Dodaj do ulubionych

Jak sie pracuje w ILC ?

IP: *.3.pl 17.06.08, 00:25
Witam !
Czy jest to moze ktos kto mi napisze jak sie pracuje w tej firmie?
Dostalem zaproszenie na rozmowe ale chcialbym sie do niej przygotowac a nie
wiem na co zwracac uwage. Na stronie firma dosc ogolnie jest zaprezentowana
ale chyba sie niezle rozwijaja bo widze ze czesto sie pojawiaja ogloszenia ze
poszukuja pracownikow.
Jak sie moze ktos podzielic jakimis blizszymi informacjami (na jaki zarobek
mozna liczyc, atmosfera w pracy itp)to bede wdzieczny.

Pozdrawiam.

A.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zebra Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 212.180.138.* 17.06.08, 14:10
      Firma, której funkcjonowanie opiera się na założeniach z lat, kiedy
      to pracodawca miał przewagę nad pracownikiem. Generalnie na rozmowie
      o pracę usłyszysz same superlatywy, co do firmy jak i Twojej osoby w
      niej. Później okaże się, że otrzymasz zadania zupełnie nie adekwatne
      do wynagrodzenia za nie oferowanego. Podsumowując, funkcjonowanie
      tej firmy polega na ciągłym zatrudnianiu świeżych ludzi, którzy pod
      wpływem negatywnej motywacji kierowników dają z siebie wszystko,
      dopóki nie zorientują się, że należy się wynosić do normalnej
      rzeczywistości.
    • Gość: Zibi Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.gprs.plus.pl 22.06.08, 15:19
      Na jakie stanowisko składałeś aplikację? Ja pracuje tutaj od
      jakiegoś czasu i jak na razie nie mam powodów do narzekania poza tym
      że trudno jest wydębić laptopa firmowego ;-).
      • Gość: Trzeźwy z ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 21:09
        Powiadasz "od jakiegoś czasu" pracujesz w ILC? Ile miesięcy?
        Człowieku, albo to jest Twoja pierwsza praca, albo nie wiesz co się dzieje na rynku pracy? Polecam wysłać parę CV, a szybko zmienisz zdanie o firmie ILC. A laptop służbowy nie będzie już Twoim marzeniem.
        • Gość: bardziej trzeźwy hahaha ILC to żart IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:40
          hahaha byłem programistą w ILC. Wylali mnie za to, że za często robiłem sobie
          herbatę (6-7 dziennie) :D Po miesiącu od utraty tej marnej pracy, zatrudniła
          mnie największa i najbogatsza firma informatyczna w Polsce.
          Do tego umówiliśmy się na pewien próg pieniężny, a potem chcieli mi zmniejszyć
          wypłatę. Ta firma to jakiś kiepski żart wśród poważnych pracodawców.
    • Gość: Programista C++ Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.devs.futuro.pl 26.06.08, 10:19
      Czyli brak szacunku, wspolczucie po co sie wogule produkowac.
      Pozdrowienia Dla Firmy Czyli Ciezko Pracujacych Pracownikow...
    • Gość: freeman Re: Pracuje się do niczego IP: 67.159.44.* 25.10.08, 20:02
      " Ale moja radość była krótka, gdy za tydzień otrzymałem informację
      od klienta że przyszło pismo do nich do firmy że nie jestem już
      pracownikiem ILC i żeby się ze mną nie kontaktować i nic ode mnie nie
      kupować."

smiem domniemywac ze ów firma byla klientem ILC...
      no ale.. wkoncu odchodzenie z pracy wraz z klientami pracodawcy jest
      dzisiaj na porzadku dziennym :/

szczeze? na miejscu ilc zareagowalbym podobnie...
      • Gość: Zxu Re: Pracuje się do niczego IP: *.aster.pl 18.03.09, 20:59
        Tak, zgadzam się - to chyba w sumie normalne, że nie chcą byś odchodząc zabrał
        im klientów :D
        • Gość: Farmaceuta Re: Pracuje się do niczego IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 12:11
          Abstrahujac od wewnetrznych problemow firmy ILC:

Nie dziwie sie ze Klientow ubywa w koncu ile mozna czekac na obiecany produkt w wersji windowsowej ??
          To oczywiste ze apteki migruja na sprawdzony soft u konkurencji bo co maja zrobic ?

Pozdrownienia od zadowolonego obecnie bylego Klienta firmy ILC.
    • Gość: były stażysta Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 88.220.184.* 05.11.08, 14:27
      Zarząd jest totalnie nie na czasie. Oczekują, że na bezpłatnym stażu
      będziesz harować, aby im udowodnić że nie jesteś kompletnym zerem za
      jakie cię uważają. Z wielką łaską proponują zatrudnienie za jakieś
      marne grosze, a wymagania mają ho ho. Odradzam wszystkim.
    • Gość: zadowolony Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 88.220.184.* 21.11.08, 10:00
      A czy słyszał ktoś w normalnej firmie o propozycji, żeby przychodzić
      raz, dwa razy w tygodniu za darmo, żeby nie stracić kontaktu? Oni
      cię zatrudnią za miesiąc, dwa albo trzy (!), bo okazało się że
      jednak nie mają jakiegoś projektu?
      To był nadmiar szczęścia jak dla mnie!
      Być może ktoś się nauczył z tej historii że w tych czasach w tym
      kraju nikt nie jest aż tak zdesperowany...
    • Gość: Ex-ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 67.159.44.* 25.11.08, 19:18
      Jako były pracownik firmy ILC dziękuję za życzenia, a i Tobie życzę dużo
      sukcesów w życiu osobistym i gratuluję wyjścia z ILC :) A innym życzę jak
      najszybszej zmiany pracy...
    • Gość: Byłem na rozmowie Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 00:55
      Byłem na rozmówię i podsunęli mi do podpisania umowę na 4 koła netto
      + premia od mojego utargu. Jak na początku to w porzo. Gdzie może
      być haczyk?? Podpisać czy nie? Jeśli nie to proszę o konkrety bo jak
      na razie czytam jakieś gorzkie żale gości których wyrzucono z ILC –
      za brak wyników, tak on stwierdził jak mu pokazałem forum i się
      zapytałem o co chodzi. Będę tam handlowcem.
      Jak na razie 1 – 0 dla zarządu ILC, przekonali mnie do siebie ;-)
      • Gość: GoscFromAjelsi Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.acn.waw.pl 13.02.09, 12:31
        He he. No jasne.Znajac "rekrutera" dziwie sie ze tylko 4k Ci obiecali:)
        Klopot w tym ze wszyscy negatywnie piszacy o tej manufakturze SAMI sie zwolnili
        poniewaz w tej firmie nie da sie pracowac a nie jak piszesz - "ich
        wyrzucono".Jesli rozmawiales z Dyrektorem(sic!) i uwierzyles w te brednie to juz
        jest po Tobie.Za miesiac-dwa zmienisz zdanie.
        Popracujesz - zobaczysz jak jest kolorowo :)

A tak na powaznie:
        Dobrze sie sprawuje iPlus na sluzbowym laptopie ?
      • Gość: Ajelsi to bagno naiwny IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:54
        tak, podpisz i wydaj na siebie wyrok :D z resztą popracujesz 3 miesiące i będzie
        1000:1 dla byłych pracowników :) miłego robienia kariery.

PS taak, za brak wyników :D nie żartuj. A co mieli powiedzieć naiwniaku :D
    • Gość: Ex-ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 67.159.44.* 16.02.09, 00:51
      Hmm ja bym dodał jeszcze tak...

Po 1 brak jakichkolwiek ogłoszeń poszukujących handlowca na necie
      Po 2 nie pamiętam kiedy ostatnio firma musiała zatrudniać jakiegokolwiek
      handlowca, skoro klienci ubywają im zamiast przybywać a także pracownicy
      znajdują dużo lepsze firmy i godziwe zarobki
      Po 3 nie ładnie podszywać się pod fikcyjnego kandydata i to jeszcze przez
      służbowy sprzęt
      Po 4 nikt o zdrowych zmysłach nie nabierze się już na tanie gadanie i d... marynie

Coś jeszcze... good luck :D
    • Gość: Byly.z.ilcBalaganu Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.acn.waw.pl 28.02.09, 00:39
      Hej nicku: Bylem na rozmowie !
      Ostatni dzien miesiaca wiec znajac profesjonalizm firmy ILC (lol) masz juz
      ZAPEWNE pieniazki na koncie.
      Pochwal sie prosze ile zes kasy szarpnal :)

• Gość: Byłem na rozmowę Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.gprs.plus.pl 02.03.09, 02:07
      Obecny pracodawca jak złożyłem mu wypowiedzenie to zaproponował mi
      podwyżkę – z 3500 na 5500 + nowy samochód + premie, jak tylko
      pokazałem umowę z ILC. BARDZO DZIĘKUJĘ FRMIE ILC. Aaaaa szkoda bo
      naprawdę chciałem tam pracować pomimo tych żenujących postów.
      Paweł.
      Psssssssssssssssss. Panowie jestem bardzo ciekawy ile obecnie
      zarabiacie jak tak bardzo się chwalicie że ILC jest do bani. Być
      może jak piszecie że w ILC zatrudniają tylko nowicjuszy to nie
      mieliście na co liczyć jako NOWICJUSZE, aaaaa że byliście do bani to
      was podziękowano – tak mi się nasuwa pytanie?? Powiem wam tak; ja w
      firmie gdzie pracuje zacząłem od praktyk właśnie jako student na
      trzecim roku studiów zaocznych. Pracuje już 5 lat.
      • Gość: Jaś Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.softlab.com.pl 18.03.09, 17:04
        Ilirjan mój drogi czarodzieju! Czy mógłbyś się w końcu nauczyć pisać po polsku...
    • Gość: Zxu Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.aster.pl 18.03.09, 20:33
      Heh... a to ci dopiero! Byłem u nich na rozmowie, ale jakoś nie znalazłem tego wątku wcześniej (a przeszukiwałem forum!) - szkoda! Tak tak, też poznałem tego słynnego pana IO! Hmm, jak na mój gust to rasowy handlowiec (taki z serii co sprzeda eskimosowi lód a Arabowi piasek) i widać, że trzyma całą firmę w garści.

Rozmowa wygląda tak, że najpierw jest po prostu rozmowa, potem są negocjacje płacowe (przy czym rozmówca wzbrania się przed podaniem jakiejkolwiek kwoty). Na rzuconą przeze mnie kwotę rozmówca odparł, że na okres próbny on daje conajwyżej 70% kwoty "na stałe". Brakowało tylko odniesienia do kwoty którą *ja* podałem - to jest właśnie to podejście handlowe o którym wspominałem. Ponadto mówił coś o premiach i procentach, ale mocno odczułem brak namacalnych konkretów. Na przykład "u nas jeden facet wyrabia... no, nawet 100% swojej pensji!" - ale jakie odniesienie może to mieć do mnie?, "dostają 10% od pierwszej wpłaty klienta" - ale jak duża jest pierwsza wpłata wobec całości kontraktu? I tak dalej...

Nie dostałem ostatecznie info ile byłby gotowy zaoferować, więc przystąpiłem do testu pisemnego, po którym mieliśmy kontynuować rozmowę. Test nie był dla mnie specjalnie trudny (pomimo ostrzeżeń i ofert pomocy nawet), za to dłuuugo przed skończeniem widać było narastającą konsternację, nerwowe konsultacje itd. - natychmiast po oddaniu szybciutko się ze mną pożegnano bez dalszej rozmowy.

Epilog jest taki, że dostałem tyle, ile chciałem na podobnym stanowisku w innej firmie 10 dni później, choć przyznaję, że w dzisiejszych kryzysowych czasach banalnie proste to to już nie było. Ale się da!

Podsumowując, wychodzi mi na to, że szukają tam głównie niedoświadczonych osób, którym niewiele płacą... Do reszty postów się nie odnoszę, bo nie mam pojęcia.
      • Gość: zxc Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 188.33.211.* 04.02.10, 21:18
        Jak wygląda sytuacja obecnie? Interesuje mnie zwłaszcza dział programistyczny.
        Coś się zmieniło czy wciąż taka lipa jak opisana powyżej?
        • Gość: aplikant Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.multimo.pl 05.02.10, 20:07
          Mam nadzieje, ze topic jeszcze nie umarl i rownie ciekawy jestem obecnie panujacych warunkow w firmie.
          • Gość: uciekinier Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.bosbank.pl 12.02.10, 08:20
            Może już wszyscy stamtąd pouciekali?
            • Gość: zxc Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 12:33
              Może. Mnie przyjęli, ale że przyjęli mnie też do innej firmy to wybrałem tę drugą
              • Gość: uciekinier Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.bosbank.pl 16.02.10, 12:23
                Gratuluję. Myślę że to był słuszny wybór.
    • Gość: gosc Re: dokładnie :) IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.10, 13:02
      muszę wam powiedzieć że od jakiegoś czasu wiele się zmieniło w
      firmie...
      • Gość: niedoszły aplikant chciałem... IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 13:37
        Ha ha, chciałem aplikować w tej firmie, ale dzięki wam zaoszczędziłem czasu i nerwów. Dziękuję!
    • Gość: Na_Pochybel_ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.chello.pl 19.08.10, 20:43
      - "muszę wam powiedzieć że od jakiegoś czasu wiele się zmieniło w
      firmie..." No jasne. Skoro tak to czemu na stronie w zakladce o firmie > praca w
      ILC CIAGLE wisza te same ogloszenia ? He he. Szkoda gadac. Na szczescie juz tam
      nie pracuje. Ale dobrze ze powstal ten watek. Dzieki niemu ludzie zaoszczedza
      nerwow, czasu i pieniedzy bo w ILC nic ciekawego nie znajda.
    • Gość: marco Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 23:42
      Proszę o jakis kontakt: Dex24@poczta.fm
      • Gość: Brise Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.chello.pl 17.10.10, 23:16
        Odswiezam co by Wujek Google nie zapominal o tej "firmie" , dla potomnych :)
    • Gość: Byly_Pracownik Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 89.75.132.* 20.02.11, 17:13
      Trzeba wrzucic linka do dyskusji na fora apteczne aby wlasciciele aptek wiedzieli kogo finansuja.
    • Gość: ANNA Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 15:19
      Dziś dzwonili i zapraszaja na spotkanie , stanowisko: specjalista d/s zakupów. Jestem ciekawa po tym jak przeczytałam kilka opinii czy faktycznie w kazdym dziale jest taka kupa. Jak mniej wiecej wygladaja tam wynagrodzenia? na jakich umowach zatrudniaja?

piszcieeeeee
      • Gość: BYly_z_Manufaktury Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 21:39
        Co tu pisac. Daj sobie spokoj i zatrudnij sie w jakiejs normalnej firmie :)
    • Gość: Konrad Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:31
      Witam!

Zacznę od autorów części wypowiedzi, rzekomych "wyrobników". Skoro tak źle było Wam w ILC to czemu spędziliście tu tyle czasu? Zwłaszcza że co najmniej kilku z Was to pracownicy +/- dwuletni.
      Może firma zaczęła od Was wymagać rozwijania wiedzy tak, by dorównać nowym pracownikom? Może nie godziła się na żądane przez Was wybujane kwoty wynagrodzeń bez pokazania że jesteście warci takich pieniędzy?
      Co by nie być gołosłownym - Tak, jeżeli za umiejętność naprawy komputera BEZ znajomości flagowego produktu firmy jakim jest aplikacja apteczna żąda się 4-5 tyś do ręki to jest to wybujała kwota, nawet dziś.
      Nikt nie daje podwyżek za siedzenie na stołku i stanie w miejscu! Czy 5-6 lat temu ILC akceptowało takie akcje - tego nie wiem. Wiem że zmiana podejścia "wyrobnikom" się nie spodobała.
      Wiem też, że pracując w ILC od prawie 4 lat nigdy, podkreślam - nigdy nie miałem problemu z pomyślnym obchodzeniem święta "Matki Boskiej Pieniężnej". Wypłata była zawsze w terminie i nigdy nie dostałem ani złotówki "pod stołem".
      Osoby które zostały zatrudnione w zbliżonym czasie do mnie pracują w ILC do dziś a i kilka osób obchodziło niedawno dziesięciolecie współpracy.
      Owszem mamy dużo nowych osób firmie ale z prostej przyczyny: 1,5 roku temu pracowało nas tu 18 osób, dziś jest prawie 60. Każda nowa osoba przechodzi 2-3 tygodniowe szkolenie zanim zostanie dopuszczona do pracy. Każdy ma też możliwość rozwoju, szkoleń i nawet przekwalifikowania się do innego działu. Jest jedna prosta zasada - trzeba chcieć! a nie oczekiwać że nie angażując się będzie Ci dane. To nie tak działa.

Tyle ode mnie.
      Konrad Gołębiowski
      Aktualny i zadowolony pracownik firmy ILC.

PS. Nikt mi nie płaci za napisanie tego postu, zwyczajnie drażni mnie podejście niektórych osób, które z ILC od wielu lat nic wspólnego nie mają. Nie męczy was trzymanie takiego jadu przez tyle lat w sobie? Przecież krzywdzicie tym głównie siebie.
      • Gość: Aktualny pracownik Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.07.11, 21:04
        Najwięcej szczekają ci, którym jest najbardziej żal, że odeszli i nie doczekali tych lepszych czasów ILC'a i być może marmury, w których teraz pracują i niebotyczne pensje tylko za siedzenie w pracy są tylko niespełnionymi marzeniami snutymi przy drapaniu przypalonego tłuszczu z kolejnej patelni gdzieś daleko w zielonej Irlandii....
        Zadowolony obecny pracownik ILC'a
      • Gość: Antylizus z ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.pl 09.07.11, 01:52
        Panie Konradzie,

Czy Pan się nie wstydzi?

Życzę sukcesów w pracy zawodowej
        Kolega z ILC
        • Gość: Konrad Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.jmdi.pl 10.07.11, 13:35
          Kolego z ILC, czemu tak bezimiennie? Moje biurko nie jest otoczone murem, zapraszam osobiście :)

Pewnie dlatego nikt nigdy z ILC imiennie nic nie napisał, bo właśnie bał się bycia posądzonym o bycie lizusem... gratuluję Panie Kolego.
          • Gość: były użytkownik Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.acn.waw.pl 11.07.11, 23:18
            Może warto byłoby rozszerzyć to forum o opinie użytkowników programu Amax , szczególnie o tych , którzy nie wytrzymali i zrezygnowali z tego programu.
    • Gość: Konrad Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.jmdi.pl 10.07.11, 13:30
      > Co za brawurowa obrona gó...anej firemki. Mało która firma ma taką laurkę w Int
      > ernecie jaką ma tutaj ILC, ciekawe dlaczego? :)

Dobre pytanie! Sam chciałbym to wiedzieć...

> Kiedy zobaczyłem wasz produkt tzw Apteka Win nie mogłem wprost wyjść z podziwu,
      > jak tak można spieprzyć oprogramowanie. Baza danych była znakomitym przykładem
      > niekompetencji i braku podstawowej wiedzy z zakresu projektowania baz danych.
      > Proceduralny kod spaghetti w Delphi zaprojektowany wg antywzorca projektowego "
      > Błotna bryła" wprost mnożył się od błędów, które można było usuwać bez końca.

O, widzę że offtopic robimy, jak o Pracy się Pan nie może wypowiedzieć to wjeżdżamy na produkty? Rozumiem że miał Pan z nim styczność w fazie wczesnych testów kiedy jeszcze nosił starą nazwę. Oceniać aplikacje w takim stadium? Ciekawe... niech mi Pan znajdzie aplikację w takiej fazie rozwoju bez uchybień w kodzie?
      Nie znam się na architekturze oprogramowania, wiem natomiast że dwie czołowe sieci drogerii zdecydowały się na wdrożenie tego systemu. Gdzie, jak wiadomo, kluczowe są stabilność systemu i czas obsługi klienta.

> Czy to jest dowód na te podnoszenie kwalifikacji o których pan pisał? :)

Nie bardzo rozumiem Pańskiej podstawy do dyskusji. Pracuje lub pracował Pan ostatnio w ILC?
      Jeśli nie to skąd, u licha czerpie Pan taki bełkot?
      • Gość: wyrobnik Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 00:56
        Podejrzewam, że ta Internetowa laurka to podziękowania dla kadry zarządzającej ILC od wielu byłych i obecnych pracowników, nie do końca zadowolonych ze współpracy.

To co widziałem w niemal gotowym produkcie firmy ILC, pod nazwą Apteka Win, to nie były "uchybienia" tylko klęska zespołu programistów oraz kadry zarządzającej, która nadzorowała pracę nad tym produktem. Informacja, że te oprogramowanie gdzieś w ogóle funkcjonuje powinna być wskazówką dla konkurencji gdzie w pierwszej kolejności szukać nowych klientów.
    • Gość: anonymous Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.11, 13:52
      Nie wiem po co to bicie piany... Jak ktoś nie wie co to ILC niech idzie popracuje i sam się przekona....

... że nie warto tracić czasu.......

Panie Konradzie nie warto się podpierać 'obsługą czołowej drogerii' bo pewnie KS nie chciał sobie zawracać du*y dedykowanym oprogramowaniem. Wystarczy mu zysk z obsługi ponad 90% aptek w kraju. Pomijamy oczywiście inne oprogramowanie KSa.

Nie wiem czy po tylu latach coś się zmieniło ale firmę ILC mogę polecić młodym domorosłym serwisantom sprzętu komputerowego. Pod warunkiem że nie liczą na rozwój i cały czas chcą się bawić w rozkręcanie i skręcanie brudnych komputerów i drukarek fiskalnych.

Na zakończenie Panie Konradzie niech Pan sobie zrobi rachunek sumienia i podliczy czym może się zająć jako specjalista po tylu latach pracy (zakładając zmianę firmy) w nowej firmie na nowym stanowisku. Pewnie wygląda to dość kiepsko bo clipper i fox wyszły z mody.

Życzę sukcesów.
    • Gość: demeter Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 01:29
      Panie Konradzie zero riposty? trochę ciężko spojrzeć prawdzie w oczy...
      • Gość: He he Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 16:49
        Pewnie Pan Konrad jest na urlopie i nie jest w stanie przyjmowac na swa nieowlosiona klate tych licznych kalumni :)
      • Gość: Adamus Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 21:14
        Pan Konrad pewnie juz tam nie pracuje. Zwolnil sie i szuka normalnej firmy :)
        • Gość: pos Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.static.qsc.de 14.09.11, 14:27
          albo przejrzał ciekawe oferty pracy i się dowiedział że znajomość programu apteka, edycja baz pod foxem i znajomość drukarek fiskalnych to za mało na ciekawe stanowisko :) nie ma to jak wieloletnie doświadczenie w branży IT :)
          • Gość: larry Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 22:12
            Cały ten wątek nie pokazuje całej prawdy. W tej firmie nie ma problemu z zatrudnieniem, prace w firmie znajdzie każdy wystarczą dobre chęci i dużo samozaparcia. Można się nauczyć wielu przydatnych umiejętności na przykład programowania ruterów pod neostradę. Myślicie że każdy to potrafi? Kolejna sprawa to narzekania na program apteka a prawda jest taka że ma ona małe wymagania. Wystarczy na przyklad stary komputer z dobrze skonfigurowanym systemem DOS. Novella znać nie trzeba bo już nie jest rozwijany, lepiej to zrobić na współczesnym systemie na przykład XP. Fakt że już go nie ma w dystrybucji więc może być siódemka. Jest drobny problem z uruchomieniem programu dosowego napisanego w cliperze na komputerze z systemem 64-ero bitowym ale masa ludzi już nad tym pracuje żeby ten problem ominąć. Ale jak wspomniałem na wstępie nie trzeba dużych wymagań i wystarczy dos albo XP, po co komu komputer 64-ero bitowy i 4 giga pamięci? Najpierw trzeba się nauczyć konfigurować system DOS, includowanie himema i eemema trzeba mieć w małym paluszku a nie narzekać że firma dużo wymaga. Tego się trzeba najpierw nauczyć i przyjmować na klatę wszystkie zniewagi od zdenerwowanych klientów że program źle działa. Ale wystarczy wgrać pacza i jest dobrze.
            To tyle i pozdrawiam zawistnych którzy nie doceniają dorobku firmy i tego że jest ona wiodącym integratorem softu już pisałem żę integrują program dosowy z Xpekiem.
            • Gość: Mr MSFT Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.home.aster.pl 27.09.11, 20:38
              Tak, co racja to racja... integracja programu DOSowego z XP to faktycznie wyczyn w tych czasach, niewiele osób to potrafi. Ale zaraz, zaraz... Czy to nie dlatego polskie firmy i ich klienci są tak daleko za nowoczesnymi rozwiązaniami IT?? Na stronie ILC można ujrzeć treść typu "obsługujemy ponad 800 aptek" to niewiele porównując do 2303 aptek warszawskich zamieszczonych w ogólnopolskim katalogu...
              Słuszna jest także uwaga o tym po co aptece system 64bitowy z 4 GB RAM, ale to jednocześnie świadczy jak rozwija się firma i w jakich klientów się angażują, nic dziwnego, że płacą mało (ogłoszenie IT serwisant - 1400 brutto); ich klientów stać na sprzęt za 500 zł więc nie dadzą na soft więcej niż drugie tyle (ciekawe ile kosztuje soft - tego nie wiem) a co za tym idzie marny przychód firmy / ilość osób o podziału = o efektach już pisaliście. Nie trzeba ich krytykować moim zdaniem, wystarczy pomyśleć analitycznie i dokonać oceny profilu biznesowego firmu - teraz to wiem, bo już w jednej takiej firmie pracowałem...
              Dziękuję za opinie, prawie dałem się nabrać i prawie wysłałem aplikację. ILC nie jest wyjątkiem, są inne firmy tego typu - i dlatego rynek pracy dla prawdziwych profesjonalistów nie ma zbyt wiele do zaoferowania.
            • Gość: ex-wyrobnik Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: 74.63.112.* 08.11.11, 23:07
              A to się Larry napracował. Faktycznie w dobie szalejącego postępu, zmieniających się z roku na rok technologii, umiejętności typu pisanie skryptów pod DOS jest wręcz "niezbędne" dla specjalistów wyższego szczebla IT. Normalnie ILC wyprzedza o lata świetlne swoją technologię innych wiodących dostawców i samych Siebie. Jak to według speca od systemów I/O by brzmiało: Na początku jest ILC a później długo długo nic... Eh tylko pewnie zapomniał dodać, że: "odwróć tabelę a ILC odnośnie pensji z tyłu na czele". Jak dla mnie kto chce się nauczyć DOS-a, Novella, odkurzania starych, zdezelowanych kompów oraz dłubania w tak samo starych drukarkach fiskalnych to oferta za "5 koła" (czyli jakieś 2 razy mniej jak nie więcej) jest po prostu ofertą nie do odrzucenia. Ach zapomniał by... faktycznie brak jest na necie manuali do ustawiania routerów, gdzie taką wiedzę można posiąść w 2-3 h z palcem w...
              • Gość: Anno Domini Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 20:59
                A gdzie zyczenia "zarzadu" dla pracownikow i tlumow aptekarzy ? Swieta ida a opiekun tego watku ze strony ajelsi zadnych komentarzy nie dodaje ! Toz to PiaRowe nieporozumienie !
            • Gość: kruzer Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.12, 02:58
              spójrzmy prawdzie w oczy:
              "Najpierw trzeba się nauczyć konfigurować system DOS, includowanie himema i eemema trzeba mieć w małym paluszku a nie narzekać że firma dużo wymaga. ..."
              umiejętności odzyskiwania w systemie kilkuset KB RAM, nabyte w czasach gdy 1 MB RAM kosztował te 100 zł, są dziś warte tyle co pokazuje prosta proporcja: 1MB ram kupujemy teraz 10000 razy taniej - za ok 1 grosz.

• Gość: Buhaha Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 16:53
                Łuboodooboo
    • Gość: gosc Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.webair.com 27.09.11, 20:56
      bum
    • Gość: NewOrder Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 10:58
      Wypijmy zatem na pohybel ILC :)
    • Gość: Ex ILC Re: Jak sie pracuje w ILC ? IP: *.181.234.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.12, 11:17
      Panowie, jestem w tym momencie już byłym pracownikiem w/w firmy. Pracowałem tam przez ponad 5 lat i nie oszukujmy się, wiele z tego, co tu piszą to po prostu bujda. Jest to firma jak każda inna na rynku, jeżeli chcecie się tam utrzymać, to musicie pokazać, że wam zależy oraz że warto z wami współpracować i to wszystko. Bo jeżeli liczycie, że będą was w stopy całować za to żeście się w ogóle pojawili, to w jakim świecie wy żyjecie? Będziecie się starać oraz walczyć o swoje to będzie to robota dla was. W każdym innym przypadku szukajcie gdzie indziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka