swiatlymongol 18.10.06, 11:53 Sprzedawcy 2 to zabawa na 102:) Ubaw po pachy, totalne odcięcie od wszelkich problemów codzienności - i taki stan się utrzymuje! Polecam jako tanią alternatywę wizyty u psychologa;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odrokuniepale Re: Sprzedawcy 2 18.10.06, 12:37 Zdecydowanie się zgadzam z przedmówcą. Film jest świetny,a w moim stanie ciągłego wahadełka nastrojowego (ciągnie mnie do tych fajek ciągnie) był jak balsam na rany mej duszy:) Miło tak się niewinnie odstresować! Odpowiedz Link Zgłoś
slimoza2 Re: Sprzedawcy 2 18.10.06, 22:05 taaak, to terapia smiechem...a skoro niektorzy widzowie nawet w komentarzach po filmie przemycaja jakies rymy to znaczy to ze maja takze efekt uboczny - budza rymoklete u co niektorych;)bardzo odprezajacy to seans ci sprzedawcy i jakos czlowiek patrzy na sieb ie pozniej trohce mniej serio;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zula Re: Sprzedawcy 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 13:35 A mnie ten film zdołował - faktycznie, jest świetny, śmieszny komedia itd. Ale kurde, też mam 35 lat i nie wiem czego chcę. Boję się spotkać kolegów z klasy - bo co ja im powiem? że spędzam życie na imprezowaniu ? FIlm jest super, a rzeczywistość do bani! Odpowiedz Link Zgłoś
slimoza2 Re: Sprzedawcy 2 19.10.06, 20:24 no zula...chyba przesadzasz!!chyba film jewt po to zeby sie wlasnie nie dolowac??bo to sama na swiecei taka jestes??niezdecydowanie jest lepsze od zanudzania sie so cheer up...i ogladnij clerksow jeszcze raz, moze teraz poprawia ci humor;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera Re: Sprzedawcy 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:45 no tak...terapia to w tym przypadku wlasciwe slowo:)pomagaja rozprezyc sie zrelaksowac, nawiazac wiezi z innymi (bo juz przeciez sa tacy ktorzy gadaja do sebie tylko haslami z clerksow). no a dodatkowo pozwala nabrac zdrowego dystansu do zycia i naszej kultury:) Odpowiedz Link Zgłoś
bodek24 Re: Sprzedawcy 2 20.10.06, 17:38 dorownuje, smialo moge powiedziec...jak zwykle soczysty, z charakterystycznym nieco rubasznym poczuciem humoru.ta czesc jest troche bardziej zamotana niz pierwsza ale to chyba dobrze bo widz przez te kilka lat powinien byl sie rozwinac:) Odpowiedz Link Zgłoś
anita.net Re: Sprzedawcy 2 26.10.06, 12:52 Film jest odjechany ale boję się że niktóre nasze gadające głowy mogą się dowiedzieć o tym i przyblokować puszczanie tego filmu, zastanawiam się w zasadzie dlaczego nie było do tej pory prostestów Pana Romka i Pana Jarka. Przecież wypadałoby się chociaż obrazić na ten film ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocislaw6 Re: Sprzedawcy 2 23.10.06, 22:40 dobra forma smitha, nie tylko aktorsko ale tez rezysersko:)film robiony z pomyslem...widac jasny koncept i wyrazne aluzje do pierwszej czesci:)jak na film zrobiony za naprawde male pieniadze to momentami naprawde zaskakuje...cieszy mnie ze ciagle moga powstawac filmy gdzie z ameryki mozna sie smiac nawet w dosyc rubaszny sposob:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szparag Re: Sprzedawcy 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:29 ja wlasnie wczoraj sie wybralem i musze przyznac ze dawno nie widzialem tak wykreconego filmu;)no i mnie osobiscie skusilo to ze jest to w dalszym ciagu kino nie dla widowni masowej...w moim wieku istnieje wrecz obowiazek zapoznawania sie z takimi produkcjami:)wiec drodzy studenci...do kin:)odstresujecie sie po rozpoczeciu roku akademickiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanowczy Re: Sprzedawcy 2 IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 16:31 Stanowczo zgadzam sie, ze jest to film dla wybranej publiczności. Stanowczo oświadczam że jest to film tylko dla ludzi inteligentnych i mających trochę dystansu do zycia. Stanowczo żądam więcej takich filmów. Stanowczo popieram kolegę studenta - marsz do kin. Odpowiedz Link Zgłoś
kocislaw6 Re: Sprzedawcy 2 24.10.06, 16:55 stanowczo popieram:)tylko ze nie nazywalabym tego filmu dla wybranej publicznosci...tu po prostu ptorzeba troche luzu, dystansu do siebie i swiata:) no i dobre towarzystwo takze jest wskazane:)ogolnie - good fan Odpowiedz Link Zgłoś
pollitratozamalo Re: Sprzedawcy 2 24.10.06, 17:19 Mongole, zaisteś światły. Film jest rzeczywiście świetnay, ale pod warunkiem tego minimum dystansu do siebie, odrobinki choć luzu. Ja mam właśnie tę odrobinkę i wystarczyło, bym docenił to małe dziełko i jeszcze bardzie się rozluzował;) Odpowiedz Link Zgłoś
glupijakbut Re: Sprzedawcy 2 24.10.06, 17:32 Uśmiałem się tak pierwszy raz od 12 lat;) Film jest po porstu boski, a Jay już przeszedł samego siebie;) Mimo kontrowersyjnych motywów, nie uważam by film przekroczył jakieś granice dobrego smaku, ponieważ jest z założenia prześmiwczy, ironiczny i jednocześnie suto-ironiczny. Super Odpowiedz Link Zgłoś
kocislaw6 Re: Sprzedawcy 2 26.10.06, 17:24 no dokladnie:)smiesznie moze nawet rubasznie, ale widzialam mnostwo filmow ktore szly o piec krokow dalej i nikt sie nie pultal;)ja sie ubawilem jak dawno, znajomi takowoz...z niecierpliwoscia czekam na kolejna dawke jaya i cichego boba:)oby szybko podali;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamchlopakaidziewczyne Re: Sprzedawcy 2 25.10.06, 12:45 A ja, gdy film się odtwarzał, ze śmiechu tarzałem się, od śmiechu postarzałem się, a także pozory nienormalnego tarzając się stwarzałem i w nietolerancyjnych potwarzami rzucałem;) Odpowiedz Link Zgłoś
zubrpowstajezjeczmienia Re: Sprzedawcy 2 25.10.06, 13:20 No, film super jest. Polecam wszystkim małym i dużym, płaskim i wypukłym, rozgarniętym i nierozgarniętym, wyluzowanym i nie wyluzowanym - ażeby się wreszcie wyluzowali;) Odpowiedz Link Zgłoś
morskagala Re: Sprzedawcy 2 25.10.06, 13:40 super zabawa, dla wyluzowanych i niewyluzowanych, aby wyluzowanymi wreszcie się stali;) dla rozluźnionych i spiętych, by się w końcu, choć na chwilę, rozluźnili - choć gwarantuję, że efekt Sprzedawców trwa dłuugo albo i dłużej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apolonia Re: Sprzedawcy 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:46 nie tylko sie rozluznili ale tez pomysleli moment...bo moze do niektorych gosci ktorzy tylko o pracy i kasce mysla dotrze ze czasami trzeba zwolnic, wyluzowac, pofilozofowac...dac sobie cos z zycia...i to nie hedonistycznie ale zupelnie na spokojnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas55 Re: Sprzedawcy 2 25.10.06, 22:12 to jest bardzo dobry argument dla wszystkich tych ktorzy potrzebuja inteligentnego i ambitnego wytlumaczenia zeby sie wybrac na clerks:)ale wszystko sie zgadza co apolonia pisze, wiec mozecie ruszac bez obaw;) Odpowiedz Link Zgłoś
donkiszota Re: Sprzedawcy 2 27.10.06, 11:36 W natłoku pozytywnych opinii nie mam szans się już raczej wyróżnić. By nie klepać w kółko tych samych pochwał pragnę nawiązać dialog z Panami Mossakowskim i Felisem z GW, którzy się na temat niego wypowiadają niezbyt pochlebnie. Zarzuty: obrzydliwie sentymentalny, banalny, bez obecnej w jedynce finezji i raczej niesmaczny. Otóż nie zgadzam się, co do żadnego z nich. Zacznijmy od sentymentalności: Smith idzie z czasem, a w kulturze panuje postmodernizm, którego integralną cechą jest sentymentalność, wynikający z tego, że już wszystko było i jedyną opcją jest świadome, nostalgiczne powracanie do przeszłości i zabawa konwencjami. Czyż Smith dokładnie tego nie robi? Scena z osłem nie jest niesmaczna. Jest to włąśnie urzeczywistnienie owej idei zabawy konwencją - Smith zestawia zoofilię z ckliwą sceną miłosną jak żywo skopiowaną z romantycznych komedii, to szokujące i absurdalen zestawienie. Banalny? Gdyby była sama scena miłosna, gdyby były same wulgaryzmy, to byłoby banalne - mało oryginalne, pospolite. no ale jak mówiłąm, zestawione są w filmie różne style i konwencje, przez co film staje się właśnie oryginalny. O niesmaczności już wspomniałąm wspominając o osiołku - jak ktoś koncentruje się na jednej stronie filmowego przekazu to trudno, nie zrozumie go, bo film ten powinien być traktowany, jak każde dzieło, jako pewna całość, wszystkie jego cechy zlewają się w jeden przekaz. Ostatni zarzut - brak finezji. No może rzeczywiśce niektórym żartom traktowanym w odosobnieniu brakowało subtelności, jednak zawsze był jakiś kontekst, zawsze była druga strona. I Smith bardzo precyzyjnie dobrał ścierające się motywy w tym filmie - niedojrzały z dojrzałym, co, gdy ujmiemy film, co już radziłam, całościowo, dowodzi ostatecznie właśnie finezji Smitha. Uważam, że film jest dobry i, że zasługuje na wszystkie sześć gwiazdek dostępnych w wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
przystaojniaknamaxa1 Re: Sprzedawcy 2 27.10.06, 12:02 A ja krótko. Najlepszy film jaki w tym roku widziałam. CO najmniej tylko w tym roku. Nie spodziwałam się, że sequel z takim marnym plakatem reklamowym może okazać się taak dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
seveneleven Re: Sprzedawcy 2 27.10.06, 15:01 Dla mnie boski. Ale mam jedno zastrzeżenie do Pana reżysera, po sukscesie Clerksów zarzekał się, że nigdy nie nakręci kontynuacji. Co jednak zrobił i bardzo się cieszę bo jest to film bardzo dobry. ALe po co Kevinie robiłeś nam wodę z mózgu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kocislaw6 Re: Sprzedawcy 2 27.10.06, 21:41 no ja sie zgadzam...bardzo dobry film, na pewno jeden z oryginalniejszych na jakie sie wybralam, zrobil na mnie fenomenalne wrazenie;))na pewno jest latwo go zapamietac podczas tlumu metnych i mdlych filmidel:) Odpowiedz Link Zgłoś