drwallen 29.11.09, 16:02 Co według was lepiej nosić przy sobie? Multitoola i osobny prosty ale dobrej jakości nóż czy lepszy będzie rozbudowany Victorinox? Ja zawsze mam przy sobie pierwszy zestaw multitool + folder. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mason_i_cyklista Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 16:55 skrzynkę z narzędziami i wiertarkę. wtedy naprawdę będziesz męski Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: Scyzoryk WENGER Mike Horn Ranger 29.11.09, 19:27 Super sprzęcik - fajny bajer z tymi dwoma ostrzami. Szkoda, że nie ma jeszcze blokady ostrza, żeby sobie palców nie uciąć ale i tak pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
happy.end Re: Scyzoryk WENGER Mike Horn Ranger 29.11.09, 19:47 Ostrze ząbkowane ma blokadę-linersa. Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: Scyzoryk WENGER Mike Horn Ranger 29.11.09, 20:02 bardziej by się ta blokada przydała przy głównym ostrzu - tym do codziennej pracy. Mi raz się złożył nóż w dłoni podczas pracy i od tamtej pory noszę tylko foldery. Odpowiedz Link Zgłoś
happy.end tool+... 29.11.09, 20:18 Mam vicka Rescue Tool, OH i jeszcze kilka. Ich blokady-linersy mają luzy i są dla leworęcznych co mnie denerwuje. Folderom nie ufam. Kiedyś złożyła mi sie Pika II. Pewna blokada jest w pająku Chinook, też mam :) Jak kupisz multitoola Leathermana z ostrzem, to powinno starczyć do krojenia też. Albo jakiegoś fiksa porządnego+toola. Ostatecznie Opinel, bo te mają dobre blokady, no ale sporo wad. Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: tool+... 29.11.09, 20:38 ja mam szczurka rat-1 i mnie nie zawiódł jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 20:24 zwykly scyzor, dwa ostrza, otwieracz, do dziurawienia, krzyzak i placki srubokret dostosowany jeszcze dodatkowo do dokrecania szprych :] wiece mi nie potrzeba bo praktycznie wszystko tym moge zrobic. oczywiscie jedno ostrze jest ostre jak skalpel , co sie czasem przydaje do precyzyjnego i jednokrotnego ciecia. Odpowiedz Link Zgłoś
happy.end Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 20:31 Byle nie chińska tandeta albo inne bazarowce. Stal minimum 440. Osobiście przekonałem się do S30V. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 20:44 szczerze mowiac to nawet nie wiem co mam i z czego zrobiony, ale sprawdza sie od ilus lat to nie bede go zmienial. szykuje sie mi zaopatrzenie w porzadny noz na wyprawy po gorach jakie chce zrealizowac w lecie. tez jak juz wybiore to cos porzadnego na xx lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 21:00 to polecam w góry RAT-1 Odpowiedz Link Zgłoś
happy.end Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 29.11.09, 21:31 masher napisał: > gdzie ja tym upierdziele jaka wieksza galaz Do gałęzi weź małego Fiskarsa, znaczy toporek. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 narzedzie gwaltu 09.10.13, 20:09 drwallen napisał: > Co według was lepiej nosić przy sobie? Jak w tytule. Tyle, ze najlepiej, jest nosic przy sobie wiedze. Nazywana w laglidzu ojczystym survivalowa. Ostrymi przedmiotami cienko sie przedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Multitool czy rozbudowany Victorinox? 09.10.13, 21:26 A młotek? Lepiej mieć przy sobie paręset złotych i paręset euro gotówki tudzież kartę kredytową z limite 10tys.€. Odpowiedz Link Zgłoś