Dodaj do ulubionych

nowy lynch

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:15
podobno, niedlugo, ale nie wiem dokladnie kiedy, ma sie pokazac nowy film
lyncha, z mocnymi polskimi akcentami, m.in. aktorskimi...ja jestem go bardzo
ciekawa, ale oczywiscie nie udalo mie sie go jeszcze obejrzec??ktos
widzial??jakie wrazenia??czy sa jakies wiesci o premierze (filmu oczywiscie, a
nie milosciwie nam panujacym)??;)
Obserwuj wątek
    • slimoza2 Re: nowy lynch 27.11.06, 21:14
      jak ktos ma szczescie to juz widzial:D nie zdradze ci szczegolow, ale powiem ze
      ejst to najbardziej wykrecony i dziwaczny film lyncza jaki widzialam...wyglada
      troche jakby byl wspolna improwizacja rezysera i aktorow, ale calosc prezentuje
      sie wspaniale:)
    • czestmir11 Re: nowy lynch 28.11.06, 15:08
      No ja czekam na ten film z niecierpliwościa wystąpią w nim przecież polskie dwie
      młode aktorki - Wero Rostati i Karolina Gruszka. Zobaczymy jak wypadną przy
      nieśmiertelnej Laurze Dern.
      • bodek24 Re: nowy lynch 28.11.06, 17:59
        no coz, pewnie obraze wiekszosc znawcow itd, ale mnie do kina ciagne glownie
        one dwie, karo i wero, bo naprawde jest na czym oko zawiesic...no i odczuwam cos
        jakby na ksztalt dumy, ze nasze dziewczynki, i to w takim europejskim
        filmie...chetnie bym to juz zobaczyl:)
        • peek-a-boo Re: nowy lynch 28.11.06, 22:25
          Lynch i... film europejski hyhy;DDDD
    • estranea Re: nowy lynch 01.12.06, 00:25
      na mnie juz wrazenie zrobilo to ile dyskkusji film wywolal, mimo ze nieustalona
      jest jeszcze nawet data premirey...mam nadzieje, ze nasi aktorzy sobie
      poradzili, duzo uznanych nazwisk ma sie podobno pojawic...
      • Gość: estera Re: nowy lynch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 20:15
        ciekawa jestem czy fabula jest tak naprawde posklejana z roznych kawalkow, a
        faktycznie nie bylo scenariusza??intryguje mnie taki sposob robienia filmu...z
        drugiej strony ciesza sie ze lynch nadal wspolpracuje z ludzim, z ktorymi
        osiagal sukcesy i tworzyl swoj wlasny styl, chociazby z dern i badalamentim
    • stormy1 Re: nowy lynch 04.12.06, 20:58
      no coz, o premierze na razie nic nie slychac, ale przedsmak juz jest...na
      youtube mozna obejrzec trailer, moim zdaniem wymiata, szczegolnie muza:)no i
      duzo w nim laury dern, co moze byc dobrym znakiem jezeli chodzi o caly film:)
      • kocislaw6 Re: nowy lynch 05.12.06, 22:08
        opinie o filmie sa dosyc entuzjastyczne, nie moge jeszcze znalezc niczego o
        aktorach:(nazwiska sa obiecujace, zarowno jezeli chodzi o polska, jak i
        amerykanska czesc...efekt na pewno bedzie ciekawy, jak macie jakies wrazenia,
        zeby sie podzielic...to zachecam:)
        • Gość: DL Re: nowy lynch IP: 212.191.69.* 06.12.06, 00:20
          dużo na temat INALND EMPIRE (bo taki ma tytuł nowy film Davida Lyncha) na
          stronie:

www.david-lynch.stopklatka.pl

www.dugpa.com
          • Gość: szerwer Re: nowy lynch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:22
            Tytuł to chyba INLAND EMPIRE ?
            a oficjalny trailer filmu jest już na youtube - link poniżej
            www.youtube.com/watch?v=y4hFEDYmMcM
            opinie w USA sa bardzo pozytywne - mam tez nadzieje ze szybko trafi do kin w Polsce

• Gość: DL Re: nowy lynch IP: 212.191.69.* 06.12.06, 11:25
              INLAND EMPIRE.

Opinie w USA są bardzo negatywne. Jedyna dobra recenzja w "Rolling Stone".

Film genialny.
              • oksymoronik Re: nowy lynch 06.12.06, 21:52
                a kto by sie przejmowal takimi opiniami??? widzowie na camerimage podobno byli
                zachwyceni, a wiadomo ze aby docenic filmy lyncha potrzebna jest pewna doza
                dojrzalosci, no i umiejetnosc dostrzegania czegos wiecej niz tylko to, co
                lopatologicznie wylozone...a wiekszosc amerykanskich filmow nie daje mozliwosci
                potrenowania takiej umiejetnosci:))
    • slimoza2 Re: nowy lynch 08.12.06, 17:58
      mnie sie podoba sam pomysl robienia filmu o robieniu filmu - to tak jakby
      otwierac pudelko i widziec, ze w srodku znajduje sie nastepne, otwierac to, a tu
      kolejne,tylko mniejsze...po trailerze wnioskuje, ze tych pudelek moze byc w
      filmie sporo ukrytych:)
    • triskell Re: nowy lynch 31.01.07, 04:16
      Według imdb, polska premiera 27 kwietnia, a DVD jakos w czerwcu.

A film bardzo mi się podobał, faktycznie jest zakręcony (nawet jak na Lyncha).
      Zaskoczyła mnie ilość scen po polsku - myślałam, że będzie ich zaledwie kilka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka