0emil 13.12.10, 14:57 Na zebraniu w szkole słyszałem taką plotke ze TESCO likwidują.Czy ktoś coś słyszał i moze potwierdzić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primavera24 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 15:08 słyszałem, że właściele mieszkań w tym budynku od dłuższego czasu są w konflikcie z właścicielem lokalu użytkowego ale ostatecznie wygrali sprawę sądową, kórej finałem ma być likwidacja tego sklepu Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 16:38 Ciekawe jakich argumentów używali mieszkańcy. Kupili mieszkanie nad lokalem usługowym i dyskomfort z tego tytułu z pewnością był wliczony w cenę mieszkań. To tak jakby mieszkańcy tych mieszkań stwierdzili nagle że Al. Jana Pawła II jest ruchliwa i z tego tytułu domagają się jej zamknięcia dla ruchu. Oczywiście są to czysto teoretyczne dywagacje... Odpowiedz Link
acha2805 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 18:09 A może po prostu wystarczył argument o braku odpowiedniego parkingu? Co z kolei wywołuje niepotrzebny i nadmierny zamęt w tamtej okolicy? Mam nadzieję, że ta plotka okaże się prawdą i zlikwidują ten nieudany eksperyment Odpowiedz Link
radzyminiak.eu Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 19:40 Rację ma kchacinski. Jak ktoś sobie kupił mieszkanie w ścisłym centrum miasta nad lokalem handlowym, to dobrze wiedział, że będzie tam gwarno, tłoczno i głośno. A jak nie wiedział to jest idiotą i to jego problem. Jeśli chodzi o brak parkingu, to jego brak uderza przecież najbardziej właśnie w Tesco i jego klientów. Ja dlatego nigdy nie robiłem w tym sklepie zakupów. Jeśli komuś się nie podoba, że nie ma tam parkingu, to niech kupuje sobie gdzie indziej! Czy to takie trudne do zrozumienia? Czy ktoś zmusza do robienia zakupów w Tesco??? Całe to zamieszanie to typowe toczenie piany. Widziały gały co brały - więc teraz cierp ciało kędyś chciało. Odpowiedz Link
rafi373 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 17:58 Radzyminiaku.eu, gdy czytam podobne opinie to na przemian: raz chce mi się śmiać, a raz złość mnie bierze jak można takie rzeczy pisać, bez znajomości rzeczy zwymyślać innych od idiotów i autorytatywnie oceniać kto ma a kto nie ma racji w dyskusji? Najczęściej autorytatywnie i obraźliwie na jakiś temat wypowiadają się ludzie, którzy na przedmiocie sprawy się nie znają, bądź liznęli go trochę i mają mylne wrażenie jego znajomości. A Ci, którzy bez pełnej znajomości tematu nazywają publicznie innych idiotami, są dla mnie ludźmi u których tupet przewyższa zdolności rozumu. Sorry, ale poniosło mnie trochę. Szermowanie określeniem „handlowy” jest bez sensu, tak samo jak bez sensu jest autorytatywne stwierdzanie, kto ma a kto nie ma racji w dyskusji. Możesz jedynie napisać, że Twoim zdaniem kchacinski ma rację. Czy ktoś na forum wie na pewno, że Tesco nie będzie? Jeśli tak, to czy ktoś wie (a nie tylko przypuszcza, albo zasłyszał) czym sąd, jeśli była to decyzja sądu, się kierował? Czy ktoś wie, w jaki sposób zostały sformułowane umowy nabycia mieszkań i jak mieszkańców informowano o przeznaczeniu lokalu, bądź lokali znajdujących się na parterze? Czy od początku mieszkańcy wiedzieli że będą mieć jednego, tak uciążliwego sąsiada? A może pierwotnie miało tam być kilka małych lokali użytkowych, nie uciążliwych dla mieszkańców? Jakiś czas temu moja żona zwróciła uwagę na to, jak głośny musi być klimatyzator czy wentylator wymieniający powietrze w tak dużym pomieszczeniu. I czy taki wentylator spełnia normy akustyczne do instalacji w budynku, bądź co bądź, mieszkalnym? Jakie zapachy muszą się unosić w budynku, i czy jest to w tym konkretnym przypadku dozwolone? Czy sklep spełniał wszelkie normy czystości, także na zapleczu i w przestrzeni wspólnej, dzielonej z mieszkańcami (patrząc na czystość w samym sklepie, mam ogromne wątpliwości)? Norm, jaki muszą spełniać lokale usługowe czy handlowe jest masa. Jeśli zatem ktoś wie coś pewnego w temacie „zamykają Tesco” to chętnie o tym przeczytam. Jeśli nie, to proszę sobie darować teksty o tym, kto ma rację w sporze, bo a nuż spór został na forum wydumany, bądź wydumane jego przyczyny. Nie wspominając o tym, że w wydumanym sporze można sobie tylko wydumać kto ma, a kto nie ma racji. Odpowiedz Link
inneska80 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 08:10 jak to przeciez tesco ma swój parking!!!!! niech zaczbną się czepiać swojego dewelopera co wybudował kolejny budynek właśnie bez parkingu....... Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 09:54 To prawda, teraz Tesco już dysponuje kilkunastoma miejscami parkingowymi, możliwe jednak, że miejsca parkingowe mieszkańców są notoryjnie zastawiane, ale nie chce mi się wierzyć żeby to było przyczyną, przy tak horendalnym czynszu jaki płaci Tesco, właścicielowi budynku opłacało by się nawet zatrudnić stróża i postawić szlaban, żeby mieszkańcy mieli tylko swój parking. Przyczyną musi być coś innego. Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 18:41 SZkoda, znowu zostają wycieczki do Wołomina lub diabelnie drogie Panoramy. To miasteczko chyba nigdy się nie wygrzebie na "dorosłość" Odpowiedz Link
acha2805 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 22:30 Jeśli "wygrzebywaniem na dorosłość" ma być oddawanie lokalu handlowego jednej z popularnych sieciówek, która w dodatku nie posiada w tym miejscu odpowiedniego zaplecza w postaci nie tylko parkingu, ale też porządnego magazynu, to ja chcę żeby Radzymin był wsią posiadającą same spożywczaki. Chcecie drugiego Carrefoura na Wileńskim? Był ktoś kiedyś w magazynach tych wielkich sklepów, które są takie cudowne? Pewnie cieszylibyście się, że od smrodu się nie umiera. radzyminiaku.eu nie wiemy co nie podobało się mieszkańcom z budynku w którym znajduje się Tesco. Ja tylko gdybałam w związku z parkingiem, chociaż uważam, że i ten powód jest dobry. Może jakieś przyczyny komunikacyjne się przyczyniły? A może smrodek? A może coś zupełnie innego o czym my nie mamy zielonego pojęcia tym ludziom przeszkadzało. Mam nadzieję, że tego się wkrótce dowiemy. Odpowiedz Link
inge.borga Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 13.12.10, 22:40 acha2805 napisał: > > żeby Radzymin był wsią posiadającą same spożywczaki. Już tak było i znów tak będzie, niestety. Tęcza, Panorama i parę tego typu "przybytków" z zapsutym towarem i absurdalnie wysokimi cenami. Znowu trzeba będzie tachać zakupy z Warszawy albo Wołomina...Beznadzieja. Odpowiedz Link
inneska80 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 08:24 tak zwłaszcza ze PANORAMA oszukuje klientów są inne ceny na stoisku a co innego w kasie!!!!! różnica 1 zł ale jak zbierze sie kilkadziesiąt osób to juz sie kwota uzbiera..... Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 09:55 A ja bym chciał aby tu były sklepy z cenami dostosowanymi do różnej zasobności kieszeni radzyminiaków. Szkoda, że nie przyjrzałaś się blizej profilowi klientów robiących zakupy w TESCO czy Panoramach. I zgadzam się, jak się kupuje mieszkanie nad lokalem handlowym to nie należy potem wydziwiać i być obrażonym na cały świat. Parking w TESCO jest tylko nikomu się nie chce na niego wjeżdżać, jak wszędzie, najlepiej by było móc wjechać samochodem do sklepu no ale są drobne problemy.... Myslę, że powody likwidacji są głębsze, niż sie wydaje na pierwszy rzut oka. Dlatego uważam, że nasz Radzymin nadal nie może się wygrzebać z "zaściankowego grajdołka" Odpowiedz Link
acha2805 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 11:32 andrzej5219 napisał: A ja bym chciał aby tu były sklepy z cenami dostosowanymi do różnej zasobności kieszeni radzyminiaków. Szkoda, że nie przyjrzałaś się blizej profilowi klientów robiących zakupy w TESCO czy Panoramach. Ależ ja również chcę żeby w Radzyminie były sklepy na każdą kieszeń. Zastanawiam się... uważasz, że kto robi zakupy w Tesco a kto w Panoramie? Bo jeśli chodzi o Tesco, to tam zakupy robią wszyscy, jeśli zaś o Panoramę, tak już nie jest. Zawsze będę popierała rozwój Radzymina, ale nie kosztem burdelu i kłótni, chociaż i takie na pewno będą. Chodzi o to, żeby dostosować ten rozwój do potrzeb mieszkańców, robić coś wg ustalonego planu zagospodarowania, a nie od dupki strony. Ale czego ja oczekuję, każdy market to to samo - burdel na zapleczu i klienta to nie interesuje, bo ważna jest cena. Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 11:36 TESCO (w Radzyminie) - mały wybór asortymentu, niskie ceny Panorama - więszy wybór asortymentu, wyższe ceny Kto gdzie robi zakupy? W TESCO ktoś kto przedkłada cenę nad jakością. W Panoramie osoba, która jest bardziej wybredna/wymagająca/przyzwyczajona do konretnych marek których w TESCO nie dostanie, dla któej cena nie jest wartoscia najwyższą. Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 11:42 Ja najczęsciej robiłem zakupy w TESCO na Stalowej (często po 24 ) w Radzyminie tylko czasami i to raczej te mniejsze (do 100 zł). W tesco jest wiele produktów kryjących się pod szyldem TESCO, któreych jakosć mi w zupełności odpowiada (może to ja jestem może wymagający a może po prostu są dobre). Do Panoramy chodze jak potrzebuję czegoś bardziej wyszukanego albo jak nie chce mi się stac w kolejce albo urwać zawieszenia A tak dla uzupełnienia oferty przydałby się w Radzyminie jakiś dyskont a la Lidl albo Biedronka. Odpowiedz Link
inge.borga Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 12:05 kchacinski napisał: > > A tak dla uzupełnienia oferty przydałby się w Radzyminie jakiś dyskont a la Lid > l albo Biedronka. Właśnie. Albo Kaufland. Co do towarów z (trochę) wyższej półki to bardziej się sprawdza Bomi albo Alma, w ostateczności PiP ale Panorama???? Moim zdaniem jest droga a produkty ma pośledniej jakości no i ta obsługa jakby żywcem z filmów Barei,,, Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 12:12 W Panoramie jest pólka ze zdrową żywnością czego w innych radzymińskich sklepach nie zobaczysz A obsługa, ja nigdy nie spotkałem się z niczym niemiłym, z kolei w TESCO zawsze mnie irytuje to, że stanowiska kasowe 4, a czynna tylko 1, wrrr ale taka juz nasza przyopadłość najwyraźniej (na poczcie jest tak samo ) Odpowiedz Link
inneska80 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 08:27 akurat wymieniłas wszystkie sklepy które są tak samo drogie jak panorama Odpowiedz Link
inge.borga Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 15:06 inneska80 napisała: > akurat wymieniłas wszystkie sklepy które są tak samo drogie jak panorama tak ale jakość towarów w Almie, PiP czy Bomi uzasadnia wysokie ceny a w Panoramie jakość towarów jest marniutka a ceny wysokie. Dlatego TESCO lub podobny market jest dobrym rozwiązaniem jeśli kupuje się produkty typu pasta do zębów, papier toaletowy, mleko, płatki śniadaniowe określonej firmy itp. Odpowiedz Link
inneska80 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 16.12.10, 08:05 inge tu sie z toba z gadzam. Ale nie można dogodzic wszystkim Odpowiedz Link
lucy263 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 13:24 A jaśnie szanowny pan chaciński ( z aureolą na głowie )to w czym nie chce sobie urwać zawieszenia jak ja go zawsze na piechotę widzę. Mam prośbę niech pan się nie udziela na forum bo mi niedobrze od tych pana wypowiedzi typu moja małżonka to to a ja to to. Mnie to g.... obchodzi. Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 13:44 To nie czytaj, jak cie nie obchodzi. Odpowiedz Link
aniuta65 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 09:18 No to fajnie znow zacznie sie wozenie siat z Warszawy. Zgadzam sie z przedmówcami co do Panoramy - drogo .Zakupy tam to ostateczność. Choć sporo osób narzeka na Tesco to jednak i sporo osób tam kupuje. Jak dla mnie szkoda że tego typu sklepu nie bedzie w Radzyminie. Moze jakaś siec zbuduje cos nowego na własnym terenie. Kiedys słychac było ze miedzy Halą Sportową a szkołą ma powstać Biedronka czy coś podobnego. Odpowiedz Link
spoko2014 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 14:46 W Tesco i Panoramie darmo nie dają i żaden z nich nie posiada porządnego parkingu,ale to nie jest ich wina-to nasze kochane władze pozwalają na taki stan rzeczy.To oni fundują nam bałagan i ciasnotę, a my dziękujemy i ponownie ich wybieramy,żeby potem móc ponarzekać. Odpowiedz Link
mwr33 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 14.12.10, 16:28 Sz.P. jeśli nie będzie Tesco to powstanie inny sklep-bo chyba taki lokal, w takim punkcie nie będzie stał pusty. Zreszta jeśli jest wspólnota mieszkańców, to Tesco wpłacalo im jakąś kwotę na fundusz remontowy lub inny? moze sie mylę. Ale jeśli mieszkańcy taką mają siłę przebicia to żadna placowka użyteczności dla mieszkańców sie nie utrzyma-bo będzie przeszkadzać. Odpowiedz Link
blondi_1982 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 08:52 Witam, zapytałam dzś kasjera w Tesco czy to prawda z tym zamknięciem i zrobił wielkie oczy , że nic im nie wiadomo na ten temat.... Odpowiedz Link
karolkaka Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 09:42 ... właśnie zdradziłaś mu największą tajemnicę firmy! Odpowiedz Link
kchacinski Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 09:58 Widze że z TESCO w Radzyminie jest jak z czarną Wołga Odpowiedz Link
0emil Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 12:37 Pani ktora to powiedziała na zebraniu szkolnym mowiła tak jakby była pewna o likwidacji sklepu.Mnie tez to zdziwiło stąd moj wpis na forum. Odpowiedz Link
blondi_1982 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 15.12.10, 16:39 Poczekamy , zobaczymy.... do końca miesiąca w sumie tak dużo czasu nie zostało.... Odpowiedz Link
malinka51 Nie można do samochodu dojechać wózkiem 16.12.10, 12:43 Największą wadą Panoramy, jest to że nie można do samochodu dojechać wózkiem.Jak się robi większe zakupy, to jest bardzo niewygodne.Z parkowaniem też jest wielki problem.Jak zaparkuję daleko to później trzeba to wszystko dźwigać.Ja myślę że jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.Tak naprawdę nie ma żadnego porządnego sklepu w Radzyminie gdzie można zrobić większe zakupy.Te miejsca do parkowania koło Panoramy są przeznaczone do wielu sklepów.Warto by to zauważyli nasi WIELCY...... Odpowiedz Link
ska_kanka pytanie 16.12.10, 15:16 a czy robilibyście zakupy w sklepie typu Tesco, Biedronka, gdyby byl na obrzezach Radzymina? np gdzies w Cegielni? Odpowiedz Link
kchacinski Re: pytanie 16.12.10, 15:32 Ja nawet bym wolał. Jego lokalizacja jest mi obojętna. Obrzeża dawąły wręcz więcej miejsca na parking i szanse na większy sklep, a tym samym lepszy asortyment. Odpowiedz Link
malinka51 Re: pytanie 16.12.10, 15:48 To byłby ideał, pod Radzyminem.Blisko, ale dalej od zatłoczonego miasta. Odpowiedz Link
acha2805 Re: TESCO czy to prawda ze tylko do końca miesiac 16.12.10, 18:14 Tak mi się jeszcze przypomniało... Pamiętacie hasło "Zamykamy Żabki"? Było wielkie poruszenie. Klienci z ciekawością dyskutowali na temat zamykania "Żabek". Może plotka o Tesco jest nie bez celowa? Odpowiedz Link
joginka7 Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 18.12.10, 14:48 Bardzo często w okresie świątecznym pojawiają się informacje o likwidacji sklepów, czy stoisk i związanej z tym wyprzedaży towarów. Jest to bardzo dobra pożywka dla szukających okazji. W głowie wielu osób pojawia się myśl, że podczas likwidacji towar sprzedawany jest za bezcen. Naprawdę rzadko się zdarza, by nawet w takiej sytuacji produkty były sprzedawane poniżej swojej realnej wartości. kobieta.wp.pl/kat,65524,page,2,title,Nie-daj-sie-oszukac-swiatecznym-wyprzedazom,wid,12953584,wiadomosc.html Odpowiedz Link
kama2201 Re: Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 02.01.11, 17:26 No i jak z tym zamknięciem ?.PozdKM. Odpowiedz Link
mru4567 Re: Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 02.03.11, 13:00 Jestem mieszkanką tego bloku nad Tesco... jak czytam opinie "tych najmądrzejszych" którzy wypisują cyt. "widziały gały co brały" to słabo mi się robi. Oczywiście że widziałam , że kupiuję ładne dwupoziomowe mieszkanie w centrum w którym jest cicho i przytulnie, a także wszędzie jest blisko, ale mowy nie było że będzie tu jeden lokal. Bo gdy kupowalam mieszkanie to było tam kilka oddzielnych lokali usługowych... CHYBA TRZY MNIEJSZE. WKAŻDYM RAZIE NIE JEDEN !!! zresztą nieważne ... ale proszę nie wypisujcie bzdur jeśli nie macie pojęcia. A jesli chodzi o zamknięcie to narazie nie zamykają, jak zostanie zamkniętę to tylko przez SANEPID, ponieważ Tesco nie spełnia podstawowych norm, czystości i nie tylko. Radzę sprawdzać terminy ważności na kupowanych produktach... pozdrawiam... Odpowiedz Link
rafal.z123 Re: Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 02.03.11, 14:42 Przykro mi, że macie sklep pod mieszkaniem, ale naprawdę trzeba być co najmniej lekkomyślnym (nie chcę pisać głupim) żeby kupić takie mieszkanie licząc że będzie cisza i spokój. Podczas budowy istniały tam 2 lokale, jedne stanowiący 20% obecnego tesco, a drugi 80%, czyli wciąż był tam bardzo duży lokal usługowy... więc nie wciskajcie bajek... Odpowiedz Link
moreno150 Re: Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 07.03.11, 16:42 ktoś pisał o poczcie że dużo okienek a 1 pracuje- bo przyjacielu jest za mało pracowników a zarząd poczty nie chce zatrudnić więcej.Ci co są zasuwają na zapleczu bo tam też jest roboty od cholery np. przyjmowanie poczty i paczek przychodzących. Poczta robi oszczędności a zamiast zatrudnić bo miasto się rozrasta to oni jeszcze z końcem roku zwolnili 3 bardzo dobre pracownice. A te które są to " padają na gęby" ze zmęczenia i stresu. Z tego co wiem to burmistrz interweniował w zarządzie ale też nic nie wskurał Odpowiedz Link
mru4567 Re: Nie daj się oszukać świątecznym wyprzedażom 25.03.11, 22:02 Nie mam tesco pod mieszkaniem bo mieszkam na 2 p , i nie liczyłam na ciszę, i tak jestem w domu tylko wieczorami, a poza tym teraz się buduję więc bardziej chodziło mi o punkt... a po drugie, nie wypowiadaj się, że ktoś jest głupi jeśli nie wiesz jak było i jakie mam umowy z developerem, chyba że masz o tym jakieś pojęcie. Dodam że na początku (2007r) dużo można było sobie wynegocjować. I chyba tylko w Radzyminie wydają pozwolenia na zastawianie przez ciężarówki jedynego wejścia do bloku. Więc nie wiem o co ci chodzi ? Odpowiedz Link