Dodaj do ulubionych

ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI

29.06.13, 22:30
Nie ma co panikować, przetarg wygrał IMPERF więc nic się nie zmienia, poza adresatem płatności i harmonogramem. Na odbiór śmieci segregowanych grafik już jest, natomiast na odbiór tzw. koszy grafik będzie na początku lipca. Proponuję zadzwonić w sprawie harmonogramu do IMPERFU.
Obserwuj wątek
    • golamur Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 29.06.13, 23:15
      a gdzie znajdę harmonogram odbieranych śmieci może jakiś link...
    • alojw Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 09:33
      Skąd masz informację, że to firma imperf wygrała przetarg?
      bip.radzymin.pl/index.php?id=101&a=4400&n_id=8780
      • 3-miki99 Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 09:57
        Po prostu zadzwoniłam do IMPERFU i się dowiedziałam, babeczka na linii powie ci grafik
        • oirmi Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 14:01
          Byłem niedawno w Imperfie złożyć wymówienie. Niestety sad Pytałem tej Pani u nich, kto wygrał w Radzyminie, pamiętam, że jakaś firma na R. - nie Imperf. Zgadzałoby się, że Remondis. Imperf wygrał w Kobyłce.

Ale News z 29-tego czerwca:

"W wyniku przetargu została wyłoniona firma, która miała obsługiwać mieszkańców w zakresie odbioru i zagospodarowania odpadów. Po rozstrzygnięciu przetargu firma, która nie została wybrana, złożyła odwołanie do Krajowej Izby Odwoławczej, która rozstrzygnie spór w najbliższych dniach."

www.radzymin.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&subsub=0&menu=3&artykul=1012&akcja=artykul
          Zatem nie wiadomo czy Remondis będzie, mam nadzieję, że jednak Imperf, że to właśnie Imperf to zaskarżył.
          • oirmi Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 14:11
            Hm, moje nadzieje chyba nie są uzasadnione. Na liście w ogóle nie ma Imperfu:
            bip.radzymin.pl/index.php?id=101&a=4400&n_id=8780
            Czyli Imperf w ogóle nie startował w Radzyminie ? Nie chce mi się w to wierzyć, jako że obsługiwał większość miasta.
            • alojw Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 15:32
              No właśnie wcześniej już to linkowałam i nie ma tam w ogóle informacji o imperfie. Stąd było moje zdziwienie, że ma wywozić śmieci właśnie ta firma.
          • mszewczyk75 Re: ZAMIESZANIE ZE ŚMIECIAMI 30.06.13, 22:37
            Zarówno Imperf jak i MZO Wołomin prawdopodobnie nie wzięło udziału w przetargu z powodu zaporowych warunków (ilość, kolor, typ pojemników, zbyt któtki termin na wyposarzenie nieruchomości) oraz wysokiego ryzyka finansowego wynikającego z sankcji karnych niewspółmiernych do wartości kontraktu.

Z zapisów SIWZ i wzoru umowy wynika, że wykonawca powinien dostarczyć niemal 6800 określonych pojemników w terminie do 20 czerwca, tymczasem data ogłoszenie o wyborze oferty to 6 czerwca ! Przewidziane sankcje za nieterminowość wyposarzenia nieruchomości w pojemniki - odpowiednio dla gosp. jednorodzinnych i wielorodzinnych to 0,3% (411 zł) oraz 0,03% (41 zł) wartości miesięcznej opłaty za każdy dzień zwłoki, dla każdego niewyposażonego miejsca.

Trudno sie zatem dziwić, że w Kobyłce wpynęło 19 ofert a tymczasem w Radzyminie tylko 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka