lylika 19.05.09, 21:58 Chciałabym wiedzieć co się podaje na obiad komunijny za który się zbiera oklaski? P.S. Nie bez kozery pytam. Ubrali mnie w komunijny obiad w najbliższą niedzielę. Baronie, ratuj!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Re: Gdzie jest Baron? 19.05.09, 22:21 Ponawiam pytanie. Choć głupio tak pytać i pytać. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Gdzie jest Baron? 19.05.09, 22:23 Przyjęcie zszargało mu nerwy, udał się do wód )) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Gdzie jest Baron? 19.05.09, 23:08 Apropo. Widzialam w empiku, w dziale komunijnym, pudelko. Biale, wyklejone papierem bialym, z naklejonymi dwiema wstazkami i kilkoma perelkami. W ksztacie tabliczki czekolady, otwierane zwyczajnie, jak pudelko z piorem wiecznym. Za 29.90.-. Podpisane: "pudelko na pieniadze". Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Gdzie jest Baron? 19.05.09, 23:13 Świat się kończy. Apage satanas i mamonowe przyjęcia dla dzieci. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Gdzie jest Baron? 20.05.09, 20:51 Menu: 1. zupa krem z brokułów 2. piersi kurczaka faszerowane serem pleśniowym pieczone w worku do pieczenia (cudownie soczyste, sam się zdziwiłem) 3.zielone szparagi 4. sos z topserka ziołowego Żadne specyjały, a żarli, jak szatany. Zalatany jestem po urlopie pracowo, czasu na nic nie mam. Kurcgalopek to mało powiedziane. Odpowiedz Link
lylika Re: Gdzie jest Baron? 20.05.09, 20:55 36krzysiek napisał: > Menu: > 1. zupa krem z brokułów ... Z czym? Jakie przystawki i desery? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Gdzie jest Baron? 20.05.09, 22:27 Z groszkiem ptysiowym. Do tego był talerz wędlin i serów, dwa rodzaje sałatki, ale to juz nie moja robota. Ciasto teściowej i różowy tort komunijny. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Gdzie jest Baron? 20.05.09, 22:41 36krzysiek napisał: > 1. zupa krem z brokułów A jak ją robisz? Ja przeważnie gotuję brokuła w różyczkach,z posiekanymi łodygami i listkami na miękko,dorzucam do tego często zielony groszek,odrobinę ziemniaków,natkę,podsmażone pieczarki z cebulką,później to miksuję i w tej fazie dodaję sertop,a jak go nie mam pod ręką to mleko/śmietanę/jogurt i przyprawy typu imbir,gałka muszkatołowa i biały pieprz. I zazwyczaj podaję z grzankami ziołowymi bądź groszkiem sojowym,nie ptysiowym,bo za szybko namięka i jest potem zbyt rozlazły. Jest to ulubiona zupka MLP i jutro ją ugotuję! P.S.Ja też bardzo ją lubię! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Gdzie jest Baron? 20.05.09, 22:44 Tylko brokuły na rosole, do tego pół szklanki ryżu - miksowanie - gałka, pieprz, trochę śmietany. Odpowiedz Link
lylika Re: Gdzie jest Baron? 21.05.09, 15:32 Też robię brokułową na bulionie, tylko zagęszczam puree ziemniaczanym, doprawiam solą i białym pieprzem. Na talerze daję pokrojonego w paseczki łososia wędzonego, zalewam zupą i dodaję kleks śmietany. Osobno groszek ptysiowy i grzanki z masłem ziołowym. Odpowiedz Link
lylika Re: Gdzie jest Baron? 21.05.09, 15:35 Baronie, czy, nie daj Boże, nie możesz się doliczyć kredek po urlopie i prowadzisz intensywne śledztwo? Odpowiedz Link