Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć pracę

25.12.03, 16:02
Bardzo potrzebuję pracy, ale nie mam już siły dalej szukać. Mam
wykształcenie z zakresu zarządzania i marketingu, ale jedyną pracą jaką
znajduję jest praca przedstawiciela handlowego. Próbowałam już tego,
niestety nic nie wyszło, nie mam do tego predyspozycji. Co mam robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dracus Re: Jak znaleźć pracę IP: *.ryn.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 13:48
      Po nowym roku zapraszam do ośrodków GCI....
      • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 05.01.04, 22:01
        Proszę o więcej szczegółów.
    • Gość: xang Re: Jak znaleźć pracę IP: *.acn.pl 05.01.04, 22:20
      po prostu stworzyć sobie miejsce pracy czyli założyć chociażby małą firmę,
      wielu obecnych gigantó tak zaczynało ( Kluska zaczynał w garażu, podobnie jak
      bill Gates ). Więcej odwagi, pomysłowości i konsekwencji w działaniu a powinno
      to dać efekty !
      • teodorek3 Re: Jak znaleźć pracę 06.01.04, 00:50
        Bill Gates zaczynał w garażu?
        • Gość: dbciigt Re: Jak znaleźć pracę IP: *.tvgawex.pl 06.01.04, 12:11
          ..dokładnie tak..i sam nawet o tym wspomina!!
          • Gość: al zahr Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 19:37
            zapomnial tylko dodac
            ze pochodzi z rodziny milionerow i
            tatuś mu dal pierwszą bańkę na rozruch
            podobnie naszemu dr. janowi kulczykowi
            • Gość: asz Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 19:08
              no coś ty - wcale tak nie było
      • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 06.01.04, 10:19
        Nie mam pomysłu ani kapitału, nie stac mnie zeby płacić 700 zł zusu
        miesięcznie. Nie jestem pomysłowa jak kluska.
    • Gość: Bruno Wątpliwy Re: Jak znaleźć pracę IP: *.crowley.pl 06.01.04, 13:56
      Mogę poradzić ci tylko jedno. Zwalcz w sobie przekonanie, że po takich studiach
      to musisz pracować jako ktoś tam bądź ktoś tam. Sięgnił po najbliższą możliwą
      pracę - np. jako opiekunka. Jest jej naprawdę dużo (sam niedawno szukałem
      opiekunki i miałem b. duży problem). Kasy na tym początkowo nie zrobisz, praca
      oczywiście na czarno (na początek) ale zbierzesz doświadczenie, nie będziesz
      siedzieć w domu no i na sposób w jaki cie będzie oceniać pracodawca wpływ
      będziesz miała tylko ty. Jak znajdziesz w koncu odpowiednich ludzi docenią
      twoje starania. A potem to tylko krok do własnego małego przedszkola dla kilku
      maluchów (takiego na parę godzin - sam obecnie szukam), niedrogiego,
      rozwijającego, mając stałe dochody założysz własna działalność i po paru latach
      zostaniesz szefową.

Życzę powodzenia
      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 14:50
        praca opiekunki nie jest dobrym pomyslem, chyba, ze ta osoba zamierza dalej
        studiowac. Najlepiej poszukac firmy, ktore zatrudniaja na tzw staz - bedziesz
        miala ciaglosc, a po tej pracy mozesz dorabiac jako opiekunka lub dawac
        korewpetycje /to drugoe ci bardziej polecam, bo zajecie wiecej platne i
        liczone za 45mjn a nie za h /. Bedziesz pania swego losu. Majac prace w
        charakterze niani musisz byc dostepna na kaze dawolanie, okresy, gdy twoj
        pracodawca wyjezdza na urlop tez masz nieplatne. Mozesz miec problem z
        wlasnym "urlopem" i moga z ciebie zrobic pomoc domowa, zwlaszcza, gdy zauwaza,
        ze ci kasa jest bardzo potrzebna. Wiem co pisze, bo sama pracuje jako niania.
        • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 06.01.04, 18:10
          Dziękuję za takie rady, ale "opiekunka" to zawód nie dla mnie, nie znoszę
          dzieci.
          • Gość: bruno555 Re: Jak znaleźć pracę IP: *.proxy.aol.com 07.01.04, 02:00
            a lubisz mezczyzn?
          • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 11:00
            od czegos zawsze trzeba zaczac. Gdy jest sie zdesperowanym to kazda prace sie
            chwyta. Potem, w trakcie mozna szukac lepszej. Z czegos trzeba zyc. Nie lubisz
            dzieci, to mozesz podjac opieke nad osobami niepelnosprawymi lub staruszkami.
            I nie mow mi, ze skonczylas studia itp, i co z tego?? Ja tez skonczylam, teraz
            robie drugie, bo jest mi ciezko znalezc prace,a z wyksztalceniem zawsze
            lepiej. Za praca pojechalam nawet do Wloch - i dodam, ze nie znalam jezyka /
            to byla najtrudniejsza decyzja jaka musialam podjac/ i nie wiedzialam co mnie
            moze tam czekac.
            Troche mniej wybrzydzania :)
            • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 12:02
              Chyba jednak bez przesady. Opieka nad staruszkami, kalekami itp. nie jest to
              żadna droga zawodowa.
              • reni_sca Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 13:55
                No to ty nie potrzebujesz pracy, tylko szukasz drogi do kariery zawodowej :).
                To jest zupelnie cos innego.
              • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 13:58
                a na ta droge zawodowa trzeba zapracowac i poprzez prace szukac kontaktow,
                albo miec tzw "dobre plecy"-znajomosci. Ja ich nie mam wiec radze soebie tak
                jak umiem nie naciagajac rodzicow na koniecznosc mojego utrzymania
                • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 14:08
                  Rozumiem, czyli teraz mając dyplom a nie mając pleców można tylko opiekować
                  się staruszkami i bachorami i dzięki temu rozwijać zawodowe kontakty.
                  • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:15
                    po pierwsze dzieci, to nie bachory. Po drugie /przynajmniej w moim przypadku /
                    praca z dzieckiem pozwala mi sie dodatkowo doksztalcac / nie wierze, ze nie
                    masz brakow w nauce/ i nie sciagac z rodzicow pieniedzy na moja szkole i moje
                    utrzymanie. Skad wiesz, ze np ojciec dziecka / przypuszczalnie/ ktorym sie
                    zajmujesz nie jest jakas szycha?? Moze pozniej ci pomoze.Zreszta, zadna praca
                    nie hanbi :)
                    • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 16:27
                      Co rozumiesz przez braki w nauce? To chyba Ty je masz, jesli jak rozumiem
                      dokształcasz się na płatnych studiach, które jak powszechnie wiadomo są na
                      dużo niższym poziomie niż studia dzienne i na które opłacanie zarabiasz jako
                      służąca.
                      • hazzard Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:18
                        Ja ukonczylam studia wieczorowe i wcale nie uwazam, ze byly na nizszym
                        poziomie. A co do pracy, to lepiej juz znajdz prace przy wbijaniu danych do
                        komputera, tak jak ja - przynajmniej wpiszesz sobie do CV, ze pracowalas w
                        porzadnej firmie:-)))
                        • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:21
                          Tam szukaja studentow do 25 lat. Moja uwaga dotyczyła studiów zaocznych.
                          • hazzard Re: Jak znaleźć pracę 12.01.04, 18:43
                            wcale nie, ja juz nie studiuje i jednak mnie przyjeli
        • Gość: Bruno Wątpliwy Re: Jak znaleźć pracę IP: *.crowley.pl 07.01.04, 12:38
          Pisząc o pracy opiekunki nigdzie nie napisałem że bedzie łatwo (bo gdzie jest
          poza korytem polityczno -towarzyskim?)a jedynie, że zależeć będziesz wyłacznie
          od siebie. Korepetycje też są ok. o ile coś umiesz i jeszcze umiesz to
          przekazać. Jak czytam twoje stwierdzenia: na akwizytora się nie nadaję, dzieci
          nie cierpię itd. to puenta jest jedna: ty się po prostu do normalnej roboty nie
          nadajesz. No bo do czego niby się nadajesz? Przekładania papierków w biurze?
          Ale tylko takich jak lubisz? Takich ludzi są tysiące - więc pokornie czekaj na
          swoją kolej (może ze 2 - 3 lata). Moi znajomi zaczynali nie od garażu ale od 1
          stołu, na którym wykładali ciuchy. Teraz mają 7 sklepów i szwalnię, relatywnie
          dużą kasę i sami sobą rządzą. Ale im się chciało ......... no i byli mniej
          wybredni.
          • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 13:25
            Nie nadaję się na akwizytora, bo pracowałam na takim stanowisku i zostałam
            zwolniona - nie potrafiłam zmuszać ludzi do kupowania produktów. Praca
            opiekunki, spzredawcy itp. nie odpowiada moim ambicjom.
            • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 14:06
              A myslisz, ze moja ambicja jest przez cale zycie jest praca niani?? Otoz -
              nie! Ale trzeba cos robic a nie siedziec na tylku i marudzic, ze nie ma sie
              pracy, ze masz dosc i nie wiesz jak szukac. Zle z Toba jak masz tylko jedna
              ambicje- dobra prace... Wez sie do pracy, jakiejkolwiek- chcesz pracowac w
              biurze to poszukaj sobie stazu, ale uprzedzam, ze to jest praca nie platna na
              okres nie krotszy nioz 3 miesiace. Praca bedzie odpowiadala tzw "twoim
              ambicjom", bedziesz miala praktyke i co napisac na CV
              • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 14:15
                Ja mam staż. Pewnie teraz polecisz mi pracę sprzątaczki...
                • Gość: ktosinek Re: Jak znaleźć pracę IP: *.menos.org 07.01.04, 14:27
                  nie poddawaj się ! najważniejsze to wiedzieć co chcesz robić i w jakiego
                  rodzaju firmie, najgorsze jest takie rzucanie się na wszystko i nic... nie
                  przejmuj się też radami ludzi, którzy proponują Ci prace niani. Ja
                  zdecydowalabym sie na taką pracę tylko za granicą bo to pozwoliłoby mi odłożyc
                  kase np. na studia dodatkowe, kursy itp. W Polsce to nie możliwe... wieć tutaj,
                  skoro się liczy doświadczenie, trzeba go zdobywąc, nawet za darmo, ja bylam
                  przez pol roku na wolontariacie dorabiajac na czarno korkami z angola... ale
                  dzieki temu znalazłam pracę, bo inna firma doceniłam moją determinację. kaska
                  mała ale zawsze coś i zdobywam doswiadczenie, chce sie rozwijac....grunt to
                  wiedziec co chcesz robic, potem nawet za darmo to robic, dorabiajac chocby
                  fizycznie, w koncu ktos Cie zatrudni, na poczatek moze byc zlecnie ( tez to
                  przerabialam) ale najwazniejsze to isc do przodu. Wiem co pisze, przeszlam
                  przez to i rozwniez nie nadaje sie na akwizytora itp. Moja rada, zdecyduj sie
                  na czym Ci najbardziej zalezy, nie miotaj sie ..... niby to drobnostka ale od
                  kiedy wiem do czego daze i nie szukam kazdej pracy jest mi paradaksalnie
                  latwej.... pozdrawiam i zycze powodzenia
                  • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:25
                    praca fizyczna...- przeciez to nie spelni jej ambicji zawodowych....

Tu nie chodzi o to czy ktos jest niania, kelnerka czy kims innym. Mam
                    wrazenie, ze ta osoba chcialaby juz, teraz i w tej chwili dostac prace, ktora
                    spelnilaby jej ambicje zawodowe... Ale na to trzeba zapracowac, a nie
                    zaslaniac sie dyplomem. Czasami dyplom nie swiadczy o umiejetnosciach, wazna
                    jest tez praktyka
                  • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:26
                    a i jeszcze jedno... ty dorabialas sobie korepetycjami, a ja dorabiam sobie
                    opiekujac sie dzieckiem. Dla mnie to to samo.
                    • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 16:31
                      Korepetycje z angielskiego a opieka nad dziećmi nijak się do siebie nie mają,
                      poza tym chyba jest duża różnica w wynagrodzeniu, korepetycje 50 zł/h, opieka -
                      5 zł/h. Wymaga się też chyba innych kompetencji...
                      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 16:56
                        dla mnie to jedno i to samo- niania ma pensje miesieczna / za 5zl/h nikt nie
                        bedzie bawil dziecka../ a korepetycje za 50 zl.... hmm, chyba u profesora
                        akademickiego...

Korepetycje sa lepiej platne, ale zadko jest tak, ze masz ucznia za uczniem na
                        korkach, czyli pensja jest od czasu do czasu, a niania ma mniejsza stawke
                        godzinowa, za to pelny wymiar godzin pracy i czasami cos ekstra.

Piszac, ze dla mnie jedno i to samo /praca niani czy dajacej korepetycje/
                        mialam na mysli prace z dziecmi - ela mnie bez roznicy, czy to sa malucht 2
                        letnie czy 12 letnie :)

o tym chyba pomyslalas?
                        • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 17:02
                          Chodziło mi o kompetencje, aby czegoś nauczać musisz się na tym znać, dziećmi
                          opiekować się może każdy.
                          • Gość: chris Re: Jak znaleźć pracę IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 17:41
                            A to prawda, że dziećmi opiekować się może każdy - niestety, bo czasami się
                            okazuje, że niektóre osoby kompletnie się nie nadają do opieki nad dziećmi.
                            To tak samo jakby powiedzieć, że każdy kto coś tam umie po angielsku nadaje się
                            do tego, żeby go nauczać.
                • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:20
                  wiesz co??? Rusz d..pe za praca, bo nikt ci jej nie znajdzie. Nie, nic ci nie
                  polecam- sama wiesz w czym sie czujesz najlepiej, zreszta widocznie nie jest
                  ci tak zle bo wybrzydzasz. Ja osobiscie znam pania prof z Lwowa, ktora pracuje
                  w PL jako pomoc domowa - chciala wyksztalcic dzieci, to musiala poszukac
                  odpowiednich zrodel finansowania ich / oboje z jej dzieci studiuja w Anglii /.
                  I nie narzeka, ze ta praca nie spelnia jej ambicji zawodowych itp.
                  • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 16:32
                    Jesteś głupia jak but.
                    • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:03
                      cha cha cha, wykazalas sie poziomem swojej inteligencji??? Na nic wiecej Cie
                      nie stac??? Sadzilam, ze ludzie z "dyplomami" sa na wyzszym poziomie...
                      Najlepiej ublizac innym, zwlaszcza tym, ktorzy maja inne zdanie od
                      twojego... /ah, ta nasza tolerancja.../
                      Nigdy nie bylo tak (i nie bedzie!), ze praca sama do ciebie przyjdzie i to
                      taka, ktora sobie wymarzysz. Zrob sobie rachunek dnia i pomysl ile dzisiaj
                      swoich CV powysylalas do firm?
                      • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 07.01.04, 17:04
                        A Ty jaki masz dyplom?
                        • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:30
                          1. technik chemik
                          2 mgr ekonomii ze specjalizacja ekonomika nieruchomosci
                          a trzeci robie :). Po drodze byly tez kursy jezykowe,informatyczne.

Co cie tak zlosci?? Myslisz, ze ludzie bez dyplomu sa nic nie warci, ze np.
                          sprzataczka / ktora tobie na mysl przyszla/ jest gorsza od ciebie??
                          • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 16:48
                            Oczywiście, że sprzątaczka jest ode mnie gorsza.
                            • graid Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 17:20
                              jasne... i trzeba wystrzelac takich ludzi...
                              To, ze moglas studiowac i skonczylas studia zawdzieczas rodzicom- ich pozycji
                              finansowej.
                              Nie wszyscy, ktorzy pracuja jako sprzataczka to sa nieuki itp. Sama, pracujac
                              w biurze poznalam dziewczyne, ktora, zeby sie utrzymac na studiach sprzatala w
                              mieszkaniach i w biurze.
                              W dzisiajeszych czasach nie kazdego stac na studia ..
                              • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 17:25
                                Ale nie po to studiowała, aby być potem sprzątaczką.
                                • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:33
                                  Przeciez przez cale zycie nie bedziesz sprzatac! Jest wiele osob po studiach,
                                  ktorzy lapia kazda prace, by miec fundusze na szukania nowej pracy / faksy,
                                  listy/ i nie sciagac kasy z rodzicow. MOzesz inne zajecie wykonywac - np
                                  ekspedientki w butiku, nikt nie narzyca ci pracy sprzataczki. Zreszta, gdybys
                                  naprawde nie miala srodkow do zycia, to i taka praca bys nie pogardzila
                    • chanelka Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 12:33
                      A ty jesteś bardzo mądra, inteligentna, tylko dlaczego pracy "odpowiadającej
                      twoim ambicjom zawodowym" nie możesz znaleźć? A może dlatego, że takich po
                      marketingu to jest zatrzęsienie na rynku pracy a ty przecież dokształcać się
                      nie będziesz bo po co? Uważasz, że dziećmi może się zajmować każdy? nie sądzę,
                      ja swoich dzieci napewno pod opiekę bym nie oddała, po prostu bałabym się czy
                      nie zrobisz im krzywdy, zresztą przekonasz się jak będziesz miała swoje jaka to
                      jest łatwa i przyjemna praca zajmować się dziećmi. Troszkę pokory i szacunku
                      dla innych ludzi.
                      • chanelka Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 12:34
                        powyższy post był adresowany oczywiście do cheryl
                        • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:29
                          OPS, to przepraszam...., myslalam, ze do mnie i zrobilam Ci wyklad :(
                          • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 17:40
                            Trzeba czytać uważnie i zauważyć, że cheryl!=chanelcośtam
                            • Gość: graid Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:47
                              dobrze czytalam :)> Nie ma IP wiec trudno okreslic czy to jedna i ta sama
                              osoba. Po co podawac sie za 2 osoby??
                              • chanelka Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 20:33
                                cheryl i ja to dwie zupełnie różne osoby!! Na szczęście, dla mnie, oczywiście
                            • chanelka Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 20:43
                              a ty najwyraźniej czytać nie umiesz skoro nie odróżniasz chnelka od chanelcośtam
                      • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 16:46
                        Ale jest to praca niewymagająca wysiłku intelektualnego ani kwalifikacji.
                        • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:30
                          wysilek umyslowy mozesz skoncentrowac na cos innego np jak dziecko spi, masz
                          czas na nauke
                      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:28
                        Hmm, to nie tak jak myslisz.. I konczylam EKONOMIE a nie MARKETING. Poczytaj
                        wczesniejsze moje wypowiedzi, nigdzie nie napisalam, ze to co robie spelnia
                        moje ambicje zawodowe. To co robie jest praca czasowa, ktora pozwala utrzymac
                        sie mi w obcym miescie, pozwala konczyc nauke i daje mozliwosci do szukania
                        innej pracy.Pracuje tak, bo nie stac mojej rodziny na oplacanie mi mieszkania
                        i utrzymanie mnie w obcym miescie, zreszta wystarczy, ze pomagali mi w czasie
                        studiow. Kto powiedzial, ze sie nie doksztalcam??? Zanim ocenisz ludzi
                        doczytaj, to co wczesniej napisali. Przeciez robie kolejny dyplom i to nie w
                        kierunku ekonomii tylko zupelnie innej dziedziny.
                        Wiesz, jestes nie fair! Od razu zakladasz, ze zrobie dziecku krzywde itp. A
                        kto broni matkom siedziec z dzieckiem?? Sa panie, ktore robia kariere i
                        potrzebuja kogos do opieki nad dzieckiem. Ja nie narzekam, uwielbiam maluszka,
                        z ktorym pracuje, dziecko tez do domu nie chce mnie puszczac, bo mnie czesciej
                        widzi niz rodzicow.
                        Szacunek... Tak, mam go duzo dla ludzi, ktorzy na niego zasluguja.

PS. A ja w zyciu nie zdecydowalabym sie na prace z Twoim dzieckiem :)
                        • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 17:35
                          Nie wiem do kogo to było, ten ustęp na temat krzywdy i dalej, ja nic takiego
                          nie pisałam. Moim zdaniem EKONOMIA była pomyłką, co? Maluszki są takie
                          ciekawe...
                          • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:42
                            to bylo do chanelka. A czy ja ci cos powiedzialam na temat twojego wyboru
                            studiow?? Ja tez jestem po ekonomii, a tak, owszem, maluszki sa ciekawe i
                            nieprzewidywalne :)

Nie odbieraj tego jako ataku na ciebie, wybierz z tych wypowiedzi, to co moze
                            ci cos podpowiedziec. Nie jestes sama bez pracy, ktora sobie wymarzylas, ja
                            tez szukam swojej, ale tez nie jestem bezczynna- z czegos musze oplacac czesne
                            na studia
                            • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 17:50
                              I da się w ten sposób zarobić na studia, utrzymanie, książki itd? A cóż to za
                              drugi kierunek studiów? Kompatybilny z ekonomią czy z maluszkami?
                              • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:10
                                Zlosliwa jestes! Drugi kierunek, to taki, ktory jest moim hobby- informatyka.
                                Z ojcem dziecka, ktorym sie zajmuje mam uklad, jesli dziecko spi, moge
                                korzystac z komputera i pomocy ksiazkowych.
                                Tak, wbrew pozorom da sie z mojej pensji wyzyc, i oplacic studia / ja to robie
                                w ratach - rata miesieczna 300zl/. Dodam, ze studiuje w Krakowie, wiec w gre
                                wchodza tez bilety. Ksiaski..., mozna pozyczyc lub korzystac z nich w
                                czytelni, mozna zrobic ksero. Nie zyje w luksusach, ale tez nie bieduje. POza
                                tym, jak nie uda sie mi przed wakacjami znalezc dobrze platnej pracy, to
                                pojade na zarobek do Wloch - przelicznik Euro jest w Polsce wysoki, wiec za 3
                                miesiaczna pensje / bo tyle planuje tam byc/ zwroci mi sie bilet i mam jakies
                                pol roku zycia bez stresu w Wawie
                                • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:15
                                  Informatyka jest chyba lepsza od ekonomii razem z marketingiem wziętej. Na
                                  jakiej uczelni studiujesz?
                                  • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:23
                                    PK. Co do Ekonomii- nie jest ona zla, ja mam dobra specjalizacje, tylko
                                    zbieram fundusze na dokszlalcenie sie jako "rzeczoznawca majatkowy"
                        • chanelka Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 20:38
                          sorki, głupio wyszło coś się pokręciło?! Ja pisałam do cheryl, w odpowiedzi na
                          jej post, że ktoś jest głupi jak but, nie do Ciebie, przykro mi, że tak to
                          wyglądało.
                  • Gość: PL Re: Jak znaleźć pracę IP: *.ikchz.pl / 158.66.1.* 24.02.04, 09:01
                    A cóż to za kraj to "PL", gdzie z pensji opiekunki domowej można opłacić studia
                    2 osób w Wielkiej Brytanii?
                    • Gość: PL Re: Jak znaleźć pracę IP: *.ikchz.pl / 158.66.1.* 24.02.04, 09:03
                      Przepraszam - oczywiście powinno być: "pomocy domowej".
        • Gość: gregor Re: Jak znaleźć pracę IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 23.02.04, 19:45
          Praca przy korepetycjach, wedlug mnie, ma dwa powazne wady. Pierwszy z nich
          jest to, ze trzeba byc naprawde cierpliwa osoba. Raz mialem takiego ucznia, ze
          ledwo co wytrzymywalem, a nawet zaklnac nie moglem.
          Druga jest to, ze nie wystarczy sama wiedza. Trzeba tez umiec ja przekazac.
          Jednak jak jestes w tym dobry, to masz duze szanse na sukces. Ja z jednego
          ucznia dzieki temu bylem juz znany na calym osiedlu. Jak wiec widzisz, osoby
          posiadajace te dwie cechy maja naprawde duze szanse.
    • Gość: Anioł Re: Jak znaleźć pracę IP: *.chello.pl 07.01.04, 20:55
      Nie trać wiary nie jesteś osamotniona. Próbuj dalej kiedyś uśmiechnie się do
      Ciebie szczęście!!! POZDRAWIAM
    • hazzard Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:21
      Moze zamiast czytac te glupie propozycje pracy jako opiekunka do bachorow
      (ktorych ja tez szczerze nie znosze!), poszukaj pracy przy wprowadzaniu danych.
      Przynajmniej wpiszesz sobie do CV, ze pracowalas w jakiejs porzadnej firmie:-)
      Nie jest to na pewno wymarzona praca dla osoby z wyzszym wyksztalceniem, ale
      lepsze to niz nic!Przynajmniej placa w terminie i mozna zarobic 1000zl, gdy sie
      szybko pisze i regularnie przychodzi do pracy...
      • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:23
        Ta propozycja jest rzeczywiście lepsza, ale firmy poszukują do tego przeważnie
        studentów w wieku do 25 lat. Nie spełniam warunków.
        • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:31
          Sprawdz czy sa tez wyplacalne :), mojej kolezance Servisco nie wyplacilo calej
          kasy
      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:29
        akurat... W servisco na pewno tyle nie placa :)
        • Gość: hazzard Re: Jak znaleźć pracę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 18:47
          A kto powiedzial ze Servisco to porzadna firma? Ja pisalam o innej, znacznie
          bardziej znanej. I jest to firma, ktorra przelewa pieniadze w terminie i nie
          tnie ludzi w trabe!
      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:30
        hmm, a co do bachorow...., porozmawiamy inaczej, gdy sam/sama zostaniesz
        ojcem/matka
    • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 08.01.04, 18:31
      nie każdy musi zostać ojcem/matką
      • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:33
        masz racje ;) - moze to i lepiej dla dziecka :)

Ale nie rozumiem, dlaczego o dzieciach mowicie bachory. Jest to przykre,
        przeciez nic zlego nie robia
        • Gość: ani Re: Jak znaleźć pracę IP: *.icpnet.pl 08.01.04, 18:47
          Po prostu 'zapomniał wół jak cielęciem był'.
          ;-)
          • Gość: ja Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:51
            :), najwidoczniej

Pozdrawiam
            • Gość: yyy Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:06
              ????
    • Gość: praktyk Re: Jak znaleźć pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 00:56
      widzę dla Ciebie rozwiązanie - musisz po prostu bogato wyjść za mąż,
      tylko nie tak od razu mężowi mów , że nie znosisz bachorów,
      najpierw trochę wykonuj "tych śmiesznych ruchów"
      • Gość: kris Re: Jak znaleźć pracę IP: *.sylwex.pl / *.sylwex.pl 24.02.04, 10:59
        Tak obserwuje wypowiedzi Cheryl i troche mi wstyd za ludzi konczacych kierunki ekonomiczne. Sam co prawda skonczylem nie zarzadzanie i marketing, ale "czystą" ekonomię + podyplomowe z troche innej działki i widzę, że Cheryl pomimo studiów zarządzania nie pojęła jeszcze zasad kierującym rynkiem - mówię tu o podstawowych zasadach - popytu i podaży. Powinna zdawać sobie sprawę, że osób takich jak ona - absolwentów zarzadzania i marketingu są tysiące i są oni znacznie mniej wybredni. Nie wiem jak można uważać kogoś, ktos sprząta lub opiekuje się dziećmi jako kogoś gorszego !! Ja sam dochodzę do wniosku, że pewnie wkrótce przyjdzie czas by dyplomy schować do szuflady i próbować zając się jakąś "pracą u podstaw".
        • cheryl Re: Jak znaleźć pracę 24.02.04, 11:27
          Kiedy zaczynałam studia nie było tak, że absolwent zim = akwizytor lub
          sprzątaczka. Być może zim nie są to najmądrzejsze studia ale jednak studia i ja
          szukam pracy umysłowej a nie fizycznej. Pracą sprzątaczki/opiekunki nie zarobię
          na następne studia, na których absolwentów jest aktualnie popyt.
    • Gość: Elżbieta K. Re: Jak znaleźć pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 21:23
      Może nie jest to strzał w 10 ! Ale czy nie myslałaś aby wyjechać jako aupair.
      Jeśli tylko masz podstawy języka ocego, lubisz dzieci i masz pewne
      doświadczenbie w kontaktach z dziećmi to możesz zobaczyc na nasdzej stron ie :
      www.aupair com.pl
      oraz na stronie www.paktyki.edu.pl
      Zapraszam: Mikroserwis, os.Piastów 41, 31-625 Krakow,
      tel. (012) 645 98-18
      Elżbieta.K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka