Gość: paleo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:32 Choc nie przepadam za tgo typu filmami, było kilka udanych. Ostatnio widziałem "4 wesela i pogrzeb". Klasyk. Nienawidze za to filmów z Tomem hanksem i Meg Ryan;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goskagoska Dzieciak 17.11.04, 00:40 To tylko troszkę komedia i tylko troszkę romantyczna,ale to mój ukochany film. Jest prześliczny, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paleo Re: Dzieciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:45 Komedia to pełną gembą, tylko humor w niej angielski;) Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: Dzieciak 17.11.04, 01:26 Ja wiem? Angielski humor to Monty Python (ubóstwiam). Dzieciak miejscami bawiący do łez, ale też strasznie smutny. Po tym filmie nie chciałam żyć na tym okropnym świecie, gdzie dzieciaczki tracą rodziców, a mężczyżni nie potrafią kochać sami z siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 17.11.04, 01:06 Notting Hill - dla mnie dzebeściak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cptniamo "Siam Sunset" 17.11.04, 02:46 "Siam Sunset" (syjamski zachód słońca"). Plus: Nie ma nieprzyjemnych napięć- od początku wiadomo, co się wydarzy. Rozwiązanie...? przewidywalne... ...ale nie akcja. Dlatego ogląda się z ciekawością. Co więcej, zabawny film! /BTW, nie cierpię tego gatunku! SZMIRA!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: 82.52.68.* 18.11.04, 18:10 1. Ja cie kocham a ty spisz.... bill pullman jest powalajacy... 2. notting hill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuja Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 22:57 No, "Cztery wesela i pogrzeb". Ewentualnie "Manhattan", ale wątpię, żeby cokolwiek Allena nadało się na komedię romantyczną... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 04.12.04, 03:56 > bill pullman jest powalajacy... Hihi, skoro tak sądzisz, obejrzyj "Ricka" Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 19.11.04, 10:07 Absolutnie i nieodwołalnie 'Lepiej byc nie może' z Jackiem Nicholsonem, helen hunt i Gregiem Kinnearem. Jako chyba jedyna kom.romantyczna znajduje się w moim zestawieniu najulubieńszych filmów :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 19.11.04, 10:53 dla mnie dwie starotki ale jakie kochane: Pracujaca dziewczyna i Kiedy Harry poznal Sally.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:20 Jesli "lepiej byc nie moze" wogole moze byc uznany za przedstawiciela gatunku "komedia romantyczna" - jak dla mnie to jest za daleko od tzw. mainstreamu a milosnikowi komedii romantycznych to raczej nie polecalbym tego filmu wogole - ma tak samo daleko moim zdaniem do komedii romantycznej jak i do dramatu obyczajowego. Moj typ w gatunku K-R to "Notting Hill" - naprawde zabawny a humor podobajacy sie facetom w komediach romantycznych to zadkosc. Bridgit II tez jest bardziej znosna od pierwszej czesci, przynajmniej dla meskiej czesci widowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: 193.0.68.* 19.11.04, 13:31 1. To własnie miłość 2. Bezsenność w Seatlle 3. Pretty woman 4. Dziennik Bridget Jones 5. Kiedy Harry poznał Sally Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 20.11.04, 06:50 ja typuje polski staroc: "Zona dla Australijczyka" Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 20.11.04, 10:02 Jedna z lepszych ostatnio to była komedia "To właśnie miłość". naprawdę cieplusi film. A oprócz tego oczywiście Notting Hill, Masz wiadomość, Bezsenność w Seatle, Kiedy Harry poznał Sally i wieele innych. Bo to są zawsze ciepłe i miłe filmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.acn.waw.pl 20.11.04, 12:12 "To właśnie miłość" "Family man" "Jak stracić chłopaka w 10 dni" Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlaty_elfik Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 21.11.04, 18:50 "Jak stracić chłopaka w 10 dni"- nie wiem czy dostałyśmy wtedy głupawki, czy też ten film taki rewelacyjny, ale dawno się tak nie śmiałam "Dziennik Bridget Jones"(jeszcze nie oglądałam drugiej części- na pewno pójdę) Odpowiedz Link Zgłoś
madameee Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 22.11.04, 23:01 a "Moje wielkie greckie wesele" nie zasługuje na wzmiankę???? Jest świetne, świeże i śmieszne.... no i miłość taka piękna... i jęsli ktoś pamięta Chrisa O POranku z "przystanek alaska" powinien to koniecznie zobaczyć... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:45 a co z '50 pierwszych randek'?? myslalam, ze to bedzie następna głupia komedia z Sandlerem, a tu taka niespodzianka. Nie cierpię komedii romantycznych, ale ten film mnie baaardzo wzruszył. Najbardziej uroczy film jaki widziałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamanka Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.lodz.mm.pl 23.11.04, 13:14 lubie strocie więc Pół żartem, pół serio, Mężczyźni wolą blondynki, Jak poslubic Milionera, Żona modna, Filadelfijska opowieść. Do nowych tez nic nie mam, ale lubie klimat tych starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 23.11.04, 13:31 Family Man Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 23.11.04, 14:09 zawsze chetnie oglądam "ja cie kocham a ty śpisz" - głównie dla Billa Pullmana...:)ogląda się to z takim bezwiednym uśmiechem na twarzy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 23.11.04, 16:07 "Shallow Hal":)... uwielbiam:). www.shallowhalmovie.com/shaker.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruzia Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 23.11.04, 17:58 1. DZIENNIK BGIDGET JONES 2. MASZ WIADOMOŚĆ 3. JA CIĘ KOCHAM, A TY ŚPISZ No po prostu hiciory! B.J. odkryłam całkiem niedawno, spojrzenie Colina Firtha zwala mnie z nóg, zwłaszcza ten jego półusmiech! Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 24.11.04, 09:51 "To wlasnie milosc" - tam spojrzenie Colina Firtha mnie powala .... w knajpie jak sie oswiadcza po hiszpansku jest nie do pobicia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: 195.117.227.* 24.11.04, 13:45 oświadczał się po portugalsku - to tak gwoli ścisłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolcer Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 15:40 Mi się podobała "Roxanne" z Steve Martinem, jak i inne filmy z jego udziałem, np: "Ojciec panny młdej" Odpowiedz Link Zgłoś
recherche Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 27.11.04, 02:40 z nowszych to "To właśnie miłość" i "Masz wiadomość", no i nieodwołalnie "Amelia", stojąca parę klas wyżej, o ile oczywiście zaliczyć ją można do tego gatunku (bo nie jestem wcale pewna). Natomiast ze staroci - "Garsoniera" Billy Wildera z Jackiem Lemmonem i Shirley McLaine no i "Pół żartem pół serio" (ale to też raczej komedia, nie romantyczna ;) ...za to genialna :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: to właśnie miłość IP: 217.153.164.* 27.11.04, 23:34 To właśnie miłość, notting hill, 4 wesela i pogrzeb oraz amelia. Małe pytanie: nie macie może ścieżki dżwiękowej z to właśnie miłość i z notting hill?. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:45 1 4 wesela i pogrzeb 2 to własnie miłosc 3 briget cz 1 Kolejnośc dowolna (ja przepadam za takimi jak powyzsze filmami) Odpowiedz Link Zgłoś
ceboolka Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 27.11.04, 14:04 A mój typ to "Śniadanie u Tiffany'ego". Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: formerA27 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 14:12 A ja "Sniadania" jakos nie lubie. Moja ulubiona komedia romantyczna jest chyba jednak "Dziennik Bridget Jones", a za najgorsza uwazam "Bounce" z Paltrow i Affleckiem. W ogole Ben A. do romantycznych komedii sie raczej nie nadaje. Powinien grac albo gosci z moralnymi dylematami, albo zimnych drani. Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 29.11.04, 11:57 Gość portalu: formerA27 napisał(a): > A ja "Sniadania" jakos nie lubie. Moja ulubiona komedia romantyczna jest chyba > > jednak "Dziennik Bridget Jones", a za najgorsza uwazam "Bounce" z Paltrow i > Affleckiem. W ogole Ben A. do romantycznych komedii sie raczej nie nadaje. > Powinien grac albo gosci z moralnymi dylematami, albo zimnych drani. Ben A. wogóle sie nie nadaje do grania jakichkolwiek ról ;)to chyba najgorszy najlepiej opłacany aktor... Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Kiedy Harry poznał Sally 27.11.04, 23:56 Już tyle lat minęło od kiedy obejrzałam ją po raz pierwszy, a ciągle do niej wracam. Jeden z niewielu filmów, do których wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elemelek Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: 212.33.87.* 28.11.04, 12:32 Zdecydowaaaanie "Dzień świstaka"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? IP: *.ump.pl / *.ump.pl 02.12.04, 11:29 number one: "mój chłopak się żeni" Odpowiedz Link Zgłoś
agawa79 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 03.12.04, 10:04 1. To właśnie miłość 2. Dzień świstaka 3. 4 wesela i pogrzeb :) Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 03.12.04, 16:16 Sleepless in Seattle Groundhog Day 9 months Odpowiedz Link Zgłoś
robert-t Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 03.12.04, 16:27 *Dzień Świstaka*, *Masz Wiadomość*. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: najlepsza komedia romantyczna. wasze typy? 04.12.04, 03:57 Zdecydowanie "Sekretarka". Najdziwniejszy romans na świecie a jednak... iskrzy.. ;) Dzień Świstaka też jest uroczy. Podobnie jak cały Bill ;) Odpowiedz Link Zgłoś