Dodaj do ulubionych

LeasingTeam

• Gość: gosc Re: LeasingTeam IP: *.128.10.122.static.cdpnetia.pl 26.09.12, 10:35
      ok, wiekszość opinii które tu znalazłem dotyczą pracy poprzed Leasingteam dla innego pracodawcy.

a jak wygląda praca bezpośrednio dla LeasingTeamu?
      przykładowo jako handlowiec?

ma ktoś jakieś doświadczenia? dla "swoich" pracowników też są problemowi?
      • Gość: goguś Re: LeasingTeam IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 22:03
        też, wiele osób nie wytrzymuje i odchodzi, nie ma co się dziwić że jest bałagan...jesteśmy tylko ludźmi. "swoi"nie udzielają się na forum,komu by się chciało pracować po tyle godzin,pozniej jeszcze włączać komputer w domu i znowu myślec o pracy.
        pozdrawiam znajomych harujących po nocach w tej firmie
      • Gość: Gość Re: LeasingTeam IP: *.146.45.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.12, 14:53
        Ja osobiście jestem zadowolona z pracy w LeasingTeam. Tak jak w innych firmach czasem trzeba zostać, zdarzaja sie różne sytuacje, ale wszystko w granicach. Fajna kadra, można sie dogadać...

Czasem jak czytam inne wypowiedzi, to mam wrażenie, ze piszą je zazdrośni konkurenci...
        • Gość: das Re: LeasingTeam IP: *.olsztyn.mm.pl 26.11.12, 19:30
          Pracuję od jakiegoś czasu w leasingteam jakoś nie mam powodów do narzekań wyplaty na czas pięć dni w tygodniu pracy po osiem godzin jak są nadgodziny to dają wolne hosanna
          • Gość: i_nie_wroce_wiecej Re: LeasingTeam IP: *.centertel.pl 06.03.13, 23:57
            Może jeszcze poda Pani dział w którym to praca trwa 8 godzin dziennie/40 tygodniowo i dodatkowo wypłacają nadgodziny? Nawet asystentka zarządy nie pracuje tak mało :-) A jak hymn pamiętam: W NASZEJ FIRMIE NIE MA NADGODZIN. JAK KTOŚ ZOSTAJE DŁUŻEJ TO SOBIE NIE RADZI. :-P
            • Gość: Gość Re: LeasingTeam IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 12:20
              Bardzo chętnie poznałabym źródło takich informacji.
              Pracuję w LeasingTeam od prawie roku i przedstawionych zarzutów nie zaobserwowałam. Poza kilkoma wyjątkami (głównie nasze szefostwo) wszyscy przychodzą i wychodzą z pracy bardzo punktualnie.
              Osobiście, jestem z pracy bardzo zadowolona. I dodam, że nie jest to moja ani pierwsza, ani druga, ani trzecia praca.
              POLECAM!
              • Gość: fffffifa Re: LeasingTeam IP: 91.233.104.* 27.05.13, 11:43
                "źródło takich informacji" to doświadczenie tego na własnej skórze przed dość długi okres czasu po nawet 20 godzin ciągiem siedzieliśmy, jeśli pracujesz prawie rok, to powinnaś pamiętać ten okres.. w tej firmie nigdy się nic nie zmieni.. są lepsze i gorsze momenty, ale mentalność osób zarządzających nie zmieni się nigdy.. jak np. składanie wypowiedzeń pracownikom o 22 w nocy po zrobionej robocie! jeśli ktoś lubi pracę w ciągłym stresie i nie przeszkadza mu, że w każdym czasie może zostać zwolniony to spoko. Ja przeżyłam tam wiele i serdecznie odradzam i współczuje tym co zostali.. nie dajcie się i uciekajcie!
                • Gość: jajajaj Re: LeasingTeam IP: *.efuzja.net.pl 13.06.13, 15:10
                  Taki beznadziejny system pracy jaki tam obowiązuje trwa już kilka lat. A przez ostatni rok nic się nie zmieniło i się już nie zmieni. Problem jest w strukturze zarządzania, pracownika nie traktuje się jak człowieka. Bo nadgodzin nie ma, nie możesz zostać dłużej w pracy, a jak zostajesz to jesteś źle zorganizowany i licz się z tym że lada dzień dostaniesz wypowiedzenie. Bo nikt nie weźmie pod uwagę ilości pracy jaką masz do zrobienia. A wypowiedzenie dostaniesz nawet w nocy, jeszcze oczywiście krytyczną opinię Ci zrobią wśród kolegów i koleżanek (kłamstwa oczywiście). Nie ma się co łudzić i mieć klapki na oczach "dobrze mi się pracuje"- aha, jasne! zaczekaj, daj szansę się im rozkręcić hahahah :) będziesz uciekać gdzie pieprz rośnie!
      • Gość: GOŚĆ Re: LeasingTeam IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.03.13, 09:03
        Komuś bardzo zależy aby prawda o pracy w LT nie wyszła na jaw. Widzę, że niepochlebne aczkolwiek niestety prawdziwe dane są usuwane z forum. Zostają przeważnie wpisy pracowników, którzy zachwalają pracę w tej firmie. Osobiście kategorycznie nie polecam pracy w strukturach wewnętrznych firmy, to opinia wynikająca z doświadczenia własnego oraz moich kolegów i koleżanek.
    • Gość: Gość Re: LeasingTeam IP: *.146.45.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.11.12, 14:41
      Niie rozumiem, ktory punkt wg Pani jest bezprawny?
      • Gość: gosia Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 13:26
        1000 zeta kasy za zerwanie umowy, a to umowa zlecenie którą zgodnie z prawem można zerwać w każdej chwili, oszuści
        • Gość: wąsaty Re: LeasingTeam IP: *.ip.netia.com.pl 28.12.12, 13:40
          Kary są dla tych co nie potrafią wywiązać się z umowy np.za pijaństwo, kradzież, uszkodzenie towaru znacznej wartości. Uczciwi i rzetelni pracownicy nie mają się czego obawiać.
    • Gość: 128 Super Europa Obtain the Advantages Of Usecured bank loans Singapore And The Simple IP: 216.151.130.* 05.02.13, 19:47
      • lejdi.oprych Re: Obtain the Advantages Of Usecured bank loans 06.04.13, 17:22
        od czasu podpisania umowy nie skontaktujesz się z szefem osobiście, byłam w jego biurze wiele razy o różnej porze i nigdy go nie było, za to na maile odpisywał zdawakowo
    • Gość: Łukasz Re: LeasingTeam IP: 93.179.224.* 10.07.13, 18:45
      Witam nazywam się Łukasz ,byłem na szkoleniu w Call Centre skierowany przez Firmę LEASING TEAM oddział katowicki. Szkolenia odbywały się pod koniec czerwca tego roku.
      Byłem kandydatem na stanowisko Telemarketera od przedłużania umów dla Orange tak zwane O+ ,zostałem poinformowany o testach zarówno w wstępnych jak i końcowych. Powiedziano mi o tym że praktycznie każdy sobie da radę i nie ma się co martwić. Testu wstępnego nie zdało 20% grupy dalej mieliśmy wziąć udział w szkoleniu z produktu i marketingu. Łącznie 6 dni szkolenia a na rozmowie wstępnej mówiono tylko o 5 dniach(Już mi się to nie podobało ale zostałem) .Dowiadziałem się(w trakcie 3 dnia szkoleniowego od "TRENERA") że test zdają tylko najlepsi niestety nie wiem jaka część osób z mojej grupy zdała bo zrezygnowałem kiedy zorientowałem się w co mnie pakują. Cała grupa została skierowana na akwizycję pakietu NC+ do Funpacka, a nie jak mi mówiono na rozmowie i pierwszego dnia szkolenia na przedłużanie umów(Wszyscy się wkurzyli bo byli pewni że są szkoleni na przedłużanie umów z obecnymi klientami, część wtedy zrezygnowała).
      Patrycja Kaczmarzyk która jest koordynatorką a która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjną z firmy LEASING TEAM, poinformowała mnie że w zasadzie nic się nie stało i nie wiedziała czemu się tak denerwuję. Ja na to że straciłem 3 dni na szkolenia do pracy którą nie jestem zainteresowany(bo akwizycja nie interesowała mnie o czym wspomniałem już na rozmowie o pracę), odpowiedziała mi że przesadzam i że 3 dni to bym stracił gdybym trafił np. do szpitala(ale bezczelne babsko słowo daję).Nie zwrócono mi pieniędzy nawet te które przeznaczyłem na dojazd(łącznie na szkoleniach przesiedziałem 20h) nie przeproszono mnie, nie mieli mi nic do powiedzenia ani zaoferowania w ramach rekompensaty a gdy napisałem do działu zażaleń dowiedziałem się że ich pracownik postąpił zgodnie z najwyższymi standardami. Jako Pośrednik firma Leasing Team jest po prostu żałosna i szukają ludzi zdesperowanych aby wcisnąć garstkę z nich na akwizycję a reszta won.
      Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować to podaję swój e-mail: matura2013@tlen.pl
      PS. Jeśli są dalej tacy którzy chcą korzystać z usług tej firmy to polecam mieć włączony dyktafon na rozmowie o pracę,a także nagrywać rozmowy z ich pracownikami będziecie mieli przynajmniej dowody.
    • Gość: tyhy Re: LeasingTeam IP: *.net.wi-lan.net.pl 06.02.14, 18:30
      tinyurl.com/opinieopracodawcach
      • Gość: SzukaPracy Re: LeasingTeam IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.14, 17:46
        Cześć Wszystkim,
        założyłem ten temat, bo mam zamiar podjąć współpracę z tą formą i zwracam się do Was z ogromną prośbą!
        Napiszcie proszę w jakich firmach byliście zatrudnieni (poprzez LEASING TEAM) i jak oceniacie współpracę. W intrenecie huczy od złych komentarz, a ja potrzebuje PILNIE konkretnych firm i informacji, może nie wszędzie jest tak jak piszą.

Prośba o nazwę firmy i ocenę jeśli coś było nie tak we współpracy to info co takiego.
        Dziękuję serdecznie!!!!
        Pozdrawiam.
        • Gość: mgr Re: LeasingTeam IP: 91.210.238.* 16.04.14, 19:27
          te złe opinie to prawda, mało płacą i odkąd podpiszesz umowę praktycznie nie spotkasz się z szefem, odradzam tę firmę
          • Gość: Szukpracy Re: LeasingTeam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 06:23
            Ok a w jakiej firmie pracowales poprzez leasing team?
            • Gość: seba Re: LeasingTeam IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.14, 13:22
              ja pracowałem w różnych firmach- to ile płacą zależy od tego ile płaci im klient, a że nie jest to dużo to niestety standard na stanowiskach produkcyjnych itp.
              pracowałem w michrowie i belsku - obsługa dobra, wszystko na czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka