Gość: jola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:04 ktos pracuje? mnie przyjęli, niedlugo mam zaczac. jakie sa ogolnie opinie? jak sie pracuje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esigente Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 23.04.08, 07:32 Na jaki region? Kto jest Twoim szefem? Jaka linia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisser Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 20:22 Witam. A ja mam pytanie. W tym roku skończyłem studia (zarządzanie i marketing) i chciałbym zacząć prace jako przedstawiciel farmaceutyczny w Adamed. Nawet zostałem umówiony na rozmowę która będzie w poniedziałek. Czego mogę się na niej spodziewać i jakich dochodów mógłbym się spodziewać zakładając że mnie wybiorą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.chello.pl 12.10.08, 09:33 dajcie sobie spokój, pracowałem tam sporo czasu okoł 4 lat - ale takiego syfu i wyzysku jaki teraz tam panuje nigdy nie było !!!! szukajcie szcześcia gdzieś daleko od tej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleszka Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.interblock.pl 29.10.08, 13:06 jaką kase oferują na stanowisku konsultant medyczny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 15:04 zgadzam się z kolega takiego bałaganu i wyzysku nie ma nigdzie jak tam.Obecnie wprowadzili limity na paliwo,limity na telefon sa bardzo małe.Raporty,plany statystyki.W tej firmie nie pracuje sie tylko na wizytach ale takze w domu przed kompem kilka godzin dziennie.By jakis gamoń siedzący w Pieńkowie miał co robic przez cały tydzień w pracy przeglądajać smieszne tabelki.Flota samochodowa dramatyczna,.Auta stara przebiegi pow.200 tyś ciągłe odwiedziny w warsztatach samochodowych jedna wielka paranoja.Zapomniałem dodać nie daja laptopów tylko kompy stacjonarne to juz jest nieporozumienie.Nikomu nie polecam pracy pod jedna z kierowniczek o imieniu Agnieszka.Ciagle trzeba się spodziewać zagrań mobingowych.chyba w woj.Kujawsko-Pomorskim Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOROVIOV Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.10, 21:29 hmmm informacja o Agnieszce moim zdaniem jest zupełnie chybiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARL Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:17 Zgadzam się z kolegą, też miałam przyjemność ( a raczej nie przyjemność) pracować, jeżeli jest się osobom ambitną i ciężko pracującą to starają się z Ciebie "wyssać" ostatki sił, mają system motywacji poprzez pisanie do Ciebie maili, że ciągle mało i ciągle nie tak. Nigdy nie oczekiwałam od nich pochwał, ale maile które dostawałam doprowadzały mnie do szału!!! Ponoć trafiłam na fajnego regionalnego, ale jeśli on był fajny to nie chce wiedzieć jacy są inni :) tak na marginesie, miałam 1 miejsce w regionie a w Polsce byłam w pierwszej 10-tce, ale i tak dostawałam co chwilę po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makler Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:57 r witaj nie bede Ciebie zle nastawiał do firmy Adamed ale pracowałem tam przez jakis czas i nigdzie ni espotkałem sie z tak fatalnym prowadzeniem firmy jak tam.Słabe kierownictwo,ciągle jakies nowe wymysly nikomu nie potrzebne do niczego.Ogólnie Adamed beznadzieje nie polecam.system ,,lusterek" jest beznadziejny przy akcjach aptecznych wszyscy wcinaja sie sobie w rynki apteczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.07.09, 22:42 a co powiedzie o lini kardio? maja jakies budzety a moze wiecie jakiego rzedu sa to pieniadze? Czy akcje apteczne sa czeste? A to nie kompetentne kierownictwo jest awansowane ze struktury firmy czy przychodzi z zewnatrz? Jesli mozecie powiedzcie równiez o systemie premiowym? czy plany sa realne? Pytam bo dostałam propozycje przejscia do tej firmy ale ciagle mam watpliwości. Pomożcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GalAnonim Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 17:57 Słuchajcie: Pieniądze jak zawsze zależą od umiejętności negocjacyjnych i doświadczenia jakie masz... Można wynegocjowac dośc dobrą kasę, ale niestety większość tych opini jakie czytam na forum to prawda.. Ciągłe zmiany, beznadziejne decyzje, kierownictwo ludzi którzy nie mają o tym pojęcia.. Mobbing? Może troche za mocno powiedziane, ale jest cięśnienie i duuuuuuuuuuże parcie na wynik!!! Akcje apteczne były kiedyś średnio raz w miesiącu, ale zaczynają od tego odchodzić, a najlepsze, że decyzje o takich akcjach aptecznych podejmowane są z dnia na dzień np. w piatek wieczorem dostajesz maila, że od poniedziałku masz akcje apteczną, więc musisz zmienić swój cały plan pracy - debilne decyzje, do których trzeba się przyzwyczaić:-) Tyle, że w większości firm farmaceutycznych jest podobnie niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALR Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:22 Linia kardio- budżet koło 2000 zł, akcje apteczne- tragedia bo w lini kardio jest sytem tzw lusterek i każdy każdemu się wcina, brak współpracy międy ludzmi, a flota.... nawet nie chce mi się pisać :( auta z wypożyczalni na zimowych kołach przez cały rok z odpadającymi zderzakami itp. Kupili laptopy i telefony kom. ale limity na tel i paliwo są straszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrisis Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 17.08.09, 23:21 Witajcie, Pracowałem w tej firmie bardzo długo...niestety.Wszystko o czym piszą moi poprzednicy to prawda.W Adamedzie jest wyzysk pracownika i praca ponad siły praktycznie 24h/dobę!!! Ostatnio odchodzi dużo dobrych osób a nowa polityka firmy polega na zwalnianiu doświadczonych konsultantów a nawet dystryktów... Jeśli chodzi o zarządzanie to jedna KATASTROFA!!!Zmany decyzji z dnia na dzień,pilne zestawienia i tabelki o których konsultanci dowiadują się przez smsa np. o godz. 21-szej,że mają za poł godz. wysłać informacje...a to wszystko jest zwalane na modny obecnie kryzys. Wszędzie tylko nie tam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GalAnonim Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 21:43 Burdel jest coraz większy, to prawda!! Czas stąd uciekać... z resztą coraz więcej osób to robi... Odpowiedz Link Zgłoś
free_agata Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 19.08.09, 19:16 Praca w marketingu farmaceutycznym obecnie jest bardzo cięzka, a pracowac ciezko trzeba w każdej firmie. Niemniej jednak to co piszecie zawiera sporo prawdy.Pracowałam wiele lat w tej firmie i teraz widze, ze decyzja o odejściu była jak najbardziej słuszna. Niestety z przesłania "najwazniejsi są ludzie" nie zostało juz nic. Zwolnienia są jak w kazdej firmie, ake w jakim stylu?? Rozumiem, ze zwalnia sie konsultanta, który nie pracuje, ale zeby na dystrykta zasadzać się i polować jak na zająca,to chyba już przesada. KOmpetencje menadzera, które kiedyś miał ( został wybrany, przeszedł okres próbny) nagle się uwsteczniły?? Chyba nalezy zadac sobie podstawowe pytanie kto zatem odpowiada za rozwój menadzera, chyba jednak jego bezpośredni przełozony.Niestety Adamed pomimo wielkich aspiracji bycia wieka firmą nadal jest rządzony po knajacku i niejednej osobie z tzw wyzszego managmentu po prostu słoma z butów wychodzi, a decyzje czasem podejmuje sie nie pod wpływem oczywistych faktów ale plotek i insynuacji. W tej firmie wygrywają ci, którzy zuzywają duzo kilogramów wazeliny. Nadal najwazniejszym filarem tej firmy są ludzie, którzy związali się z nią nie tylko dla robienia wielkiej kariery ale dla zwykłej cięzkiej pracy. Ale ich jest już mało i ciagle ubywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
cameron85 Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 26.10.09, 19:15 byłam na rozmowie rekrutacyjnej w adamed i pan rekrutujący powiedział, że oddzwoni z informacją zwrotną, mam pytanie czy to znaczy,że naprawdę oddzwoni nieważne czy z dobrą czy złą wiadomością? czy może nie oddzwonić? mieliście z tym jakieś doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "" Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.09, 16:10 A na jaki teren startowałaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 14:43 Odzwaniają,zawsze .Nie wazne czy chca Cie zaprosic na drugi etap, lub na trzeci czy podziekowac "na tym etapie rekrutacji".pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były KM Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 21:09 MÓDL się by nie oddzwonili !!!!! Po przepracowanych 4 miesiącach w tej firmie mam tylko roztrój żołądka i nerwice!!!! Pracować oczywiście trzeba ale nie mozna dać sie upadlać a Mobbing jest przez bardzo DUUUże M !!!Oczywiście nie wspomnę o kombinactwie i wymuszaniu wyników!!! Cele nie realne więc premie zobaczyć można jak świnia niebo !!! Szybciej trafisz 6 w dużego lotka!!!Do tego nowi KM dostają stare wysłużone auta z przebiegiem po 250 tyś km i więcej!! M_A_S_A_K_R_A!!!! Tabelka tabelką pogania!! Kiedyś to może była firma pro-rodzinna, ale teraz jest to firma generyczna ustawiona na cyfrę!!!! Jak KM przez 3 kwartały nie osiągnie celi to i tak go zwolnią, więc presja jest cały czas!! Lepiej mniej zarabiać i mieć komfort psychiczny i przyjemność z pracy gdzie indziej niż kokosy w Adamedzie z obawą o jutro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REPka Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.chello.pl 30.11.09, 10:11 Phi! Przez 3 kwartały? Zapraszam do Krki albo do Leku, tam zwalniają po jednym kwartale. Pracowałam kiedyś w Adamedzie, niestety zmiany zachodzą i to rzeczywiście na gorsze. Ale moze w koncu ktos z Kierownictwa pojdzie po rozum do głowy i pozowli ciezko zarabiajacym dla Adamedu ludziom wziac premie i cieszyc sie tym, ze sa naprawde wartosciowymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 82.160.111.* 05.02.10, 11:17 czy cos zmienilo sie w tej firmie? zaprosili mnie na rozmowe, warto zawracac sobie glowe czy odpuscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rep Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.subscribers.sferia.net 16.03.10, 23:04 a jak jest teraz w firmie ADAMED - jak atmosfera, wynagrodzenie, flota, limity na auta, czy mozna prywatnie uzytkowac (oczywiscie w granicach rozsadku)czy sa budzety operacyjne, czy duzo pracy na kompie, GPS... kazda informacja jest dla mnie bardzo cenna. Pedroz wiesz moze cos na temat tej firmy? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: formerREP Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 14:00 Pracowałem w adamedzie... Po ciężkich prawie 3 latach zostałem zwolniony, bo zamiast odwiedzić lekarza, zadzwoniłem do niego. Zdarzyło sie raz, niestety pozbawiło mnie chleba:-) Nie żałuję, że już tam nie pracuję. bo dzwonią do mnie ludzie i mówią, że jest coraz gorzej. A z wazeliną jak wszędzie... Nie posmarujesz, nie jedziesz. bywało, że kolesie, a i koleżanki niektóre nawet nie wychylały z domów swoim solarycznych nosków. żona jednego z pracowników zajeżdzała służobowe auto, a on leżał w domu jak łańcuch... Ci ludzie nawet nie dostawali nagan, po prostu mieli farta, że nikt ich nie sprawdził. Jednej z koleżanek znad morza kazano przyjechać na spotkanie służbowym autem i z wszystkimi innymi "zabawkami" do stolicy, a potem zwolniono, ciekawe, czy opłacili jej choć podróż do domu? smutne to, bo naprawde na początku czułem się bardzo związany i z tą firmą i wydawało mi się, że będę tam doceniony i osiągne coś w życiu, nic bardziej mylnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxz Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.ghnet.pl 17.05.10, 21:25 pierwsze wrażenie o firmie super . mają nowy dział z kosmetykami mam znajomą w tzm dziale. pracuje tam miesiąc dostała ponad 3200 na rękę , aurisa , komp , telefon i NOWZ dermokosmetyk do sprzedaży . zatrudnieni sa przez hsk , nie ma gps . jest tak ye nie zrobisz planu i lecisz był ktoś na krakowie , miał zerowy wynik , budował relacje od 0 - kosmetyki nieznane bez reklamy - ciężki temat zostal zwolniony nie dano mu szansyŁ nie sprawdzono jak pracuje w terenie , nie mieli regionalnego miał 0 sprzedazy. po 3 tyg. pracy i wyleciał. przyjechal kier. na wizyte nibz podwojna i po pierwszej wizycie powiedzial ze go zwalnia . z kim nie rozmawiam na temat tej sytuacji każdy mówi ze to skur...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddd Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.idzik.pl 18.05.10, 03:03 idę w czwartek na rozmowę w Warszawie, na Konsultanta Medycznego. Ktoś może powiedzieć czego można spodziewać się na rozmowie? Jaką kwotę mam powiedzieć jak zapytają ile bym chciał zarabiać? Nie mam doświadczenia w tej branży żadnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamed Jak tam dojechać z Warszawy? IP: 188.33.181.* 19.05.10, 13:03 Ja też idę na rozmowę w sprawie pracy. i mam do Was takie pytanie: Jak tam dojechać? Samochód mam w warsztacie i muszę zdać się na komunikację miejską lub podmiejską. Jakaś Ł-ka z Marymontu? Gdzie wysiąść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 08:44 tak sie zwalnia w kazdej firmie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 15:25 bb Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-mmmm Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 23.05.10, 12:48 Jak wyglada 2 etap rozmowy wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdgh Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 15:24 uciekaj z tamtąd puki możesz !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.tktelekom.pl 20.10.10, 14:50 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć na czym polegaja "lusterkę" to jakaś metoda czy sposób umawiania się z farmaceutami w aptekach? I drugie pytanko: Na czym polegają "akcje apteczne"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.eltronik.net.pl 21.10.10, 22:36 Akcje apteczne to sprzedaż w aptekach. Co do pracy w ADAMEDZIE. Praca nie łatwa jak wszędzie, tu płacą i wymagają, zasady są jasne, premia jest trzeba na nią solidnie zapracować i jest, samochód Toyota sprawny, opony zgodne z sezonem, Szkolenia jak się należy. Firma inwestuje i wymaga. Praca i w tej firmir i na tym stanowisku wymaga bardzo dobrej organizacji czasu pracy, samodyscypliny i zapału, dyspozycyjność również, nigdzie nie jest łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.11, 15:20 Jeśli dobrze wynegocjujesz dla siebie warunki płacowe na 100% prędzej czy później to wypomną. Niestety, ale praca nie kończy się tylko na wysłaniu raportu z całego dnia pracy ale także na wypełnianiu tabelek, tabelek, tabelek .... itd. Bywa, że szef albo szefowa wyśle sms-a ok. 22, że należy odebrac pocztę służbową. Nadgodziny /ok 2-4 dziennnie/ to norma. Jak miło być niewolnikiem we własnej ojczyźnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.ghnet.pl 08.02.11, 21:59 nadgodziny - bo się dajecie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 09:30 Witam, szukam info na temat warunków pracy w dziale gin-oko jako Konsultant Medyczny bo wybieram się na rozmowę, każda pomoc mile widziana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.11, 00:28 bb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 08:02 Kolego....podaj mi nazwe firmy w której wracasz do domu i sprawy sluzbowe Cie nie interesuja.... gdzie nie musisz wypełniac tabelek.....gdzie Twój szef codziennie Cie zachwala ( o ile ma ku temu powody)..... gdzie nikt nie patrzy na Twoje setki wydzwonionych słuzbowo godzin.... gdzie mozesz tankowac samochod sluzbowy i podrozowac nim prywatnie bez jakichkolwiek obostrzen.... gdzie przedstawiciele w Twoim zespole swietnie ze soba wspolpracuja bez obaw o zawisc czy zazdrosc..... gdzie zarzad spolki podejmuje same racjonalne decyzje..... gdzie "słonce zawsze swieci" ....... NIESTETY OBAWIAM SIE ZE TAKIEJ FIRMY NIE ZNAJDZIESZ NIGDZIE !!!!! ALE ZAWSZE MOZESZ OTWORZYC KIOSK Z HAMBURGERAMI I SAM DYKTOWAC WARUNKI PRACY ;):):) KOLEDZY/KOLEZANKI....WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA!!!! A JAK WIDZE PO POSTACH TO RACZEJ NAJWIECEJ ZŁOŻECZA CI , KTÓRZY SIE NAJMNIEJ PRZYKŁADALI DO PRACY I KTÓRZY SADZA IZ PIENIAZKI BEDA IM WPŁYWAC ZA SAMO JEZDZENIE SAMOCHODEM ... POZDRO DLA WSZYSTKICH OBYTYCH W BRANZY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 194.154.200.* 15.03.11, 00:30 ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLAXO Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.kalisz.mm.pl 11.04.11, 23:27 TAK, JEST TAKA FIRMA, GLAXO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 18:15 Pracuję w GLAXO - Are you fucking kidding me? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Adamed Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 193.105.221.* 25.05.11, 07:19 Tak się składa, że z Glaxo bardzo dużo ludzi w okresie ostatniego pół roku odeszło... Ciekawe dlaczego? Taka wspaniała firma... A Adamed - cóż obóz pracy... Wiem, bo przepracowałem dla tej firmy trochę czasu. Ale szkoła naprawdę niezła... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziaja Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 14:43 Sluchajcie, a jakie samochody ma adamed w flocie nadal takie rupiecie ? I jakie są limity Poniżej 1000 pln ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzywdzony Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.11, 18:34 Odpowiadam, jako 3 letni pracownik wiele lat temu...: - w Adamedzie w latach przed 2005 rokiem, dopóki "ruda małpa" nie zaczęła rządzić. A tak naprawdę, to w czasach kiedy firmą zarządzali Maciej Wieczorek (dzisiaj MABION, szacunek dla rozwoju firmy Panie Macieju) i Maciej Adamkiewicz (bez "małż-onki"), kiedy łamali największe patenty świata (amlodypina i olanzapina) oraaz kiedy żył ś.p. dr. Adamkiewicz, ojciec Maćka. Teraz pracuję w jednej z największych firm farm w tym regionie Europy, niemniej życzę powodzenia Maćkowi A., bez małpki będzie Mu lepiej, wróci do "siebie". Powodzenia Macieju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.tvk.torun.pl 26.10.11, 22:11 Pracoawałem w Adamedzie, kilka ładnych lat. Niestety wiele powyższych opinii to prawda. Niestety, bo pomimo faktu, iż już tam nie pracuję to chciałbym wierzyć, iż polski biznes potrafi obyć się bez polskiego krętactwa. To co jeszce zostało dobrego ze "starych" czasów to fakt, iż możesz używać samochód prywatnie (o ile zatankujesz), masz GPS w telefonie - ale jak do tej pory nikt nie mówi ile czasu powinieneś spędzać w terenie - może dlatego, że bardzo dużo czasu spędz. się na robicie papierowej i komputeroiwej w domu. Oprócz wizyt lekarskich (obecnie słyszałem, że 11 + 4 apteczne) i aptecznych czasem każą jeszcze dzwonić i sprzedawać przez telefon - no, brakuje często doby. Po skończonym dniu pracy (kiedy on się kończy? Kto to wie?) robisz raporty z wizyt, wysyłasz raporty o sprzedanych paczkach, robisz plan na miesiąc czasu (nikogo nie obchodzi, że ciągle go zmieniasz, a zmany są konieczne bo w firmie od ręki zmieniają się decyzje). Były czasy że w niedzielę wieczorem przychodził e-mail z ważnymi informacjami o tym, ze od pn zaczyna się akcja apteczna. Kto w niedzielę nie przeczytał e-maila szedł do pracy nieprzygotowany i dostawał po głowie od szefa. Moja koleżanka pracowała pod wspominaną wyżej Agnieszką C - na terenie Bydgoszczy - tu standardem były nocne lub weekendowe e-maile i telefon na drugi dzień do przedstawiciela sprawdzający czy przeczytał. Rzeczywiście to chyba jedna z bardziej mobbigujących przełożonych w firmie - nie wie, że to karalne:). Sporo ludzi z jej powodu odeszło. Szkoda, że nie odważyli się jej tego powiedzieć - choć się odgrażali, że to zrobią. Przestrzegam przed nią - bo u niej ludzie długo nie wytrzymują. Nie szanuje człowieka, zmęczy telefonami trwającymi po 1,5godziny. Potrafi zdemotywować najbardziej wytrwałych. Brak kompetencji połączony ze strachem o własne siedzienie + mobbig i przywiązanie do technik manipulacyjnych, których nie potrafi stosować. Są też fantastyczni kierownicy - jedna w Bydgoszczy (kardio), kto dobrze z nią żyje i uczciwie pracuje nie musi się obawiać, drugi w trójmieście - Artur. Atmosfera strachu była jednak codziennością. Cele rosły bez ograniczeń, narzędzi ubywało. Mania wielkości firmy polegała na tym, że pomimo zmieniającego się rynku, uważano, iż leki Adamed-u mimo, że często droższe, bez odpowiedniego wsparcia ze strony marketingu i narzędzi pracy adekwatnych do rynku i konkurencji powinny sprzedawać się najlepiej i być nr. 1 wśród generyków. Jednak to czy przedstawiciel wytrzymywał psychicznie atmosferę, czy nie wciąż (do maja tak było) zależało w dużej mierze od bezpośredniego przełożonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.11, 12:17 Niestety kiedyś fajna firma , dziś stacza się coraz niżej. Ryba psuje się od głowy i tu też tak jest. Zatrudnili pana M i ten pogrąża firmę. Ostatnio przyjął na Podkarpacie swoją "znajomą" skompromitowaną w całym środowisku panią Liszkę zwaną modliszką i to jeszcze na kierownika (SAM-a). Nikt z nią nie chce pracować (mistrzyni mobbingu i poniżania pracowników, wyzuta z jakichkolwiek ludzkich uczuć. Np. Na sygnały że nie da się pracować po 12h i przecież pracownicy mają swoje rodziny, odpowiedziała , że jak jej mąż był niezadowolony że ona tyle pracuje - to się rozwiodła. Świetny przepis na życie !!!!!!!) wielu lekarzy nie chce jej widzieć w swoich gabinetach. Oczywiście prawie wszyscy jej przyszli i niedoszli pracownicy pochorowali się na tą wiadomość. Na wieść o jej zatrudnieniu, reakcje środowiska były jednoznaczne.Moja znajoma jak się "pochwaliła" kto będzie jej szefem to słyszała komentarz: O kur.... kobieto szukaj innej pracy lub spier.... szybko z tej roboty.Tak sobie myślę, że po takich przyjęciach trudno mówić, aby marka firmy szła w górę. Szefostwo na te sygnały jest oczywiście ślepe i głuche. Można nadmienić, że ten były już zespół wyróżniał się w firmie zgraniem, wynikami, świetną merytoryką co było też zasługą kapitalnej byłej dystrykt, nieodżałowanej Joasi, która tez oczywiście musiała się zwijać . I tak po raz kolejny ktoś "genialny" rozpieprzył świetnie funkcjonujący zespół. Zatrudnili spaloną dystrykt, która musi brać ludzi z chodnika, bo kto ją zna nie chce z nią pracować, młodych którzy jeszcze nie wiedzą (biedacy) co, a raczej kto na nich czeka. Tak na koniec, czy ktoś policzył ile kosztują firmę takie posunięcia i nie chodzi tylko o pieniądze. czyżby prestiż firmy już nie był istotny. Jeśli tak to powinszować polityki personalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.12, 11:37 masz rację polityki personalnej tam w ogóle nie ma dlatego trafiają tam same ochłapy-tak jak w Bydgoszczy-samo ku....a przedstawicielki zamiast pracować to sobie kawkę z doktorkami popijają i na konferencjach dają im du...zamiast promować firmę i medykamenty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 20:39 powiedzcie mi moi drodzy jak wygląda praca PM w adamed? jaka atmosfera w firmie, jakie auta mają PM?? z góry dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 31.61.12.* 08.11.11, 10:56 Jeżeli ktoś chce zaadoptować szefa lub szefową to polecam. A jeżeli nie, to mocno odradzam. sprzedaż sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 17:48 Najgorzej pracują w Bydgoszczy i okolicach a najgorsze przedstawicielki to te od leków psychiatrycznych-pracują nawet osoby które mają wyroki sądowe za malwersacje i wszelkiego typu oszustwa-coraz gorzej z pracujacą kadrą i lepiej sie tam nie pchać ,szkoda że nikt tych pracowników z czasem nie weryfikuje bo tylko firma na tym traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Adamed - rekrutacja 2012 IP: *.medicover.pl 26.01.12, 20:22 witam czy ktoś był na styczniowej rekrutacji do Adamedu ? czy ktoś był na II etapie lub dostał info na III do W-wy? prosze o refleksje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Adamed - rekrutacja 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.12, 17:28 Rekrutacja trwa:) Jak u Ciebie II, II etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla Re: Adamed - rekrutacja 2012 IP: 37.30.124.* 20.03.12, 21:13 Witam mam pytanie dotyczące firmy , chcę złozyc cv i strac sie o prace niestety dopiero jestem w tarkcie nauki nie mam wykształcenia wyzszego a wim ze tam takie jest wymagane , pracuje jako przedstawiciel handlowy ... nie wiecie czy mogę mieć jakieś szanse??? Odpowiedz Link Zgłoś
menti81 Re: Adamed - rekrutacja 2012 19.06.12, 22:18 Zawsze są jakieś szanse. Ja byłem wczesniej fizjoterapeutą a potem zacząłem pracę jako handlowiec medyczny. Sam byłem skołowany, ale z polecenia znajomej skorzystałem z usług doradczych i się opłacało. Firma napisała mi bardzo dobre CV i było mi o wiele łatwiej szukać pracy w nowej branży. Grunt to podejście do sprawy. Jakby ktoś potrzebował to podaje ich strone www.corson.pl Gość portalu: paulla napisał(a): > Witam mam pytanie dotyczące firmy , chcę złozyc cv i strac sie o prace niestety > dopiero jestem w tarkcie nauki nie mam wykształcenia wyzszego a wim ze tam tak > ie jest wymagane , pracuje jako przedstawiciel handlowy ... nie wiecie czy mogę > mieć jakieś szanse??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiola Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.torun.mm.pl 06.04.12, 14:51 jaka praca taka płaca Odpowiedz Link Zgłoś
freakingood [...] 10.04.12, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.play-internet.pl 11.04.12, 09:37 moja opinia: pierwsza rozmowa - miło, sympatycznie, ogólnie atmosfera jak najbardziej OK drugi etap - sztywno, gburowato, czujesz się dziwnie i niechcianie i co najważniejsze, dwa razy powtarzali że niezależnie od decyzji dadzą znać telefonicznie i opinie albo na tak albo na nie... minęły trzy tygodnie a telefon milczy..... jak dla mnie niezby korzystnie świadczy o firmie rarząca niekompetencja - nie dotrzymywanie własnych obietnic, wystarczyło powiedzieć że zadzwonia do wybranych kandydatów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.xdsl.centertel.pl 16.05.12, 14:42 Nie masz czego żałować ta firma to straszny syf.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia [...] IP: *.124.152.150.telecom.mogilev.by 13.11.12, 10:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.11.12, 22:43 Nie idźcie do adamedu to firma dno która chyli się ku upadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 213.199.240.* 02.04.13, 16:10 Dzień dobry, idę na rozmowę kwalifikacyjną i chciała bym wiedzieć jak wygląda flota i czy auta posiadają GPS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.centertel.pl 04.04.13, 12:05 a gdzie ta rekrutacja i jakie stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgn Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.146.24.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.13, 09:40 Posiadają, a jakże. I nie jest on niestety dla ozdoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebi Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 13:58 podbijam pytanie o Adamed. wiem, ze ciezko-duzo pracy,jak wszedzie. chodzi mi o konkretne pomocne informacje co do warunkow pracy? jaka kasa, premie. jak sytuacja z flota,dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gio Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 15:38 Hej, czy ma ktoś informację na temat zarobków i warunków pracy w Adamedzie ?? Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 22:40 Odradzam... Bo nie warto pracować w firmie, która nie docenia pracowników. Starsi konsultanci to mają fory.. Nic nie robią a Ty robisz za nich.. Bo to zespół... Akcja apteczna - nigdy się nie kończy. Zarobki to 3200 jak masz doświadczenie kilkuletnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erynia Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 11:21 kasa w zależności jak się zaprezentujesz na rozmowie i do jakiej działki. Najlepiej zarabiają w diałce specjalistycznej. Możesz liczyć na 2800-6000 na rękę. Flota- astry, focusy stare i nowe, paliwo w zależności jak duży masz teren, nie ma problemu z przekroczeniami limitu, ponieważ auta mają gps-y i widzą , gdzie jeździsz. W telefonach też gps-y. Premie co 4 miesiące, te najwyższe (są spore) dostaje kilka osób, średni od kilku do kilkunastu tysiaków, ale jest spora rzesza tych co nie dostają nic. Tylko nastaw się na to, że po podpisaniu umowy twoją matką, żoną i kochanką będzie ADAMED, wiem bo tam pracuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili2121 Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.olsztyn.mm.pl 03.08.14, 21:36 Witam, Czy ktoś ma jakieś świeże informacje odnośnie Adamedu, region warmińsko-mazurski, linia ginekologiczna, jaka kasa, flota, budżety, kierownik, liczba wizyt itp. Czy coś się zmieniło w tej firmie na plus? Czy nadal jest to kołchoz ;) ? Po jakim czasie można dostać umowe na stałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koval Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.1-4.cable.virginm.net 19.03.15, 00:47 Pracownicy Adamedu to niewolnicy. Bylem facetem kobiety specjslistki.. bobbing brak czasu dla siebie o 1.00 w nocy maile.. teren do 500 km wyjazd do pracy o 3.00 powrót o 21.00 i pierwsze co to komputer i raport.. zjazdy tylko wewnątrz firmowe bez rodziny partnerów partnerek!!!! Masakra.. promowanie singielskiego zycia wręcz nsmawianie przez regionslnych do chlania i puszczania sie by tylko rozbic rodzine i miec zajebistego singla który bedzie zapuerdalał jak motor... Tragedia! Jesli czyta to jakas para bo jedno ma isc do pracy to dsje głowe ze jak pójdzie to druga strona zostanie odepchnieta na bok i bedzie miała rogi jsk Renifer.. Taka jest polityka Adamedu. Nic pro rodzinnie tylko kurestwo isyf!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.centertel.pl 06.04.15, 22:51 Wybacz - jestem przedstawicielka handlową od 20 lat - piszesz takie bzdury , ze az się tego nie da czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipiński Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 213.205.194.* 01.11.15, 17:23 To Ty jesteś niepoważne. . Każdy wie że przedstawicielki są nmobbingowane.. skoro się kłócić znaczy że jesteś regionalną.. każdy potwierdzi moje słowa. .. cyklówki .. jedno wielkie chlanie i ruch..nie zjazd rodzinny jeden w roku na 6 grudnia. Zero integracji rodzinnej . O 3 rano wyjazd z Iławy do Suwałk powrót o 21 .00 pierwsze co to komputer i raport i maile o 24.00 bo coś się regionalnej przypomniało. . Tragedia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipiński Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: 213.205.194.* 01.11.15, 17:27 To Ty jesteś niepoważna. . Każdy wie że przedstawicielki są mobbingowane.. skoro się kłócisz znaczy że jesteś regionalną.. każdy potwierdzi moje słowa. .. cyklówki .. jedno wielkie chlanie i ruch..nie zjazd rodzinny jeden w roku na 6 grudnia. Zero integracji rodzinnej . O 3 rano wyjazd z Olsztyna np. do Suwałk powrót o 21 .00 pierwsze co to komputer i raport i maile o 24.00 bo coś się regionalnej przypomniało. . Tragedia!!!! Za 3.500 zł. . Masakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.146.133.246.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.15, 18:52 Niestety to prawda . Odczulam to na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcings76 Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 11.12.16, 14:52 witaj od roku moja partnerka pracuje w adamed przestało się liczyć dla niej życie rodzinne tylko najważniejsze są wyniki w pracy. Przed wyjazdem na cyklówki zachowuje się jak w amoku. Czy ktoś powie co konkretnie dzieje się na tych cyklówkach i na konferencjach z lekarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
marcings76 Re: praca w Adamed-przeds. medyczny 11.12.16, 15:21 marcings76 napisał(a): > witaj od roku moja partnerka pracuje w adamed przestało się liczyć dla niej życ > ie rodzinne tylko najważniejsze są wyniki w pracy. Przed wyjazdem na cyklówki z > achowuje się jak w amoku. Czy ktoś powie co konkretnie dzieje się na tych cykló > wkach i na konferencjach z lekarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geodeta Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.14, 23:59 Szkoda tylko że regionalnych nie sprawdzaja, a przydaloby się, w Poznaniu jest np luz bo regionalna z ludzmi rzadko jezdzi, cale dnie siedzi w galerii handliwej, obiady bierze na faktury a o winie to juz nie wspomnę. Podobno w poprzedniej firmie wyleciala za picie alkoholu i nie jeżdżenie z przedstawicielami no i tu zaczela robic to samo. Na początku to jeszcze zapal miala ale teraz robi to samo co w Polpharmie. W Poznaniu jest fajnie bo mamy spokój od niej ale za to jest chamska i traktuje nas jak glupich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edo Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.15, 20:59 1900 netto bo jest polfa po prywatyzacji i obcięli wszystko łącznie z deputatem węglowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: praca w Adamed-przeds. medyczny IP: *.147.57.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.03.15, 18:57 Na czym konkretnie polega praca na stanowisku KONSULTANT MEDYCZNY? Jakie są zarobki (realne), jak wygląda flota samochodowa (jakość, GPSy). Dostałem zaproszenie na rozmowę (pomorskie). Warto zawracać sobie głowę? Odpowiedz Link Zgłoś