Dodaj do ulubionych

prumerica financial

10.11.03, 21:30
Witam forumowiczow,
czy ktos zna firme z tematu ?
mam szanse tam pracowac .jestem w polowie cyklu rekrutacyjnego.
obawiam sie jednak ,ze moze z tego byc nowe Amplico,CUnion itp.
Jesli ktos cos wie (cos innego niz oficjalne BLA,bla,bla - prosze o info)
THX in ADV

Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazik Re: prumerica financial IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 10:25
      > obawiam sie jednak ,ze moze z tego byc nowe Amplico,CUnion itp.
      Strzał w 10-tkę! Sprzedaż polis na życie. Przeszedłem cały proces
      rekrutacyjny, było to w lipcu-sierpniu br. Konkretów dowiesz się na ostatniej
      rozmowie, niestety taki mają sposób "rekrutacji". A wszystko sprowadza się do
      tego, że jak masz wyniki to firma funduje wyjazd na Hawaje!! Zanim zdecydujesz
      się na podjęcie współpracy z nimi (musisz prowadzić własną działalność, nie ma
      tam umowy o pracę) zastanów się dobrze ile jesteś w stanie sprzedać takich
      polis na życie. W moim przypadku wstępny plan został wyznaczony na 3 polisy
      tygodniowo, sam odpowiedz sobie na pytanie czy to realna liczba, czy nie?
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • Gość: pn-m Re: prumerica financial IP: *.chelmska.waw.pl 11.11.03, 18:44
        o hawajach i krecie wiem juz od pierwszej rozmowy .
        interesuje mnie czy przeszedłeś cały 6 tyg cykl szkolen i przystapiles do
        egzaminu panstwowego. czy kazali podpisac jakas lojalke typu praca przez zadany
        okres lub zwrot kasy za szkolenie.
        obecny standard to 3 wnioski/tydz i 7 polis/mc
        pozdrawiam

Piotr
        • Gość: agent nr 824573473 Re: prumerica financial IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 18:52
          Gość portalu: pn-m napisał(a):
          > obecny standard to 3 wnioski/tydz i 7 polis/mc <

tak ,tak , dzisiaj takie czasy ze ludzie likwidują polisy
          bo im na życie brakuje , a emerytury i tak co drugi nie dożyje ;
          u niezłego brokera w dużej aglomeracji przez 1,5 miesiąca podpisali agenci
          tylko 1 (słownie : jedną )polisę na życie ,
          oczywiście - żadna umowa o pracę , płaca tylko prowizjna ,
          w tych czasach z tego nie wyżyjesz
          agenci mają eldorado jak jest hossa w gospodarce i 6-8% max.bezrobocie
        • Gość: Kazik Re: prumerica financial IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 22:03
          Przeszedłem cały proces rekrutacji, pożegnaliśmy się przed szkoleniem -
          rozpoczyna się ono już po zakończeniu w/w procesu, na temat ewentualnej
          konieczności podpisania "lojalki" nic nie wiem. Z tym "6 tyg. cyklem szkoleń"
          nie przesadzajmy - jest to szkolenie na egzmin KNUiFE, który zdecydowanej
          większości przystępujących do niego chętnych nie sprawia najmniejszych
          kłopotów. Większość tych 6 tygodni zajmuje pewnie szkolenie produktowe i
          zagadnienia z zakresu sprzedaży. Moim skromnym zdaniem 7 polis na miesiąc to
          limit niewykonalny w obecnej sytuacji na rynku. A tak poza wszystkim to ja
          sugeruję, jeżeli czujesz taką możliwość, zadanie osobie prowadzącej rekrutację
          pytania: jaka w firmie jest rotacja pracowników? Ja tak zrobiłem na ostatniej
          rozmowie i nieźle się ubawiłem patrząc jak osoba ze mną rozmawiająca stara sie
          wybrnąć z tematu. Pozdrawiam i powodzenia.
          • Gość: pn-m Re: prumerica financial IP: *.chelmska.waw.pl 11.11.03, 22:47
            chyba tak zrobie , bo cos za rozowo to wszystko wyglada (wsparcie 4000 zl
            brutto na 3 mc ,potem podwyzki, a po roku prowizje z zawartych polis)
            a tak na marginesie - zostalem poinformowany ,ze biuro jest czynne 24
            h/dobe /czytaj pracuj ok 12h dziennie + wszystkie soboty a urlop 14 dni na rok/
            • Gość: benka Re: prumerica financial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 00:44
              Chłopie, wsparcie to mogą ci obiecać i 20 000 ale to oznacza,że na taką kwotę
              musisz wyrobić prowizję należną dla ciebie, nic za darmo. JAK WEZMIESZ KWOTE
              WSPARCIA TO ROWNOCZESNIE ZOBOWIAZESZ SIE DO WYKONANIA OGROMNEJ NORMY. Ciekawe
              gdzie znajdziesz tylu klientów aby wypracować taką prowizję. Na początku może
              wydać ci się to możliwe, bo na pewno kilka osób w rodzinie ubezpieczysz i może
              kilku znajomych da się namówić ale co potem????????? Generalnie to ludzie
              rezygnują a nie podpisują nowe umowy, widać to po ogłszeniach, towarzystwa
              ubezpieczeniowe ciągle szukają nowych agentów nie dlatego,że tak się rozwijają
              ale dlatego,że rotacja jest taka ogromna. Ta praca to zwykły agent
              ubezpieczeniowy z wyśrubowaną normą, nie do zrealizowania, naprawdę dobrze się
              zastanów i nie trać czasu. Powodzenia.
          • pn-m Re: prumerica financial 20.11.03, 18:03
            Macie racje co do sytuacji na rynku.Po kolejnej rozmowie /chyba juz
            ostatniej /z samym zagranicznym naczalstwem mam wrazenie ,ze najbardziej
            zainteresowani sa szerokim gronem moich znajomych /czytaj klientow/.
            Jeszcze raz podkreslano koniecznosc wlasnej dzialalnosci
            /wlasny samochod,komorka,laptop??/ i zasow 10-12 godz/dobe przez 6 dni i nie
            ma zmiluj.
            Urlop niemile widziany ale za to jakie "perspektywy" w przyszlosci hehehe...

pozdro

pnm
    • Gość: Sik Re: prumerica financial IP: *.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 04.12.03, 11:32
      Jak sie zatrodnisz to bedzie po prostu jak w amerykanskiej firmie.
      6 tygodni masz okres ochronny, teoretycznie dzialasz z razem kierownikiem.
      potem dostajesz pensje teraz okolo 6 kola musisz miec 3 zgloszenia tygodniowo i
      jak Ci pasi takie minimum to na tym lecisz. Potem zaczynasz dostawac procz
      pensji dywidendy z pierwszych polis podpisanych, jest duzo szkolen i wyjazdow
      motywacyjnych. Jak sa wyniki to dostajesz wyjazdy dla siebie i rodziny i
      naprawde mozna natrzaskac kaski, ale kiedy nie masz wynikow to przykladaja ci
      szybko niezla presje, a jak po tym nie masz poprawy to lecisz i tyle.

• Gość: m Re: prumerica financial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:44
        Glengary Glenn Rose? (jesli dobrze pisze) Uwielbiam takie klimaty...
        • pn-m Re: prumerica financial 06.12.03, 10:43
          Gość portalu: m napisał(a):

> Glengary Glenn Rose? (jesli dobrze pisze) Uwielbiam takie klimaty...

Nie skorzystałem ale chyba trafiles w 10 ...

pn-m
          • Gość: filomenka Re: prumerica financial IP: 217.11.143.* 10.12.03, 11:56
            A z kim konkretnie rozmawiałeś? Bardzom ciekawa, kiedyś też z tym ich
            kierownictwem miałam do czynienia, była niezła jazda!
            • pn-m Re: prumerica financial 11.12.03, 23:54
              Gość portalu: filomenka napisał(a):

> A z kim konkretnie rozmawiałeś? Bardzom ciekawa, kiedyś też z tym ich
              > kierownictwem miałam do czynienia, była niezła jazda!
              Kiero + dyr z oddzialu Praga Płd nazwiska : Zenkiewicz i Stelmaszak.
    • Gość: Dostojewski bylem, przeszedlem, nie pakoj sie w to IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.12.03, 15:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka