Dodaj do ulubionych

Matrix w I-MAXIE

IP: *.era.pl 17.11.03, 15:44
Czy ktoś był na Matrixie w I-maxie. Bardzo chciałbym wiedzieć czy warto się
wybrać.
Obserwuj wątek
    • oryginal Re: Matrix w I-MAXIE 17.11.03, 16:30
      Ja wczoraj byłam. Niewarto. W ogóle na ten film nie warto iść, a jeśli już, to
      po co w Imaxie przepłacać.
      • Gość: Maro Re: Matrix w I-MAXIE IP: *.era.pl 17.11.03, 17:29
        Wiem że film jest bez fabuły bo już na nim raz byłem. Ale I_Max interesuje mnie
        tylko z powodu efektów specjalnych. Czy są warte obejrzenia czy może I-Max nie
        zmienia zbytnio atrakcyjności.
        • oryginal Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 14:21
          Nie ma żadnych efektów specjalnych! Film jak film, tylko że na dużym ekranie.
          Ja też szłam na film z myślą, iż będą efekty specjalne, a nie było...nic...
          • beember Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 15:05
            warto warto warto, mysle,ze ten film tylko w I maxie warto obejrzec,
            monumentalny
          • roody102 Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 17:08
            Bo jest różnica między filmem w technologii Imax a zwykłym filmem puszczonym
            na dużym ekranie. O tym, że tu mamy tylko to drugie, było można przeczytać lub
            dowiedzieć się w kinie.
            • Gość: Mati Nie całkiem to samo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.11.03, 17:19
              Film przeniesiono na większą taśmę, a przy okazji tego procesu poprawiono
              obraz. W rezultacie mimo ogromnego ekranu wszystko jest bardzo ostre i wyraźne.
              A - i ponieważ film jest jest panoramiczny nie wypełnia całego ekranu (który w
              imaxie jest bliższy proporcjom telewizyjnym).
              • Gość: Adrian Re: Nie całkiem to samo IP: 62.233.163.* 28.11.03, 11:37
                Jezeli film widzialas juz w zwyklym kinie to nie warto wydawac ponownie kasy,
                natomiast jezeli filmu nie ogladalas jeszcze to jasne bilet nie jest jakos
                specjalnie duzo drozszy po za sobota i niedziela ;]

Oczywiscie ze obraz jest niesamowicie ostry, wiekszy i dzwiek lepszy, ale
                znajac filmy 2D robione specjalnie pod IMAX'a troche sie zawiodlem
                spodziewalem sie czegos lepszego.

Jak bym mial isc jeszcze raz to wybral bym sie na jakis film 3D lub 2D
                poniewaz przezycia sa o wiele wieksze niz na Rewolucji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka