selion Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:11 Żeby ludzie mogli ze sobą rozmawiać, kontynuować dyskusje ze starego forum. Te na gazecie jest bardzo nieporęczne z minimalną ilością opcji. Powiedz mi teraz, dlaczego nie? Odpowiedz Link
baba45 Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:14 Niech będą i dwa. Na tym zamkniętym chyba (całkiem pewna nie jestem, bom cienka z komputera) łatwiej było umieszczać zdjęcia, a właśnie te wątki historyczne ze zdjęciami były najciekawsze. Poza tym jakaś możliwość wyrugowania najróżniejszych troli też jest ważna - przypominam, że drugie forum powstało po idiotycznych postach jakichś frustratów. Odpowiedz Link
selion Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 22:18 Dokładnie Na portalu mojeforum.pl a nie fora.pl o wiele łatwiej jest takich ludzi zauważać i usuwać. Zdjęcia można umieszczać dokładnie w ten sam sposób co na tatmy forum, moduł się nie zmienił :) Fora są po to, żeby ludzie wymieniali się ideami, pomysłami, wiedzą,żeby mogli wyrazić siebie i swoje zdanie. Dlaczego nie miałoby powstać nowe forum? Odpowiedz Link
33kk Re: Nowe forum - po co? 05.11.06, 23:58 Nowe forum to kolejne "rozdrobnienie" wątków. To jest najstarsze forum i chyba zawiera kilka ciekawych wpisów. Jest tutaj 2 moderatorów(może być więcej). Poprzednio był 1 i nie zawsze mógł w porę reagować na troli. Zdjęcia można wklejać(patrz nagłówek) To forum najłatwiej odszukać np. w google Może się mylę? Odpowiedz Link
cynik9 zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 00:20 Mam troche inna idee na temat "agory" umozliwiajacej wymiane opinii mieszkancow calego rejonu. patrz: dwagrosze.blogspot.com Ale jezeli mowimy wylacznie o formule forum poswieconemu jednemu miastu, i to oczywiscie "gratis", to zaczynam sie zgadzac ze wyskakiwanie co pare miesiecy z innym forum o Zlociencu mija sie z celem. Tym bardziej ze pewnie GW wprowadzila pewne zabezpieczenia ktore przynajmniej utrudniaja spontaniczna likwidacje forum, chociazby ze wzgledu na backup. Dla rownowagi dodam jednak ze kiepska jakosc moderowania i reakcji na rozmaite ekscesy w przeszlosci na tym forum byly glowna przyczyna frustracji wielu osob i szukania alternatywy. Odpowiedz Link
selion Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 06:54 Forum z portalu mojeforum.pl ma wiele opcji, backup to podstawa, tak samo jak wykrywanie tych samych IP bez względu na dymamiczne, pokazywanie obecnych forumowiczów, kategorie i uporządkowane posty chronologicznie. Podświetla forumowiczom posty, których nie czytali, lub w których pojawiło się coś nowego. Forumowicze mogą stawiać innym plusy, minusy, ostrzeżenia, dzięki czemu moderatorom jest łatwiej wykrywać trolli. W topicu od razu widać autora i autora ostatniego postu, można łatwo cytować, podkreślać, zmieniać kolory fontu, wstawiać grafiki w tematach. Są też szybkie i łatwe prywatne wiadomości, możliwość zapamiętywania użytkownika, kiedy on wchodzi już jest zalogowany (jeśli sobie tego życzy). W Panelu administratora mam kilka tysięcy opcji. Dodatkowo można edytować własne posty. Najstarsze nie znaczy najlepsze :) Forum powinno być przejrzyste i uporządkowane. Ja sama mam dostęp do internetu przez 24h na dobę, zajmuję się informatyką od x lat, tak samo jak drugi moderator. Jesteśmy w stanie ciągle nadzorować forum, a przy tym bez uprzedzeń politycznych, rasowych czy jakichkolwiek innych nie zamkniemy forum z powodu "bo tak". Odpowiedz Link
cynik9 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 12:08 selion napisała: > Jesteśmy w stanie ciągle nadzorować forum, a przy tym bez uprzedzeń > politycznych, rasowych czy jakichkolwiek innych nie zamkniemy forum z > powodu "bo tak". Zaiste, zarliwe wyznanie wiary ktora (podobno) czyni cuda. Ale niestety nie wszyscy w nie wierza.... Odpowiedz Link
rzapa1 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 12:32 skoro nie wierzą to trudno. nie da się naprawić całego świata mimo najszczerszych chęci. tylko po co tu cynizm?? lepiej opluć i zburzyć zamiast zbudować. cyniku wrzuć na luz. nie chcesz nie czytaj. masz swój blog i go prowadź, a selion niech prowadzi forum. użytkownicy sami ocenią co jest lepsze i dadzą wyraz temu czego potrzebują (forum na którym sami mogą się wypowiadać, czy też blogu który mogą czytać). Odpowiedz Link
cynik9 Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 14:12 rzapa1 napisał: > skoro nie wierzą to trudno. nie da się naprawić całego świata mimo > najszczerszych chęci. tylko po co tu cynizm?? lepiej opluć i zburzyć zamiast > zbudować. > cyniku wrzuć na luz. nie chcesz nie czytaj. masz swój blog i go prowadź, a > selion niech prowadzi forum. użytkownicy sami ocenią co jest lepsze i dadzą > wyraz temu czego potrzebują (forum na którym sami mogą się wypowiadać, czy też > blogu który mogą czytać). Rzapa - doradze Ci tylko to co p.Selion - przestac kopac zdechlego konia daj sobie spokoj z uwagami o blogu. NIGDY I NIGDZIE nie promowalem blogu jako alternatywy zdjetego forum. Gdybys zadal sobie trud przeczytania tekstu tam, zrozumialbys ze WYKLUCZA ON wlasnie to. Kontrowersja blog- forum jest wiec zupelnie sztuczna, bo nie istniejaca. Odpowiedz Link
selion Re: zaczynam sie zgadzac... 06.11.06, 15:31 "monia.wer napisała: > ma Pan jakąś alternatywę Oczywiscie ze mam. Szczegolnie gdy dama o nia prosi. zapraszam do: dwagrosze.blogspot.com, gdzie ja sprecyzowalem. komentarze mile widziane." Na taką odpowiedź (kiedyosoba prosi o "alternatywę) każdy ma prawo tak to zrozumieć. Nikt nie czyta Panu w myślach. Więc niech Pan już sam nie roztrząsa sprawy alternatywy (swoją drogą całkiem przyjemny film). ;P Pan ma blog, my forum, a Ala kota. koniec ;) Odpowiedz Link
monia.wer Re: zaczynam sie zgadzac... 11.11.06, 17:14 Dwa grosze o gospodarce not found - być może czasowo. Szkoda, bo myślałam, że pomysł się rozwinie. A co do forum, to jest jeszcze trzecie www.zlocieniecmojemiasto.fora.pl Odpowiedz Link
cynik9 rozwija sie....troche cierpliwosci 12.11.06, 03:30 monia.wer napisała: > Dwa grosze o gospodarce not found - być może czasowo. Szkoda, bo myślałam, że > pomysł się rozwinie. scisle o gospodarce i o inwestowaniu - watek polityczny troche w tle. adres tu: dwagrosze.blogspot.com/ (jeden z poprzednich linkow nie ma (niewidocznego) http, stad not found) Odpowiedz Link