debest3 08.04.10, 17:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7743991,Restrykcyjny_zakaz__Zagan__nie__daje_popalic.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.e.k.o Re: Nie dali popalić 09.04.10, 00:18 Sławomir Kowal, burmistrz Żagania, przyznaje, że intencją radnych nie było karanie, a dawanie dobrego przykładu. - Uchwała wyraża stosunek ludzi odpowiedzialnych za stan miasta do picia alkoholu i palenia w miejscach publicznych. Ma ona na celu aspekt wychowawczy. Wychodząc z tego założenia, nie wiem, dlaczego w Żaganiu nie zakazali jeszcze picia alkoholu w lokalach (i w mieszkaniach prywatnych także, a co). To byłby dopiero aspekt wychowawczy! A tak prawdę mówiąc, to najbardziej ubawił mnie zakaz palenia w przypałacowym parku, szczególnie podczas festynów i koncertów... ale także podczas spacerów z psem :) Odpowiedz Link Zgłoś
iw_on Re: Nie dali popalić 09.04.10, 14:30 p.e.k.o napisał: > A tak prawdę mówiąc, to najbardziej ubawił mnie zakaz palenia w przypałacowym p > arku, szczególnie podczas festynów i koncertów... ale także podczas spacerów z > psem :) Nie wiem co cie tak ubawiło bo ja uważam to za bardzo słuszny zakaz.Podczas spaceru z psem to niech sobie palą ale na koncertach czy festynach to smród taki z tych papierochow że nie można normalnie oddychac. Tam gdzie jest duże skupisko ludzi w tym mnóstwo dzieci nie powinno sie palic, bo każdy chce na świeżym powietrzu zdrowo oddychac. Chcesz się truc to twoja sprawa ale nie rób tego kosztem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Nie dali popalić 09.04.10, 18:20 iw_on napisała: > na koncertach czy festynach to smród taki z tych papierochow że > nie można normalnie oddychac. Jeśli ktoś dmuchał Ci dymem w twarz... cóż, zawsze można trafić na buraka. W innym przypadku nie widzę problemu. > Tam gdzie jest duże skupisko ludzi w tym mnóstwo dzieci nie > powinno sie palic Myślę, że problem dotyczy głównie lokali. Ale tu też powinien być wybór - jest knajpa dla palących i niepalących. Ty wybierasz, gdzie masz ochotę spędzić wolny czas. > Chcesz się truc to twoja sprawa ale nie rób tego kosztem innych. Fajne hasło. Jeśli korzystasz z samochodu lub jakiegoś podobnego środka transportu, to właśnie mnie trujesz. Ale tak pewnie można? Odpowiedz Link Zgłoś