Dodaj do ulubionych

Millenium Bank W-wa

19.06.07, 22:36
Właśnie jestem po dwóch rozmowach o prace w tym banku w warszawie chciałabym sie dowiedziec czegos wiecej o tej pracy ..
stanowisko to asystent klienta .. jesli chodzi o pensje to znam natomiast chciabym sie dowiedziec o atmosfere w pracy o
kierowników i czy sa osoby zadowolone z tej pracy .. ?? Bardzo dziekujez góry za odzew bo po przeczytaniu jedego z watkow na temat
tego banku waham sie czy przyjac ta prace prosze o obiektywne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • olgaaa.dori Re: Millenium Bank W-wa 25.06.07, 22:56
      czy mógłbyś ktoś napisać czego mogę spodziewać się po stanowisku Asystent Klienta? przeszłam rozmowy kwalifikacyjne, ale mam jeszcze
      czas ponieważ szkolenie i praca zaczynają się w lipcu. czytałam fora na temat tego banku, i przyznam, że opinie nie nastawiają
      mnie pozytywnie. czy trzeba podpisywać jakieś lojalki uniemożliwiające "normalne" wypowiedzenie umowy po tych szkoleniach i
      wstępnym okresie pracy w przypadku kiedy praca nie będzie mnie zadowalała?

będę wdzięczna za wszelkie uwagi na temat wewnętrznych reguł panujących w tym banku "wiążących" pracownikowi ręce i
      uniemożliwiających podejmowanie decyzji związanych ze zmianą pracodawcy.

pozdrawiam!
      olgaaa
      • Gość: gość Re: Millenium Bank W-wa IP: *.chello.pl 02.07.07, 23:05
        Pracowałam 6 lat, byłam na paru szkoleniach. Na odchodne musiałam oddać 3,8
        tys. zł za lojalki.
        W trakcie niby jest super. Możesz nawet chodzić na "darmowy" angielski. Ale na
        wyjściu trzeba oddać kasę. W sumie nie dziwię się im. Ale szkolenia są
        dobrowolne. Nie chcesz - nie uczęszczasz - nie podpisujesz umów szkoleniowych.
        Ale czsem nawet się opłaca. Zapłacili mi za studia podyplomowe, a na wyjściu
        zwraca się 75% wartości poniesionych przez bank kosztów. Zapłacli mi 5 tys. a
        ja musiałam oddać 3,75 - i tak jestem do przodu a studia były dobrym atutem
        przy szukaniu nowej pracy :-)
        Nie taki diabeł straszny...
        Dużo się tam nauczyłam i jestem im za to wdzięczna - teraz zbieram plony... w
        innym banku :-)
        • olgaaa.dori Re: Millenium Bank W-wa 03.07.07, 17:03
          dzieki wielkie za jakis konretniejsze naswietlenie tej sprawy ..
          czyli jednak sa lojalki .. pytanie odmnie czy podpisuje sie je na samym poczatku wspolpracy a jesli tak to na ile sie podpisuje dziekuje za odp
          • Gość: Gość Re: Millenium Bank W-wa IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:46
            Podpisuje się je przed szkoleniem. Dopiero jak już zostaniesz na szkolenie
            skierowana i wiadomo ile ono będzie bank kosztować. Lojalka obowiązuje 2 lata.
            Tzn. jeśli zwolnisz się zanim minie 24 miesiące od daty zakończenia szkolenia
            płacisz (75% kosztów szkolenia). Ale jeśli zwolnisz się w 25 miesiącu - nie
            płacisz nic.
            Przed każdym szkoleniem podpisujesz nową "umowę szkoleniową" na konkretne
            szkolenie i na konkretną kwotę.
            Ale żeby było jasne, lojalki dotyczą tylko szkoleń organizowanych przez firmę
            zewnętrzną. Jeśli szkoli Cię pracownik z działu szkoleń lub product manager -
            to jest za darmo...
            • olgaaa.dori Re: Millenium Bank W-wa 04.07.07, 08:47
              dzieki za ten wrescie konkret o ktory mi chodzilo :)
              serdecznie dziekuje :)
    • olgaaa.dori Re: Millenium Bank W-wa 01.07.07, 19:44
      naprawde nikt sie nie orientuje ???
      • Gość: ... Re: Millenium Bank W-wa IP: *.chello.pl 02.07.07, 09:14
        Skorzystaj z opcji SZUKAJ. Millennium to syf.
        • olgaaa.dori Re: Millenium Bank W-wa 02.07.07, 10:03
          szukalam ale nic o lojalkach nie znalazlam po prostu chialaby sie torche dowiedziec o zasadzie zatrudnienia ...
    • zoozia_froozia Re: Millenium Bank W-wa 02.07.07, 10:17
      byłaś na tylu rozmowach i nie zadałaś pytań na dręczące cię tematy? jeśli ci
      zaoferowano pracę, to może zadzwoń i dopytaj albo poproś o projekt umowy do
      przeczytania. jeśli nie otrzymasz odpowiedzi na temat lojalki itp. to będziesz
      miała obraz firmy, do której aplikujesz i wtedy podejmiesz decyzję...życzę
      powodzenia
    • iamfind Re: Millenium Bank W-wa 02.07.07, 22:14
      witaj!jak sie dostałas do milenium?ja wysyłałam z neta i nawet mnie nie
      zaprosili na rozmowę.a mam doświadczenie pracy w banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka