Dodaj do ulubionych

świnie w Cegle....

21.02.07, 09:24
Hej, czy po wizycie w tym lokalu macie podobne wrażenia?:
-zapłacić (jak w ostatnią sobotę) 20 zł za wjazd to chyba lekko śmieszne.Skąd
ta cena?
-wielki buldog o zapadłych oczach przy drzwiach dowartościowuje się wdając
się w lekko denerwujące gadki.Nie podgadasz...
-Pani szatniarka rocznik 1922 nie założy kurtki bez dzyndzelka na
kurtce...ile się przy tym nasłuchasz...
-spróbuj się wcisnąć na parkiet, prawie niemożliwe...

Po co zatem tam łazić?...Jezu każdy ma prawo do pomyłek :)
Obserwuj wątek
    • croolick Re: świnie w Cegle.... 21.02.07, 10:21
      A czego sie spodziewasz? W Zarach mamy zbyt malo podobnych lokali w stosunku do popytu i tylko dziwi, dlaczego nie powstaja inne.
      • aleocio incjatywa społeczna 22.02.07, 01:08
        Nic tylko wykazać incjatywę społeczną i prosić UM o łąskawę
        rozważenie możliwości udostępnienia po godzinach:
        parteru ratusza i parteru narożnej kamieniczki ..
        Odzyskamy w tensposób lokale "RATUSZOWA wirtualna reaktywacja"
        i "RYNKOWA wirtualnie wirtualna reaktywacja2"
        .. ach zapomniałbym dodać, że słuchając wywodu wiceburmistrza w TeleŻet
        na temat incjatywy boiska, należy uwzględnić jak zrozumiałem tezę "wykazujcie
        wykazujcie a My i tak zrobimy co chcemy" tzn.OBYWATELU NIE PRZESZKADZAJ
        WŁADZY....
        ...no ale przecież po godzinach i w nocy są miasta gdzie się dzieje w
        rynku ..oj dzieje..
        Znając inną argumentację "aresztowania fontanny" rozumiem że niechybnie
        wskazane zostaną 2 miasta na świecie równie "doorne",oooh to już popłynąłem ...
        te anglicyzmy ...od razu przepraszam za przykładem LW wszystkich, którzy
        poczuli się obrażeni...
    • ja314 Re: świnie w Cegle.... 21.02.07, 12:57
      WIESZ KAZDY WYGLADA, JAK WYGLADA. NIE KAZDA OSOBA JEST TEZ ROZMOWNA.MAM DO
      CIEBIE PYTANIE, CZY MASZ COS DO LUDZI STARSZYCH OD CIEBIE, UWAZASZ,ZE POWINNI
      SIEDZIEC SOBIE W DOMU I NIDZIE NIE WYCHODZIC? MOZE TEZ LEPIEJ ZEBY ICH NIE
      BYLO. A WIESZACZEK PRZY KURTCE TO SOBIE PRZYSZYJ, W DOMU TEZ BEDZIE CI SIE
      LEPIEJ JA WIESZALO. PRZEPRASZAM, ZE NIE MA ZNAKOW POLSKICH ,ALE KLAWIATURA MI
      DZISIAJ SZWANKUJE. I NIE JEST TO ROCZNIK 1922 BYNAJMIEJ. POZDRAWIAM
    • purrwisiak Re: świnie w Cegle.... 21.02.07, 14:49
      ja314 napisała:

> WIESZ KAZDY WYGLADA, JAK WYGLADA. NIE KAZDA OSOBA JEST TEZ ROZMOWNA.MAM DO
      > CIEBIE PYTANIE, CZY MASZ COS DO LUDZI STARSZYCH OD CIEBIE, UWAZASZ,ZE POWINNI
      > SIEDZIEC SOBIE W DOMU I NIDZIE NIE WYCHODZIC? MOZE TEZ LEPIEJ ZEBY ICH NIE
      > BYLO. A WIESZACZEK PRZY KURTCE TO SOBIE PRZYSZYJ, W DOMU TEZ BEDZIE CI SIE
      > LEPIEJ JA WIESZALO. PRZEPRASZAM, ZE NIE MA ZNAKOW POLSKICH ,ALE KLAWIATURA MI
      > DZISIAJ SZWANKUJE. I NIE JEST TO ROCZNIK 1922 BYNAJMIEJ. POZDRAWIAM

Hej, o wyglądzie tej Pani nie było mowy, to całkiem symapatyczna starsza osoba
      acz w nie wiem czy w najlepszym miejscu pracuje...zwłaszcza że często wypada ze
      swej roli, jest dość ociężała i prawi przy tym mądrości ludowe o wyższości
      kurtek z dzyndzlem od takich bez...Myślę,że pierwotnie była zatrudniona do
      obsługi płatnej toalety (inna rzecz czy - bo mnie na przykład trochę to razi-
      starsza osoba ma odpowiadać za kibel, trochę to uwłaczające jej wiekowi biorąc
      pod uwagę "klasę" niektórych bywalców),później właściciel dorzucił też szatnię
      i wrzucił w koszta...cóż...

• ja314 Re: świnie w Cegle.... 21.02.07, 15:03
        MOZE MASZ I RACJE, ALE TAKIE OSOBY TEZ SA NA SWIECIE I NIC NA TO NIE PORADZISZ.
        PRACOWAC TEZ CHCA, BO NAWET JAK WSPOMNIALES ROCZNIK 1922 TEZ CHCE DOROBIC DO
        JAKIEJS TAM NEDZNEJ EMERYTURY. CIEBIE MOZE TO RAZI, ALE " MLODKI' PRACOWAC W
        TAKICH MIEJSCACH NIE BEDA, A KTOS TA PRACE WYKONYWAC MUSI. MOZE TOBIE SIE TAKA
        OSOBA PODOBAC LUB NIE. SIADAC PRZY STOLE NIKT CI Z NIA KAZAC NIE BEDZIE.
        PAMIETAJ HISTORIA LUBU SIE POWTARZAC, ZA JAKIS CZAS TY KOMUS PODOBAC SIE NIE
        BEDZIESZ I KTOS TEZ NA FORACH BEDZE Z CIEBIE SZYDZIL.
      • cegla07 Re: świnie w Cegle.... 22.02.07, 02:13
        Witam! Pani Bronia bo tak ma na imie ta pani jest ociężała i nie nadaje się już
        do tej pracy,ale co mamy zrobic jest to jej jedyne źródlo utrzymania z którego
        utrzymuje 6 dzieci rmontuje mieszkanie itd..Właściciel tego lokalu nie ma serca
        zwolnić tej kobiety całe szczescie idzie wiosna i babcia bronia zajmie sie
        kwiatkami przed lokalem.Co do ceny biletu dziekujemy za sygnał wyciągniemy z
        nich konsekwencje (wszystkie takie sprawy prosze natychmiast zgłaszać do
        managera lokalu),pozatym w Cegle pracuja ludzie nie świnie wiec jak cos nie
        pasuje nie ma co sie do chlewa pchać. pozdrawiam i zapraszam wszystkich
        02.03.2007 na ZŁOTE PRZEBOJE i wszystkie panie na 8 MARCA (niespodzianka)
        cegla.zary.com.pl
        • kruszanka Re: świnie w Cegle.... 26.02.07, 13:32
          Pani Bronia może byc złotą kobietą i świetnie swoje obowiązki wypełniać
          ale czy klient ma obowiązek mieć pętelkę przy kurtce?
          no wolno chyba NAWET do cegły przyjsc bez petelki ;P
    • purrwisiak Re: świnie w Cegle.... 22.02.07, 11:01
      fajnie
    • pigi7 Re: świnie w Cegle.... 22.02.07, 15:54
      nie można wchodzić za darmo do najlepszego lokalu w mieście, za dobrą muzykę i
      fachową obsługę trzeba zapłacić. A bramkarze nie są od tego żeby z nimi gadać,i
      jeśli jesteś takim specjalistą w ocenianiu czyjegoś wyglądu to może podzielisz
      się swoją oceną z obiektem twoich uwag, co? Wątpie czy wtedy miałbyś coś w
      ogóle do powiedzenia. Pani Bronia (szatniarka) jest specyficzną postacią w
      lokalu, ale jeśli na miejscu szefa pozbawiłbyś jej jedynego źródła utrzymania,
      to chętnie zobaczyłabym jak podejmujesz ten wątek. I jeszcze jedno- brak
      miejsca na parkiecie świadczy tylko o dobrej muzyce. Dj Lord po to jest
      rezydentem klubu, żeby wiedzieć przy czym najlepiej bawią się stali bywalcy i
      on najlepiej wie jak zapełnić parkiet, a przecież o to chodzi. Więc jeśli dalej
      nie widzisz powodów, żeby się pojawiać w Cegle to tam nie przyłaź nikt nie
      będzie ubolewał nad twoją nieobecnością, naprawdę. Mogę Cię zapewnić.
      • daria9616 Re: świnie w Cegle.... 22.02.07, 16:24
        Mądre i sensowne wypowiedzi. Brawo. Macie rację.
        • janwer Re: świnie w Cegle.... 27.02.07, 23:09
          Zgadzam się z przedmówcą. Przejdźmy od słów do czynów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka