laki123a 22.08.13, 14:33 Witam, podzielcie się opiniami na temat firmy zarządzającej Wspólnotą Reymonta 12, 12a, 12b oraz obecnym zarządem. Czy wg Was Zarząd się sprawdza czy trzeba znów się zebrać w garść i zrobić porządek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asialewi Re: PMGPARTNER 10.09.13, 19:24 Skąd ten pomysł żeby odwołać zarząd? Nie sądzę żeby były ku temu powody. Mieszkańcy nie mogą wiedzieć, czy zarząd dobrze pracuje, bo nie chodzą na zebrania. Mało tego ludzie z zarządu muszą chodzić po mieszkaniach i prosić się o podpisy pod różnymi uchwałami, bo mieszkańcy mają to w poważaniu. Ekipa z zarządu jest zawsze do dyspozycji lokatorów. Kiedykolwiek miałam jakieś wątpliwości zawsze otrzymywałam wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
inneska80 Re: PMGPARTNER 12.09.13, 12:34 jest tak samo jak było....z uchwałami nie chodza tak jak poprzedni zarząd. kto chce chodzi na zebrania i wieco się ogólnie dzieje. Rozliczenie tego zarżadu i administracji bedzie w nowym roku wetdy sie okaże za co płacimy czy wyjdziemy lepiej czy gorzej. Odpowiedz Link
laki123a Re: PMGPARTNER 12.09.13, 20:46 asialewi napisała: > Skąd ten pomysł żeby odwołać zarząd? Nie sądzę żeby były ku temu powody. Mieszk > ańcy nie mogą wiedzieć, czy zarząd dobrze pracuje, bo nie chodzą na zebrania. M > ało tego ludzie z zarządu muszą chodzić po mieszkaniach i prosić się o podpisy > pod różnymi uchwałami, bo mieszkańcy mają to w poważaniu. Ekipa z zarządu jest > zawsze do dyspozycji lokatorów. > Kiedykolwiek miałam jakieś wątpliwości zawsze otrzymywałam wyczerpujące odpowie > dzi na moje pytania. Pozdrawiam Idealnie się sprawdza częśc którą cytuję powyżej. Pisząc takie głupoty widzę że Pani jest albo z zarządu albo z rodziny kogoś z zarządu bo wiedza na temat jego działania uboga. Oj słabiutko.. Inneska zgadzam się z Tobą. Wg mnie i kilku innych osób nic się nie zmieniło. Nikt nie raczy ruszyć czterech liter żeby przejśc i dac do podpisu uchwałę a jak się pytam dlaczego światło działa 24 h na dobę i czy nie można z tym nic zrobić to zarządca odpisuje mi że odbyło się głosowanie nad uchwała i nie przeszła. Bo przecież wszyscy mają dostęp do kartoteki online która miała być aktualizowana w każydy piątek miesiąca a czasami jest aktualizowana co dwa miesiące bo Pani która to robi była na urlopie i nikt jej nie zastępował. Tak swoją drogą dowiedziałem się że kolejne wspólnoty płaca mniej za czynsz niż my. Przy metrazy ponad 40 m kw. wychodzi im tyle samo co unas za mieszkanie 37 metrowe więc duże brawa dla zarządu. Odpowiedz Link
turn1 Re: PMGPARTNER 04.10.13, 10:48 *Czy w kwestii popsutej klamki w bloku 12, kl c tez trzeba robić głosowanie? Klamka od drzwi wewnętrznych na klatce nie jest sprawna już rok czasu. *Brama - ile jeszcze lat będzie otwarta? Bierze się firmę która dokona naprawy, firma naprawia i wystawia fakturę, a później przedstawia się fakturę osobie która popsuła, jeśli nie zapłaci to sąd. *Czy tak trudno napisac regulamin przez firmę administrującą, który byłby wywieszony na kazdej klatce. Chodzi o prymitywny zwyczaj wystawiania na korytarz worków na śmieci, mebli, wózków i różnych gratów. Czy administrator nie ma wpływu na delikwenta który wystawia na korytarz co popadnie i traktuje korytarz jako swoją własność? Odpowiedz Link
laki123a Re: PMGPARTNER 12.10.13, 09:53 najwidoczniej jest z tym problem. Problem jest ze wszystkim tylko nie z pyskówkami na maila. Administrator najwidoczniej mysli że złapał Pana Boga za stopy poniewaz jego ton oraz sposob postepowania jest niedopuszczalny. Odpowiedz Link