Dodaj do ulubionych

podobno rzadko chodzimy do kina

09.09.03, 10:34
podobno przeciętny Polak kupuje rocznie PÓŁ - powtarzam: PÓŁ - biletu
kinowego!!! w porównaniu do przeciętnego Europejczyka, który w kinie pojawia
się trzy razy w ciągu roku, to faktycznie mało:( takie dane podano wczoraj w
jednym z serwisów informacyjnych. podobno bilety są drogie, brakuje ciekawych
scenariuszy (szczególnie polskich autorów) a większość dystrybutorów by
zapewnić sobie jakąś oglądalność woli sprowadzić komercyjną chałę niż coś
ambitniejszego.
i co wy na to, kinomaniacy?
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: podobno rzadko chodzimy do kina 09.09.03, 12:50
      ja na to: niech żyje divx! ;-)
    • Gość: sunny Re: podobno rzadko chodzimy do kina IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 17:20
      A my nadrabiamy tę nędzną frekwencję...Ja chodzę jakieś cztery, pięć razy w
      miesiącu:) Divx Divixem, ale nie ma jak kino.
      • Gość: kamilka Re: podobno rzadko chodzimy do kina IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 09.09.03, 18:48
        ja tez nadrabiam - srednio dwa razy w tygodniu otula mnie mrok kinowej sali. I
        tak od.... 8-9 lat:) (pomijam tu oczywiscie okresy wakacyjne, kiedy to na
        ekranie królują "hity" i "megahity", a "kinomaniacy" z popcornem i telefonem
        komórkowym przy uchu rządzą:-))
        • Gość: G.W. Re: podobno rzadko chodzimy do kina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 19:35
          A ja nie chodzę bo karzdy film ściągam z Internetu tydzień po premierze a trzy
          zanim wyjdzie w Polsce :-)
          • ignatz Re: podobno rzadko chodzimy do kina 09.09.03, 23:08
            Ściągnij sobie jeszcze słownik ortograficzny. Wprawdzie to nie film, ale Ci się
            przyda.
      • vaporetto Re: podobno rzadko chodzimy do kina 09.09.03, 19:46
        No właśnie. Ja, jak przystało na studentkę filmoznawstwa, do kina chodzę
        rzadziej, niż Ty ,ale będzie tego ze 35-40 razy w roku. Chyba wyrabiamy normę
        za całe społeczeństwo :)
        • candycandy Re: podobno rzadko chodzimy do kina 10.09.03, 17:37
          No, no, na taką nieliczną grupę to frekwencja i tak jest niezła:) Ja się
          przyznaję bez bicia: wyrabiam normę lekko za kilkanaście osób - jestem w kinie
          2-3 razy w miesiącu:) I nikt mnie nie przekona, że DVD jest lepsze - nie ten
          klimat! Kino to magia: siadam w fotelu i jestem tylko ja i ogromny ekran
          świecący w ciemnościach. Nikt nie dzwoni (milczeniem pomijam tych, co potrafią
          konferować przez komórkę podczas seansu), nie ma tekstów typu: "idę do kuchni,
          kto co chce do jedzenia?" albo "zatrzymaj na chwilę, idę do łazienki", jest
          cisza, ciemność i film. Lubię te 1,5-2h zupełnie innej bajki:)
    • Gość: Ingrid Re: podobno rzadko chodzimy do kina IP: *.ras14.nynyc-t.alerondial.net 10.09.03, 04:58
      candycandy napisała:

> podobno przeciętny Polak kupuje rocznie PÓŁ - powtarzam: PÓŁ - biletu
      > kinowego!!!

wydaje tez 2 zlote miesiecznie na srodki czystosci...
    • Gość: Zooza Re: podobno rzadko chodzimy do kina IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 10.09.03, 07:12
      Ja chadzam do kina dwa trzy razy w miesiacu, czasem czesciej o ile oczywiscie
      jest na co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka