Gość: Maro IP: *.era.pl 17.11.03, 15:44 Czy ktoś był na Matrixie w I-maxie. Bardzo chciałbym wiedzieć czy warto się wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal Re: Matrix w I-MAXIE 17.11.03, 16:30 Ja wczoraj byłam. Niewarto. W ogóle na ten film nie warto iść, a jeśli już, to po co w Imaxie przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Matrix w I-MAXIE IP: *.era.pl 17.11.03, 17:29 Wiem że film jest bez fabuły bo już na nim raz byłem. Ale I_Max interesuje mnie tylko z powodu efektów specjalnych. Czy są warte obejrzenia czy może I-Max nie zmienia zbytnio atrakcyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 14:21 Nie ma żadnych efektów specjalnych! Film jak film, tylko że na dużym ekranie. Ja też szłam na film z myślą, iż będą efekty specjalne, a nie było...nic... Odpowiedz Link Zgłoś
beember Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 15:05 warto warto warto, mysle,ze ten film tylko w I maxie warto obejrzec, monumentalny Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Matrix w I-MAXIE 18.11.03, 17:08 Bo jest różnica między filmem w technologii Imax a zwykłym filmem puszczonym na dużym ekranie. O tym, że tu mamy tylko to drugie, było można przeczytać lub dowiedzieć się w kinie. __________________________ Roody102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Nie całkiem to samo IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.11.03, 17:19 Film przeniesiono na większą taśmę, a przy okazji tego procesu poprawiono obraz. W rezultacie mimo ogromnego ekranu wszystko jest bardzo ostre i wyraźne. A - i ponieważ film jest jest panoramiczny nie wypełnia całego ekranu (który w imaxie jest bliższy proporcjom telewizyjnym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Nie całkiem to samo IP: 62.233.163.* 28.11.03, 11:37 Jezeli film widzialas juz w zwyklym kinie to nie warto wydawac ponownie kasy, natomiast jezeli filmu nie ogladalas jeszcze to jasne bilet nie jest jakos specjalnie duzo drozszy po za sobota i niedziela ;] Oczywiscie ze obraz jest niesamowicie ostry, wiekszy i dzwiek lepszy, ale znajac filmy 2D robione specjalnie pod IMAX'a troche sie zawiodlem spodziewalem sie czegos lepszego. Jak bym mial isc jeszcze raz to wybral bym sie na jakis film 3D lub 2D poniewaz przezycia sa o wiele wieksze niz na Rewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś