Dodaj do ulubionych

Kubki TWCh - realizacja

16.02.12, 10:41
No to Kochani, lecim z tym koksem.

Embepe 3 szt.
Groha 2 sztuki
Toanita 2 szt.
Eulalija 2 szt.
Extra 1 szt.
Orale 2 szt.
Czekolada 2 szt.
Edeka 2 szt.
Senka 1 szt.
Baron 2 szt.
Tutul 1 szt.
Dzidka 2 szt.
Minerwa 1 szt.
Salam 1 szt.
Kurcgalopek 1 szt.
Kocio 2 szt.
S-L 2 szt.
Papuga 1 szt.
G0p0s 1 szt.
Jotka 1 szt.
Dorka 1 szt.
April 1 szt.
Ter.eska 1 szt.
Pomaranczuch 1 szt.
Spokokolarz 1 szt.
Mimbla.londyn 2 szt.
Heniula 2 szt.
Anja 1 szt.
Archiwum 1 szt.
Wołoduch 2 szt.

Zapraszam do mnie stado małp. W odpowiedzi podam numer konta. Koszt kubka ze względu na dwa dodatkowe wynosi 16,50 zł. Koszty transportu:
- do 6 szt. - 26 zł.,
- do 10 szt. - 27 zł.,
- do 20 szt. - 28 zł.,
- do 36 szt. - 31 zł.,
- pow. 36 szt. - 35 zł.

Orale w rozmowie telefonicznej wyraziła zgodę na przyjęcie większej przesyłki i dostarczenia kubków na spotkanie. Ale może pozbieracie się w jakieś kubki, tfu, kupki, też do bani. No, myślcie. Nie będę za nikogo zakładać pieniędzy, muszę mieć na koncie, żeby do firmy zrobić przelew i podać listę podziału przesyłek.

Do roboty!
Obserwuj wątek
    • g0p0s Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 11:15
      Może nieuważnie słuchałem, ale mam pytanie. Kubkobiorca przelewa Tobie wartość kubków i koszty przesyłki, czy tylko za kubki, a przesyłkę opłaca odbiorca? Bo to, że kubki targa kurier pamiętam.
      • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 11:40
        To zależy od tego czego chce kubkobiorca. Jak życzy sobie pod drzwi własne, to opłaca dodatkowo koszt transportu kurierem w całości. Jeśli chce oglądać na spotkaniu Orale wtedy ta przyjemność kosztuje duuuuuużo mniej. Wstępnie przyjmuję założenie, że trzy złote każdy Oralowy powinien dołożyć.
        • g0p0s Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 11:54
          Dobra, spróbuję jeszcze raz. Czy za transport i kubek(i) płaci się jednocześnie i łącznie, czy transport przy odbiorze. Chodzi mi o to do kogo ma trafić kasa, żeby zagrało.
          • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 12:02
            Do mnie G0p0sie, do mnie! Zgarniam wszystko!
            Jak przez Orale to mniej, jak sam sobie marchewkę skrobie to 26,00 zł.
            Po pozbieraniu całych finansów mam przedstawić firmie listę z podziałem na przesyłki i zrobić konkretne przelewy, za kubki jeden, za transport/transporty drugi.

Matkooo, ja chyba sama siebie przestaję rozumieć.
            • g0p0s Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 12:19
              No to widzę jasność teraz smile
              Termin graniczny?
              • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 12:32
                Powinniśmy ustalić. Ja już się szarogęsiowałam do wypęku.
                Jestem otwarta na sensowne propozycje.
                Firma też musi mieć czas.
                A jeden kubek musi być koniecznie przed kwietniem w naszych rękach.
    • embepe Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 11:17
      Maupa wysłana!

smile
    • eulalija Re: Kubki TWCh - terminy 16.02.12, 13:11
      Będę gęsić na szaro.
      Termin ostateczny wpłat to 24.02.2012. Nie będę świnia, wpłaty końcowe sobotnie i niedzielne u mnie pojawią się w poniedziałek rano i je uznam.

• kocio_pierzaczek Re: Kubki TWCh - terminy 16.02.12, 15:08
        To ja pomarudzę tropem Goposa: za 2 kubki + oralkowy transport = 36 PLN, czy tak?
        • eulalija Re: Kubki TWCh - terminy 16.02.12, 16:21
          Ale Cię dobrze matematyki nauczylismile
          Małpę proszę.
        • heniulaa Re: Kubki TWCh - terminy 16.02.12, 20:49
          Właśnie miałam pytać o to samobig_grin 2 kubki + Oralka!
    • minerwamcg Re: Kubki TWCh - realizacja 16.02.12, 21:19
      Znaczy jeden kubek plus firma Orale Spedition równa się 19,50? Tak wynika z tego, co wyszło Kociowi.
    • eulalija Małpy 17.02.12, 07:35
      Chciałam tylko powiedzieć, że nie siedzę 48 na 24 przy komputerze i jeśli jak świnia nie odpowiadam natychmiast na list, to znaczy, że mnie nie ma, ale będę.
      O!
      • szkorbut-lumbago Transport - Orale 17.02.12, 08:33
        Orale,
        ja to bym chciała zapytać czy przyjmiesz moje kubki czy może masz już za dużo szczęścia w kubku i mam się wypchać, tzn. zatransportować samodzielnie?
        • eulalija Re: Transport - Orale 17.02.12, 08:43
          Orale morduje takich tam dość daleko i ma z tym mnóstwo pracy, ale powiedziała, że bierze, pilnuje i dostarczy na spotkanie. Ja optymistycznie zakładam, że wszyscy bardzo się sprężą i do marcowego regulaminowego, które wypada 9.03.12, no, ewentualnie nagniemy o tydzień regulamin, przecież to i tak nasz kalendarz, kubki będą u niej. Śmiało licz swoje kubki i 3 złotówki na reansport.
    • czekolada72 Papugo_aro!! 17.02.12, 19:09
      Czy nadal jest aktualna Twoja oferta przekazania kubkow z Wawy do Kraka??
      • salam_ji Re: Papugo_aro!! 17.02.12, 21:00
        Z Papuga Ara nawiazano kontakta. Ma tu wejść i podjąć stosowną diecezję wink
        • orale Re: Papugo_aro!! 17.02.12, 21:25
          Wróciłam ze szkolenia zła jak osa z umysłem wybystrzonym i widzę, że całkiem nieźle sobie zarobie na tych kubkach, ktore do mnie spłynąsmile
          Od razu uprzedzam, wszyscy którzy chcą kubek odebrać osobiście na najbliszym spotkaniu mogą zlecać wysyłkę do mnie. Przyjadę samochodem i obojetne mi ile tego będzie.
          ps. oczywiscie mam na myśli najbliższe spotkanie po dostawie

Póki co pod opieką mam:
          Senka
          Gopos
          Minerwa
          Kocio (to może i Ania od razu?)
          Heniula (Heńka, a czy bierzesz dla Toanity? bo tylko dwa zgłosiłaś?)
          S-L
          Poza tym pod domem Tutul jestem co 2 tygodnie od rana do nocy.
          A koszt przesyłki zależy chyba od ilości, to może najpierw zadeklarujmy sie dokładnie, a dopiero potem płaćmy?
          • minerwamcg Re: Papugo_aro!! 17.02.12, 22:03
            Albo może po prostu każdy z tych co odbierają od Ciebie wpłaci tak jak ustaliliśmy - cenę kubka plus te trzy zet (czy inną zryczałtowaną kwotę), a nadwyżkę o wiele taka bydzie się wpłaci do kasy ZTWCh? Żeby już nie mieszać.
          • eulalija Re: Papugo_aro!! 17.02.12, 23:00
            Orale, ja rozumiem, żądlisz, każdy ma prawo, ale już powoli ustalam, w swoim, odpowiednim czasie, dostaniesz ode mnie listę kto u Ciebie kubkiem waletuje. Akurat z Tutul wchodzimy w koalicję, bo na marcowym, wsześniejszym czy późniejszym to Eulaliji nie będzie na 99%.
            Na każdą małpę odpowiadam w miarę możności szybko, Czekolado, zaraz odpowiem bo mi Twoja małpa z mieszkania robi Meksyk albo inne Rio de Janerio.
            Nie bałagań Orale, wydaje mi się, że nad tematem panuję. Tylko małp mi brakuje.
            Od Papugi co ma wozić, z Londynu, z Kanady, z Lublina, Poznania.
            • papuga_ara Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 00:12
              Jestem, salam_ji wydobyła mnie z odmętów niebytu. No więc: chętnie odbiorę na spotkaniu, dostarczone przez orale, skoro pisze ona, że jej ilość różnicy nie robi. I tak, podtrzymuję ofertę dostarczenia kubeczków! Miało być: dla april do Poznania (april już wie, kiedy tam będę) i do salam_ji oraz czekolady do Krakowa. Czyli trzy kubki dostarczam, plus jeden dla siebie.Teraz wybieram się do Krakowa 3-4 marca, ale to raczej jeszcze przed dostawą będzie (no, chyba, żeby było po). Jeśli po, to fajnie, a jeśli przed, to wtedy na początku kwietnia przywiozę, tzn 7-8 kwietnia.
              Teraz co do płatności: rozumiem, że każda z nas płaci za swoje kubki przelewem do Eulaliji, czyli kubek 16,50 plus trzy (za co te trzy, nie zrozumiałam?), więc wychodzi 19,50 za sztukę. Więc pozostaje mi wpłacić ową kasę na konto.
              Eulalijo, czemu i w jakiej sprawie domagasz sie ode mnie małpy? Przecież masz mojego maila, więc wyślij mi proszę nań numer swojego konta. Howgh.
              • eulalija Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 08:31
                Dlatego droga Papugo, że w ten sposób wiem i widzę kto dostał, kto nie zapytał. Przy okazji, żeby wątku nie śmiecić uzgadnia się kwestie transportu i kosztów, bo nie wszystkie wiaderka będą pomieszkiwać u Orale.

Tak więc chyba też możesz wysłać małpę pełną treści zawierającą znak zapytania.
                • eulalija Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 08:40
                  A trzy złote są cząstkowym kosztem podróży i wynajęcia lokalu przez cebrzyki u Orale.
                • papuga_ara Re: Papugo_aro!! 20.02.12, 14:13
                  eulalija napisała:

> Dlatego droga Papugo, że w ten sposób wiem i widzę kto dostał, kto nie zapytał.
                  > Przy okazji, żeby wątku nie śmiecić uzgadnia się kwestie transportu i kosztów,
                  > bo nie wszystkie wiaderka będą pomieszkiwać u Orale.
                  >
                  > Tak więc chyba też możesz wysłać małpę pełną treści zawierającą znak zapytania.

Nie wierzę. Czy naprawdę muszę wysłać do Cię maila, w którym oficjalnie poproszę Cię o to, żebyś przesłała mi swój numer konta, żebyś mi ten numer wysłała? Jezu, ja absurdów ostatnio miałam w nadwyżce.....
                  • papuga_ara Re: Eulalijo!! 20.02.12, 14:19
                    Rozumiem, że nie masz niektórych adresów e-mail,a nie wszyscy korzystają z poczty gazetowej. Ale mój "prywatny", niegazetowy, masz, bo używamy od czasu do czasu. Poproszę nań numer Twojego konta! Aaaaaa!!!
                    • eulalija Re: Eulalijo!! 20.02.12, 15:53
                      Właśnie tego prywatnego nie mam, bo jak przełączaliśmy i instalowaliśmy różne rzeczy związane z nowym dostawcą internetu to się między innymi kontakty poszły króliczyć.

Rany kota, iluś osobom nie przeszkadzało przez pocztę gazetową się ze mną skontaktować a Ty pod prąd.

Ale skoro właśnie Tobie ma korona z głowy spaść ...
                      • the_dzidka Re: Eulalijo!! 27.02.12, 13:54
                        Nie podoba mi się to strzykanie jadem.
                        • eulalija Re: Eulalijo!! 27.02.12, 14:00
                          Że tak konkretnie zapytam Dzidko, w który kawałku to strzykanie zauważyłaś?
                          Czy przy wymienieniu czyje przelewy doszły?
                          Czy przy przypomnieniu, że konkretne osoby nie skontaktowały się do tej pory?
                          Czy przy wymienieniu osób, od których na przelewy jeszcze czekam?

Oj Dzidko, chyba źle spałaś dzisiaj albo Ci się kwietnio-marzec za oknem nie podoba. I przeczytaj uważnie małpę ode mnie chyba z piątku.
                          • the_dzidka Re: Eulalijo!! 27.02.12, 14:54
                            W poście, pod którym o strzykaniu napisałam. Teraz zresztą też widzę. Małpę od Ciebie przeczytałam uważnie, zapewniam.
              • czekolada72 Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 10:14
                papuga_ara napisała:

I tak, podtrzymuję ofertę dostarczenia kubeczków! Miało być: dla april do P
                > oznania (april już wie, kiedy tam będę) i do salam_ji oraz czekolady do Krakowa
                > . Czyli trzy kubki dostarczam, plus jeden dla siebie.

Papuzko, cztery kubki + jeden dla Ciebie, bo dla mnie sa 2 smile

W takim razie dokonuje przelewu i czekam na wiadomosc od Ciebie smile
                I jeszcze raz z gory dzieki!!
            • orale Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 07:43
              aaa, już rozumiem i cicho siedzę, ale skąd moglam wiedzieć, że mi mailowo gości zapraszaszsmile
            • orale Re: Papugo_aro!! 18.02.12, 16:39
              eulalija napisała:

>Akurat z Tutul wchodzimy w koalicję....

cholera, a już miałam nadzieję wprosić się do Tutul na faworkismile
              • tutul Re: Papugo_aro!! 20.02.12, 10:08
                Nie płacz...
                Orale,dzisiaj będę miała faworki dla Stefana.Dla ciebie też przyniosę.

orale napisała:
                > eulalija napisała:
                >
                > >Akurat z Tutul wchodzimy w koalicję....
                >
                > cholera, a już miałam nadzieję wprosić się do Tutul na faworkismile
                • orale Re: Papugo_aro!! 20.02.12, 21:35
                  nażarłam się na noc słodkiego, a niby na diecie jestem. O jesssu jakie dobre, te sklepowe to nawet do pięt tutulowym nie sięgają. Synowi wytłumaczyłam, że faworki to ciężka meska robota, Tutul mogę podeslać Ci dziecko na naukę w przyszłym karnawale, silne jest?smile
    • eulalija Przelewy 18.02.12, 10:19
      Na koncie zaksięgowano:

Embepe
      Tutul
      Kocio

• toanita Orale! Heniula! 18.02.12, 11:04
        1. Przelew do Eulaliji poleci, więc poproszę o przechowanie mojej porcelany - Orale.
        2. Proszę nie zapomnieć, szykując się do wizytacji Lublina, zapakować w/w - Heniula.
        3. Poinformować zainteresowaną o terminie podróży smile
        • orale Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 11:15
          tak jestsmile
        • spokokolarz Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 12:46
          Czy za jeden kubek, z przechowaniem u orale, powinnam wpłacić 43,50?
          • eulalija Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 13:07
            A czy Szanowna raczyła pocztę zwrotną przeczytać?

19,50 z pomieszkiwaniem u Orale.
            • spokokolarz Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 13:21
              nie umiem liczyć, OK
              • toanita Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 14:57
                Ja chyba też...smile
                • heniulaa Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 16:23
                  Nie chcę straszyć ale chyba szybciej do Wawy przyjedziesz niż ja d Lbn pojadębig_grin
                  • salam_ji Re: Orale! Heniula! 18.02.12, 20:58
                    Dobra to ja już wszystko wiem.
                    Poproszę:

Firma- via Orale- Papuga- Salamji w Krakowie. Do zapłaty 19,50 pójdzie Osobistym w poniedziałek.

Prawdopodobnie będę 31 marca w Warszawce, w teatrze Roma na "Nędznikach", niemniej będzie to wyjazd pracowy Osobistego i nic nie planuję. Osobistego wyjazdy plenerowe lubią być mocno wirtualne i nagle nie wiedzieć czemu się rozmywające w niebycie- zatem Papugowy Kraków bardziej stąpający po ziemi jest.

Papużko- piwko razem wysączymy- zapraszam wink
      • eulalija Re: Przelewy 20.02.12, 12:37
        Na koncie zaksięgowano:
        Embepe
        Tutul
        Kocio
        Pomarańczuch
        • eulalija Re: Przelewy 21.02.12, 08:24
          > Na koncie zaksięgowano:
          > Embepe
          > Tutul
          > Kocio
          > Pomarańczuch

Senka
          Jotka
          • 36krzysiek Re: Przelewy 21.02.12, 08:44
            A moje?!
            • eulalija Re: Przelewy 21.02.12, 08:56
              Nie ma.
              Kiedy zrobiłeś przelew?
              Bo Jotka, to wiem, robiła wczoraj przed 17-tą i ten przelew mam.
    • eulalija Niniejszym donoszę 18.02.12, 22:15
      Jutro mnie nie będzie w internecie, będę się snuć po realnym świecie.
      Małpy, które przybiegły, nakarmiłam, napoiłam i z zapasem bananów odesłałam.
      Co jutro przyjdzie do godzin póżno wieczornych musi poczekać, bo wprawdzie za Kopciuszka mam zamiar wrócić i zajrzeć, ale nie wiem czy mi Pani Zima jakiegoś numeru nie wytnie. Wtedy w poniedziałek rano.

A za niektóre małpy bardzo dziękuję, są naprawdę ślicznie, niech się mandryle albo inne kolorowe tyłki chowają.

Wasza na posterunku Eu.
    • eulalija Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 09:38
      Bo zegar tyka, czas umyka.
      A jeszcze sporo osób nie zapytało małpą gdzie wpłacić i jak potworną ilość forsy.
      • ter.eska Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 13:45
        małpa poleci za chwilęsmile
      • ter.eska Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 13:48
        małpa poleci za chwilęsmile
        ale nie mam Twojej małpysad
        • szkorbut-lumbago Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 14:39
          Ter.esko, działa małpa gazetowa, przynajmniej ja na taką wysłałam i dostałam odpowiedź zwrotną, a nawet uiściłam. Jak pojawię sie na liście to bede wiedział, że nie był to spam smile
          • eulalija Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 16:01
            S-l, sprawdzę bank wieczorem. Hasło mam cholernie długie a bank złośliwie chce za 20 znaków i nie jest to hasło 123456...itd.
            O każdym wpływie doniosę po pojawieniu się na koncie, które sparwdzam rano i wieczorem na potrzeby akcji kubkowej.
            • szkorbut-lumbago Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 21:11
              Ja tam się nie dopominam jeszcze smile. Poza tym sądząc po godzinie mojego wysłania to wieczorem bank dopiero zaksięguje wyjście ode mnie z konta, więc u Ciebie wpłata powinna być dopiero jutro rano.
        • eulalija Re: Realizujemy! Realizujemy! 20.02.12, 15:54
          Teresko:

eulalija@poczta.gazeta.pl
    • eulalija Przelewy 21.02.12, 12:39
      Zaniepokojona pytaniem Barona zajrzałam znowu do banku.

Na koncie zaksięgowano:
      > Embepe
      > Tutul
      > Kocio
      > Pomarańczuch
      > Senka
      > Jotka

Baron
      Orale
      S-L
      Dorka.

Widać wasze pieniądze wolą chodzić koło południasmile
      • szkorbut-lumbago Re: Przelewy 21.02.12, 14:36
        A więc jednak nie spam wink
        • papuga_ara Re: Przelewy 21.02.12, 15:14
          Mail poszedł do Eulalijskiej.
    • eulalija Przelewy 22.02.12, 13:39
      Na koncie zaksięgowano:
      > Embepe
      > Tutul
      > Kocio
      > Pomarańczuch
      > Senka
      > Jotka
      > Baron
      > Orale
      > S-L
      > Dorka

Salam
      Papuga
      • heniulaa Re: Przelewy 22.02.12, 18:55
        czy o małpę mogę prosić? odeślę w poniedziałeksmile
        • kurcgalopek Re: Przelewy 22.02.12, 19:27
          To nie wiem czy małpę się wysyła czy o nią prosi, w razie czego wysyłam, bo i tak wychodzi na to, że w ogonie jestem wink
    • eulalija Przelewy 24.02.12, 08:09
      Na koncie zaksięgowano:
      > Embepe
      > Tutul
      > Kocio
      > Pomarańczuch
      > Senka
      > Jotka
      > Baron
      > Orale
      > S-L
      > Dorka
      > Salam
      > Papuga

Dzidka
      G0p0s
      Kurcgalopek

• eulalija Czekam na małpy 24.02.12, 08:12
      Czekam na małpy, żeby podać numer konta od:

April
      Ter.eska
      Mimbla.londyn
      Anja
      Wołoduch
    • g0p0s Re: Kubki TWCh - realizacja 24.02.12, 15:08
      Dzyń, dzyń, dzyń!
      • groha Re: Kubki TWCh - realizacja 24.02.12, 15:20
        Co tak dzwoni? O, przestało... smile
        Ostatni dzwonek, rozumiem. Ale jeszcze 9 godzin, tak? OK. Przed północą zdążę.
    • april02 Re: Kubki TWCh - realizacja 24.02.12, 19:13
      Przepraszam, dopiero tu zajrzałam.
      Papuniu, rozumiem, że kubeczek mi odbierzesz od Orale i przywieziesz, tak? (Będziemy musiały się spotkać, hi hi smile). Czyli dla Eulaliji 19,50, dla Orale wyrazy wdzięczności przy pierwszej okazji a dla Papugi w kwietniu? Wysyłam maila do szan.pan. bankierki i czekam na numer konta smile.
      • spokokolarz Re: Kubki TWCh - realizacja 25.02.12, 02:40
        A ja chyba nie zdążyłam się załapać, choć wszystkie dane z małpy przepisałam i przypięłam magnesem do lodówki. Cóż. sad
        • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja 25.02.12, 14:54
          Spoko Spoko, spokojnie zrób przelew. Jeszcze na kilka czekam, bo się skontaktowały osoby a forsy na koncie nie ma.

No, kochani, forsa albo będziem pruć.
          • minerwamcg Re: Kubki TWCh - realizacja 25.02.12, 22:29
            Spoko, szmajsera mam zakopanego na miedzy pod gruszą, w taką pogodę nie będę odkopywać smile Forsa poszła, ale mam wrażenie, że z uwagi na piątek będzie w poniedziałek.
            • heniulaa Re: Kubki TWCh - realizacja 25.02.12, 22:31
              to tak jak u mnie Minerwosmile strasznie długi luty w tym roku!
    • eulalija Przelewy 27.02.12, 12:41
      Na koncie zaksięgowano:
      > Embepe
      > Tutul
      > Kocio
      > Pomarańczuch
      > Senka
      > Jotka
      > Baron
      > Orale
      > S-L
      > Dorka
      > Salam
      > Papuga
      > Dzidka
      > G0p0s
      > Kurcgalopek

Czekolada
      Groha
      April
      • eulalija Czekam niecierpliwie 27.02.12, 12:54
        Czekam na jakiś kontakt ze strony:

Ter.eska
        Mimbla.londyn
        Anja

Czekam na konkretne informacje od Wołoducha.

Czekam na pieniądze na koncie od tych co mają numer, co się niejako określili

Toanita
        Minerwa
        Spokokolarz
        Heniula
        • heniulaa Re: Czekam niecierpliwie 27.02.12, 20:42
          Poszło ale że idzie wolno to pewnie do jutra się doczołgasmile
    • eulalija Przelewy 28.02.12, 12:25
      Na koncie doksięgowano

Heniula
      Spoko
      • eulalija Re: Przelewy 29.02.12, 13:21
        Na koncie doksięgowano:

Anja

Jeden przelew gdzieś błądzi, pogoda mu się na spacery spodobała.
        I jednego odzewu mi brak, małpę wczoraj z prośbą o pośpiech wysłałam.
        I nadal dwóch kontaktów mi brak.
        I jednego doprecyzowania.

Bycie nachalną i natrętną trochę mi nie leży, ale czas mi (i nam wszystkim też) się skraca. Muszę dopiąć wszystko koniecznie przed poniedziałkowym popołudniem, bo potem mogę być dość mocno wyjęta z normalnego życia. Tak więc proszę:
        - Toanita,
        - Wołoduch,
        - Mimbla,
        - Tereska,
        o jakieś konkretne informacje.

Dziękuję za uwagę, do usłyszenia.
        • toanita Re: Przelewy 01.03.12, 21:03
          Wysłane. Przepraszam za opóźnieniesmile
        • minerwamcg Re: Przelewy 01.03.12, 21:06
          Kajam się w prochu i popiele, wysłana przeze mnie kasa wróciła na konto. Zgniewałam się, wzięłam gotówkę w zęby (a dziewiętnaście pięćdziesiąt trzyma się w zębach wyjątkowo upierdliwie) i wpłaciłam wprost na konto, bez żadnych internetów a nade wszystko bez włączania w operację Alior Banku, któremu oby. Mam nadzieję, że Eulalija dostanie szmal prędzej niż później.
          • eulalija Re: Przelewy 02.03.12, 06:43
            Obejrzę konto zaraz po 12-tej. Z jakiegoś powodu większość przelewów właśnie w południe wchodziła.
            • szkorbut-lumbago Re: Przelewy 02.03.12, 08:31
              Istnieje więc dość duże prawdopodobieństwo, że w twoim banku księguja około 12 smile. Ciekawe tylko czy to poranne czy popołudniowe ksiegowanie? A może mają trzy?
              • g0p0s Re: Przelewy 02.03.12, 11:47
                Między bankami przelewy zawsze przechodzą przez KIR, który ma chyba 3 sesje w dni robocze. A jak bank dostanie z KIRu przelew, to już od jego dobrej woli zależy kiedy zaksięguje na koncie klienta. Kasa pojawia się na koncie natychmiast, jeżeli jest przelew w tym samym banku lub po wpłacie gotówki w kasie banku który prowadzi konto. Uf.
                • eulalija Re: Przelewy 02.03.12, 11:56
                  A ten KIR to co to za diabeł jest?
                  • g0p0s Re: Przelewy 02.03.12, 12:13
                    Krajowa Izba Rozrachunkowa, korekta - 2 razy dziennie wypluwa przelewy.
                • szkorbut-lumbago Re: Przelewy 02.03.12, 12:11
                  Mnie to zasadniczo właśnie ta ilość sesji interesuje. Ranna i popołudniowo/ wieczorna są raczej pewne, ale trzecia w ciągu dnia? Gdzie to sprawdzać? Może zadzwonię.
    • mimbla.londyn Re: Kubki TWCh - realizacja 02.03.12, 11:42

Eulalijo, nie wiem jak do ciebie malpę poslać, bo system mnie informuje, że nie masz poczty gazetowej ?
      • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja 02.03.12, 11:55
        Mimblo, już nie posyłaj. Mam przygotowane zamówienie, nie wysyłam go tylko dlatego, że czekam na fizyczną obecność pieniędzy na koncie.
        Termin wpłat minął w zasadzie tydzień temu i ja już dłużej tej sprawy nie mogę przeciągać.

To zresztą dotyczy jeszcze dwóch osób. Trudno. Nie załapaliście się.
    • eulalija KONIEC 02.03.12, 12:19
      Zamykamy nasz teatrzyk tra la la...
      Dwie dziurki w nosie i skończyło się...
      Koniec i bomba, kto nie czytał ten trąba...
      I żyli długo i szczęśliwie...

Przekaz Minerwy i przelew Toanity dotarły szczęśliwie.
      Niniejszym informuję, że sprawa kubków przechodzi w ręce firmy.
      Parę złotych się uzbierało dodatkowo, poinformuję o tym szczegółowo wkrótce.
      Teraz zmykam na dłużej, bo po pierwsze primo dziś jest taka szczególniejsza okazja moja i MLP, więc trzeba trochę pokucharzyć. A we wtorek DelGado będzie przechodzić bardzo rozległą, choć na szczęście nie głęboką operację, więc trochę mi głowo-duszowo zaczęło szwankować i skupiam sie na niej.

Wasza Kubkowa.
      • spokokolarz Re: KONIEC 03.03.12, 00:29
        Ojej, trzymam kciuki za Owczarkową i gratuluję okazji.
        • ewa9717 Re: KONIEC 03.03.12, 10:20
          Grattulacje!
          A za Owczarkową w godzinie O oba potrzymam!
    • anja_ps Re: Kubki TWCh - realizacja 05.03.12, 10:09
      Pierzaczku -dzięęęęęęęęęęęęęęki za zapięcie spraw kubkowych dla mnie

musiałam zmienić nazwę konta -poproszę bilobil na 18te urodziny... hasło mi szlag trafił

• ter.eska Re: Kubki TWCh - realizacja 07.03.12, 13:43
        spóźniłam sięsad
        miałam kłopoty z kompemsad
        eulalio nawet @ z numerem konta nie dostałamsad
        • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 08.03.12, 01:13
          Ahoj!
          April: tak, my jesteśmy umówione na wtedy, na kiedy jesteśmy umówione w kwietniusmile
          Czekolada i Salam: będę w Krakowie od niedzieli 25 marca do środy 28ego, z wyłączeniem poniedziałku, bo wtedy prawdopodobnie Zakopane, więc wstępnie proponuję niedzielny lub wtorkowy wieczór na kubkowe_regulaminowe_nieoficjalne!
          • spokokolarz Kraków 08.03.12, 20:43
            To może weźmiesz też kubki Pomarańczowej i mój? smile
            • papuga_ara Re: Kraków 15.03.12, 00:08
              OK! Teraz dopiero przeczytałam.
              Będę więc mieć pięć kubków dla Krakowa.
              Czy Kraków byłby skłonny umówić się na odbiór w niedzielę 25 marca w godzinach popołudniowych, ok. 17.00, powiedzmy? (sprawdzę pociągi), najlepiej w Galerii Krakowskiej, co bym z tym nabojem po mieście nie latał? smile W "LOŻY" na poziomie -1 na przykład...big_grin
              • spokokolarz Re: Kraków 15.03.12, 00:10
                Papugo, jak na złość będę wtedy w Warszawie.
              • czekolada72 Re: Kraków 15.03.12, 09:55
                Miejsce i godzina dla mnie idealna, tylko.... nie ten dzien sad
                Wtorek bylby idealny....
                Ale jezeli nie da rady we wtorek to moze byc i niedziela, tyle, ze wtedy wylacznie moge wpasc "jak po ogien" sad
                • salam_ji Re: Kraków 15.03.12, 22:04
                  Wtorek bardziejszy jeśli o mnie chodzi
          • april02 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 15.03.12, 22:29
            Potwierdzam kwiecień smile Czy piątek Ci pasuje?
            • pomaranczuch Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 15.03.12, 23:32
              Jak dla mnie i niedziela i wtorek ok smile
              • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 15.03.12, 23:59
                No wtorek też będzie ok. Jak będziecie po pracy/szkole? 18.00 może być?smile
                Spoko, szkodasad To jak robimy - odbierać Ci kubecek czy nie? Mogę Ci wręczyć przy następnej bytności w Kraku, czyli ok. połowy kwietnia?
                Aprilku, tak, piątek ok!smile
                • pomaranczuch Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 00:05
                  Oksz, zakonotowane. Papugo, ja odbiorę kubek Olgi, w końcu będziemy miały pretekst do spotkania big_grin
                  • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 19.03.12, 00:20
                    pomaranczuch napisała:

> Oksz, zakonotowane. Papugo, ja odbiorę kubek Olgi, w końcu będziemy miały prete
                    > kst do spotkania big_grin

OK! big_grin
                • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 00:07
                  A w ogóle to nie wiadomo, czy nie dzielimy wiadomo czego na wiadomo kim wink Rozpędziłam się optymistycznie, a kto powiedział, że kubecki dotrą w przyszłym tygodniu? Nikt. Czekamy smile
                  • eulalija Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 07:36
                    papuga_ara napisała:

> czy nie dzielimy wiadomo czego na wiadomo kim wink

Na skutek niefortunnego zbiegu okoliczności wszystko się paskudnie przeciąga. Po pierwsze primo już ode mnie przelew wyszedł tydzień później niż pierwotnie zakładałam ale czekałam na zabłąkane pieniądze, co to wiosnę poczuły czy inną miętę. Po drugie primo osoba z którą uzgadniałam wszystkie kwestie zapadła zdrowotnie i dopiero na początku tygodnia się odezwała.
                    Mam tylko nadzieję, że paczka do Orale dotrze w odpowiednim czasie.
                    Bilansu nie zrobiłam jeszcze bo mi się abak zepsuł. Koraliki przekładam z kupki na kupkę. No dobra, sami wiecie, wszystko było skierowane na DelGado i reszta trochę poszła w kąt.
                    Skruszona Wasza kubkowa.
                    • se_nka0 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 07:47
                      Eulalio - spoko - poczekamy. Jak dla mnie - nie będą na Wielkanoc to na 1 Maja, albo insze daty wink Inicjatywa ważna. Sekcja krakowska jakoś się z czasem zgra - coby i czas i miejsce i osoby się zbiegły wink
                • spokokolarz Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 12:01
                  "To jak robimy - odbierać Ci kubecek czy nie?"

Robimy najprościej - Mery przejmuje obydwa kubeczki. smile
                  • groha Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 14:56
                    > Eulalio - spoko - poczekamy. Jak dla mnie - nie będą na Wielkanoc to na 1 Maja, albo insze daty

O to to, Senko! Porceneli oraz inszego fajansu u nas dostatek, pić jeszcze mamy z czego, nam się nie pali.
                    • heniulaa Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 19:04
                      Ty się Eulalijo nie wygłupiaj, jak kubki przyjdą to będą nie ma co dzielić skóry na zwierzakubig_grin Napisz lepiej jak się ma Owczarkowa vel DelGado to ważniejsze niż jakieś tam skorupy!
                      • salam_ji Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 22:32
                        Papużko we wtorek to ja już od 16.30 spokojnie mogę byc w centrum. Dalej Galeria?
                        • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 19.03.12, 00:24
                          salam_ji napisała:

> Papużko we wtorek to ja już od 16.30 spokojnie mogę byc w centrum. Dalej Galeri
                          > a?

OK, to miejsce i czas dogadamy smile Na razie zaś czekamy, bo być może une - te kubki - jednak nie zdążą do niedzieli. Się zobaczy (Eulalijo, luzik!). No chyba, że robimy pozaregulaminowe krakowskie bezkubkowe? big_grin
                          • czekolada72 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 19.03.12, 16:24
                            Dziewczyny! jezeli by to byla Galeria - to ja bym tez chetnie... nawet bezkubkowo...
                            • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 20.03.12, 00:52
                              Jamże jest za! smile
                              • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 20.03.12, 00:53
                                PS. Boże, jaki my mamy piękny język.....
                                • czekolada72 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 30.04.12, 22:39
                                  Dziekuje za spotkanie Papudze, Salam i pomaranczuchowi smile
                                  Kubeczki cudne!
                                  Specjalne pozdrowienia od mojego brata dla Papugi smile
                                  On niestety wie o opcji prezesa C, tyle, ze watpi, by prezes tego czegos od slonia chcial sie pozbyc wlasnej druxyny, predzej "nabedzie" (ten od sloni) stadion smile
                                  Pozyjemy - zobaczymy smile
                                  Do nastepnego!
                                  • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 01.05.12, 14:47
                                    Też dziękuję Czekolado!! Jak również Salam i Pomarańczowej smile I niniejszym medluję oficjanie, że kubeczki zostały wczoraj przekazane w lokalu Wszystko Czerwone w/w/ Członkinkom, oraz - zaocznie - Spoko (przekazano w dobre ręce Pomarańczucha).
                                    Tematów jak zwykle była duża rozmaitość, a że właśnie odbywały się piłkarskie derby Krakowa, więc o piłce też było. I stąd "szyfr", którym pisała Czekolada. Odpowiadam: mam nadzieję, że prezes od słoni dojdzie do wniosku, że nazwa C jest ładniejsza niż nazwa N smile I najserdeczniej w świecie odpozdrawiam brata Czekolady, zwłaszcza teraz, po przegranych derbach, buuuu sad
                                    I okdryłyśmy z Salam, że jesteśmy zapalonymi i zapalczywymi kibickami speedwaya i dusze mamy czarne od żużla. Ha! smile A, zapomniałam wczoraj powiedzieć - jest duże prawdopodobieństwo, że w przyszłym roku ostatni z cyklu Grand Prix odbędzie się na Stadionie Narodowym, na sztucznie układanym jednodniowym torze!!! A że z Kraka do Wawy nie tak daleko wink, to może się z Salam wspólnie będziemy drzeć na trybunach.
                                    Tymże rozwlekłym i wielowątkowym raportem zamykam moje doniesienia z Przekazywania Kubków. O poznańskim spotkaniu z April pisałam zdaje się w wątku powitalnym, wybaczcie.
                                    W każdym razie: misssion complete.
                                    Howgh smile
                                    • pomaranczuch Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 01.05.12, 16:06
                                      Dzięki! Miło było, choć za długo nie zabawiłam. Kubeczki cudne, bardzo, bardzo mi się podobają smile
                  • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 19.03.12, 00:21
                    spokokolarz napisała:

> "To jak robimy - odbierać Ci kubecek czy nie?"
                    >
                    > Robimy najprościej - Mery przejmuje obydwa kubeczki. smile
                    >
                    Taaaa jest!!!!
                • april02 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 16.03.12, 23:26
                  A masz jakieś preferencje co do miejsca spotkania? Jakieś potrawy/kuchnie/napoje etc? Będę rezerwować stolik smile
                  • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 19.03.12, 00:26
                    april02 napisała:

> A masz jakieś preferencje co do miejsca spotkania? Jakieś potrawy/kuchnie/napoj
                    > e etc? Będę rezerwować stolik smile

Zdaję się całkowicie na Ciebie i Twoją ulubioną knajpę w Rynku big_grin
                • papuga_ara Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 23.03.12, 18:54
                  Czekolado, jako że nie mam do Ciebie ani maila priv, ani telefonu kom, to wysyłam zaraz na maupę gazetową swój numer i kontaktujmy się tą drogą w sprawie spotkania wtorkowego, jeśli ono aktualne nadal.
                  Pomarańczuchu, Salam - my do siebie numery mamy, więc zesemesujmy się (jeju, co za słowa! co za czasy!) w sprawie wtorku. Ja wyjeżdżam w sobotę, ale jutro mogę już nie zaglądać do netu.
                  papaapapapapapa
                  • czekolada72 Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 23.03.12, 19:00
                    Odpisalam smile
                    Do zobaczenia!!
                    • salam_ji Re: Kubki TWCh - realizacja: Kraków i Poznań 01.05.12, 22:37
                      Kochane dzięki wielkie!!! Krakowskie Kubkowe, zresztą tak jak i Krakowskie Bezkubkowe wink było fantastyczne! Krótkie niemiłosiernie, ale... no cóż - DERBY! Na cale szczęście z Papuga jesteśmy wielbicielkami speedwaya, więc fakt, że piłkarsko stoimy po przeciwnych stronach barykady nie miał aż tak bolesnych skutków wink Z Papużka chętnie pójdę na speedway, natomiast z Czekoladą mogę iść na meczyk wink Pomarańczuch zmyła się przezornie zanim zaczęły się drażliwe w Krakowie tematy a wielce prawdopodobne, że Papużka zmuszona byłaby wykrzyknąć "Kto nie skacze jest za Wisłą" wink Kochana Pomarańczowa dostała MISJĘ. Ma sprawdzić Bardzo_Ważną_Rzecz_która_ma_znaczenie. Byc może następne krakowskie bedzie nie we "Wszystko Czerwonym" ale we "Wszystkim_lanym_z_beczki" wink

A! Kubeczki bossskie! Orale jesteś mistrzem w pakowaniu kubełków!!! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka