Dodaj do ulubionych

Pizza tania i smaczna :)

06.05.11, 15:27

Trzymam na biurku ulotki trzech pizzerii
Po cenach pierwszych z brzegu
PICCOLO Pizza MARGHERITA 22cm – 12,50zł 32cm ( A TE 32cm tonajwiększa w piccolo – 16,50)
DA GRASSO 32cm – 15 zł 42cm – 16,40
BIESIADOWO 25cm- 11zł 32cm – 13,50 42cm- 17 zł 57CM-25zł

I to można mnożyć, chyba każda pizza w piccolo jest droższa. Nawet Kilka złotych na sztuce.
Drożej niż w sieciowej.
Nawet na tle wołomińskich pizzerii widać że jest ona droga.
Może się okazać że jest to najdroższa pizzeria w POWIECIE. Ładne rzeczy się tu wyprawiały i nadal trwają. Rozmiar też się liczy, niech ktoś mi powie że nie.
Za 25 zł zamawiam sobie pizze z Biesiadowa i obiadu nie trzeba gotować.
Dobry jest też Kebaby w mieście żeby nie było że jestem tylko za biesiadowem.

Obserwuj wątek
    • kchacinski Re: Pizza tania i smaczna :) 06.05.11, 15:34
      I dlatego właśnie ja w Picolo pizzy już dawni nie kupowałem. Pomimo, że jest smaczna to relacja ceny do rozmiaru zawsze była korzystniejsza w Mecie, a teraz także w Biesiadowie i Da Grasso. Ale jest to jedyna pizzeria gdzie do pizzy można wypić piwko smile
    • 4-asd Re: Pizza tania i smaczna :) 06.05.11, 17:50
      Po pierwsze szkoda że wziąłeś tylko te pizze bo np. szynka, ananas - da grasso 19,90 - piccolo 19,50; serowa da grasso -26,70 piccolo- 23,50 i można by tak jeszcze kilka ale po co? Jak widać nie są najdroższą pizzerią w powiecie ( spójrz ceny dominium). Po drugie nie porównuj cen w pizzeriach bo to nie jest ten sam produkt jak np. margaryna rama. Każda pizzeria ma inne pizze, inne składniki i inną jakość. Każdy ma ulotki i wie co chce. I uwierz nie musisz tracić swojego cennego czasu na ślęczenie nad ulotkami i wypisywanie cen. Twoja bezczelność coraz bardziej daje mi do myślenia że jesteś albo z konkurencji albo zwolnionym pracownikiem albo żal ci tyłek ściska że ktoś ma działalność a ty nie. P.S. Z pewnością jesteś Darek Drozd ha ha
      • marta.zbych Re: Pizza tania i smaczna :) 06.05.11, 18:12
        Drogi przyjacielu pizzerii biesiadowo, każdy z nas skończył szkołę i zna się na cenach, dawno nie spotkałam się z tak prostackim obsmarowaniem konkurencji i reklamą samych siebie. To jak są 4 pizzerie to mają mieć jednakowe ceny albo licytować się która tańsza? Da grasso i piccolo mają prawie identyczne ceny, ale da grasso bierze za dowóz od 3 zł. Dla mnie 2-3 zł więcej czy mniej nie stanowi różnicy, zamawiam tam gdzie lepiej smakuje i nie jest to biesiadowo.
        Jak się nudzisz to porównaj jeszcze ceny w radzyminie - solaria, fryzjerzy, kosmetyczki, tania odzież itd. Napisałam ten post bo nienawidzę chamstwa, widać że cię coś boli. Mam wrażenie że to forum to sama obłuda.
        • marta.zbych Re: Pizza tania i smaczna :) 06.05.11, 18:18
          Zauważ kolego że sieciówki są zazwyczaj tańsze: tesco, carrefour, praktiker więc ameryki nie odkryłeś
    • 4-asd Re: Pizza tania i smaczna :) 06.05.11, 18:43
      Muszę cię jeszcze zmartwić ale twój podstęp nie wypalił. Mam przed sobą ulotkę pizzerii w zielonce ( nie będę cham i nie napiszę nazwy) a oto przykładowe ceny - 32 cm margarita 21,50, szynka pieczarki 26,50 (piccolo 19,50), szynka ananas 29,50. O jej piccolo nie najdroższa? I cóż teraz wymyśli pan gdev ps tomasz drozd - że pudełko żle się zamyka?
    • sceptykradzyminski Do 4-ads 06.05.11, 20:16
      4-asd napisał:

> Jak można pisać o kimś publicznie - opluwać i to jeszcze " w moim odczuciu" - t
      > rzeba być zakompleksionym chamem i burakiem. Daję sobie głowę obciąć że nie zna
      > sz właścicieli tylko może żal ci dupę ściska, że ktoś prowadzi działalność i so
      > bie radzi.
      4-asd - czemu bierzesz to tak do siebie? Może to właśnie Ty jesteś kimś z piccolo? Nie ważne. Kto został opluty? Swojego zdania nie można wyrazić? Wydaje mi się, że mamy wolność słowa... Obraza miałaby miejsce, gdy padłoby stwierdzenie: "Właściciele są" a takowe nie padło!
      A odnośnie "żalu ściskającego dupę" w kontekście prowadzenia działalności to chyba właściciele piccolo pozazdrościli pizzerii pepino (nie pamiętam dokładnie nazwy)
      trochę luzu...
      • 4-asd Re: Do 4-ads 06.05.11, 20:44
        Pudło - nie prowadzę działalności ( a gdybym miał to na pewno nie w radzyminie) pracuję w warszawie na stanowisku kierowniczym a w radzyminie tylko śpię
        • sceptykradzyminski Re: Do 4-ads 06.05.11, 22:41
          W takim razie pozostaje tylko współczuć Twoim podwładnym – sądząc po Twoich wpisach nie należysz do osób przyjaźnie nastawionych do świata.
          Z mojej strony tyle. Masz swoje zdanie, ja mam swoje. Tyle, że ja rozumiem, że każdy może mieć inne poglądy nie wyżywam się na tych, których poglądy różnią się od moich.
      • przedemerytka Re: Piccolo 06.05.11, 20:59
        Macie bardzo dobra pizzę i utrzymujcie dalej ten standard używając lepszych składników i nawet jeśli jest ona cokolwiek droższa konsumenci docenią to. Macie dogodny punkt, konsumpcję piwa - to dodatkowy atut.
        Nie dajcie wciągać sie w pyskówki. Zdania sa zawsze podzielone, bo konkurencja ma to do siebie z natury. Radzymin rozrósł się i letni okres na pewno nie pozwolą Wam nudzić się.
        To, że powstają inne punkty to jest normalne. Życzę pogody ducha i dużo uśmiechu smile to również przyciąga klientów.
        • tomekdrozd22 Re: Piccolo 06.05.11, 22:14
          Jeśli ktoś wtyka mi ulotkę za szybę samochodu z cennikiem to przestaje to być sprawa prywatna, jeśli ktoś próbuje opluwać konkurencję to niech się liczy z tym ze to samo może go spotkać.
          teraz rozmawiamy o czymś innym, mnie prywatne życie mało interesuje....

Tu niema co wybierać która pizza jest tańsza mniejsza większa. Jak wcześniej napisałem pierwsza z brzegu.
          Wystarczy wziąć ulotki wszystkich miejscowych pizzerii i sprawdzić samemu. Powołuje się na to co zostało napisane na ULOTKACH. A jak już się mówi bądź pisze że my mamy jakąś tańszą to warto wspomnieć ze jest ona o 10 czy 25 cm mniejsza a nie pomijać ten FAKT.
          To tak jak porównywać ceny produktów z dwóch sklepów. Z jednego cenę netto a z drugiego brutto. Reasumując na tle miejscowych pizzerii w piccolo jest drogo. No dobra w piccolo jest piwo i pewnie najtańsze hehe
          Jest tak że jest to jedna z najdroższych pizzerii w POWIECIE. Więc może się okazać ze nie jest najdroższa a jedynie jedna z najdroższych a najdroższa w mieście.PROSZĘ SAMEMU SPRAWDZIĆ, CENĘ I ROZMIAR.

Tu się niema czym szczycić że jakąś pizzeria w zielonce ma droższą pizzę.
          Był kiedyś taki zespół " Bez ciśnień"

• przedemerytka Re: Piccolo 06.05.11, 22:56
            > Był kiedyś taki zespół " Bez ciśnień"

tomekdrozd22- wyluzuj, bo właśnie ciśnienie Ci skoczy przez tę pizzę
            napisałeś:
            > najdroższych pizzerii w POWIECIE.

a może nawet i w ŚWIECIE ? hihi

> Jeśli ktoś wtyka mi ulotkę za szybę samochodu z cennikiem

Masz wybór możesz korzystać lub nie i oszczędzasz czas na sprawdzanie, a skoro wtykają ulotki to znaczy ze nie wstydzą się tego co oferują

> PROSZĘ SAMEMU SPRAWDZIĆ, CENĘ I ROZMIAR.

Nie zawsze rozmiar czy wielkość jest najważniejsza - najlepszy przykład prosze bardzo -proszki do prania w wielkich promocyjnych opakowaniach pozostawiająch w wodzie nie rozpuszczony piasek lub coś w tym rodzaju, a pranie w tym pozostawia wiele do życznia.

Tobie również życze więcej dystansu i zadowolonych klientów
            • tomekdrozd22 Re: Piccolo 07.05.11, 07:10
              przedemerytka napisała:

> > Był kiedyś taki zespół " Bez ciśnień"
              >
              > tomekdrozd22- wyluzuj, bo właśnie ciśnienie Ci skoczy przez tę pizzę
              > napisałeś:
              > > najdroższych pizzerii w POWIECIE.
              >
              > a może nawet i w ŚWIECIE ? hihi
              >
              > > Jeśli ktoś wtyka mi ulotkę za szybę samochodu z cennikiem
              >
              > Masz wybór możesz korzystać lub nie i oszczędzasz czas na sprawdzanie, a skoro
              > wtykają ulotki to znaczy ze nie wstydzą się tego co oferują
              >
              > > PROSZĘ SAMEMU SPRAWDZIĆ, CENĘ I ROZMIAR.
              >
              > Nie zawsze rozmiar czy wielkość jest najważniejsza - najlepszy przykład prosze
              > bardzo -proszki do prania w wielkich promocyjnych opakowaniach pozostawiająch w
              > wodzie nie rozpuszczony piasek lub coś w tym rodzaju, a pranie w tym pozostawi
              > a wiele do życznia.
              >
              > Tobie również życze więcej dystansu i zadowolonych klientów

Rozmowa, Rozmawiamy na tym to chyba polega.
              Też nie jest tak że jak coś jest większego za tą samą cenę to musi to być gorsze – bzdura.
              To tak jak by powiedzieć ze tylko winny się tłumaczy – też bzdura – a co niewinny to się nie tłumaczy?

Jak już wcześniej napisałem bez ciśnień i u mnie również EKG ani KGB  potrzebne nie będzie.
              Generalnie jest ok. bez monopolu czy oligopolu.
              Taka struktura miejscowego rynku jest przecież dobra dla nas
              z tym się chyba Pani Przedemerytko ciężko nie zgodzić.
              Mówiąc lapidarnie dla każdego coś dobrego nawet jeśli jest to większe i tańsze bądź też droższe i mniejsze.
              Dla mnie jest tylko zagadką czy tyle pizzerii się utrzyma. Były dwie są cztery.

• reymonta9999 Re: Piccolo 06.05.11, 22:56
            Ale czy ktoś kogoś zmusza do zakupu z tej czy z tamtej pizzerii?Zamawiasz i sam decydujesz!Możesz porównać ulotki i zamówić tańszą lepszą!
          • lucy263 [...] 07.05.11, 08:36
            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • lucy263 Re: Piccolo 07.05.11, 08:38
              A jeszcze jak można kogoś podejrzewać o coś jak nie ma się dowodów i to jeszcze publicznie
              • nowy_radzymin Re: Piccolo 23.04.12, 17:03
                Ewidentna ruch konkurencji... dla mnie Picolo jest ok a czy zótowke droższa czy 3 cm mniejsza jakie to ma znaczenie... i tak dobrego żarcia nie ma na mieściesmile)
          • 4-asd Re: Piccolo 07.05.11, 09:05
            Muszę cię zmartwić ale w wołominie - biesiadowo i dominium - kobyłka jest drożej. A porównywane przeze mnie wcześniej ceny dotyczą pizzy tych samych wielkości (nie udawaj że nie wiesz bo przecież masz ulotki)
    • pati342 Re: Pizza tania i smaczna :) 03.09.11, 01:26
      Małe pytanko,
      Do której sa czynne miejscowe pizzerie?
      • herkson Re: Pizza tania i smaczna :) 20.04.12, 13:13
        Nie wiecie może czy gdzieś w okolicy jest Party Pizza?
        Byłem w ich lokalu w Katowicach. Było mega smacznie - takiej pizzy z gyrosem jeszcze u nas nie jadłem. Czy mają gdzieś lokal w pobliżu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka