Gość: nefil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 10:25 Ktoś widział, jakie opinie, podobno jeden z bardziej prawdziwych obrazow w polskim kinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina Re: CZeść Tereska 30.09.01, 15:28 Bylam wczoraj, film jest niesamowicie zagrany, wlasciwie nie jest grany, mialam wrazenie, ze ogladam dokument. Od czasow Dudusia nie bylo tak prawdziwych dzieci w naszym kinie. Ciarki i dreszcze, polecam jako odtrutke na polskie produkcje, SERCE ROSNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Re: CZeść Tereska IP: 193.227.223.* 01.10.01, 15:19 Tereska i Renatka znakomite. Wielki smutek, że Polska to Rumunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna26 Re: CZeść Tereska IP: *.244.84.18.Dial1.Washington2.Level3.net 01.10.01, 15:51 Filmu nie widzilam, ale nawet amerykanskie radi NPR poswiecilo mu dosc dluga audycje. Mowili o tym filmie jak o pewnego rodzaju objawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina Re: CZeść Tereska 01.10.01, 18:08 Polska to nie Rumunia, bez przresady, niedawno bylam az w Albanii i naprawde cieszmy sie z tego gdzie jestesmy, bo moglo byc o wiele mroczniej. Dziewczynki, ktore graly w tym filmie zostaly odkryte w poprawczaku, "Tereska" miala ponoc juz przygotowany plan zyciowy-jak najszybciej do paki bo tam daja jesc w stalych godzinach... Teraz jest dla nich jakas szansa oby nie polknela ich jednak machina slawy w polskim wydaniu, zastanawiam sie czy wogole jeszcze zagraja a jesli tak to jakie role? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: CZeść Tereska IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 02.10.01, 22:11 Slyszalem, ze film ma byc nominowany do Zlotych Globow i ma duze szanse, bo bardzo podoba sie krytykom na Zachodzi, obawiam sie jednak, ze polscy decydenci beda starali sie wypromowac bardziej "Quo Vadis" zamiastten najprawdziwszy z polskich filmow :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: CZeść Tereska IP: *.*.*.* 04.10.01, 17:43 hello, film widzialam na festiwalu w Cierlicach w Czechach i mi sie jakos nie podobal- byl moze i mocny, ale taki cholernie przygnebiajacy. Tak, tak, wiem, ze nie chodzi o fabule tylko i wiem tez, ze rzeczywistosc skrzeczy, ale po 'Pol-serio', tez tam pokazywanym, to jakos bardziej chcialo sie zyc, Mania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: CZeść Tereska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 22:09 Wreszcie wybralem sie na ten film do kina- jest dolujacy, ale niestety bardzo prawdziwy, zrobiony prawie jak dokument. Bardzo dobre aktorstwo, nie zauwazylem momentu falszu, dawno nie widzialem tak dobrego polskiego filmu, chyba ostatnim byl "Dlug" Krauzego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: CZeść Tereska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 20:33 Nie wiem czemu ten film leci praktycznie bez reklamy i nie mowi sie o nim w mass- mediach, ze co, ze taki malo optymistyczny, ale tak wyglada Polska niestety, skad tylu ludzi oddalo glos na Samoobrone? Rozmawialem ostatnio z wloskim krytykiem, byl zachwycony tym filmem i znow dziala u nas zasada cudze chwalicie..., a nasi decydenci rzeczywiscie chca promowac "Quo Vadis" w koncu wpakowali w niego kupe szmalczyku, ale nie wroze mu sukcesow za granica- tam takich filmow maja na kopy i to duzo, duzo lepszych. Moim zdaniem to "Tereska" powinna byc nominowana do Oscara, ale jak znam zycie nasi zglosza "Kwo Wadis" i znow film nic nie osiagnie, a z "Tereska" jestem pewien mielibysmy duze szanse, wystarczy poczytac amerykanskie recenzje tego filmu, kurcze jak ja mam dosc tej pieprzonej polskiej prowincjonalnosci, superprodukcja za 18 mln. $, toz to jest budzet przecietnego amerykanskiego filmu!!! Julia Roberts za film bierze 9 baniek. Smutne to wszystko :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: CZeść Tereska IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 20:03 nie wiem jak w innych kinach, ale u mnie dzwiek byl fatalny i 1/4 wypowiedzi niestety nie mozna bylo zrozumiec. film ok, ale nie wydaje mi sie zeby byl jakos specjalnie odkrywczy albo dolujacy, bo to film o moim bloku, wiec to bylo tak jakbym przez pol godziny siedziala na klatce, a pozniej godzinke na laweczce przed blokiem... po prostu nie rozumiem czym tu sie ekscytowac, ludzie ktorzy opowiadaja o wielkiej wymowie tego filmu mieszkaja chyba na osiedlach domkow jednorodzinnych z 24h ochrona, tak wyglada polska rzeczywistosc, znam mase ludzi, ktorzy pili wino na cmentarzu, nie mowiac o grupce pod moja klatka ktora non stop sie czyms odurza [no i z reka na sercu - kto nie pil taniego wina zrywajac sie z lekcji...] nigdy wam nie kradli w szkole??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusałka Re: CZeść Tereska IP: *.jmk.lodz.pl 28.03.02, 15:42 Totalnie popieram , ale wnioski smutne wyciagam, czyżby na kino stac było tylko tych którzy nie maja takiego zyciorysu? Bo to oburzenie Polska rzeczywistością jest chyba jakies na wyrost. Przeciez to normalne jest. Tak tak w naszym 21 wieku, z internetem edykacja seksualną itd I tak wydaje się że rodzina Tereski jest całkiem normalna, bywaja gorsze - zapewniam. Film nam coś uświadomił, bo nie mamy czasu w naszym pośpiechu stanąć o obejrzeć się dookoła. Jak żyją ludzie. 100000!!!!! wyrazów uznania za grę dziewczyn. Fantastycznie spontaniczna. Odpowiedz Link Zgłoś