jutka1 11.12.05, 11:02 Tak sobie mysle, z galazka oliwna w garsci, ze moze na tym watku sie nie bedziemy klocic? :-))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 11:11 U mnie aktualnie Shelby Lynne "I am Shelby Lynne". Nie wiem dlaczego, po baaaardzo dlugim niesluchaniu wstalam rano i siegnelam po te plyte. Kojarzy mi sie z wizyta w Waszyngtonie w maju (chyba) 2001. Potem sobie puszcze Making Movies Dire Straits, a co. :-)))) Odpowiedz Link
basia553 Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:11 a ja wczoraj widzialam w TV Anne Sophie Mutter i chyba pod tym wplywem slucham dzis juz po raz drugi cztery pory roku, Vivaldiego. Oczywiscie w jej wykonaniu. Ona jest po prostu wspaniala. Vivaldi tez, szczegolnie jak za oknem slonko swieci i mroz siarczysty. Jaka pogoda czeka mnie w Warszawie? Na wszelki wypadek szykuje kozuszek - tu czasami cala zime nieuzywany. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:22 Basiu, w Warszawie wczoraj byl snieg, dzisiaj nie wiem. Bierz kozuszek. Vivaldi? Nie, bo sie jeszcze rozkleje i co wtedy? :-))) Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:18 Sissel Kyrkebjö. Bardzo lubie jej glos. Tutaj mozna posluchac: www.sissel.cc/ Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:21 Morso, jak sie wymawia jej nazwisko??? PS. Ladne :-D Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:24 Ona jest Norwezka. Wymowa zalezy od dialektu ;-)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:45 To pozwolisz Morso, ze nie bede wymawiac - dialekty norweskie nie sa moja najmocniejsza strona :-)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 13:49 Czesc Rozyczko :-) Fajna muzyka... Wstyd przyznac, nie mam ani jednego albumu PF na CD :-( U mnie aktualnie LeeAnne Womack - Can you dance?. Z jakiegos dziwnego powodu odgrzebuje dawno nieslyszane plyty :-D PS. Pozdrowienia dla wiadomo kogo ;-))))) Odpowiedz Link
roseanne Re: Co teraz leci 11.12.05, 14:08 ja juz mam 3 :) pozdrowienia przekaze oczywiscie, jak juz sie bedzie dalo podpisano slomiana wdowa Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 11.12.05, 15:08 Oj, biedna, slomiana... No to pozdrow, jak sie zezwroci ;-))))))))))) Odpowiedz Link
maria421 Re: Co teraz leci 11.12.05, 15:35 Wlasnie leci kabarecik. Kabarecik jest pod tytulem : "Mama, co ja mam zrobic w Sylwestra". A poza tym z glosnikow jest nadawana cisza. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 12.12.05, 18:17 Celentano - Esco di rado (e parlo ancora meno) :-))) Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 13.12.05, 08:39 Tradycyjny poranek w TV 13 grudnia. svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=10 (se Luciamorgon fr?n Västerbotten) w tym roku z Olofsfors bruk (huta) Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 13.12.05, 08:49 Nagranie jest dlugie, trwa 1 godzine. Lubie te szwedzka tradycje ;-)) Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 13.12.05, 09:31 www.thelocal.se/article.php?ID=2668&date=20051212&PHPSESSID=95e362951bded06325561f9828825443 -- Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 13.12.05, 22:35 Wlasnie puscilam sobie starego dobrego Van Morrison'a "Tupelo Honey". Zaiste, miodzik :-D Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 14.12.05, 14:21 Jeff Buckley - Grace Ladna plyta, choc niektore utwory sa dla mnie troche zbyt "ostre", ale tylko niektore. Lilac wine i Lover, you should have come over szczegolnie mi przypasowaly pod nastroj :-) Pytanie do CJ - czy Ty tez zauwazyles cos jakby wplywy wokalu Freddie'go Mercury? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 14.12.05, 22:08 Michelle Shocked Czy ktos ja jeszcze pamieta? :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: Co teraz leci 14.12.05, 22:53 Nie wiem, czy wplyw FM, ale chwilami jest podobienstwo w tym jakby dyszkancie, gdy JB wspina sie na wyzsze, badz krzykliwsze dzwieki. JB wydal, niestety, tylko te jedna plyte i sie chlopak utopil, gdy pracowal nad nastepna (mial 30 wiosen). Pozniej wydano te kolejna w formie jakby niedokonczonych szkicow. A JB stal sie po trosze legenda. Michelle?! Alez ja mialem caly okres MS! Jej trzy pierwsze albumy "The Texas campfire tapes", "Short Sharp Shocked", a zwlaszcza "Captain Swing" znalem niemal na pamiec :) Ach, "The cement lament", "Too little too late" i "Looks like Mona Lisa"... A pozniej mi zaginela. Musze to sobie odtworzyc :) Odpowiedz Link
chris-joe ps. 14.12.05, 22:57 a jak sobie odtworze, a ty nie masz, a miec bys chciala, to podrzuce :) Odpowiedz Link
chris-joe Re: ps. 14.12.05, 23:01 a jak bylem w NYC po raz pierwszy, to psiapsiole napisalem: "New York City, imagine that!" :) Zgadnij z ktorej to piosenki? Eee, to za latwe :) Odpowiedz Link
jutka1 Re: ps. 14.12.05, 23:42 Mam Captain Swing i Arkansas Traveller. Chcesz? To Ci skopiuje. :-) Odpowiedz Link
chris-joe Re: ps. 15.12.05, 11:32 dzieki, jutka, jak inaczej mi sie nie uda, to sie zwroce:) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Co teraz leci 14.12.05, 23:34 Australijska skladanka "Like a version", na ktorej znane utwory sa spiewane przez australijskie zespoly. Najbardziej mi sie podoba "Hotel California" spiewany po francusku przez melbournenski zespol Cat Empire. Lubie ta piosenke, ten zespol i dzwiek jezyka francuskiego... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 15.12.05, 23:06 Nirvana, a co? "The man who sold the world" piekne...... Odpowiedz Link
morsa Re: Co teraz leci 17.12.05, 23:59 Shakila ( nie mylic z Shakira) - piosenkarka iranska www.iranian.com/Music/Shakila/ Odpowiedz Link
chris-joe Re: Co teraz leci 18.12.05, 03:32 chevalierdesaintgeorges.homestead.com/Page1.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Co teraz leci 19.12.05, 12:34 U mnie cisza, bo pracuje namietnie i nie moge sie rozpraszac. Moze wieczorem, jak skoncze, puszcze sobie cos w nagrode - albo padne, jedno z dwojga ;-)))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Carols spiewane przez Sinatre n/t 22.12.05, 14:44 Juz wylecialo co mialo. Grypa zoladkowa albo zatrucie. Bleeeeeee. Pardon turpizm. :-( Odpowiedz Link
tortugo Re: Carols spiewane przez Sinatre n/t 22.12.05, 22:39 a mnie jeszcze nie wylecialo i dalej cieknie (common cold, wiec tylko z nosa ;)) Ostatnio z glosnikow saczy sie Roy Hargrove, w ogole mam ostatnio apetyt na jazz i postanowilem (slynne noworoczne postanowienia, gwarantowane uiszczenia) ze w 2006 skopiuje caly swoj jazz z winylu na CD. "Hard Groove" leci. Cholera, co ja mam tej swojej zonie, krora ma wszystko, sprawic na gwiazdke? Skonczy sie chyba na rekodziele ;))) ~:O:=o Odpowiedz Link
tortugo Re: Carols spiewane przez Sinatre n/t 22.12.05, 22:41 jescze chcialem dodac, ze skoro ktos slucha Sinatry spiewajacego Carlosa, to nastepnym stopniem wtajemniczenia byloby wysluchanie Andy Bennetta lub Ricky Nelsona spiewajacych Van Halena ("Panama"). :))))))))))) Odpowiedz Link
tortugo Re: Carols spiewane przez Sinatre n/t 22.12.05, 22:42 a Camarona to juz znam na pamiec, cmmmmok! Odpowiedz Link
jutka1 Camaron :-) 24.12.05, 00:43 Sznycel sie pojawil :-)))) Camarona znales wczesniej, czy sobie moge przypisac? :-) Buzka :-) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Camaron :-) 27.12.05, 20:58 Sznycel, jak chcesz, to po powrocie z Oz zrobie Ci taka skladanke Camarona ze ocipiejesz. Pardon. ;-D Odpowiedz Link
tortugo Re: Camaron :-) 27.12.05, 21:18 pewnie ze chcem. A wogle to milego pobytu w Australii, bezbiecznych lotow, i pozdr dla luizy i jej rybek :) a ciebie cmok. ~:O:=o Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Carols spiewane przez Sinatre n/t 22.12.05, 22:55 jutka1 napisała: > Juz wylecialo co mialo. Grypa zoladkowa albo zatrucie. Bleeeeeee. > Pardon turpizm. Loslodkijezu, mam nadzieje ze wszystko wylecialo, bo za szesc dni nie bedzie okazji pozbyc sie dolegliwosci... Zdrowia zycze, najlepiej do taktu jakiejs ladnej muzyki Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Odpowiedz Link
bird_man2 jak ci leci 23.12.05, 15:56 kiedys, gdy bylem mlody i piekny (teraz jestem tylko piekny.....) zapytalem sie znajoma dziewczyne: "jak ci leci ?" Odpowiedz byla natychmiastowa: "regularnie, co 28 dni" od tego dnia juz sie nie pytam... pozdrawiam ptaszek chinski Odpowiedz Link
swiatlo Właśnie leci kabarecik 27.12.05, 21:48 Pozdrawiam państwa jak zwykle niezwykle serdecznie. Odpowiedz Link
jutka1 Norah o NYC 27.12.05, 22:21 Kto slyszal NJ z the Peter Malick Group "New York City"? Cudenko. Do CJa - Anchorage, Alaska sie chowa; Nio. Ide sie pakowac :-D Odpowiedz Link