Dodaj do ulubionych

Uwaga na Komis okazja

11.09.08, 20:01
Przestrzegam wszystkich szukających pracy, a także potencjalnych klientów
przed Komisem Okazja. Nie życzę nikomu tam pracować ani niczego oddawać w
komis. Ewentualnie szybko coś kupić albo od razu sprzedać, jeśli nie ma
możliwości odwiedzenia innego komisu.
Warunki pracy są straszne: w zimie brak ogrzewania, temperatura chyba 10
stopni, wszystko stare, poniszczone, karaluchy sobie biegają i po komisie i w
"restauracji" obok komisu.
Szef komisu bardzo lubi młode, naiwne i ładne dziewczyny, którym można robić
pranie mózgu", proponować zbliżenia, namawiać do służbowych wyjazdów do
Francji, aby potem je obmacywać(...). Sam natomiast jest obleśnym i żałosnym
człowiekiem, który powinien być stateczny choćby ze względu na swój wiek.
Każdy w jego ocenie jest oszustem i chce go okraść tymczasem to on okrada
ludzi znajdując byle pretekst i nie płacąc im wynagrodzenia za ciężką
niewolniczą pracę (6 dni w tygodniu po 10 godzin).
Co do oddawania w komis to nie radzę tego robić. Powód jest prosty: umowa
sporządzona na niekorzyść klienta, pozwalająca obracać pieniędzmi deponenta a
także fałszować ceny przedmiotów na swoją korzyść.
Pracujący spotkają się z: chamstwem, poniżaniem w obecności osób trzecich,
wyzwiskami, molestowaniem werbalnym i nie tylko, "praniem mózgu", oskarżeniem
o kradzież, psychozę i pijaństwo (to naprawdę ciekawe) nie płaceniem pensji,
zimnem, karaluchami, stertą papierów wszędzie gdzie tylko się zajrzy,
podpisywaniem weksli służących później do szantażu, namawianiem do robienia
wszystkiego, co chce szef (przykład jeden z wielu: odrabianie lekcji jego dzieci),

Jest wiele innych komisów w Warszawie.

Jeśli i Was spotkało tam coś złego piszcie na oszukanaprzezkomis@o2.pl
Odpowiem na każdego maila.

Obserwuj wątek
    • Gość: login Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.aster.pl 18.11.08, 11:15
      ja tez bylam tam na rozmowe o prace, tzn bylam umowiona, bo jak
      pojechalam to nawet nie wiedzialam gdzie isc - biura zadnego nie
      znalazlam, telefonu nikt nie odbieral, po wielkiej hali z meblami
      biegali oblesni faceci rzucajacy glupie komentarze na temat mojej
      osoby \... zimno, brudno i ciesze sie ze do zadnej rozmowy
      ostatecznie nie doszlo. Niedlugo potem na portalu z ogloszeniami o
      prace pojawil sie post innej dziewczyny ktora na rozmowie byla i
      ostrzegala zeby uwazac na tego pana ktory rzekomo szuka asystentki
      do biura we Francji...
    • Gość: jaaaa Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.eranet.pl 11.01.09, 23:12
      ten komis to całkowite dno. zatrudniają ludzi i nie wypłacają pieniędzy. a ten
      cały niby szef mieszka w willi pod warszawą i wciska kity, że nie ma pieniędzy
      na wypłaty i trzeba się urzerać z inspekcją pracy. STRZEŻCIE SIĘ
      • Gość: 1916(L) Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.centertel.pl 15.06.09, 23:02
        prawda mi tez gadaja ze niemaja pieniedzy na wyplaty haha przeciesz sa smieszni
        i w leb zarobi ten szef caly jak tak bardzo chce
      • Gość: jagódka Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.chello.pl 28.07.09, 01:16
        W willi to on mieszka, fakt, ale wynajętej...
        a PAŁAC to juz sobie wybudował, taki drugi Eden.

• Gość: ............... Przestrzegam przed komisem okazja! IP: *.static.entel.pl 15.01.09, 16:16
      Jeśli chcecie pracować to nie tam, już lepiej zamiatać ulice lub pracować na
      kasie w hipermarkecie niż TYM bagnie.
    • Gość: an Re: Przestrzegam przed komisem okazja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:29
      komis to poprostu wielkie oszukaństwo. Zostawiłam meble ale
      pieniędzy niestety nie odzyskałam.
      • Gość: Ten co czyta Trzeba czytać, a nie się żalić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 10:08
        Płaczecie jak stare baby, trzeba czytać umowę a nie podpisywać w ciemno, jest
        tam wyrazie napisane co kiedy i jak. Ja przeczytałem i wiedziałem co mam robić.
        Każdy komis ma WŁASNĄ umowę. TRZEBA CZYTAĆ a nie się żalić na forum.
    • Gość: tyranzkomisu Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.aster.pl 07.04.09, 17:44
      Witam.
      Jestem byłym pracownikiem komisu "Okazja" i zgadzam się co do słowa które opisała już "mela12345" !!!
      Nie zostawiajcie tam mebli w komis, jak już, to je sprzedajcie od ręki - ale nie spodziewajcie się jakiś "normalnych" pieniędzy, dostaniecie zaledwie krocie, i nieważne czy to będą meble dosyć nowe czy też używane...
      Byłem świadkiem niejednokrotnie jak trwała WYCENA takich mebli, i uwierzcie mi, jak mi było żal tych ludzi którzy zostawiali tam meble... bo już nawet Im się nie chciało ładować na nowo do samochodu.
      Co do samej pracy "fizycznej" jak i jako "sprzedawca" to stanowczo odradzam.
      6 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku od 9:00 - 20:00 w sobotę od 9:00 - 19:00 a w niedzielę od 10:00 - 18:00
      Praca fizyczna.. harówka, targanie mebli z jednego kąta w drugi ( w zależności jaki humor miał "szef" - dosłownie
      Praca jako sprzedawca, po prostu totalna porażka, jak nie ma klienta to ścieranie kurzy z mebli... i takie tam
      Wynagrodzenie... lepiej nie wspominać , bo aż mi głupio...
      LUDZISKA, NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ W TYM "KOMISIE", NIE ZOSTAWIAJCIE TAM MEBLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      WYBIERZCIE INNY KOMIS LUB "NORMALNY" SALON MEBLOWY !!!
      • Gość: wojtas Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.acn.waw.pl 09.07.09, 23:15
        Powinno się stworzyć specjalną stronę i wszyscy pracodawcy którzy
        łamią prawo lub je nawet naginają powinni się tam znalezć ,powinni
        być naświetleni i jak najwięcej osób powinno miec dostęp do takich
        danych ,coś w rodzaju banku dłużników .wpisujesz i masz opinie to
        bardzo by pomogło w podejmowaniu decyzjio podjęciu pracy .Może ktoś
        obrotny stworzy kiedyś coś takiego ,bo informacje zawarte teraz są
        ale nie każdy wie gdzie tego szukać .więc apeluje wspierajmy sie i
        wyciągajmy na światło dzienne ,nawet jestem bliski powiedzenia
        napiętnujmy takich buraków którzy wykorzystują ludzi .
        • Gość: tajfun Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 11:10
          Czytałam mela12345 Twoją wypowiedź na formów co napisałaś jest prawdą on dalej oszukuje i szantażuje pracowników strasząc swoim adwokatem wtej sprawie kontaktowałam się z adwokatem do spraw karnych trzeba pisać pozew na prezesa komisu do Sądu Rejonowego w Piasecznie ul. Kościuszki14.
          • Gość: konrad Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 20:48
            a jak ktoś jest nieletni? ma trochę więcej niż 15 lat i miał roznosić ulotki a
            nie zapłacono? co z nim?
            • Gość: gość Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.static.entel.pl 19.07.09, 13:24
              No to pojawia się problem. Jeśli Wielka Pig stwierdzi, że ulotki nie były
              roznoszone to nie zapłaci. Czasami specjalnie oszukuje ludzi mimo, że ulotki
              zostały rozniesione.
              Radziłabym wziąć umowę jeśli została podpisana i oświadczenie o roznoszeniu
              ulotek i wybrać się do komisu z tatą lub kimś kto w naszym imieniu porozmawia z
              Wielką Pig. życzę powodzenia.
          • Gość: my_bicycle Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.yolau.net 15.06.13, 11:35
            Najpierw nauczcie się pisać, a potem szukajcie pracy.
            Dzieci Facebooka.
      • Gość: warszawianka Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:06
        Do Tyranazkomisu. Masz rację. Moja siostra sprzedała meble po zmarłej mamie. Dostała ok. 300 zł, za meble,ktore 5 lat temu kosztowały 10 tys. zł transport. Ponieważ te meble już zawiozła to zostawiła, wykorzystali sytuację, że była w żałobie. Jak ja zadzwoniłam to odebrał jakiś wstrętny ordynus i taK GŁUPIO SIĘ TŁUMACZYŁ I BARDZO CHAMSKIM TONEM. Bardzo miał dobre samopoczucie.Też Wam odradzam ten sklep, najpierw wycena w domu, a potem transport i pieniądze.
      • Gość: my_bicycle Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.yolau.net 15.06.13, 11:32
        "Praca jako sprzedawca, po prostu totalna porażka, jak nie ma klienta to ścieranie kurzy z mebli... i takie tam "

A co ty byś chciał, pieszczochu?
        Arystokrata sprzedawca łapek nie skala ścieraniem kurzu?
        Na zachodzie to jest normalne, że podczas pracy nie siedzi
        się jak król. Gdy nie ma klientów to sprząta się sklep.
        Komuna was rozpieściła.
    • Gość: tajfun Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 17:00
      Tak to prawda on dalej obiecuje, że będzie płacił wynagrodzenie w ratach ale to są tylko obiecanki osoby zatrudnione winni prezes, że przez nich nie idzie mu sprzedaż w komisie a to jest winnien on sam nie jest udciwym pracodawcą. Zachęcam osoby pokrzywdzone przez prezesa aby kierowały sprawy do Sądu Rejonowego w Piasecznie do wydziału cywilnego, może wten sposób skończy wykorzystywać udciwych ludzi
      • Gość: okazja Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:53
        wlasnie tak jak piszecie i jeszcze duuuuzo wiecej.
        pracowalem tam pol dnia po tym jak dostalem umowe o prace do podpisania dalem
        sobie spokoj.
        tragedia. pamietam ze w ten sam dzien przyszla do pracy taka mloda bardzo ladna
        dziewczyna i probowala troche ogarnac tez syf i burdel. i w sumie znala sie na
        rzeczy umiala zrobic tak zeby te meble pokazac lepiej ludziom.
        ale po kilku godzinach zobaczylem ja wybiegajaca z budynku z placzem...
        nie wiem co sie stalo w kazdym razie jak zobaczylem moja umowe to podziekowalem.
        mebli tam nie oddawajcie ani nie sprzedawajcie.
        mebli nie kupujcie bo 80% tych rzeczy jest w cenie nowych ze sklepu tylko ze sa
        uzywane i czesto bardzo zniszczone.
        ludzie ktorzy tam przychodza czesto mysla ze skoro fotel w "okazji" kosztuje
        600zl to w sklepie pewnie 1000zl a w rzeczywistosci to samo mozna trafic w
        sklepie taniej...
        co do grubego kolesia ktory tym wszystkim zarzadza to wogole brak slow.
        kasy ma od cholery a robi takie przekrety ze glowa mala
        • zawsze-sloneczko21 Re: Uwaga na Komis okazja 13.08.09, 19:02
          No to ładnie...Cieszę się, że zajrzałam na forum.
          Znalazłam ogłoszenie na gumtree na pracownicę biurową i wysłałam cv...Dostałam zaproszenie na rozmowę na jutro - mocno się zastanawiam czy w ogóle się fatygować. Pisaliście o pracy fizycznej i o pracy jako sprzedawca, a czy może ktoś wie na czym polega praca w tym komisie na stanowisku "pracownicy biurowej" ???
          ...oby się nie okazało , że ta praca polega np. na odkurzaniu biura ;P
          • Gość: onatowie Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:36
            Przestrzegam wszystkich szukających pracy, a także potencjalnych klientów
            przed Komisem Okazja. Nie życzę nikomu tam pracować ani niczego oddawać w
            komis. Ewentualnie szybko coś kupić albo od razu sprzedać, jeśli nie ma
            możliwości odwiedzenia innego komisu.
            Warunki pracy są straszne: w zimie brak ogrzewania, temperatura chyba 10
            stopni, wszystko stare, poniszczone, karaluchy sobie biegają i po komisie i w
            "restauracji" obok komisu.
            Szef komisu bardzo lubi młode, naiwne i ładne dziewczyny, którym można robić
            pranie mózgu", proponować zbliżenia, namawiać do służbowych wyjazdów do
            Francji, aby potem je obmacywać(...). Sam natomiast jest obleśnym i żałosnym
            człowiekiem, który powinien być stateczny choćby ze względu na swój wiek.
            Każdy w jego ocenie jest oszustem i chce go okraść tymczasem to on okrada
            ludzi znajdując byle pretekst i nie płacąc im wynagrodzenia za ciężką
            niewolniczą pracę (6 dni w tygodniu po 10 godzin).
            Co do oddawania w komis to nie radzę tego robić. Powód jest prosty: umowa
            sporządzona na niekorzyść klienta, pozwalająca obracać pieniędzmi deponenta a
            także fałszować ceny przedmiotów na swoją korzyść.
            Pracujący spotkają się z: chamstwem, poniżaniem w obecności osób trzecich,
            wyzwiskami, molestowaniem werbalnym i nie tylko, "praniem mózgu", oskarżeniem
            o kradzież, psychozę i pijaństwo (to naprawdę ciekawe) nie płaceniem pensji,
            zimnem, karaluchami, stertą papierów wszędzie gdzie tylko się zajrzy,
            podpisywaniem weksli służących później do szantażu, namawianiem do robienia
            wszystkiego, co chce szef (przykład jeden z wielu: odrabianie lekcji jego dzieci),

Jest wiele innych komisów w Warszawie.

Jeśli i Was spotkało tam coś złego piszcie na oszukanaprzezkomis@o2.pl
            Odpowiem na każdego maila.

tu masz wszystko opisane, mało Ci jeszcze??
            • Gość: anonim Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 10:58
              Praca w komisie wiaze sie z dniowkami [70zl na reke], ktore moga trwac 10 ale i nawet 16h. Szef wykorzystuje ludzi jak tania sile robocza. Minal miesiac od skonczenia pracy, a ja nie moge sie wciaz doprosic o pieniadze. Omijac szerokim lukiem!!!
      • Gość: my_bicycle Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.yolau.net 15.06.13, 11:37
        Być może uczciwych ale głupich i niedouków.
    • Gość: kandydatka Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.jmdi.pl 13.08.09, 21:16
      wszytsko co autor pierwszego postu napisał się zgadza. Ja byłam tam
      kilka lat temu na rozmowie kwalifikacyjnej i przezyłam koszmar.
      Obleśny, śprośny straszy facet który myśli że wszytskie rozumy
      pozjadał otaczający się młodymi kobietami. Mysle że wybiera takie w
      trudnej sytuacji , które życie zmusza do podjęcia takiej pracy. A
      ten obrzydliwiec to wykorzystuje.
    • Gość: wierzyciel Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.ghnet.pl 26.08.09, 10:02
      witam
      czy moglibyście mi podać nazwisko właścicela lub właścicielki bądź
      innej osoby która tam "szefuje"
      w ewidencji działalności gospodarczej na Woli ciężko coś odszukać
      • Gość: gość Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 16:59
        żartujesz? to nie jest miejsce na podawanie nazwisk! zadaj sobie chociaż ten
        trud i wejdź na stronę krs tam masz informacje, których "szukasz".
        • Gość: gaga Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.chello.pl 30.08.09, 21:25
          Też zostałem oszukany i nie daruje temu ordynarnemu chamowi. Trzeba
          mu dać nauczkę bo złodziej jeden uważa, że jest bezkarny. Ale jest
          Rzecznik Praw Konsumenckich, są sądy, a dla oszukanych parcowników
          jest Inspekcja Pracy i Sądy Pracy.
    • Gość: f Re: Uwaga na Komis okazja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.14, 16:08
      Przestrzegam wszystkich szukających pracy, a także potencjalnych klientów przed Komisem Okazja, przy Rondzie Daszyńskiego. Nie życzę nikomu tam pracować ani niczego oddawać w komis. Ewentualnie szybko coś kupić albo od razu sprzedać, jeśli nie ma możliwości odwiedzenia innego komisu.
      Warunki pracy są straszne: w zimie brak ogrzewania, temperatura chyba 10 stopni, wszystko stare, poniszczone, karaluchy sobie biegają i po komisie i w "restauracji" obok komisu.
      Szef komisu bardzo lubi młode, naiwne i ładne dziewczyny, którym można robić pranie mózgu", proponować zbliżenia, namawiać do służbowych wyjazdów do Francji, aby potem je obmacywać(...). Sam natomiast jest obleśnym i żałosnym człowiekiem, który powinien być stateczny choćby ze względu na swój wiek.
      Każdy w jego ocenie jest oszustem i chce go okraść tymczasem to on okrada ludzi znajdując byle pretekst i nie płacąc im wynagrodzenia za ciężką niewolniczą pracę (6 dni w tygodniu po 10 godzin).
      Co do oddawania w komis to nie radzę tego robić. Powód jest prosty: umowa sporządzona na niekorzyść klienta, pozwalająca obracać pieniędzmi deponenta a także fałszować ceny przedmiotów na swoją korzyść.
      Pracujący spotkają się z: chamstwem, poniżaniem w obecności osób trzecich, wyzwiskami, molestowaniem werbalnym i nie tylko, "praniem mózgu", oskarżeniem o kradzież, psychozę i pijaństwo (to naprawdę ciekawe) nie płaceniem pensji, zimnem, karaluchami, stertą papierów wszędzie gdzie tylko się zajrzy, podpisywaniem weksli służących później do szantażu, namawianiem do robienia wszystkiego, co chce szef (przykład jeden z wielu: odrabianie lekcji jego dzieci).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka