ziereal 10.04.10, 10:55 właśnie się dowiedziałam. chyba się poryczę :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziereal Re: katastrofa 10.04.10, 10:57 ziereal napisała: > właśnie się dowiedziałam. > > chyba się poryczę :/ > no i poszło.. tak, wiem, to męskie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: katastrofa 10.04.10, 11:10 W takiej chwili opcja polityczna nie jest ważna. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: katastrofa 10.04.10, 11:16 sibeliuss napisał: > W takiej chwili opcja polityczna nie jest ważna. > ['] to tak nierealne. cholera jasna. nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: katastrofa 10.04.10, 11:22 To największa tragedia od czasu odzyskania przez Polską suwerenności w 1989 roku [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: katastrofa 10.04.10, 11:25 jakże ironicznym i groteskowym jest fakt zostania bez elity - dowódców sił zbrojnych, biorąc pod uwagę, że delegacja zmierzała do Katynia.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: katastrofa 10.04.10, 11:48 tugen_axalla napisał: > To największa tragedia od czasu odzyskania przez Polską suwerenności w 1989 rok > u [*] to, że lecieli jednym samolotem. wszyscy. niepoważne :( Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: katastrofa 10.04.10, 11:56 ziereal napisała: > to, że lecieli jednym samolotem. wszyscy. > > niepoważne :( --------------------------------- Niepoważna to była decyzja lądowania, kuźwa. "na pól godziny przed lądowaniem samolotu prezydenckiego na lotnisku Siewiernyj miał wylądować wojskowy Ił-76 z Moskwy, który wiózł oddział fynkcjonariuszy Federalnej Służby Ochrony (odpowiednik BOR-u). Pilotował lotnik ze Smoleńska dobrze znający miejscowe warunki. Dwa razy podchodził do lądowania. W końcu zawrócił na moskiewskie Wnukowo. Kontroler lotów radził pilotowi samolotu prezydenta, by ten ze względu na mgłę lądował w Mińsku. Lotnisko w Smoleńsku nie ma automatycznego systemu naprowadzania." Ale po wylądowaniu w Mińsku delegacja mocno spóźniłaby się na uroczystości. Ktoś pojął tę decyzję! TRAGEDIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: katastrofa 10.04.10, 12:00 Ktoś kurde podjął tę decyzję! "15 min przed lądowaniem prezydenta służby kontrolne lotniska zabroniły lądować wojskowemu Ił-76 ze względu na złe warunki. On odleciał gdzie indziej. Pilotowi prezydenta tez nie zalecali lądować. Ale zabronić mu nie mogli." TRAGEDIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: katastrofa 10.04.10, 12:02 tow.ortalion napisał: > Ktoś kurde podjął tę decyzję! > > "15 min przed lądowaniem prezydenta służby kontrolne lotniska zabroniły lądo > wać wojskowemu Ił-76 ze względu na złe warunki. On odleciał gdzie indziej. Pilo > towi prezydenta tez nie zalecali lądować. > Ale zabronić mu nie mogli." > > > > TRAGEDIA ! > tak, już czytalam. pilot poszedł prawdopodobnie do tego ambicjonalnie, zamiast kierować się BEZPIECZEŃSTWEM ludzi na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: katastrofa 10.04.10, 12:26 Albo pilot albo niestety nasz ś.p. Prezydent, już raz w Gruzji upierał się by lądować mimo niebezpieczeństwa... Kurna, czy nas nic nie nauczy - wpierw zginęło mnóstwo pilotów i dowódców w katastrofie CASY-y, teraz elita polityczna i wojskowa (większość najważniejszych dowódców sił zbrojnych) w wypadku TU-154! Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: katastrofa 10.04.10, 15:34 Przydent się upierał a pilot nie posłuchał, dzięki temu żyje do dziś. Nawet dostał order Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: katastrofa 10.04.10, 12:31 Absolutna tragedia. Wielki szok i niedowierzanie. Znamienne jest to że lecieli na obchody 70tej rocznicy zbrodni katyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: katastrofa 10.04.10, 12:41 Katyń to "ziemia przeklęta" dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: katastrofa 10.04.10, 16:30 jak kazde miejsce na swiecie ma swoja historie. laczyc wojenny katyn z dzisiejszym wydarzeniem jest makabrycznym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: katastrofa 10.04.10, 17:11 > jak kazde miejsce na swiecie ma swoja historie. laczyc wojenny katyn z > dzisiejszym wydarzeniem jest makabrycznym nieporozumieniem. Cóż kiedy analogia nasuwa się sama... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: katastrofa 10.04.10, 18:33 Gdziekolwiek by nie spadli też zapewne nasuwałaby Ci się analogia. Dowództwo armii w jednym samolocie to rażące naruszenie procedur NATO-wskich, ale luzik, możemy mieć w dupie procedury NATO-wskie. Nie należy tropić spisków tam gdzie wstępne analizy wskazują na błąd w podjęciu decyzji o lądowaniu w takich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: katastrofa 10.04.10, 14:47 Czyżby oficer okazał się być mniej lękliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
evela1982 Re: katastrofa 10.04.10, 16:48 Tona ołowiu na klatce i wata w gardle:/, nie wierze tez:(Straszliwe FATUM:(. Złosliwość losu i przeklete miejsce. Niech spoczywają w spokoju:( [*] "Marność nad marnościami, wszystko marność...".....Kruche to nasze życie eh:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko.5 Re: katastrofa 10.04.10, 17:27 To najgorszy dzień w moim życiu. Złe słowa zabiły naszego Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: katastrofa 11.04.10, 19:56 mieszko.5 napisał: > Złe słowa zabiły naszego Pana Prezydenta. > Złe słowa usiadły pilotowi na kolanach i pociągnęły za ruder. Czy wolant. Czy jak to się tam nazywa. Chyba, że były to złe słowa: "Ląduj, bo się spóźnimy." Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Prezydent nabroil 10.04.10, 18:53 i zebral owoce. smutne dla nas wszystkich. ostatnim razem - gdy mial ladowac w Tbilisi pilot odmowil. i mial racje. wyladowali w Baku (Azerbejdzan) Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Już wyjaśniono przyczynę tragedii! 11.04.10, 10:39 Czyli morderstwo doskonałe! Padre Taddeo Direttore jako pierwszy wyjaśnił przyczynę katastrofy i to bez jakichś czarnych skrzynek! www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100410&typ=ks&id=ks19.txt "Okoliczności wskazują jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania. Taką blokadę można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy wypuszczeniu podwozia lub klap bezpośrednio na prostej przed lądowaniem. Przy blokadzie klap lub lotek na prostej katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot nawet zwiększając nagle ciąg, nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej ciężkiej maszyny, mając wysokość rzędu 50-100 m i prędkość rzędu 260 km/h." Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Już wyjaśniono przyczynę tragedii! 11.04.10, 11:21 ale kto i dlaczego? w czyim interesie mialoby to byc? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Już wyjaśniono przyczynę tragedii! 11.04.10, 13:26 > ale kto i dlaczego? w czyim interesie mialoby to byc? Zapytaj się tych, którzy rozgłaszają teorie spiskowe np. na FK. Oni na pewno będą wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Już wyjaśniono przyczynę tragedii! 11.04.10, 19:53 rach.ell napisała: > ale kto i dlaczego? > Jak to - kto? ONI, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: Już wyjaśniono przyczynę tragedii! 11.04.10, 12:10 tow.ortalion napisał: > Czyli morderstwo doskonałe! > > Padre Taddeo Direttore jako pierwszy wyjaśnił przyczynę katastrofy i to bez > jakichś czarnych skrzynek! > > www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100410&typ=ks&id=ks19.txt > "Okoliczności wskazują jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu > sterowania. Taką blokadę można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy > wypuszczeniu podwozia lub klap bezpośrednio na prostej przed lądowaniem. Przy > blokadzie klap lub lotek na prostej katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot > nawet zwiększając nagle ciąg, nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej > ciężkiej maszyny, mając wysokość rzędu 50-100 m i prędkość rzędu 260 km/h." o mamo. :/ brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia [*] 11.04.10, 20:12 Byłam pod pałacem prezydenckim to co tam się dzieje...do teraz mam gęsią skórkę, Prezydent nie był moim faworytem, ale to człowiek-tragedia narodowa..brak mi słów.. Współczuję rodzinom wiem co czują.. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:08 Jak to się nagle (między innymi) człowiek dowiaduje, że śp. Maria Kaczyńska ni z gruszki ni z pietruszki, stała się mądra, piękna i elokwentna, a cały (obłudny) naród ją kocha(ł). Rzygać się chce od patrzenia na ten faryzeizm Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:25 Ja też ślepo nie pochwalałam tego co robił, Kaczyńska była mi obojętna... ale to co się stało może spotkać każdego. Nie wychwalam, ale współczuje rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:36 Prezydent to nie była moja bajka polityczna, a Prezydentowa kanon urody. Ale tak jak daleko było mi do skrajnego szydzenia, tak samo daleko mi do rozpaczy. Tragedie zdarzają się każdego dnia, nie wiem dlaczego bardziej miałby mi być żal kogoś kto zginął w twej konkretnie katastrofie, od statystycznego Kowalskiego, który wyrżnął autem w drzewo. Rozumiem, oficjalne uroczystości. To konieczne z punktu widzenia Państwa. Nie rozumiem, tego nagłego uwielbienia mediów dla kogoś, kogo notorycznie równały z glebą. (o forach internetowych nie wspomnę, bo to dopiero żałość) Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:44 tytus_flawiusz napisał: > Prezydent to nie była moja bajka polityczna, a Prezydentowa kanon urody. Fakt nienachalna uroda ... > Ale tak jak daleko było mi do skrajnego szydzenia, tak samo daleko mi do rozpac > zy. > Codziennie ktoś ginie i jakoś nikt nie robi z tego takiego szumu, tu o ilość ofiar i ich pozycję społeczną się rozchodzi. > > Rozumiem, oficjalne uroczystości. To konieczne z punktu widzenia Państwa. Nie > rozumiem, tego nagłego uwielbienia mediów dla kogoś, kogo notorycznie równały z > glebą. (o forach internetowych nie wspomnę, bo to dopiero żałość) Byli jacy byli ja im ołtarza nie wystawię, bo to gryzie się z moimi przekonaniami. Żałosne jest wychwalanie kogoś kogo kilka dni wcześnie równało się z glebą, ot tak polska mentalność...buraczana. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:40 Tytus, no co TY! Przecież o zmarłych nie mówi się źle. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:47 tow.ortalion napisał: > Tytus, no co TY! > > Przecież o zmarłych nie mówi się źle. > ale można sobie darować słodkie pierdzenie, tym bardziej że zanim gość raczył był opuścić ten padów, jebało się go z góry na dół, niczym furman konia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:50 Tow Tytus ma rację, fałszywe uśmiechy i słowa. Lepiej żeby te kąśliwie ujadające psy powstrzymały się od pozorowanych hymnów pochwalnych, wystarczy minuta ciszy, rzygać się chce patrząc na te aktorskie, fałszywe łzy pod publikę... Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:56 > ale można sobie darować słodkie pierdzenie, tym bardziej że zanim gość raczył > był opuścić ten padów, jebało się go z góry na dół, niczym furman konia. Nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 21:52 Cześć titi :) Wiesz, to co się teraz dzieje jest wynikiem dużych emocji. Ja np szanowałam śp. Marię Kaczyńską. Teraz ja przywołują nagrania z jej udziałem okazało się że na prawdę była sympatyczną kobietą. Nigdy nie skupiłam na niej większej uwagi być może z tytułu tego że była żoną osoby, której poglądy i sposób rządzenia mi nie odpowiadały. Śp Prezydent nie był moim ulubieńcem, ale pomimo to, uroniłam łzę podczas przewozu trumny do pałacu. Wzbudziło to też moje uczucia patriotyczne. W końcu był prezydentem mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 22:03 > Nigdy nie skupiłam na niej większej uwagi być > może z tytułu tego że była żoną osoby, której poglądy i sposób > rządzenia mi nie odpowiadały. Cześć Chabrowooka rodzi się pytanie, które "poglądy" i który "sposób", ten nakreślany przez media przed czy po śmierci ? Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 22:16 A jest trzecia opcja? Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 22:21 jest - dystans Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: festiwal hipokryzji osiąga szczyty 11.04.10, 22:25 Da się załatwić. Już dawno się zdystansowałam do klasy politycznej. Śmieszą mnie jednak deklaracje o tym jak to od teraz poziom dyskusji i prowadzenia polityki wzrośnie. Może na tydzień dwa, może i nawet na kampanię prezydencką, bo nie będzie wypadało zadawać ciosów poniżej pasa. A potem jatka zacznie się na nowo Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: katastrofa 11.04.10, 22:04 Niestety, niektóre media strasznie pompują ten balon, aż do granic śmieszności, czasem mam wrażenie że zbliżamy się do absurdu... Byłem teraz zapalić znicz na pl. Piłsudskiego, obok rzeczywiście wzruszonych ludzi przechodzą inni jak na pikniku, kwitnie handel zniczami, flagami i nawet k...rwa bułeczkami! Pamiątkowe fotografie na tle palących się zniczy brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: katastrofa 11.04.10, 22:07 Fakt obok wzruszeń toczy się jarmarczne życie... Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: katastrofa 11.04.10, 22:22 Mnie z kolei zmierziło robienie zdjęć przez prywatne osoby podczas przejazdu trumny. W ogóle nie rozumiem robienia zdjęć przez ludzi podczas pogrzebu. Po co? Czy potem wieczorem ktoś taki usiądzie sobie przy ciepłej herbatce i zacznie oglądać jadącą trumnę? A może wstawi sobie zdjęcie na n-k? Czy ktoś jest mi w stanie to wytłumaczyć? Czy to takie fajne wspomnienia, żeby je uwieczniać? Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: katastrofa 11.04.10, 22:27 może spodobał się ten model (trumny) i zrobili sobie, żeby pokazać panu z zakładu pogrzebowego, gdy przyjdzie wybierać trumnę dla ojca, matki, zony, męża itd. "Chcem takom jakom miał prezydent, ten no co siem zabił we wtym samolocie" Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: katastrofa 11.04.10, 23:09 mysle ze to bardziej chodzi o udokumentowanie tego wlasnorecznie. pozniej mozna za 30 lat otworzyc i wnuczkowi powiedziec- patrz, tak go narod odprowadzal z lotniska. nie potepialbym tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziagva Re: katastrofa 12.04.10, 00:27 tugen_axalla napisał: > > Niestety, niektóre media strasznie pompują ten balon, aż do granic śmieszności, > czasem mam wrażenie że zbliżamy się do absurdu... > > Byłem teraz zapalić znicz na pl. Piłsudskiego, obok rzeczywiście wzruszonych > ludzi przechodzą inni jak na pikniku, kwitnie handel zniczami, flagami i nawet > k...rwa bułeczkami! Pamiątkowe fotografie na tle palących się zniczy brrr... > Nie przeszkadzało wam, jak JP2 zszedł ze świata i odwalali odwali kichę? Ja tam wolę, jak robią szopkę przy patriocie polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: katastrofa 12.04.10, 10:05 Nie lubię szopek, a to co teraz odchodzi w telewizji to jedna wielka szopa. Ale co się dziwić, za granicą nawet z dziwki zrobili po śmierci świętą. Teraz trzeba zachować trochę realizmu i obiektywizmu, może mieszkańcy Warszawy i innych miejsc pojmą wreszcie, co czują ludzie na Śląsku po katastrofie w kopalni. Tak fajnie było zarzucać górnikom, po co szli do pracy,że to ich wina. A ci po co wsiadali do samolotu? Ciekawe, że teraz nie pieprzą jakim bezpiecznym środkiem lokomocji jest samolot. Trzeba to wszystko potraktować z dystansem, ludzie umierają codziennie i wiele rodzin przeżywa swoją katastrofę, swój koniec świata, a inni żyją obok jakby nigdy nic. Normalna kolej rzeczy. Nie rozumię też ludzi, którzy nie mieli z ofiarami tragedii styczności w całym swoim życiu, jeba.i po politykach, a teraz leją łzy, to chyba "obłuda" się nazywa? Z takiej tragedii robią w mediach cyrk, przykre, trochę godności by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: katastrofa 12.04.10, 10:57 nie wymagaj godnosci od sepow zerujacych na padlinie, zwyklych scierwojadow Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: katastrofa 12.04.10, 11:13 Samoloty są najbezpieczniejszymi środkami lokomocji, porównaj liczbę ofiar wypadków lotniczych w Polsce z liczbą osób zabitych w wypadkach drogowych. Katastrofy lotnicze sa tylko o wiele bardziej spektakularne, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Jest już znana prawdziwa przyczyna 12.04.10, 10:44 Tylko dla tych, którzy kochają takie historie: Delegacja Żydów z Naczelnym Rabinem RP Schudrichem nie poleciała z Kaczyńskim ze względu na szabas. Podobnie jak 9/11/2001 Żydzi nie przyszli do pracy i zginęli sami goje. Observing Sabbath Saved Life of Poland’s Chief Rabbi by Tzvi Ben Gedalyahu A Jewish delegation from Poland, including the American-born Chief Rabbi Michael Schudrich, was spared from certain death by refusing to violate the Sabbath to fly with President Lech Kaczynski. The president, his wife, his military chief of staff and senior political leaders were killed on Saturday when the plane crashed en route to a Russian city. The Jewish delegation was supposed to fly with the president, according to Warsaw Rabbi Meir Stembler. “The delegation canceled its participation after it was understood that that plane was to fly on the Sabbath,” he said. “They planned to say Kaddish [the mourner’s prayer] at the planned commemoration ceremony in a Russian city, marking 70 years since the Soviet murder of 20,000 Poles. Rabbi Stembler said that President Kaczynski was personally responsible for helping with the construction of a Jewish museum in the location of the former Jewish ghetto in Warsaw and which is to be dedicated in the near future. President Kaczynski helped promote and encourage the building project when he was mayor of Warsaw and continued his efforts as president. “The relation between the Jewish community and the president was very strong,” the rabbi said. “He took care of all of its needs, not just in words but also in deeds. There were not any major events where he did not honor the community with his presence.” Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Naród zjednoczony w żałobie ! 12.04.10, 22:30 He, he "To nasi nie posłowie ponieśli ofiarę i wara wam od nich" wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7763307,Szokujaca_homilia_w_Katedrze_Przemyskiej__POSLUCHAJ_.html Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: Naród zjednoczony w żałobie ! 12.04.10, 22:33 ToW!!!! Nie można się śmiać z błyskotliwej wypowiedzi kleru, bo za karę na 3 pacierze do pieca Cię włożą;p Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz a ja już pisałem, jakbym miał wybierać 12.04.10, 22:38 ... to też z dwojga złego wybrałbym środę (i Środę zamiast Marii) Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: a ja już pisałem, jakbym miał wybierać 12.04.10, 22:54 Zdecydowanie podróż w szabat to był zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 12.04.10, 23:42 " W pochlebstwie tkwi zbrodnicza cecha niewoli, w zlosliwosci falszywy pozor wolnosci" Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 12.04.10, 23:46 > w zlosliwosci falszywy pozor wolnosci" jaka "wolność" (w eurosojuzie) takie i jej pozory, czyż nie Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 12.04.10, 23:52 tytus_flawiusz napisał: > jaka "wolność" (w eurosojuzie) takie i jej pozory, czyż nie > ------------------------- Tytułem kuracji zalecam wolność w północno koreańskim sojuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 12.04.10, 23:56 > Tytułem kuracji zalecam wolność w północno koreańskim sojuzie. daruj sobie tę demagogie, pomyśl lepiej o swej emeryturze. Bo tacy "zwolennicy" Korei jak ja, dziś rejestrują firmy na Malcie - na razie na Malcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 13.04.10, 00:10 tytus_flawiusz napisał: > daruj sobie tę demagogie, pomyśl lepiej o swej emeryturze. > Bo tacy "zwolennicy" Korei jak ja, dziś rejestrują firmy na Malcie - na razie na Malcie. > ------------------------------ Hm. Osobiście bardzo lubię słuchać zbierających na emeryturę wyrobników, którzy marzą o firmie na Malcie nie mając nawet pojęcia jak się ją rejestruje w kraju (dla informacji jedno okienko nie funkcjonuje jeszcze). Malta = Eurosojuz, he, he (na razie) Tak to już jest, jak kto za dużo się naczyta o gazpromach, Łukoliwach i innych Ubeckich biznesach. Ale oni przynajmniej wiedzą gdzie ta Malta jest i na FM nie pisują, he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 13.04.10, 00:24 tow.ortalion napisał: > tytus_flawiusz napisał: > > > daruj sobie tę demagogie, pomyśl lepiej o swej emeryturze. > > Bo tacy "zwolennicy" Korei jak ja, dziś rejestrują firmy na Malcie - na r > azie > na Malcie. > > > > ------------------------------ > > Hm. Osobiście bardzo lubię słuchać zbierających na emeryturę wyrobników, którzy > marzą o firmie na Malcie nie mając nawet pojęcia jak się ją rejestruje w kraju > (dla informacji jedno okienko nie funkcjonuje jeszcze). > > Malta = Eurosojuz, he, he (na razie) > > Tak to już jest, jak kto za dużo się naczyta o gazpromach, Łukoliwach i innych > Ubeckich biznesach. > Ale oni przynajmniej wiedzą gdzie ta Malta jest i na FM nie pisują, he,he. > > Dla twojej informacji, firmę własną prowadzę od prawie dekady. Znam wiele "okienek" i "jedno" okienko "przyjaznego państwa" też. Z moim pięciu kumpli prowadzących firmy, zostałem ostatni zarejestrowany w tej "krainie wolności i swobód" Przenoszenia na Maltę jeszcze nie przerabiałem, ale mam kogo prosić o radę, na prawnika też mnie stać. Od 2011, dziękuję temu państwu serdecznie za "opiekę" i "wsparcie". Za ten cały biurwiland i świadomość, że byle łajza z urzędu, może cię w oka mgnieniu pozbawić dorobku całego życia, nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności. ps. a propos Malty, to wiem gdzie się znajduje, tylko skoro to niby taka sama eurochujnia, to dlaczegóż wybiera się Maltę, a nie znacznie bardziej prestiżowe Francje, UK czy Niemcy. Zastanawiałeś się kiedyś nad tym, mój wszystko wiedzący A teraz łudź się dalej Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 13.04.10, 08:24 Hm... no to krzyż na drogę. Po co nam w kraju firmy zajmujące się trollowaniem w sieci? Ja na Twoim miejscu już dawno wyniósłbym tę tak dobrze prosperującą "firmę" (Lol!) do Chin. P.S. Powód znany: niższe podatki. Ciekawe dlaczego nie przeprowadzają się tam korporacje brytyjskie, francuskie czy niemieckie. Całe londyńskie city powinno już tam dawno być. Niestety nasza firma nie współpracuje z firmami typu krzak jak TROLL Import Eksport Sp. z o.o. Malta Garage (dawniej UB WISI) Tak jak nie współpracujemy również z Antylami Holenderskimi i z Nigerią. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: a ja już ... Brevibus mommenti summa veri 13.04.10, 08:51 > Po co nam w kraju firmy zajmujące się trollowaniem w sieci? mówisz o tej co cię zatrudnia ? > Ciekawe dlaczego nie przeprowadzają się tam korporacje brytyjskie, francuskie czy niemieckie. < Bo rząd maltański nie ratuje "dużych, porządnych i dochodowych" firm typu Opel, Merckle, Renault, PSA, France Telekom kasą pobieraną z tych jakże wyszydzanych przez "pana managera" firm typu, garaż, sklepik czy familia. > Niestety nasza firma nie współpracuje z firmami typu krzak jak TROLL Import > Eksport Sp. z o.o. Malta Garage (dawniej UB WISI) > Tak jak nie współpracujemy również z Antylami Holenderskimi i z Nigerią. no to pochwal się ta swoją firmą i tym w jakim stopniu ona jest twoja (udziały). A swoją drogą skoro zamiast współpracować z Maltą, wolicie dopłacać do hochsztaplerów z Grecji, Portugalii, ratować koncerny francuskie czy niemieckie - krzyż na drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Brevibus momenti summa verti - jak już ! 13.04.10, 10:24 a rzeczywiscie, te Ci nie dopisalam. ps z maltanskich to znam tylko krzyze. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: Brevibus momenti summa verti - jak już ! 13.04.10, 11:35 kalllka napisała: > a rzeczywiscie, te Ci nie dopisalam. > > > ps > z maltanskich to znam tylko krzyze. ---------------------------- Za to z em byłaś zbyt hojna. P.S. Są jeszcze zakonni rycerze. Odpowiedz Link Zgłoś
nudzimisie_strasznie Starcie tytanów 13.04.10, 14:06 trollowania. O to kto jest większym trollem, tfu, znaczy odnoszącym sukcesy menago-biznesmenem. No tego jeszcze nie grali! Dzięki Chłopaki, można się dzięki Was rozerwać i to przy jakże rozrywkowym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Starcie tytanów 13.04.10, 14:10 > trollowania. O to kto jest większym trollem, czujesz się zagrożona ? Odpowiedz Link Zgłoś
nudzimisie_strasznie Re: Starcie tytanów 13.04.10, 14:20 Odrobinkę, ale zaraz przypominam sobie, że do pięt Wam nie dorastam i od razu zamiast zagrożenia odczuwam zazdrość. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Starcie tytanów 13.04.10, 14:30 nudzimisie_strasznie napisała: > Odrobinkę, ale zaraz przypominam sobie, że do pięt Wam nie dorastam i od razu > zamiast zagrożenia odczuwam zazdrość. nie lękaj się, Maluczko, a nie ujrzycie mnie, i zasię maluczko, a ujrzycie mnie. ps. odpuść sobie ten onet bo slangiem przesiąkasz ps2. i tak do twej wiadomości, nie mam wielkich sukcesów w biznesie (w przeciwieństwie do tow. O), mam tylko małe garage corporation :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nudzimisie_strasznie Re: Starcie tytanów 13.04.10, 15:14 Slangiem? Z onetu? Dobre. To, że mnie podejrzewasz o łatwe uleganie wpływom to bardzo słusznie. Natomiast sugestia jakobym czytała cokolwiek,włącznie z pudelkami i onetem, jest grubym nadużyciem. Dziękuję za podzielenie się, specjalnie dla mojej wiadomości, informacją o swojej karierze, jeszcze trochę, a napiszesz gdzie ten garaż, a wtedy wszystkie Twoje wielbicielki, oczywiście ze mną jako pierwszą psychofanką, zjadą się tam, aby porosnąć Cię bluszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: Starcie tytanów 13.04.10, 15:35 > Slangiem? Z onetu? Dobre. troll > Twoje wielbicielki, oczywiście ze mną jako pierwszą psychofanką, zjadą się tam, > aby porosnąć Cię bluszczem. bluszczów Ci u mnie dostatek, dziękuję nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
nudzimisie_strasznie Re: Starcie tytanów 13.04.10, 16:09 Optymistycznie zakładasz, że proponuję, a nie grożę. Znajomość z bluszczami jak widzę jednak raczej teoretyczna - my nie pytamy o zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Ręce opadają 13.04.10, 08:42 Paranoiczna wizja pewnych mediów: www.wirtualnemedia.pl/artykul/specyficzna-zaloba-o-rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion To jeszcze nic 14.04.10, 22:16 "Wiśniewski, telewizyjny montażysta, został w hotelu, gdzie montował materiał. Reszta ekipy poszła już przygotowywać się do relacjonowania uroczystości katyńskich. Budynek znajdował się blisko lotniska. - Miałem akurat chwilę wolnego czasu, szykowałem sobie sprzęt do montowania. Pamiętałem, że tu nie daleko jest podejście do lądowania i tu np. podchodził samolot Tuska czy Putyina. I słyszę głos silnika, tylko ten dźwięk był trochę inny – relacjonował w TVP Info Wiśniewski. - Patrzę w mgle i widzę, że idzie samolot bardzo nisko, lewym skrzydłem prawie w dół. I normalnie przez okno usłyszałem taki straszny huk. Widać było jakby coś było niszczone, tratowane. Dwa błyski ognia, ale nie jakaś wielki wybuch jak zwykle się widzi przy katastrofach lotniczych – dodaje montażysta. - Od razu pomyślałem, rozbił się samolot. Automatycznie złapałem za kamerę, jak to typowy pracownik mediów. I biegiem przeleciałem przez te błoto i patrzę, że to polski samolot. Od razu zauważyłem czarną skrzynkę, rozwalony ogon, zniszczony silnik, kadłub, szczątki – opowiadał pracownik TVP. - Nie było wielkiego ognia. Od razu przyjechała jedna straż, ale miernie im to szło. Ale nawet nie było widać, że ktoś zginął. Więc początkowo myślałem, że to był pusty samolot. Była taka potworna cisza jak po katastrofie – dodał. - To jednak nie był taki widok jak po zwykłym wypadku lotniczym. Byłem świadkiem wydarzeń w Kabatach, to wyglądało inaczej. Tu nie było widać ciał – mówił Wiśniewski. Wiśniewskiego, który był pierwszym przedstawicielem mediów robił zdjęcia tylko przez chwilę. Potem został wyprowadzony przez służby ratownicze. - Próbowałem uciekać przed funkcjonariuszami, ale jak wpadłem w błoto, to już nie mogłem. Złapali mnie i kazali oddać kasetę – mówił Wiśniewski." Czy naprawdę nikt nie zauważył że z silnikiem w TU154 dzieje się coś dziwnego ? Montażysta TVP powiedział że widział nienaturalnie przechylony samolot. Czy pilot, na tak niskiej wysokości wykonywał by tak ryzykowny manewr bez powodu ? Jest to tym bardziej dziwne, że niedługo przed prezydenckim samolotem wylądował JAK z polskimi reporterami. Jakiś czas później próbował tam lądować transportowy IŁ, który wykonał dokładnie taki sam dziwny manewr, tzn. zaledwie kilka metrów nad ziemią przechylając skrzydło. W TVN powiedziano, że kontroler lotów został natychmiast po wypadku aresztowany i nikt go już nie widział, ani tym bardziej nie miał szansy z nim porozmawiać. Rosyjska komisja śledcza pod wodzą Putina przejęła czarne skrzynki. Wszyscy znali opór Prezydenta Kaczyńskiego z gruzińskiego przypadku. Teraz łatwo jest zasugerować że on i pilot są wszystkiemu winni, a przecież nie znamy prawdy i jak widać, to wszystko mogło odbyć się całkowicie inaczej ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion ... i dalej 14.04.10, 22:19 źródło: www.youtube.com/watch?v=Cgw9_DmEWxE Pytamy jeszcze raz - gdzie podziały się ciała ? Na filmie nic nie widać. Jest to chyba pierwszy taki przypadek w historii, tym bardziej niewytłumaczalny, ponieważ nie było prawie żadnego pożaru a samolot leciał na wysokości zaledwie kilku metrów ! Kiedy czytamy dyskusję z lokalnego forum w Smoleńsku, obraz całej sytuacji wokół katastrofy uzupełnia się o nowe fakty. Skąd tam wziął się czołg ? Czemu informacje o mgle są tak zmienne ?: Z forum internetowego ze Smoleńska dyskusja niemal na żywo: Beric 11:14 - Tylko co w rejonie czołgu upadł i wybuch samolot. Szczegóły na razie nieznane. Beric 11:22 - Czołg, za SAAZom. Mówią, że wojskowy, ale dokładnie niewiadomo. Lądował i prawie nie zaczepił samochodu na drodze niedaleko pasa startowego. Isa 11:28 - Beric, a skąd informacja ? Beric 11:30 - Info od świadka, on wlaśnie jechał po tej drodze i jego ten samolot prawie zaczepił, zadzwonił do znajomego. Sterh 11:30 - Już jest w wiadomościach. Samolot prezydenta Polski. Belikov 11:32- Dziwne, że w takiej mgle ( z 8-mego piętra ledwo widzę ziemie) ktoś wogóle zdecydował się na lot( tu : lądowanie - W.) Gem 11:43 - Siedzę na ul. Czkałowa, słyszę co za grzmot? a tu znowu ktoś miękko ląduje. Kto w takiej mgle ląduje? Sterh 11:47 - Nieszczęśliwa ziemia smoleńska dla Polaków. Lata 1609-11 odbijają się czwawką. Winzard 11:56 - Rano żona jechała autem - mgły nie było żadnej. Red Angel 11:59 - Właśnie ok. 11-tej mgła zrobiła się nagle gęsta. Ferganec 12:06 - Jaki koszmar dla Polski. A Yandex.ru milczy. W rozdziale "Smoleńsk" napisano: Prezydent Polski odwiedził katyński memorał. żródło : forum.smolensk.ws/viewtopic.php?f=2&t=48375 Wciąż czekamy na odwagę polskich mediów, żeby poruszyły sporne i niewygodne tematy. Czekamy na odwagę polskich polityków aby zażądali bezpośredniego i pełnego udziału w śledztwie. Mamy prawo do prawdy, więc żądajmy jej ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion ... i wcześniej 14.04.10, 22:21 Zapalił się tuż po starcie yfrog.com/g0tu154j Odpowiedz Link Zgłoś
astrodaria Kopiuję: Przeproście Naród pogrążony w żałobie 13.04.10, 10:30 Powielam bo warto: "(....) Dziś mówię głośno: nie dam się zaglajchowć żadnym "porozumieniem ponad podziałami". Drugi raz nie nabierzecie mnie na żadną grubą kreskę. Wołam z bezsilnej złości, żalu i rozpaczy, przeproście nas. Przeproście Naród pogrążony w żałobie wy wszyscy , którzy z flekowania urzędu i osoby zmarłego prezydenta uczyniliście sport narodowy. Mistrzowie Polski w pluciu na odległość , specjaliści od balistyki wyrażający niedowierzanie, że ruski snajper nie trafił w prezydencką kolumnę z 30 metrów. Miłosierni , życzący mu śmierci w wyniku zawału . Dobrze poinformowani, obwieszczający, że nie wystartuje w wyścigu o reelekcję, bo jest pół żywy. Wy, którzy mówiliście o nim per Kaczyński. Językoznawcy potwierdzający swoim autorytetem, że słowo cham nie jest obraźliwe. Wy , odsyłający odznaczenia przez Niego nadane, wypisujący kłamliwe insynuacje o Jego rodzinie. Wy, którzy wmówiliście ludziom , że psuje wizerunek Polski na arenie międzynarodowej. Wy rechocący, z tego , że sportowcy nie pojechali do pałacu, a On stał i czekał. Wy, którzy rzeczową krytykę zamieniliście na świadomą i zaplanowaną degradację, zniekształcając obraz jego osoby i prezydentury, kradnąc Polakom dumę z jego politycznych sukcesów. Wy wszyscy przeproście dziś ten cały pogrążony w żałobie naród. Zróbcie to zanim udacie się na pogrzeb "kartofla". Albo nie pokazujcie się nam na oczy, nie liczcie na naszą krótką pamięć. Nie tym razem." Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Kopiuję: Przeproście Naród pogrążony w żałobi 13.04.10, 11:37 eeeeeeeeeeeeeee żałoba narodowa rozum Ci odebrała Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: Kopiuję: Przeproście Naród pogrążony w żałobi 14.04.10, 22:30 oglądałam ten wywiad z montażystą rano dłuższy, potem już skrócony, po południu już go nie puszczali, faktycznie jego słowa dawały dużo do myślenia, musieli go zaraz uciszyć, bo po co ludziom inna prawda Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 22:50 www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/536057,Jest-mi-wstyd.html Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 23:00 mieszane uczucia po przeczytaniu, niektórzy wolą prawdę, inni czują wstyd, prymitywny poziom artykułu, jakby dziecko z podstawówki to skrobnęło Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 23:10 niestety naiwne i infantylne podejscie. zero dbalosci o dobra wyzsze, jak ktos ma cos przeciw to ma sie zamnac bo ziemia jest cierpliwa i w ogole ciszej nad tymi trumnami... problem w tym, ze ta cisze zlamali ci ktorzy chcieli jasnie kaczynskiego wyslac do kolebki krolow. to byl kolejny przejaw arogancji wladzy po skrajnym oglupieniu tlumow i wybielonym nekrologu kaczynskiego do poziomu swietego i sprowadzenie tych wszystkich 96 zabitych w katastrofie do jednej osoby pana kaczynskiego. jeszcze probowano pod to ofiary z 40roku podczepic... nie godzi sie kupczyc zmarlym, nie jednym ale 96! tak samo jak i historia. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 23:20 Ok, ja również nie jestem zadowolona z wyboru miejsca pochówku. Uważam to za idiotyzm. Ale skoro padła taka decyzja ze strony rodziny i innych, to uszanujmy to. Owszem jest to decyzja czysto polityczna, ale absolutnie nie powinno to znowu prowokować podziałów, szczególnie w tym czasie. I tak zgadzam się. Po pierwsze niedługo zaczną mówić o męczeńskiej śmierci, nie tylko bohaterskiej. Po drugie zapomina się o pozostałych ofiarach. Następuje wielkie przegięcie medialne i owczopędne. Musimy jednak zachować zrowy rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 23:27 wiesz, zawsze mnie uczono ze jak sie cos zle zrobilo to trzeba wiedziec kiedy sie zatrzymac, przeprosic i naprawic szkode. nie rozumiem dlaczego ludzie tak prostych zasad nie potrafia stosowac w zyciu codziennym. przecie to nic nie kosztuje, no moze troche wstydu, ale zyskuje sie sporo na szacunku i ma sie czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: O! I pod tym jestem w stanie się podpisać 14.04.10, 23:33 Ale do tego trzeba mieć swoistą odwagę i poczucie sprawiedliwości. A nie wszyscy to posiadają Odpowiedz Link Zgłoś