Dodaj do ulubionych

LeasingTeam

• limonka1983 Re: LeasingTeam 31.01.10, 15:30
      22 grudnia 2009 r. zadzwoniła do mnie pani, b zaoferować mi pracę tymczasową
      jako doręczyciel ulotek. Znalazła mnie na 1 z portalu dla ludzi szukających
      pracy. miesiąc wcześniej obroniłam się na uczelni. Nie byłam zbyt chętna, w
      końcu 2 dni przed Wigilią, ale pani bardzo zależało, bo podobno właśnie w moim
      mieście brakuje chętnych. Teraz wiem, że tylko ja byłam tak głupia, by zgodzić
      się na te ulotki. Paczki odebrałam tego samego dnia po południa. Okazało się, że
      czekały na odbiór od 16 grudnia i w końcu trafiły na naiwnego. okazało się, ze
      ulotek było więcej, niż pani mówiła, ale dostałam pokwitowanie odbioru, po paru
      dniach przyszła mi umowa, że zapłacą do 21 stycznia 2010r. Na te ulotki miałam
      czas do 23 grudnia. Dałam rade, cho miło nie było (przygotowania do świąt,
      fatalna pogoda plus teren do roznoszenia, o którym można powiedzieć, że zwijany
      jest tam asfalt na noc). Tuż po świętach pani zadzwoniła z kolejną ofertą, ale
      odmówiłam. nie za taka kasę i już pracowałam w firmie, która jednak wypłaca
      wynagrodzenia. Wszystko szło gładko do czasu wypłaty. 20 przypomniałam się
      jeszcze, pani oburzonym głosem zapowiedziała, iż wypłata "będzie jutro". I co?
      31 stycznia, a ja nie zobaczyłam pieniędzy i zaczynam godzić się z myślą, że ich
      nie ujrzę. Dzwonię dziennie od 21 stycznia. Pani się dziwi, bo w końcu
      księgowała ta wypłatę (i tak mniej, niż zapowiadała), ewentualnie nie odbiera
      lub odbiera jakiś pan, któremu na nowo muszę tłumaczyć, o co mi chodzi. Za
      każdym razem słyszę, że zapłacą, że już sprawdzają i oddzwonią. Cisa, więc znowu
      dzwonię. I tak w kółko. Raz nawet powiedziałam pani, iż mnie zbywa i nic nie
      robi w celu wyjaśnienia sprawy. Usłyszałam, ze dzwonię w godzinach, gdy jej nie
      ma w biurze lub jest zajęta. Super. Chętnie bym się tam przejechała do tego
      biura, jednak i oni, i ja pracujemy do 15, więc będzie ciężko. Nie zarobiłam
      kokosów, bo było to 67 zł, jednak tyrałam w zawiei, zamiast przygotowywać się do
      świat, więc miło byłoby, gdybym tą kasę dostała. nie roznosiłam nic dla zdrowia
      lub przyjemności. I ja, i ta firma, doskonale wiemy, że jeśli postanowią nie
      płacić, to tak to zostanie, bo nikt za 67 zł nie będzie toczył sprawy, która
      dużo więcej będzie kosztowała. szczerze mówiąc, jakoś już nawet nie chce mi się
      tam dzwonić, bo więcej wydam na telefony. Serdecznie odradzam. Naciągają,
      wykorzystują i nie płacą.
    • limonka1983 Re: LeasingTeam 13.02.10, 00:16
      Wypowiadałam się już wyżej. Kasy nadal nie mam. Pani zaproponowała
      mi, bym im wysłała oryginał umowy, bo im 2 egzemplarz zaginął. Jasne,
      już pędzę. Wyślę i tyle będę miała z dowodów, ze podpisywałam umowę.
      W moc prawną ksera nie wierzę. Jeszcze 2 dni temu miałam zamiar
      wysłać skarge do PIPU, czy jakiejś innej instytucji zajmującej się
      podobnymi firmami. Zadzwoniłam do pani, z którą załatwiałam
      formalności, powiedziałam, co o nich myslę i wyskoczyłam z tym PIPEM.
      Usłyszałam "czy ma pani coś więcej do powiedzenia"? Zero
      "przepraszam" i podobnych rzeczy. Tak sobie myślę, że na telefony od
      21 stycznia do 11 lutego wydałam trochę kasy, 1 list polecony z
      umową, która zaginęła i opcjonalnie 2 list trochę też kosztują, więc
      już sobie daruję ten cyrk. Tracę kasę i nerwy, a ta kobieta ma chyba
      niezły polew i wyczytałam, że PIP ma chyba poważniejsze sprawy do
      załatwienia. Już dawno wydałam na całą jatkę więcej, niż 67 zł. Mam nauczkę na przyszłość, by wpierw poczytać sobie fora z opiniami o
      danej firmie, a potem się decydować na współpracę. Leasing Team osiągnął cel: poprzez ciągle odwlekanie sprawy sprawił, że sobie
      darowałam. A te wszystkie "zapłacimy, proszę poczekać, itd", to
      zwykłe mydlenie oczu. ciesze się, że straciłam 67 zł i kupę nerwów,
      bo widzę, że inni nie mieli tyle "szczęścia" i potracili dużo więcej.
      • rafal.9 Re: LeasingTeam 28.02.10, 11:22
        Współpracowałem z nimi i powiem ci jedno wyślij im jak chcą kopie umowy,sprawę
        zgłoś do państwowej Inspekcji Pracy i czekaj zapewne kturaś ze stron się w końcu
        odezwie,i nie współpracuj więcej z nimi.
        • Gość: Karola LesingTeam IP: *.centertel.pl 04.03.10, 15:43
          A ja mam tam isc do pracy, ale w Kwidzynie, tak sie wacham, poniewaz
          mialo bzc dzis spotkanie i nikt od nich z firmz nie przyjechal. Wiec
          chyba dam sobie spokoj.
        • Gość: paweł Re: LeasingTeam IP: *.pia.abpl.pl 25.08.10, 19:48
          Kolego
          Dobrze, że wiesz o istnieniu Inspekcji Pracy ale istnieje też coś
          takiego jak słownik (trudne słowo) ortograficzny. Zapoznaj się z
          jego zawartością, bo jak nawalisz tyle błędów w piśmie do IP to się
          pośmieją i wywalą je do kosza. Żenada
    • jarekzgziom [...] 16.02.10, 10:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jarekzgziom Re: LeasingTeam 16.02.10, 11:05
      ja tez pracowalem do wczoraj w LT w ZIELONEJ GORZE straszna lipa zeby wydali
      dokumenty trzeba sie prosic i prosic a zeby dali jakies ubranie to tak samo daja
      tylko caly czas umowy zlecenie i caly czas strasza na kazdej umowie sa kary
      lacznie ponad 6000 zl
    • Gość: qwerty Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 00:18
      "firma zrobila
      > umowe nie zgodna z kodeksem pracy bo bylem w inspekcji pracy i az
      sie tam
      > zdziwili co to za firma tak roluje ludzi"

zaraz zaraz, skoro piszesz że pracowałeś na umowę zlecenie to po co
      podciągasz ją pod kodeks pracy ? :) w tym przypadku nie obowiązują
      przepisy PP ponieważ to umowa cywilno-prawna!! a w tej formie
      pracodawca może napisać na umowie co mu się tylko podoba..
      • Gość: zola Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:49
        odradzam firmę fatalna
    • Gość: Gość Re: LeasingTeam IP: 109.196.145.* 12.03.10, 14:08
      pracowalam w lutym i nie wyplacili jeszcze pieniedzy ciekawe czy wogole
      wyplaca..
      • Gość: Gość Re: LeasingTeam IP: 109.196.145.* 12.03.10, 14:10
        pracowalam w lutym i nie dostalam jeszcze wyplaty ja i kolezanka i
        ciekawe czy wogole wyplaca..
        • Gość: madziorr Re: LeasingTeam IP: 94.254.252.* 16.12.10, 17:22
          moze sprawdz na umowie kiedy dostaesz wyplate...
    • Gość: Magda Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:44
      to prawda!!! mam umowe jeszcze mc i uciekam stamtąd!!!
      • pyptka Re: LeasingTeam 27.03.10, 22:46
        Ja również pracuję w Leasigteam jako pracownik pomocniczy na poczcie,są to
        grosze ,na które czeka się następny miesiąc.Pracuję do 30.04 i spadam.
        • Gość: pocztowiec Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 11:53
          chyba pracujemy razem:)
          • pyptka Re: LeasingTeam 04.04.10, 17:21
            Oczywiście jak zwykle wygrał Pamar,były dyrektor na Poczcie,ale Leasingteam
            odwołał się do Urzędu Komunikacji Elektronicznej,czy jakaś tam podobna nazwa,że
            narzucili normy 115 listów/h dla wpisujących ręcznie i 160/h komputerowo.I
            wygrali.Jeżeli naczelnik UP zgłosi,ze pracownik nie wyrabia tej
            normy,natychmiast jest wymieniany na innego.W urzędach na praskiej stronie
            oferowana jest praca na 2-3 h dziennie,po miesiącu zarabia się tylko 250-350 zł.
            • Gość: Pracownik Re: LeasingTeam IP: *.aster.pl 15.04.10, 23:14
              To nie jest tak że jak nie masz 160/h to Cie zwolnią.
              • Gość: prac Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 12:43
                ale ja np pisze za szybko i chciałabym żeby mnie zwolnili juz bo
                mma dość
                • Gość: adalgiza Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 15:08
                  Chyba za takie tempo należy się wynagrodzenie akordowe,a tu podobno jest stawka
                  za godzinę?
        • rafal.9 Re: LeasingTeam 24.05.10, 13:14
          pyptka napisała:

> Ja również pracuję w Leasigteam jako pracownik pomocniczy na poczcie,są to
          > grosze ,na które czeka się następny miesiąc.Pracuję do 30.04 i spadam.

I Dalej szukają ludzi na pocztę
        • rafal.9 Re: LeasingTeam 16.06.10, 17:36
          pyptka napisała:

> Ja również pracuję w Leasigteam jako pracownik pomocniczy na poczcie,są to
          > grosze ,na które czeka się następny miesiąc.Pracuję do 30.04 i spadam.

-po pierwsze widzę widzę non stop ogłoszenia ze szukają ludzi do pracy na poczcie,czyli jest duża rotacja.
          -po drugie każą płacić za odzież roboczą co jest niezgodne z prawem bo mają ją zapewniać a nie sprzedawać.
          - po trzecie o kasę czasem trzeba się upominać
          po czwarte pracując na umowę o dzieło i zlecenie patrz koniecznie co tam oni<LeasingTeam>napisał bo potem będziesz mogła mieć problemy,i pracując na te umowy nie masz żadnych praw jakie ma pracownik pracujący chociażby na umowę o pracę tymczasową.
          po piąte wymagaj by jeśli pracujesz na umowę zlecenie dali ci zaświadczenie o ubezpieczeniu żeby potem nie było zaskoczenia
          po szóste unikaj tej firmy jak ogień wody bo możesz się sparzyć.
          pozdrawiam
        • sara7_5 Re: LeasingTeam 14.07.10, 18:38
          Jutro idę właśnie na rozmowę do tej firmy w sprawie pracy jako pomoc na
          poczcie.Jakieś rady?Aż ciarki mnie przeszły po przeczytaniu wszystkich
          negatywnych opini.
    • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 11:06
      hmm ? zdaje się że przetarg był jawny- wiec zaoferowali lepsze warunki, co za
      tym idzie wygrali.. to nie są czasy komuny, że za flaszkę wódki można coś załatwić
    • Gość: wkur Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 18:11
      ja też nie dostałam jeszcze kasy za marzec:((((((((((
      • pyptka Re: LeasingTeam 20.04.10, 18:43
        Wypłata za marzec będzie jutro, 21 kwietnia.Za luty dostałam 19 marca,bo 21szy
        to była niedziela.
        • Gość: kowal Re: LeasingTeam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:37
          jeśli jutro do godziny 14 nie będzie kasy na moim koncie to jadę do nich i
          narobie tam siarczanianu potasu... jak coś to jedzie ktoś ze mną??
          • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 21:42
            Kowal,o ile dobrze zrozumiałam zrezygnowałeś z tej pracy przed końcem umowy.Mogą
            Ci za to potrącić 150 zł.kary.
          • Gość: HOP Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 11:41
            JA JADĘ!!!!!!!!!!!!
            • pyptka Re: LeasingTeam 22.04.10, 12:10
              No i co,dostaliście wczoraj kasę,bo ja tak.Jeszcze tylko tydzień,koniec umowy i
              wolność!
              • Gość: pracownik Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:44
                ja tez hurraaaaaaaaaa ile kasy dostaliście? ja dopiero jutro sprawdzę
                • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 20:32
                  A teraz propozycja dla tych ,którzy pracują na poczcie z Leasingteamu.Już pewnie
                  zdajecie sobie sprawę,że pracownicy etatowi Poczty w większości urzędów traktują
                  Was jak śmieci.Dajcie znać,w których urzędach jest największy mobbing.Ja
                  zaczynam.Omijajcie szerokim łukiem te urzędy w Warszawie:W-wa 42,44 i 131.
                  • Gość: pracownik Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 09:52
                    ile dostajecie kasy za m-c? ja dostałam 577 zeta...żenada........ za
                    tydzień kończe pracę a za kwiecień kase dostane 20 maja!!skandal!!
                    • Gość: Zycia Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 15:35
                      U nas na Pradze dają tylko 2h dziennie,więc mniej niż 300 zł.:(((
                      • Gość: idziemy na piwo? Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 18:04
                        uuuuuuuuu jeszcze 3dni i koniec!!huraaaaaaa!!!!!!
                        • pyptka Re: LeasingTeam 27.04.10, 18:50
                          hura,hura!Z tego co tam zarobiłam nawet na chleb nie będę mieć,co tu o piwie
                          gadać.Ale radocha z wypadu stamtąd-bezcenna!
                          • Gość: pracownik Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 12:42
                            ja mam problem bo przepracowałam mniej niż 85 h co teraz? ile kasy
                            dostane?
                            • pyptka Re: LeasingTeam 28.04.10, 14:48
                              Jeżeli masz 9 zł brutto/h to ok.570 zł.,a jeśli 8 zł.,to 510 zł.
                              • Gość: pracownik Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 15:41
                                wolność!!!!!! huraaaaaaaaaa
                                • Gość: tancerka Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 00:26
                                  Na jutro zostałam zaproszona na rozmowę informacyjną w sprawie pracy przy
                                  wpisywaniu danych do komputera, ale czytając wasze wypowiedzi wszystkie
                                  odechciało mi się tam w ogóle jechać. Na ponad 100 osób tylko ze 3 wypowiedzi
                                  były pozytywne z czego wydaje mi się że te osoby są podstawione w obronie tej
                                  firmy. A na stronie internetowej mają tak wszystko pięknie opisane, że naprawdę
                                  myślałam, że to fajna praca. Już tak nie myślę. Dzięki za te szczere wypowiedzi
                                  z waszej strony.
                                  • pyptka Re: LeasingTeam 05.05.10, 11:27
                                    Proszę bardzo.Umowy tam są z samymi karami,zarobki żadne.Ja już odeszłam.Co
                                    dalej-nie wiem.
                                    • lejdi.oprych Re: LeasingTeam 05.05.10, 12:25
                                      skończyłam pracę w kwietniu, pensja bedzie 21 maja!!na konto po
                                      potrącenie 1,50 za przelew w sumie 577 zeta netto!!za m-c pracy!!!
                                      • pyptka Re: LeasingTeam 05.05.10, 14:05
                                        U mnie będzie ponad 200 zeta mniej.:(
                                  • Gość: rybka13 Re: LeasingTeam IP: *.olsztyn.mm.pl 05.05.10, 14:08
                                    Ja byłam dziś na rozmowie i podpisałam umowe ale powiedzieli że zadzwonią albo
                                    nie. teraz po przeczytaniu forum nie wiem co mam myśleć. Boje się teraz
                                    wolałabym żeby nie zadzwonili chyba.
                                    • Gość: laleczka chucky Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 15:34
                                      jak zadzwonia powiiedz,ze się rozmysliłeś
                                    • Gość: Ranigast Re: LeasingTeam IP: 94.254.219.* 05.05.10, 15:50
                                      Ludzie,czy nie zdajecie sobie sprawy jakie jest teraz bezrobocie?Jakby to była
                                      popłatna praca powsadzaliby swoją rodzinę i znajomych,a nie wzywaliby was na
                                      rozmowy.
                                      • Gość: laleczka chucky Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:19
                                        taaaa to pracuj za 577 zeta.mc od 7 rano do 11!!! nie starczy ci na
                                        chleb!!już zasiłek jest wyższy!! 700 zeta przez 3 mce!! 700 zeta!!!
                                        za nicnierobienie!!!!
                                        • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: 109.243.38.* 08.05.10, 17:09
                                          Najgorzej,że każdemu przyjmowanemu na 2 godz.dziennie mówi się,że przychodzi na
                                          więcej godzin,albo,że w terminie późniejszym zostanie przeniesiony na cały
                                          etat.Przez pierwsze dni pracy naczelnicy zachowują te pozory,a potem dają tylko
                                          2-3 godz.I nie można odejść,bo potrąciliby 150 zł. kary,więc siedzi się z musu
                                          do końca umowy.
                                          • Gość: kowal Re: LeasingTeam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.10, 23:34
                                            Jeśli przepracowałem w kwietniu tylko 4O godzin (5 dni pracy po 8godz.) to ile
                                            powinni mi przelać hajsu? Pozdro i dla tych co nie wiedzą: Unikajcie tego
                                            LeasingTeamu całego ;) Dobra rada :) uwierzcie..
                                            • Gość: lala Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 10:16
                                              no policz sobie 9,30 brutto/h? a nie wiecie
                                              może czy oni dadza jakieś świadectwo pracy? albo dokumenty do
                                              rozliczenia rocznego?
                                              • pyptka Re: LeasingTeam 09.05.10, 11:37
                                                Z tego co wiem,świadectwo pracy wydaje się tylko po zakończeniu umowy o pracę,a
                                                tu są umowy zlecenia.Na pewno przysługuje druk RP 7,który jest potrzebny do
                                                kapitału początkowego i przyszłej emerytury,ale to mogą dopiero wydać na
                                                początku przyszłego roku,podobnie jak PIT 11.Za 40 godzin pracy w miesiącu
                                                będzie kwota 240 zł.,jeżeli 8 brutto,albo 270 zł przy 9 brutto.
                                                • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:07
                                                  Widze, że sami spece się tu wypowiadają.. ehh.. RP7 jest wystawiane tylko i
                                                  wyłącznie do umów o pracę!! tak samo świadectwo. PRzy umowach cywilnoprawnych
                                                  jest to zwykłe zaświadczenie o przychodzie i okresie zatrudnienia!!
                                                  • pyptka Re: LeasingTeam 26.05.10, 01:20
                                                    A guzik prawda.W poprzednich firmach pracowałam na zlecenie i dostałam RP7,które
                                                    złozyłam w ZUS,bo jestem na rencie.A o swiadectwie pisałam,że jest na umowę o
                                                    pracę.Trzeba dokładnie czytać posty.
                                                  • pyptka Re: LeasingTeam 26.05.10, 01:31
                                                    W poprzednich firmach dostałam RP 7,chociaż pracowałam na zlecenie.Złozylam je
                                                    niedawno w ZUS,bo jestem na rencie.A o świadectwie wspominałam,ze chodzi o umowę
                                                    o pracę.Same te zakłady dały mi RP 7,bo to nie jest umowa o dzieło,że nie
                                                    przysługuje.Jak czegos nie wiesz,to się nie wypowiadaj.
                                                  • Gość: Femme Re: LeasingTeam IP: 188.33.79.* 27.05.10, 19:36
                                                    Pani Biała,czy jak Pani tam.Dzisiaj zadzwoniłam do LT i spytałam,czy przysługuje
                                                    mi owe RP 7.No i jak najbardziej.Przyślą mi razem z PITem,bo już nie wracam do
                                                    firmy.A ta pani,której tak świetnie na poczcie to chyba etatowy pracownik
                                                    LT,który musi coś napisać,aby zatrzeć złą atmosferę.
                                        • Gość: white Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:03
                                          nie no czytając te posty mam wrażenie, że żyje w mongolii!! Ludzie, przcież nikt
                                          Was nie zmusza do pracy!! podpisujecie umowę na której jasno macie napisane jaka
                                          stawka, jakie normy, jakie kary i do kiedy są wypłacane pieniądze!! widać
                                          większość z Was czytać nie umie. Ja pracuje na poczcie przez leasingteam i
                                          jestem zadowolona!!
                                          • pyptka Re: LeasingTeam 26.05.10, 01:23
                                            To powiedz,w którym urzędzie te rozkosze Cię spotykają.Bo większość,których znam
                                            dała dyla.Natomiast bardzo chętnie pracowaliśmy na poczcie przez firmy Pamar i
                                            AFA,które przegrały kolejne przetargi.
                                          • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: 188.33.26.* 29.05.10, 22:58
                                            Łomatko! Jak odpowiada Ci praca za 600 zł/m-c przy normach 160 listów na godzinę
                                            i karach za wszystko to zmień sobie nick na Masochistka.
    • Gość: Mimimimi Re: LeasingTeam IP: 188.33.42.* 10.05.10, 13:37
      Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w LT, bardzo liczyłam, że dostanę tę pracę.
      Teraz po przeczytaniu forum chyba się jednak cieszę, że mnie nie przyjęli :) Ale
      co mnie bardzo wkurzyło i co wg mnie bardzo źle świadczy o pracodawcy i pani, z
      którą rozmawiałam, to to, że na rozmowie pani kilka razy powtarzała, że zadzwoni
      bez względu na to jaka będzie decyzja. Oczywiście żadnego telefonu nie dostałam.
      Po co więc obiecywała??? I to sama z siebie, ja nie prosiłam o informację w
      przypadku negatywnej decyzji.
      • lejdi.oprych Re: LeasingTeam 10.05.10, 14:24
        nie wzieli cię??? a czemu?? tam biorą każdego jelenia!! to miałą byc
        praca na poczcie?chcoiaz możesz poczekac keszcze bo ja tez tak
        miałam,że mieli zadzwonic i czkeałam 13 dni na tle i doczekałam się
        juz po tygodniu myslałam,że uciekne stamtąd, do tej pory nie
        dostałam kasy za kwiecień, bedzie 21 maja albo 24:((
        • Gość: Mimimimi Re: LeasingTeam IP: 188.33.42.* 10.05.10, 15:51
          Nie, ja się starałam o pracę u nich w dziale rekrutacji. Niestety (albo i
          stety)nie było mi dane z nimi pracować :)
          • Gość: lejdi.oprych Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 16:13
            stety
            • Gość: www Re: LeasingTeam IP: *.ostrow61.ptc.pl 10.05.10, 22:31
              Jestem umowiona na spotkanie informacyjne w tej firmie i chyba odrazu bedzie
              mozliwosc podpisania umowy; to praca przy wprowadzaniu danych. Czy moze ktos
              pracowal u nich na takim stanowisku??? bardzo bym byla wdzieczna za szczegolowe
              info;) bo troche zmieszana jestem po przeczytaniu opinni wyzej zamieszczonych.
              • Gość: wiola Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 10:35
                uuuciekać!!!!!!!!!
                • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: 188.33.30.* 11.05.10, 13:45
                  Jeśli na wprowadzanie danych na poczcie,to nie zaczynaj.Zarobisz kiepsko,a normy
                  są ściśle przestrzegane.
                  • Gość: aral Re: LeasingTeam IP: 212.160.172.* 12.05.10, 09:09
                    to jest chyba jedyna firma która za przelanie pensji na konto
                    potrąca 1,50 za przelew ....za to ze tobie się nalezy ,nie rozumiem
                    czy ktos spotkal się z takim procederem?????
                    oczywiscie sumę sobie potrąca z Twojego wynagrodzenia!
                    • Gość: Femme Re: LeasingTeam IP: 188.33.32.* 12.05.10, 10:45
                      Mnie potrącali 2,50,pewnie bank podrożył.Nigdy do tej pory się z czymś takim nie
                      spotkałam.
                      • Gość: Ania Re: LeasingTeam IP: 212.160.172.* 12.05.10, 15:07
                        Szkoda ze kodeks pracy tego nie reguluje....zeby zdzierac jeszcze z
                        pensji opłatę za przelew? Tylko u nas jest to mozliwe
                        • Gość: Femme Re: LeasingTeam IP: 188.33.181.* 12.05.10, 18:28
                          A u nas w markecie pełno było kasjerów zatrudnionych przez Leasing Team.Firma
                          poobniżała im stawki.To poczekali do końca umów i przeszli do konkurencji.Znowu
                          ich widzę w kasach,tyle,że w innych koszulkach.:)
                          • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 20:03
                            No wreszcie,na te 2-3 godz.dziennie przestali rekrutować w normalnych ofertach
                            zatrudnienia w necie,tylko na Gumtree w dziale praca dorywcza.Ale chodzenie na 2
                            godz.dziennie codziennie przez kilka m-cy trudno nazwać pracą dorywczą.
                            • pyptka Re: LeasingTeam 21.05.10, 21:18
                              Hurra! Dostałam ostatnią pensję!(297,51) :))) A jeszcze wcześniej przed
                              odejściem proszono mnie,bym została.Gdy odmówiłam pani naczelnik wysłała już po
                              moim odejściu,że nie spełniam norm.(w urzędzie,gdzie po pół godzinie wpisywania
                              już nie było co wpisywać i trzeba było błagać,żeby była jakakolwiek praca na 2
                              h!)Nie idźcie do urzędów po prawej stronie Wisły! Tam będziecie popychadłami za
                              psi grosz.Szukajcie lepiej innej pracy.
                              • Gość: tulia Re: LeasingTeam IP: *.centertel.pl 25.05.10, 10:22
                                Moglibyście coś mi napisać o Laasingteam w Krakowie? Umówiłam się na
                                jutro na rozmowę kwalifikacyjną i po tym, co przeczytalam nie wiem,
                                czy jechać. Atmosfera w firmie mnie nie obchodzi, szukam pracy na
                                wakacje i nie zostanę tam dłużej niż dwa miesiące. Chciałabym
                                wiedzieć jak jest z pensjami i czy wogóle są, a jeśli już to czy
                                dużo mniejsze niż obiecane. I jaki jest ten nienormowany grafik.
                                • Gość: gośc Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:16
                                  pracowałam tam 2 mce i nie dostałam żadnych dokumentów jak mma się
                                  rozliczyć za rok?czy oni sami rozliczają? mój szef był nieuchwytny,
                                  miał przyjechac z umową po 2 mcach a dała naczelnikowi i nawet sie
                                  z nami nie spotkał:( a oszustwo w tej firmie polega na tym,że nie
                                  powiedzieli nam o maxymalnym m-cznym limicie godzinowym i można
                                  było zarobić max 577 zeta.mc netto!!skandal!!
                                  • Gość: hm.. Re: LeasingTeam IP: *.ostrow61.ptc.pl 02.06.10, 13:23
                                    hm...jesli ktos nie wypracowal normy (chodzi o wpisywanie danych)i przerobil
                                    mniej przesylek na godzine niz powinien, to mam nadzieje ze pomimo tego
                                    pieniedza przesla??:> pracowal ktos na poczcie przy wpisywaniu danych?:>
                                    • pyptka Re: LeasingTeam 02.06.10, 16:00
                                      Nie martw się,prześlą.Mnie zapłacili to gó...(trudno to nazwać wypłatą),mimo że naczelnikowa wysłała,że nie spełniam norm(miałam ręcznie 113 lub 114/ h zamiast wymaganych 115:)))))W tej chwili nie mam pracy,wolałam odejść i jeść suchy chleb niż tam pracować.
                                      • Gość: gość Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 18:13
                                        ja tez wolałam odejść, a liste możesz sfałszowac i wpsiac sobie
                                        normę np wylej "niechcący" atrament na liste i zrób nową i daj
                                        anczlenikowi do podpisania, ja tak zrobiłam i mimo ze wyrobiłam
                                        połowe normy miałam wpisaną cała normę hehe jka oni oszukują to ja
                                        nie mogę?? hehe
                        • rafal.9 Re: LeasingTeam 20.05.11, 12:12

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Szkoda ze kodeks pracy tego nie reguluje....zeby zdzierac jeszcze z
                          > pensji opłatę za przelew? Tylko u nas jest to mozliwe

nie każda agencja zdziera za przelew opłatę ale większość tak,to samo za ubranie robocze które powinno być za darmo pobierają od 15,00 do 30,00 zł co jest naginaniem prawa.
    • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: 109.243.56.* 03.06.10, 20:26
      Skąd ja to znam??? Ale mnie na szczęście też już tam nie ma.
      • lejdi.oprych Re: LeasingTeam 04.06.10, 10:24
        a czy można dostać jakies zaświadczenie ze sie tma pracowało?
        • pyptka Re: LeasingTeam 04.06.10, 10:42
          Można.Ja dostałam.Trzeba zadzwonić i zamówić.Teraz też zadzwoniłam i spytałam o
          RP7 i PIT , mówiła ta babka z informacji kadrowej,że przekaże i przyślą.Nie
          pytajcie czy można dostać.Od razu dzwońcie tam i pytajcie stanowczym
          tonem.Wyciągajcie każdy dokument nie odpuszczajcie niczego.Jeszcze nigdy czegoś
          takiego jak ta firma nie widziałam.Najgorzej,że nigdzie nie ma pracy i mogą
          sobie pozwalać na każdą wolnoamerykankę.
    • Gość: lala Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 12:26
      pisałam maila do szefa z prośbą o dokumenty do pitu i zero odzewu!!
      • pyptka Re: LeasingTeam 08.06.10, 14:13
        Ja też jeżeli w ciągu miesiąca nie otrzymam dokumentów jadę tam osobiście.A co do wizyty w jakiejś gazecie można się jakoś skrzyknąć.Gorzej jak wśród tych "skrzykniętych" będą pracownicy Leasingteam przysłani na zwiady.Potrafili wykopać z przetargu Pamar,zakład pracy chronionej,w którym niepełnosprawni mieli etaty,narzucili normy dla cyborgów odbierając chorym chleb,na pewno potrafią i gorsze rzeczy.
    • pyptka Re: LeasingTeam 08.06.10, 16:19
      OK,pomyśl jak to ma wyglądać daj cynk na forum,a wtedy ja(a być może i inni)
      wyślę Ci esa.Trzeba zastanowić się nad wyborem gazety.Odradzam"Fakt".Może jednak
      "Wyborcza",na której forum jesteśmy,bo swojego czasu oni pisali o sytuacji
      poczty,a właśnie na poczcie wśród pracowników pomocniczych LT sieje spustoszenie.
      • pyptka Re: LeasingTeam 08.06.10, 20:47
        Bastards,ale zanim cokolwiek się zrobi poczekajcie spokojnie do 21 czerwca.Jak
        wtedy nie dostaniecie kasy,to wtedy trzeba działać.
        • Gość: rozsądna Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:58
          ja nie wiem, czy wy ludzie rozum postradaliście ? chyba logiczne jest to, że to
          nie LT wam ustala normy, pensje za godzine i warunki tylko ich klient, w waszym
          przypadku poczta polska.. zanim zaczniecie jechać po firmie jak po psie,
          przeczytajcie swoje umowy, które podpisaliście( a mniemam, że przed podpisaniem
          je przeczytaliście) a nie macie roszczenia do Leaging'u.. nikt wam nie każe
          pracować.. sama pracuje na poczcie i mam wrażenie, że to poczta nam uprzykrza
          życie, a nie LT...
          aha, z czystej ciekawości pytam po co Ci RP7 ??
          • pyptka Re: LeasingTeam 09.06.10, 11:51
            RP 7 składam do ZUsu,bo potem mam naliczaną emeryturę tak jak miałam i naliczoną
            rentę i kapitał początkowy.Dobrze wiem,że to są wymogi poczty,ale firma Pamar,w
            której pracowałam jako niepełnosprawna nie taiła ilości godzin,na które dany
            urząd chciał nas zatrudnić,można było spokojnie odejść w każdej chwili bez
            płacenia kar,a wściekłe normy narzucił LT dlatego wygrał przetarg,bo stawki były
            podobne.Tyle mówiła moja naczelnik,a jak spytałam kogoś z Urzędu Komunikacji
            Elektronicznej to się nie wyparł.To oni rozstrzygnęli przetarg.
            • pyptka Re: LeasingTeam 09.06.10, 11:59
              Poza tym gdyby ktoś mi powiedział,że urząd chce mnie zatrudnić tylko na 2
              godziny,nigdy bym się na to nie zgodziła.Po kilku dniach jak pobraliby mnie i
              koleżance karę dopiero dowiedziałyśmy się,że mamy pracować 2 godz.dziennie ,w
              poniedziałki 4 za 300 zł.miesięcznie.Na 4 godziny chętnie bym została.Mam
              nadzieję,że następny przetarg wygra Pamar.ludzie z niepełnosprawnościami też
              muszą dorobić do głodowych rent.
              • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:52
                jeżeli jesteś zatrudniona na umowe zlecenie, to nie masz etatu i nie obowiązują
                Cie normy czasu pracy- masz wykonać wedle umowy określone zlecenie, czyli wpisać
                np. daną w normie liczbę listów, paczek ect.ect.. przecież jest wiele innych
                miejsc, gdzie niepełnosprawni mogą pracować.. poszukaj jakiś zakładów pracy
                chronionej! nie jesteś przecież skazana na Poczte Polską. Gdybyś zarabiała
                więcej, to ZUS mógłby Ci zmniejszyć, albo zabrać rente, weź również to pod uwagę.
                • pyptka Re: LeasingTeam 09.06.10, 22:06
                  Nie gadaj głupstw,zarobić mogę ok.1.300 zł na rękę,ponieważ mam rentę z tytułu
                  niezdolności do pracy,a nie socjalną.Pracy dla niepełnosprawnych nie ma,ponieważ
                  Tusk zabrał na nas lwią część dotacji.Przepisy znam,wiem ile mogę zarobić,poza
                  tym jestem od większości z Was o wiele starsza,mam najstarsze dziecko zapewne w
                  Waszym wieku.Więc i o pracę trudniej przy dzisiejszym bezrobociu.LT to
                  pomyłka.Poczta za niezatrudnianie niepełnosprawnych zapłaciła za 2009 r 68 mln
                  zł.kary do PFRON.Powinni sami zatrudniać,a nie zlecać.
                  • pyptka Re: LeasingTeam 09.06.10, 22:55
                    A tak w ogóle Biała,widzę,że Cię co rusz pracodawca przysyła na zwiady.Bo Ty
                    jesteś etatowa LT,nie? Ale ja nie jestem już nawet tymczasowa.Szkoda zdrowia i
                    nerwów.
                    • Gość: :(( Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 10:24
                      ale ludzie!! ta firma albo ta forma umowy zlecenie nie odprowadza
                      składek wiec ta praca nie wlicza się do okesu pracy!! wiem, bo
                      kiedys pracowałam w innej firmie i były odprowadzane składki, teraz
                      mi znowu przysłali i nie zmienił się stan moich składek:(((
                      • pyptka Re: LeasingTeam 10.06.10, 10:38
                        Pewnie jesteś studentem? Mnie tam jakieś odprowadzali,przynajmniej było w
                        zaświadczeniu.To tylko na chorobową jak ktoś chciał godził się dobrowolnie.
                        • Gość: :(( Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:30
                          nie jestem studentką
                          • pyptka Re: LeasingTeam 10.06.10, 12:20
                            To muszą coś potrącać.Umowa zlecenie rządzi się teraz innymi prawami niż
                            dawniej.Ja niestety bałam się tej firmy.Komu nie pokazałam umowy,to pytał się
                            mnie,czy zamierzam popełnić samobójstwo,że coś takiego podpisałam.Młodzi ludzie
                            mają więcej odwagi.Zresztą zobacz jakie tu maja kadry:ta Biała,która tu co jakiś
                            czas zagląda wygląda mi na jedną z nich.I pisze różne bzdury:że nie ma RP7 do
                            umowy zlecenia,że do renty mogę dorobić tylko 300 zł:)))Jak oni mają takich
                            pracowników to strach się bać!
                            • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:49
                              droga pyptko, widzę, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, bo ja nie napisałam
                              nigdzie że od 300 zł zabierają rentę, tylko w zależności od przychodu ( czyli
                              gdybyś zarabiała więcej niż 70 % średniej krajowej).. poza tym śmiać mi się
                              chce, że sądzisz że ja tam pracuje. Tak dla ścisłości jestem prawniczką i
                              przeglądam różna fora z zamiłowania, a jeżeli widzę że ktoś "uczony" wypisuje
                              nagminnie negatywne opinie to próbuje zaczerpnąć informacji co się dzieje i jak
                              ewentualnie mogę pomóc.. to samo mogę powiedzieć o Tobie, że np. jesteś od
                              konkurencji i próbujesz zniechęcić ludzi do pracy w Leasing'u..

a do osoby ze, która w poprzednim poście skarżyła się że nie odprowadzają
                              składek.. hmm.. zerknij na pismo z zusu, czy przypadkiem nie jest to stan
                              składek z 2008r, albo 2009- ponieważ zus z rocznym opóźnieniem przesyła stan
                              składek ubezpieczonego. Lub też byłaś zatrudniona u innego pracodawcy na umowę o
                              pracę i osiągałaś minimalną krajową ( wówczas odprowadza się samą składkę
                              zdrowotną, może ona się podwyższyła), lub też faktycznie nie odprowadzali
                              składek( wówczas poproś o pasek, lub zaświadczenie o dochodach z
                              wyszczególnieniem składek, jeżeli nie odprowadzali to zawsze mogą to skorygować)
                              jest wiele możliwości, jakich etatowa kadrowa i znawczyni tego forum pyptka Ci
                              nie przedstawiła...
                              • pyptka Re: LeasingTeam 10.06.10, 21:54
                                Aha,to prawniczkę przysłali zamiast kadrowej.To prawnik powinien mieć niejakie
                                pojęcie o rynku pracy dla niepełnosprawnych.A Pamar I AFA dały mi RP7,mimo,że
                                ostatnio pracowałam u nich na zlecenie.Jak jesteś taka odważna na forum,to
                                spotkaj się ze mną w realu,a ja pokażę Ci ich umowę.Zdziwisz się jak bardzo
                                można ludzi upodlić.
                                • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 23:45
                                  nie musisz mi ich umowy pokazywać, wystarczy, że posiadam wiedzę, że ją
                                  podpisałaś, co za tym idzie znałaś treści tam zawarte i godziłaś się na ich
                                  warunki. wiec pretensje możesz mieć do siebie że dałeś si ę nabrać, jeżeli
                                  twierdzisz że warunki zlecenia są uwłaczające. Odnośnie Twoich pytań. Po
                                  pierwsze nie ma przez kodeks pracy nigdzie określone jakie zawody tudzież
                                  profesje powinny podlegać pod umowę o prace, o tym decyduje pracodawca.

po wtóre

"A Pamar I AFA dały mi RP7,mimo,że ostatnio pracowałam u nich na zlecenie"- tak
                                  jak już tłumaczyłam, ZUS może nie przyjąć (nie wliczyć tego RP7 przy wyliczaniu
                                  kapitału)ponieważ zaświadczenie o dochodach i zatrudnieniu jest wypełnione na
                                  złym druk, a wiem to z doświadczenia bo z wieloma przypadkami się już spotkałam,
                                  lepiej poproś obu pracodawców o zaświadczenie o dochodach i zatrudnieniu z
                                  wyszczególnieniem składek, żeby uniknąć problemów w późniejszym czasie

po trzecie
                                  "ha i ja uważam,że oszukując pracowników wraz ze zleceniodawcą,czyli Pocztą
                                  Polską co do liczby godzin stosuje się tzw.marketing agresywny,żeby przyszli na
                                  ten szajs za 300-500zł.A to tylko dlatego,że podobno płacą kary za każdego
                                  zamówionego,a niezatrudnionego.Czy to jest zgodne z prawem?Może to mi
                                  wytłumaczysz fachowo droga Biała?" - a więc jeżeli LT jest agencją pracy
                                  tymczasowej, a Poczta pracodawcą użytkownikiem obowiązuje ich umowa, która
                                  ujmuje szczególne warunki zatrudnienia pracowników, i to oni między sobą
                                  ustalają wymiary godzin do przepracowania, wysokości kar itp itd. Tego nie
                                  reguluje prawo, to jest umowa handlowa między dwiema spółkami. Poza tym wiem, że
                                  Poczta nie specjalnie była zadowolona że przetarg wygrało LT a nie PAMAR, więc
                                  może na chwile obecną te dwie spółki walczą między sobą, wiadomo o co.. a
                                  odgrywa się to wszystko na pracownikach..
                                  • Gość: ? Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:57
                                    a ja wciąz nie dostałam żadnych papierów od szefa do rozliczenia
                                    podatku choć wysłałam im maila 4 tyg temu!! co robić?
                                    • pyptka Re: LeasingTeam 11.06.10, 12:14
                                      Chodzi Ci o PIT? Mogą dać dopiero w styczniu czy w lutym inne firmy też tak
                                      robią. Szkoda,że pracownicy cierpią na tzw.przepychankach między firmami.Każdy
                                      chce jeść chleb i mieć poczucie bezpieczeństwa.Ale wszystkie znaki na niebie i
                                      ziemi wskazują,że Poczta niedługo upadnie w takiej formie w jakiej jest.
                                      • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:10
                                        nie sadze, bo w dalszym ciągu jest monopolistą w swojej branży.. poczta będzie
                                        sprywatyzowana już niebawem, to pewnie poprawi jej kondycja.. Poza tym to
                                        przecież nie jest jedyny pracodawca i nikt nie jest skazany na prace tam
                                        • pyptka Re: LeasingTeam 12.06.10, 01:29
                                          Mówisz jakbyś nie wiedziała o gigantycznym bezrobociu.Prywatyzacja Poczty
                                          Polskiej już się zaczęła-od września jest spółką akcyjną.Mam nadzieję,że
                                          sprywatyzowanej całkowicie nie będzie się opłacało płacenie gigantycznych kar do
                                          PFRON.Zatrudni sama osoby z niepełnosprawnością otrzymując wysokie dotacje,a
                                          pieniądze na kary przeznaczy na premie lub cele socjalne dla pracowników.I to
                                          firmy outsourcingowe będą zabiegać o pracowników,a nie ich oszukiwać.
    • Gość: biała Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:15
      Aha i kwestia RP7.. ZUS Rp-7 to druk przygotowany przez ZUS w celu wykazania
      wysokości przychodów koniecznych do ustalenia prawa i wysokości świadczeń
      emerytalno-rentowych należnych pracownikowi, czyli osobie zatrudnionej na
      podstawie umowy o pracę. Prawo do wystawiania zaświadczenia o zatrudnieniu i
      wynagrodzeniu pracowników ma również następca prawny pracodawcy.
      W przypadku zleceniobiorców wzajemne prawa i obowiązki są regulowane przepisami
      Kodeksu cywilnego i zawartej między stronami umowy, a nie Kodeksu pracy. Wobec
      osób, z którymi zakład pracy podpisuje umowę zlecenie, zakład jest
      zleceniodawcą, a nie pracodawcą. Przepisy nie nakazują zleceniodawcom stosowania
      określonych druków do wystawiania zaświadczeń o przychodzie osiągniętym przez
      zleceniobiorcę. Do tego celu wystarczy zaświadczenie o dochodzie. Zatem jeżeli
      poprzedni wasi pracodawcy wystawiali takie druki, to mogą one być przy ZUS nie
      uwzględnione!! ponieważ pracodawca\zleceniodawca zaświadcza na nim że byliście
      jego pracownikami etatowymi, co nie będzie zgadzać się ze składkami!
    • Gość: biała cd Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 21:42
      a wracacjąc do RP7... ZUS Rp-7 to druk przygotowany przez ZUS w celu wykazania
      wysokości przychodów koniecznych do ustalenia prawa i wysokości świadczeń
      emerytalno-rentowych należnych pracownikowi, czyli osobie zatrudnionej na
      podstawie umowy o pracę. Obowiązek jego wystawiania mają tylko ci pracodawcy,
      którzy wypłacają swoim pracownikom świadczenia z ubezpieczenia społecznego. W
      przypadku zleceniobiorców wzajemne prawa i obowiązki są regulowane przepisami
      Kodeksu cywilnego i zawartej między stronami umowy, a nie Kodeksu pracy.
      Przepisy nie nakazują zleceniodawcom stosowania określonych druków do
      wystawiania zaświadczeń o przychodzie osiągniętym przez zleceniobiorcę.
      Wystarczy samo zaświadczenie o dochodzie, ponieważ ZUS może cofnąć RP7 dla
      zleceniobiorców uważając je za nieprawdziwe!
    • Gość: lllll Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:38
      jest ok albo nie wybór należy do ciebie
    • Gość: /// Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 22:22
      nie
      • Gość: Ania Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 17:15
        w umowie powinno byc napisane ile wyniosa zarobki netto na mc!! a
        było,że 9.50/brutto za godzine w dzien i chyba 9.80 bruto.h noc
        • pyptka Re: LeasingTeam 17.06.10, 17:51
          Jak masz stawkę godzinową,to niestety w umowie jest stawka brutto za
          godzinę.Gorzej,że nie jest określona liczba godzin,więc mogą przez kilka dni
          udawać,że jesteś przyjęta na więcej godzin,a potem pod groźbą kary w umowie
          musisz pracować mniej.(jak już pisałam mnie to spotkało).Mimo,że już nie pracuję
          śledzę ten wątek z nadzieją,że może coś zmieniło się na lepsze.Ale dziś
          spotkałam jednego z listonoszy z innego urzędu,to mówił,że wszyscy oprócz jednej
          osoby zwiali,a kto nowy trafi,to zaraz ucieka.
    • Gość: milka Re: LeasingTeam IP: 94.254.169.* 29.06.10, 15:04
      Moja koleżanka w pewnym stowarzyszeniu pokazała umowę prawnikowi,a ten
      powykreślał prawie każdy punkt.I te kary za nic i to potrącanie za przelew z
      wynagrodzenia.Powiedział,żeby się zebrać i iść do PIP.Pewnie nic im nie
      zrobią,ale można ich podenerwować.Większość i tak poodchodziła,po prostu można
      zgłosić nieprawidłowość.
    • rafal.9 Re: LeasingTeam 01.07.10, 13:39
      Gość portalu: aaa tfu !!! napisał(a):

> Ja na poczcie pracuje od 2 kwietnia jako doręczyciel druków bezadresowych.
      > Myślałam, że będzie wszystko cacy glacy, ale już przy pierwszej wypłacie były
      > problemy... Ale nie przejmowałam się tym zbytnio bo był błąd w nr konta w umowi
      > e
      > więc mogło się zdarzyć. W następnej umowie już tego błędu nie było, a mimo to
      > znowu nawalili ! Znowu musiałam się upomnieć o kasę. I robią ze mnie idiotkę
      > ciągle !! Ciekawe jaki teraz powód spóźnienia podadzą :-/ Wypłata przyszła
      > wczoraj.. Niestety za mało. Była wyjątkowa akcja z ulotkami, gdzie w krótkim
      > czasie miałam roznieść w h** ulotek. I było za to dodatkowo płacone. I
      > oczywiście cholera tych pieniędzy tez nie dostałam !! Podzielili się kur**
      > między sobą a ten kto zapieprzał gó... dostał. Mam nadzieję, że jest jakiś
      > sposób by dać im w kość. Bo tego na pewno tak nie zostawię.

Słuchaj jedz do nich na Puławską z umową i na wydre nie ma zmiłuj po dobroci tej
      kasy nie odzyskasz,mnie zrobili na 300 zł<obcieli>przelew się ociagał dopiero
      jak przedzwoniłem i powiedziałem jednej kobiecie co o tym mysle nadszedł
      przelew.pozdrawiam
      • Gość: aaa tfu !!! Re: LeasingTeam IP: *.dobrafirma.com 05.07.10, 12:51
        Niestety z dojazdem byłoby ciężko :-/ Ale gościu przyjeżdża do mojej mieściny
        przynajmniej raz w miesiącu. Więc przy następnej okazji sobie z nim pogadam.
        Wyciągnę moje kredki i trochu mu tam pokoloruje co ja to nie zrobię jak się
        wkurzę ;-D W sumie on może jest w porządku, bo jak dzwonię, że brak wypłaty to
        załatwia co trzeba i kasę mam. W tym miesiącu wyszło mi, iż wypłatka będzie
        korzystna w porównaniu z poprzednimi. Zobaczymy czy mnie okantują :-/
        Cholera, najlepiej by było po prostu nagłośnić ile by się dało, tą sprawę z ich
        wybrykami... Bo inaczej im uprzykrzyć życia się chyba nie da... Jak w końcu
        zacznie im ludzi chętnych brakować to się może wezmą za siebie.
    • Gość: . Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 08:30
      a są możliwości awansu??
      • Gość: awans srawans Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:41
        buhahahahahaha buhahahahahaaaaaaaaaaaa
      • limonka1983 Re: LeasingTeam 10.07.10, 14:25
        Gość portalu: . napisał(a):

> a są możliwości awansu??
        Z kogo na kogo?:D
    • pyptka Re: LeasingTeam 13.07.10, 18:37
      Przy takim bezrobociu jakie teraz jest ja bym na Twoim miejscu poszła na tę
      rozmowę.Ale jeżeli dadzą Ci umowę dokładnie ją przeczytaj zanim
      podpiszesz.Jeżeli będą same kary jak przy naszych umowach(przypominają regulamin
      więzienia o zaostrzonym rygorze) to nie podpisuj.I już.
    • pyptka Re: LeasingTeam 13.07.10, 20:54
      Ogłoszenie wygląda nieźle.Lecz pamiętaj,że nie będziesz pracownikiem tej firmy
      tylko agencji tymczasowej i to ona dyktuje Ci pobory i warunki zatrudnienia.Kary
      za wszystko to specjalność tek właśnie firmy. Niektóre rzeczy ustala ich klient
      np.Poczta Polska zażyczyła sobie zatrudnienie w niektórych urzędach tylko na 2
      h/dziennie.I jak ktoś przyjdzie zaraz ucieka.Tak i ja zrobiłam.
      • pyptka Re: LeasingTeam 27.07.10, 16:30
        Do pracujących na poczcie:jakbyście wiedzieli coś o nowym przetargu na
        zatrudnianie pracowników pomocniczych i wygrałaby inna firma niż Leasingteam
        np.Pamar,to dajcie znać tu na forum.Bardzo proszę.:)
    • Gość: Bartek Re: LeasingTeam IP: *.chello.pl 11.08.10, 12:55
      jestem zatrudniony przez tą firmę. Mam pytanie rozchorowałem się niedzielę i do
      dziś nie ma mnie w pracy . Poinformowałem o tym szefa w miejscu gdzie pracuje,
      spytałem czy muszę informować LeasingTeam powiedział, że nie ma takiej potrzeby.
      Ponieważ nie jestem studentem a pracuję od połowy lipca, nie poprosiłem lekarza
      o zwolnienie, bo wiedziałem że i tak mi za to nie zapłacą.Czy z tego powodu
      grożą mi jakieś konsekwencje i czy firma LeasingTeam albo mój pracodawcamoże
      żądać ode mnie zwolnienia pomimo, że jest to umowa zlecenie. Czy wystarczy ustne
      powiadomienie o niezdolności do pracy ?
    • Gość: bartek Re: LeasingTeam IP: *.chello.pl 11.08.10, 12:56
      jestem zatrudniony przez tą firmę. Mam pytanie rozchorowałem się niedzielę i do
      dziś nie ma mnie w pracy . Poinformowałem o tym szefa w miejscu gdzie pracuje,
      spytałem czy muszę informować LeasingTeam powiedział, że nie ma takiej potrzeby.
      Ponieważ nie jestem studentem a pracuję od połowy lipca, nie poprosiłem lekarza

o zwolnienie, bo wiedziałem że i tak mi za to nie zapłacą.Czy z tego powodu
      grożą mi jakieś konsekwencje i czy firma LeasingTeam albo mój pracodawcamoże
      żądać ode mnie zwolnienia pomimo, że jest to umowa zlecenie. Czy wystarczy ustne
      powiadomienie o niezdolności do pracy ?
      • Gość: wrrrrrrrrrrrrrrr Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 15:41
        odpsiałam na forum praca, zapłacisz karę, bo o ewentualnej absencji
        trzeba powidomić 24 h wczesniej, oni oszukuja i najlepiej uciekac
        stamtąd, skąd mma wiedziec 24 h wprżod,że bede chora???????????
      • rafal.9 Re: LeasingTeam 11.08.10, 19:01
        Mogą ciebie zwolnić ale nie muszą,najlepiej zadzwoń do LeasingTeam i powiec ze
        jesteś chory i przefaksuj im zwolnienie,ale firmę sobie wybraliście do pracy
        współczuję wam.
        • Gość: a Re: LeasingTeam IP: *.chello.pl 13.08.10, 10:30
          Mysle, ze to nie jest kwestia wyboru tylko dosyc oczywiste ogloszenie z prostym
          haslem, ze szukaja osob do "wprowadzania danych" a to kazdemu nie sprawia jakos
          trudnosci, tylko kwestia "pracodawcy" (tego nadrzednego - czyli LT)
    • Gość: mmm Re: LeasingTeam IP: *.chello.pl 16.08.10, 22:07
      Witam pracuje w leasingteam i odchodze 19.08 . pkt7 w umowie pisze tam ze musze do 3 dnia miesiaca po miesiacu dostarczyc liste godzin .konieczne to jest?oni powinni miec liste godzin a nie ja dostarczac
      • Gość: Bomba Re: LeasingTeam IP: 94.254.196.* 17.08.10, 20:49
        Tak,ja po zakończeniu każdego miesiąca osobiście zawoziłam.Trzeba tego pilnować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka