Dodaj do ulubionych

Praca-Carrefour Arkadia

26.10.08, 14:41
Bardzo proszę o odpowiedź jakie warunki pracy i płacy można tam otrzymać
(kasy,działy).
Można liczyć na bony świąteczne,czy świeżo upieczeni pracownicy również?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 16:05
      Omijaj tę firmę daleka - chyba że chcesz się nabawić nerwicy. Łaskę zrobią, że
      dostaniesz całą premię netto, w wyniku czego weźmiesz niecały 1000 złotych
      pensji na rękę.
      A bony dają... tylko podatek zabierają. I jak dostaniesz 250zł bonów (bo tyle
      dawali rok temu), to jako szeregowy pracownik dostaniesz ok. 850zł pensji. A na
      ostatnią Wielkanoc dawali po 200zł - ale tylko tym pracownikom, co pracują
      przynajmniej 2 miesiące.

Ta firma jest już na tyle zdesperowana z powodu braku ludzi, że "wcielają" w
      swoje szeregi przymusowo bezrobotnych zarejestrowanych w UP. Karany,
      alkoholik... jak leci. Byle ktoś tylko chciał u nich pracować.
      • Gość: Chłopak z woli Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.up.warszawa.pl 28.12.16, 10:31
        potwierdzam, wyrzucił mnie p.Tomek z nadzoru opierając się na plotach, niby klienci sie skarżyli a było odwrotnie-robiłem im obroty przed 10 dniami, etatowe kasjery ,,sfolguj,,.ta kolubryna z kasy 44-49 raz jak odmówiłem odnieść jej zwroty do nadzoru około kas 15-18 to ,,pie...się,, do mnie załatwię cię ,a sama z klientami gadkowała jak najdłużej, potem czepiała się ,tenże Tomasz miał pretensje o odblok. kasy jak klienci zwracali ponad 20 zł towary nabite, bo czytniki na sali nie działały lub ,,myślałam że tańsze nie 140 zł a 40 zł,, np. zasłony, telefon zepsuty przy kasie 10, nie chciał puścić na siusianie po przerwie, bo nie zadzwoniłem, mówię ,,muszę bo kolejka nagle duża, a mogłeś jak do odblokowania kasy zadzwonić z innego telefonu...,potem czepiał się że odmawiałem pracy po zmiany czasu upływie, ja do 22 a umyć kasę i porządki zrobić a rozliczyć się w kasie centralnej to pół godziny czasu , na siłe dostawiać chcieli jakieś ukraińce - nie- odmowa, a przedtem to dawali wrotkę by nie wpuszczałą ludzi, potem nie bo i wrotki nie było-na kasie pracowała/ł,, Nie szanują cię choć zasuwasz jak dziki osioł i robisz im wyniki, tenże Tomek miał w nosie pracownika z agencji, wyrzucił ,a rekordy im biłem, licząc 1/3 gotówką a reszta kartą to w te 7 godzin/bez przerw a 3 razy kasa 10 zawieszała się i trzeba ją było resetować co ok. 5 min. trwało/ zrobiłem im z bonami sodexho ok.31 tys. wpływu.ustalcie w grudniu normę kasjera np. 20 tys. zł wpływu i macie porównanie- kto robi 87 % normy w 7 godzin bez przerw, kto 99, a kto 106 a kto 130 % !!Wtedy zaczną może szanować kasjera, dobrego.Oraz w centr.kasie i nadzór ci bluzgają i strofują od pań ,,ku...,,latają ,mięso ...
        • Gość: TonyDnia Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.01.17, 01:30
          Szczerze mówiąc, jakbyś zachował zimną krew w centralce, nie krzyczał na tomka, tylko poszedł z nim na górę i powiedział dokładnie jak było , w spokoju ..... to by się to inaczej potoczyło...... pamiętam tą kłótnię, przegiąłeś ostro z tonem głosu, twój podstawowy błąd...... lepiej byś to rozegrał, to by Cię pewnie nawet przeprosił, akurat tomek nie jest taki zły w tamtej ekipie :)
    • Gość: ssss Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:37
      daj sobie spokoj z tym sklepem. oboz pracy i nic wiecej... Nie warto a placa
      1000-1200 zl
      • Gość: jajo Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:42
        nedza do kwadratu, na stanowisku z-ca kierownika działu proponują 2000 zł.
        brutto hahaha
    • Gość: virus_pl@wp.pl Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.09, 17:20

Jestem zainteresowana praco na kasie .mam doswiadczenie ,lkendy wolne na szkole
      i pirwsze zmiany od 9 jesli to jest mozliwe, tel 510,377,847-
      • Gość: ania Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:53
        moze ktos wie czy Carrefour Arkadia poszukuje pracownikow
        • Gość: n Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 19:47
          Carrefour to taka firma która ciągle ma wolne etaty. Najlepsza to renoma tego
          "pracodawcy".
          • Gość: Ania Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 09:06
            osobiscie to mowia ze nie potrzebuja tylko ze jak wysylam podanie
            lub skladam je osobiscie to mowia ze nie potrzeuja pracownikow a
            jak zczynaja znowu szukac pracownikow to zaczynaja sobie wybierac
            pracownikow
            • Gość: n Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:59
              Po co składasz dokumenty? Piszesz CV, wypełniasz ich ankietę, i czekasz aż się pojawi ogłoszenie (a nawet nie musi być ogłoszenia). Idziesz na recepcję pracowniczą, mówisz że w sprawie pracy i prosisz jakiegoś kierownika (z działu przemysłowego lub spożywki) - najlepiej być tak pomiędzy 7 a 16 bo w tych godzinach pracują menadżerowie działów, chyba że trafisz na któregoś dzień stały wolny (taki stały wolny dzień ma każdy pracownik Carrefoura) to go nie będzie - ale generalnie zawsze ktoś będzie w w/w godzinach.

Ja kiedyś u nich pracę dostałem w 15 minut wchodząc prosto z ulicy - na szczęście to były mój pracodawca.
              Dostaniesz skierowanie do ich lekarza (którego przechodzą nawet kaleki nie mogące dźwigać a przyjmuje od we wszystkich hipermarketach w różne dni tygodnia) który jest tylko formalnością. Potem kurs w poniedziałek ok. 6 godzin na którym się dowiesz że jestem potencjalnym złodziejem i że oni będą Ciebie pilnować, potem podpisujesz masę kwitków że zaliczyłaś masę rożnych szkoleń i kilka oświadczeń (np. że zgadzasz się aby ochrona mogła Cię rozebrać do naga jeżeli tylko będą mieli podejrzenia że coś ukradłaś, a Ty nie masz prawa się przeciwstawić bo jest to równoznaczne z wypowiedzeniem umowy - nawet jak wezwiesz policję która potwierdzi że nic nie miałaś schowanego). A potem jak już jako dumna pracownica Carrefoura za 1300brutto wyjdziesz na halę, to będziesz jak w domu Big Brothera - żaden Twój krok nie uniknie czujnemu oku kamery. A tylko przestań na chwilę pracować albo zagadaj do kogoś...
              Ale pamiętaj - jak się trafi agresywny klient który Cię wyzwie od najgorszych to nie licz na ochronę - oni wtedy niczego nie widzą, a jak zadzwonisz na monitoring i oficjalnie zgłosisz to i tak nie przyślą nikogo.
              • Gość: terenia Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.warszawa.mm.pl 09.09.09, 23:16
                Rewelacyjna atmosfera, świetne zarobki, serdecznie polecam, nikt na pewno nie
                pożałuje
                • Gość: emilla112 Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 06:39
                  Do tereni: uważasz że zarobki na poziomie 1300-1350 zł brutto są "świetne"?
                  Akurat mój brat tam aplikował, odezwali się po tygodniu i właśnie tyle mu
                  zaproponowali.
          • Gość: dulek Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.10.09, 13:40
            Własnie mam tam pracować i jestem nieśmiały
            • Gość: jarek Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.chello.pl 22.10.09, 19:06
              a kiedy masz tam pracowc
            • Gość: jarek Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.chello.pl 22.10.09, 19:09
              dulek kiedy masz pracowac bo ja tez mam miec szkolenie za tydzien bo mialo byc
              20 ale przelozyli
              • Gość: dulek Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.ibd.gtsenergis.pl 02.11.09, 11:34
                No, już tam pracuję, szkolenie to tylko formalność - przepisy bhp pożarnicze
                itd. ok. 4 godzin i cała masa podpisów w papierach. być może zaliczą Ci ten
                dzień jako jeden cały przepracowany:)
        • Gość: gosc Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.jmdi.pl 19.05.15, 15:38
          tak poszukuje
        • Gość: .... Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.15, 15:00
          tam wiecznie brakuje pracownikow przez zle traktowanie pracownikow przez kierownikow.....
    • Gość: weronika Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 20:20
      witaj

bardziej opłaca się pracować tylko w weekendy masz wtedy stawkę około 10zł do
      reki około 100zł dziennie ale pracujesz 10 godzin, jedną niedziele w miesiącu
      masz wolną, od 10.00-20.00
      wychodzi ci miesięcznie 900zł z groszami, poniewaz do stawki za godzinę
      doliczana jest 15% premia
      pracownicy zatrudnieni na zwykłych warunkach tzn oprócz weekendów pracują też w
      dzień powszedni, maja gorzej, stawka chyba w przedziale 6-8zł do ręki za
      godzinę, dokładnie nie wiem, ponieważ pracowałam tylko w weekendy, ale jak
      mowili wychodziło im około 1000zł-1100zł miesięcznie
      • Gość: Ania Re: Praca-Carrefour Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 19:15
        moze ktos wie czy firma Carrefour bedzie jeszcze miala swoje
        sklepy w Warszawie czy zamierza je zlikwidowac
    • Gość: Ania carrefour express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 19:41
      moze ktos mi podac dokladny adres carrefoura express w zlotych
      tarasach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka