olaaaaa4 31.07.10, 20:20 Znacie może jakieś sposoby aby pogrubić i powiększyć rzęsy ? Jaki tusz doradzacie ? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allyc Gdzieś czytałam... 31.07.10, 20:29 ...że podobno codzienne smarowanie(?) nakładanie(?) na rzęsy zwykłą białą, bezzapachową wazelinę poprawia ich grubość, kondycję i długość.. JAKOŚ TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
kociara561 . 31.07.10, 20:37 Ja też czytałam, że coś trzeba nakładac, to coś kupuje się w aptece. Poszukaj w necie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
euforiia Re: Rzęsy 31.07.10, 20:39 rób se rzęsy zalotką to potem nie wypadają i na noc nakładaj wazeline białą Odpowiedz Link Zgłoś
nuna_ Zalotka ! 31.07.10, 20:45 Po zalotce rzęsy są jeszcze bardziej podatne na łamanie, a co za tym idzie wypadanie. Ja używałam zalotki 2 lata i codziennie wypadało mi po 6 rzęs, więc jeżeli czhcesz zwiększyć ich objętość to odradziłabym Ci ten wariant. Jako odzywkę do rzęs możesz potraktować olejek rycynowy, kupisz go w aptece, nakładaj go codziennie wieczorem, a zobaczysz jakie będą efekty. Tylko nie spodziewaj się ich od razu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zbieramchmury Re: Zalotka ! 31.07.10, 23:56 dokładnie. zalotka niszczy. możesz sobie kupić też jakąś odżywkę do rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1512 Re: Rzęsy 31.07.10, 20:43 Przeczytałam w internecie cytuje : Zainwestuj we wzmacniającą odżywkę z gliceryną i panthenolem, np. Constance Carroll, Natural Lash Mascara (9 zł) Podobno pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Rzęsy 31.07.10, 20:56 ja stosuję tusz maybelline volume express, efekt sztucznych rzęs. idealny, wydłuża i pogrubia rzęsy są bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka Re: Rzęsy 31.07.10, 23:45 na wzmocnienie rzęs polecam odżywki, są specjalne takie do rzęs i brwi. Można bawić się z olejkiem rycynowym z apteki, ale po co skoro są specjalne preparaty do tego przeznaczone, zawierające odpowiednie substancje. Sama kupiłam jakiś czas temu odżywkę totalnie nieznanej mi firmy My secret ( do kupienia w drogeriach Natura ) za jakieś 11 zł ( taka niebieska jest ) i sprawuje się super. Już widzę, że rzęsy są gęstsze i mocniejsze ( co w moim wypadku ma znaczenie o tyle, że stosuję hennę więc wolę je dodatkowo wzmacniać ) Co do tuszu, ostatnio jestem dość wybredna więc nie polecam nic Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Rzęsy 01.08.10, 11:51 Tez mam ten problem, mam strasznie jasne i krotkie rzesy. Odpowiedz Link Zgłoś
amethysa Re: Rzęsy 01.08.10, 12:24 Na wakacjach nie musisz malować czarnym tuszem, tylko np. odżywką do rzęs. Będą grubsze i troszkę dłuższe. Odpowiedz Link Zgłoś
milejdi Re: Rzęsy 02.08.10, 16:54 ja tam mam jakiś z avon i nie narzekam. Dodatkowo polecam smarować sobie rano i wieczorem, kiedy mam czyste rzęsy, smarowac je odżywką(w drogeriach bez problemu) lub olejkiem rycynowym(apteka) Odpowiedz Link Zgłoś
llena Znam, ja znam 02.08.10, 16:59 To się nazywa tusz do rzęs A i co do zalotki - to zalotką się tylko podkręca rzęsy... Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Rzęsy 02.08.10, 21:32 podkręć sb najpierw zalotką , będą zajee ; * ja używam tuszu ASTOR Volume Artist, jest super. bardzo wydłuża i pogrubia rzęsy . ; * Odpowiedz Link Zgłoś