Dodaj do ulubionych

Idą święta .......

10.12.06, 18:07

zbliżają się święta a Burmistrz ani Radni nie myślą o świątecznym wystroju
miasta jak to czynią Rajcowie Kutna, Gostynina i innych miast.Kompletna
WIOCHA jak zwykle.
Obserwuj wątek
    • solomniaregit Re: Idą święta ....... 11.12.06, 10:47
      Wystarczy przejechać przez Piątek. Aż miło popatrzeć na roziskrzone światełkami
      choinki. A u nas jak na razie ciemnota. Poczekamy, zobaczymy czy zabłyśniemy jak
      inni.
      • jadwiska Re: Świąteczny wystrój miasta 11.12.06, 20:20
        Jestem ciekawa czy nasi radni pomyśleli o świątecznym wystroju miasta. Pewno
        nie - bo przecież do swiąt pozostało juz tylko dwa tygodnie a naokoło cisza i
        ciemności. Z tych ciemnosci to my nigdy nie wyjdziemy. W innych miastach i
        miasteczkach już dawno o tym pomyślano. Mówi się, że nasze miasto jest brzydkie
        i smutne a nic się nie robi aby go trochę upiększyć chociażby na święta.
        Wszystkim byłoby weselej a szczególnie naszym milusińskim.
        Przecież na rondzie możnaby ustawić dużą choinkę pełną światełek ( mam
        nadzieję, że kierowcy by jej nie rozjechali), która byłaby widoczna wzdłuż
        całej ul.Narutowicza. Tak to jest najwyższy czas aby już coś zrobiono. Naprawdę
        jestem ciekawa czy coś będzie zrobione.
    • dinozaur1948 Re: Idą święta ....... 18.12.06, 14:00
      Do świąt pozostało jeszcze 6 dni. Pogoda jakby wiosenna. Śniegu brak. Smutno.
      • dblock Re: Idą święta ....... 19.12.06, 21:04
        Niedalej jak dziś zaobaczyłem ustrojone światłami drzewko koło kościoła. Może mały zakładzik, jak długo powiszą?
        • edmurphy Re: Idą święta ....... 19.12.06, 23:35
          Wiszą już od kilku dni. To chyba jedyne "publiczne" miejsce ustrojone światełkami.
        • ksiadzsmrodek Re: Idą święta ....... 19.12.06, 23:50
          w takim porzadnym miescie nie ukradna swiatelek...
        • dinozaurka Re: Idą święta ....... 20.12.06, 09:06
          na tej sośnie światełka są wieszane już od lat. Co prawda nie w takiej ilości
          jak w tym roku, ale zawsze szczęśliwie wiszą do końca "sezonu światełkowego"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka