Dodaj do ulubionych

Garmond - najgorsza firma

IP: 83.238.196.* 17.04.07, 19:43
Garmond Press najgorsza firma jaką znam. Uważajcie na nią!!! Niestety
miałam "przyjemność" w niej pracować.
Kierownictwo...... szkoda mówić, bez wiedzy, kwalifikacji i wykształcenia. O
wypłatę, swoje zarobione pieniądze trzeba dosłownie żebrać. W dodatku bardzo
często się zdarza że nie dostaje się kwoty na którą się umawiano (bo na
umowie
oczywiście widnieje najniższa krajowa). Umowy w ogóle sporządzane na
niekorzyść
pracownika. W firmie panuje totalny chaos, bałagan i nieład. Mnóstwo spraw
niezałatwionych, mnóstwo niezadowolonych klientów, od reklamacji urywają się
telefony. Pracownik traktowany jest jako tania siła robocza, nikt się z nim
nie
liczy. Praca w nadgodzinach to standard. Za nadgodziny nikt oczywiście nie
płaci, nie ma też mowy o tym aby je sobie wybrać. Bardzo często trzeba
przychodzi do pracy w niedziele i święta. Ogólnie TRAGDIA!!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: bloodymarry Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 18.04.07, 16:01
      Ocho, znam firme. Firma w której pracuję parę lat temu brała od Garmondu
      gazety. Tak jak mówisz rzeczywiście tragedia. Gazety zamawialiśmy na 07:00 a
      były przypadki że trafiała do nas po 11:00. No i te poślizgi..... Dostawaliśmy
      np. Wprost z tygodniowym opóźnieniem kiedy wychodził już następny numer. Teraz
      bierzemy gazety z Ruchu i już się te problemy skończyły.
      • Gość: kkkkkkkk Re: Garmond - najgorsza firma IP: 212.122.223.* 19.04.07, 13:52
        świeta prawda nie bierzcie gazet z tej firmy
        • Gość: Zegarowy Re: Garmond - najgorsza firma IP: *.st.vc.shawcable.net 20.04.07, 00:10
          Ta firma = ZERO
          • Gość: jona846 Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 20.04.07, 10:15
            a skąd znasz jeżeli można zapytać? Pracowałeś tam?
    • gwiazda_podkarpacia Re: Garmond - najgorsza firma 20.04.07, 13:52
      no to mnie zmartwiliscie, bo właśnie dziś zadzwonił do mnie człowiek,
      żebym przyjechała na rozmowę...
      chyba pojadę i zobaczę..
      • Gość: jona Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 20.04.07, 14:33
        A jakie miasto? Uważaj żeby cię nie zbajerowali na tej rozmowie. Bo ładnie
        mówić to oni potrafią, jeszcze uwierzysz że to najlepsza firma pod słońcem.
        Najlepiej od razu zapytaj się jakie są warunki umowy. Z umową to wygląda tak że
        masz na niej wpisaną najniższą krajową (936 zł Brutto co daje na rękę 675 zł).
        Reszta to premia uznaniowa przyznawana co miesiąc w zależności decyzji Zarządu.
        W ptaktyce wygląda to tak że jak jesteś na urlopie (mała szansa że w ogóle
        dostaniesz) albo zachorujesz i jesteś na zwolnieniu no to już po premii,
        dostajesz tylko podstawę. Ogólnie z Garmondu jest teraz dużo ogłoszeń ale czy
        zastanowiłaś się dlaczego taj jest? Po prostu nikt tam nie wytrzymuje.
        Największe braki mają w Krakowie i Warszawie. Wiem że we Wrocławiu i Katowicach
        też nie jest za ciekawie.
        • gwiazda_podkarpacia Re: Garmond - najgorsza firma 20.04.07, 14:45
          oferta z Warszawy. szczerze powiedziawszy dopiero od niedawna zaczęłam się
          interesować tym rynkiem, więc nie wiem jakie oferty tam były wcześniej.
          chyba tam nie pojadę.. zeby tam dotrzeć, muszę pokonać 400 km, więc chyba
          nie warto dla tak niepewnej firmy..
          • Gość: jona Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 20.04.07, 14:54
            Powiem Ci jak jest w Warszawie. Na temat umowy już pisałam (najniższa krajowa +
            premia). Generalnie na rękę dostajesz ok. 1000 zł (nie muszę chyba pisać że jak
            na Warszawę to śmieszne pieniądze). Sama praca jest dosyć ciężka z tego względu
            że jest jej dużo (powód - ciągle za mało pracowników). Czasami nawet nie masz
            kiedy zjeść śniadania. Nie wiem konkretnie na jakie stanowisko potrzebują.
            Najgorzej jest w biurze obsługi bo tam telefony urywają się od reklamacji. Na
            innych stanowiskach jest np. praca zmianowa (jeden tydzień pracujesz od 8 do 16
            drugi tydzień od 13 do 21). To są tylko godziny teoretyczne bo w praktyce
            siedzisz średnio godzinke dłużej. Raz w tygodniu wystawiane są faktury i wtedy
            kończsz około północy. Do tego są dyżury w soboty, niedziele i święta. Nic
            ciekawego. Sama widzisz że jak na takie warunki to pensja jest opłakana,
            dlatego tam ludzi brakuje.
            • gwiazda_podkarpacia Re: Garmond - najgorsza firma 20.04.07, 15:03
              no to juz wiem dlaczego tak szybko zadzownili i dlaczego chcą się tak
              szybko spotkać.. niestety, na 1000zł nie mogę sobie pozwolić..
              ehhh...jeszcze pare osób ma mi dać znać o co chodzi, czekam..
              • Gość: jona Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 20.04.07, 15:14
                oni dają tak mało bo zawsze znajdzie się ktoś kto za te pieniądze zgodzi się
                pracować. ta praca nie jest trudna, jest tylko jej dużo i jest bardzo
                monotonna. generalnie nie trzeba żadnych kwalifikacji dlatego pracodawcy nie
                zależy na tym żeby osoba była wykształcona. pracuja tam dziewczyny zaraz po
                liceum dla których jest to pierwsza praca, które do tego mieszkają jeszcze z
                rodzicami więc im ten tsiąc wystarczy na ciuchy i kosmetyki.
    • Gość: dziki Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 25.04.07, 11:17
      o tak, zdecydowanie najgorsza!!
      • Gość: jopek Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 27.04.07, 21:47
        popieram
        • Gość: xxxxxxx Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 07.05.07, 16:01
          ja też
          • Gość: lover Re: Garmond - najgorsza firma IP: 83.238.196.* 16.05.07, 16:48
            cos kiedys slyszlem o tej firmie ale chyba nie bylo to nic dobrego
      • Gość: wiki Re: Garmond - najgorsza firma IP: 82.160.18.* 20.02.08, 21:55
        garmond to porażka, kadra niech sobie rusków zatrudni, oszukują ludzi, wieczne
        kary, ciągłe przyjęcia bo ludzie się zwalniają , lepiej pracować w supermarkecie
    • Gość: były pracownik Re: Garmond - najgorsza firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:59
      Podpisuję się pod tematem w 100%.
      W firmie panuje chaos, niezorganizowanie, brud;
      Budynek z zewnątrz jak i wewnątrz przypomina opuszczoną ruderę do której wlazła
      z butami marna firemka.
      Firma nie stwarza warunków pracy (biuro to otwarte sale z oknami od południa,
      brak klimatyzacji - gorąc nie do wytrzymania latem, zimą natomiast zimno hula po
      pomieszczeniu. Pomieszczenia socjalne (jeszcze gorzej) bez okien i dopływu
      powietrza -skutek: gdy za oknem ciepło, w środku nie da się wytrzymać - istna
      saułna.
      Firma nie daje potrzebnych narzędzi pracy: baaardzo przestarzałe programy,
      sprzęt biurowy często wręcz zabytkowy, materiały biurowe trzeba trzymać w zębach
      itp...
      Polityka firmy nie jest zorientowana na cele, a na zyski poszczególnych
      jednostek! W przeważającej części kadra zarządzająca nie posiada dostatecznych
      kwalifikacji, są to osoby protegowane.
      Największą i najcięższą robotę wykonują pracownicy szeregowi... za ok 1000zł
      miesięcznie! Zarobki są niewspółmierne do zakresu obowiązków za które
      odpowiadają. Laury za ich osiągnięcia zbierają protegowani.
      Nadgodziny są standardem za który nie płacą i nie można ich odebrać. Rotacja
      jest ogromna. Nikomu tam nie zależy na pracowniku, na człowieku. Liczy się
      pieniądz w kieszeni, swojej kieszeni.
      Cud, że ta firemka jeszcze istnieje na rynku...
      Dla własnego dobra i spokoju - trzymajcie sie od niej z daleka!
      • daniel081 Re: Garmond - najgorsza firma 25.09.07, 15:57
        Jak wyglada praca w tej firmie na umowie agencyjnej? (Wlasna dzialalnosc).

Praca w charakterze kontrolera podleglych kioskow.
        • Gość: Lu Re: Garmond - najgorsza firma IP: *.chello.pl 19.12.07, 11:03
          Ej czemu trzy czwarte wpisow tu, pochodzi od jednej osoby ktora pisze, pod roznymi nickami? Wywali Cie z pracy bo kradles/as olowki?
          Pewnie tak i teraz odreagowujemy. A wg, mnie garmond to jedna z lepszych firm kolpolterskich. I placa znacznie lepiej niz 1000 zeta.
          • wrc1234 Re: Garmond - najgorsza firma 21.12.07, 01:15
            Pozdro dla blachy ( bo wiem że tu zagląda )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka