kasia111177 Re: "Nostalgia Anioła" 01.09.10, 17:34 Różni ludzie różnie mówią, ale książka mi się podobała. Chociaż pamiętam, że po opisie na okładce spodziewałam się większego "wyciskacza łez". Odpowiedz Link
kasia111177 Re: "Nostalgia Anioła" 01.09.10, 18:38 Tak, jest ciekawa i wciąga. Ale nie jest ckliwa, tchnie takim spokojem i pogodzeniem z losem. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: "Nostalgia Anioła" 25.09.10, 18:19 Przeczytałam,fakt wciąga,zwłaszcza na początku,ale strasznie robi się ckliwa (zwłaszcza pod koniec). Chwilami słownictwo jak w tanim Harlequinie ("oceany oczu"). W sumie mimo dość wciągającej fabuły pod koniec czułam się wymęczona i trochę już nudno się robiło. Odpowiedz Link
anetapzn Re: "Nostalgia Anioła" 02.09.10, 08:58 Mnie się podobało. Moze nie super bardzo, ale podobało. Wydaje mi się, że najlepiej jakbyś w ogóle nie nastawiała się na nic (ani na wyciskacz łez ani na nic innego) i po prostu przeczytała, wtedy mozesz być mile zaskoczona. Odpowiedz Link
mmascarpone Re: "Nostalgia Anioła" 02.09.10, 09:17 Nie czytałam,ale obejrzałam film-jeden z piękniejszych obrazów jakie widziałam,polecam! Odpowiedz Link
f.l.y Re: "Nostalgia Anioła" 03.09.10, 11:18 oglądałam film...ale czy aż tak piękny był, jak się o nim mówi? być może 'nie czuję' tego tematu... Odpowiedz Link
nchyb Re: "Nostalgia Anioła" 26.09.10, 15:56 Książkę czytałam, na film nie miałam ochoty. Książka ma swoje zalety, jednak nie zachwyciła mnie do tego stopnia, bym chciała przeczytać ją drugi raz... Odpowiedz Link
kamkap Re: "Nostalgia Anioła" 27.09.10, 13:04 nchyb napisała: > Książkę czytałam, na film nie miałam ochoty. Książka ma swoje zalety, jednak ni > e zachwyciła mnie do tego stopnia, bym chciała przeczytać ją drugi raz... dokładnie mam takie same odczucia. Ale film sobie obejrzałam i chyba bardziej mi się spodobał Odpowiedz Link
kasia111177 Re: "Nostalgia Anioła" 20.06.12, 21:04 Ostatnio w tv był wywiad z Kubą Błaszczykowskim i on powiedział, ze jest to jedna z ważniejszych dla niego książek. Byłam w szoku, bo: - jakoś do piłkarzy czytanie mi nie pasowało (a to jednak stereotyp); - zaliczałam ten tytuł do kategorii "kobiecych" Odpowiedz Link
olsha1992 Re: "Nostalgia Anioła" 09.10.16, 16:02 mam pytanie do tych którzy czytali książkę - czy ktoś może studiował/studiuje filologię angielską bądź lingwistykę, chce zarobić i ma trochę czasu dzisiaj? Błagam o pomoc!! Odpowiedz Link
jarekanielewski Re: "Nostalgia Anioła" 14.07.17, 12:39 Ja oglądałem film, według mnie całkiem dobry. Książka lepsza? Odpowiedz Link