se_nka0 01.03.23, 18:15 Dzisiaj rozpoczęła się meteorologiczna wiosna. Wszelkie kassandry wieszczą lutą zimę w marcu. Niech każdy wybiera co komu pasuje Dobrego dnia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekolada72 Re: MARZEC 01.03.23, 18:53 Wybierać można , czemu nie, ia potem zostać w domu 🤣🤣 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 02.03.23, 09:57 Skończyło się cudzoziemskie. Szara i mokra szmata. Rodzince strzeliło 38 lat. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 03.03.23, 11:05 No to zdążyłam chociaż na obchody! Jeszcze wielu dobrych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 03.03.23, 11:56 ,,Rodzince strzeliło 38 lat.,, - 100 lat, 100 lat ..... Słonice są << zdziwienie>>. To trzeba plenerowo wykorzystac. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 03.03.23, 14:12 Szaro, buro i ponuro, a do tego ziiimno Miłego Ps Wczoraj solenizantem był Absalon, dziś - Asteriusz. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 03.03.23, 21:32 Wieści dla Eulaliji i kociolubów: jutro miał przyjechać Rufus, kumpel Marselka ( z Sarką i Żuczką w KP, uratowani z Odessy), ale oprócz niego przyjadą jeszcze cztery, wszystkie uratowane przez panią Wandę z Odessy, czyli będzie ósemka w dwóch KP. A tu dla chętnych link do KP, czasem jest wyłączony, ale najczęściej działa: www.youtube.com/user/ZaMoimiDrzwiami/live Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 04.03.23, 09:55 Taaaa. Link do YouTube powinien mieć ostrzeżenie - oglądanie grozi nieprzewidzianymi konsekwencjami Bo to albo mleko wykipi, albo cebulka jakos tak szybko sie przypalila albo inne... Szarość widzę, ale moze cos wymyślę i da sie przetrzymac do następnego slońca. Aaa wiem, paprykę sobie na parapecie zasieję. Pora, niech kiełkuje Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 04.03.23, 10:37 U mnie szara ściera i dworzec w Kielcach. Pięć kotów z Odessy ... Ciekawe czy Marsel i Rufus się rozpoznają. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 04.03.23, 11:15 O, siej, Senko, bo pewnie niedługo na zakup cebuli czy papryki trzeba będzie zaciągać pożyczkę. Myślę nad mielonymi z mandarynkami, bo ostatnio nabądłam mandarynki tańsze od cebuli. No i jako myslicielkki cd. rozmyślam, czym by tu papier dodudny zastąpić. No z Odessy, ale już z Polski, właśnie po nie do pani Wandy Gosianka z JejCiOnym pojechali. Pogoda jak papier, o którym myślę. Bry. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 05.03.23, 09:32 Tak sobie myślałam o pani Wandzie, nie najmłodsza, niebogata, z kilkunastoma zwierzakami rusza w zasadzie w nieznane z Odessy do Polski. Jak ona tego dokonała????????????????? Do czwórki w KP1 dołączył czarny Solomonek, brat rudych siostrzyczek, niesamowity śpiewak. Pobieliło. Dzię. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 05.03.23, 09:59 Też o tym pomyślałam. Jak wielka musiała być jej determinacja, by całe to stadko uratować. Dworzec kielecki i szara ściera. Witam. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 06.03.23, 10:32 Sama ze sobą pogadam. Słonica w woalce. Sześć ujemnych było. Wczorajsza akcja z gotowanym kurczakiem śliczna. Dzisiejsze zabawy z motylkiem i obcinanie pazurków Rufuska też piękne. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 06.03.23, 10:44 Wią, pośnieżyło! I z minusa temperatura idzie ku ziobrze. Do dudy! To i ja do obrazu. Cudna cała piątka, szkoda, że z KP2 tak mało. Dzię. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 06.03.23, 12:46 Dostałam ostrzeżenie, że jakiś łobuz podszywa się małpą pod Allegro, straszy zablokowaniem konta, karze iść do strony, ponaciskać jakieś okienka. Oszustwo. Kasować natychmiast. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 06.03.23, 18:17 Matko, a ja muszę coś nabyć na allegro 😱 Dziś świętuje Będzimysł. Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 06.03.23, 20:56 A kotecki w kulki grają Pobieliło troszkę. Gdzie ta wiosna, bo w dołek wpadam Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 07.03.23, 09:36 Kupuj spokojnie. Wyrzucaj tylko mejle mówiące o zamykaniu konta i nakazujące na wskazanej stronie wykonywać kolejne czynności. Wtedy instaluje się wrogie oprogramowanie na Twoim sprzęcie i przejmuje dane wrażliwe, łącznie z numerami kart. Ja korzystam z Allegro bardzo często. Jakoś zimowo się u mnie zrobiło. Słonica jest. Biało trochę jest. Wieje też. Osiem ujemnych było. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 07.03.23, 10:22 U mnie, Senko, dużo więcej niż troszkę, ale choć niby jest 2 niżej ziobry, do wieczora raczej nie doczeka. Eulalija dobrze gada, też kupiłam bez problemów, a wszelkie emalie oprócz tych od znanych mi osób kasuję. Dzię. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 08.03.23, 12:06 Żółto, biało, niebiesko. To na górze. Niżej wieje. Ponieważ są same dziewczynki - oby nam się. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 08.03.23, 13:54 A wią, byłam dziś tylko w bardzo pobliskim sklepie i w jeszcze pobliższej bibliotece, a przypadkowo spotkani panowie, nawet nie bardzo znajomi, zdążyli mi 5 razy pożyczyć! Pogoda japońska. Bry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 08.03.23, 14:07 Oby nam się ! Gozdzika brak, chyba z mody wyszli Mam w domu ( okazuje się) wspólśledzącego prognozę pogody. I wcale nie chodzi o działkę, ale o ryby !! Bo może by już, już sezon zacząć. Polecial ostatnio miesiąc temu, wrócił szybciej niż lecial, bo jeszcze lód był na zalewie . Kazdemu według bzika jego Dobrego dnia. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 08.03.23, 18:50 Ja się temu współśledzącemu nie dziwię, też mnie ciągnie do wody... Ponieważ nie ma podglądu, tamtamuję: Marselek i Rufus właśnie wybyli do wspólnego domu. Rude dziewuszki wróciły od dentysty, Żuczka miała sporo do zrobienia, pewnie cierpiała, teraz powinna powoli czuć się lepiej. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 08.03.23, 19:27 Oby nam. Młodsze dzisiaj obroniło projekt licencjacki, więc prezent mam jak malo kto. HAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ale się cieszę! Dobrego. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 09.03.23, 09:39 Sino, buro i ponuro, ale na pociechę: podgląd zaś działa, do KP1 przeniósł się Biełycz, po mojemu Białuś. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 09.03.23, 11:06 Solomon filozoficznie się prezentuje. I bawił się z Czierepaszką. Gruba, szarawa ściera. Pobieliło ale się topi. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 10.03.23, 06:40 Pieknie się zaczął dzień, nie wiem na jak długo słoneczko zaplanowało sobie pobyt na nieboskłonie, ale poki co - pieknie i jasno jest! Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 10.03.23, 08:16 0 słonków, biaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaało! Bry. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 10.03.23, 10:46 Dzisiaj wiosna u nas zagościła. Południowa część kraju wiosenna, ponoć na pólnocy zima sie trzyma. Trzeba nałonnie wykorzystac ten jeden, darowany dzień Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 10.03.23, 13:23 dokładnie!! Jutro zima ma byc juz u nas - śniezna i mrożna )) Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 11.03.23, 08:50 Jeszcze nie leje. Ale się reżyserzy. Dworzec w burej szmacie. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 11.03.23, 09:06 O, a umnie zima piękna jak z obrazka! Nocą dowaliło śniegu, z balkonowej balustrady zwisają sople jak przedwojenne. Tylko temperatura ma ciągoty ziobrowe... Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 11.03.23, 15:02 Doszło do mnie. Śnieży i zamiata we wszystkich kierunkach. Dobrze, ze przy okazji prania firan, nie myłam okien Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 12.03.23, 09:20 Dworzec wielki. Słonica próbowała ale szmat szarych na nią ponaciągał. Do dudy z takim marcem. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 12.03.23, 22:41 Wiosennie, wypąkiwują się różne. A owocowe nawet kwiecą. Tymczasem w tutejszych górach śnieg, na pn. śnieg, w Krakowie śnieg, w Aalborgu śnieg i zimno. Na całej połaci? Asiu, jak tam? A poza tym patrz obrazek na miesiąc bieżący... Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 13.03.23, 09:30 Po raz kolejny opowieść Wojskiego o serwisie... Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 13.03.23, 11:03 Nie kumam. Szarawa ścierka. Dworzec obecny. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 13.03.23, 11:45 A bo ilekroć widzę, jak spod śnieżnej powłoki wyłaniają się plamy zielone i czarne, przypomina mi się opowieść serwis z uczt ślubnej Tadzika i Zochy. PS Solo pojechał wczoraj do domu! Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 13.03.23, 12:56 Wiem, filmik obejrzałam. Sam się zapakował do kontenerka A podglądu nie ma. PT czytałam raz, w czwartej LO. Wcześniej jakieś fragmenty, wyrywki. Do gustu nie przypadł. To i skojarzyć nie mogłam. Wolałam sonety, ballady... Byle nie Dziady. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 14.03.23, 10:35 Jasno, ale woalka coraz grubsza. Dworzec jest. Pąki na drzewach puchną coraz bardziej. Witam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 14.03.23, 11:43 Polecialam na działkę obejrzeć, czy sa juz krokusy. Jesienią posadzilam cebule i czekam niecierpliwie. Są ! Tylko trzeba się dobrze schylić i okular zalożyć Tycie, tycie, ale jest nadzieją że urosną Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 14.03.23, 12:40 U mnie poki co wszystkie cebulowe maja wy;acznie liscie - kwitnia tylko sniezyczki i ciemiernik. Zaraz lunie..... A świt był tak wizualnie piękny, filmowo!! Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 14.03.23, 17:45 Niech no mi Senka o tyciu nie pisze! Zaczął się dzień piękni, ale mu się zbrzydło... Czór! Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 14.03.23, 21:47 Mnie też się TYCIE kojarzy. Źle! A właśnie, upiekłam ciasto z jabłkami, uprzednio dodawszy przyprawę do piernika. Wyszła całkiem dobra pierlotka. Magnolie kwitną. Bry wieczór. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 15.03.23, 09:59 Nic nie kwitnie, pogoda nie może się zdecydować. A co do tego... niedużego, właśnie z nerw wyprodukowałam eksperymentalne kluchy śląskie z nadzionkiem. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 15.03.23, 10:05 Mandarynkami nadziałaś? Gęsta woalka. Mało wieje. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 15.03.23, 11:22 O 10.40 miałam wejść do specjalisty. Przede mną jeszcze 2,5 osoby..... Aaaaaa Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 15.03.23, 15:24 2,5 osoby? Rodzic z dzieckiem? Bo trochę mnie zaskoczyło. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 15.03.23, 16:10 Może jedna z nich była już jedną nogą poza gabinetem?... Właśnie się do specjalisty zarejestrowałam i ciekawa jestem, ileż będę czekać. Rejestracja, bięsiur, też na godzinę. A tak poważnie - przerażają mnie terminy wizyt w PL. Ten tu Drakuland jest bezsprzecznie gorzej zorganizowany i zapaść w opiece zdrowotnej (chorotnej?) solidna, ale nie słyszałam o terminach półrocznych. Mnie samej nawet miesięczne się nie zdarzyły. Ot, smuteczek. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 15.03.23, 16:32 Hahahahahaha, we wrześniu 2022 zarejestrowali mnie do naczyniowca. Już na walentynki 2024. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: MARZEC 15.03.23, 18:32 Hej, akurat w Warszawie właśnie doświadczam porzàdku w służbie niezdrowia. Niewyobrażalny syf ogólny. Cześć.😘 Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 15.03.23, 19:56 Już odpowiadam, Balamuk zgadł właściwie, gdy pisałam jedna osoba była w połowie wizyty. Ale miałam szczęście, trafiłam na miłego Doktora, nie chce grzebać mibwe wnętrznościach.👌😁 Wcześniej byłam u Pani doktor, która chce, ale nie może, więc przekazała mnie do neurochirurg. Jest ok, bo ja też nie chce, a termin wizyty na... Listopad 2025🤣🤣 Co zaś do naczyniowa, to tak, też czekałam przeszło 2 lata, w międzyczasie cudem uszkami z życiem, uratował mnie mój Rodzinny. A potem dwa epizody z wizytami prywatnymi. W ostatnich dniach świętowali : Artemia, Gościmir, Afrodyzja i Afrodyzjusz, Bogdał, Agrykola,, to z tych oryginalnych, no bo takie typu Delfina, Balbina i Balbina, , Dalilato takie pospolite dość😉 Miłego Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 15.03.23, 21:22 A żeby ten bajzel Afrodyzjusz z Bogdałem przeklęli... Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 16.03.23, 11:00 Nie widzę szans na ogarnięcie. To już jest trup i trzeba zacząć od nowa. Świeci. Jakieś barany się wypiętrzają. Witam. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 17.03.23, 09:00 Z -4 leci do góry. Słonice piękne i piły warczą. Podcinaja drzewa przed blokiem. Szkoda drzew, ale kiedyś na parkingu duże konary narobiły bałaganu, to nawet ja jestem za rozsądnym przycięciem. Jakby wiosna zawitała ? Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 17.03.23, 11:04 Wczorajsze barany przyniosły krótki, intensywny deszcz. Przyda się i tych pare kropel. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 18.03.23, 09:34 Podobno dziś Międzynarodowy Dzień Słońca. U mnie nie obchodzą... Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 18.03.23, 10:31 U mnie jest. Ale naciąga woalkę. Dworzec też jest. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 18.03.23, 14:24 Jako-tako. Czekam na robotę, którą mam dostać lada chwila już od środy, więc mam wytłumaczenie - do żadnych wielkich czynów na gruncie domowym nie zabieram się na wszelki wypadek. Cześć. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 18.03.23, 21:16 Zanim orzemarzlam - coś tam pogrzebalam w ogródku Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 19.03.23, 12:45 Miało padać, zmieniłam plany wyjazdowe. Nie pada, nawet pobłyskuje. Do dudy! Żywiec coś od wczoraj nie działa, kitki mają się dobrze, własnie przybywa nowy - pięknie i niezwykle umaszczony chłopaczek fest miziaty ze stwierdzoną kocią białaczką. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 19.03.23, 12:50 U mnie słonica we woalce. Szkoda kitki, niech mu nowy domek jak najlepiej i najdłużej posłuży. Dzięki Ewo za informacje. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 19.03.23, 13:02 On na razie u Gosianki na tymczas, będzie szukał domu na zawsze. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 19.03.23, 13:08 Nie udało się przywrócić bloga nieodżałowanej Damy, no to dla chętnych blog Gosianki, sprzed lat, bo teraz już na niego nie ma czasu przy swojej ogromnej skali działalności w realu i na fb. W kolejnych Pokojach Przemian znajdziecie listę i zdjęcia uratowanych zwierząt, a jak przesuniecie stronę w lewo, na prawej rubieży pokaże się wyszukiwarka, wystarczy wpisać imię i już można czytać. zamoimidrzwiami.blogspot.com/ Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 19.03.23, 13:23 Wiosenka na full, póki co można grzebać w komposcie 😉😁 Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 19.03.23, 16:05 Znam linka, ale Dama to Dama. Kotecki rekompensują wszystko. Ciepło Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 20.03.23, 13:34 Świeci. Mało wieje. Czuć wiosnę. Mało widać było Przytulaska na filmiki Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 20.03.23, 15:12 No mało, podglądu brak. Rudzinki w batmaskich pelerynkach, bo wylizują brzyusie. Holandia... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 20.03.23, 18:05 Miało być 🌞 i po 20 stopni a jest szaro buro i ponuro a do tego ziiimno... Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 21.03.23, 09:30 Schnąca, bura szmata. Pobliskie liceum całe przed szkołą. Pewnie zorganizowali sobie dzień wagarowicza dzwonią z informacją o bombie. Przytulasek nadal wystraszony ale głaskać się daje. Pozycja do głaskania dla p. Małgosi godna współczucia. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 21.03.23, 18:45 Parada Wybrałam się na Kleparz po nasiona rzeżuchy. Wróciłam z siatą nasion wszelakich 🤣 Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 21.03.23, 19:03 Fajnie rano, ale potem sobie przypomniało, że marzec i garncowało na całego. Zrobiła się apiać Holandia... Bry. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 21.03.23, 19:23 Magnolie jęte szałem. Zawsze kwitną spektakularnie, ale taki obłęd, jak teraz, rzadko się zdarza. Ludzia wpadają na siebie na chodniku, bo wszyscy fotografują. I wszyscy z szeroookim uśmiechem. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 22.03.23, 08:38 Od świtu wariant szkocki mamy w pogodzie... Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 22.03.23, 10:16 Tyż holendersko... Żywca nadal brak, Przytuliś białaczkowy szuka domy, Białuś ma dziś zabiegi w paszczy. Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 22.03.23, 10:49 Chyba Czerepaszka też, albo Tiutia. Skleroza nie boli. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 22.03.23, 10:58 Nie, dziś chyba tylko Biełyczek, Żółwiczka w czwartek. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 22.03.23, 16:01 Swieci Zobaczylam dzisiaj dalszą działkę po działalności dzików. Nie będę się wyrażać co im życzylam. Roboty narobiły co niemiara, trzeba tylko na lepszą pogode poczekać, bo mokry teren. Odwiedziłam też pańcię z 3 psami, i nie wiem od czego zacząć trzepanie ubrania Psy olbrzymy, a przytulasy jak kotecki. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 22.03.23, 16:22 Dziewczyny moje miały lekki wypadek w MPK u, jakby kto miał chwilę luzu na jakie dmuchnięcie/chuchniecie - byłabym wdzięczna mega! Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 23.03.23, 09:14 Czekolado przekaż olbrzymie puuuuuuuuuuuuuuuuuuuf. Trochę świeci. Trochę woalkuje. Ewo co z Biełyczem? Bo dziś nawet filmiku nie ma Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 23.03.23, 09:26 Wczoraj był hurt, bo i Białuś, i Żółwiczka, i Tiutiulka na przegląd. Biełyczek ma bezzębną paszczę i od rana dobry humor, bawi się i szamie z apetytem. Tiutiulka zabieg za tydzień. Żywca nie ma, bo coś się zepsuło. Czekolado, pufffam nieustająco. Po wczorajszej japonskiej pogodzie wróciła Holandia, żeby nam się we łbach nie poprzewracało... Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 23.03.23, 10:22 Dziękuję i jeszcze proszę o trochę. Dziewczyny wyszły ze szpitala. w siniakach obie, grunt, ze tylko tyle! , za to Malutka jest w tej chwili na konsultacji u stomatologa. Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 23.03.23, 10:34 Czekolado nieustająco puuuuuuuuuuufaaaaaaaaaaaaaaaaaam. I fluuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiidyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy posyłam. Ewo dziękuję. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 24.03.23, 09:26 Czekolado jak Malutka? Filmik z KP mnie ucieszył. I Tuliś podoba mi się bardziej niż Przytulasek. Szaro. Wieje. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 24.03.23, 10:36 Tuliś, Przytuliś. Holandii ciąg dalszy. Do dudy... Balamuk się zapracowywuje. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 24.03.23, 10:55 Z zewnatrz goi sie jak na psie, za to Dziecko nadal całe w siniakach... Natomiast Malutka od środka mordki niepogojona, a że to od wewnątrz, to goić będzie się dłuuuugo, zwłaszcza, że Malutka odmawia przyjmowania pokarmów w stanie płynnym i jest żerta na placki, frytki i pierogi (nota bene w szpitalu też zażyczyła sobie pierogów i na korytarzu pochłonęła dorosłą porcję.....). Niestety zupełnie straciła ząbka, póki co wnętrze mordki się nie zagoi, nie sklęśnie - zadnej decyzji co z tym, co z nim, dalej, nie da sie podjąć. Najwaznieszje ze sa całe!!! Buziaki dla wszystkich! Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 24.03.23, 11:08 Będzie dobrze Czekolado. Puuuuuuuuufaaaaaaaaaaaaaaaam. I fuidzę z całych sił. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 25.03.23, 11:53 Ajaj, Czekolado, kciuki i pufffy z dużą zawartością słońca! Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 25.03.23, 12:36 Czekoladzie puf, puf, puf. I fluidów moc. Świeci. Jakieś białe smugi się pętają. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 25.03.23, 14:21 Jeszcze raz wszystkim 🙏🙏🙏🙏 Zimno, słońce, wichura, ulewa i nazad Jest dobrze 👌 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 26.03.23, 10:04 Dziś faktycznie garniec. I świeciło. I padało. Powiewa też. A tą zmianę czasu niech diabli porwą. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 26.03.23, 11:29 Niech, jak ja ich nie lubię. Podobno w nocy z czwartku na piątek widać było w PL zorzę polarną? Widział ktoś? Zamówiłam sobie obuw na wiosnę. A może lato, zależy, co pogoda wymyśli. Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 26.03.23, 19:51 Nie widziałam, ale za to powiem, że Tiutka i Żółwiczka właśnie wybywają na swoje! Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 26.03.23, 20:58 Wiecie, właśnie przekonałam się, że obecne czasy mnie prześcigły. Oglądałam sobie oferty mieszkań w Krakowie i na co moje oko padło? Proszę, cytuję: Mieszkanie na sprzedaż, Osiedle Wandy - Balkon 2 pokojowe mieszkanie blisko zalewu nowohuckiego i cmentarza! Czy to jakiś nowy trynd, a ja go nie wiem?... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 26.03.23, 23:02 Zwłaszcza że odbudowują jak mogą cmentarze blokami. Skończyłam patchwork dla Bratanka - 7 godzin samego pikowania, 4 - lakowania. Jeszcze do kompletu poducha będzie Leje. Muszę kupić już już spodnie dresy, i na już - koturny,bo chyba kiedyś będzie lato 🤔 Miłego Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 27.03.23, 09:31 Trochę niewyraźnie świeci. Przy cmentarzu Bródnowskim też postawili mnóstwo bloków. Świetny Maurycy dziś. Fajnie dla Czierepaszki i Tiuti. Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 27.03.23, 10:13 Pasek na laptoku łże jak ten w kurWizji za przeproszeniem publicznej: pokazuje duże zachmurzenie, a tu słońce wali jak dzikie! Czekolado, jaka ty jesteś pracowita! Odpocznę. Dzię. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 27.03.23, 10:22 PS Są już dwa nowe, chłopczyk i dziewczynka, oboje prześliczni, no i ze Lwowa, czyli we Wrocławiu semper fidelis jak u siebie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 27.03.23, 16:51 Oczywiście - lamowania 😁 Jak się chwalić - to na Małym 🤭😉 Leje, wieje,idzie zima🤔 Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 27.03.23, 19:24 TAMTAMUJĘ EULALIJI: rude Stokrotki na swoim, taki fajny tate po nie przyjechał. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 28.03.23, 08:20 czekolada72 napisała: > Oczywiście - lamowania 😁 Dzięki, dobra kobieto, czepiła się mnie wizja, że poszczególne kawałki pociągasz lakierem. Na brzegach, żeby się nie strzępiły. Zakatarzyłam się i nie ma mnie kto pocieszyć! Bry. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 28.03.23, 09:23 Psimrozek był. Teraz ziobro Ściera. Na filmiku było o stokrotkach. Nowego służącego nie widziałam. Biało-czarna przerażona piękność. Witam. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 28.03.23, 08:19 Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, co za radość, gdy saniami można jechać w dal. Pada śnieg, pada śnieg, dzwonią dzwonki sań, a przed nami i za nami wiruje tyle gwiazd. Biegniesz biała drogo nie wiadomo jak, nie ma tu nikogo kto by znaczył ślad. Miłego Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 28.03.23, 09:38 Padał, padał, teraz słońce wali jaskrawo i gorąco, drogi już czarne, trawniki białe. Ponoć ostatni spazm. I jeszcze bardziej przerażony chłopczyk, Eulalijo. Dzię! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 28.03.23, 16:42 Hej. Wroclaw zwizytowany, nawet już nogi przestały mnie boleć Zobaczyłam co się da, nie licząc przelatanych kilometrów. 24 marca zainstalowali dwa nowe krasnale, przy wejściu na Dworzec PKP. Uchodżczyni i Wolontariusz. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 28.03.23, 19:09 No to coś pięknego w paskudnym świecie, dla pokrzepienia serc: Białuś (czyli Biełyczek), kotek z - nomen omen - kocią białaczką ma dom. I to jaki! A Wrocław... ach... Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 29.03.23, 09:20 Obejrzałam. Łezkę wzruszenia otarłam. I po rzeźbach, i po Biełyczku. Tuliś też kradnie czułość. Młode problematyczne. Świeci. Ziobrowo było. Oprócz dość niemiłego dźwięku gawronów, wron, pojawia się pitolenie małych ptaszęctw. Znaczy wiosna idzie. Witam. Odpowiedz Link
balamuk Re: MARZEC 29.03.23, 11:10 Dzięki, Senko, od krasnali jakoś ciepło się robi na sercu. Uch, jak ja wszędzie tęsknię! A co do zimy w Krakowie - gadam wczoraj z psiapsiółką, która, nieszczęsna, dzieci uczy. I mówi: Wiesz, koncentruję się na lekcji, aż nagle patrzę w okno, a za okem zadymka. I myślę odruchowo - no tak, święta blisko. No i całą koncentrację diabli wzięli... Cześć. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 29.03.23, 13:32 Ziiiimno i przewiewnie szpikowo! Myq chyba postanowił się zapodziać, bo na fb bywa. Bry. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 30.03.23, 11:09 I tak dobrze, ze nie leje, chociaz nie chwalcie i tak dalej... Miłego Odpowiedz Link
se_nka0 Re: MARZEC 31.03.23, 10:11 Nie jest żle, marzec okazał się bardzo aktywnym miesiącem. Teraz poproszem więcej słońca, niech działka się ruszy A z działką działkowcy. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
eulalija Re: MARZEC 31.03.23, 11:38 U mnie jasnawa, mokra ściera. Ewo, wiadomo coś o oczku Marusi? Witam. Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 31.03.23, 12:02 Wczoraj gdzieś napisałam, że coraz bardziej sprawia mi przyjemność nazywanie czegoś po śląsku, gadanie do siebie też. No i dziś nagroda: kupiłach sie w Biedrze żur (10 flaszek, a co!), taki warzymy po naszymu! Pierona, jak sie ciesza, zarozki pierwszy uwarza! Marusi już wczoraj się polepszyło po zakropieniu oczka: pokazało się całe, znikł ten śluz. Dziś była u weta, ma leki, puffamy jej na zdrowie. Miało padać, jest ładnie. Dzię! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: MARZEC 31.03.23, 16:34 Dobrze, że jest ładnie, połowę grobów owiązankowalam 👌Do tego spacer z AnLu w parku 👌ale okien już mi się dziś absolutnie nie chce ruszać. .. Miłego Odpowiedz Link
asia.sthm Re: MARZEC 31.03.23, 23:14 A ja dziś takie drzewko pod balkonem miałam. Przeleciałam samolotem półtorej godziny i wszędzie śnieg i minus 4 Cześć Odpowiedz Link
ewa9718 Re: MARZEC 01.04.23, 06:57 Dziś może zwizytuję areał, ale takich drzewek chyba jeszcze nie zobaczę. Lóda bożego też. Kto to widział, zeby tak wcześnie wstawać?????????? Bry. Odpowiedz Link