Dodaj do ulubionych

Nie dali popalić

08.04.10, 17:03
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7743991,Restrykcyjny_zakaz__Zagan__nie__daje_popalic.html
Obserwuj wątek
    • p.e.k.o Re: Nie dali popalić 09.04.10, 00:18
      Sławomir Kowal, burmistrz Żagania, przyznaje, że intencją radnych nie było karanie, a dawanie dobrego przykładu. - Uchwała wyraża stosunek ludzi odpowiedzialnych za stan miasta do picia alkoholu i palenia w miejscach publicznych. Ma ona na celu aspekt wychowawczy.

Wychodząc z tego założenia, nie wiem, dlaczego w Żaganiu nie zakazali jeszcze picia alkoholu w lokalach (i w mieszkaniach prywatnych także, a co). To byłby dopiero aspekt wychowawczy!

A tak prawdę mówiąc, to najbardziej ubawił mnie zakaz palenia w przypałacowym parku, szczególnie podczas festynów i koncertów... ale także podczas spacerów z psem :)
      • iw_on Re: Nie dali popalić 09.04.10, 14:30
        p.e.k.o napisał:

> A tak prawdę mówiąc, to najbardziej ubawił mnie zakaz palenia w przypałacowym p
        > arku, szczególnie podczas festynów i koncertów... ale także podczas spacerów z
        > psem :)

Nie wiem co cie tak ubawiło bo ja uważam to za bardzo słuszny zakaz.Podczas
        spaceru z psem to niech sobie palą ale na koncertach czy festynach to smród taki
        z tych papierochow że nie można normalnie oddychac. Tam gdzie jest duże
        skupisko ludzi w tym mnóstwo dzieci nie powinno sie palic, bo każdy chce na
        świeżym powietrzu zdrowo oddychac. Chcesz się truc to twoja sprawa ale nie rób
        tego kosztem innych.
        • p.e.k.o Re: Nie dali popalić 09.04.10, 18:20
          iw_on napisała:

> na koncertach czy festynach to smród taki z tych papierochow że
          > nie można normalnie oddychac.

Jeśli ktoś dmuchał Ci dymem w twarz... cóż, zawsze można trafić na buraka. W innym przypadku nie widzę problemu.

> Tam gdzie jest duże skupisko ludzi w tym mnóstwo dzieci nie
          > powinno sie palic

Myślę, że problem dotyczy głównie lokali. Ale tu też powinien być wybór - jest knajpa dla palących i niepalących. Ty wybierasz, gdzie masz ochotę spędzić wolny czas.

> Chcesz się truc to twoja sprawa ale nie rób tego kosztem innych.

Fajne hasło. Jeśli korzystasz z samochodu lub jakiegoś podobnego środka transportu, to właśnie mnie trujesz. Ale tak pewnie można?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka