Dodaj do ulubionych

Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ?

14.10.03, 15:12
Mam pytanie do czytelników posiadających książki Ch. na własnośc smile Czy kupowaliscie wszystkie w tradycyjnej księgarni czy moze ktos z Was zamawial je mailem/pocztą z tej księgarni (a moze wydawnictwa, nie pamietam), ktorej namiary są na koncu ksiązek? Znajduje sie tam lista ze wszystkimi pozycjami, po nizszych cenach. Ciekawa jestem, czy dostepne są wszystkie tytuły oraz ile trzeba doliczyc kosztów przesyłki ?

Sama dopiero kompletuje ksiązki Chmielewskiej; kilka mi bezpowrotnie przepadlo, bo pozyczyłam sad((( Staram sie powolutku uzupelnic moją biblioteczke, ale jest problem, szczególnie ze starszymi tytułami (nie spotkalam ostatnio w księgarniach niczego z "klasyki" - WC, CZN, BD, Klin, Legat itd.) Tylko pozycje z ostatnich kilku lat są dostepne bez problemu.
Musze jeszcze dokladniej sprawdzic, bo na razie tylko szukalam w Empikach; moze tradycyjne księgarni są lepiej zaopatrzone ?
Obserwuj wątek
    • bama7 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 14.10.03, 15:57
      Zobacz w księgarni wysyłkowej www.merlin.com.pl
      Maja tam aktualnie 38 tytułów (wiem bo sama dzisiaj zamawiałam) i po niższych
      cenach niż detaliczne.

pozdrawiam,
      • magdalenca Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 14.10.03, 16:13
        Sprawdzalam juz wczesniej oferte Merlina i wiem, ze nie mają wszystkiego.
        Ciekawa jestem, czy ktos wyprobowal tamten sklep reklamowany w ksiązkach Chmielewskiej - moglabym sobie kilka sztuk z "klasyki" za jednym zamachem zamowic smile
        • stara.gropa Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 15.10.03, 07:18
          Sprawdziłam ofertę ze strony www.chmielewska.pl mają tam wszystko. Starsze
          tytuły też.
          • magdalenca Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 15.10.03, 11:50
            Rzeczywiscie, sprawdziłam. Myslalam, ze u nich bezposrednio bedzie troche taniej, ale ceny są takie same jak wszedzie, np. w Merlinie sad
          • edeka5 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:15
            Szukam aneksu do Autobiografii wydania z 2000 roku.
            Sprawdzałam na stronie Chmielewskiej, w Merlinie, Allegro i oczywiście w kilku
            księgarniach. Może ktoś wie gdzie można dostać (najlepiej Warszawa lub bliskie
            okolice), albo ma do odstąpienia.
            • stara.gropa Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:33
              Elżbieto, ja kupiłam ją na Koszykowej w Składzie Tanich Książek, ale nie w Hali
              tylko w sklepie w sąsiednim budynku (sklep na rogu).
              • edeka5 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:41
                Dzięki serdeczne. Pojadę w poniedziałek.
                Znalazłam ciekawostkę wydawniczą związaną z Chmielewską. Zamówiłam. Jeżeli
                dostanę do piątku to przyniosę. A może to niewypał?
                • stara.gropa Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:49
                  Jaką ciekawostkę?
                  • edeka5 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:56
                    Joanna Chmielewska napisała posłowie do książki "Jak napisać powieść
                    kryminalną" tłumaczoną z angielskiego przez Michała Rusinka. Te dwa nazwiska
                    spowodowały moje zaciekawienie i nadzieję na dobrą zabawę.
                    • marella Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 14:58
                      Rzeczywiście, sama o tym zapomnialam, chociaz tez sobie tę ksiązke kupiłam..
                      • edeka5 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 15:01
                        Dwa zdania na jej temat, proszę. Ale i tak już ją zamówiłam.
                        • marella Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 15:05
                          Cała książka to taki poradnik, jak napisać kryminał - krok po kroku, a
                          Chmielewska wypowiada się, że ona też wszystko tak planuje, sprawdza co się
                          tylko da, żeby żadnej gafy nie palnąć i takie tam jeszcze inne ciekawostki z
                          jej warsztatu - generalnie to są może ze 3 strony przez nią napisane. Ale cała
                          ksiązka jest w porzadku, mozna przeczytać, zwłaszcza jak ktoś chce się zabrać
                          za pisanie !
                          • edeka5 Re: Ksiązki J.Ch. wysyłkowo ? 21.11.03, 15:27
                            Pisanie to raczej mi nie grozi. Mnie tylko czytać nauczyli.
              • edeka5 Re: do starej gropy 24.11.03, 14:20
                Dostałam 5 tom Autobiografii, ale w traffic'u. Za adresy na Koszykowej to nie
                wiem, czy Ci dziękować czy złorzeczyć? Zamiast Chmielewskiej kupiłam kilka
                innych książek. Widziałam też książki, które już mam, tylko za większe
                pieniądze. Można się tym zestresować.
                • stara.gropa Re: do starej gropy 24.11.03, 14:23
                  I weź tu człowieku pomóż bliźniemu.smile)))))))))))))
                  Tam można się nie zestresować, ale doszczętnie spłukać.
                  • aniutka77 Re: do starej gropy 24.11.03, 14:28
                    i człowiek goły i wesoły! ale czytac ma co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka