Gość: Damian IP: *.access.telenet.be 14.06.08, 21:53 Witam, jakie macie doswiadczenia z takimi firmami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ND Re: Firmy headhuntingowe IP: *.aster.pl 15.06.08, 08:18 Mieszane. Nie da się wszystkich tych firm wrzucić do jednego wora. Część działa tylko na zasadzie "skrzynki kontaktowej", tzn oszacowuje mniej więcej czy dana osoba może zainteresowac klienta i jeśli tak, to CV przesyłane jest dalej i już same rozmowy są prowadzone bezpośrednio pomiędzy kandydatem a klientem. Inne z kolei chlubią się tym, że wiedzą kogo szuka klient niż sam klient... W sytuacji kiedy szukasz wyższego stanowiska, stanowiska, ktore stanowiloby jakies nowe wyzwanie i wymagalo szybkiego douczenia sie w jakies dziedzinie, to zapomnij o szukaniu pracy przez te drugie...Wylicza Ci doświadczenie co do miesiąca i powiedza: "No nie, ale Pan ma za małe doświadczenie/nie ma Pan doświadczenia na takim samym stanowisku..." Tak jakby człowiek o niczym innym nie marzył tylko o przechodzeniu z jedengo takiego samego stanowiska na identyczne w innej firmie... A gdzie miejsce na rozwój? Poszukaj bezpośredniego dojscia do kienta, ktory zglosił te stanowisko headhunterowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Firmy headhuntingowe IP: *.188-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.08, 13:04 Dzieki. A masz moze doswiadczenie z Astroman badz Straight? Do jakiego wora bys te 2 firmy zaliczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Firmy headhuntingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 10:32 A idziesz do pracy, czy chcesz skorzystac z ich uslug, bo jak do pracy to odradzam i jak do Straighta to jeszcze bardziej odradzam:) Sama tam pracuje i wiem co mowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Firmy headhuntingowe IP: *.188-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.06.08, 13:00 Szukam pracy, i planuje zeby sie udac do tego typu firm. M.in. myslalem wlasnie o Straight'cie.. Co jest nietak z ta firma ze tak mocno odradzasz? Jesli zalozmy przychodze do Was 'z ulicy' ze swoim CV, to jak mnie odbieracie, co robicie z moim CV? Idzie on gdzies dalej? Czy laduje w koszu/archiwum, ktorego i tak nigdy pozniej nie otwieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecam Re: Firmy headhuntingowe IP: *.aster.pl 16.06.08, 21:03 brałam udział w rekrutacjach prowadzonych przez headhunterów i ze swojego doświadczenia polecam Reed Employment - tam trafiłam na bardzo profesjonalną, a do tego sympatyczną headhunterkę, z ktorą zresztą wciąz jestem w kontakcie - co jakiś czas dostaje od nich ciekawe oferty Odpowiedz Link Zgłoś