Dodaj do ulubionych

Inter Partner Assistance i AXA - odradzam

19.08.08, 09:19
Firma typowo francuska, czyli niemilo i sarkastycznie; w rozmowie
rekrutacyjnej (2-etapowej) seria pytan łamiących prawo: o męża,
dzieci i wykształcenie rodziców (dodam, ze rozmowa nie dotyczyla
stanowiska call center!) Na stanowiska wymagana byla m.in. biegla
znajomosc angielskiego, czego w zaden sposob nikt nie sprawdzil (!)
Chcieli natomiast sprawdzic jak wielkim singlem jestem i czy planuje
dzieci, czy tez moge sluzyc Francji i ich wspanialej firmie Inter
partner Assistance!
Zalosne!
Cala rozmowa dala mi odczuc, ze firma jest w stanie dobrze zaplacic
za moja calkowita dyspozycyjnosc i bycie robotem.

Dodam jeszcze, ze Inter Partner Assistance trzymany jest krótko na
smyczy paryskiej centrali, która jak powie Polaczkom, ze mają
siedzieć do 21 co drugi dzien, to beda siedziec na snickersie i
powerade..
Jesli ktos chce tam pracowac, niech przygotuje sie na 12-godzinny
dzien pracy w niemilej atmosferze i pod bacikiem Paryża oraz
dyrektorów-robotów, którzy wysmiewaja firmy dbajace o swoich
pracownikow pozwalajac pracowac im 8 godzin.
Obserwuj wątek
    • Gość: Evi Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.liberty.atman.pl 19.11.08, 14:50
      Pracowałam tam prawie rok, niestety na call center.
      Co do atmosfery to masz całkowitą rację.
      Strasznie trzęsą tyłkiem przed francuskim narządem.
      • Gość: emka Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.aster.pl 11.12.08, 12:14
        a jak się pracuje na stanowisku konsultana ds assistance podróznego? cięzko jest?
        • Gość: Remik Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.eranet.pl 17.12.08, 14:46
          to samo mnie zastanawia,umowy jeszcze nie podpisalem i coraz bardziej
          sie nad tym zastanawiam...
    • Gość: BP Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:42
      Na rozmowie nikt nie sprawdza angielskiego, bo tak na prawdę w stopniu b. dobrym
      mało kto z kierownictwa jest to w stanie zrobić. Ogólnie to żenada. Jeszcze na
      studiach to w miarę OK ale potem nie opłaca się z tą firmą wiązać. Brakuje tam
      ścieżki rozwoju zawodowego. Do innych działów rekrutacja jest ewenementem, gdyż
      cały "back office" to klika.

Problemy z umowami - nie dają Ci nowej, bo... zapomnieli. To prawda, że trzęsą
      portkami przed centralą a tak na prawdę... są dla nich mało liczącą się filią,
      taką, na zasadzie że jest bo jest.

Kadra kierownicza i zarząd to jakaś farsa. Banda ludzi z przypadku. Bardzo duża
      rotacja potwierdza to, co wcześniej napisałem.

Bardzo duży nepotyzm. Nierzadko stosunkowo nowi i niczym się nie wyróżniający
      pracownicy zarabiają znacznie więcej niż pracujący po kilka lat i mający
      udokumentowane zasługi.

Dzielą ludzi na różne kategorie: tzw back office = lepsi a Dział Operacyjny =
      gorsi. Bratanie się i spoufalanie niewskazane.

NIE dajcie się zwieść na rozmowie. oto główne fakty:

1. WCALE NIE PŁACĄ DOBRZE, KONKURENCJA PŁACI LEPIEJ

2. PYTANIE O WYJAZD DO FRANCJI TO BZDURA I MYDLENIE OCZU. DLA OSÓB SPOZA ZARZĄDU
      NIE MA ŻADNYCH WYJAZDÓW A PYTANIE MA NA CELU POKAZANIE JAKA TO NIBY FIRMA JEST
      ŚWIATOWA. A SWOJĄ DROGĄ IPA POLSKA PODLEGA POD BELGIĘ A NIE FRANCJĘ

3. PRACA W DZIALE OPERACYJNYM TO GŁÓWNIE NADGODZINY, NOCE, ŚWIĘTA I WEEKENDY.
      WCALE NIE JEST FAJNIE.

4. FIRMA ŻYJE PLOTKAMI. NIEKTÓRE OSOBY ZE ŚREDNIEGO MANAGEMENTU PROMUJĄ
      DONOSICIELSTWO

5. JAK POPEŁNISZ BŁĄD TO PEWIEN DYREKTOR NAJWIĘKSZEGO W TEJ FIRMIE DZIAŁU... ABY
      CIĘ NAPIĘTNOWAĆ WYSYŁA INFO O TYM W POSTACI MAILA DO CAŁEJ FIRMY

5. JAK JESTEŚ IM NIEPOTRZEBNY (= POTRZEBNY DO PRACY ALE NIEWYGODNY Z UWAGI NA TO
      CO WIESZ/WIDZIAŁEŚ) TO KRÓTKA ROZMOWA I DO WIDZENIA. JESZCZE ABY CI DOKOPAĆ
      STARAJĄ SIĘ WRĘCZYĆ WYPOWIEDZENIE Z TWOJEJ WINY. Z PUNKTU INTERESU FIRMY -
      NIEKORZYSTNIE JEST IM ZWALNIAĆ, BO NIE MAJĄ LUDZI DO PRACY ALE NIE TO NIMI
      KIERUJE...

WIEM, CO PISZĘ, BO PRACOWAŁEM TAM KILKA LAT I W KILKU DZIAŁACH
      • Gość: o co ? Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.chello.pl 25.02.09, 21:17
        trudno zeby w firmie pracujacej 24 h przez okragly rok nie bylo
        zmian w weekendy, w noce i swieta...
        A jak to z ta praca przez kilka lat - w kilu dzialach? to nie
        sciezka rozwoju?
        nic w tych twoich wywodach nie trzyma sie kupy
        wniosek jeden: wywalili cie
        • Gość: gościu Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.si.atman.pl 16.11.10, 14:33
          pracowąłem tam, nie narzekam, przeszedłem też przez 2 działy, na początku dział operacyjny a pożniej inny. MI się podobało, płaca także zadowalająca. Gdy odchodziłem z IPA miałem wyższe wynagrodzenie niż moi nowi koledzy w nowej firmie. Praca jak praca, mi pozwalała pogodzić inne obowiązki. Rozwój także był zapewniony.
      • Gość: MK Inter Partner Assistance - okropna kultura pracy IP: *.jmdi.pl 18.06.09, 20:13
        W back office IPA, przy Chlodnej 71 panuje totalny nepotyzm,
        dwulicowosc i niemila atmosfera.
        Trzeba uwazac na kazde slowo, bo moze zostac wykorzystane przeciwko
        tobie.
        Atmosfera leku i podsluchu.
        Ludzie wredni i niemili. Sarkastyczni i zarozumiali. traktuja czlowieka
        jak swoja wlasnosc.
        • Gość: pracownik IPA Re: Inter Partner Assistance - okropna kultura pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 22:01
          Przy Chłodnej 71 może i tak jest ale przy Chłodnej 51 nie zauważyłam
          tego o czym pisze "MK" a pracuję w IPA już 7 lat.
          Ciekawe, może to zemsta za zwolnienie z pracy bo np. "MK" pracy się
          raczej brzydził...
          • Gość: MK Re: Inter Partner Assistance - okropna kultura pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 23:01
            Akurat nikt mnie nie zwolnił tylko znalazłam lepszą ofertę...

> Przy Chłodnej 71 może i tak jest ale przy Chłodnej 51 nie zauważyłam
            > tego o czym pisze "MK" a pracuję w IPA już 7 lat.

No tak. Czyli jesteś "starą gwardią". A to jest klika, która trzyma z
            kierownictwem pewnego działu. To właśnie ty jesteś jedną z osób praktykujących
            opisany przeze mnie mechanizm.

Zatem nie pisz bzdur...

BTW - po wpisach z domeny firmy, widać czym się zajmuje kierownictwo...
            Szpiegowanie i donosicielstwo na każdym kroku, nawet na forum...
            • Gość: mw Re: Inter Partner Assistance - okropna kultura pr IP: *.ipa.com.pl 28.11.09, 23:42
              Również jestem pracownikiem tej firmy i uważam, że to co pisze mb
              nie jest słuszną opinią i nie opisuje ogólnej sytuacji a swój
              przypadek. Trzeba było dobrze wykonywać swoją pracę a nie mścić się
              teraz bzdurnymi wpisami.
              pozdr.
            • Gość: antyMK Re: Inter Partner Assistance - okropna kultura pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:08
              MK, firma na ktorej tak wieszasz psy jest korporacja, ale nie az tak
              duza zeby mimo wszystko i z cala pewnoscia napisac ze wcale nie
              znalazles lepszej pracy, ale zostales zwolniony, i to dlatego ze
              praca cie sie zupelnie nie imala. Nikomu nie zycze zle i mam
              nadzieje ze twoja dewiza "co by tu zrobic zeby sie nie narobic"
              doskonale sie sprawdza w twojej nowej pracy. Powodzenia!
    • Gość: antyax Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.lewandow.net.pl 31.01.09, 01:34
      a widzieliście cytaty osób tzw. zarządzających na stronie
      internetowej, np. "„IPA jest dla mnie szkołą samodzielnego myślenia
      i pracy zespołowej" - trzeba było lepiej iść do normalnej szkoły i
      uzyskać wykształcenie. NIebawem te przydupasy Francji będą hymny
      pochwalne układać i gloryfikować olewających tych parobków
      Francuzików. Ale tak to jest z niektórymi - za psi ochłap będą się
      łasić do każdego - zwłaszcza miernoty, które budują tzw. karierę nie
      na kompetencjach ale na poddaństwie.
      • Gość: Ewelina Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:55
        Proszę o informację, ponieważ teraz w Axa jest nabór na kirownika
        działu ubezpieczeń komunikacyjncyh, proszę o informację czy warto w
        ogóle przystąpić do rekrutacji tzn. czy stanowisko nie jest już
        obsadzone ;) i na co mogę liczyć w kwestii wynagrodzenia i godzin
        pracy. co robić ?? a może się wycofać??
        • Gość: pawelRz Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.09, 16:59
          pewnie, jak nie ma 5 tysiakow na reke i nie mozna posiedziec na gg czy naszej klasie to oczywiscie firma jest beeeee. W dupach sie wam poprzewracalo
          • Gość: czak noris Re: Inter Partner Assistance i AXA - polecam IP: *.ipa.com.pl 09.05.09, 16:35
            czytam te wasze wypociny i zachodzę w głowę skąd te bzdury o
            francuzikach, pachołkach i sługusach. W tej firmie nie masz, żadnej
            okazji poczuć zależnośći od głównej siedziby w FR. Wrażenie mam, że
            te wpisy wrzucał ktoś, kto na oczy nie widział polskiej spólki, a
            wiedzę czerpie z netu i dowolnie interpretuje... tylko po co..

Ktoś pytał o języki... cały Assistans, od przełożonych do
            podwładnych, biegle włada (co najmniej) językiem angielskim,
            dodatkowo wiekszość zatrudniony drugim, a nawet trzecim językiem
            obcym.

Nadgodziny?! w pracy ofisu 24/7?! po co?

itd. itp..
    • Gość: Ip Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.chello.pl 24.10.09, 19:30
      Ja rowniez nie polecam :( w ogole nie szanuje sie czlowieka, jest traktowany jako zlo konieczne, na awans moga liczyc tylko lizusi i donosiciele :/ Z takich tez sklada sie kadra kierownicza, wiec o umiejetnosciach zarzadzania zespolem nie ma co i marzyc. Pewne jest też to ze pozytywne oceny pisza takie wlasnie osoby :(
      • Gość: kb Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.ipa.com.pl 28.11.09, 23:38
        A może po prostu trzeba było porządnie przyłożyć się do pracy? Ja
        nie donoszę, nikomu nie liżę tyłka a robię to co trzeba robić w
        każdej pracy - dobrze ją wykonuję przykładając się do tego co robię
        i jestem za to odpowiednio nagradzana.
        Faktycznie - to o czym piszę to dla niektórych wieeeeeelka filozofia.
        • Gość: AS Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: 85.222.87.* 28.05.10, 18:34
          Ja zdecydowanie odradzam. Dyrektorzy bez żadnego !!! dyplomu,
          żadnych umiejętności, wszyscy się z nich smieja na rynku. Poza tym
          teraz firma ma bardzo ciezka sytuacje finansowa, lepiej nie
          ryzykowac. Ja pracowalam juz jakis czas temu - ale dobrze nie
          wspominam. Pzdr...
    • Gość: fiordilatte Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: 109.243.61.* 07.06.10, 17:05
      Również byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w IPA i zupełnie się z
      tobą nie zgodzę! Rozmowę przeprowadziły ze mną trzy bardzo
      sympatyczne osoby. Żadnych pytań osobistych, jedynie czy dam rade
      pogodzić studia z pracą. Zarówno znajomość angielskiego jak i
      drugiego języka obcego została sprawdzona poprzez rozmowę.
      Po tygodniu odezwali się do mnie i zaproponowali współpracę.
      Pracuję już miesiąc i atmosfera jest SUPER, zarówno kadra kierownicza
      jak i współpracownicy są bardzo fajnymi ludźmi. Mam bardzo duży wpływ
      na to jak wygląda mój grafik, a godzin pracy nigdy nie jest więcej
      niż 8.
      Nie zdarzyło mi się jeszcze słyszeć żeby ktoś mówił że jesteśmy
      podnóżkiem Francji. Mamy bardzo dużą niezależność, wiele decyzji
      podejmujemy sami a kierownictwo firmy składa się tylko z polskich
      obywateli.
      Wydaje mi się że po prostu jesteś rozżalona że cię nie przyjęli,
      ale nie uważam żeby w porządku było pisać takie rzeczy szczególnie że
      były to w większości twoje domniemania.
      Pozdrawiam!
      • Gość: fiordilatte Re: Inter Partner Assistance i AXA - polecam IP: 109.243.61.* 07.06.10, 17:08
        oczywiście mój poprzedni post jest na POLECAM a nie odradzam jak się
        zapisało:)
    • Gość: u Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 21:08
      gostek tobie się nudz
      • Gość: sheewawa Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.acn.waw.pl 14.05.11, 13:40
        Czy ktos wie jak wygląda praca na stanowisku researcher w tej firmie? Widzę ze rekrutują i się zastanawiam czy warto na takie stanowisko ;)
        • Gość: gość Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.aster.pl 18.06.11, 02:20
          z tego co piszecie to jakaś klęska...
          • Gość: były pracownik Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.home.aster.pl 21.07.11, 23:07
            Pracowałam do niedawna i nie narzekam. Wypłata na czas, a grafik zawsze dało się dopasować do zajęć. Nawet, gdy niespodziewanie zmieniono mi termin egzaminu, po prostu zamieniłam się dyżurami. Nikt nie robił problemów.

Atmosfera - różna. Zależy od osoby na którą trafisz. Ale tak jest chyba wszędzie. W każdym razie niedawno zdegradowali lub zwolnili najbardziej niekompetentne osoby z kierownictwa, więc zmiany idą w dobrym kierunku...

Jedyne, do czego można się przyczepić, to zarobki. Inne podobne firmy płacą lepiej. Poza tym firma jest teraz w niezbyt dobrej kondycji finansowej.
            • Gość: Md Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 08:15
              Nie pracowalem w tej firmie, wiec a propo atmosfery, zarobkow itp nie moge sie wypowiadac, ale poczytalem sobie na forum opinie, bo dostalem od firmy propozycje pracy.

Musze przyznac ze jezeli ktos chce tam pracowac to uwazam ze niepowinien sie kierowac opisami na forum, od ludzi calkowicie anonimowych,

Mam doswiadczenie z poprzedniej pracy, na forach wypisywano ze jest to firma straszna, ze nie warto isc, pracuje sie po kilkanascie godzin dziennie, za marna kase, jednak zdecydowalem sie tam pojsc i zobaczyc na wlasne oczy i okazalo sie ze wcale nie jest tak jak pisano na forum,
              Byly to wywody sfrustrowanych bylych pracowniko, albo osob ktorych nie wybrano po rozmowie,

Wiec mam nadzieje zs ludzia aplikujacy/szukajacy pracy beda sie kierowali wlasnym rozumem i tym co chca osiagnac a nie tym co inne anonimowe osoby wypisuja na forach
              • Gość: eeee Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.acn.waw.pl 22.10.11, 12:12
                W takim razie kolego idź i przeżyj to sam a nie wypisuj swoje przemyślenia na podstawie doświadczenia z innej pracy. Ja natomiast zgadzam się z większością negatywnych opinii na temat funkcjonowania tej firmy.

Pozdrawiam.
    • Gość: Zwolniłem się Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 13:48
      Zarobki przyzwoite, ludzie różni, atmosfera rozstania z firmą- katastrofa. O zwolnieniach niektórzy dowiadują się w ciągu 5 minut i w ciągu następnych 30 minut opuszczają FIRMĘ. Bez jakiegokolwiek uprzedzenia lub wskazaniu błędów i prośby o poprawy,dania szansy. Zwalniano ludzi róznych- kompetentych/leniwych/świetych w rozmowach z kilentem/ komunikatywnych i pracujących zespołowo/ typowych opier**laczy. Nie ma reguły. Praca godna polecenia osobom młodym,studiującym. Człowiek zarządzający konsultantami- fałszywe i dwulicowe panisko, które mydli oczy na rozmowach pracowników i obiecuje zmiany, a robi zupelnie co innego.
    • Gość: damian123 Re: Inter Partner Assistance i AXA - odradzam IP: *.dynamic-ww-09.vectranet.pl 08.06.17, 15:59
      Rotacja pracowników jest ogromna, zwłaszcza w Dziale Operacyjnym, skoro my uciekamy, to czemu nowi mają zostać? Razem ze mną zwolniło się ze 3 osoby. Po nas, jeszcze kilka. Nie P-O-L-E-C-A-M! Zmarnowany rok z życia zawodowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka