi portfelami to nikt by nie chciał z nami współpracować … hahaha 6. Żaden klient nie inwestuje przez Capital Polska, tylko podpisuje umowy z Capital Partners a.s. W jakich koronach czeskich ? Jeśli inwestujemy w USA to chyba w dolarach, ciemny człowieku ? Jak inwestujemy w Czechach to wtedy w koronach… Ty nie znasz walut w poszczególnych krajach! Od tego jest broker, żeby wszystko klientowi wytłumaczyć i informować go o stanie jego portfela. 7. Heh … Nie mam pojęcia skąd Ty wziąłeś takie informacje. Jak pracujesz to umowę zlecenie to pobierany jest tylko podatek, który trafia do państwa… Moi koledzy przeszli na działalność bo nie są studentami, więc im to się bardziej opłaciło. „3000 brutto po 3, 4 miesiącach” HAHAHA !!! Moja pierwsza prowizja za pierwszego klienta była 3 razy większa… Jesteś głupi człowieku i piszesz głupoty ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.acn.waw.pl 16.09.07, 12:35 widać ze jesteś ślepy na poważne argumenty, a na to co nie potrafisz wytłumaczyć reagujesz agresją i upokarzaniem rozmówcy. oby twoja twoja miłość do tej firmy cię nie zgubiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.merinet.pl 16.09.07, 13:16 Pytam się, jakie są te poważne argumenty ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwały Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.acn.waw.pl 16.09.07, 12:55 h.. ci w dupę gamoniu!!!! nie obrażałem cie po..cu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.merinet.pl 16.09.07, 13:18 Twoja wypowiedź świadczy o Tobie ... Sorry, za tego "głupka" ale nie masz po prostu pojęcia o pracy w tej firmie. Realizuj się w czymś innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DavyDave Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:23 zwrócić należy uwagę na ilość postów od PRACOWNIKA!!!ale się szanowny pan Robol angażuje!!pewnie po to aby mieć w Capitalu jakąś konkurencję,a może dlatego,że takie ma zadanie,a może się boi,że Capital padnie w końcu na ryj i on znowu będzie musiał wciskać ludziom jakieś odkurzacze czy coś tam innego haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Cała PRAWDA o pracy w cp po 2 miesiącach!!! IP: *.stansat.pl 16.01.08, 21:30 To ile ten klient wpłacił 1.000.000 zł i co takich zgarniasz co miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scrappy Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 10.09.07, 22:21 Byłem niedawno na rozmowie. Wyglądają maksymalnie niepoważnie. Jak dla mnie to jakiś szwindel, zwłaszcza że na stronie komisji nadzoru finansowego widnieje ostrzeżenie że capital polska nie ma zezwolenia na prowadzenie działalności maklerskiej. Tu jest odnośnik www.knf.gov.pl/knf/index.jsp?place=Menu07&news_cat_id=938&layout=2&page=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 Aleje Jerozolimskie 162 11.09.07, 13:22 To ich adres? Niestety po przeczytaniu tegoś wątku nie zamierzam marnować swojego wolnego czasu na tzw. szkolenie. Byłam u nich wczoraj na rozmowie, trwała może 10 minut, według mnie wypadłam fatalnie, więc... jakim zaskoczeniem było dla mnie, kiedy ktoś do mnie zadzwonił koło 17 zapraszając na szkolenie... które miało być najwcześniej w przyszłym tygodniu, a będzie jutro. Jak mam się zwolnić ze stanowiska cokolwiek nierozwojowego, ale gdzie mam w miarę sensowne i w terminie płacone pieniądze i umowę na nieokreślony dla czegoś, co wygląda jak bańka mydlana, to dziękuję. Lepiej zwolnić się, by poświęcić te 2 miesiące na obkucie się do egzaminu na maklera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOODZ Re: Capital Polska IP: 82.160.64.* 14.09.07, 00:17 Witam wszystkich i dziękuje wam za wasze posty. Miałem stawic się na "rozmowę rekrutacyjna" 17.09 na godzinę 10:00 ale zdecydowanie rezygnuje ponieważ szkoda mojego czasu. Pani Dorocie A. wysłałem jednak maila w którym zdecydowanie odmawiam potwierdzenia naszego spotkania. Zdecydowanie polecam podobne zachowanie innym. Załączam tresc maila - jeżeli nie chce tracic czasu a myśli podobnie POLECAM Witam Pani Doroto, Mam tylko jedno pytanko? Czy w moim CV znalazła Pani gdzieś informację że jestem debilem? Pytam dlatego że nie przypominam sobie żebym gdzieś takową informację zamieszczał. Jeśli wynika to z mojego CV nie wprost proszę o podanie fragmentów w tekście które na to wskazują - aby w przyszłości uniknąć propozycji ze strony ludzi niepoważnych. Jeżeli zastanawia się Pani o co może chodzić w tym dosyć niestandardowym mailu mającym przecież potwierdzić termin rozmowy rekrutacyjnej - już wyjaśniam: Po zapoznaniu się z Państwa stroną internetową postanowiłem poszukać w Internecie troszkę więcej informacji dotyczącej państwa działalności i w tym miejscu kłania się niespełna 300 postów na forum gazeta.pl myślę że wyjaśniają one wszelkie wątpliwości - jeżeli jeszcze Pani ich nie czytała (w co szczerze wątpię) to naprawdę polecam. Myślę że w obliczu takich faktów marnowanie mojego czasu na "rozmowę rekrutacyjną" nie byłoby przemyślaną decyzją z mojej strony. Przepraszam jeśli poczuła się Pani dotknięta moim mailem ale nie jestem w stanie reagować w sposób spokojny kiedy próbuje się zajmować niepoważnymi propozycjami mój cenny czas obrażając tym sposobem moją inteligencje. Pozdrawiam NIE DAJCIE SIĘ WYKORZYSTYWAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 21:00 Witam Ci, którzy nie byli nawet na rozmowie kwalifikacyjnej i sugerują się wypowiedziami, moim zdaniem ludzi o niskim zasobie inteligencji, są głupi. Jak można wyrobić sobie zdanie w jakiejś sprawie, skoro tak naprawdę jej się nie zna. Szkoda mi nawet słow na te posty, które już zostały napisane. Nie jestem problemem zdobyć klientów i zarabiać spore pieniądze (przynajmniej ja nie mam takiego problemu). Ci, którzy liczą na tzw. "podstawę" mogę życzyć powodzenia w szukaniu pracy, która ich zadowoli. Jestem pewien, że nigdzie nie zarobią tylu i tu mogą (nawet, w krótkim okresie czasu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 21:09 Nawet argument ludzi, którzy mają rodzinę na utrzymaniu albo potrzebują jakiejś gwarancji wynagrodzenie jest do obalenia. Jeśli ktoś potrzebują pieniędzy to jest w stanie je sobie wypracować. W tej pracy nie ma nic "za darmo". Twoja praca zależy tylko i wyłącznie od Twojego podejścia i sumiennego wykonywania pracy. Szczęście też jest przydatne, bo jedna osoba znajdzie pierwszego klienta po 3 dniach pracy, a druga po 30 dniach ... Ludzie, którzy pracowali tam parę dni powinni się zastanowić co wypisują. Bo czytając posty, które napisali mam wrażenie, że są jacyś nienormalni ... Czekam na ripostą. Jestem pewien, że mogę obalić Wasz każdy, moim zdaniem "głupi" argument. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 14.09.07, 22:07 skoro jesteś taki mądry to ustosunkuj sie do posta "wytrwałego" kilka pozycji wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 15.09.07, 11:31 Panie Pracownik. Obyś z piekła nie wyszedł za swoje kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Capital Polska IP: *.merinet.pl 15.09.07, 23:27 Jakie kłamstwa ? Pisz człowieku konkrety, a nie zaśmiecasz temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: Capital Polska IP: *.interkam.pl 17.09.07, 19:53 Jest wstanie wypracować pieniądze.. Proszę.... Klient po 3 lub 30 dniach.... proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiolong Re: Capital Polska IP: *.skorosze.net 19.10.07, 18:41 HE HE nie sądziłem że tyle czasu będzie trwać ta farsa ale to tylko Polska. Nie rozumiem dlaczego przez tyle czasu nie zajęła się tym prokuratura - może dlatego że kaczuchy faktycznie likwidują szwindle i korupcję ale tylko u swoich wrogów politycznych a reszte mają w du...eee. Byłem na rozmowie i potwierdzam że to totalny paździeż. Dziwię się że po takim szumie i przez taki okres czasu jeszcze znajdują się osły które dają się nabrać na te pierdoły i idą tam na wolontariat. Panie Pracownik jesteś egoistycznym dupkiem przestań ludziom oczy mydlić i nie pierd...l głupot bo jeszcze nie daj Boże ktoś kto ma rodzinę się zwolni i przyjdzie do was do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 20.10.07, 09:17 Do misiolong. Ty mądralo. a co robiłeś zeby to zamknąć jesteś tak samo śmieszny jak większość polaków myslisz ze wszystko sie samo zrobi kaczynski sam przyjedzie. ocknij sie paździerzu. skąd oni mogą niby wiedzieć. a walić pracownika \, podejrzewam ze tez juz tam nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Re: Capital Polska IP: *.122.225.195.static.bait.pl 20.10.07, 10:38 Witam wszystkich przestraszonych. Wolny rynek to wolny rynek. Jak znaleść dobrego pracownika każdy wie. W Polsce praktycznie nie ma polaków licencjonowanych maklerów, można prawie policzyć ich na "palcach rąk" - no chyba, że nie dawno ktoś zdał egzamin. Polska zalega ze zmianą prawa, dotyczącego rynków kapitałowych, za co płaci już kary, ale nasi parlamentarzyści znowóż się rozwiązali... zamiast ułatwić Polakom inwestowanie na giełdzie. Polityka tej firmy jest taka jak każdej, która ma zamiar się rozwijać. Zatrudnij 100 debili z których max. paru się w tym odnajdzie, będzie wiedzieć jak rozmawiać z inwestorami, będzie miało zielone pojęcie o giełdzie. Jak ktoś chce zarabiać musi sobie klienta pozyskać - nikt ci nie da doświadczonego gracza giełdowego, którym będziesz się opiekował, skoro i tak dopiero zaczynasz i całe "g" wiesz. Jak przyjdziesz do firmy i przez dwa miesiące nie pozyskasz klienta, to powinieneś puknąć się w czoło i zastanowić czy zasługujesz na wypłatę(!). Nie obrócsz kapitałem - nie masz hajsu. Dla mnie to zrozumiałe. Od analityków dostajesz REKOMENDACJĘ a nie "100%"-go pewniaka. Na giełdzie ZAWSZE będzie ryzyko. Rzeby ktoś zyskał, musi ktoś stracić, ewentualnie gospodarka (patrz firmy) w danym regionie musi się rozwijać (zyskują wszyscy, bo firmy się bogacą). Ryzyko również można i należy minimalizować grając na większej ilości spółkach - o danych makroekonomicznych, analizach itd. już nie wspominając. Na jednej spółce łatwo zyskać jak i łatwo stracić. Człowiek, który chce pracować z inwestorem musi coś o tym wiedzieć, a nie tylko "jak ziemniaki obierać". Tu nie chodzi o ilość rozmów z klientem panowie/panie. Tu chodzi o ilość osób, które poprzez brokera grają na giełdach, mają z nim kontakt, robią przez niego zlecenia. Broker ma za zadanie kontaktować się z klientem, a nie robić analizy rynku. Ta firma stawia tu pierwsze kroki, znaleźć taką ilość mądrych ludzi trochę trwa i trochę kosztuje np. reputacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemakler [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 03:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 19.01.08, 13:18 Kosztuje trochę reputacji ?? Trzeba najpierw reputację mieć aby nią płacić. Wycierasz sobie gębę czymś czego w tym procesie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 20.10.07, 11:24 Ty kolego nie czekaj na ripostę tylko weź się do roboty. Nie broń się na forum,tylko zaczniejcie pracować nad wizerunkiem firmy.Każdy potencjalny klijent czy pracownik sprawdza Was w internecie,a strona internetowa jaką macie w wersji polskiej jest poprostu PORAŻKĄ.Kto poważny zainteresuje się taką wydmuszką internetową!To jest Wasza wizytówka!To jest Wasza wirtualna siedziba firmy,która powinna przynosić przesłanie wiarygodności,profesionalizmu,kompetencji czyli wszystkiego tego czego nie macie,a wasz sukces to właśnie wiarygodność,kompetencje ..bo dzięki temu naciągnięcie klienta na grubą kasę.Zróbcie to zaczynając od strony internetowej.Niech uwierzą że jesteście fachowcami!! I pamiętaj POKORA JEST WARUNKIEM WIEDZY-z tym może być ciężko bo jesteś menagerem i stawiasz się wyżej od innych. Forum pokazuje że coś jest nie tak.Bdziesz walczył z forumowiczami czy zmienisz coś w wizerunku firmy? Od razu Ci powiem,że nie masz żadnych szans na forum,a im bardziej temat będzie podtrzymywany tym więcej osób się zrazi do CP. Odnośnie Twojego ostatniego zdania "Jestem pewien, że mogę obalić Wasz każdy, moim > zdaniem "głupi" argument." Czemu zaraz chcesz obalać i walczyć z tymi którzy czują się jakoś tam oszukani czy źle doinformowani.Tu jest gra emocji i nic nie wskórasz swoimi mądrymi argumentami.Może warto wyrazić odrobinę skruchy przed tymi co się tak czują,jesteście młodziutką firmą macie prawo do robienia błędów,jest to naturalne choć u Was przybrało to zbyt duży rozmiar przy takim formacie usług. Polacy to emocjonalny naród,lepiej jest gadać z nami językiem emocji niż OBALAĆ..no chyba że flaszką:) pozdrawiam i to serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 19.01.08, 13:26 Banały, banały, schemaciki. Z litości nad błędami tych person popłaczę się i pomogę im przejść na światłach przez pasy. Są początkujący, młodzi, bezwzględni, nienasyceni i bratni słowianie jakie to wzruszające. Chyba im dam dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 21:14 A co do tego zezwolenia KNF. Z jakiej racji Capital Polska ma mieć pozwolenie KNF na obrót papierami wartościowymi skoro nie jest domem maklerskim, ani żaden klient nie podpisuje umowy z tą firmą. Domem maklerskim jest Capital Partners a.s. i klienci z nimi podpisuję umowy. www.knf.gov.pl/_gAllery/27/04/27046/notyfikowane_firmy_inwestycyjne_27_07_2007.pdf Naprawdę zastnówcie się co Wy wypisujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 16.09.07, 13:44 skoro to taka zajbiaszcza firma i taki wielki hajs tam wchodiz w gre. a wiadomo ze wiekszsoc firma zarabai nie rpacownik....skor pracownik mzoe zarobic 7-15 tysiecy to łoooooorany ile firma musi z tego miec. to dlazcego niestac was na marna podstawe powiedzmy 1300zeta? :) za to chtenie bym sprobowal. Odpowiedz Link Zgłoś
puccini Re: Capital Polska 16.09.07, 18:51 Witam, od jakiegoś czasu czytam już posty poświęcone CP. Z Twoich wypowiedzi wnoszę, że pracujesz tam. Dlatego chciałbym Ci zadać kilka pytań. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, na szkoleniu i nikt mi nie powiedział, że CP nie jest domem maklerskim. Dlaczego? Poza tym, dlaczego nikt nie sprawdzał moich kwalifikacji językowych - większość klientów w USA? Nie rozumiem, w jaki sposób wyszukuje się klientów. Czy możesz mi to wytłumaczyć? Jest jakiś rejestr osób, do których należy dzwonić? Na czym to polega? Mam jeszcze do Ciebie prośbę, możesz napisać w jaki sposób Tobie udało się zdobyć pierwszego klienta? Jak długo to trwało? Dzięki za odpowiedzi M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 16.01.08, 21:45 Naprawdę ważne są pieniądze. Jeśli to działa to się to robi, co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czech Re: Capital Polska IP: *.net.upc.cz 17.09.07, 22:32 Jsou to podvodníci, vokradou klietny i pracovníky. Bachy na ně. v Čechách a na Slovensku jsou tisíce poškozených lidí. Dřív se jmenovaly Afin Brokers a česká národní banka jim odebrala licenci, tak si udělali nového obchodníka Capital partners a u Vás v Polsku Capital polski. Odpowiedz Link Zgłoś
noelus Re: Capital Polska 18.09.07, 10:54 Dostałem jak większość z Was zaprosznie na rozmowę - w piątek. Pierwszy mail o firmie, bla bla.. i że pani znalazła moje CV na jobpilot.pl, zapoznała się z nim (!!!!) i zaprasza mnie na rozmowę. Tu gwoli wyjasnienia. Jestem administratorem sieci, pracuje w branży ponad 10 lat, wymagana pensja to kilka tyś, obecna o wiele wyższa niż proponuje Capital Polska, premie co jakiś czas, kilka szkoleń specjalistycznych w roku, angielski i takie tam... że nie wspomnę o umowie na czas nieokreślony. Ale sobie myślę - Pani zapoznała sie z moim CV, zna wymagania finansowe i doświadczenie. OK. Już fakt, że wiadomość została wysłana hurtowo zastanowił mnie przez chwilę, ale pomyślałem - pewnie znalazła kilku kandydatów w portalu i posłała hurtem ??! Druga sprawa - no niby sie zapoznała.. ale jakie stanowisko proponują ? Pewnie związane z sieciami, systemami IT itp. .. no tak myśle .. skoro sie zapoznała. Odpisałem, że umóie sie na spotkanie... co mi tam... W weekend spotkałem sie ze znajomymi na grillu i przypadkiem kolega pochwalił sie, że był ju zna rozmowie (oglądaniu kandydata przez 10 min. ???!!!) i maja się odezwać. Opis "rozmowy", oraz fakt , ze kolega jest z zupełnie innej branży (meble czy cuś) i nie ma kompletnie żadnego doświadczenia z giełdą, papierami, maklerami itp. zastanowila mnie jeszcze bardziej... co to za firma ??!! To chyba jakiś kant ??!! W poniedziałek dostałem maila z zaproszeniem na rozmowę następnego dnia. No i tu mnie poraził kompletny brak profesjonalizmu ze strony rekrutującej. Po pierwsze nie załatwia sie takich spraw mailem, po drugie nie informuje się z dnia na dzień o rozmowie, tylko dzwoni i uzgadnia czy mi też pasuje. Nie jestem bezrobotnym, który ma czas tylko pracuje i muszę wziąć urlop, co nie zawsze jest w natłoku pracy możliwe... a już tym bardziej z dnia na dzień. Oczywiście nadal brak informacji o proponowanym stanowisku, zakresie obowiązków.. kompletnie nic... Informacje jakie miałem do tej pory oraz kompletny (!!!) brak profesjonalizmu zdegustowały mnie niezmiernie. Bywałem na różnych rozmowach.. mniej lub bardziej profesjonalnych, w wiekszych i mniejszych firmach, ale z takim brakiem kompetencji lub zwyczajnym naciągactwem spotkałem się po raz pierwszy. No więc zdegustowany wpisałem sobie w wyszukiwarkę hasło "Capital Polska" i oczom moim ukazało się forum gazeta.pl Już pierwszy rzut oka - 300 postów wskazywał na "popularność firmy" ;-)) W miedzy czasie wysłałem już tylko z ciekawości maila z zapytaniem wprost o stanowisko, obowiązki itp. Dostałem odpowiedź coś o rynkach finansowych, maklerach kontaktach z klientami i inne bzdety... I tu sie krew zagotowała. To ja się pytam do ^^$#^&&** czy Pani się zapoznała z moim CV, ze stażem, z doświadczeniem, z wymaganiami ????!!! PO kiego grzyba mi tyłek zawraca jak wyraźnie jest napisane kim jestem, w jakiej branży pracuje, czego szukam i oczekuje !!!! No chyba, że "profesjonalistka" nie odróżnia branży w jakiej mogę pracować od stanowiska... Dzięki drodzy forumowicze, że piszecie o swoich doświadczeniach z tego typu "firmami" Dobrze, że nie pojechałem tam i nie straciłem kasy na paliwo i urlopu... Na koniec chciałbym tylko uzmysłowić kilka faktów osobom pracującym w Capital Polska i zachwalającym ich system kadrowo-płacowy. Po pierwsze już sam system rekrutacji powala brakiem min. profesjonalizmu i uczciwości. Po drugie wbrew opinii niektórych osób, stała pensja zasadnicza, umowa o prace(czasowa bądź na czas nieokreślony), ubezpieczenie - to są rzeczy bardzo ważne w obecnych czasach. Prowizja jest fajna, szczególnie jak jest duża, ale to tylko dodatek, ktory jest ... a może go nie być. Bez stałej pensji możecie zapomnieć o kredycie w banku, ratach itp. Wszystko niestety opiera się na regularnych wpływach - dla banków i wszelkich instytucji to podstawa. Spróbujcie wziąć samochód czy mieszkanie na kredyt mając umowe zlecenie i dochód 1000 zł brutto :-)) Oczywiście zarabiając kokosy można kupić za gotówkę, ale z pewnością trzeba będzie to jakoś wyjaśnić Skarbowemu. To samo się tyczy ubezpieczenia. Jest dobrze, jak się nic nie dzieje. Jednak byle złamanie, skaleczenie, grypa, wypadek itp. wymagające wizyty u lekarza bądź co gorsza w szpitalu pociąga za sobą wymóg ubezpieczenia. Jak go nie mamy to trzeba płacić z własnej kieszeni, co przy nieregularnych wpływach może być problemem, a przy kosztach szpitalnych sięgających tyś złotych w razie wypadku... może być bardzo bolesne dla kieszeni... Tak więc niech się każdy zastanowi czy warto pracować za darmo przez tydzień , miesiąc, dwa... a moze i dłuzej dla wątpliwej wartości doświadczenia. Tak mogą mówić tylko osoby, które żadnego doświadczenia nie mają, bądź mają małe, nic nie znaczące na rynku i dopiero zaczynają swoją przygodę z pracą. osoby młode, z regóły po szkołach , które nie mają nic do stracenia poza czasem i marzą o wielkich pieniądzach i karierach... ale sie naprodukowałem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 19.09.07, 00:12 a mzoe mi ktos odpowie na pytanie??!!!! zadalem kilka postów wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 22:46 Cieszę się że znalazłem to forum dziś a nie jutro bo już miałem dla tej firmy zostawić swoją obecną pracę a widze że to byłby wielki błąd. Ja mam historię taką jak większość byłem na rozmowie potem na 1 szkoleniu oczywiście chcieli żebym jutro przyszedł do pracy ale jednak podziękuje. dzięki za to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavkc Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 04:16 CZESKI FILM, ja również się cieszę, że trafiłem an to forum gdyż za 4 godziny miałem być na rozmowie kwalifikacyjnej, więc pośpię sobie dłużej to mi lepiej zrobi, a chyba współczuję wszystkim nabranym, z tego co jest na forum napisane t jeden wielki syf, sprawdzałem stronę internetową wygląda nie obiecująco jak na taką firmę a poza tym wszędzie ogólne informacje i kontakty do Czech, POLACY miejmy rozum i nie dajmy sie tak wykorzystywać, zaraz siadam piszę e-maila że nie przyjdę na spotkanie, będą mieli przerwę na kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CapitalPolska Dziwie sie ze ktos nie naslal Inspekcji Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:24 Na dziadow. Dostalem emaila- dogadalem sie co do terminu z Pani Kadrowa Swieżo Po Wyszyński i 1 Miesiac Pracy w UPS (profil na goldenline)- wpiszcie sobie;) Cos mnie tknela strona internetowa ich i mysle wpisze sobie nazwe- ooo- jak duzo wypowiedzi na forum w gazecie;) i znalazlem sie na tym forum. Mozna tylko podziekowac uczestnikom i WWW ze czlowiek sie moze zorientowac w sytuacji a nie marnowac czas. A dla wszystkich ktorzy pracuja i sa wkurzeni bo czuja sie oszukiwani- dajcie znac inspekcji pracy. Przyjda i przetrzepia tylki- a to ze nie ma umow, a to ze nie ma ksiazki obecnosci itp. Jak Czesi tak do nas to pokazmy ze nie jestemt Czesie z Wlatcy móch;) Pozdro! i dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden wielki syf Re: Dziwie sie ze ktos nie naslal Inspekcji Pracy IP: *.chello.pl 23.09.07, 18:45 Pracowałem tam to gó.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 16.01.08, 22:06 Bo lepiej było ująć sprawę jak informatyk. CP jako wirus komputerowy który się nie troszczy jakie ktoś ma kwalifikacje czy doświadczenie albo prace i płace. Skanuje wszystkich równo i kogoś zawsze zarazi. Jedną rzecz można u nich podziwiać, potrafią mobilizować ludzi do działania nawet absurdalnego chodzby na cztery dni czego brakuje prawdziwym pracodawcom co ciągle nażekają że nie mają rąk do pracy mimo że mają pieniadze aby płacić. CP nie płaci a znajduje pracowników. Paradoks? Cały wysiłek kładzie w rekrutację i skanowanie. To powinna być raczej firma pośrednictwa pracy. Więcej danych osobowych przetrząsną niż wszystkie urzędy pracy w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco podziękowania dla Forumowiczów za ostrzeżenie 23.09.07, 23:00 Dziękuję wszystkim uczestnikom Forum za info na temat tej firmy. Też od nich dostałem zaproszenie - ale dzięki Wam śpię jutro godzinę dłużej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NUNO Re: podziękowania dla Forumowiczów za ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:47 Jak zacząłem dzisiaj te opinie to mi się rzygać zachciało. Jak taka zwalona firma może legalnie funkcjonować. Znam inne firmy gdzie telemarkieter może na wejście dostać 2,5 tysia na rękę i nie musi sie walać do Warszawy. Nawet tam nie jadę mimo, że na jutro mnie zaprosiła ta babka na rozmowę. Branża zupełnie odmienna od mojego wykształcenia. Szkoda czasu. Nie mam stałej pracy, ale dorywczo mogę tyle zarobić a nie sie upodlać. A może się skrzykniemy i naślemy na nich tą inspekcje pracy. Niech mają coś od nas. Oczywiście zrobimy to hurtem tak jak oni wysyłają te ogłoszenia. Pozdro i ludzie nawet nie odpowiadajcie na to żenujące ogłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Ta firma w/g mnie kradniepieniadze od ludzi IP: *.eranet.pl 27.09.07, 21:08 Przypomina mi się historia firmy , nie pamiętam nazwy ale zajmowała się inwestycjami w kontrakty terminowe na ropę i to mi wyglada podobnie , według mnie ta firma to przekret , tylko tamta firma dawala podstawe Zasady te same siedziba w dobrym miejscu , rekrutuja osoby jak leci , w jak najwiekszej ilosci , dlaczego zprostego powodu , liczy sie czas , wjak najszybszym czasie obdzwonic jak najwieksza liczbe osob , pamietam ze w tamtej firmie tez byla grupa pracownikow ktorzy byli zadowoleni i bronili zaciecie pracodawcy , i w zaden sposob nie dalo im sie wytlumaczyc ze ta firma to przekret i wyludzja odludzi grube pieniadze , pamietam zesrednio rownowartosc 10-100 srednich wynagrodzen , Kontunuajac historie ja nie nie bylem w stanie dzwonic do ludzi i namawiac ich wiedzac ze ktos utopi kase Ogolnie dosc dlugo to trwalo ale chyba po 9-12 miesiacach do biura wkroczyla policja kazala sie odsunac od biurek , przesluchala wszystkich pracownikow i na tym sie skonczyla dzialalnosc inwestycyjna tej firmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo re:CP IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.07, 14:48 Witam wszystkich z tego co czytalem firma ta wzbudza wiele emocji,jestem na etapie obserwacji,weryfikacji tego co sie tam dzieje;zapewniam wszystkich,ze jesli cos bedzie sie dzialo niezgodnie z prawem i bede mogl to udowodnic to zglosze ten fakt do odpowiednich wladz (zalezne od rodzaju wykroczenia).Jak narazie moge potwierdzic,ze profesjonalizmu to tam brakuje baaaaardzoooooo;co nie oznacza ze nie mozna tam uczciwie zarobic. Braki podstawowej wiedzy o rynku kapitalowym bylo i jest widoczne w biurze u prawie wszystkich ktorzy sie tu rowniez wypowiadali.Spowodowane jest to tym,ze biuro pochodzace z Czech napotyka trudnosci z dotarciem do profesjonalistow bo nie jest dla nich atrakcyjne,bo czeskie,bo pepitki itp Nie ukrywam,ze swiadomosc pracy w takim biurze nie sprawia przyjemnosci,ale daje szanse ocierania sie o rynek akcji bez licencji maklera i co najwazniejsze dla mnie ucze sie telemarketingu.Pewnie ktos sie usmiechnal w tym momencie,ale jest to fakt.Kilka osob wie cos o rynku kapitalowym i zapewne przystapi wkrotce do egzaminu a prace tam potraktuje jako czas zdobywania doswiadczenia w relacjach z klientami. I tym zycze powodzenia i pracy w DM,a Ci ktorzy juz sprzedaja lodowki to niech tu przyjda i z dobrym skutkiem sprzedaja akcje - jesli chca; pozdrawiam jesli ktos chce troche informacji na temat CP,w miare mozliwosci odpowiem na wszyskie pytania P.S przestancie brzydko odpisywac na spoty,bo nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: re:CP IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.10.07, 23:10 czy możesz mi napisać czy nadal tam pracujesz i czy wogóle wypłacaja jakieś pieniądze za wykonywana pracę? wiele osób pisało że to wolontariat ale chciałbym znać prawdę, czekam na repostę. pozdrawiam forumowiczów, jak wiekszość z was dałam sobie spokój z cp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: re:CP IP: *.aster.pl 10.10.07, 17:48 CP nie ukrywa od samego poczatku,ze nie maja stawki podstawowej w ofercie,ciagle pracuje bo mozna tam zarobic jak juz wspomnialem tylko ze to nie jest praca dla wszystkich a oni zatrudniaja wszystkich.Osobę na takim stanowisku powinno charakteryzowac kilka podstawowych cech;z cala pewnoscia wytrwalosc i odpornosc na stres.Ci ktorzy nie dali sobie rady opisuja tak ladnie ta spolke tutaj odgrywajac sie za to ze długo pracowali (czesto kilka miesiecy) nic nie osiagajac.Nie bardzo rozumie dlaczego ktos okreslil ta prace jako wolontariat. Co autor mial na mysli? Jedyna praca jaka sie wykonuje dla tej firmy to wypelnianie kwestionariuszy dotyczacych ogolnego profilu klienta,ale roznie bywa z tym wpelnianiem (nie do konca jest to egzekwowane,ale mysle zgodnie iz powinno byc to "symbolicznie" odplatne). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: re:CP IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 17:57 Wale tę firmę! To Przekręt jest Straszny. Przyznaje racje Tym Wcześniejszym przeciwnikom. A w szczególności popieram post Wytrwałego o całej prawdzie w CP!!! Czech to zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: re:CP IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.10.07, 23:28 autor miał na myśli pracę za darmo czyli wolontariat w tym przypadku na rzecz cp. Być może się mylę czy możesz Kolo mi opisać zarobki jakie tam są, jak i za co te zarobki. Post grzecznościowy i z czystej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: re:CP IP: *.aster.pl 13.10.07, 13:14 Zarobki opieraja sie na prowizji z pozyskanych klientow dla Capital Partners a.s.Przekazujesz informacje pochodzace z Capital Partners jako pracownik Capital Polska tj. analizujesz rynek kapitałowy w Polsce.Jest to praca dla jednych wykraczająca poza prawo,dla innych praca ktora w pełni wykorzystuje to prawo.Moim zdaniem niektorzy łamią prawo podając się np.za maklera,lecz jest to głównie ich winą;można przekazywac te informacje klientowi nie wykraczajac poza kompetencje konsultanta.Jedyną nie jasną sprawą jest fakt,ze umowa daje mozliwosc roszczeń o stawkę podstawowa w wys.okolo 1000zl miesiecznie za te kwestionariusze o ktorych pisalem juz wczesniej a nikt tego nie stara sie dostac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikuś Re: re:CP IP: *.acn.waw.pl 13.10.07, 13:39 kwestie prawne jeszcze poruszę bo wydaje i sie ze nie do końca wiesz z czym masz do czynienia. albo sugeruje samemu poszukać jakie uprawnienia są potrzebne do wykonywania takiego zawodu i jakie uprawnienia ma cp do pozyskiwania klientów i z nimi kontaktowania sie(proponuje kodeks karny). a jeżeli chodzi o podstawę 1000 zł to można sie tego domagać i wszyscy co pracowali w miesiącu wrześniu mają prawo sie tego domagać nawet przez PIP oraz sądy bo tak jest skonstruowana umowa. niemniej trzeba sie liczyć z możliwością niepracowania w szlachetnym cp. sprawdziłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: re:CP IP: *.aster.pl 13.10.07, 13:19 na wolontariat czlowiek decyduje sie swiadomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: re:CP IP: *.stansat.pl 19.01.08, 13:51 Ale wolontarjatu nie można wykonywać dla przedsiębiorstw komercyjnych gdzie obowiązuje wynagrodzenie. Kolo stary/młody łgarz. Kwintesencja tego typu przedsięwzieńć! to pojechać na cudzych grzbietach za pomocą para-psycho-zabawy. Jakie to fascynujące, biznes oparty o psycho impulsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: surREvival Re: Ta firma w/g mnie kradniepieniadze od ludzi IP: 222.251.133.* 26.10.08, 23:51 Staszek ta firma o ktorej wspominasz nazywala sie "Invest Index", przez jakis czas funkcjonowali pod inna nazwa, ktorej niestety nie pamietam. Bylo to jakies 10 lat temu, jak z dnia na dzien zwineli interes i znikneli z kasa swoich klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube1fra@yahoo.fr Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 15.10.07, 18:28 Jestem trenerem biznesu i coachem. Z ciekawosci zgodzialem sie na rozmowe rekrutacyjna i moje podejrzenia sie potwierdzily. Kompletna ZENADA, wyzysk w stylu dzikiego kapitalizmu. nawet ich strona internetowa jest marna!!!!! Nie idzicie tam!!! Powiedzieli mi, ze znalezli moje cv na jednym z portali, co jest klamstwem, bo go tam nie zamieszczalem. Z racji mojego zawodu jest wyczulonby na tego typu manipulacje - nie dajcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 16.10.07, 10:06 Moje odczucia do firmy CP są podobne. Kiedy się dowiedziałem, że przeszedłem rozmowę kwalifikacyjną i jestem zaproszony na szkolenie, myślałem, że złapałem Pana Boga za nogi. Dopiero po "szkoleniu" podejrzewając jakiś smród znalazłem ten wątek i ta cała rekrutacja wydaje się być grubymi nićmi szyta... Telefon dzień po wysłaniu CV, zaproszenie na rozmowę. Rozmowa miała robić wrażenie profesjonalnej, a była chyba tylko pro forma... Pytania jak z podręcznika HR. Plątałem się, przyznałem się, że nie umiem pracować w stresie. Mimo to zostałem zaproszony na szkolenie. A na szkoleniu potwierdziły się moje przypuszczenia, że biorą pracowników jak leci. Tylko dwie osoby z kilkunastu miały pojęcie co to jest WIG czy NASDAQ. Prowadzący wykręcał się tylko jak umiał, byle nie musieć mówić o zarobkach. Kiedy wreszcie wykrztusił 1000 brutto, większość osób opuściła salę. Przydałoby się, żeby wypowiedział się jakiś pracownik CP o rzeczywistych prowizjach i zarobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leniuch_polski Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 17.10.07, 11:25 Czytam od czasu do czasu to forum i naprawdę często śmieję się z głupoty niektórych piszących. Oto jest sobie firma - pośrednik biura maklerskiego w Czechach (podobno działającego od 1994 r. czyli 13 lat). Od maja prowadzi działalność w Warszawie- czyli od 6 miesięcy. Poszukuje chętnych do pracy. Na początek restrykcyjna umowa zlecenie za 1000 brutto. Ale są możliwości nieograniczonych zarobków. Kiedy? Jak sie sprawdzisz i bedziesz miec łut szczescia - jak to zazwyczaj bywa w kontaktach z klientami. Jeśli będziesz harował nawet przez 2- 3 miesiące za ten 1000 brutto. Jeśli masz PREDYSPOZYCJE do takiej pracy - nie boisz się kontaktów z ludźmi ( marketing telefoniczny) masz zdolności analitycznego myślenia ( musisz wiedzieć o czym mówisz - chodzi o giełdę)i ukierunkowanie na sukces. To nie praca dla tych, którzy uważają, że na start należy im się 5000 brutto za sam fakt, że się pokażą w biurze i poprzerzucają papierki. Nie wątpię oczywiście, że są takie posadki, zwłaszcza w administracji publicznej. Tutaj wiele zależy od harówy. Po prostu. A większość z nas nie lubi pracować. I nie ma motywacji. I pracuje bo musi, a nie dlatego, że chce się rozwijać i za parę lat być w innym miejscu w swoim życiu. To praca dla ludzi, którzy lubią wyzwania, nie boją się zaryzykować. I śmiać mi się chce, z was, którzy nie rozumiecie, że jak tatuś z mamusią nie byli w stanie umożliwić wam życiowego startu, to albo powielicie ich wzorce i zostaniecie nikim albo będziecie ryzykować. Czy w tej branży czy w innej. Zasada jest prosta - na początku ZAWSZE trzeba cięzko pracować na swój sukces. Chyba, że się wygra w LOTTO. I jeszcze jedno spostrzeżenie. Jak wyjedziecie za jakiś czas za granicę ( bo gdzieś przecież trzeba się wzbogacić ) to przypomnicie sobie moje słowa. Miłej pracy ( lub nieróbstwa - zawsze jest przecież becikowe, ale na nie niestety też przeciez trzeba się napracować ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 17.10.07, 11:51 Najzupełniej masz racje, wychodzę z tego samego założenia, byłem tam pracowałem ciężko odnosiłem sukcesy coś tam zarobiłem, ale............ to nie ta firma w h lecą jak mogą.... zresztą sam zobaczysz po 2 miesiącach albo 3. kity, ściemy, kłamstwa, złodziejstwo, wychodzi tam z każdego kąta. a oni wykręcają kota ogonem, taka ich technika. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal;) Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 18.10.07, 19:18 Leniuchu Nie powiedziałem, że chcę zarabiać 5000. Pracuje obecnie w innej firmie, zarabiam brutto około 2000 zł. Nie powiedziałem także, że nie da się w tej firmie uczciwie zarobić, bo wiem, że niektórym się to udaje. Chodzi mi tylko i wyłącznie o kampanię rekrutacyjną: czym się będzie zajmował przyszły pracodawca dowiaduje się dopiero na szkoleniu,:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 17:35 Ty jesteś albo naiwny albo manago CP:) Powodzenia. Nie trzeba być leniem, ale trzeba się domagać o podstawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 19.01.08, 12:56 Z pewnością nie jesteś leniuchem skoro miałeś tak wielką pozytywną motywację aby się tak rozpisać. Mnustwo miodu na uszy. Nie boisz się że tak wielu chętnych się pojawi że twoje pobory zostaną pomniejszone? Aaa ty jesteś z innego gatunku, nie robisz tylko pracujesz. Robić to my ale nie nas. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 znów ogłoszenie w GW 17.10.07, 12:21 tylko stanowisko już nie nazywa się konsultant ds. rynków finansowych, tylko KONSULTANT (od niczego?) no i jak piszą "w związku z intensywnym rozwojem"... to mi się smiać chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Cala prawda o Kapitolu, tfu IP: *.acn.waw.pl 18.10.07, 15:11 Witam ponownie. Ten kto sledzi to forum wie jak pozytywnie wyrazalem sie o tej firmie. Ale to niestety, a moze i stety przeszlosc. Zeby bylo jasne to bylem pracownikiem tej fantastycznej firmy. I dla tych co maja watpliwosci to wyjasnie odrazu ze bylem jednym z najbardziej wytrwalych pracownikow, wytrzymalem niecale 5 miesiecy i duzo na oczy widzialem. Zacznijmy od tego ze do pracy zostalem przyjenty jako broker, a nastepnie moja kariera ewoluowala poprzez analize rynkow finansowych, asystenta maklera az w koncu ostatnio konsultant - czytaj telemarketer. Ja wam powiem tak, na wiele rzeczy mozna nie zwracac uwagi jak sie wie co mozna osiagnac ciezka praca. Zreszta taka jest wlasnie polityka tej firmy. Tylko jest pewna niescislosc. Odrazu mowie ze nie wszystko moge powiedziec bo czesc informacji mogla by zostac odebrana jako informacje poufne. Wiec od poczatku: Co do wyplaty to czesi unikaja podawania tabelki prowizji w zlotowkach bo jak dokladnie sie przeliczy co i za co sie dostaje to jest pierwsza niespodzianka. Wiec jakby ktos nawet mial ochote popracowac to niech sam pilnuje swoich finansow bo moze sie okazac ze scenariusz zarobkowy czechow jest mocno optymistyczny. Dalej, przy wyplacie druga niespodzianka, bo sie nagle okazuje ze wspomniana tabelka prowizji zawiera kwoty brutto i moze nie byloby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt ze wszystkie koszty uzyskania przychodu ponosi pracownik. W praktyce moze sie nagle okazac ze od waszej wyplaty firma odliczy okolo 53% podatkow. I moze rowniez bylobyto do przyjecia gdyby ktos raczyl o tym wczesniej wspomniec a nie tlumaczyc sie po fakcie ze on sie tym nie zajmoje. Bo posiadajac taka wiedze mozna wspomniana wyplate wziasc na jakiegos chociazby Studenta ktoremu potraca 19%, o dzialalnosci nie wspominam bo jest oplacalna powyzej 4 tys a jak zyje to wiem ze przez piersze trzy miesiace pracy to taka sume udalo sie zarobic tylko jednej osobie, ktora zreszta serdecznie pozdrawiam. A w reszcie przypadkow pieniadze sa nie do wyegzekwowania bo o tej tabelce prowizji nie ma ani slowa w umowie. Co do podstawy to tylko jednego miesiaca byla ona do uzyskania, bo osoby ktore pracowaly to wiedza ze CP sie pomylilo formulujac umowe i musza wyplacic wszystkim zatrudnionym we wrzesniu po 1000zl, w pozostalych miesiacach jest to raczej wirtualna rzeczywistosc. I kolejny problem bo jak ktos o ten wspomniany wrzesniowy tysiac zlotych chcial powalczyc to rownalo sie to z pozegnaniem z praca. Przy czym ja doskonale wiem ze to jest za ciezka praca zeby tam pracowac za tysiac zlotych i nikt nie przychodzi tam dla takich pieniedzy. No i teraz sprawa profesionalizmu. Bo go brak, niema i nie bedzie. Co prawda CP ma EuroPass dzieki ktoremu moze prowadzic dzialalnosc bez zakladania addzialu ale do tego to trzeba miec jeszcze jakichs maklerow. A takowych do Polski CP przyslalo az JEDNEGO z Czeska licencja bo z Polska oczywiscie nie ma ZADNEGO. Przyczym serdecznie pozdrawiam Franciszka. Co za tym idzie ze swieca szukac portfela klijenta juz nie mowie ze na plusie, ale chociaz na zero. Bo jak zobaczylem w jaki sposob sa wybierane spolki to sie wszystko wyjasnilo. Analiza takiej spolki w ogromnej wiekszosci trwa w porywach od 5 do 10 sekund, zaznaczam ze bez udzialu analityka. Najwazniejsze zeby byl obrot, a co za tym idzie pieniadze dla kierownictwa. I jeden przyklad: Menago mowi sprzedawaj TSL kupuj BCON, a dlaczego, dlatego ze znalazlem w necie zle informacje na TSL, a BCON ma dobre fundamenty. No i pytanie, jakie zle informacje i czym sie zajmoje ten BCON? Odpowiedz menagera: Nie wiem, a po chwili sie okazuje ze od rana net nie dziala. Pozdrawiam w tym miejscu Romualda i wujka Dave-a. Powiem wam tyle, flaki mi sie przewalaja bo wiem jaki w tej branzy jest potencjal i jakie pieniadze mona zarobic, zarowno dla siebie jak i dla klijentow, jak widze jak mozna to wszystko spaprac. Zero pomyslunku, tylko potrzenie w krotkim terminie jakby sie mieli zwijac za miesiac. No czeski film, esenja tego slowa. I mozna by to wszystko miec w d... gdyby nie odpowiedzailnosc karna. Bo w Polsce nie mozna doradzac ani zarzadzac portfelem klijenta nie majac do tego uprawnien. Pozartym za samo skladanie falszywych zeznan grozi od 2 do 6 lat, a za dzialanosc bez uprawnien, oprocz pozbawienia wolnosci, zakaz pracy w instytucjach finansowych conajmiej na 10 lat. Aby bylo jasne Capital Polska nie ma takich pozwolen i nie moze takich uprawnien nadawac swoim pracownikom. I tlumaczenie ze Capital Partners ma co trzeba jest troche nie na miejscu bo nikt z nas pracownikow nie byl zatrudniony przez ta firme. Fantastyczna 4 w razie watpliwosci: 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 16:09 "Firma Capital Polska Sp. z o.o. od roku 2007 rozpoczyna swoją działalność na rynku polskim i prowadzi analizy rynków kapitałowych oraz marketing dla swojego partnera czeskiego domu maklerskiego Capital Partners a.s. Capital Partners a.s. specjalizuje się w świadczeniu usług inwestycyjnych i posiada on niezbędne zezwolenia organu nadzorczego - Komisji Papierów Wartościowych i Giełd w Pradze na podstawie Paszportu Europejskiego." źródło: www.capitalpolska.pl/profil-spolki/ "Informujemy, że wymienione podmioty, nie posiadają zezwolenia KNF na prowadzenie działalności maklerskiej: 1. Goldmill Wagner Associates (Kostaryka, Korea Południowa) 2. Kuvera Capital Management Sp. z o.o. 3. Bentley International Management Ltd. 4. GCI Financial Ltd. 5. WGI Europe Limited 6. Finansowy Serwis Netforex Sp. z o.o. 7. InterBrok Investment E. Dróżdż i Spółka sp. j. 8. KPconsulting 9. Capital Polska sp. z o.o. 10. Digit Serve LTD 11. Żółkiewicz Investment Fund oraz Midas Investment-prowadzony przez Piotra Żółkiewicza" żróło: www.knf.gov.pl/knf/index.jsp?place=Menu07&news_cat_id=938&layout=2&page%20=0 Komu wierzycie bo ja KNFowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Capital Polska IP: *.merinet.pl 20.10.07, 16:18 Ty jesteś normalny Andrew ? Chyba oczywiste, że Capita Polska nie ma zezwolenia bo nie jest domem maklerskim ! Klienci podpisują umowy z Capital Partners ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 16:30 A może powiesz jeszcze, że Capital Partners a.s. i Capital Partners S.A. (fundusz venture capital) to jest to samo. Wielu ludzi się na to nabiera niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:39 A ja na przyklad jestem bardzo normalny I to ze klijenci podpisuja umowy z CapitalPartners jest prawda akurat. Tylko jest mala niescislosc. Bo Capital Partners a.s. mimo ze ma EuroPass i teoretycznie moze prowadzic dzialalnosc w Polsce, to jak juz wczesniej napisalem, musi miec ludzi z odpowiednimi uprawnieniami, a w Polsce ta firma ma tylko jednego takiego zlicencja Maklera. A drugi problem jest taki ze znajdowaniem klijentow zajmuje sie Capital Polska. Oczywiscie w teorii badaja rynki kapitalowe. Pozdrawiam Cie Krzysztofie, tez pracowalem to wiem. W razie jak by ktos mial pytania: 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 16:27 Cześć. Ja byłem wczoraj na rozmowie. Też się zdziwiłem że wysłali mi meila z ofertą jak ja do nich nic nie wysłałem. Ale niewiedzieć czemu pomimo, że czytałem tego meila pojechałem to sprawdzić. No i potwierdzam że to jedno wielkie oszutko. I dużo socjotechniki. Na początku wchodzę patzę zegary z róznych giełd, na ścianie plazma z 40 calowa i kanał giełdowy w tle. Robi wrażenie hheheh na przyszłych kandydatach. Gościu na rozmowie nie chce gadać o tym co robiłem w poprzedniej firmie, o moim doświadczeniu. Tylko mi wygłasza głodne kawałki ile mogę zarobić w kilka miesięcy. cały czas przy tym wodząc oczami gdzie indziej. JA miałem być bardziej od niego zestresowany:P Ale zagrałem rolę wkręconego i udawałem że wierze mu że tyle zarabia. Chodz raczej nie udawałem też idioty co we wszytsko wierzy. Na koniec rzucił, że zadzwoni w przyszłym tygodniu bo selekcja jest dwóspotkaniowa i wyszedł z pokoju.Kłamać w żywe oczy musi być to stresujące. Myśle, że jest to celowy wybieg i gościu zadzwoni niby że to ja zostałem wybrany z nielicznych:P. Zastamawiam sie czemu tyle ludzi daje się w to wrabiać. Czy z chęci pieniędzy, innych kręci giełda, a jeszcze inni ulegają socjotechnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 23.10.07, 18:30 ten koles od rozmowy był żałosny, nie patrzył w oczy, miałam wrazenie,ze chce mnie wystraszyc, dziwnie na mnie patrzył, momentami bałam sie go naprwdę, w połowie rozmowy myslałam juz tylko o opuszczeniu tego miejsca, juz go wcale nie słuchałam, ostrzegam innych- nie idzcie tam, strata czasu, nawet nerwów, rzeczywiscie wystrój wnetrza jest mylny, mozna sie nabrac, ale to tylko pozory, uwazajcie na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:42 Na co Cię chciał nabrać?? Bo mnie na działkę. Ten gościu rzeczywiście był załosny. Nawet na dobrego ściemniacza mangera ich nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 23.10.07, 18:45 mnie nabierał na 30 tys zł zarobku, jakieś 3tys kieszonkowego... troche przesadził, nie wiem jak ktoś musi byc głupi by sie na to nabrać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:53 zapewne znajdą się. Zobacz ilu się nabrało. Ale troche nie dziwie się tym pierwszym. Pieniądze, giełda to kręci ludzi. I taki gostek będzie nawijał. Na koniec cham powiedział, że zadzwoni do mnie jak załapie sie na drugi etap. I wyszedł absolutny brak kultury. A w poniedziałek jąkał się do słuchawki. A ja go wyśmiałem. A Ty odrazu mu na spotkaniu podziękowałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 24.10.07, 12:25 nie, na spotkaniu nie, bo bałam sie juz, chciałam tylko wyjść, ale u mnie było zupełnie inaczej, ten chory facet mnie do windy az odprowadził, juz wtedy czułam sie dziwacznie i dziwnie, nigdy czegos takiego nie widziałam, bał sie,ze nie trafię?! czy czego sie bał?!potem za kilka dni odzwonił, tez nie umiał prowadzic tej rozmowy, podziekowałam mu, cos tam beblał jeszcze do słuchawki,ale sie wyłączyłam, kłamstwo faceta pożera, ile jeszcze tak pociągnie? zeby nie zwariował, bo widac,ze juz mu łatwo nabieranie ludzi nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wWw blablabla Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 02:06 praeczytałem wypowiedz andrew, a własciwie skopiowany kawalek strony knf i wk...lem sie troche. uzasadnione sa negatywne opinie ludzi którym nie wyszlo w firmie- tak to sobie tłumaczylem, ale to juz przesada. tu juz nie chodzi o nieprofesjonalizm i to ze firma smierdzi trupem na kilometr(kontakt z klientem?-od paru chlopaczków których spotkalem na szkoleniu paczki zapałek w kiosku bym nie kupil,a pisanie testu w momenci gdy menager wychodzi i zostawia grupe szkoleniowa sama sobie?-jawna zenujaca bzdura na resorach!!!!!!!!!!!!!. jestem na pierwszym roku ekonomi,marzy mi sie praca w finansach,wlasna dzialalnosc ale jak sie nie dziwic ze potencjalny klient nie chce wogole z toba gadac kiedy mial stycznosc z takim gownem!!! popisalbym sobie jeszcze ale szkoda gadac. pozdrawiam i dzieki za rozsadny link:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 16:54 Jestem ciekawy kiedy zajrzy tam policja????? Może jakiś policjant by się tam wkręcił i nagrał całą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie bądź chytry Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 17:49 Jednak na pożądliwość a w tym przypadku głupocie ludzkiej można zarobić. Tak działa ta pseudofirma. Z drugiej strony żal tych wszytskich nabitych w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:47 Co do policji to podejrzewam ze niedlugo. A moze juz zbieraja material dowodowy. A co do powodow dla ktorych ludzie tam pracuja. Ja pracowalem prawie 5 miesiecy i powiem z pewna swiadomoscia ze ludzie tam pracuja bo naprawde da sie tam zarobic i dla siebie i dla klijentow. Tylko ja dziekuje, bo jak trzeba sie codziennie klucic z menagerem o to zeby nie "mielili" klijenta na transakcjach, to to sie poprostu mija z celem. Pozdrawiam 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:54 A caly problem to polega na tym ze jak ktos tam dluzej wytrzymal, cos wiecej wie i rzucil ta prace, to ma to w d...pie nie chce mu sie tu nic pisac, bo chce o tym zapomniec. Ale ja nie odpuszcze im tak szybko i chetniee podziele sie informacjam, a troche ich do mnie przez te 5 miesiecy dotarlo, Bo nie lubie jak sie ludzi traktuje jak idiotow. I nie jestem sam. 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna 4 ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 19:59 A i pozdrawiam Anie i Siwego jak byscie mieli jeszcze jakies pytania to postaram sie odpowiedziec. 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 20:31 Ciekawi mnie fantastyczna mechanizm działania tej firmy. Sądząc po rozmowie kwalifikacyjnej a raczej mydleniu oczu i opisanych tu przypadkach jest tak ( napisz jeżeli się mylę.) Oni szukają ludzi co idą na oszustwa dla łatwego zysku. Następnie oszukują tych pracowników co kłamią i naciągają klientów. Ktomu tam dali zarobić nie wierze. A może wpuszczają tam swojego człowieka jako pracownika co udaję że jakąś szychę zdobyć aby inni nadal się łudzili mimo braków efektów.???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantastyczna4 Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 21:27 To nie do konca tak. Powiem Ci ze nikt by tam nie pracowal gdyby wiedzial ze jego praca bedzie polegac na oszukiwaniu. Bo pieniadze jakie za to mozna miec nie sa wcale jakies kosmiczne. System pracy ktorego oni uzywaja jest wbrew pozorom naprawde dobry, jest tylko jeden problem. Oni robia to na przypal. Nie zalezy im ani na klijentach, ani na marce, ani na pracownikach. Tylko na obrotach. Co do tego ze dali komus zarobic to prawda ale godza sie na to tylko dlatego ze firma zarabia 10 razy wiecej, i tego jestem pewien. A dobre pieniadze to zarobil JEDEN czlowiek. Porazka A "fantastyczna4" bo jest nas czterech. 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital IP: *.chello.pl 22.10.07, 10:30 Tak jak pisałem wcześniej zrezygnowałem po paru tygodniach. To nie ma dla mnie przyszłości bo liczy sie tylko kasa,obrót a nie klijent.Trzeba być trochę bez serca żeby to robić.Klijenci bardzo ryzykują swoimi pięniędzmi,nawet nie wiedzą jak bardzo.Tu się liczy tylko kasa a człowiek jest przedmiotem do wyzysku. Brak odpowiedzialności i chęć zarobienia szybkiej kasy to chyba ludzi tam przyciąga.Z drugiej strony rozumiem że każdy chce mieć dużą kasę i cieszyć się życiem,ale nie kosztem drugiego człowieka. Przy tym systemie który jest,trudno pilnować i dbać o kasę klijenta. Ale wierze że są tam ludzie,którzy są odpowiedzialni. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefen Re: Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 12:36 I jeszcze nie dość że oszukasz ( okradniesz) klienta to nie masz gwarancji że to Ciebie nie oszuka ( okradnie) Twój manago. Bardzo wątpliwe moralnie i bardzo ryzykowne. Nie wpominam już o odpowiedzialności karnej za brak uprawnień, oszustwa i pracę na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital IP: *.chello.pl 22.10.07, 12:52 Z drugiej strony to jest młodziutka firma i radzą sobie jak umią. Rozumiem to i jestem pewny że będzie coraz lepiej.Szukają maklerów i zachęcają do zrobienia licencji maklera.Przecież nie zatrudnią odrazu 50 wykwalifikowanych gości z uprawnieniami.To jest niemożliwe,radzą sobie tak jak im na to pozwalają warunki. Można ich cenić za odwagę,zdecydowanie i ambicje.większość pracodawców ściemnia, tylko że tu jest masówka,przemiał -dlatego też tak dużo się o tym pisze...Tak czy siak to sprawy dużej kasy i ja nie będę w tym uczestniczył bo na tym etapie to firma robi ludzi (klijentów) w lekkiego chu.a,a jak ktoś straci dużą kasę i się wku..i to cię odnajdzie i połamie nóżki(oczywiście to tylko potencjalna możliwość w tej pracy tak samo jak i zarobki buhaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Capital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:41 Ja jednej rzeczy nierozumiem poco oni na pałę wysyłają te ogłoszenia. Po drugie powinni mieć jakąś kompetentą osobę co by badała ludzi czy znają się na giełdzie. Bo w tym procederze chyba tez trochę trzeba się znać, bo nie sądzę że wygadanie tu załatwi całą sprawę. Po trzecie na ich miejscu wyłapałbym najlepszych merytorycznie i ściemniających i dał im trochę zarobić. Bo jak klienta robią w banbuko to tak szybko odpowiednie organy mogą się nie skapować. Ale pracownicy zrobią im taki smród. I bardzo dobrze bo oszutów trzeba demaskować. Jednak analizując ich złodziejska strategie sami się wkopią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 19.01.08, 14:16 "bo chce o tym zapomniec" - brzmi to jak trałma po okresie niepokoju i gwałtu. Czy ma się to rozumieć jako okupacja Wacław II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:51 Jak myślicie - Kiedy ta farsa się skończy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 16:52 Kiedy ta farsa się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 22.10.07, 22:07 Nie skończy się bo firma sie rozwija i będzie coraz lepiej. No chyba że zamierzją w jeden dzień wszystko zamknąć i zebrać całą kasę klijentów.Jak w jednym z filmów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 22.10.07, 23:47 lub KNF dobierze im sie do tyłków, ale raczej na to teraz małe szanse w końcu wygrało PO. Przekręciarze mają hulajdusza. Czesi będą sie cieszyć, oj nakradną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefam Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:45 Też tak myśle wkońcu takie wałki możliwe są dzięki współpracy i przymykaniu oczu organów państwowych. Za głośno działają i muszę być pewni skoro się jeszcze nie zwinęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menago z Czech Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 19:58 Tu manager zapraszam Was na rozmowę kwalifikacyjną. Wszytsko to co tu piszą to pomówienia. Zapewniam Was każdy przy odpowiedniej motywacji może kupić za miesiąc nowiutkiego Mercedesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucas Re: Capital Polska IP: 213.134.135.* 25.10.07, 08:34 Pomówienia, nie wydaje mi się by tyle osób bez przyczyny pomawiało CP. I zastanówcie się, że może tu nie chodzi o nowego Mercedesa, ale o szacunek dla pracownika, stabilność zatrudnienia i prawidłową drogę rozwoju zawodowego. Skończył się już wam potencjał jeżeli chodzi o naiwnych potencjalnych pracowników i uderzacie do każdego kogo możecie. Chyba nie myślicie, że ktoś zajmujący dobre stanowisko, w dobrej firmie nabierze się na nowego Mercedesa hahaha. Pare lat temu miałem doczynienia z czymś podobnym. Obiecywali góry, szybki duży zarobek w krótkim czasie i co ważne nie wymagali od kandydatów żadnych kwalifikacji (to pranie mózgu was zdradza). Na szczęście w tedy jak i teraz nie dałem się nabrać. Dlatego zwracam się do wszystkich tu zgromadzonych, a w szczególności do tych, którzy pójdą na spotkanie do CP - uważajcie. Jeżeli macie rodziny i stabilną dotychczasową prace (możę nawet kiepsko płatną) to nie ryzykujcie bo nie warto. Szukajcie na spokojnie pracy w "normalnych firmach" na normalnych zasadach z góry ustalonych przed rozpoczęciem pracy. P.S. Ja nie dałem się złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 25.10.07, 15:26 hehe przy odpowiedniej motywacji to ja jutro najadę i zdobędę Czechy w trzy dni, jak Niemcy. A za zagrabione pieniążki kupie sobie merca. Nie bójcie sie panienki, jesteście ohydne wiec was nie tknę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTI Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 10:38 no i wychodza kolejne szydla z worka;-): gielda.onet.pl/0,1630656,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Capital Polska -PRAWDA zaczyna wychodzić na jaw :) IP: *.lp.pl 26.10.07, 11:51 zachęcam do lektury: www.pb.pl/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=1bde5a4b-21ff-4384-9c90-a3760bd40d1a wnisoki wyciągnijcie sami:) a to dopiero początek...końca (mam nadzieję) tego szemranego imteresu czeskiego kosztem polskich pracowników i naturalnie klientów, którzy podjęli współpracę i powierzyli nie rzadko olbrzymie kwoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Capital Polska -PRAWDA zaczyna wychodzić na j IP: *.lp.pl 27.10.07, 02:56 spoko wodza, jak ktos posiada olbrzymią kwote, to nie trzyma tego w polsce gdzie jest karany za zarabianie pieniędzy na rynkach terminowych podatkiem belki. sa kraje gdzie tego nie ma... niestety najcześciej daja sie naciągać ludzie ktorzy gdzies dorobili sie sumy ktora chcą pomnozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 26.10.07, 11:52 najciekawsze tutaj: www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=1bde5a4b-21ff-4384-9c90-a3760bd40d1a buchahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 26.10.07, 12:08 Ciekawi mnie czy pracownicy firmy są również odpowiedzialni prawnie za nielegalne np:wysyłanie rekomendaci. Muszę się przyznać,że ja też wysyłałem,ale nikt mi o tym nie powiedział że nie można.Dopiero po kilku dniach pracy powiedzieli że nie możemy wysyłać żadnych rekomendacji!!!! Jeszcze qwa policja mnie wezwie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 26.10.07, 12:14 nie stary o to sie nie martw, rekomendacje można wysyłać i było to legalne. największym problemem były transakcje sejlowanie i już samo podpisywanie przez klienta umowy za pośrednictwem capital polska. to było nielegalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 26.10.07, 12:23 Jestem pewny że rekomendacji spółek nie można było wysyłać. Dopiero po kilku dniach pracy o tym się dowiedziałem na spotkaniu w CP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.acn.waw.pl 26.10.07, 12:28 zależy o jakiej rekomendacji mówisz jeśli o tej przy pierwszym kontakcie to można wysyłać, a jeżeli rekomendacje konkretnej spółki po sejlu to sie zaczynają schodki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek [...] IP: *.lp.pl 27.10.07, 02:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo [...] IP: *.acn.waw.pl 27.10.07, 12:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemakler [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Capital Polska IP: *.subscribers.sferia.net 27.10.07, 21:11 Ciebie nie obrażałem wiec i Ty mnie nie obrażaj! a firmy nie broniłem tylko bronie sposobu, też tam pracowałeś wiec wiesz ze jeśli zrobić to z głową to jest to super pomysł na biznes, Niestety CP nie spełnia kilkuset podstawowych wymogów i w stosunku do pracowników i klientów itd. Ale pracując tam można poznać wiele naprawdę konkretnych osób i wyrobić sobie wiele świetnych kontaktów. np.znalazłem dobrą prace dzięki kontaktom z listy, jak i nie powiesz ze niczego sie tam nie nauczyłeś. niemniej jestem zdecydowanie przeciwnikiem obecnego sposobu działania Cp i mam nadzieje ze zamkną niedługo ten burdel i dobiorą sie czechom do tyłków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemakler Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 23:07 Dobra enzo trochę się zapędziłem za to przepraszam. Do dupy im się już dobierają aż musieli wynająć znaną na całym świecie kancelarię prawniczą.Smród już jest taki,że gazety biznesowe o tym piszą.a w tej branży nic nie jest ważniejszego niż reputacja!czeskie cwaniaczki się trochę zapędziły w działaniu na rympał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAMZES3 Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 26.10.07, 12:38 Zgadza się,ale szkoda,że przy okazji oszukuje się klijenta. Wasza etyka zawodowa nie istnieje.Jestem przekonany,że w końcu dobiorą się wam do du..bo to jest ściema i każdy szanujący się pracownik po kilku dniach,tygodniach pracy odejdzie. Bo czy oszustwem nie jest np:w czasie saili podgłaśnienie serwisów informacyjnych i robienie wrażenia że jest się na giełdzie? albo czy rolą pracownika call center może być naganianie na zakup spółki giełdowej?innymi słowy odgrywanie roli maklera.Największą kasę zarabiają ci co umieją dobrze grać rolę maklera i tego właśnie uczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kskijljk Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 26.10.07, 13:34 A ja uważam że to bardzo szybko rozwijająca się firma z wielkim potencjałem i fachowcami.Szczególnie podziwiam ich za własną inicjatywę w kreowaniu wizerunku firmy i nie wiem z kąd tu się biorą jakieś dziwne kwestie etyki zawodowej. Firma ma prawo do wprowadzania systemów sprzedażowo- sociotechnicznych,na tym polega cały handel. Ludzie chcą ryzyko to je mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWNY PRACOWNIK [...] IP: *.171.87.202.crowley.pl 26.10.07, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIGULA KNF IP: *.chello.pl 30.10.07, 12:20 Jeśli kto myśli,że KNF śpi to się myli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr-Kierownik Ta wiadomość nie jest dla każdego,ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:21 po kilku miesiacach i pracy i zakonczenia wspolpracy pisze tutaj pierwszy raz. co to moze obchodzic Ciebie? ze oboje wiemy jak to wyglada i chyba byl tylko jeden plus: naprawde fajne kontakty-moi dawni koledzy calkiem niezle sobie teraz radza w innych firmach, wszyscy tez mielismy probe charakteru i jesli tak jak i ja, mozesz uznac ze jestes uczciwy i rzetelny, a wciaz potrzebujesz i pieniedzy i realizacji i branza finsow Cie mimo wszystko ciekawi to byc moze mialbym z cala moca i uczciwie -bardzo ciekawa propozycje. slyszalem ze w CP teraz jest jeszcze gorzej niz wczesniej,ale zostawiajac to, Jesli masz wielki wlasny cel, wizje siebie w przyszlosci i jestes do przesady uczciwy, napisz mail na peternk@tlen.pl w temacie wpisujac: Tak, jestem gotow do wspolpracy,bo mam wlasna wizje kariery p.s. jestem od 3 miesiecy Kierownikiem w jednej z najwiekszych instytucji finansowej na swiecie w oddziale w Warszawie Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ta wiadomość nie jest dla każdego,ale IP: *.chello.pl 02.11.07, 12:32 Pewnie chodzi o ubezpieczenia.Ciężki kawałek chleba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłem u nich Re: Capital Polska IP: *.gprs.plus.pl 25.07.08, 10:11 "Tu manager zapraszam Was na rozmowę kwalifikacyjną. Wszytsko to co tu piszą to pomówienia. Zapewniam Was każdy przy odpowiedniej motywacji może kupić za miesiąc nowiutkiego Mercedesa" Odpowiedz: Muszę się zgodzić całkowicie z tym managerem ! Ma racje, każdy może sobie kupić nowiutkiego Mercedesa! Zapomniał wyjaśnić że ma na myśli Mercedesa od Matchboxa!! Można wybierać: www.matchbox.com/showcase/product.aspx?product_number=M5297&category_id=7538§ion= lub www.matchbox.com/showcase/product.aspx?product_number=M5292&category_id=7538§ion= Na więcej nie będzie was stać po miesiącu zapieprzania w Capital Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 02.11.07, 15:10 po tygodniu pracy w CP trafilem na forum. Aż mi serce zawalilo jak poczytalem co piszecie. Kasy mi caly czas brakuje i caly czas pod kreska jestem. Normalne ze pomyslalem ze jak tutaj taka kase mozna zarobic to bedzie cool. No ale w weekend poczytalem to forum itp it.. w sumie to od poniedzialku zaczalem kolejny tydzien. Poki co czekam na wynagrodzenie i moze sie uda premie zrobic.. Co moge napisac - praca dla ludzi zdyscyplinowanch i o silnych nerwach.. do tego perfekcjonistów dajacych z siebie szystko. Jakby wielu z Was tak własnie podchodzilo do pracy - to pisalibyscie ze dzieki CP zarobiliscie pierwsze tak duze pieniadze... Coz - czesc z Was ma poprostu za zadanie oczerniania firmy CP ale bardzo nie wporzadku jest wg mnie pisanie o rzeczach o ktorych nie powinniscie pisac.. takie jak zdradzanie pewnych systemow czy strategii.. swiadczy to tylko o tym ze jestescie z konkurencji i za wszelka cene chcecie oczernic CP. Kolejna rzecz.. co Was tak martwia portfele polskich biznesmenów - gielda to gielda - mozna duzo zarobic i nagle wszystko stracic.. takie zycie.. PS. bardzo duzo wiedzy merytorycznej na temat gieldy, instrumentow finansowych itp itd zdobylem... na razie to tyle.. mam nadzieje ze na kilka tygodni lub miesiecy nie bede jak niektorzy jechal po CP tylko pochwale se ze kupuje lexusa hiehie.. piszcie co myslicie.. kazdy ma do tego pawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 15:18 Manago??? Naiwny?? Czy wierny pachołek CP. Oszustwo ( klientów) i łajdactwo (wobec pracowników) nazywa się po imieniu. Opowiedz jest jedna albo jesteś jednym z tych managerów albo jakiś duzy naiwniach. Powodzenia w zarabianiu na Lexusa hehehehh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 02.11.07, 16:20 Robisz ludzi w chu,,jeśli uważasz że to wporządku ...twoja sprawa. Dla mnie to są brudne pieniądze (pracowałem tam trochę...) A już najbardziej wku....mnie to że jak ktoś jest bogaty to można go bez sumienia naciągnąć i oskubać.Praca w której trzeba być bez serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Q Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 03.11.07, 22:51 O hulajnodze to mogą sobie pomażyć.Kto im udzieli kredytu??? Może ze środków unijnych dostaną dotację na bilety autobusowe.Na więcej bym nie liczył. Nadziej i iluzja to w tym wypadku to samo. Pozdrawiam nadętych menadźerów z CP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 03.11.07, 14:09 lexusa...chyba hulajnogę i to na kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 04.11.07, 22:29 Ostatnio mi się sniło że znowu tam przyszedłem,było pusto tylko kilku pracowników.Czasami moje sny się sprawdzają i coś mi się wydaje,że jakieś większe problemy będą mieli menagerowie z CP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemakler Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 13:59 biedna istoto....duże będzie rozczarowanie niestety.Tak by powiedział master Yoda (zastanów się czy jestem black PRowcem pracującym dla konkurencji).ale życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 06.11.07, 22:16 He jak Wy wszyscy tak samo i ja poszedlem na spotkanie. Juz po rozmowie czulem ze cos smierdzi. wiec zaczalem grzebac w necie, bo ich strone jest strasznie enigmatyczna i nie wiele sie z niej dowiedzialem... ta firma to lipa jak sie patrzy.. nie bede opisywal wszystkiego po kolei bo 95% z Was to przerobila... nawet nie szedlem na dzien probny bo to tylko strata czasu.. mam nadzieje ze sie rozsypie ta pseudofirma, bo nie moge patrzec jak czesi probuja dymac nas i to u nas w kraju!!! wracac do siebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folk Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 07.11.07, 08:45 Jak uzbierają grubszą kaskę od klijentów to ogłoszą bankructwo. I to będzie koniec bajki.Myślę,że o tym to nawet sami menadżerowie nie wiedzą.Czekamy na reakcje KNFu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dim Re: Capital Polska IP: *.stansat.pl 18.01.08, 11:27 I tu się mylisz gdyż nie muszą wcale ogłaszać bankructwa przepuszczając całe pieniądze klientów. System jest kak zbudowany że odpowiedzialność za straty spada na klienta bo to on "podejmuje" decyzje. Jak przepuści całe pieniądze to daje się mu kopa w dupę i kręci następnych. Czysta relacja sado-maso czyli (Capital-"klient"). Bez interwencji z zewnątrz to może trwać latami. A jak to się zwinie to powstanie jakieś inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hocek Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 08.11.07, 09:23 S&P złamało wsparcie jak dupnie jeszcze mocniej to klijentom CP kręgosłupiki popękają.Nie daj b-Oże żeby ktoś na to forum trafił bo się wkur.. i swojego osobistego maklera rozliczy osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 13:26 Dziś dostałem od nich wiadomość że mnie zapraszają na rozmowę. Sprawdziłem ich w sieci, żebym wiedział z kim mam do czynienia. I oto znalazłem się tutaj. Dziękuję wszystkim za to że nie wdepnąłem w to (gów/bag)no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 18:02 byłem dziś na drugim spotkaniu czyli "szkoleniu". miałem bardzo mieszane odczucia, a po tym co tu przeczytałem widzę, że pora dać sobie z nimi spokój. jedno pytanie: czy tłumaczący tam pan marek (mały gruby z wąsem) nie działał kiedyś w "firmie" SKYBIZ? jeśli tak to ratuj się kto może! i poczytajcie o tym jak wspomniana instytucja przegrała proces w stanach i musiała wypłacać odszkodowania (w tym 8000 polaków) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Re: Capital Polska IP: *.csk.pl 09.11.07, 15:41 Do: GONZO: a co z tym Panem Markiem? Czemu uważasz że miałby mieć coś wspólnego z firmą Skybiz? Widziałeś go tam czy też masz inne źródła informacji? tak w ogóle to nie jestem ani menago w tej firmie ani wierny pachoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRACH Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 09.11.07, 22:37 No i co tam na sailach każą wam teraz mówić? Panie kupuj bo jest tanio? Oj dobrze że ja nie mam klijentów w CP bo to mega odpowiedzialność i mega subtelne kłamstwo.Nie mógł bym im spokojnie patrzeć w oczy. A wy jak się czujecie maklery? FUUU Sprzedawczyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Re: Capital Polska IP: *.elomza.pl 10.11.07, 08:50 KRACH, nikt tu przecierz nie maklerzy. Skoro pracowałeś w CP to powinieneś wiedzieć że Dom Maklerski znajduje się w Czechach, nazywa się Capital Partners i to właśnie z nim inwestorzy podpisują umowę. To tam są analityci i maklerzy którzy zgodnie z prawem przygotowują spekulacje i przewidywania. Konsultanci w Warszawie te informacje dystrtybuują. Inwestorzy następnie mają wybór: kupić albo sprzedać itd. Zaznaczam też, że gdyby każdy kto iwestuje na giełdzie wygrywał, to nikt by nie chciał pracować - tylko wszyscy grali by na giełdzie. Wierzcie mi - to za poważna branża żeby jakas firma krzak sobie zaczela działac bez zadnego pozwolenia itp itd. Zdrowo przekręcacie fakty i wasze interpretacje na temat firmy są dalekie od prawdy..\ Dla przykładu: piszecie że nie ma podstawy wynagrodzenia i że jak sie upominaliście to straciliście tę pracę czy tam byliście zbywani.. nie jeden taki post widziałem bo osobiście się tym przejąłem bardzo... (na konied wakacji pracowałem w dużej firmie produkującej RTV itp. jak się okazało - za darmo! Dopiero w połowie października dostałem wypłatę za miesiąc sierpień i to po tym jak postraszyłem ich PIPem. Dlatego bardzo teraz jestem uczulony na rzetelne i uczciwe wypłaty wynagrodzenia przez pracodawców). Wracając do CP - po niecałych 2 tyg pracy zapytałem o kase, a że poczytałem tutaj sporo na ten temat wiec miałem duze obawy co do tego jak ta moja rozmowa z przełożonym będzie przebiegać. Okazało się, że firma postiła z moją osobą bardzo w porządku. Potwierdziło to moje przypuszczenie, że WIĘKSZOŚĆ OSÓB PISZĄCYCH TU NEGATYWNE POSTY TO PO PROSTU KILKU NIEWYKSZTAŁCONYCH SZCZENIAKÓW, KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA ANI O DZIAŁANIU DOMU MAKLERSKIEGO ANI O DZIAŁANIU POŚREDNIKÓW ANI W OGÓLE O BIZNESIE. Dla tego mam nadzieję, że cały ten atak firma CP odeprze i będzie mogła działać dalej na naszym poslkim badziewiastym rynku. Moi drodzy - myślę że nikt nie wali w ch.. tak jak nasz kraj - czyli nasz rząd. Warunki socjalne są na takim poziomie rze rzygać się chce. Ludzie kończą studia i pracują za 700 zł i musza być zadowoleni siedząc od 8 do 20 w pracy... Samotna matka która nie ma możliwości isc do pracy bo zajmuje się małym dzieckiem - dostaje 40 zł na miesiąc.. buhahah kto nie wie to powiem że paczka pieluch tyle właśnie kosztuje... Dla mnie CP na dzień dzisiejszy to firma w której przede wszystkim można zarobić(oczywiscie jeśli jest sie pracowitym i ma sie głowę na karku :PP) Dodatkowo - można się dużo nauczyć na temat giełdy, instrumentów finansowych i wielu innych zagadnień związanych z rynkami inwestycyjnymi i kapitałowymi. Wg mnie CP to szansa dla wielu młodych ludzi - studentów.. jak również możwliwość dla polskich inwestorów - bo dzięki tej firmie mogą bez problemu podjąć współpracę z Domem Maklerskim Capital Partners w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: Capital Polska IP: *.interkam.pl 10.11.07, 12:13 Cytat "Dla mnie CP na dzień dzisiejszy to firma w której przede wszystkim można zarobić(oczywiscie jeśli jest sie pracowitym i ma sie głowę na karku :PP)" Ty chyba na głowę upadłeś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Do ANT IP: *.elomza.pl 10.11.07, 15:03 nie upadłem na głowę... ale widzę że nawet nie napisałeś z jakiego powodu uważasz, że miałbym upaść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin7 Re: Do ANT IP: *.bremultibank.com.pl 10.11.07, 18:46 Człowiek zastanów się co piszesz, nie masz pojęcia o rynkach finansowych chyba. Jak to ma być powazny biznes i poważne biuro "maklerskie": 1. z takim systemem opłat i prowzji 2,z takim zarządzaniem kapitału 2. z takim podejściem do klienta 3. z takim podejściem do pracownika I nie pisz proszę, że nie znam się i nie wiem jak wygląda z bliska sytuacja w CP. A to że dla pracowników jest to dobra szkoła to się w pełni zgadzam tylko że jest to szkoła życia a nie rynków finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Re: Do ANT IP: *.elomza.pl 10.11.07, 19:36 ale Capital polska to ani dom maklerski ani biuro maklerskie, więc nie martwcie się. To po prostu dystrybutor informacji i nic więcej. Przy najmniej narazie.. fajnie by było żeby dostali licencje DM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Capital Polska i niewykształcone szczeniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 22:17 to ja niewykształcony szczeniak. studia o profilu bankowym, lata pracy w banku i wykłady dla studentów na uczelni wyższej. jest takie powiedzenie "nikt wam nie da tyle, co ja wam mogę obiecać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gonzo Re: Capital Polska i niewykształcone szczeniaki IP: *.elomza.pl 11.11.07, 09:45 Więc szanowny GONZO - prawda wyszła na jaw... skoro jesteś bankowcem to na pewno pracujesz w firmie, która jest firmą konkurencyjną dla CP. Wiesz.. ja tu też mogę pisać że w PKO BP pracują niekompetentni ludzie a w City Handlowym naciągacze, którzy zaczepiają ludzi na stacjach benzynowych żeby im wcisnąć kartę kredytową... nie licząc sie z tym że głupi polaczek jak najbardziej weźmie karte i zrobi sobie kredyt.. a pozniej dowala mu takie odsetki ze sie załamie a nie je bedzie spłacał.. dwadzieścia kilka procent miesięcznie... wiesz myślę że dla wielu to jest naciąganie... każdy kij ma dwa końce i każdy medal ma dwie strony a punk widzenia zależy od punktu siedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRACH Do Sardynka IP: *.chello.pl 11.11.07, 21:15 Prawnie CP nie jest domem maklerskim to jest jasne,ale czy jako pośrednik C.Partners masz prawo do naganiania klijenta na kupno konkretnej spółki?...NIE!!!,więc zwyczajnie ściemniasz i menadżerowie tego od ciebie wymagają. Kto normalny powierzył by pieniądze człowiekowi bez kwalifikacji zawodowych?? i.........- -kto dba o pieniądze klijenta?! Ty?!...Masz do tego uprawnienia?!...NIE!!!.Klijent podpisując z wami umowę skazuje sie na współpracę z naciągaczami bez kwalifikacji i uprawnień maklerskich.Ile dziennie analizujesz rynek,wykresy,AT,AF.Wiesz co to jest wsparcie i opór???BUHHHAHHA pewnie nie BUHAHHAHA.I takie to właśnie z was telemaklery. Naciągactwo jest wszędzie,ale CP opiera się na bardzo agresywnej MANIPULACJI i nie mi tu sądzić czy to jest już bezprawie. PRACUJ i żyj NADZIEJĄ skoro ona jest tak ci potrzebna,tylko żebyś się nie obudził z ręką w nocniku.Hossa też nie trwa wiecznie,a emerytura się zbliża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SArdynka [...] IP: *.elomza.pl 17.11.07, 00:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10% Do: SArdynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 00:47 Nie brałem udziału w dyskusji do tej pory, ale z zainteresowaniem sobie czytałem:) No i - niestety- chyba muszę to i owo napisać. Pouczasz Kracha, jak należy pisać zwroty grzecznościowe, lub jak pisze się słowo 'klient', tymczasem Tobie należałoby zwrócić uwagę, że słowo cham pisze się przez 'ch'. A 'bezczelna' przez 'bez' a nie 'besz'. No i w Twojej wypowiedzi też znalazło się 'twojemu staremu' - 'twojemu' z małej litery. Taka drobna uwaga - rzucaj kamieniem, jak sam jesteś bez winy. A cała zawartość merytoryczna Twojej wypowiedzi wskazuje, że to Ty jesteś trochę gó..arzowaty. Tekst o 'naciąganiu gumeczki' to niezbyt merytoryczny argument. I parafrazując Twoją wypowiedź - nie gniewaj się, tylko bez słowa przyjmij do wiadomości to, co napisałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4fantastyczna 4fantastyczna@gmail.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:48 Jeśli będziemy umieli to chętnie pomożemy w sprawach CP. 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemakler Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 13:08 Sardynie a jednak jesteś PACHOłEM:> wypinaj się dalej przed czeskimi cwaniaczkami rekinie giełdowy ale nie namawiaj do tego innych.Nie każdy chce być wykorzystywany przez nieudolnych naciągaczy.Twoja naiwność jest szersza niż perspektywa kariery w tym bałaganie.Odnośnie tych szczeniaków jak nazwałeś niektórych to jest to nie bardziej żałosne niż twoja diagnoza dotycząca zarobków ludzi po studiach.Jesteś po prostu pachołkiem i do tego gamoniowatym.I pewnie głosowałeś na kaczyńskiego haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borus28@tlen.pl Re: Capital Polska IP: *.gprs.plus.pl 15.11.07, 17:58 a ja mialem jutro isc do nich na rozmowe i pol dnia spedzilem aby sie do niej przygotowac szukalem wypisywalem rozne rzeczy uczylem sie ich a tu taka lipa o boze co za swiat nie ide jutro jednak na ta rozmowe bezsensu.dzieki za forum i ze wogole na nie trafilem.pozdro dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konewa Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 16.11.07, 08:48 HALO!Witam panie Edwardzie ,miałem do pana zadzwonić w momencie jak będzie działo sie coś ciekawego na giełdzie.Wszystko teraz spada w dół jak gilotyna,może podstawi sie pan i kupi coś na spadku.Mamy rekomendacje spółki Srachka .Bardzo dobra ta Srachka.Nasi analitycy spodziewają się dużych obrotów Srachki.To ile mam kupić?Mamy pakiety od 1000 akcji.ILE !!?? ILE !!??Nie słysze pana,mamy straszny ruch na giełdzie ... .....Nie dziękuje panu to pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnn gzdzie są analitycy IP: *.acn.waw.pl 16.11.07, 11:04 Kurna widział ktoś tam jakiegoś analityka w cp? bo ja na żadnego trafić jakoś nie mogłem, pochowali sie czy co? a sorry analizują ankiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek T. Dzięki za informacje na forum IP: *.centertel.pl 16.11.07, 18:00 Witam wszystkich i dziękuję za informacje na forum. Już drugi raz zdarza mi się, że unikam niepotrzebnego stresu i zawracania d....... Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie się ciepło. Na szczęście takich przypadków jest coraz mniej i ludzie nie dają się tak łatwo wkręcać. I namawiam: sprawdźcie zawsze firmę w Internecie, zanim będziecie marnować swój cenny czas. Pozdrawiam Jacek T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Re: gzdzie są analitycy IP: *.elomza.pl 17.11.07, 00:33 analitycy są pochowani między baniakami na wode... serialnie - sam ich ledwo zauważyłem... a najcięzej było mi znaleść tego co sie w kuchni za mikrofalówką schował. NNN wpadaj do CP i zobaczysz ze jak tam dokładnie sprawdzisz to zobaczysz ich - powaga... hiehie... Z resztą.. ja tam zawsze noszę jednego w skarpetce.. a Ty tu piszesz ze nie widziales zadnego.. ale jesteś ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Capital Re: gzdzie są analitycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:45 Ojoj Widzę że niektórzy straszliwie walczą o CP Ja mam tylko jeden argument. Dlaczego przez pół roku mojej pracy w "Capitalu" bilans portfeli klientów był ciągle taki sam i tych którzy są na plusie na palcach jednej ręki można policzyć. A ich liczba jest porównywalna z liczbą tych, którym za pomocą dźwigni finansowej został wyzerowany portfel. Jak jakiejś firmie nie zależy na stworzeniu dobrej marki tylko na zbieraniu na ratę na Porsche i Chrystler-a, to klient naprawdę nic na tym nie zarobi, no chyba że przypadkiem. Ale to już długo nie potrwa, gwarantuje wam. Pozdrawiam Zgłaszam się jeśli mogę jeszcze jakiś mit obalić. Jeśli będziemy umieli to chętnie pomożemy w sprawach CP. 4fantastyczna@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radson Re: gzdzie są analitycy IP: 195.90.102.* 19.11.07, 18:36 Witam HEH dzisiaj byłem na rozmowie... Koleś wpada i zaczyna gadkę,,, Pierwsze spojrzenie 3 kartki A4 jakimś łamanym językiem zapisane. Nie widzę CV- pierwsze uczycie niepewności... Kontynuuje monolog że praca po 8h i zlecenie za 1600 brutto.... - druga myśl( jak poważna firma chce za takie pieniądze ściągnąć specjalistów) Koleś stara się mówić po polsku, raczej mu to nie wychodzi - Jaka szanowana firma wysyła HR-owca który nie potrafi mówić po polsku? Zaczynam pytać o rodzaj pracy o zasady o rodzaj umowy.... Zaczyna się mówienie bajek z jego strony... - ostatnia myśl która nasunęła by się każdemu myślącemu człowiekowi.. "Spie..j stąd póki możesz" I ostatnia myśl jak kuuuuu.........wwwaaaaaaa można wciągać ludziom taki kit... Jesteście buraki skończone i mam nadzieje że w końcu ktoś wam dobierze się do dupy.... Nie można ludziom wmawiać takich bajek bo niektórzy z nich mają rodzinę na utrzymaniu i pewnie większość w owych czasach kredyty na mieszkanie a przez takich łajdaków można pójść pod most i w kartonie oglądać karton network.. O kolejnych zadowolonych pracownikach CP. HWDP CP I proszę skończcie wyznaczać w waszej firmie drodzy managerowie CP ludzi do odpowiadania na maila na tym forum...Bo każdy kuma o co ho... I tak na koniec pamiętajcie ze wam też może ktoś wcisnąć taki kit... Polak polaka w dupę kopać nie powinien... Dzięks ludzie za poparcie tezy z dzisiejszego dnia... CP to lipa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWKS Re: gzdzie są analitycy IP: *.chello.pl 19.11.07, 19:50 W ch...ludzi robią i napychają kieszeń jakiemuś fagasowi.Ten kto wymyślił ten cały system manipulacji pracownika i klijenta powinien dostać kopa w d...z czuba w sam środek.Dla takich nie mam litości. Żerują na innych wysysając wszystko bez skrupułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRACH USA leci na pysk>>> IP: *.chello.pl 19.11.07, 22:10 Oj niezadowolenie wśród niedoinformowanych klijentów CP rośnie. Miarka się przebierze i wpier...dostaną tzw.osobiści maklerzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdzięczny Ufffffff..... IP: 213.199.198.* 23.11.07, 22:57 Dzięki wam bardzo za te wszystkie posty. Szukam pracy i ucieszył mnie mail z propozycją. Całe szczęście, że trafiłem na to forum. Już kiedyś wpadłem na minę DTC Marketing, byłem na rozmowie, ale nie jestem bardzo głupi i coś tam myślę, na szczęście się zorientowałem w porę. Dzięki wam oszczędzę czas i pieniądze. Tak trzymać, trzeba sobie pomagać i niszczyć takich wyzyskiwaczy. Pozdrawiam was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahagula Re: Ufffffff.....szkoda że klijenci tu nie wchodzą IP: *.chello.pl 24.11.07, 18:30 Mnie to dziwi,że CP jeszcze funkcionuje. Jak w takich sprawach jak finanse można tolerować kłamstwo!!! W innych instytucjach odrazu sie za to leci,a tu menadźer zachęca do jawnej manipulacji.Trzymajcie się z dala od Capital Polska!!! Oszuści i nieudacznicy życiowi szukający drogi na skróty.Cel ważniejszy(KASA) niż człowiek!!! GDZIE JEST KNF!!!!!!!do q..y nędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Sardinos Sie dzieje IP: *.elomza.pl 02.12.07, 11:00 Witam wszystkich załamanych działaniem CP! Mam złe dla Was wieści: firma sie rozwija, działa proężnie i cały czas do przodu idzie. Ja w końcu jestem zadowolony z zarobków :) Jakoś ciężko mi znaleźć jakieś nowe info z KNF itp itd.. chyba drodzy Państwo sprawa gaśnie powoli.. tylko kilku niespełnionych konsultantów wylewa swoje krwawice na forum hehe no cóż... powstają nowe biura.. CP w czechach puszcza na rynek coraz wiecej $ polskich inewstorów.. Dyrektywa w listopadzie weszła dotycząca doradztwa inwestycyjnego. chyba kazdy z was z czasem napisze.. coz moze warto było tam zostac... Życze wam zebyscie se znalezli fajna prace - nik wam nie kaze pracowac w cp - w koncu pewnie macie wszyscy takie umiejetnosci.. Pozdro... nie odpisujcie na ten post bo ja juz tu przestaje zaglądac :PP Jedna jeszcze rzecz: ciesze sie ze nie zrezygnowałem po tym jak poczytałem to forum... chociaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Sie dzieje IP: *.acn.waw.pl 01.04.08, 23:34 Jak zaczniesz uciekać przed klientami... pożałujesz... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amilo Re: Capital Polska - konsultant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 01:12 Mam pytanie odnosnie nazwy stanowiska w CP. Czy dobrze rozumiem, ze opisywane na tym forum zarobki i warunki pracy dotycza stanowiska tzw. konsultanta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Capital Polska - konsultant IP: *.acn.waw.pl 27.11.07, 01:22 Dobrze rozumiesz. Wszystkie proponowane tam stanowiska od brokerów przez specjalistów po konsultantów to jeden i ten sam grzyb. firma kiedyś zatrudniała brokerów, ale jak sie okazało ze nie ma licencji "pozatrudniała" konsultantów którzy robią to samo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel c Re: Capital Polska - konsultant IP: *.acn.waw.pl 28.11.07, 14:17 z tego co czytam to mozliwe ze da sie tam zarobic ale ja jednak podziekuje. nie podoba mi sie kiedy ktos mnie oszukuje chociaz ten Czech imieniem Daniel wydal mi sie naprawde w porzadku. chce znalezc jakas rozwojowa prace, na pieniadzach az tak bardzo mi nie zalezy. poza tym podstawa (niewazne jak duza, moze byc nawet 1000) daje przynajmniej jakiekolwiek poczucie bezpieczenstwa, czego w CP widocznie brak. ciezko naklonic pracownika jesli proponuje mu sie nic! poza tym CP zdaje sie ze ma tylko 2 miejsca wykupione do parkowania a to tez dziwne. moze jakby miejsce dla mnie wykupili to zastanowilbym sie ;) jutro mialem isc na 7.45 ale jednak rezygnuje. Panie Danielu...przykro mi i pozdrawiam. (mozliwe ze sie myle co do CP ale no coz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: Capital Polska - konsultant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:33 oh jakie to szczescie ze mam jutro jeszcze jedna rozmowe o prace i nie prasowalem na darmo sobie koszuli po lekturze nawet czesci postow na tym forum odechciewa sie jakichkolwiek kontaktow z ta "firma" byc moze bedzie jeszcze glosno o cp ale mysle ze beda to raczej newsy w kontekscie wielkich afer finansowych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo czeskie cwaniaczki - przeczytajcie to koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:36 Szerokim łukiem omijać te firme... jeżeli ktoś myśli, że zacznie zarabiać konkretną kasiorę niech się mocno zastanowi bo to g#$%@ prawda. Zreszta popatrzcie na dlugość tego blogu. szkolenie? jakie szkolenie?! Miałem wrażenie że idę na rozmowę w sprawie asystenta maklera a tu tak zwany "boiler room" i gęby młodych ludzi pod ciśnieniem bo nie zamknęli żadnego deal'a od tygodni! Będą przynajmiej mieli podstawę? Raczej nie bo chłopaki z południa wymagają od Ciebie nierealną ilość zleceń. Tak więc dzieciaki dzwonią i opowiadają bajki o rzeczach o których nie mają absolutnego pojęcia. (każdy przecież tam może pracować) A poza tym dzwonią do klientów z beznadziejnych databaz. Kumpel zadzwonił i okazało się, że gośc którego szuka nie żyje od dziesięciu lat! Żona zmarłego nieźle go werbalnie skopała (użyłbym innego dobitnego słowa ale chce by to ktoś przeczytał końcu;). A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis pustyni Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:01 Otrzymałem dzisiaj mailem zaproszenie na rozmowę do Capital Polska po umieszczeniu CV n jednym z portali pracy. Oczywiście postanowiłem sprawdzić, co to za firma i trafiłem na to forum. Firma faktycznie znajduje się na czarnej liście Komisji Nadzoru Finansowego: www.knf.gov.pl/knf/index.jsp?place=Menu07&news_cat_id=938&layout=2&page=0 Mail poza brakiem konkretnych informacji na temat na temat stanowiska pracy był niespersonalizowany i wysłany z listy zbiorczej, co jest dyskfalifikujące od strony HR. Polecam zignorować tę firmę i szukać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farel Re: Capital Polska IP: *.sggw.waw.pl 03.12.07, 17:32 Byłem dziś na drugim spotkaniu i powiedzieli mi "damy panu szansę, proszę przyjść jutro o 7:45". Całe szczęście, że trafiłem na to forum. Dzięki wszystkim za ostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bor Re: Capital Polska IP: *.chello.pl 03.12.07, 18:54 ja miałem być dzisiaj na drugim, ale miałem wątpliwości i nie poszedłem. I zadzwonił do mnie Pan i namówił na jutro na spotkanie ale na szczęście też trafiłem na to forum. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trial Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 18:58 witam dziś byłem na rozmowie, też mam mieszane uczucia. niech ktoś mi powie czy tam sie nic nie zmieniło i nadal jest tak beznadziejnie jak na początku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleju Re: Capital Polska IP: *.aster.pl 05.12.07, 15:01 Jedno mnie zastanawia. Dlaczego firma CP nie założyła oficjalnego Domu Maklerskiego w formie oddziału CP w Polsce. Przecież do tego nie są duże wymagania. Kapitał założycielski + 2 ludzi posiadający uprawnienia do działalności maklerskiej + dobra opinia czeskiej Komisji Nadzoru. Czyżby bali się tego ostatniego?? Bo z kapitałem założycielskim nie sądzę by mieli problem a znalezienie 2 maklerów nie byłoby takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Capital Polska w Polsce IP: *.elomza.pl 06.12.07, 22:49 mnie tez zastanawia czemu ich nie ma jako DM w Polsce.. szkoda a może odpowiedź znajdziecie jak z was wypije troszkę krwi :):) world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35198131 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sardynka Capital Polska w Polsce IP: *.elomza.pl 06.12.07, 22:49 mnie tez zastanawia czemu ich nie ma jako DM w Polsce.. szkoda a może odpowiedź znajdziecie jak z was wypije troszkę krwi :):) world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35198131 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Do Elizy Capital Polska w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 20:20 pytanie do Elizy zostałaś tam, czy ten czech o farbowanych włosach ciągle mami tymi sumami i odbiera fałszywe telefony podczas rozmowy kwalifikacyjnej od rzekomo świeżego pracownika który już zarabia po miesiącu 17 tys na łape...haha... sam koleś chwali sie ze ma dużo kasy i ciągle zarabia a ma brudne paznokcie, tandetny zegarek i brudne buty... moja babcia mówiła że po butach poznasz człowieka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: Do Elizy Capital Polska w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:39 Capital dało nowe ogłoszenia na stanowisko konsultanta, wiec podbijam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Break Re: Do Elizy Capital Polska w Polsce IP: *.elartnet.pl 08.01.08, 16:52 Taki niby cały złoty ten zegarek, tak? HE! Taki sam ma pan Jacek z CP w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłytelemakler Re: Capital Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 11:10 dlatego bo nie znalezli zadnego polskiego maklera ktory by chcial wszystko wziasc na siebie , zaden nie chcial odpowiadac za te przekrety... proste i to jest odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś