Dodaj do ulubionych

Nowe forum - po co?

• selion Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:11
      Żeby ludzie mogli ze sobą rozmawiać, kontynuować dyskusje ze starego forum.
      Te na gazecie jest bardzo nieporęczne z minimalną ilością opcji.
      Powiedz mi teraz, dlaczego nie?
    • baba45 Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:14
      Niech będą i dwa. Na tym zamkniętym chyba (całkiem pewna nie jestem, bom cienka
      z komputera) łatwiej było umieszczać zdjęcia, a właśnie te wątki historyczne ze
      zdjęciami były najciekawsze. Poza tym jakaś możliwość wyrugowania
      najróżniejszych troli też jest ważna - przypominam, że drugie forum powstało po
      idiotycznych postach jakichś frustratów.
      • selion Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:18
        Dokładnie
        Na portalu mojeforum.pl a nie fora.pl o wiele łatwiej jest takich ludzi
        zauważać i usuwać.
        Zdjęcia można umieszczać dokładnie w ten sam sposób co na tatmy forum, moduł
        się nie zmienił :)
        Fora są po to, żeby ludzie wymieniali się ideami, pomysłami, wiedzą,żeby mogli
        wyrazić siebie i swoje zdanie.
        Dlaczego nie miałoby powstać nowe forum?
        • 33kk Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 23:58
          Nowe forum to kolejne "rozdrobnienie" wątków.
          To jest najstarsze forum i chyba zawiera kilka ciekawych wpisów.
          Jest tutaj 2 moderatorów(może być więcej). Poprzednio był 1 i nie zawsze mógł w
          porę reagować na troli.
          Zdjęcia można wklejać(patrz nagłówek)
          To forum najłatwiej odszukać np. w google
          Może się mylę?
          • cynik9 zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 00:20
            Mam troche inna idee na temat "agory" umozliwiajacej wymiane opinii mieszkancow
            calego rejonu. patrz: dwagrosze.blogspot.com

Ale jezeli mowimy wylacznie o formule forum poswieconemu jednemu miastu, i to
            oczywiscie "gratis", to zaczynam sie zgadzac ze wyskakiwanie co pare miesiecy z
            innym forum o Zlociencu mija sie z celem. Tym bardziej ze pewnie GW wprowadzila
            pewne zabezpieczenia ktore przynajmniej utrudniaja spontaniczna likwidacje
            forum, chociazby ze wzgledu na backup.

Dla rownowagi dodam jednak ze kiepska jakosc moderowania i reakcji na rozmaite
            ekscesy w przeszlosci na tym forum byly glowna przyczyna frustracji wielu osob i
            szukania alternatywy.

• selion Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 06:54
              Forum z portalu mojeforum.pl ma wiele opcji, backup to podstawa, tak samo jak
              wykrywanie tych samych IP bez względu na dymamiczne, pokazywanie obecnych
              forumowiczów, kategorie i uporządkowane posty chronologicznie. Podświetla
              forumowiczom posty, których nie czytali, lub w których pojawiło się coś nowego.
              Forumowicze mogą stawiać innym plusy, minusy, ostrzeżenia, dzięki czemu
              moderatorom jest łatwiej wykrywać trolli. W topicu od razu widać autora i
              autora ostatniego postu, można łatwo cytować, podkreślać, zmieniać kolory
              fontu, wstawiać grafiki w tematach.
              Są też szybkie i łatwe prywatne wiadomości, możliwość zapamiętywania
              użytkownika, kiedy on wchodzi już jest zalogowany (jeśli sobie tego życzy).
              W Panelu administratora mam kilka tysięcy opcji.
              Dodatkowo można edytować własne posty.
              Najstarsze nie znaczy najlepsze :)
              Forum powinno być przejrzyste i uporządkowane. Ja sama mam dostęp do internetu
              przez 24h na dobę, zajmuję się informatyką od x lat, tak samo jak drugi
              moderator.
              Jesteśmy w stanie ciągle nadzorować forum, a przy tym bez uprzedzeń
              politycznych, rasowych czy jakichkolwiek innych nie zamkniemy forum z
              powodu "bo tak".

• cynik9 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 12:08
                selion napisała:

> Jesteśmy w stanie ciągle nadzorować forum, a przy tym bez uprzedzeń
                > politycznych, rasowych czy jakichkolwiek innych nie zamkniemy forum z
                > powodu "bo tak".

Zaiste, zarliwe wyznanie wiary ktora (podobno) czyni cuda. Ale niestety nie
                wszyscy w nie wierza....
                • rzapa1 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 12:32
                  skoro nie wierzą to trudno. nie da się naprawić całego świata mimo
                  najszczerszych chęci. tylko po co tu cynizm?? lepiej opluć i zburzyć zamiast
                  zbudować.
                  cyniku wrzuć na luz. nie chcesz nie czytaj. masz swój blog i go prowadź, a
                  selion niech prowadzi forum. użytkownicy sami ocenią co jest lepsze i dadzą
                  wyraz temu czego potrzebują (forum na którym sami mogą się wypowiadać, czy też
                  blogu który mogą czytać).
                  • cynik9 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 14:12
                    rzapa1 napisał:

> skoro nie wierzą to trudno. nie da się naprawić całego świata mimo
                    > najszczerszych chęci. tylko po co tu cynizm?? lepiej opluć i zburzyć zamiast
                    > zbudować.
                    > cyniku wrzuć na luz. nie chcesz nie czytaj. masz swój blog i go prowadź, a
                    > selion niech prowadzi forum. użytkownicy sami ocenią co jest lepsze i dadzą
                    > wyraz temu czego potrzebują (forum na którym sami mogą się wypowiadać, czy też
                    > blogu który mogą czytać).

Rzapa - doradze Ci tylko to co p.Selion - przestac kopac zdechlego konia daj
                    sobie spokoj z uwagami o blogu. NIGDY I NIGDZIE nie promowalem blogu jako
                    alternatywy zdjetego forum. Gdybys zadal sobie trud przeczytania tekstu tam,
                    zrozumialbys ze WYKLUCZA ON wlasnie to. Kontrowersja blog- forum jest wiec
                    zupelnie sztuczna, bo nie istniejaca.
                    • selion Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 15:31
                      "monia.wer napisała:
                      > ma Pan jakąś alternatywę

Oczywiscie ze mam. Szczegolnie gdy dama o nia prosi.
                      zapraszam do: dwagrosze.blogspot.com, gdzie ja sprecyzowalem.

komentarze mile widziane."

Na taką odpowiedź (kiedyosoba prosi o "alternatywę) każdy ma prawo tak to
                      zrozumieć. Nikt nie czyta Panu w myślach.
                      Więc niech Pan już sam nie roztrząsa sprawy alternatywy (swoją drogą całkiem
                      przyjemny film). ;P
                      Pan ma blog, my forum, a Ala kota. koniec ;)
                      • monia.wer Re: zaczynam sie zgadzac... 11.11.06, 17:14
                        Dwa grosze o gospodarce not found - być może czasowo. Szkoda, bo myślałam, że
                        pomysł się rozwinie. A co do forum, to jest jeszcze trzecie
                        www.zlocieniecmojemiasto.fora.pl
                        • cynik9 rozwija sie....troche cierpliwosci 12.11.06, 03:30
                          monia.wer napisała:

> Dwa grosze o gospodarce not found - być może czasowo. Szkoda, bo myślałam, że
                          > pomysł się rozwinie.

scisle o gospodarce i o inwestowaniu - watek polityczny troche w tle.

adres tu: dwagrosze.blogspot.com/

(jeden z poprzednich linkow nie ma (niewidocznego) http, stad not found)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka