Dodaj do ulubionych

Najbardziej przygnębiający film.

• bazyliszek4 "Testament" 16.01.06, 01:38
      najbardziej przygnębiającym filmem jaki w zyciu widziałem jest "Testament"
      Lynne Littmana. akcja dzieje się w zwykłym, absolutnie przeciętnym amerykańskim
      mieście po zakończeniu wojny atomowej. nie ma żadnych efektownych wybuchów,
      oslepiającej kuli ognia etc. po prostu pewnego dnia przestają działać radio i
      telewizja. wysiada elektryczność. ojciec, który pracował w wielkim mieście nie
      wraca do domu. niby nie widać umierajacych ludzi, ale liczba mieszkańców
      zaczyna się dramatycznie kurczyć. nie ma gdzie chować ciał, więc pojawiają się
      groby na trawnikach, boiskach.
      ten pozorny spokój i narastające poczucie, że wszyscy - mężczyźni, kobiety,
      dzieci, zwierzeta - prędzej lub później zaczną chorować, umrą i nikt im nie
      pomoże, bo to samo dzieje się wszędzie, jest PORAŻAJĄCY...
      • Gość: DanielP Re: "Testament" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:59
        W podobnym temacie jest Daleki brzeg (On the beach).
        Też świat po wojnie atomowej. Do Austrialii dociera amerykański okręt podwodny,
        powoli też dociera skażenie radioaktywne, które już ogarnęło cały świat. Okręt
        wypływa w rejs ku Alasce, skąd odebrano sygnały radiowe (telewizyjne w wersji z
        2000r). Jest nadzieja że ktoś tam ocalał i nie ma tam skażeń. Nadzieja okazuje
        się płonna. Nic nie uratuje ludzkości. Ludzie umierają w męczarniach, aby je
        skrócić władze rozdają złowrogie tekturowe pudełka z trucizną.
        Scena pożegnania z życiem rodziny australijskiego oficera, gdzie ostatni raz
        tuli on żonę i dziecko, płacze i aplikuje truciznę swoim
        najbliższym których tak mocno kochał, długo pozostanie w pamięci.
    • zajacpoziomka Re: Najbardziej przygnębiający film. 20.01.06, 22:02
      A widzieliście taki dokument Kieślowskiego – „Urząd”?? To dopiero jest
      przygnębiające
    • Gość: jaija Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.01.06, 23:39
      Obok wymienionych megaprzygnębiającego Requiem dla snu, czy Kobiety samotnej,
      Stroszka, Krótkiego filmu o zabijaniu czy Wyśnionego życia aniołów - Upadek
      (tak, ten Upadek, według Sobolewskiego niby taki ukazujący Adolfa jako dobrego
      wujka, co jest wierutną bzdurą)- apokaliptyczny obraz upadku Berlina, wszędzie
      trupy, ogólne rozprzężenie przeplatane bestialstwem, jeszcze jeden dowód na to,
      że wojna to miecz obosieczny, dla mnie jeden z bardziej wyrazistych filmów
      antywojennych. Mimo, że nie jest jakimś arcydziełem.
      I jeszcze film High art. Za tę samą rozpacz, co w Wyśnionym życiu aniołów.
      No i Dzieci z Leningradzkiego - dokument o sile rażenia równej piętnastu bombom
      wodorowym.
    • rabit6 Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.01.06, 12:32
      Zgadzam się - Nie czas na łzy bardzo przygnebiajace. I moja top lista w tym
      temacie, to jeszcze Przełamując fale, Godziny i Tańcząc w ciemnościach.
    • konrads3 Re: Najbardziej przygnębiający film. 14.04.06, 17:53
      Pewnie ktoś już wymnienił przede mną "Stroszka" Wernera Herzoga.I to, że jak
      głosi legenda, po obejrzeniu tego filmu powiesił się wokalista Joy Division,
      Ian Curtis.
      • Gość: sickness Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:59
        Nie wiem, czy padł i nie wiem, czy trochę nie zaskoczę, ale mnie strasznie
        przygnębił "Old Boy".
        • Gość: buba Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 62.233.159.* 18.04.06, 14:28
          zgadzam się, bardzo dobijający.
          przypominam sobie, że dość długo mnie trzymało po "monachium" i "syrianie".
          taki ogólny bezsens tego wszystkiego i świadomość, że tak naprawdę nie mamy na
          nic wpływu...
    • Gość: HYDRO Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zax.pl 18.04.06, 12:49
      "TEARS Of The SUN" ... ale się na nim poryczałam. Bardzo przygnębiający, a
      takie rzeczy dzieją się na prawdę
    • monika-von-zack Re: Najbardziej przygnębiający film. 18.04.06, 16:14
      mnie swego czasu bardzo przygnębił "Dzień świra" - paskudna rzeczywistośc
      polskiego inteligenta. Ale też rozbawił rozbrajającymi tekstami...
      • wicked_style Re: Najbardziej przygnębiający film. 13.10.06, 02:15
        przypomniałem sobie, najbardziej mnie chyba przygnębiło "ja wam pokażę"
        załąpałem takiego doła, że przyrzekłem sobie że już nigdy nie pójdę na polski film

a obejrzę polski film tylko wtedy, jak dołączą go do jakiejś gazety którą akurat
        kupuję :-)
    • Gość: anna Gorzkie gody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:03
    • Gość: Grzechu Cannibal Holocaust IP: 82.197.55.* 21.04.06, 15:10
      Naprawdę wielki dół pozostaje już na zawsze, trójka młodych antropologów z Nowego Yorku traktuje plemię kanibali jak zwierzęta. Gwałt gwałtem się odciska, kanibale rozczłonkowują i zżerają nowojorczyków, ba, jednemu odcinają uprzednio fiuta, przygnębiajac go przed śmiercią. Obijany motykami korpus jednego z kolesi to chyba najbardziej przygnębiająca scena w historii kina.
      • stekowiec Re: Cannibal Holocaust 25.04.06, 11:34
        Lokator oraz Stroszek
        Hej, a może ktoś kto ma dużo czasu,
        zebrał by wszystkie opinię, zliczył głosy,
        i wybrał najbardziej dołujący film wg. opinie forumowiczów.
    • Gość: alinak Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 08:53
      WSZYSCY JESTEŚMY CHRYSTUSAMI
      • alinak Wszyscy jesteśmy Chrystusami 26.04.06, 09:00
        Wiele osób traktuje ten film jako dobra komedię, dalsze przygody Adama M. Dla
        mnie to znakomita, dogłębna , przytłaczajaca analiza choroby alkoholowej i jej
        skutów , tragicznych skutków dla psychiki dziecka alkoholika!!!Wiekszośc czasu
        miałam "kluchy w gardle" i drażniły mnie chichoty na sali.
    • cioccolato_bianco Re: Najbardziej przygnębiający film. 26.04.06, 09:11
      bialy oleander.
      • muszla7 Re: Najbardziej przygnębiający film. 02.05.06, 23:50
        "Nieodwracalne"
        "Monstrum"
        • frrancuzeczka Re: Najbardziej przygnębiający film. 03.05.06, 15:22
          "Dług"
    • Gość: BloodyMary Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:44
      Po przeczytaniu paru listów z forum zdałąm sobie sprawę, ze wiekszość
      przygnebiających filmów to są moje ukochane filmy!
      Nadal pamietam Funny Games,
      Requiem dla snu - mnie powaliło,
      itp..
      a co z Wielkim Błękitem?Po tym filmie dopiero trudno sie pozbierac
      a moj nr 1,raczej ze wzgledu na klimat, niz sama treśc, to "Lost Highway"
      Lyncha!
    • freerock Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.05.06, 21:46
      Requiem dla Snu, straszny, przerażający, i bardzo mocny
    • savyer "Ostatni brzeg" :( 05.06.06, 12:58
      • Gość: mayacze Re: "Ostatni brzeg" :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:36
        Requiem dla snu, przerażająco geniealne, ten typ- bez chwili zastanowienia. Fim
        wycyzelowany jak żyletka, ostry i bezlitosny.
      • Gość: al Re: "Ostatni brzeg" :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 00:38
        Requiem dla snu, bezdyskusyjnie.
    • lila69 a "Ziemia niczyja" kochani!?? 06.06.06, 21:56
      • marco60 Re:Godziny 08.06.06, 13:02
        po tym filmie długo myślałem .... byłem nieprzytomny
    • Gość: MattKaro Koszmar IP: *.elk.mm.pl 08.06.06, 22:49
      "Koszmar z Ulicy Wiązów", nie wiem czemu. oglądałem to w sylwestra i cały
      tydzień miałem jakiś taki szary.
    • Gość: Masiej Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.chello.pl 13.08.06, 23:35
      a co powiecie na "podaj Dalej"(pay it forward)
    • Gość: kinia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 213.25.159.* 14.08.06, 22:28
      Million Dollar Hotel - chciałam obejrzeć ten film, bo ma ciekawą muzykę (mam ją
      na kasecie), ale nie dało rady. Za ciężki jednak dla mnie. Miałam nagrany z
      telewizji, ale oglądanie go było dla mnie męką. W ogóle mi się nie podobał,
      muzyka w wiekszości dołująca.
      A film "Nie czas na łzy" bardzo mnie poruszył, Hilary Swank zagrała świetnie. I
      tak, byłam zdołowana. Ale ten film mi się podobał.
    • Gość: foamclene "godziny" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 23:43
    • annac5 Re: Najbardziej przygnębiający film. 23.08.06, 12:03
      najbardziej dołujące są filmy Von Triera: Tańcząc w ciemnościach, Dogville
    • Gość: nadine Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.crowley.pl 02.09.06, 16:43
      Lilja 4 ever. Zero nadzieji. aż mi się nie chce dziś nigdzie wychodzić...
    • madelon1 Re: Najbardziej przygnębiający film. 03.09.06, 21:35
      Film 'Lilja 4 Ever' Moodyssona tak mnie zasmucil ze nawet nie chcialam zobaczyc 'A Hole in my Heart'.

Krytykowalam naiwnosc dziewczyn wczesniej, ten film mi pokazal inna strone tragicznych doswiadczen...
      • madelon1 Re: Najbardziej przygnębiający film. 03.09.06, 21:48
        Jeszcze 'Gummo', 'Kids', 'Ken's Park', 'Julien Donkey Boy', 'Brown Bunny', 'Buffalo 66'
    • Gość: Louis "Myszy i ludzie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:25
      Mimo że oglądałam dziesiątki takich filmów jedyne co teraz przychodzi mi do
      głowy to "Myszy i ludzie".
    • eluch_a Re: Najbardziej przygnębiający film. 07.09.06, 16:46
      Mnie osobiście najbardziej dołuje "The Hooligans" i... wiem, że to głupie,
      ale "Podróż przedślubna" - mam wrażenie, że to się całkiem źle kończy :) Z
      filmów dla bab równiez "Usłane różami", które, choć z happy endem, sprawia, że
      w trakcie cała się obryczę :)
      • meredith-bairre Re: Najbardziej przygnębiający film. 07.09.06, 20:28
        Requiem dla snu

Głową w mur
    • Gość: jajkoooo Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:26
      requiem dla snu :-(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka