Dodaj do ulubionych

Lenin w płaszczu

18.03.14, 18:37
Wg zapowiedzi wśród tematów XXXVII sesji rady miasta będzie podjęcie uchwały w sprawie wzniesienia pomnika. Ktoś wie, co to za pomnik, dla kogo i gdzie będzie stał? No i czy można gdzieś zobaczyć projekt, żeby go potem "oczernić"? ;)
Obserwuj wątek
    • walter.simx Re: Lenin w płaszczu 18.03.14, 22:02
      Nie wiesz?

Monument przedstawia łysego typa cieszącego michę do 2 milionów w zgrabnym neseserku.
      • szyderca91 Re: Lenin w płaszczu 19.03.14, 10:52
        walter.simx napisał:

> Nie wiesz?
        >
        > Monument przedstawia...

Stefana w złotych butach i Romka bez okularów podpisującego kolejny aneks.
        • matylda216 Re: Lenin w płaszczu 19.03.14, 15:29
          szyderca91 napisał(a):

>Stefana w złotych butach i Romka bez okularów podpisującego kolejny aneks.

A ja wiem, że będzie to pomnik nowo narodzonego ŹREBAKA, chluba naszego włodarza; bardzo zabiegali o to sami urzędnicy, którzy pogratulowali na facebooku w imieniu Urzędu Miejskiego w Żarach swojemu mocodawcy tego wydarzenia, teraz czas na jego uwiecznienie w mieście!!!
    • cameel.m Re: Lenin w płaszczu 19.03.14, 08:03
      Pomnik ma być poświęcony pamięci sybiraków, a zlokalizowany na pl. Łużyckim na przeciwko kamienia postawionego dla upamiętnienia xxx-lecia PRL. Źródeł sfinasowania projektu bliżej nie określono.
      • lizun9 Re: Lenin w płaszczu 19.03.14, 18:00
        I co to będzie? Przydrożny krzyż, obelisk jak dla zdechłego kota? Pytam, bo żarskie trendy w tej dziedzinie wyznacza ostatnio Parafia pw. św. Józefa, która stawia u siebie jakieś koszmarki. Jeden przy drugim ;)
        • cameel.m Re: Lenin w płaszczu 19.03.14, 18:40
          Niestety projektu nie widziałem, widziałem tylko plan rozmieszczenia. Słyszałem tylko, że ma być całkiem spory. Znając gusta lokalnych inwestorów i decydentów cudów bym się nie spodziewał. Stawiam na trendy wyznaczane przez bunkier im. św. Józefa - dobrze, że pomnik będzie stał w krzakach to nie będzie za bardzo widoczny. Pod warunkiem oczywiście inwestor zbierze środki - podobno mają pochodzić z cegiełek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka