Gość: barti IP: *.szczecin.mm.pl 24.01.05, 20:11 film hmm?? zalezy jak to woli Jak dla mnie nie ma klimatu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ceboolka Re: Hide and Seek 05.03.05, 14:48 Juz nie moge sie doczekac, kiedy bede mogla zobaczyc ten film w kinie. Na razie ogladam sobie strone filmu, ktora juz sama w sobie jest niesamowita i przerazajaca - az ciarki mnie przechodzą www.hideandseekthemovie.com - polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Hide and Seek 06.03.05, 18:05 Przypominam znakomitym translatororm ze Sila strachu to tytul ksiazki MacLeana i filmu wedlug niej zrobionego. A nie lepiej wszystkie tytuly przetlumaczyc na Stawke wieksza niz zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.b-m.pl 07.03.05, 09:51 Wg mnie wanny - albo wpływa do nich krew albo już są napełnione wodą i z tej wody wynurza się znienacka ręka, głowa, itp. Często straszą okna, zasłony prysznicowe... Kto ma inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:42 Zawsze najbardziej bałam się w kinie pustej przestrzeni i ciszy - wiadomo, że coś się wydarzy nieprzyjemnego, że tak się eufemistycznie wyrażę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 08.03.05, 13:38 Ja najbardziej boję się ciemnych piwnic a zwłaszcza z wnękami. Nigdy nie chodzę sama do piwnicy. Albo boję się też judasza w drzwiach... nigdy nie wiadomo kogo zobaczę jak tam luknę... Odpowiedz Link Zgłoś
michhal Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 10.03.05, 11:03 Gość portalu: kasia napisał(a): >Albo boję się też judasza w drzwiach... nigdy nie wiadomo kogo > zobaczę jak tam luknę... z tym judaszem mam tak samo : ) zawsze mysle ze po drugijej stronei ktos celuje we mnei z pistoletu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timshel Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.sm-rozstaje.pl 12.03.05, 19:37 a dla mnie zawsze myszy i szczury... a i jeszcze moja mlodsza siostra, ale to prawie jak szczur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdamusi Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.kalisz.mm.pl 15.03.05, 21:58 j atez sie boje judasza, myslalam ze tylko ja ale widze ze nie ...ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 07:39 Ja to się boję najbardziej rządów samoobrony i lpr. brrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
adilberta Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 11.03.05, 09:37 Strasza nie tylko przedmioty ale i miejsca, zjawiska. Nie moze wiec zabraknac: skrzypiacych drzwi, pajeczyny, mgly, piwnic i innych malych i cielmnych pomieszczen, gasnace swiece, trumny z uchylonym wiekiem, prosektoria, stare wozki inwalidzkie - oj duzo tego. W zasadzie mozna sie bac wszystkiego :) pozdrawiam adil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 11:25 lustra sa koszmarne... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truwers Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:26 Cisza, najlepsza jest cisza. Reszta jest przewidywalna. Patenty są oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:29 Dobrym patentem był dźwięk spadających kropel gdy bohater zbliżał się do łazienki. Był to zwiastun, który nieźle przerażał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 11:25 lustra sa koszmarne... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:43 Bardzo często straszą głuche telefony. Ale nie tylko one straszą, przecież nie możan zapomniec o tych wszytskich sceanach w których bohatera straszy poruszający się w śmietniku gołab, szczur czy kot. To przeciez klasyka bohater słyszy trzask podchodzi do miejsca w którym widział poruszenie i nagle wyłazi kotek. Bohater czuje sie bezpiecznie odwraca się widzi oprawcę i umiera...(bo nie trzeba podchodzić, gdy się czegoś boimy żeby sprawdzić czy to kot, tylko zwiewać jaknajszybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moren Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.verona01.nj.comcast.net 13.03.05, 17:16 stare zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
agawa77 Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 17.03.05, 08:13 kukielki, marionetki, maski...brrrrrrr. Teatr lalkowy jest straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka las nocą 18.03.05, 21:40 Las nocą też jest niezly, szczegolnie jak zaraz bohater wpadnie w dziure w ktorej lezy wpól rozlożony trup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:44 KLOWNY... USMIECHAJA SIE, A TAK NAPRAWDE... BRRR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibor Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.04.05, 23:37 Stare portrety,które na nas ,,patrzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOI Re: Hide and Seek IP: .1.* / *.onss.com 09.03.05, 18:47 Masz racje. Pocztek zupelnie dobry a potem tylko gorzej. Zakonczenie totalnie do przewidzenia po pierwszych 15 minutach filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:05 > Masz racje. Pocztek zupelnie dobry a potem tylko gorzej. Zakonczenie totalnie > do przewidzenia po pierwszych 15 minutach filmu. Brawo Einsteinie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstrukcja cepa tia IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 11.03.05, 09:39 a ja sie najbardziej boje pustych puszek i butelek po piwie, to najstraszniejsze uczucie kiedy wydaje ci sie że masz jeszcze jeden łyk a tu nie wycieka ani jedna krpoelka - oh god noooooooo. i jeszcze w lodówce nic nie ma, i potem trauma na całe życie albo do następnego browca :P, ludzie nauczcie sie dyskutować na temat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek "Sila strachu" - to chyba juz bylo IP: *.res.east.verizon.net 12.03.05, 16:35 A mnie sie zdawalo, ze film pt. "Sila strachu" byl juz kiedys na naszych ekranach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_T Re: Hide and Seek IP: *.80-202-95.nextgentel.com 11.03.05, 21:46 Film jest dobry tak do mniejwiecej 30 minut przed koncem. Troche szkoda, ze nie ma lepszego zakonczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatfrog Re: Hide and Seek IP: *.lublin.mm.pl 12.03.05, 00:04 wlasnie obejzalem ten fil, moze byc, chociaz niczym nie zachwyca; czytelna fabuła ale niektorym sie pewnie spodoba, ale mimo to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Hide and Seek 18.03.05, 21:44 nie zgadzam sie z tymi co mowia ze fabula byla czytelna, zakonczenie do przewidzenia. Uwazam ze wcale nie bylo to takie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Hide and Seek IP: *.aster.pl 13.03.05, 08:25 boże! co za żenada!łzy z d*** leca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarnuszka Re: Hide and Seek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 12:58 Mam wielką prośbę - wiem, ze rodzice nie puszczą mnie na ten film, a bardzo zaintrygowały mnie zapowiedzi i tejemnica Charliego; czy ktoś móglby podpowiedzić, kim jest ten Charlie? Na razie jestem skłonna pzrypuszczać, że tak naprawdę istnieje tylko w umyśle tej dziewczynki, a za wszystkie wydarzenia odpowiedzialna jest ona sama. Zgadłam? Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: Hide and Seek 13.03.05, 13:53 nie zgadlas :)...film jest delikatnie mowiac dosc zeshizowany :D Odpowiedz Link Zgłoś
grida Re: Hide and Seek 13.03.05, 20:45 hehe - ciekawe ujecie - racja film jest dosc zeschizowany. Czytajac opisy filmu ma sie wrazenie ze film jest o czyms innym, i wcale nie jest przewidywalny po 15 minutach. Hmm, moze to nie klasyka gatunku - ale ma cos w sobie, i mysle ze warto go obejrzec, mozna sie pobac w niektorych momentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hide and Seek IP: 62.233.164.* 13.03.05, 23:29 Moim zdaniem film nie trzyma sie kupy. Poczatek b. dobry, rozwiazanie zupelnie do bani. Okazuje sie, ze kupa scen okazala sie w filmie tylko zapchajdziurami, kompletnie bezsensownymi z punktu widzenia akcji. W jakim celu wprowadzone zostaly postacie sasiadow? Jaka byla ich rola w filmie? Skad w dziewczynce sklonnosci do okrucienstwa? I w jakim celu zostaly pokazane? Po co watek z agentem nieruchomosci i kluczami - czy cos przeoczylam? Skoro dziewczynka lubi zabawy z Charlim, dlaczego przestaja sie jej podobac? Kotem wszakze sie nie przejela, a pojawiajace sie sklonnosci do agresji raczej powinny swiadczyc o tym, ze zabawy sie jej podobaja... Dlaczego wlasciwie jest negatywnie nastawiona do ojca? Dlaczego z nim nie rozmawia? Ech. Kupa niescislosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin a ja myślałem, że to Cue Club: Dakota, Charlie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.05, 23:15 i gdzie się podział tamten bilard?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdamusi Re: Hide and Seek IP: *.kalisz.mm.pl 15.03.05, 22:01 szkoda czasu na ten film, ani straszny,ani ciekawy...ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
rzaba13 Re: Hide and Seek 16.03.05, 13:01 spoko film tylko na początku nie można siępołapać kto to jest Charlie. W ogóle nie straszny. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:46 Hmmmm...Czy to jest fajny film? Moim zdaniem tak...jest fajny, tylko czemu ten tytuł...??? Nie rozumiem? Nie mogl byc jakis inny...? A wy jak myślicie??? :) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delly Re: Hide and Seek IP: 213.17.164.* 18.03.05, 18:25 Trochę straszny, nieźle zrobiony ale kupy się nie trzyma: 1. Zabita osoba nie wykrwawia się, bo serce nie pracuje. 2. Motyw z brudem po motylu - ponieważ gościowi się tylko wydawało, że pisze notatki, to dlaczego w czasie tych wyobrażeń dostrzega brud na ręku - skoro nie jest tego brudu świadom - scena sknocona logicznie. Ech Hollywood: Scena w której kobitka gada 'Hide and Seek' tuż przed strzałem pasuje raczej do Jamesa Bonda niż do rozdygotanej, walczącej o życie kobitki. A można było tego nie sknocić.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: Hide and Seek 18.03.05, 21:48 poprawka: zabita osoba wykrwawia sie, jak najbardziej, mimo ze serce juz nie pracuje. Co bys chciala, ze w momencie zabicia wnet ustaje praca serca i nerwów (skurcze nerwów dzialają nawet jak juz serce nie pracuje przeciez), i ze wogole wszyscy zabici w serce nie wypuszczaja ani kropli krwi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delly Re: Hide and Seek IP: 213.17.164.* 21.03.05, 11:40 Osoba, która podcina sobie żyły ginie z powodu nadmiernej utraty krwi. Nieżyjąca osoba nie wykrwawi się na tyle i zaręczam, że sekcja zwłok (a każdemu samobójcy takową się wykonuje) wykryje to bez dwóch zdań. To jest najgorszy kit tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey.babe Re: Hide and Seek IP: 217.153.73.* 30.03.05, 00:19 nudny. zanim nas wprowadza to mija godzina chyba. potem 5minut moze ciekawe i wszystko wiadomo kto jest kto i koniec sie ciagnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokahontas Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:20 byłam właśnie dziś na tym filmie ogólnie nie jest zły tylk troche zadługo sie rozkręca w sumie najlepszy moment to ostatnie 50 minut bo tak to średnio go oceniam ale czemu nie zwszee to coś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josh Re: Hide and Seek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:18 jak dla mnoe tandeta jak bym już to gdzieś widział jeżeli lubicie filmy typu goodsend gothika ring klątwa to coś dla was.Ludzie czy naprawde nie mozna jusz strzowyc takich horrorów jak kiedyś np.halloween czy piątek 13-go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Hide and Seek IP: 212.182.32.* 18.04.05, 20:19 umiarkowanie straszne,czasami wrecz nudnawe... Odpowiedz Link Zgłoś