paolkag 29.12.07, 12:51 Witam! Czy ktoś z was orientuje się moze ile zarabia doradca w AXA? Na czym dokładnie polega ta praca? Jaką macie opinię o pracy w AXA? Z góy dziękuję za szybka odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trollin Re: doradca finansowy w AXA IP: 213.184.17.* 01.04.08, 11:24 Piszcie, ludzie ta firma ostro się reklamuje -a nikt nie chce pisać jak tam jest- zarobki , atmosfera itp ?/ Piszcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domichał Re: doradca finansowy w AXA IP: *.gprs.plus.pl 04.04.08, 17:12 cześć słuchajcie, będę w poniedziałek na rozmowie w sprawie pracy więc postaram się coś napisać...jezeli bym zapomniał to podaję gadu 6407828 niewidoczny, w poniedziałek wieczorkiem piszcie śmiało to coś podpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: doradca finansowy w AXA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:53 ja juz bylem na rozmowie, zero stresu wszystko na luzie. Rozmowa 3stopniowa tzn.menager, kierownik (nie pamietam dokladnie z jakim tytulem)i dyrektor regionalny. Bez wiekszego stresu,zostalem przyjety,a pieniadze z tego co obiecuja to 3-5tys z malym wkladem pracy jak to bedzie faktycznie w poraktyce to napisze za jakies 3miesiace. Narazie czeka mnie miesieczne szkolenie za ktore zaplaca mi 1000zl potem w drugim miesiacu nieby szkolimy sie dalej ale juz oczekujma jakegos wyniku,niepamietam dokladnie jakie to mialobyc zadanie ale po wykonaniu go mamy 2,5tys,i w 3cim juz miesiacu pensja tez ma skoczyc do 4 wiec zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: doradca finansowy w AXA IP: *.sdl.vectranet.pl 05.06.08, 00:02 Gdybys mogl powiedziec jak sie dalej rozwija Twoja kariera w AXA i o co Ciebie pytali na rozmowie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racon Re: doradca finansowy w AXA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:40 Napiszcie bo tu są posty pochwalne a na mieście slyszałem podle historie o nich .. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: doradca finansowy w AXA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 12:19 Zapomniałeś tylko dodać że wynagrodzenie jest w formie premii UZNANIOWEJ w dodatku czyli możesz wyrobić normę i nie dostać kaski, wiem bo przeszłam, na pół roku przepracowane i to nie z niewielkim wkładem wręcz przeciwnie można dostać jak się okazuje 2 pensje bo dyrektor przyznający premię oczekiwał nie 85% produkcji (wg umowy wymagane 80) a np 110%. to podziel te super zarobki po 4-5 tys na 6 m-cy czasem na etacie jest więcej a co ważniejsze regularnie i nikt Cię nie obraża ani nie poniewiera Tobą jak szmatą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babal Re: doradca finansowy w AXA IP: *.chello.pl 15.07.08, 09:19 Witam,ja również pracowałem w AXA i nie jest prawdą że premia jest uznaniowa.Wysokość zarobków owszem są regulowane przez premie ale nie uznaniowe a zadaniowe a to chyba lekka różnica.Dyrektor nie może ot tak sobie stwierdzić że " wg mnie wykonałeś za mały plan", ponieważ kwestie premii dokładnie reguluje umowa i jej załączniki.Radzę oczywiście dokładnie przeczytać, szczególnie regulaminy wynagradzania przed podjęciem decyzji.Wysokość dochodów zależy na pewno głównie od nas ale jak już ktoś zauważył nie jest to praca na etacie i na pewno nie łatwa szczególnie na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: doradca finansowy w AXA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:20 Twoim zadaniem będzie wciskanie polis klientom :) im więcej sprzedasz tym więcej masz kasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
1-babel Re: doradca finansowy w AXA 17.07.08, 13:59 jeżeli Piszesz o " wciskaniu " polis to chyba coś źle zrozumiałeś podczas rozmowy rekrutacyjnej( jeśli na takiej byłeś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka dolnośląskie Re: doradca finansowy w AXA IP: *.tvk3.pl 03.02.10, 15:07 Zapłacą Tobie 1000 brutto, więc dostaniesz ok. 800 zł, ale, czy powiedzieli o tym?Pierwsze 2 m-ce bez stresu, bo trzeba małą produkcję zrobić, ale potem, to możecie zapomnieć. Do wyrobienia kilka tysięcy zł. produkcji za którą dostajesz z prowizją ok. 3 tys. Pamiętajcie, że żadnej pensji stałej nie ma!!! to ściema jest, bo jak nie zrobisz całej produkcji, to dostaniesz 800 zł, przy dobrych wiatrach, a masz koszty: zus,paliwo, księgowa, podatki itp. Po 3 miesiącach czeka Was tzw.tydzień axa, szkolenie sprzedażowe i jest to coś naprawdę jedynie dobrego w tej współpracy. Potem sami zobaczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka dolny slask Re: doradca finansowy w AXA IP: *.tvk3.pl 03.02.10, 15:12 Gość: miśka dolnośląskie IP: *.tvk3.pl 03.02.10, 15:07 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Zapłacą Tobie 1000 brutto, więc dostaniesz ok. 800 zł, ale, czy powiedzieli o tym?Pierwsze 2 m-ce bez stresu, bo trzeba małą produkcję zrobić, ale potem, to możecie zapomnieć. Do wyrobienia kilka tysięcy zł. produkcji za którą dostajesz z prowizją ok. 3 tys. Pamiętajcie, że żadnej pensji stałej nie ma!!! to ściema jest, bo jak nie zrobisz całej produkcji, to dostaniesz 800 zł, przy dobrych wiatrach, a masz koszty: zus,paliwo, księgowa, podatki itp. Po 3 miesiącach czeka Was tzw.tydzień axa, szkolenie sprzedażowe i jest to coś naprawdę jedynie dobrego w tej współpracy. Potem sami zobaczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: doradca finansowy w AXA IP: 83.238.44.* 18.07.08, 17:13 ty sam szukasz klientów aktywnie w przeciwieństwie do open finance np. i do tego masz mniejsze zarobki o jakąś połowę (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egnever Re: doradca finansowy w AXA IP: *.gprs.plus.pl 17.10.08, 14:38 czemu nikt nie pisze o zakładaniu własnej działalności?? ogólnie to niczego więcej się nie dowiedziałam z forum niż z tego co usłyszałam na dwóch rozmowach... czeka mnie trzecia rozmowa z dyrektorem regionalnym, ale mam wątpliwości czy ryzykować... bo dla mnie to ryzyko, mam stałą pracę i muszę z niej zrezygnować bo axa oczekuje wyłączności... (co w sumie rozumiem) napiszcie jak się pracuje... słyszałam opinie że nie jest tak różowo jak to przedstawiają Odpowiedz Link Zgłoś
alagwozdz Re: doradca finansowy w AXA 21.10.08, 13:33 Hej tez szukam na forum jakis wiadomosci na temat tej firmy:) Przeszlam wszystkie etapy. Dostalam sie ale tez mam obawy. Czy ryzykowac i zakladac wlasna dzialalnosc. Czy teraz znajda sie jacys klienci na fundusze inwsetycyjne itp. Gdzie bylas na rozmowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: doradca finansowy w AXA IP: *.kalisz.mm.pl 21.01.09, 09:18 Po pierwsze nie ma żadnej premii uznaniowej tylko zadaniowa i produkcyjna. Teraz wchodzi tylko produkcyjna. Jeśli chodzi o 'wciskanie plis' to nie musisz sprzedawać polis jeśli uważasz że to strata pieniędzy kienta (choć grupówki są bardzo korzystne), możesz się skupić na ofe. Każdy ma ofe a AXA to jeden z liderów. Do tego możesz sprzedawać plan inwestycyjny który też jest niczego sobie. Jeżeli uważacie że to wciskanie to znaczy że sami nigdy nie zainwestujecie i skończycie na marnej emeryturze. Ja sam nie wierzę że za 30 lat dostanę z zusu jakąkolwiek emeryturę. A co do własnej działalności to zarabiając 3,5-4 tysiące musisz mieć działalność chyba że wolisz dostawać połowę tego. Ludzie nie bójcie się działalności, wynajmujecie sobie księgowego za stówkę miesięcznie i się tym nie zajmujecie. A możecie na firmę parę rzeczy kupić. Fajne telefony są w ofercie dla firm:) Standardy firmy bardzo wysokie, wiem bo mam porównanie z dwóch innych firm. I jeśli chcesz się rozwijać (być trenerem, menagerem) oczywiście spełniając odpowiednie warunki, nic nie stoi na przeszkodzie. No i szkolenia wyjazdowe... sama rozkosz i luksus... spa, Gołębiewski... Jeśli nie boicie się tego rodzaju pracy albo macie doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej gorąco polecam. pracuję już 2 lata i nie zamieniłbym się z nikim z ING, Expandera czy Europartnera. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: doradca finansowy w AXA IP: *.cofund.org.pl 21.01.09, 12:12 Są znacznie bardziej atrakcyjne sposoby oszczedzania niz plan inwestycyjny AXA. Mozna zapewnić sobie emeryturę w inny sposób a nie koniecznie dać zarobić bardzo wysoka prozwizje akwizytorowi i zapewnić mu pobyt i szkolenia wyjazdowe."cyt > sama rozkosz i luksus... spa, Gołębiewski", dla którego nie liczy sie dobro klienta tylko jego prowizja. Osobiscie zrezygnowałam z tego produytu (totalny niewypał- wysoka strata) i kupiłam fundusze w mbanku bez prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: doradca finansowy w AXA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 15:21 Witaj, Jeśli naprawdę chcesz zostać doradcą finansowym a nie chcesz rezygnować z posady (u mnie nie trzeba), nie lubisz narzuconych limitów sprzedaży oraz chcesz mieć szerszą ofertę dla klienta (nie tylko AXA ale też Skandia, Generali, Signal Iduna i inne) proszę na pisz na maila: maziaber@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janekkowalski1984 Re: doradca finansowy w AXA IP: *.chello.pl 28.01.09, 20:18 Witam wszystkich zainteresowanych praca w AXAJ Byłem niedawno na rozmowie kwalifikacyjnej. Przeczytajcie to zanim popełnicie ten sam błąd co ja. 1. Na rozmowę przyszedł pan MANYDZER( nie mylić z managerem) zespołu na ulicy 3 Maja 9 w zastępstwie osoby , z która byłem umówiony( podobno chora..........taaa hehe) 2. Koleś podaje zwiędłą dłoń(moje 1 wrażenie – koleś jest GAYEM, nie wiem u kogo się ubiera ale przy mnie wyglądał jak mój podwładny hehe) 3. CV. Moje 1 pytanie czy zapoznał się z moim CV ? Odpowiedz: NIE(hehe żenada i bezczelność i o czym będziemy rozmawiać?).Koleś zapewnia ze to nic nie szkodzi i opowie mi o firmie...( wezmą każdego frajera z ulicy który będzie zdobywał dla nich klientów- bazujecie na własnych kontaktach rodzinnych- wciskacie im produkty, pretensje będą mieli do was...) 4. Pseudo manager opowiada o sobie: pracowałem w bankach, proponowano mi stanowiska kierownicze(z trudem powstrzymywałem się od śmiechu-to co on tu robi skoro miał tak wielkie możliwości w BANKACH hehe) 5. Dalej opowiada jak to ważna jest ścieżka kariery ( czy to cos nowego?) 6. Żadnych konkretów na temat obowiązków i zarobków- koleś mydli oczy 7. Jak go przycisnąłem to w końcu dowiedziałem się następujących rzeczy: Zarobki- cyt. da się wyżyć ( sami to oceńcie hehe) Praca- zdobywanie klientów( Pytam na czym to polega? Koleś odpowiada: Polega to na zdobywaniu klientów( w tym momencie uświadomiłem sobie ze mam do czynienia z osoba ‘specjalna’, Pytam jeszcze raz :Na czym to polega konkretnie? Otrzymuje odpowiedz : No... na pozyskiwaniu klientów( hehe bez komentarza) 8.Pytanie jak się widzę w tej firmie(ledwo się powstrzymałem żeby powiedzieć że się NIE WIDZĘ w tej ‘firmie’ hehe) 9.Na koniec zero kultury- koleś nie podaje ręki- pewnie już nie ma siły bo wygląda jak warzywo hehe 10.Do szanownego pana MANYDZERA- nie miałem gdzie wypluć gumy więc może się na nią natknąć hehe WNIOSKI: strata czasu, praca typu sprzedawca RAIN BOW, musicie prowadzić własna działalność gospodarczą( to nie jest umowa o prace!!!!),nie ma stawki stałej tylko system prowizyjny. Dla chętnych dane pana MANYDZERA. Zdecydowanie odradzam!!!!! Koleś szuka jeleni hehe. Pozdrawiam J janekkowalski1984@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: doradca finansowy w AXA IP: *.sfc.pl 19.02.09, 18:06 Pracuję w tej firmie 4 miesiące kasa za pierwsze 3 na waciki nie wystarczyła, marne grosze. W 4 trochę lepiej, nie dajcie się zwieść obiecywanymi milionami, wycieczkami itp. Szukam czegoś innego bo przyszłości w tej firmie nie widzę. Normalna akwizycja, nagabywanie ludzi, z czasem prowadzi do tego, że na piwo byś się chciał ze znajomymi umówić a ci telefonu nie odbierają bo myślą, że coś im wcisnąć chcesz. Nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxaaa Re: doradca finansowy w AXA IP: *.chello.pl 27.02.09, 11:23 w jakiej wysokości masz prowizje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin2 Re: doradca finansowy w AXA IP: 87.105.243.* 03.05.09, 07:47 Może z innej beczki. Przyvchodząc do pracy do firmy myślałam o niej w superlatywach. Wydawało mi się, że atmosfera jest tam całkiem fajna, a Dyrekyor i Manager to ludzie poważni. Odbyłam szkolenie w pomieszczeniu górnym i zaczełam pracę. W Opolu byliśmy jeden dzień. Nie było tygodnia AXA. Pracuję (obecnie jestem na zwolnieniu) dla oddziału Opole, Filia Jelenia Góra. Na początku denerwowało mnie to, że kiedy gdzieś dzwoniłam, wiecznie przerywał telefony telefon od Dyrektora albo jego księgowej, brakowało np komputera u nas w filii, potem, że np manager nie chciał pojechać z przedstawicielem dalej w Polskę do klienta. Wytrzymywałam jednak. Pewnego dnia, a dokładnie 20. kwietnia 2009 r. odbyło się spóźnione szkolenie z Analizy Potrzeb Klienta, na drugim piętrze filii Jelenia Góra. W pewnym momencie chciałam zejść po portfel, sfikołkowałam ze schodów. Na dole pomógł mi pewien Pan, który szkoli się na przedstawiciela. Tego dnia miałam mieć spotkanie z klientem. Firma wymaga ubioru, ubrałam buty na obcasie. Przy schodach nie było poręczy, okazały się lakierowane i cyklinowane. Mojego managera w tym momencie interesowało czy odwołałam spotkania. Noga poważnie się złamała. Gdyby nie ten Pan nie była bym w stanie zadzwonić na pogotowie. W zeznaniu świadka mój manager pisze iż jako jeden z pierwszych mi pomagał. Zeznanie osoby, która mi pomogła temu zaprzecza. Firma olała sprawę po wypadku. Jest maj, jestem bez wózka, czy głupiego balkonika aby móc sobie pomóc. Przełożeni nie zrobili nic. Zeznaie odebrał mój tato. Kiedy stwierdził, że nawet te na dole schody są niebezpieczne i ktoś może wcodzić i może mu się coś stać, manager powiedział tylko to nie musi tu wchodzić. Po dwóch tygodniach e- mailem wymusiłam na Dyrektorze Regionalnym aby do mnie zadzwonił. W pierwszym zdaniu zapytał jak widzę dalszą współpracę. Nie mowię już, że akurat jechałam na kolejną zmianę gipsu. Na koncie 10 maja będę miała 1200 zł. Komisja ZUS za 6 tygodni. Schodów do tej pory nie zabezpieczono. Dyrektor twierdzi, że do pomieszczenia, w którym odbywało się szkolenie nie mamy wstępu, a ja jak mogam spaść ze schodów, skoro nie wolno tam pracownikom wchodzić. Firma AXA AVANSSUR POLSKA S. A. manipuluje mną. Postanowiłam podać firmę do sądu. Przestrzegam wszystkich. Tak potraktowano pracownika. To jak można potraktować klienta? Podaję mój numer tel.: 0506780549 dla wszelkich osób chcących się ze mną skontaktować, a także dziennikarzy. PS.: Liczyłam na pomoc ze strony firmy, jak dotąd widzę, ze firmie zależy jedynie na produkcji, produkcji, jeszcze raz produkcji. Powiadmiłam wszlke urzędy, choćby w celu zrobienia czegokolwiek ze schodami i sama jestem ciekawa jak sytuacja dalej się rozwinie. Owszem zamartwili się o to abym chociaż te 1200 zł w tym miesiącu zarobiła ale mi więcej nie pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dar AXA Direct - kompletny syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 23:08 Inna ich spółka, Axa direct kompletne dno. Orwell na calego, balagan, niekompetencja i bonusy dla przyjaciol krolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia1971rok Re: AXA Direct - kompletny syf IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 18:31 Zaczęłam dopiero pracę w AXA i na ten czas jestem zadowolona. Mam nadzieję,że tak będzie dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan pikuś Re: doradca finansowy w AXA IP: *.icpnet.pl 03.02.10, 22:04 to ja powiem jak było ze mną. Pierwsza rozmowa z menadzerem, ale konkretny gość. Byłem pewny że będzie mnie namawał, i się zdziwiłem. Głownie mówił jaka to ciężka i niewdzięczna praca, że efekty przyjdą dopiero po wielu miesiącach itd. Dokładnie opowiedział jak praktycznie będzie wygląda taka praca, żadnego owijania w bawełnę i mydlenia oczu. Kilka rzeczy mnie jeszcze zdziwiło: nie wolno sprzdeawać nic rodzinie przez pół roku, nie chcą też żeby sprzedawać znajomym - podobno z takimi umowami są później problemy. Nie trzeba być w biurze codziennie, ale jak mówił na początku i tak trzeba zasuwać po 8 godzin. Niewiele pytał o CV na pierwszym spotkaniu. Na drugie spotkanie przyszedłem wyluzowany i tu znowu zaskoczenie - gośc mnie przemaglował gruntownie. Jakiej pracy szukam, dlaczego ubezpieczenia, dlaczego tak często zmieniałem prace. Do kogo z poprzednich firm moze zadzwonić po referencje itd itp. Potem musiałem zrobić jakiś test psychologiczny. Trzecie spotkanie z dyrektorem odziału - prawie 2 godziny, od poczatku to samo straszenie, że jest ciężko i może się nie nadaję, że za młody, bardzo szczegółowo opowiadał w jaki sposób sie pozyskuje klientów, sugerując mi że sie do tego nie nadaję. Miałem się zastanowić czy chce u nich pracować. Zgodzili się ostatecznie na czwarte juz spotkanie z kolejnym dyrektorem. Ile można rozmawiać o tym samym, a na koniec jeszcze ten menadzer zadzwonił, że jednak mnie nie przyjeli... i niech żałują. Pracuję teraz w innej firmie doradztwa finansowego zarabiam naprawde dobre pieniądze..a Axie kij w oko ich strata...chociaż w jednym mieli racje to nie jest taka łatwa praca jak sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janmatek Re: doradca finansowy w AXA IP: 46.112.76.* 12.01.11, 13:13 cóz tu pisać, pracuję zarabiam , jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
zaznacz42 Re: doradca finansowy w AXA 30.12.11, 21:51 ta praca to nic innego jak oszustwo!! na szczęście nie dałam się w to złapać ale poszłam z ciekawości na rozmowę kwalifikacyjną żenujące!! oddział w puławach akurat to był beznadziejna praca wjazd na ambicję i kilka razy pytanie czy mam do kogo dzwonić i proponować ich beznadziejne usługi Odpowiedz Link Zgłoś